Ким Чен-ун лично е наредил изпитанието на водородна бомба

Изпитанието на водородна бомба от Северна Корея е станало по заповед на лидера на страната Ким Чен-ун от 15.12.2015 в качеството му на върховен главнокомандващ.

Обратно в новината

Коментари - Ким Чен-ун лично е наредил изпитанието на водородна бомба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разрешаването на проблема на Корейския полуостров може да бъде решен единствено по мирен път, а не със санкции и разполагане на американски оръжия по границите на КНДР. Рано или късно двете Кореи ще се обединят и алтернатива няма! Гледах филм от КНДР за турне на северно-корейски детски хор в Япония, на чиито концерти присъстваха имигранти от Северна и Южна Корея, които плачеха от радост, прегръщаха се и проклинаха световната общественост, че са разделили един народ в две враждуващи държави. Относно водородната бомба, мисля, че е блъф !

Глупости на търкалета , водородна бомба при това само по думите на лоената топка Ким . Когато се потвърди независимо и от Москва , и от Вашингтон , че е била такава да , ама за сега имаме ядрен опит класифициран от дребно , тлъсто човече с наполеонов комплекс като водородна бомба .

Браво. Нови висоти в умственото развитие на платените Туркофили. Не знаех, че преди 200 г. в Турция са правили термоядрени бомби. . "созе ( нерегистриран ) 06.01.2016 10:52 ако се обядинят, то ще е по правилата на Южна Корея, която е цивилизована държава. Без фанфари, без гръмки изказвания... армията на Южна КОрея е около 3-4 пъти по-мощна и технологична от изостаналата с поне 200 години в еволюцията си армия с идеологията на чухче"

кога ще се научиш да четеш?

Ами чета, а и връзки правя... Не веднъж си бил на Турска страна... В същност във всяка тема, си заемал страната против Русия. Та? Коя от държавите, на които си симпатизирал е имала такава бомба преди 200г? Само една, ако може.

Ти за коя държава пишеш? И сам можеш да си направиш справка за населението на България, в три точки. 1944, 1989, сега. Ще е интересно да видим и коментара ти. . "Анти комнимяга ( нерегистриран ) 06.01.2016 10:05 Откудето е минал комунизъм трева не никне, за нещастие и при нас е така, колко българи измряха от глад, лишения, от чернобил. Единствения лек е човечеството да изтребва комунистите като бесни кучета."

Редовно ни гощават с "демократична" пропагандна помия - Севрна Корея е изостанала, хората един път ядяли кучета, после пък кучета ядяли хората, глупости, глупости, глупости! Колко са наясно какво става там се видя: Новината за корейската водородна бомба ги изненада както сняг може да изненада африканска страна. И сега не могат да се разберат да "се възмушават" ли, да отричат ли, какви да ги дъвчат...

Масово пропагандата ни пълни главите, колко са изостанали, ядат трева, едва ли не са поне век назад. Като нищо ще обяват, че синтеза са го постигнали в някой селски обор, от необразовани хора, по случайност.

То и Тексас е част от Щатите....ама докога ?

явно не си живял там където има комунистически режим - като концлагер е. Каква самостоятелност те гони - там квото каже първия това е -та той затри чича си, там стоят всички мирно от детето до стареца, не могат да гъкнат... "Ама по-добре да не си дояждаш, ама да бъдеш самостоятелен. Това може да го каже само комунистически или възпитан така комунистически олигофрен.

в демократската уста. Свободен но беден

Мноо тъпо!!!!! Е кой да се разпореди???? Местан ли?

По-добре да не си дояждаш, но да си самостоятелен, горд и свободен, отколкото да си роб на САЩ, па макар и охранен като гуде! А България си наряза ракетите като прясно сирене и сега трепери като заек пред ислямистка Турция на Ердоган и мюсюлманските му братя. "Световната демократична общност" - хе, глутница чакали със главния хищник САЩ начело. Срещу гангстер , джихадист и разбойник не помага молитва, толерастия и ала-бала. Помага насочен към главите им пистолет.

Като го гледам този на снимката, как не си дояжда, жив да го ожалиш. Стиска, боклукът му с боклук, я японски я южнокорейски паспорт, както и цялото му обкръжение. И на тия тарикати, децата им учат в Япония, както нашите навремето дойновци, балевци, лукановци, славковци, а народа му мизерства "свободен". Не бомба а доктор му трябва на този. Егати и шопара...

