Румъния вдигна ДДС-то на 24%

Румънското правителство реши днес да увеличи ДДС от 19% на 24%, за да намали бюджетния дефицит и да получи нов транш от жизненоважната помощ от Международния валутен фонд.

Обратно в новината

Коментари - Румъния вдигна ДДС-то на 24% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

същия модел ще се проведе и в България.

Поради слабото управление на днешното правителство и престпното управление на тройната коалиция ни чака същото като Румъния, но малко по късно.

там понякога трещят автомати.

Беше отдавна.

В европейските страни с развита икономика НЯМА ДДС по-високо от 16%...Става въпрос за съдиране на кожи от населението на бедните държави като България с помощта на продажните им некомпетентни правителства - случаят 'България'

Четете преди да пишете глупости Австрия - 20 Белгия - 21 Дания - 25 Франция - 19.6 Германия - 19 Исландия - 25.5 Финландия - 22 Ирландия - 21 Холандия - 19 Норвегия - 25 Полша - 22 Румъния - 24 (беше 19) Швеция 19.5... Единствените под 16 или 16 са Монако - 15 и Испания - 16 Пълна простащина е вашето да пишете без да проверите.. http://en.wikipedia.org/wiki/Taxratesof_Europe

Грешка Ники. Испания-18%, с тази разлика че за храни и лекарства е 7%.

ами щом на теб wikipedia ти е основният справочник и източник на 'вярна' информация, радвай се на предстоящото вдигане на ДДС...

ами румънците ще го преживеят , все пак като влязоха в евросъюза им вдигнаха заплатите със 100 процента , сега им ги свалиха с 20% и сега ДДС , като им вдигнат с 5 %, мислч че още могат да търпят, въпроса е ние за ктде сме, като при нас само цените скачат без заплатите

А валутата им колко падна отчиташ ли? И тук като девалвират лева могат да вдигнат заплатите. До тогава българските заплати (както и румънските) са един огромен балон, който се помпаше от нарастването на паричната маса - пряко следствие от нарастванетп БВД, реп. взетите кредити. Мечката вече играе при съседите, въпрос на време е да поиграе и в нашия двор.

Горките румънци... А що няма информация как народът е реагирал на това?!?

Тези сами си го слагат... Щом са много умни, май ще са преди Гърция. Е, Румъния като част от еврозоната може също да повлияе на еврото и да завлече и нас. Така че не се радвайте. Честито на румънците - те фалираха. Увеличаването на ДДС с толкова много (5%) е равносилно на това, да намалиш подаването на кислорода в реанимацията на гърчещ се стар и немощен болен.

Сега е момента ние да свалиме ДДС-то минимално, дори и с половин процент. Това ще вдигне медиен шум и ще довлече купища пари.

Да си призная малко злорадствам. Като бях там (миналата седмица) и питах един в Букурещ на англ. език как да стигна до едно място. Той беше много учтив, показа ми на картата и всичко останало. После попита от къде съм. В момента, в който казах - България - онзи без да каже дума се обърна и си тръгна. Това въобще не беше единственото пренебрежително настроение на румънците към нас. А аз бях там за има няма 5 часа.

прав си, наистина са гадни копелета и плюят по нас при всеки удобен случаi, с причина или без! така им се пада!

всеки си има свой път и логика,въпроса е какъв ще е крайния резултат.

Айде, къде сте форумци, дето ревете, че точно вие сте най-зле?

Шанс, страхотен шанс за България. Сега всички дребни инвеститори, от Румъния ще се пренесат у нас. Много Румънци от пограничните райони ще пазаруват изцяло в България. Сега целия Дунавски регион има шанса да измъкне държавицата от стагнацията и да задвижи това което е останало от икономиката. Дано само някой малоумник не викне ДИии на магарето......

Либерализъм, свободен пазар... Колко обществен ресурс е попилян, за да се изгради благополучието на малцина и то да бъде надеждно защитено! Когато държавата е само в ролята на бирник, народът духа супата! С малки изключения... Още преди 140 Години Маркс писа за цикличните кризи, но кой да чете? Точното определение за наложените сега в света обществени порядки е плутокрация! Демокрацията е само фасадата, останалото е джунгла, в която действа законът: което откъснеш със зъби и нокти, то е твое, момчето ми!

Румънците са богати, затова им вдигат ДДС :) А в калифорния, понеже е най бедния щат на САЩ е само 7.5% ...

Народа като е глупав, какво да го правиш? Вдигнаха цените на имотите 3 пъти в рамките на няколко години, след което хората които си ги купиха на тази цена сега трябва да плащат непосилни вноски. На всеки няколко години се правят различни стари трикове с които да се ограбва систематично народа: за известно време бяха модерни пирамидите, включително банковите. Бе модерно лева да девалвира спрямо долара. Бе модерно да ти вдигнат лихвите на ипотеките, бе модерно да ти вигат цените на имотите... и т.н. и т.н. И на всеки 50 години идва Видовден за престъпниците.

Факаната демокрация е всъщност същото каквото беше преди - лъжи и мизерия.

НАПРАВО 25% И ГОТОВО!

болшая ошибка! ДО ВСИЧКИ АЛЧНИ ИЗРОДИ - БАНКЕРИ! ЛИХВИТЕ и ЦЕНИТЕ - СА ФУНКЦИЯ НА МИНИМАЛНИЯ ДОХОД! ВСИЧКО ДРУГО АЛЧНИ КОПЕЛЕТА Е ПЛОД НА ИЗВРАТЕНАТА ВИ АЛЧНОСТ!

Следващите сме ние, само с малката разлика,4е при нас ще е по-тежко. Банкрута и мизерията предстоят!!!

А така ,после бат бойко бил лош а

Сценарият за България е същия , след февруари 2011 година. Фалирала държава, ДДС 25 % и неадекватен парламен и правителство.

Е каква стана тя. Двата световни шампина по надуване на имотния балон - Латвия и Румъния са пред банкрут. А сещате ли се кой ги измести от първото място през 2008? Хев фън драги мои. Шоуто с кризата продължава. Действие 2-ро - на сцената влизат съдия-изпълнителите.

Хи, хи и ти ли си от тия, дето не ти стигнаха 100 000 евро да си купиш имот? Нищо, и по пет лева да ги пуснат, пак няма да ти стигнат парите!

Румъния е на този хал от такива дето хем не са им стигнали парите хем са купили. Просто нормалните заплати тук са до около 3000 лв. с които покупката на имот по време на имотен балон е невъзможна. Който има 100 000 евро не го мисли. За оплакване са тези дето са взели 100 000 за да купят имот за 30 000, а ще трябва да връщат 200 000.