Съдия Иво Дачев решава до седмица за КТБ

Делото за фалита на КТБ започна в Софийски градски съд при закрити врата по молба на банката и Фонда за гарантиране на влоговете. До седмица ще има решение.

Обратно в новината

Коментари - Съдия Иво Дачев решава до седмица за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЛЕД КАТО СМЕТКИТЕ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ!

след като ВАС се произнася, че акционерите нямат правен интерес, защо ги призовава като страна по делото, интереснооооо

Важно е да се знае съдиите от "липсата на правен интерес на акционерите" ли са повлияни или от други интереси!?

Съдебният състав на случаен принцип ли е избран, или е назначен от модела КОЙ!

Аз - Не

Започват да се зараждат едни ГОЛЕМИ съмнения,че някои от нещата,които казва Цв.Василев са доста парливи,т.е. "горещи картофи"... Голямо замитане пада,както и предлагане на "сливи за смет"...

Абе,къде са протестърите!?Защо не отворят вратите,като са толкова курназ.Или могат само паметници да боядисват!?

Още не са им платили - къде ги търсиш. Те са толкова протестъри ,колкото аз съм Мона Лиза. Жалки човечета с комплекси ....

Пак закрити заседания, пак тайни .... И Фонда, и БНБ, и КТБ, се държат от политици и мафиоти.... Само сметката за плащане ще е за нас! Честито на печелившите!

Такова е правосъдието в нашата мутренска държава - пак в услуга на мутрите. Защо при закрити врати? Защо хората да не знаят кой и защо фалира една българска "банка"? Какво криете ,господа магистрати - далаверите на управляващите ли , или ви е страх наистина да не си отвори устата г-н Василев - сигурно има какво да каже. Продължавайте все така да прикривате истината - днес за фалита на една банка , утре за фалита на държавата . Браво !...

имаме какво да крием, затова ! Не е ваша работа да следите това дело !

Нещастник !

Какви глупости пишете, че държавата имала предимство при осребряване на активите? Тя изобщо не е кредитор на банката. Кредитори с еднакъв приоритет са Фондът за гарантиране на влоговете и негарантирантие вложители. Пет лева да се съберат от осребряването, пак ще се делят между тях пропорционално.

Ще късат на гущера опашката тайно;о)

Защо делото е при закрити врата.?.Защо е засекретено..? Какво криете от хората бе боклюци с боклюци.? Народът е суверен..довчера му искахте гласа,за да седнете на удобните кресла,а днес се криете..Защо какво нетрябва да знае народът..Егати крабежата на века.. народът мълчи... Светът ще ни се смее Е, няма такава държава .Всичко що се е докопало до власт краде . Няма съд и съдебна система.Няма страх от закон. Фалирала държава..Виновни няма,наказани също.Няма страх от закон.Дефицит във всички сектори.болници,енергетика, БДЖ и т.н. Кой ги взе тези пари,защо липсват,на кого да се търси отговорност?Какво се конфискува от тези,които са работали против интересите на държавата и т.н. много въпроси без отговори и без наказани хора .. А иначе могат да стоят на големи заплати и уж да управляват правилно.. в последствие ги уволняват и никаква отговорност.... докога така. Кой ще плаща липсите... ../Риторичен въпрос/ Ни е обикновенните хора..работещите,които вече и сметките не можем да си платим.Хей да се дига този оглупял народ.. Че ми писна от тия боклуци... Няма читави хора в парламента .. не го ли разбрахте... какво чакате и кръвта да ви изпият ли.

еииии, люде , не ви ли дотегна вече от тоя театър ! една и съща пиеса от 25 години, от време на време сменят някои артисти( по болест или смърт) !

З A Щ О ?КAКВО СЕ КРИЕ?

г н и л и ябъл гар ки ! или направо мухлясали !

Да засекретиш това дело е по-голямо престъпление отколкото да източиш банката.