Много бъркате - децата на всички севрнокорейски ръководители учат, работят и живеят в Родината си! Инак, мислите ли, че западните мас-медии нямаше да ни занимават с това и да публикуват снимки. Такива са истинските патриоти, родолюбци!

Имаме да си връщаме за 1953 г...

Да го духат ООН и другите "възмутили" се страни! Ми що не питат Израел защо има ядрени бомби?! Или за чифутите може, а за други не.

това било преди 65 години - след ВСВ. Оттогава САЩ са нападнали поне 20 държави. Сев.Кория е нападала само 1 (ЕДНА)

Тази бомба е ширпотребата на разработките за атомни ел.централи на Сев.Корея , която няма фосилни горива и бяха й блокирали доставките с танкери. И виновни за това са САЩ ! Те обещаха , срещу спиране на ядрените разработки , да осигуряват доставки на нефт и го правиха около година , след което се ослушаха , въпреки , че Сев.Корея си плащаше. Като отговор , за осигуряване на ел.енергия , Сев.Корея продължи атомните си разработки и стигна до тук, поради шантажа на САЩ.

Пич, нещо си се изнервил. То така става без пиене. Я се напии и ще забравиш, че си тъпо парче. После ела в Чукотка, да се натряскаме двамцата.

Запада се въоръжава без да пита никой, а Корея с изути гащи ли да останат

И още повече, че днес света е толкова несигурен и то поради вината на Америка и Запада!

само си представете какво щеше да бъде, ако България имаше СОБСТВЕНО атомно оръжие. Никаква Турция нямаше да е заплаха за нас тогава - щото ракетата за 10 минути изпепелява Станбул. Тогава можеш да забраниш ДПС-то със Закон и всички етнически партии, без да те е страх от мнението на Ердоган. Но ние сме васали на други държави и не можем да водим своя независима политика. Това е една от разликите между нас и Сев.Кория.

да не говорим каква промишленост и наука щяхме да имаме за да го произведем. Все е едно сме Израел на Балканите!

20% от бюджета да отива за отбрана, майната им на санкциите които ще ни обявят всички- животът ще е прекрасен.

да бе, мечтата на слабия да има голям пищов - не може да ползваш атомно оръжие срещу Истамбул, нали радиацията ще удари и нас... а след това и останалия свят...

Паисий

при нас вятъра идва от север или от гърция - няма такъв случай да идва от Мала азия през Босфора!

като забраниш партия със закон съдът на ЕС ще ни глоби зверски за нарушаване на политическите свободи. На Ердоган му е през дали има ДПС или не.

Паисий

що си мислиш, че тогава ще сме пак в ЕС? Какво ще правим там? Да ни закрият икономиката и науката ли?

САЩ са направили обща 1052 опита с ядрено оръжие на своя територия досега. Какво искат тогава от Северна Корея ?

искат да им се подчиняват! "Командир и господар" )))

Не само на своя територия. Например и на Маршаловите острови.

Ето, хората в пълна изолация и снакции направиха водородна бомба. Ние тука в пълна интеграция и отворени граници....нищо. Всичко се постига само желание да имаш.

направиха, щото не слушат големия брат да им казва какво може и какво не. У нас като ни казаха: "Закривате заводи, фабрики и се разоръжавате!" - и ние тутакси изпълняваме. При това положение ти какво искаш да постигнем? Хамерите и Запада са ни превърнали в консуматори на техните стоки. Не сме производители вече.

не разбирам защо се впрягате че Сев. Корея има атомно оръжие. Все пак тази държава не е нападнала НИКОГО. За разлика от САЩ, който само за последните 15-20 години е нападнала 5 държави

тука у форома, сичик ръсите такиви глупостииии. да ви кажем на сичмкити: НЕ ПОЗНАВАМ ЕВРОПЕЕЦ, КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ И 2 ДНИ У СЕВЕРНА КОРЕА БЕЗ ДА ГО РАЗСТРЕЛЯТ.... Пример за серерокорейската култура от 1984-та: Бащата е КУПИЛ НА СИНА СИ БОНБОН. КОГАТО МЧУ ГО ДАВА МУ КАЗВА - ТОВА Е ПОДАРЪК ОТ ВЕЛИКИЯ ВОЖД. Нема как, нема контакт с тез хора. Ните ние с тех, нито те с нас. Поне не ръсете глупости, че дразни.

