Бавно правосъдие: 15 г. дело за измама с работа в чужбина

15 г. се е точило дело за измама с работа в чужбина, 10 г. друго - за обсебване на кола, а 9 г. е текъл съдебен процес за закана за убийство. Без присъда.

Обратно в новината

Коментари - Бавно правосъдие: 15 г. дело за измама с работа в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нашият случай е разтакаване пета година в РП-Плевен. Банална имотна измама със земи. Опитват се със свидетелски показания да я разкрият. Не става. Казваме им да разгледат документите. Не щат. Накрая и Съдът добре им го каза: "прокурорът не е изпълнил задължението си по чл.13, ал.1 и чл.107,ал.1, ал.2 и ал.5 от НПК" и още: "въпреки че прокурора е взел решението по вътрешно убеждение, то това убеждение не е основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото" и още: "прокурорското постановление е необосновано с доказателствата по делото и те са тълкувани превратно". Оттогава в РП-Плевен мълчат. Вече близо година и половина. В момента срокът е удължен до 07.10. 2017 и вероятно ще бъде удължаван до изтичане на всякакви давностни срокове, ако не се вземат мерки Новини по делото за нашата имотна измама (от юни 2013 до август 2017) link

Бавното правосъдие се дължи единствено на факта , че участващите в решаването на казуса съдии са силно затруднени да намерят вратичка в законите за да заобиколят очевидно ясно описани казуси в тях и го слагат на трупчета да отлежава с една единствена цел, чакане да се появи поправка в съответния закон устройваща корумпиращата страна по делото за изхода на което е наредено или платено за "правилното решение".

Оти да се трепем да работим,като баламите ми плащат да лежа?

сега от страсбург ще осъдят държ авата- това се случва всеки път

Айде бе;) Инспектората на ВСС откри топлата вода, наречена "бавно правосъдие"! И ако си мислите, че общото в трите случая е бавното действие или откровено бездействие на "компетентните лица", лъжете се - общото в случаите е, че през всичките тези 15, 10 , 9 години мързеливите, некомпетентни или корумпирани магистрати са ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИТЕ и ДМС в пълен размер! И докато това е факт, и докато данъкоплатците продължаваме да плащаме заплатите, ДМС-та и др. екстри на мързеливите, некомпетентни и корумпирани магистрати, те ще продължават да "правораздават" както им иде отвътре! Та в този контекст - моля и ВСС да не изземва функциите на НСИ. Байгън от статистици в тази държава!

А какво да кажем за дело от 1992 г което все още върви.... Мисля че спокойно може да кандидатсваме за Гинес

Ами, така е... в Абсурдистан-Булгаристан или както там, вече сами се наричаме...

поредната рбатена гавра с граждани в булгаристан!