Съдът отложи делото за радикален ислям

Окръжният съд в Пазарджик отложи делото за радикален ислям за 29 май. Съдът изслуша арабистката експертиза, направена от Александър Шунин и изводите по нея, които той е описал като арабист.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отложи делото за радикален ислям | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво сега?! Съдът в Пазарджик трябва да решава отдавна известни истини: дали уахабизмът е агресивно течение в исляма, дали "Ал Уакф ал Ислями" е терористична организация, дали Турция и някои арабски държави се занимават с финансирането на радикален ислям в България! Да не си на мястото на прокурора и съдиите в една колониална държава! Това отлагане прилича на политически натиск, наложен от чужди посолства.

Не отлагайте делата!!! Смачкайте ги с цялата мощ на закона!!! Щом живеят в Б-я са ДЛЪЖНИ да спазват българските закони!!!!В Б-я живеят БЪЛГАРИ!!!!

Исляма както и другите религии няма как да бъде пълен само с негативни неща.Даже напротив.Но както при нас дявола чете библията такива ги има и при тях.В това е проблема че най напред ще пострада традиционният ислям но те не го съзнават това.Както не съзнават нашите имами какво ще следва ако съда в Пазарджик не им счупи ръцете на тия като ги осъди строго.Няма да навлизам в корените на проблема но новото тълкуване на исляма има в дъното си социални мотиви.Това са предимно млади хора които са недоволни от обществото и по тоя начин изразяват протеста си искайки да го разрушат и изградят ново обшество на базата на религиозни догми.Самозапалването и самоубийствата в Българи в действителност имат същите подбуди.За съжаление никой не е в състояние да спре тези процеси.Но нека все пак опитаме.Аз не съм политически ангаджиран защото презирам нашата политическа класа.Но твърдо подкрепям партия Атака защото тя поне се опитва да прави нещо в това отношение.На кого други да се надяваме-на Цецка или Фидосова които се явяват елита на нашата политическа класа.Виждате ли само до къде сме стигнали.

В половината от сурите на корана се говори за джихад. Друговерците трябва да бъдат принуждавани да плащат джизие и да бъдат убивани. Библията също е пълна с кръв и насилие. Така че изибщо не ми ги хвали тези религии. И двете са основани на основата на юдаизма.

Виж сега - християнството е религия. За разлика от религиите, ислямът е политика. А джамиите не са за мюсюлманите това, което са църквите за християните. Не съм сигурен, дали редовите мюсюлмани са запознати докрай със същността на това, което изповядват.

Мюсюлманството НЕ Е традиционна религия за България и ние НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ да знаем всичките й многобройни течения. Достатъчно по делото е да има приети доказателства, с които се подкрепя твърдението, че има проповядване на нарушаване правата на жената и детето; призоваване към убийства, извършени от омраза спрямо немюслманите, проповядване на насилствено изменяне на конституционния строй на България- т.е. с насилие/ преврат, бунт, гражданска война, кланета/ да се установи насилствено шериат в България.

Не разбирам за какво се спори. Иран е ислямска теокрация, а Израел /като великобритания/ няма конституция.Иран пък има конституция, но тя прогласява, че източник на правото е основно Корана, а не законите и правните норми. И двете държави не могат да се сочат за примери за демократични ПРАВОВИ държави.

Спори се за ролята на Уахабуизма / радикалните сунити/ у нас. Те идват от Държавата на Сауд. Те правят повечето зумуми в Ирак и къде ли не. Те режат глави и не търпят НИКОЯ друга религия и вяра, вкл. и Шиитската...нищо общо нямат с Иран и Израел....

Много добре разбирам - въпросът е, че Вие изобщо не разбирате коментарите ми... Традицията им всеки мюсюлмански духовник да може да си тълкува, както си иска, свещената им книга , създава именно чудовището "ислямски тероризъм", дори да нямат никакви външни врагове. А Вие си политиканствайте - аз не Ви преча..

Чакай, чакай. До колкото ми е известно, Иран също си имат правителство, парламент. Но в добавка имат и аятолах. И държавното устройство е малко странно и по-различно от класическия шериат на Саудитска Арабия. Май в България нямаме достатъчно информация за Иран. Има еврейска завеса за тях. Сервират ни основно дезинформация.

Добре казано за Иран. Теокрация са и толкова. Правото им е основано на Шарията, нищо че са шиити. В държавното им устройство великият им аятолах (сега е Хаменей) е и т.нар. "Върховен лидер" на държавата. Много може да се говори на темата, ама няма смисъл. Що се отнася до уахабизма, то е относително по-ново течение в исляма. Не е традиционно приет у нас, както и в Турция напр. Но се разпространява все по-агресивно. Над 90% от т.нар. глобални джихадисти (борещи се ислямът да стане единствена религия в целия свят) са точно уахабити. За пример можете да видите организацията Балкански емират, която е провъзгласила джихад за "освобождаване" на владените от мюсюлманите земи - целия Балкански полуостров, вкл. България. В момента, на Балканите най-много уахабити има в Босна и Херцеговина, но се разпространяват и у нас, в Македония и Косово и в по-малка степен - в Албания.