мозък си...Не е истина..Сигурно черпиш информация от тотално недостоверните СМИ на Южна Корея....

sps_hrsf@abv.bg

бил съм там, човеко, за 2 седмици през 1984-та. Докъде е стигнал режима - незнам. Обаче, ги почват още от 2-3 годишни. И измъкване нема. Напоследък, ако влезеш в нета без разрешение от прекиа ти ръководител си се ПОДДАЛ НА УПАДЪЧНО И ВРАЖДЕБНО ВЛИЯНИЕ. ТА, ПОЗНА, НАКАЗАНИЕТО Е РАЗСТРЕЛ.....

А защо до сега сащ не се опитаха да свалят това демократично правителство както го правят в арабските държави?!?!?! ЗАЩОТО в Северна Корея няма газ и петрол!!! Хайде сега защитаващите американската политика да се замислят кой кой е и защо!!!

за да има една държава ядрена или водородна бомба, първо трябва населението и да е нахранено. КНДР не може дори автомобил да произведе, камо ли водородна бомба. Държат я за витрина на комунизма... да се вижда ясната граница, очертана от тази пропаднала идеология, между един народ.

Бедна ти е фантазията каква икономика и какъв потенциал трябва да имаш за да произвеждаш ядрено и водородно оръжие и ракетите за пренасянето му. В КНДР са бедни именно за това, че всички усилия са насочени натам. А колкото до автомобили и ракетите е както да произвеждаш хвърчила и самолети. Затова и САЩ ги е страх, ама не смеят да си и помислят за разни пролети, защото може да ги шване и страшна зима!

На американците им стига демократизирането на Ю. Корея. Разликата между двете страни е по - очевидна и от разликата между Мерцедес и Трабант.

Пръкна се още един център за сдържане и сигурност в света. Стига само няколко държави в защита на собствените си интереси са ни правили на глупаци и луди. Сега вече е време Северна Корея да обърне този мощен научен и икономически потенциал в полза на народа си и подобряване на жизненото му равнище. Впрочем двете Кореи доказаха, че са водещи в света, макар и в различни области. А какво ли би било ако се обединят?

Би било нещо кофти за всичките им съседи - двумилионна армия (един от СК, един от ЮК) и една мощна икономика. Никой няма да го допусне.Особено Китай, Япония и САЩ.

ако се обядинят, то ще е по правилата на Южна Корея, която е цивилизована държава. Без фанфари, без гръмки изказвания... армията на Южна КОрея е около 3-4 пъти по-мощна и технологична от изостаналата с поне 200 години в еволюцията си армия с идеологията на чухче

Вместо да харчите пари на вятъра, вземете се обединете с Южна Корея. Така ще станете по-силни от колкото сте сега, със или без каквато и да е бомба! Оставете САЩ на мира. Концентрирайте се в отношенията си със съседите Ви! Това е Вашето бъдеше, то не минава през военни процедури а през добросъседски и чисти отношения!

От доста време се правят опити за обединение на Корея, но не са малко и песимистите. Счита се, че поне 100 милиарда $ ще струва на Ю Корея едно такова обединение. Природните богатства са в С. Корея, но обединението ще е по - тежко отколкото това в германия. Комунизмът не прощава на никой.:(

Нивото на ФРГ спрямо ГДР беше на несравнимо равнище. Тук, при Корея високите технологии и изключително мощната промишленост могат много бързо да заличат разликите, при това без всичко да се плаща от Ю. Корея - просто конвергенция. Ама пуста идеология и различни покровители... не дават!

поне по мои (чисто аматьорски) спомени, Северна Корея иска да се обедини с Южна при запазване на режима. Сиреч военна и политическа експанзия. Южна не е много съгласна с условията естествено. Някой по-запознат може да даде повече информация - би ми било интересно.

седеразията е дигнала такъв вой в тази тема? Кво ви пречи Северна корея другари "десни" болшевици? Че Чорбаджиите ви във Фашингтон там нема да могат да проведат некой нов Майдан и пробщаване към сивилизацията ли?

Е айде сега -десни,леви... Кажи ти като човек не изпитваш ли поне малко съжаление и съчувствие към хората в С.Корея? Поне малко за адът, в който живеят, м?

европедита, щеревци, озита да хукват към гарата на Кьолн да спасяват демокрацията - ама да си носят вазелин, за да стане операцията по-хлъзгава

В КНДР смятат, че в света е "настъпило такова сложно време, когато всеки трябва да защитава своята съдба, опирайки се изключително на собствените сили". Както се казва -"делото по спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се."

