Върховният съд възобнови делото за смъртта на Чората

Върховният касационен съд (ВКС) върна за ново разглеждане от друг състав на ВКС делото за смъртта на арестанта Ангел Димитров-Чората през 2005 г.

Обратно в новината

Коментари - Върховният съд възобнови делото за смъртта на Чората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Атаката е срещу Бойко Борисов. Тогава той беше главен секретар . Очакваме изявление на Румен Радев за правата на наркодилърите в България и хора стрелящи срещу полицаи.

питам????? колко салзи от деца колко злато колко кокаин мина от там . клко още хора трябва да страдат заради изверга ангел чората *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Марето, и то също отговара ? Е, кой шаработи в даржавата?

какво искаш да отговорят децата? Аз Иво: искам да стана ЧОРАТА.

Аз Бабати ? Или Майка ти? А ти какво ? Тая шия нее от туршия! Много вождове, малко индианци, а ?

Безобразието на Цацаров и компания продължава. Безумие е да се харчат пари на данъкопладците за фалшифицирани дела. Очевидно делото в Стразбург е било платено добре. Срам за адвокатите, които защитават престъпници. Заради пари сте готови да помрачите живота на свестни хора!

Забелязвате ли драги съфорумци, защо е атаката срещу съдебната ни система. Типичен пример. Трябва да канонизираме като светец един наркодилър и престъпник. Колко деца е зарибил с дрога. А измамените и пострадалите? Те, според Еврогейското правосъдие, нямат значение. Техните права не струват. Другото гениално еврогейско съдебно решение, ЧЕЗ Дупница да бъде наказано, защото си позволило да вдигне високо електромерите, за да не крадат ромите. Те не трябва да плащат за ток. Но тъпите българи да си плащат примерно. Евврогейско съдебно решение: не трябвало да се бутат незаконните ромски къщи в Гърмен. А балъците българи, да обикалят по институциите и да си плащат всички такси и да спазват правилата.

Какво излиза, че Еврогейското правосъдие в българия защитава престъпността. И подлага на сериозна дискриминация целокупното българско население. Тези еврогейски ценности, някак са малко далеч от нас, българите. И сега, ако има послушен еврогейски ориентиран съд, познайте какво ще се случи още утре. Но такъв съд няма все още. За това, местните еничари и американски слуги се опитват да прокарат нещо, което помпозно наричат"съдебна реформа". А простичко, искат да ни вкарат българите под тотален контрол, на някакви абсурдни "ценности" и "правосъдие".

защитава един ПРЕСТЪПНИК.Едно добро направи Цветанов-единствено това не мога да му отрека.

еничарите полицаите трябва да бъдат да знаят какво вършатя с човека а не само да бият с палки и като поднеш да те рита скубинки бил съм свидетел 4полицали ритат не съм ром

Всички биячи в униформа трябва да бъдат респектирани подобаващо в съда. Присъдите трябва да са строги, за да не се стига до полицейския произвол, на който редовно сме свидетели.

Ставри,айдук и на снимка да го видиш ,трябва да му отвъртиш поне два шамара.Иначе той ще ти ги отвърти.Този чората,който е затривал деца /това е доказано/ няма правото на милост.Едва ли полицаите са го утрепали- има международна експертиза за това,но по лошото е ,че не само криминално проявени го защитават,но и отвеяни хора,които дори не подозират,че всяка демокрация ,носи в утробата си псевдодемокрация.Чат ли си?

Не са боклуци!Направиха ги на боклуци онези читави хора от ДПС.

Пожелавам същата съдба, на всеки един престъпник!!!

Непрекъснато ни обясняват, че тази или онази присъда е "окончателна", защото е минало триинстанционното българско съдопроизводство... Оказва се, че не е така - явно Европейския Съд се явява ЧЕТВЪРТА инстенция, а нищо чудно да има и пета... Апропо, при осъдителните присъди на ченгетата се говореше, че са издайствани от ДПС, защото чичото на Чората бил фактор там... Явно конюктурата се е сменила и ВКС постановява точно обратното, но след решението на ЕС нашия глав прокурар, който ХИЧ не е приближен на ДПС иска преразглеждане на делото... Толкоз дела отлежават забравени, по толкоз дела България беше осъдена, ама Цацаров си трае... поне докато ДПС не му каже!

Чичо му беше някакъм професор и бе в ръководството на ДПС,под техен натиск разкарваха няколко години,момчетата,които отърваха обществото от един брутален мръсник.

Това,че чората вече не принуждава момчетата да са наркопласьори, а момичетата- проститутки не е особено голяма загуба за обществото.Достоен е този,който е справедлив, а дваж по достоен е този,който се бори да има справедливост и за другите.

Чората е бил някаква Мутра, също като Маргините, Кела, Брендо. Чората се е занимавал с ПРИНУЖДАВАНЕ към Проституция и своднмичество. Гледайте какви Присъди раздава, оня АДВОКАТ от партията на Кунева( взела 1 % на последните избори, но като част от Реформ блока, влязоха в парламента), който от Адвокат го направиха Съдия и то в едно от най- големите Съдилища в Европа- Съдът за правата на Човека. Тоя бивш Адвокат, сигурно вече( за 4-5 месеца) е станал Милионер, от Платени присъди.

Партията е права когато и греши,милиционеро-полицайте са невинни дори когато респектират - когато изнудват,когато натупали до безпомощност някой беззащитен ,когато самоубили някого или ..или,колко ли случаи има на полицейски произвол из България."Родната " полиция ни "пази" - ха,ха ...ха.

