Съдът остави в ареста задържаните за присвояването от КТБ

Шест тома са документите по делото, свързано с източването на КТБ. Софийският апелативен съд (САС) потвърди мерките за неотклонение на обвиняемите.

Обратно в новината

Коментари - Съдът остави в ареста задържаните за присвояването от КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кинти няма, двете не казват на кого са ги дали,на кого са ги превели, КТБ е подала искане до БНБ за особен надзор поради неплатежоспособност. Ами те сами започнаха торнадото, а сега вият че били обвиняеми. А когато подписваха безогледно къде бяха? Хем укриват виновниците, хем са сложили собствените си подписи, хем пари няма какво си мисли тълпата? Че всеки път ще и се разминава безхаберието и някоя институция ще е виновна ли? Опомнете се! Всеки път, когато слагате подписа си, вие се задължавате с думата си и няма отърване.

простаци сте , не икономисти .

...на жената,но аз съм завършил преди много години спец."Икономика но промишлеността"...когато в България имаше ...икономика...с водеща ...ПРОМИШЛЕНОСТ... От 40-те ми семестриални изпита,единия бе по "Счетоводство"...скучна работа поне за мен ...два семестъра и едвам го взех с "тройка"...но от тогава знам,че когато балансът трябва да е изравнен ,не се допуска дори стотинка разлика и за всичко е отговорен счетоводителя и главния когато си полага подписа при окончателната му форма... ...Тази млада "колежка" съм сигурен,че е била на 100% наясно по какви с/ки оперира и къде отиват парите... ...Ако е била наясно,че се върши нещо нередно е трябвало да си вземе трудовата книжка и ...нямаше да остане без работа ...дори с по-скромно заплащане... ....И един намек към защитата и ...др.Таня Дончева... ...Ако аз съм шофьор на ТИР,на заплата и собственика и мой работодател ми нареди ей така да премажа на пътя някой негов неудобен човек с риск да ме уволни ако откажа...трябва ли да се подчиня .... или охранител да пребия някой без причина само защото "Шефа" ми е разпоредил...

Като ти гледам разсъжденията, ми е ясно защо си имала само тройки по счетоводство. Не се изказвай по въпроси, от които явно нищо не разбираш. Равняването на баланса, няма нищо общо. И разбери, че всеки е невинен до доказване на противното. Типично за повечето българи, дадат ти троха информация, за която никога не можеш да си сигурен, че е истина и след 2 часа мозъчни напъни, се ражда новата "война и мир". Не си ли давате сметка, че е възможно тези хора да са невинни? Шанса е 50/50. Не си ли давате сметка, че е необходим политически чадър от много високо, за да се осъществи това? Не се ли питате защо БНБ, е била толкова безумно пасивна в последните месеци?

закона за мерките срещу изпиране на пари и финансиране на тероризма, всеки счетоводител е задължен да сигнализира ДАНС при съмнения и да докладва за случаи , в които доходите не отговарят на разходите. И сега как са отпуснати кредити при които е очевидно, че не могат да бъдат обслужвани поради недостатъчност на доходите за тяхното погасяване

Да бе, според закона!! Ти чел ли си този безумен текст. Моля те, не се изказвай неподготвен. Много е лесно да четеш текстове, от нещо, което не е приложимо в голямата си част. Работата на счетоводителя е да регистрира, систематизира и т.н финансовите операции на едно дружество/банка и т.н., или трябва да се превръщат в детектив и полицай за всеки документ??

кажи на съпругата си да прочете закона за счетоводството. Егати счетоводителката тоз й казал, оня й рекъл, все пак здраво са й плащали заплата, а заплата се дава и за отговорност. Да не би да си е мислила, че има имунизация ?! Я първо да й се разгледа дейността до колко е в унисон. Счетоводителят носи отговорност не само за целесъобразността, но и за ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТТА на направените разходи. Някъде да е написала, или да е уведомила за нецелесъобразност? Или случайно за незаконосъобразност?. Всички банки имат вътрешни правила, как е следяла за спазването им, има правила и за документооборота. Просто трябва да й се отнеме правото да си упражнява професията, а за съучастничество към липсата в толкова голям размер - материална и наказателна отговорност

Pesh0

Шест тома са документите по делото . Да им спират тока на всички институции , на няма копиране . Всичко да се пише на ръка , да видим дали ще се подиграват , така 6 тома .

"Присвоили" 206 милиона лева. О.К. нека да погледма в НПК.... ах, да... като нищо ще си отнесат по три месеца условна присъда с 6 месеца изпитателен срок... Какво да се прави-съжалявам ги но законът е над всички!