Севронокорейците не случайно пращаха хора на слънцето. Стане ли напечено, ще се заселят там.:)

След кацането на слънцето (най-големият термоядрен реактор познат на човечеството) и взеимане на проби, Северна Корея направи и термоядрен взрив. Според мен дебеланкото от снимката плаши гаргите.

някоя вечер погледни към небето. всяка светла точка с единични изключения е термоядрен реактор по-голям от слънцето при това познат от изключително дълбока древност.

Голям напън требва, за да се закачиш с некой тъпизъм. Само това ли можа да сглобиш, наблюдавани - ДА, познати - НЕ! А за кацането на слънцето, направено от чичовото на Ким Чен-ун, какво ще кажеш? Дай нещо пак така остроумно.

Комуноидите в България се по - зле и от севернокорейските такива. България се управлява от комуноиди и путлеристи и ярък пример за това е, че Волен и бандата му не са в затвора за държавна измяна, а мнозинството българи гласуват за комуноидните мутри.

Путакаджийте ако бяха си използвали комисионната ,,златното пръстче,, по предназначение и досега бяха одялкали една водородна бомба в мазата на операта,никой нямаше да смее да опандизи главатаря и сидераста! Ама денгите ги опаткаха за пукница , курвалък и помади на харема по варадеро и париж и сидерастията остана незащитена и бушонирана!

патки циврят...Защо така бре европедита..Да не е щото пак лудите крави се посраха от страх а:) Хахахахахах Лапайтерезаните дюнери на Джихади Джотата и си трайкайте:) Да ви е сладко! Хахахахха

Откудето е минал комунизъм трева не никне, за нещастие и при нас е така, колко българи измряха от глад, лишения, от чернобил. Единствения лек е човечеството да изтребва комунистите като бесни кучета.

Кой създаде комунизма като идеология, кой финансира Ленин и Троцки за да го наложат в Русия , и по късно в източна Европа - ако знаеш отговора на този въпрос ще разбереш къде се корени злото.

Откудето е минал комунизъм трева не никне, за нещастие и при нас е така, колко българи измряха от глад, лишения, от чернобил. Единствения лек е човечеството да изтребва комунистите като бесни кучета.

А ОТКЪДЕТО Е МИНАЛ ИСЛЯМА 7 ВЕКА СЛЕД ТОВА СЕ РАЖДАТ ПЕДЕРИ И ДЕБИЛИ :))

Ти оти не си в матушка блядушка Рашка, а си отишел чааак в гадните ФАЩ?! И оти си се нарекал ДЕТРОЙТА, а не си се нарекал МАСКВАТА? Или, каеш, ти там в лоното на прогнилият импирилизъм се бориш, рискуваш жизнь и здоровья в името на пълната и аканчательная пабеда на камунизма по целото земно кълбо? БРАВО! Е те така требе а се бори тоя мръсен импирилизъм, като се внедряваме там, в негово гняздо - ФАЩ и Фашингтон! СЛАВА! ТРИЖДИ ПУТИНУ СЛАВА!!!

куроядци лапащи ислямските пушки на КОЛ!! Тия отрепки последователи на Баба Меркел Фердже Хабиб продадоха Европа и Гейсъюза на ИСЛЯМИСТИТЕ и ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ!! ВСИЧКИ ПЕДИКРАТЧЕТА ПОД НОЖА!!

ОТКАК СА НА ВЛАСТ ЕРДОГАН ИЗБИ 20 000 КЮРДИ И 50 000 СИРИЙСКИ ШИИТИ И ХРИСТИЯНИ А НАТАНЯХУ 5000 ПАЛЕСТИНЦИ И СЕТНЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ БИЛА ЗАПЛАХА ЗА СЪСЕДИТЕ СИ :)))

Дрогаре, ние хамавите уроди от БСПУТАКА не искаме да купуваме соросоидните стоки на Южна Корея- таблети,айфони,лаптопи,коли и 3Д телевизори,а само прогресивните от Северна- самовари,ушанки,палатки,особенно водородни и атомни бомби,ще си ги заврем отзад за да ни напомнят за моща на социализъма!

Демократично е дори уродите - комунисти да имат право на мнение, но е престъпление да им се четат простотиите.

