Николай Цонев окончателно невинен, следовател го провокирал

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправдава бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов по делото за подкуп.

Обратно в новината

Коментари - Николай Цонев окончателно невинен, следовател го провокирал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С други думи казано, Върховният съд на България казва, че полиция, прокуратура и следствие могат да скроят шапката на един министър когато си поискат и да го вкарат в затвора, без да е виновен. Какво остава за обикновения човек. В каква държава живеем ?

Как да ги хванат без провокация ? Вземайте подкуп свободно после може да излезе, че е провокация и сте свободни. Съдите Бг в Страсбург за унижението и прибирате още парички. Ако те провокират да убиеш човек пак ли ще те оправдаят. Срам голям срам за Българския съд !

Наглост Наглост Наглост.По същата логика не трябва да се съдят нито един катаджия защото са провокирани от водача на МПС то който дава подкупа.Тотална промяна в съдебната система плюс ефективни присъди на съдии.Много лесно може да се направят проверки на тяхни дела а да не говорим при проверки на доходи имоти и коли колко ще напълнят затвора.Хайде малко желание вижте какво правят в Румъния

Днес Пепи Еврото е подал оставка и дано този път прокуратурата реши сама да се прочиства и да разплита чорапа!

На 1 юни 2012 г. Цонев е оправдан от Върховния касационен съд по друго дело за сключване на четири неизгодни сделки през 1999 г. Според обвинението още като директор на дирекция "Управление на доставките" в Министерството на отбраната Цонев е нарушил Закона за обществените поръчки при подписването на договори за доставка на авио и авточасти, както и на 183 тона месни консерви и свинско месо. Николай Георгиев Цонев е български офицер, предприемач и политик....

Е, хайде тогава, осъдете провокатора, де!

Ето едно още по- интересно четиво: Наказателен кодекс чл. 307 Който преднамерено създава обстановка или условия, за да предизвика предлагане, даване или получаване на подкуп с цел да навреди на онзи, който даде или приеме подкупа, се наказва за провокация към подкуп с лишаване от свобода до три години.

И Цонев е невинен, и Паси е невинен, и Цветанов е невинен, и всички министърчета, които крадоха като изоглавени през последните 25 години са невинн. Предлагам в съда да си изработят една бланка-формуляр с празно място за вписване на името на съответния министър и предварително решение "невинен". Да извадят 1000-2000 копия и да не си губят времето с театрални постановки.

Крадци да осъдят крадец???!!!

Ами това е крах за Софийска градска прокуратура, следствието и медиите, които пригласяха като кукувици. Те ни убедиха, че Цонев е престъпник. че всичко е доказано, че са непогрешими! А днес? ВКС ги просна на земята като парцали. Питате ли се защо престъпността е в такива измерения? А ми заради подобни хора, които не могат да докажат обвинение, а настояват пред съда, че всичко им е наред и чакат съдия да им се огъне. Това е тъжната страна на обвинението в България.

Да, тая съдебна система осъжда само кокошкарите. За това вече някой крадат не милиони а милиарди, примерно КТБ.

Ха-ха-ха... Като ми пееш Пенке ле...А

Ако някоя 15 годишна, упорито и целенасочено ме подвежда, аз невинен ли съм?

Сано ако си я съблазнил преди това, иначе - не!

its

Невинен си. Давай.

На мен ли ми се струва така или магистратите не приемат за докателство получаването на подкуп от полицай под прикритие, наричайки го "полицейска провокация"? Добре сме си така, нали драги зрители. Доказването на очевадни престъпления трябва далжително да става чрез сложни и объркани процедури и СРС-та, които лесно могат да паднат в съда. По възможност е необходимо и бандита да си признае и да се разкае, че никога повече няма да прави така. Така не се води война с престъпността и корупцията, която ни залива. Така се създава чувство на безнаказаност от човека със закоравяло престъпно мислене и с изрязано чувство за морал и се поставя в подчинение цял един народ. Нали така, мили мои корумпирани, но реформиращи се съдийчета?