Какво става с Конституцията- всички са равни пред закона?

е ама някой са по-равни

Ъм... какво стана с Ne bis in idem?!

Така трябва да се постъпва с престъпниците бой до синьо , а пък който оцелее добре . Да знаят другите сутеньори какво ги чака .

Кой е престъпник решава СЪДА! Полицията заддържа ЗАПОДОЗРЕНИ!

а ,кои са престъпниците в случая??? май имат и пагони даже , да не говорим че са изпълнявали поръчка ...,.,. или иначе казано 'Един тренировъчен ден

И кой плати тия пари? Ако полицаите не са виновни, значи не трабва да се плаща. Ако са виновни, те трябва да ги платят и съответно да лежат в затвора....

За мен има две неща важни по темата. Първо, ако възобновяваме делото срещу убийците на Чората, то е редно по абсолютно същите причини да възобновим две дела срещу Цветан Цветанов (бивш МВР шеф), както и едно срещу Бойко Борисов (бивш главен секретар на МВР по време на странната операция в Харманли). Второ, може би дори по-важно, Чората е бил айдук, тези, които са го убили също са айдуци, само дето разликата е, че са живи, здрави и на свобода. Припомням, че един от тях направи рецидив след Чората, като преби малолетно момиче пред дискотека. Спомнете си този случай!!!

pompai

Всички управляващи имат цел да ни държат бедни и да печелят на наш гръб.

pompai

Цацаров ,като рибата да не е по голям от народа и никои не може да го свали преди мандата....Само тук може така .

Познавам ги всичките-и убития и убийците.Между тях няма никаква разлика,просто едните бяха с пагони.

Едни мутри (полицаите) убили друга мутра след като ги заплашил че си плаща на когото трябва и ще извади на бял списък тефтерчето с ежемесечните суми за полицейските началници. Къде е драмата ?! И кой е престъпникът ?!

Класификациата, е, на Пъвия съдебен състав на Военения Съд ! И как така стана, че тия охранени джелати, се измъкнаха и, обесиха На една Детска люлка белоглавия професор- патолог, потресен, ОТ, Състоянието на, вътрешностите, на Чората? Големи говеда брейЙ !

Първата работа на полицията, която действа като организирана престъпна група, е да сведе делото с правни похвати до ситуация, при която няма престъпна група, дори ако може да няма и утежняващо вината обстоятелство "служебно положение". В този ред на мисли припомням два подобни случая: 1. Случаят Чакъра. Тогава полицията приема сигнал от пройдоха-пияница, който казва, че Чакъра му бил казал, че се бил въоръжил до зъби, минирал къщата и т.н. и това се пуска официално за причина да се стреля, при положение че не е стреляно от къщата. Не се явяват и свидетели пред ЕСПЧ! По-късно този пияница удобно "почива" официално от цироза на черния дроб и нещата отиват на 13-та глуха. Дали въобще е дал доброволно показания срещу съседа си не е ясно и по разбираеми причини няма как да стане ясно. Поне засега. 2. Този случай е по-пресен и огласен съвсем наскоро от "Господари на ефира". Банда варненски рекетьори с полицейски пагони се разбират помежду си да оклеветят варненски бизнесмен. Дават идентични лъжесвидетелски показания в съда. 7 души! Това е много повече от трима, нали? За щастие на едни и нещастие на други се оказва, че има запис и той категорично оборва една част от показанията им срещу жертвата. Това логично би довело и до отпадане на останалите показания като неблагонадеждни. Веднага се събират при прокурорката и отново седемте променят показанията си и така целят отпадане на набеждаването в условия на организирана престъпна група и злоупотреба със служебно положение. Един от тях обаче се "разпява" и става една...

pompai

Що плащаме на тези мутри садии и прокурори дето бавят делата по толкова години за да се отърват?

А ве тролове, а ве изроди мои, да не се пропуска случай хуубаво да оплюете Борисов! Чора, Мора, Бирата...Мирата - Борисов трябва да е виновен!

Един въоръжен престъпник е обезвреден ! Къде по света полицията щеше да се церемони и да излага на риск служителите си и невини граждани в подобен случай? Може би в USA или в Росия ?

Aбе, не разбрах тези пари кои ги е платил или ще ги плаща??!! подсъдимите,.. или починалият??!.. или пaк данъкоплатеца??;))

Не ги различавам, вече, с тия бради като монаси Съдцето ми, ще се разскъса, тоя път ще обличат пижама

А за убийството на Чакъра,кога ще се възобнови делото?Или боко е недосегаем,въпреки че се хвалеше наляво и надясно,че лично е дал заповед да се стреля с гранатомет,и че той поема отговорността.А стане ли подсъдим кълбото ще започне да се разплита.

Абе ти правиш ли разлика между това: Да стреляш по полицията и да те застрелят; и Да си завързан и да те прибият една тумба тулупи, а? Я си помисли малко!

А Вие чели ли сте внимателно присъдата на ЕСПЧ, особено в частта и за това дали е стреляно или не и как се приема дали е имало стрелба или не от онзи съд? Нали ако всичко беше наред, нямаше да отсъдят в полза на близките? Например - нямат документи за собственост на повредената къща (факт) - ЕСПЧ единодушно отхвърли иска им за материални щети по къщата. Четете, пък тогава пишете...

По твоята логика всички полицаи стреляли по престъпник трябва да бъдат дадени под съд.Даже и френските полицаи стреляли по терористи и те на съд .Така ли мислиш.

Сложете им белезници и ми ги пратете насам