защо така бре господин педократ:) Защо така сереш като отявлено Еврокончи на форума а?:) Е затова и трябва да има цензура..А такива бясни кучета като тебе да им пускат по куршум:) Че то седерастията се лекува само с едно С ГРОБ:)

Деденце, хич не си оригинален. :)

И ние ,ако си имахме водородна бомба ,нямаше да допуснем да ни "демократизират " така ..

Кой ви е демократизирал? Все същите боклуци сте си!

Кончити..Дето 25 години демократизират България ли? Дето я превърнаха в една пустиня?

Грешиш имахме ядрени ракети,българия единствена в соц.лагера след СССР беше бъоръжена с ядрено оръжие,затова турците се насираха от страх.Но пак ни демократизираха....важно е кой държи властта.

Нямахме ядрени ракети. Имахме само готовност при нужда да ни ги доставят от СССР.

Ако имахме политиката на КНДР всички щяхме да сме хипер бедни и с промити мозъци!!!!

Сега не сте ли бедни и с промити мозъци.Чалга и мизерни заплати,безработица,бъркане по кошове и от не само от чицгани а от много българи пенсионери с мизерни пенсии,клошари.Знаеш ли ти умнико,че по-голямата част от клошарите са с више образование инжинери,икономисти и прочие самотници изхвърлени на бунището в следствие на имотни измами.

Тези ядрени опити по целия свят ни донесоха милиони болни от рак...Днес синоним за ужаса на новата технология са Хирошима, Нагасаки и Чернобил. Името на Семипалатинск не е толкова известно и почти е забравено. Никъде другаде по света обаче не е имало толкова голяма концентрация на ядрени експлозии на едно място за толкова продължителен период. Когато Берия определи далечното източно кътче на Казахстан за таен ядрен полигон на Съветския съюз, описа мястото като необитаемо забравяйки с леко 700-те хиляди души, които живееха в околните села и градове. За една нощ регионът беше изтрит от картата за следващите 40 години. Съветските учени детонираха 615 ядрени устройства на тайния полигон Семипалатинск.

все едно ен взривиха няколко стотин ядрени устройства в пустинята Невада

Няма загинали в Невада! СССР са избили още 50 000 000 руснаци интелигенция...

Я! Свинчо с цайси!

Диалог с руснак: - Какво можеш да правиш? - Да воювам. - Какво не можеш да правиш? - Да не воювам.

Но те и не могат да воюват когато трябва да се воюва:) Едни камилари с по един АК-47 им наритаха канчетата в Ирак и Афганистан:)

Кога съветската или руската армия е воювала в Ирак?Афганистан не беше война в която едни с калашници бият съветската армия,тези ъсщите имаха много инстуркотори от САЩ и много модерен арсенал от оръжия включително бронетехника и ракети стингър.И накрая съветите сами ес оттеглиха никой не ги е побеждавал.Ако ен беше боклука клептоман ГОрбачов муджехедите щяха да са прочистени от Авганистан,както ще ги изчистят от СИрия.

Южна корея произведе първия лед телефон 8 поколение с виртуална холограграма на образ ,като във междузвездни войни,а северна водородна бомба?!? Сбърканяците от БСПУТАКА в България на какво се радват???

ГРОБ..Дето си продават гъзовете на Пердоган и Зоофила Обонго а? Че те освен България и родната си майка ще продадат за 5 цента!

Всяко действие (колкото и малко да е), насочено срещу най-големият терорист - САЩ, е в полза на света! Всички злини и проблеми в момента, произлизат от тях!!! И ако света иска да просъществува по-дълго време, трябва да се обидени срещу краварите и да ги срине като нация и държава, преди те да са унищожили света. Мястото на САЩ е там, където отидоха със своите амбиции за световно господство, и Хитлер, и Наполеон, ако щете, и Римската империя!

Спомням си една от новелите за деца на Джани Родари! Огромна атомна гъба се носеше над Рим и докато полицията отцепваше района едни деца установиха, че това е торта. Поради грешка на учения вместо ядрена реакция се беше получила торта. Докато властите се чудеха какво да правят с ядрената гъба децата я изядоха ! Предполагам на населението в С.Корея по би им се харесало подобно развитие на нещата отколкото успешен ядрен опит!

водородна бомба...Отколкото торта..И да дойдат да те "демократизират" лудите крави с крилати ракети и бомби..Че видяхме какво стана в:Ирак,Афганистан,Либия,Сомалия,Йемен,Судан,Египет,Виетнам,Кра йна,Югославия,Гренада,Камбоджа,Сирия......