Помните ли филма Невиността на мюсюлманите. Това беше еврейската провокация, която целеше да принуди сащ и Европа да организират нападение над Иран. Евреите винаги действат подмолно, в гръб. По една хема: ако имат враг, те търсят друг, който да създадат интрига, и да го противопоставят на техният враг. Те да се избиват сами. Тази схема реализираха и с ппротестите. Видя се до къде се простира влиянието на радикалния ислям по дивашкото екзалтирано поведение на фанатиците. В България да забелязахте такива прояви, нямаше. Исляма е традиционен. Познайте, къде другаде беше така, мирни протести и декларации. В райони в Русия и в Иран. Иран, където еврейската пропаганда и контролирани медии се опитват да убедят света, че живеят някакви диви чалми и т.н. Оказва се, че това е обикновен черен пиар.

Я стига глупости. Като много знаеш ходи в Иран. Тук не може да се женят за две жени, да ходят забулени като нинджи, да искат на документите да са със забрадки и най-важното - ДА МЕ НАРИЧАТ ГЯУР в собствената ми родина. Не знам кой какво насажда ама това съм го виждал с очите си. Иди в някое от селата около Кърджали и виж за какво става въпрос. Не щат да ти продадат хляб на магазина щото съм бил ГЯУР. Правят се, че не говорят български. За тяхно нещастие аз знам турски достатъчно, че да ги разбирам. Като ги милееш отивай в Иран и си търси 40 девици там.

Пич, не се мъчи :)). Очевидно не си успял да вденеш нищо от написаното. Освен ако не го правиш нарочно. Опитай се поне цялата информация да събереш. Между другото, коментарите ми в случая обясняват еврейския контрол и поразии в исляма. За теб това са глупости. Естествено, евреин ще каже това :)). И добрият евреи веднага ще настрои българи срещу турци. Трябва да се създаде интрига, а Турция се измъкна от еврейски контрол. За това сега израел иска да конфронтира Турция със съседи, за да им свършат мръсната работа. Мирише лошо, твоят коментар. А моята позиция е, че в България се говори български и живеят българи. Който се чувства чужд гражданин, няма място в България.

Айде бегай на "Самуил", че ще ти капичнат "дюкянчето", дето си провесил глупостите си на прозорчето. Все някой друг ти е виновен - евреи, комунисти, ДС-ченгета, Цветанови и Борисов, Станишев и Първанов, Царя ...

В Саудитска Арабия управлява крал-евреин. Тази държава, която е гнездото на радикалния ислям се оказва пръв приятел на израел. Които, според медиите трябва да са първи врагове. Нали израел се оплаква постоянно от исляма. Но това е само да изпълни схемата: съчувствие от християнството и после да ги противопостави с исляма. Едно от обвиненията срещу Нетанеху в предишния техен парламент, беше, че развалил традиционно добрите отношения с С.Арабия ?! Което странно се различава от медийната пропаганда. Средата на миналия век, евреите в С.Арабия, с помощ от Великобритания, създават Уахабитизма, като течение в иаляма. Това са салафитите, радикалния ислям, Джихадистите, готови да отидат в рая при 40 девици. Целта е създаване на интернационална армия от фанатици от много ислямски държави. Която мечтата на евреите е да я ползват срещу Европа, по един или друг начин. Разпространението става, след като всички представители на традиционния ислям се избиват или подкупват, за да сменят направлението. Може и да помните, как в Алжир преди около 20 години, ислямистите колеха традиционните ислямисти. Бяха нарицателни. Така полека се наложи уахабитизма. В днешно време, така се опитаха да процедират в Казвказ. Ако някой е наблюдавал процесите, ще знае, ще първите мишени бяха и все още са умерените духовници на всички нива. Избиват ги и се опитват да наложат свои. Така че българските имами и ходжи да имат представа, какво ги чака.

Да, заплати до колкото разбрах, са получавали от Саудитска Арабия или Турция. Или, който плаща, той поръчва музиката. Това е груба намеса в българските дела.

Не бих искал да се намесвям пряко в това дело за това предлагам на заинтерсованите следното.Да се запознаят добре с делата на вахабитите в Татарстан и на Северен Кавказ.И по специално колко от ръководителите на традиционият ислям вече са застреляни от събратята на същите тия от Пазарджик.Наплашени от непрекъснатият отстрел традиционните имами са се обърнали лично към Путин за защита.Която той им е обещал.Защото Путин съвсем не е путьо като нашите.Преди няколко вечери даваха по телевизията филм какви ги вършат техните събратя в Канада.Приготвили 1.5 тона взрив с който са щели да пометат града.Но там полицията ги наблюдава из късо.Не ги защитава като у нас.Това което правят воеводите и Атака съвсем не решава проблема.Заразата трябва да бъде изгорена в началото.Защото следва гангрената.

Това е положението! Още ли има съмняващи се в доказателствата за разпространението на радикален ислям в България?

До кога ? Трябва ли да идвам ?