Как този народ неразбира какво се случва. Ясно е" Лютвито пи кафе с Бойко и след време сне доверие от БСП , правителството на Орешарски падна,тъй като вече се беше изчерпало доверието му.Ясно беше ,че с купени гласове и българска простотия Борисов ще дойде на власт. Няма как ГЕРБ и ДПС да демонстрират любов пред обществото... подкрепят се в сянка и това е видно и за най-тъпите-абсолютен театър Ясно е ,че ДПС няма как да са първа партия и да управляват ..така,че иде бат Бойко и почват игрите за КТБ...Трябва да си пълен идиот ,за да приемеш обяснението на Борисов,че Цв. Василев е отишъл в Банкя ,за да се извинява-самият гузен тон и няколкократното повторение на фразата -буди съмнение и желанието му да се повярва. Борисов ни има за прост,глупав народ и затова си позволява да говори на такова ниско интелектуално ниво.. Ако ни е наистина сме народ -досега трябваше да се вдигнем и да искаме от всички политици в парламента отчет и вън...Да се снеме доверието... защото докато те си разиграват коня...народа в държавата с всеки изминат ден става все по беден и в момента в държавата е пълен хаос....Знам само,че народът ще плати сметката...и тази апатия ме убива. Няма как да станем солидни хора със висок стандарт на живот..просто ни е не искаме да си извоюваме това право...примиряваме се... Работещи бедни и все по зле ще става.. Просто политиците виждат в нас бездушие и си правят с нас каквото си поискат ..Не се ли обединим и не започнем да ги притесняваме...посто държавата и хората сме обречени на гибел...

Т'ва Манолова ли ти го спусна?Толкова е тъпо,че няма как да не от БСП...Извратеняците се мляскаха уста в уста по митинги,седнали за кафета да говорят..Зъби щяха да вадят,компромати...Но освен,че обраха една банка(по навик),друго не успяха

Дали пиеш кафе или се мляскаш..особенна разлика няма.. Незнам някой от ГЕРБ да е потърсил отговорност от Д.Пеевси,като си спомням как им се звереше от трибуната "Боли ли ,боли" Никакъв отзвук от ГЕРБ... защо ли? Хубаво е да се следят действията .... а не да се вярва сляпо на нещо...ако Ви харесва този начин на говорене от Министър председател към народ..../за мен е арогантно/...значи самоуважението ви е твърде ниско..

Абе,кой продава военни заводи за 1 евро,че забравих?Кой давал на пишман журналисти,като Кошлуков,по 30 бона...на месец...Кой изръси на Дудука милиони за кампания?

Имена на хора,фирми,обръчи, и всякакви там боклуци-ясно и четливо, пред Българския народ и всичките веднага на Съд и в затвора !

Представяте ли си ужаса предварително да се разкрият съдебните, прокурорските и политическите престъпници в хода на делото дез да има време да се затрият свидетелите и изопачи истината. Ако Цветан Василев мълчи ще почнат едни валханалий... и никога няма да излязат на свето престъпниците на прехода, защото както политиците и те са с постоянен мандат.

Казва се вакханалии. Валхала е планината на древните германски богове. Всичко останало е въпрос на образование и ..... на произход. "От фасул и от армея не излиза, братко, фея."

Делото за фалита на КТБ ще се гледа при закрити врата Даже вземете и заковете вратите , за по-сигурно. Пълни нещастници.

А за по-сигурно да сложат решетки на вратите и прозорците и да забравят да ги махнат.

да , да знаех си аз, че българина има отлични , ама направо безгрешни идеи ! давам ти лиценз , за това , което си написъл с голяма , истинска благодарност и с искренни пожелания за други подобни успехи в живота ! ти си просто- гений !!браво !!!

От СГС казват, че изборът на съдия Дачев е станал "отново чрез системата за случайно разпределение". На сървъра на ВСС обаче няма протокол от преразпределението на делото за КТБ, което е с номер 7549/2014. В късния следобед днес на съдия Дачев е било разпределено дело 7699/2014, което обаче е по входящ номер, който не отговаря на молбата на БНБ. По номера на делото и входящият документ, по който е образувано, в системата на СГС излиза, че "няма такова дело". За момента институцията, която би трябвало да вземе отношение към случая Висшият съдебен съвет, запазва мълчание.

????? освен да се блеее тук , някои да не би случаино да е излязъл навън и да покаже(безплатно) някакво недоволствие от това плачевно положение???

Почти нищо не можеш да направиш срещу политическата мафия в България. Единствено Октай Енимехмедов успя да уплаши Ахмед Доган, но след това още го влачат по съдилищата и едва ли ще го пуснат скоро ....