според мен трябва да гледаш какво стана в Южна Корея.

Както всеки американец има право на лично оръжие в дома си за самозащита от бандити, така и всяка държава има право на собствено ядрено оръжие за самозащита от държави, които вече са използвали подобно оръжие за нападение на чужда територия!

Тези жулти маймуни е крайно време да бъдат изтрити от лицето на земята и без това жълтъците се размножават като плъховете.

Вече има създадено МОЩНО лазерно оръжие,което за миг на голями разстояния може да стопи всяко оръжие на место !!!До 1-2 г ще бъдат оборудвани:изтребители,подводници и др. Това в бъдеще ще позволи на место за секунди да бъде унищожавано всяко оръжие върху територията на имащите го!!

Бате...Прекалил си с Междузвездни войни: Епизод 7.....А и с краварската пропаганда! Заразна е! Да знаеш:) Хахахахха

В далечната 1968г. някъде на границата на Китай и СССР превъзхождащите числено местните армейски части на СССР китайци правят стремителен щурм с жива сила и техника,2 часа по късно от тях не е останала и следа всичко е обгоряло и камъните дори са като порцеланови,още тогава СССР разполага с мощно лазарно или плазмено оръжие....най-вероятно и САЩ сега нещата са многоо по-напред....но тези играчки не са за да се гонят талибани и джихадисти,те са за други работи и други врагове под и над земята....кой разбрал разбрал

Абе откъде си купувате наркотиците с Волен ? Едно и също гледам друсате.

Всеки южнокореец със смартфон, а всеки севернокореец с водородна бомба.

стана като приказката за ралото и меча , надявам се поуката я знаеш ?

И сега как ще ги санкционират то не остана нищо за санкциониране :)

Тези СНН много "уточняват", когато се отнася за лошите. И или не уточняват, или направо си мълчат, когато де отнася за добричките господари на света!

Бе той и кадавито и садам много се пуйчеха с атомни бомби,ама накрая се криеха в канализацията от щатските тюлени ,идва ред на последните сатрапи -путин и чен ир! Въжето вече е намазано!

Обонгод а бъде съден в Хага и след това обесен! За войните които разпали в Близкия Изток!! То затова и лудите крави се посират всеки път като видят руснак:) Като тия от Доналд ДЪк:) Осраха цялото Черно море! Хахахаххаха

Аве дебил!когато Садам и Кадафи си управляваха страните нямаше ИД и тем подобни ислямски простотии,за едни чобански гащи се продавате!па да лапате църни курове ешя ви няма!!!!!!!!!!!!!!

Който не ръкопляска а само плаче от радост заради успешният опит - 6 месеца затвор. А които нито е ръкопляскал нито плакал директен разстрел или доживотна каторга в трудовите лагери!

Ехххххххххххххх!!! Язък!!! Сега лудите крави няма как да демократизират и Северна Корея... С крилати ракети и бомби...Както демократизираха Ирак,Афганистан,Либия,Сомалия,Йемен,Судан,Египет,Виетнам,Крайна,Югославия,Гренада,Камбоджа,Сирия.....Абе изобщо половината свят едвали не демократизираха лудите крави..Избивайки десетки милиони! А дай боже и тая коака Краварника да бъде демократизирана така! С ракети и бомби:) Да получат и те от собственото си "педократично" лекарство....

Не оправдавам действията на С. Корея, но има ли смислен отговор на въпроса какъв е критерия за определяне кой може да има ядрено оръжие и кой не? Нали е за самозащита? Кой би искал да нападне примерно Америка или Китай или Франция, че да имат ядрено оръжие? Доколкото си спомням, преди втората война в Ирак, един американски генерал се изрази ясно: "Let's bomb the shit out of them". Та на опасенията, че С. Корея са луди и биха употребили ядрено оръжие, по съм склонен да се опасявам от САЩ, отколкото от Ким. Хора, мислете трезво, и не се поддавайте на манипулациите на медии и платени писачи. Има доста филми на тази тема, и те не са само измислица. Представете си САЩ един ден да остане без петрол и без вода и ресурси. Дали няма да "посетят" съседна Канада примерно?

И като я посетят какво ? Ще използват атомно оръжие ли ? Нали след това тия ресурси няма да стават за използване, а и радиацията ще се разнесе до екватора...

Световната лихварска пасмина!