Горките жени , на техният гръб цялата отговорност , а те за единият хляб са се борили . Държавата е отвратителна с тези банки , прокуратури съдии , полицаии , охранители , арести , боже опази народа от тях.

Дончева само това ли успя да измисли: Не бил си окрал сам собствената банка! "Имуществото на самата банка е различно от това на Василев, казаха съдиите." - Брей, имало и умни съдии. Остава сега да намерим и честни съдии и да се окаже, че са същите. Може и да осъдят някого!

окрал = обрал

Аз мисля, че срещу Алексей Петров имаше цели 80 тома обвинителни материали. Майко мила, караха ги с количка. Е, и кво от това? Алексей си е Алексей. Каким ты был, таким и остался. Той е наша национална гордост. Доцент, със завършшено средно милиционерско училище. Едно обвинение не се мери с томовете бумаги на обвинението, а с годините от влезли в сила присъди. Ама ние нали не сме като другите народи.

И те ще влязат в затвора а главните ще са чисти.Ех Българи глупци сме си ние...

Какво безобразие!Едната жена е онкоболна !ще я уморят тия мошеници!Другата ще се поболее . Цял свят знае кой е крал,само цацарите и искровите се правят на неосведомени.

ами болните като са невинни да кажат кой е взел парите - те знаят, нали са в кюпа.

едното няма общо с другото. Всеки трябва да носи отговорност. Ако се срути жилищна сграда, построена от строителен предприемач и той е болен, и той ли няма да бъде виновен?! Ако лекар, болен от някаква болест съсипе твой близък пак ли ще си така благосклонен. Приложи това към всяка професия, свързана с риск и отговорност и ще разбереш колко безпочвена е тезата ти. Щяла да се поболее жената. А питаш ли фирмите, които имат сметки в КТБ че не могат да изплатят заплати на работниците си, които имат кредити и при необслужването им 2 месеца те стават изискуеми, хората могат да останат на улицата, които имат ипотечни кредити. Егати защитниците. От бездействието или съдействието на тези личности е постигнат резулта, който сложи банката под надзор.

...ТИЯ 6 ТОМА СА БИЛИ СИГУРНО ПОДГОТВЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТ ЦАЦАТА....ИНАЧЕ, ТОЛКОВА МНОГО РАБОТА САМО ЗА 1 СЕДМИЦА ИЗВЪРШЕНА ОТ НЕГО - НЕ МИ С ВЯРВА.

оти ги арестувахте, оставете ги на мира- нека говорят..... ммммм, кво ли че лъсне ????

Има нещо много сбъркано в българина - Силна индивидуалност с лева ориентация. :)))

това ЛЕВА - от ЛЕВ ли идва? Щото повечето са склонни и да евро и долари!

гениалноста на българина отново е в погрешна посока. но цветан василев няма да свърши на добре, също и другите крадци. идват по големите

Господа, или веднага предявете обвинение на портиера на централния офис на КТБ, или сложете по един патрон в служебните си пистолети и се гръмнете в празните чутури.

Нема кой да те чуе брато, ни да те разбере, в тая държава парчетата са тъпи и колко по тъпи, толко по нависоко са поставени.

да гарантира искров с личното си имущество , защо от данъците ще покриват липси на банката , откъде накъде.

става ясно , че и портиера, разбирай охраняващата фирма, шофьори и всякакъв друг обслужващ персонал имат кредити с доста големи нули след първото число. Единият от тях даже не знае, че е такъв голям кредитополучател. Тези хора са мамели яко

Колкото повече доказателства представя прокуратурата, толкова по-калпаво значи е обвинението..

Отклоняват вниманието от това, че държавата е неспообна да закрепи една банка (фондовете за гарантиране също са обрани), а дере зверски данъци за депутатски коли и заплати...И защо, ако елементарна сигурност и спокойствие не може да осигури? Хляб и зрелище, ама дават само зрелище тези търтеи от властта. А за тях - малкото мед.

Поради каква причина държавата ще оздравява една частна банка? Да не би някой да ми оздравява семейния бизнес, когато не върви? Всеки, който си е слагал милионите в банка, си носи риска.

Поради това, че държавата е гарантирала и лъгала, за стабилността на тази банка, гарантираща бизнеса на хиляди хора. Поради това, че след като краднат спестванията и малкото можещи нещо да правят в БГ ще се разкарат - то не се търпи тази кочина. Поради това, че член 7 на Конституцията на БГ гарантира собствеността на гражданите. И поради десетки други причини.

Тези, които са отпускали необезпечени кредити те носят вината, туй че някой им нареждал устно е без никакво значение, защото трудно се доказва.