Не всяко получаване на подкуп от полицай под прикритие е провокация. Важно е чия е инициативата за даването/получаването. Ако е проявило инициатива длъжностното лице, което получава подкупа, няма да е налице провокация, дори когато го получава от агент под прикритие. Тогава способът ще е легитимен, тъй като вече има данни за осъществена престъпна деятелност. Когато, обаче, инициативата е на органите и то с цел лицето, получило подкупа да бъде наказателно преследвано, се приема, че е налице нелегитимен способ за събиране на доказателства. В правната теория се поддържа, че все пак получилият подкупа носи наказателна отговорност. Съгласно, обаче, практиката и насоките на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ( написах го така за всички, които коментират европейските доклади), всички събрани доказателства във връзка с провокацията следва да не се вземат предвид от съда. Така се получава, че лицето ще бъде оправдано поради липса на несъмнена доказаност на обвинението, тъй като събраните при провокацията доказателства са почти винаги единствените. И последно- в статията има линк към решението на ВКС. Прочетете си го!

Едно ченге във Флорида ми разправяше, че кара с "Форд Мустанг" (колята я видях - модернизирана и е като звяр, без обозначения, че е полицейска) с 25-30 мили при ограничение 40 на участък с непрекъсната линия. Целта е да накара някой да направи нарушение и да го задмине. Подобни случаи са и при подтикване към терористични действия в САЩ от хора на ФБР. Но това е в САЩ. А що се отнася до "практиката и насоките на ЕСПЧ" ми стана много интересно - българското право прецедентно ли е или не. Ако не е - ще стане ли?

its

Т.е. Дават ли ти - взимай! Никой не може да те осъди. Еваларка за правата на човека. Както се казваше едно време: "Знаем и кой е човекът"

Случаят Цонев Петьо Еврото- накичен, цял съдия в рае облича! Магигистратската контрола, точно е от прокурора. Подкуп дружно провокират, Се Ре Се -тата монтират. За награда пост висок за двамината - отскок. В чингиджийска мърсотия е потънала до шия, герберската долна клика. Туй е нейна политика!

Бравус, готов си за Русия. Тя обича поетите. Ще ти се осигурят прекрасни условия в Сибир.

Абе, изобщо не съм фен на Цвъкурион, на Боко и останалите герберасти. Ама това "той бил провокиран", е покъртително! Дрън - дрън (по модерному - бла-бла)! Следователят е предложил да му дадат подкуп, а Цонев и сие вместо да го докладват са се съгласили. Това е. 1. Къде в закона е определено какво е провокация? 2. Ако мина на червено, щото някой отзад нетърпеливо ми свири с клаксона, провокира ли ме? 3. Ако видя комшийката по прозрачна нощница през прозореца й, дали и за какво ме провокира? А какво да кажа за нашата съдебна система и магистрати, които с всяко свое действие ме провокират да им тегля по една дълга по адрес на всичко женско в родите им?!

Всичко беше театър за електората, да си каже " Ей Боко започна да ги лови престъпниците" .

"безупречно следствие,безупречно съдебно производство"-сега остава да му изплатят на цонев парично обезщетение за причинени морални и материални щети!

Тоя Цонев малоумен ли е, че ще го провокират ? Съдиите и те ли са моалоумни ?

Цонев никак не е малоумен а изпечен мошеник, пак си е оплел кошничката!

חכם

Хах натаманихте ли го , ейй и румънците ви се смеят.

Браво Цонев сега вземи да осъдиш Цветанов и цялата прислужническа камарила по нива.

Абсолютни престъпници!!!

и както е казал народа за милиони няма закони за кокошка няма прошка! Та и тоя случай такъв

Е как следовател ще го провокира като ясно се видя че сам си пребира парите! Голям парадокс ми се вижда този случай...

Както каза К. Пенчев много тумори има да се махат в съдебната система и то в най висшите й органи!!!

Българска СС! Какво да я коментира човек! Не напразно тя е най критикуваната в докладите на ЕК и същевремено е с най ниското доверие от всички институции в страната! Затова е и най трудно реформиращата се система!

Абе взел ли е парите, ДА, Взел ги е! Е как тогава е невинен бе галфони такива! Няма оправия в тая държава!!!!

sx69

Язовир Цонево виновен, а Николай Цонев е невинен.

Ако някой все още се забуждава, че живеем в комунизъм, да си е.е майката. Французите идват да ни питат къде ни е съдът, а ние вместо измисляния съд да сменим, плюем французите. Всъщност аз не ги плюя, а съм им благодарен, но зомбитата отварят слюнчната жлеза и... Това дело в нормална държава би било повод за революция и тотална подмяна.

Тук може да се критикува само ГЕРБ ,каквото и да се пише за тях минава,я да видим сега диражии.

ГЕРБ пак се посраха! Няма такива мутромилиционери като тези нещастници!

тая съдебна система кове глупост след глупост... от днес нататък всеки който е предложил или приел подкуп може да се оправдае с "провокация"

Невинен до доказване на невинността.