може би не е нужно да се стига до подобни крайности ! когато става въпрос за съдбата на BG , трябва всички да се съберат , както беше в париж преди 3 месеца( там убиха 22 ма , а тук цяла нация)Cветът не може да си затвори очите пред недоволството на поне 10 000 безплатно протестиращи !!!

Ако Цветан Василев има чувство за справедливост (и ду.пе!), а не просто желание да излезе жив (и с милиони!) от личната си драма, ще направи всичко възможно да каже имената на крадците на КТБ!!! Тоя човек има шанса да се запише достойно в българската история, не го ли съзнава?!? Иска се само да каже имената на КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА !

Ами той вече ги каза, единия е с тлъста сметка в Танзанийска банка!

Имена на хора,фирми,обръчи, и всякакви там боклуци-ясно и четливо, пред Българския народ и всичките веднага на Съд и в затвора !

Сичко е ного скришно,бе,може и той да не ги знае!

Малко усилие от страна на банкера и огромна полза за държавата.

Господ ли ще слезе в България за да ги накаже, а ?? Ще го обвинят че иска да си оттърве кожата и за това накисва други, а след месец-два ще го гръмнат ... и толкова! ей така ще се запише в историята, като поредният застрелян банкер ....

Е добре, ти какво предлагаш? Всеки да си натиска парцалите ли?

Ама много прост съдия! Нали така става още по-любопистно! Сега ще почне едно дебнене, едно изнасяне на информация, едни ентервюта, и развинтени фънтазии...

loyola

Ами оства ни само да пишем на френският посланник да извади гнилите плодове от съдебната ни система.

отлична идея!!! виж , че не трудно да се търсят и намират различни решения, предполагам , че съществуват още много такива ! но се радвам , че има наистина хора в BG , които наистина имат желание да се борят интелигентно за правата си ! поздравлениия и благодарност !

Ха! Та нали точно от запада прихванаха нашите политици как да крадат!

Няма как истината да не излезе наяве.

И какво крият? То на всички им е ясно че това е кражба и умишлен фалит. Крият кой точно от коя партия или институция точно и колко точно е прибрал в джоба си.

Съдията не е никакъв съдия а обикновен актьор, ндйто се придържа стриктно към сценария! Познайте КОЙ е сценаристът?

крият далаверите!

Българска банка,обира българският народ а и тои трябва да плати после масрафа,някои са си взели милионите,други милиардите,а народът мълчи...е това го няма никъде,ама никъде.

Точно и ... тъжно! Робско племе сме и днес!

Закрит процес ли? Всички на улицата! Око за око, зъб за зъб! Народът изпитва въпиюща нужда да види гигантски фрактури по черепните кости на Цацата, Пеевски, Доган, Боко, Плевнята и всеки един полицай, който попречи това да се случи!

Гледайте какво правят народите, живеещи в европейските страни, членове на ЕС. Протести, протести и пак протести!

Протести срещу скрити хора?

Да живее демокрацията......!Ама, всъщност искаме, оная другата, не тази......!Коя е тя и има ли такова животно!?Те така, колективна безотговорност!Кой е виновен? Няма, сами си ги избрахте или такъв е живота!!!

Корпоративна Търговска Банка! Напълно Корпоративно се е изтъргувала по "нашенски"!

За да не разбере народът какви са ги вършили мафиот-политиците при два мандата управление на Бойко и един на Орешарски ... + служебните! Ако това беше Китай, сега щеше да има разстреляни мафиот-политици едър калибър!!!

ОТ КАКВО СЕ КРИЕТЕ?ВИЕ ЛИ СТЕ МОШЕННЦИТЕ!

Управляващите и техните слуги-прокурори КАКВО КРИЯТ ОТ НАРОДА. ДЕЛОТО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. С Т И Г А Д А Л А В Е Р И!!!!!!!

Това се очакваше - предвид факта, че в аферата са намесени цял куп политици и институции. Лошото е, че сега този доклад ще се използва за изнудване - също, както досиетата на ДС

Кражбата на столетието ще се гледа при закрити врати , иначе в Кюстендил циганите които са решили да изкарат едни честни десет лева ще им правят дневни трудови договори . Madein Bulgaria =

Не се лакомете да си държите парите в банка, която дава висока лихва! Риска да е пирамида е голям! Отдавна трябваше това да се научи!