Нали ''УЖ''в банката ,сИЧКО беше наред ,само където имаше ''слух''? И кво стана ,''слухът'' бил ВЕРЕН . И ИЗМИСЛИХА ,СЪБРАа Съ И СЪТВОРИХА ЗАКОН С/У ---ВЕРНИТЕ СЛУХОВЕЕЕЕ--- Да не говорим ,че и слуховете излизат ,от ДЕПУТАТИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ... ПОСЛЕДНО : ---КАК Е БАНКАТА ,....ПУСНЕТЕ ВАШИЯТ СЛУХ!

"Менците дрънкат, мила мамо ма, долу във боаза, мила мамо ма, долу във боаза, менците дрънкат, мила мамо ма, долу във боаза. Та кой ли ги дрънка, мила мамо ма, ще ида да видя, мила мамо ма, ще ида да видя, та кой ли ги дрънка, мила мамо ма, ще ида да го видя. Ако ми е кадия, мила мамо ма, ще ида и ще дойда, мила мамо ма, ще ида и ще дойда....."

Тези жени са си виновни и трябва да си понесат, каквото заслужават,според законите. Живеем в демократично общество. Като не си съгласен с нещо не го прави. Напусни работа и не се забърквай в нечисти ситуации. По - добре гладен, отколкото да си употребен и изхвърлен или затвор. При тези поръчки правилото е едно откакто свят светува - изпълняваш и си аут и неизпълняваш и пак си аут.

Как така са обвинени? Нали преди няколко дни писаха, че изказването на Искров, че са били източени 200 и кусур милиона не е вярно? Как сега прокуратурата ги задържа? Кое е истина и кое не е ? Искров ли се топи или някой друг? То пък като че ли има някакво значение!

А кога ще бъдат затворени поръчителите и тези които са си затваряли очите? Чиновник "присвоил" 210 милиона, а те го освобождават срещу 10 хиляди. Това е косвено признание че са задържали дребните риби и ни хвърлят прах в очите. Дано задържаните поне се разприказват, ама не ми се вярва. То даржавата я е страх да назове нещата та тези жени ли

Хора, не е възможно една финансова институция да е функционирала толкова години и никой да не знае нищо за дейността й или дали се крепи на въздух или е стабилна. Не може Искров да ми излиза с официално становище на една от най-големите държавни институции, каквато е БНБ и след три дена да казва, че Банката вече е източена. Искров подай оставка, не го мисли, но далаверата изглежда е голяма и се натискаш за още.

"Силните мъже" се крият зад женски фусти? Има правило в тая държава-виновни са най-дребните изпълнители,а не алчните поръчители. Абе що не проверят някой билетопродавач дали не е присвоил и той някой милион,че то както е тръгнало май само бебетата не са крали.

Бо Бо

Уважаеми политици: Благодаря ви за добавката към пенсията на баба ми със 7 седем лева! 25 години се гаврите с хората, които блъскат цифра година и им подхвърляте трохички, а в същото време грабите къде каквото ви падне и фалирате банки! Според Цацаратурата, в България е извършен най-големият банков обир в историята на човечеството и това от няколко лелки, които смирено са чакали да ги хванат. По-веселото е, че крадците на стотици милиони в БРОЙ, са пуснати под гаранция от няколко хилядарки, а в същото време се отчита дейност и се събарят цигански къщи и коптори! Къде са CATERPILAR-ите да се насочат към банките, парламента, сараите и селищата на мутрите, дето ги гледат само от хеликоптери? Това е съдебната система в България - сметище за долнокачествен човешки отпадък. ПОЗОР!!!

Твоята пенсия е увеличена със 7 лева а моята със 70! А сега ако можеш обясни на тези, които са ти напраскали плюсове защо това е така!!!

А чистачката, защо забравиха чистачката? Тя с мълчанието си също е "подпомогнала" кражбата!

Според чизмарския думаджия иван грачев - България може да стане втора Украйна ! Какви ли провокации готвят азиатските варвари ?

VIPER

Може ли в каквато и да е тема да не намесиш Русия..

pmotikov@abv.bg

А в катебе кой е замесен, да не би ескимосите ?

Тез женички, са с мин. 100,000лв.годишна заплата. Това е елита на банката, но къде е Василев? Кой, кой... Кой?

Разбира се е смешно чистачката (пазачът, счетоводителката и т.н.) да са виновни за случилото се, но топлото местенце ги е накарало да нарушат закона и затова следва да отговарят за деянията си! Всичко са правили по нареждане "отгоре" и затова са и виновни! Лошото е, че баш-бандитът няма да е сред тях!

Тез женички, са с мин. 100,000лв.годишна заплата. Това е елита на банката, но къде е Василев? Кой, кой... Кой?