Сега е момента Цонев да осъди България в Страсбург за накърняване на човешките му права!

Нема да стигнем Румъния НИКОГА с наш`та съдебна система !!!! евала на плащащите и получаващите у назе. ;-0000

мисля си че трябва да се направи списък със съдиите които оправдават знакови личности и да се публикува публично в интернет страница.няма воля за прилагане на правосъдието.то и брендо е осъден в италия на 20 години ама в българия му върнаха милионите изпраните че били законни че даже не знаят къде е а викат споко процеса не е приключил.абе плюите на тоя български съд и как искате да осъди някои че е дал подкуп на съдия а те нали са съдии?как после ще взимат подкупи?нали ще ги е страх!

Как пък за 25 години не видях един виновен .... Ей, ние българите имаме не политици ами херувими.

Ще бъде ли дисциплинарно уволнен сега този господин, или отново ще има замитане на скандала? Очевидно е и някакъв боклук, който няма доблестта да се махне сам, та ще бъде ли изритан?

А кога ще видим зад решетките истинския престъпник Пепо Еврото?

Само в България можеш да прибереш 1,5 милиона за хидроинженерна консултация,без да си хидроинженер.... И всичко да е законно.Нямало доказателства...Доказателства нямало..

М-м-м-да Само в България може с образования на физкултурник да консултираш по въпроси "свързани с режима на пребиваване на чужденци в България, статут на семействата на чужденците, както и относто нивото на престъпността", "специализирано заключение относно системите за контрол и наблюдение, сигурност и охрана на офис сграда в София, както и информация относно нивото на престъпността в страната през годината" и "консултиране на възложителя по въпроси, свързани със сигурността на България, във връзка с неговите инвестиции"

Абе не е като да даваш консултации за философията на хидроенергийните възли и да вземаш един милион ЕВРО за тези глупости!

ДА ТЕ Е СРАМ ЧЕ ЖИВЕЕШ В ТАКАВА ДЪРЖАВА. ЗАТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЗА ТОВА И НЕ РАЖДАТ ЗА ДА НЕ ГИ УПРЕКНАТ СЛЕД ВРЕМЕ И ТЕХНИТЕ ДАЦА ЧЕ СА ГИ НАКАЗАЛИ ДА ЖИВЕЯТ ТУК В ТАЗИ СКАПАНА СТРАНА. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КРАДЕШ И КОЛКОТО СИ ПО-ГОЛЯМ ПРОСТАК-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ИЗДИГАШ В ТАЗИ ГЕОГРФСКА ШИРИНА.

Значи ако следователят не беше му предложил една камара пари, Цонев нямаше да си ги поиска, нито да ги вземе. Но понеже следователят-провокатор го е изкушил, Цонев е омекнал, поддал се е и ги е взел. Следователят е виновен, защото го е отклонил от "правия път" с това изкушение. ето така лоши шофьори изкушават невинни катаджии с подкупи, за да не ги санкционират и те горките се поддават. И в съда също и къде ли още не.

БATKO

Сега тоя трябва да осъди държавата за терора който му нанесоха ЦЦ и оня корумпирания прокурор, дето го записаха с ББ да уговарят дела и да притискат съдии. Само, че след това държавата трябва да даде сметката на ЦЦ и прокурорчето, защото те са виновни, а не народа който очевидно пак ще плати.

Сигурно и Цветанов го е накарал да закупи инсталация за хангари за 2.5милиона която сега ръждясва нейде и чака търг с начална цена 100хиляди лева.Но комисионната Цонева си е цяла.

Роман Василев - експерта по борсови операции и онова петно Петьо Еврото до края на седмицата да са напуснали правосъдната система - върховния касационен съд съвсем ясно показа с мотивите си кои са престъпниците в този казус. Не може тия боклуци да останат магистрати. Ако няма достатъчно доказателства, че са извършили престъпление ( а такива има и ги посочиха Европейския съд за правата на човека и Върховния касационен съд) поне да имат доблестта сами да си подадат оставките. Но тези двамата са страхливи .утки и няма да го направят

ЦОНЕВ И БАНДЮГИТЕ ПОКРАЙ НЕГО, БАСТИСАХА СУМАТИ ПАРИ, ТА ДАЖЕ ОБЯВИХА ЕДНИ 20 ХИЛЯДИ ЕВРО ЗА НИЧИИ, САМО И САМО ДА ОТЪРВАТ КОЖАТА!! ТАКА И СТАНА, А СЪДИИТЕ НАМАЗАХА БОГАТО, ЗАТОВА СМЯТАМ, ЧЕ 50% ОТ БРУТНИЯ ПРОДУКТ Е ТЕХНА СОБСТВЕНОСТ!!