Всички крадат. Скоро ще стане ясно, като започне да излиза истината да банковата ни система и започнат да гърмят банките. Държавата ни е една голяма пирамида. Ето защо не искат да става известна информацията, която има по делото, защото ще засегне цялата ни банкова система.

Верно мислите че е прав.Коя банка не е пирамида бе абдали срещу един %лихва по депозити.Всяка банка генерира над 100% приход.Елементарно.Внасяш хиляда лева.100остВат в банката 900 излизат и се дават като кредит.Кредитополучателя си купува телевизор например.продавача внася вашите 900 лева отново в банката.90 остават по закон 810 излизат и веднага се връщат и т.н и т.н.Смятайте си колко пари измисля банката от нищо.ама за глупаците КТБ е пирамида щото даваше до 8% лишава при положение че ви обясних че изкарва над сто% печалба.Е сега без конкуренция лихвите паднаха на 1 %.а вие глупаци му бийте + на тъпака от по горе.И честито ви яхане

То оставаше и да е открито. Какво искате бе, зевзедци, това да не ви е другарски съд? Слава богу, няма да се превърне в говорилня на адвокати и форум за политически речи. Нека да видим как ще се справи съда, пък после да четем и коментираме.

случаино, да не си бодигарда на ченгелова ?

Бре то, че не едругарски съд не е! Ма като се замислиш пък не ти ли се струва, че тоя хашия БГ съд съди некои персони по-другарски от други!? Пък и да ти кажа когато, АЗ ПЛАЩАМ СМЕТКАТА, искам накрая да видя поне и представление! А не да ми пуснат завесите и да ме изгонят от залата!

Радвате се за Ченалова, но че това дело за КТБ се гледа на закрити врати мълчите като говеда а ? Прост народ, заслужавате съдбата си .

Защо мучиш, това да не ти е стадото с което живееш. Народа си е наред, ти гледай твоята си съдбица да не води към месокомбината.

Обраха ни парите ,..сега делото е засекретено--..да не се разбере кои са Виновниците за фалита на КТБ....,ТАКА ЗАМИРИСВАААА.!?

...нахранете журналистите!

Български правен цирк - не съдебна система, а ресторантска и улиична бандитска наглост! Помните ли "разиграният етюд с подкупа" на прокурора Б.Тошев, в аресторант! "Хванат" с подкуп от варненлия за 4000 евро! А Той /Б. Тошев/ има в джоба си-40 лв! Театър пред Брюксел...После Б.Тошев ОСЪДИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БГ /НЕГОВИЯТ РАБОТОДАТЕЛ!/, ЗА 200 000 /ДВЕСТА/ ХИЛЯДИ ЛЕВА! Сега слушаите, гледаите и чакаите... ЦВ. ВАСИЛЕВ ЩЕ ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ ЗА 6 /ШЕСТ/ МИЛИАРДА ЛЕВА, В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД! В БГ НАРОДЪТ Е ПЛАЩАЛ ВИНАГИ СМЕТКИТЕ НА ДЕЦАТА СИ И НА ИЗБРАНИТЕ ОТ НЕГО НЕКАДЪРНИЦИ-ГЛУПАЦИ!

Аферата с КТБ започна,след като Протестна Мрежа предадоха уж документи за нередности там. Как така Протестна Мрежа има достъп до такава информация ? Дали и те ще са страна по секретното дело с тази явно секретна информация,която стартира тегленето на пари и опашките пред офисите на банката тогава ?

Ти сега на българските патриоти,защитаващи ни от руските агресори,ли ще им търсиш кусури?

я не се бунтуваите че хамериканските окупатори точно за това са тук . з00 US-пехотници срещу бунтовници.

Да,ама ТОЙ ви построи магистрали поне,сега с 16 милиарда и оръжие ще купи,пък и изборите ще куп...ох,извинете.

взимането на заеми от държавата...

Следващата стъпка ще бъде съдът да отсъди, че жертвите на грабежи нямат правен интерес да съдят крадците, а крадците не са крали, а са брали парите на непострадалите.