Искаш ли да скриеш нещо - сложи го в "томове доказателства". Толкова е просто - едни хора не искат да върнат изхарчените държавни пари, отпуснати им по нареждане на Партията, затова умишлено водят една банка към фалит. Всичко това става с активното участие на БНБ, Съд и Прокуратура, Парламент, ДАНС и Правителство, че и чистачката на НС.

Стига хвърляхте прах в очите на хората! От ясно по- ясно е, че няма обир.

Поредните номера от селски вечеринки.

''Само'' 97 % от българите ,имат ''доверие'' в Бг-СЪД.СИСТЕМА..... И,....всички доклади от ЕК ,на ЕС за България започват с първа точка: 1/СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА,..КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИИ НА ВСИЧКИ НИВА.... Това е Бг ----2014г.

А, къде са шефовете им? Смешни работи! А най-главния, той кога ще отговаря. Нали заповедите са идвали от него. Рибата се вмирисва от главата,нали!

Така е-РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА,НО Я ДЕРАТ ОТ КЪМ ОПАШКАТА!!!

Лесно се събарят цигански къщи и коптори! Къде са CATERPILAR-9 та да се насочат към банките, парламента,сараите и селищата на мутрите, дето ги гледат само от хеликоптери? Съвсем за балъци ни вземат но и от нас хаир няма да видят!!!!! Ще му причернее на народа и не ми се мисли какво ще става Уважаеми мръсници Благодаря ви за добавката към пенсията със 7 седем лева Гаврите се с хората,които блъскаха цифра години и им подхвърляте трохички а вие грабите къде каквото ви падне! Нека привидението се погрижи за вас ненаситни ГАДИНИ!!!!!!!!!!!!!!

Изобщо не ги е страх от народа.ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ И НИЕ ДОКАЗАХМЕ ЧЕ СМЕ СИ ОВЦЕ-САМО ТЪРПИМ И ТЕ СИ НИ СТРИЖАТ ЛИ СТРИЖАТ!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Главните обвинени трябва да са двете чистачки, портиера и евентуално водопроводчика, защото всичко е станало пред очите им

И сега какво ? Тия трите жени са ограбили 200+ милиона от банката. Те са виновни за всичко ? Сериозно ли, Цацаров ?

Скромният ми опит показва, че броят на томовете е без значение, стига да има поне едно приложимо доказателство в тях ! Ако вината се измерваше в тонове на томове, нямаше да има една оправдателна присъда в БГ. По същественото тук е как започна всичко, ролята на отделни фигури които се олицетворяват с държавата, опита да се внуши, че вложителите са си виновни, както и крайната цел - КОЙ ще си купи банка на безценица ???

СПОРАЗУМЕНИЕ,ИЗВИНЕНИЕ,УСЛОВНО..... И така ---26г.,законът на др.Татяна Дончева ---СПОРАЗУМЕНИЕ...

НЕЗНАМ ДАЛИ ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, ДОРИ И В ДРУГА ГАЛАКТИКА!!!!!!ТОВА 15/15 СА КРАДЦИ НА НОМЕР-1 ЗА ВСИЧКИ ГОДИНИ,ПЕТИЛЕТКИ,СТОЛЕТНИЦИ ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА. АШКУЛСУМ-МАШАЛЛА!!МАЛАДЦИ!!

според цацаратурата, в Бг. трябва да е извършен най-големият банков обир в историята на човечеството и това от няколко лелки, които смирено са чакали да ги хванат. По-веселото е, че крадците на стотици милиони в БРОЙ, са пуснати под гаранция от няколко хилядарки... това не е съдебна система, а сметище за долнокачествен човешки отпадък. ПОЗОР!!!

...Когато корабът крушира...собственикът е на свобода,капитанът под гаранция от 10 бона, а в ареста са обикновенните матроси....

Много се учудвам защо никой не споменава Цецо Мустака. Нали приготвяха документи за арест. Май на никой не му стиска да го арестува. Или вече всичко е пито платено.

G&R

Още четирима, които ще осъдят България заради куцото ни правосъдие.

Е! След като прокуратурата повдига обвинения само срещу тези четиримата, които са "присвоили" 20ш милиона, аз не виждам какъв е проблемът за самата банка?! 20ш милиона не са небъдна сума за 4-та!!! по големина българска банка, нали драги управници?! Е, оти ручахте жабетата тогава да искате "специален закон" за КТБ?! И що още стои закепенчена?!;о)

Къде са кинтите? А съгласно закона за кредните институции всички дългове в такава ситуация стават предсрочно изискуеми... Освен това нито един длъжник не може да се измъкне,както и да се симулира криза. А бе някой жестоко се прецака в момент на божествена тъпота. КТБ сама си поиска от БНБ квесторите като обяви неплатежоспособност, останалото е верижна реакция и най- малко БНБ са виновни в случая.