Май на повечето тука им липсва социАлизма. Тогава някой, власт имащ тарикат,като му пречи някой, било за мацка било за пост обявяваше го в нещо (по избор от НК) и всички трябваше да се съгласят с тезата му. Сами си просим тоягата, а после олеле майко....

Не си говедар, а говедо - при "социализЪма" за 20000 подкуп щеше да си влезе в панделата плюс конфискация на имуществото до второ коляно, и за не по-малко от 15-20 години. И говорим не толкова за справедливост, колкото до това, че партията-майка държеше на имиджа си.

sx69

Леко шопе, При социализъма, тея дето земаха парата, не допускаха да има конкуренция.

Прав си - държеше се да се знае, че има Държава. Ето две доказателства от 80-те години в Хасково. Обир на банка - смъртни присъди Убити хора на автобусна спирка от пиян шофьор - смъртни присъди за шофьора и брат му също бил в колата.

Шопе, говорим за нагласени процеси, с цел да ти .... мамата, не говорим за реални престъпления. Ама то рупаш, рупаш. От Витоша по-високо нема, е па има.

добре къде е онзи къде изрече култовите дими;лягай долу ти си престъпник; а сега кой е престъпника? До кога ще е така силните за деня да си разиграват коня а народа да плаща ДО КОГА СТИГА ВЕЧЕ МЛАДИ БЪЛГАРИ НЕ ОСТАНАХА в българияяяя.....

Наследството на Боко-Цецо продължава да ни трови живота! Така е, като се издават "присъди" тип революционен трибунал без достатъчно събрани доказателства, без нищо! Не казвам, че Цонев е чист като момина сълза, но няма ли черно на бяло доказателства в това, че си виновен за нещо, всичко друго е саморазправа по политически причини- толкова естествена за физкултурника Цецо!

Бии комуниста да е мирно селото (държавата). Достатъчно му беше, че го овъргаляха в прахта и го мандъхерцаха по съдилищата. Сега ще го е страх една баничка да си купи със заграбените пари.

Аха, колкото Гуцанов го е страх след като го въргаляха в прахта и намериха 40 хил евро у тях дето били за джобни за отпуска. И кво, стана дупетат. Голям страх го гони бандита с висящите дела от едно по-старо време. Ама това с кражбит от БМФ никой не го помни... Те така и с този - трепери горкия много трепери - лошо му е :))))

Наследството на Боко-Цецо продължава да ни трови живота! Така е, като се издават "присъди" тип революционен трибунал без достатъчно събрани доказателства, без нищо! Не казвам, че Цонев е чист като момина сълза, но няма ли черно на бяло доказателства в това, че си виновен за нещо, всичко друго е саморазправа по политически причини- толкова естествена за физкултурника Цецо! * Абе едва ли ще разсъждаваш по същия начин ако те овъргалят теб по същия начин.. а що не да овъргалят тъпото ченге Цецоу и банкянския пожарникар? Те нима не са комунисти, ха!

Просто съдебната система няма воля да работи...тва с доказателствата - ала-бала Те никога не са достатъчни само за при нас

Те и за Брендо нямаха доказателства..Черно на бяло...Сигурно са имали доказателства на зелено...Всички разбраха,само другарите 15/15 не разбраха и Цецо им е виновен

jingiby

Каква я мислехме, каква стана? Ало Ваньо е възстановен на работа като шеф на митниците, тъщата на Цветанов е виновна за неговите апартаменти, Николай Цонев е невинен за дадения подкуп, Мишо Бирата случайно умря след като си плати подкупите! А бе изобщо - каквата ни е държавата, такъв ни е и съда и правителството и митниците и тъщите и т.н...

аиде много си скромен де.все пак доган взе 1 милион и е невинен за подкупа,христо бисеров някъде се покри за пране на няколко милиона,че да не продължаваме с братя галеви и техния адвокат сестра манолова,хаиде намали темпото.а николаи цонев чии министър беше?а още колко има ама хаиде че дира пак ще ме изтрият за етнически нетолерантен и забранен ип адрес.

В Бг ''само'' 98% НЯМАТ ДОВЕРИЕ В СЪД.СИСТЕМА ,останалите 2% имат ,но те са служители в Съд.система .....

Тая съдебна система спокойно могат да я закрият...поне с парите да направят някой и други пътища