Дянков не отстъпи за ДДС в туризма

Министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че единна ставка от седем на сто ДДС за туризма е невъзможна.

Обратно в новината

Коментари - Дянков не отстъпи за ДДС в туризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щов като министър Дянков вдига данъците през 2011 г.,с което ще се увеличат приходите в държавния бюджет,следва да се увеличат заплати и пенсии. За да работят добре хората ,те трябва да живеят добре !

На кино-екрана,на театралният подиум в художествените галерии представят върхове на човешкия интелект и на творческият талант.А на политическа ни сцена медиите неуморно експонират "важните"мисли и неотразимият чар на Борисов Дянков,Цачева ,Фидосова и &.

Дянков разплати се с фирмите, за да си вземеш данаците!

Както никога, Дянков е прав! Само че НАП трябва яко да притисне туристческите "бизнесмени", дори ако трябва да удвои състава си, а някои тарикати да отидат и на сянка!

....ТОГАВА НЕКА КОЙТО ХОДИ НА ПОЧИВКА ДА ОТИВА напр. В ГЪРЦИЯ!

САМО ДА ОТГОВОРЯ НА МАРГАРИТ 14.04. ЧАСА, ЧЕ 7% ДДС ПЛАЩАТ САМО ХОТЕЛИЕРИТЕ. ТУРОПЕРАТОРИТЕ СИ ПЛАЩАТ 20% КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ

Така е, но благодарение на това 7% ДДС, туроператорите получават по-ниски цени и съответно правят по-голям обем от нощувки. Така или иначе тенденцията е те да намалят за сметка на online резервациите, защото клиентите вече не са глупави и предпочитат да правят директни резервации ... насрастването за последните години е в пъти.

Хотел с жълти стотинки не се прави.В БГ хотел се прави само с КРАДЕНИ пари.А,тези пари са на народа,"взети" по един или друг начин.Оправданието на "бизнесмените" е ,че са взели заеми,кредити...и др.

ПРАВ Е ДЯНКОВ. КОИ СА ТЕ ,ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТ 7% А НИЕ 20%. ВСИЧКИ ДА СМЕ РАВНИ .

туристчо, хотелиерите нищо не плащат -> това ДДС се плаща от туристите ........... демек от теб ;)

Не разбирам, какво е това мрънкане, след като 90% от работещите в туризма така или иначе не плащат никакви данъци. След като за страната има единна ставка от 20%, да е за всички ! Не може върху книгите, учебниците и храните, неща, които аз считам за МНОГОКРАТНО ПО-ВАЖНИ от туризма да има, а за хотелиерчетата - да е с привилигия. 20% ДДС, ЯК КОНТРОЛ И ТЕЖКИ ГЛОБИ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ !

С тези 7% ДДС се стимулира единствено развитието на туроператорите. Хората, които ги управляват имат силно лоби и никога не биха позволили изравняването на ставката, защото до голяма степен така клиентите ще започнат да се обръщат все повече и повече директно към хотелите. Това е бъдещето и г-н Дянков трябва да го разбере. Нахалството на ТО се превърна в агресия към хотелите, като от това не печели крайния клиент. Те просто задържат разликата за себе си.

какъв туризъм, какви 5 лева в булгаристан. Писна ми в т.н. ни "родина" да ме правят на маймуна червендалестите, социалистически комуноиди във всички сфери на живота. Писна ми с мизерната си заработка да издържам мангасари, крадци, "бизнесмени" и "богати" чужденци идващи тук за къркане и секс услуги. Какво вечно пискат надутите, нелюбезни, вечно намръщени, изнудващи с нискокачествени услуги туристически "бизнесмени". Данъците вкл. и косвените се заплащат от потребителя и аз искам цената за нискокачествената услуга и приноса към булгаристан да ми са равни с тези на английската бабичка. Като не ви изнася да развивате туризъм в булгаристан с крадените или престъпни пари, бегайте зад граница. Там си влагайте смръдливите капитали, но знаете, че няма кой да търпи некадърни, лъжливи престъпници

Нямаш си на представа, колко си прав. Всичко що беше заграбено от комунистите по време на "прехода" е "инвестирано" на морето. Всички комунета си купиха хотели и земи и сега се пишат бизнесмени и хотелиери.

Ей на туй му се вика глупост . Туризма остана ниша за всички бедняци на европа ,а пък ще се таксува от държавата като за богати туристи .Мале квое туй нещо сигурно само Дянков знае ,пък и една литургия за туризма няма да е излишна .Да си ви честити хотелите по българското черноморие.

На Дянков му гарантирам, че със ставка 7% ще събере 2(два) пъти повече пари отколкото със ставка 14%. Говоря за 2011. А след това нека стане 10%. И т.н...