Декларират се заеми за 10 г. назад

От 2010 г. заемите от роднини и приятели, както и от небанкови институции, ще се декларират, ако надвишават 10 000 лв. общо за календарната година.

Обратно в новината

Коментари - Декларират се заеми за 10 г. назад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не разбрах,тия дето досега декларирахме,пак ли ще декларираме? Защото от доста време собствениците на фирми декларират колко пари назаем са взели от физически лица и фирми.Тия дето са измислили нази норма в България ли са живели или за тях закони е нямало?Значи ДДС-арите /хората дължащи на държавата ДДС/ си ходят спокойно нагоре надолу, а честните граждани трябва да се скъсват от подаване на декларации за щяло и нещяло.Гледам оня ден един ,който имаше 400000 лв ДДС за внасяне.Връщам се в къщи проверявам в интернет - пак си ги има. Пита се в задачката -кому са нужни тия данъчни,които си получават парите да тровят живота на кварталното магазинче ,а ги няма никакви да си съберат големите вземания?Тя цялата ни държава е на тоя принцип,затова и сме на това дередже.

После ще си декларират теглото и теглото на изпражненията си от 10 години насам и накрая ще се стигне до имплантираните чипове и доенето на място веднага след като се събере макар и една капка нещо полезно.

когато парите ми стоят в банката на безлихвен влог никой не трябва да ми търси сметка дали ги декларирам или не,но когато парите са на лихвен влог тогава ще трябва да плащам данък печалба на лихвата ок,но кажете ми защо ще им плащам данък когато съм услужил на близки и приятели без аз да имам някаква печалба с мисълта да им помогна,а тези мошенници и рекетьори искат да ги декларирам за да вземат от мен и от приятела ми някакъв процент,в такъв случай аз оставам ощетен за добротата си.такива политици ги наричам престъпници и рекетьори мамицата им само от народа гледат да вземат колкото се може повече и повече айдуци

Neka da e za 20 godini nazad.

А сетих се дедо е имал доста отпуснати заеми към държавата бг,но комунягите още му висят и то с доста пари. Кога бг-ту ще се издължи с лихвите на дедо?

Тези наистина са малоумници.... в НАП водят такъв регистър от поне 5 години.. А сега какво - да видим дали ще си признаеш?!?!?! Вместо да опростят системата и да накарат държавата да знае лявата ръка какво прави дясната пак прехвърлят в хората деклариране, смятане и тн...

ти си във всеки форум,като матросов на амбразурата! кажи тогава ,понеже си вътрешен ,как върви проверката на ЛУКОЙЛ?кажи и за другите неща които премълчаваш,нали си принципен!за БУЛ ЛЕС,ШИК ТРАНС И Т.Н.и ли нищо не знаеш?

Аз пък съм много доволна от промяната, крайно време беше. Не може да се въртят бизнеси за милиони от заеми на приятели или да се купуват апартаменти и яхти! Браво!Само така!

Да декларираме от времето на дядо ми, що не...важното е да има ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ. Защо не вземат да събират и ДАНЪК НА ДАНЪЦИТЕ?

а министрите може ли да видиме как ще декларират по специално боико и костов назаем ли взеха от даржавата по няколко пьти майка им готина извиняваите забравих те имат имунитет.

Ами, то всеки като го питат ще казва, че миналата седмица е взел заема и затова не е деклариран. Какво ще измислят тогава, да се декларира ежедневно ли:)))

е нали знаете че има една банка- буркан банк ще ме хванат за дядовия и ще си живея като бей хахаха и няма да й декларирам нищо на този дянковия- ляв педал блогодаря Ви

почнат ли да задължават всичко да минава през добре подготвените и източени от организирани престъпници банки наближава фалита им

акцията не е на национално отговорни издирващи ограбени стотици милиарди живи пари от нацията а на организирани престъпниси използващи дистанционни методи чрез чиновници диверсанти и чиновници терористи

Лошото е, че станахме полицейска държава, всеки ти се бърка в личните неща. А иначе работата е ясна и винаги ще бъде същата - в тази подкупна държава богатите ще крадат и живеят охолно, като си плащат рушвети и си правят угодни закони , а за да напълнят хазната, ще одерат 100 кожи от бедния народ.

Абе крив всичко е с цел замазване на очи и прецакване на редовите хора. Богопомазаните никой не ги пипа. Ама явно и 200 години да минат никой няма да разбере какво се случва в тази държава.

Само недоволни в този форум, значи посоката е вярна.

До кога ще си избираме МАЛОУМНИЦИ за да НИ управляват??? С аргумента , че ОТКРОВЕННИ ЛЪЖЦИ твърдят, че са получили заеми от прятели, всички ще трябва да декларират заеми от близки. Пълен абсурд. Освен това лъжците ще подължат спокойно да лъжат, както казват, че са получавали земите в продължение на много години.

Глупости са това, ще декларираме и ако някой пръдне. Ако на някой тръгне проверка и той доказва доходи с заеми ... то тогава да тръгва проверка и на всички които проверявания е декларирал като заемодатели.

Мисля че макар и не идеална, мярката ще е ефективна. Особено да се събират 10% от въздуха. Колко ли с бентлита ще чакат да ги сгащят та да се сетят за забравени заеми на които да бецален данъка към който са ни свиквали 500години (десятник). иначе не мога да разбера що да не се индулгираш за 10% - то в европа на ръце ще носят всяко правителство при тези нива на легализиране.

И как ще ме принудят да декларирам, хм?!

От правителството все пак са идиоти....

А бе как им запомни имената на 160 приятели .Евалла.

Много сте зле! Само тук и само при вас, коментарите не се публикуват и след 6часа! Интересно, дали ще ми публикувате този коментар???

Онзи, Никой не може да те принуди. Затова и документът се нарича Декларация. Разчитат на твоята честност и съвест. Въпросът е да не те хванат, извинявай, въпросът е КОГА ще те хванат. Защото все някой ден ще ти дойде реда, да те питат защщо не си декларирал когато е трябвало едисикакво, и, ако ис декларирал - защо се разминава с истината. А после, за нарушителите - съд и наказания!!! Явно много хора тук си живеят от кражби, и не искат да се променя сегашното положение. Кривия Поздравления!!! Много точно казано!

Това вече е поредната олигофрения!!!!!!! си следната ситуация: Родителя Ви си продава наследствения имот за 20 000 евро. Дава Ви парите да си купите кола или да направите основен ремонт на наследственото си жилище или нещо подобно. Идват данъчните и те питат: От къде пари за колата или там каквото си купил? Ти им казваш баща ме ми ги даде от продадения наследствен имот. И идва въпроса им: Декларира ли заема? Не защото по принцип не подавам декларация по ЗОДФЛ защото съм само на заплата, а баща ми е само на пенсия и също не подава. Е дай сега 10% на парите от собствения си имот, пък после да се научиш да декларираш. При това ги декларирай всяка година през следващите 10, защото са 40 000 лева. И баща ти също! Това ако не е олигофренски закон здраве му кажи! Но това правителство само с глоби и вече събрани пари може да прави бюджет. Защото са крайно некадърни!

ОФФФ, а представяте ли си, скоро като приемат закон за екотакса и се наложи да ни монтират отзад по един гЪзомер и ни накарт да декларираме размера на изходеното сутрин и вечер... МЪКААААаа