ДБ: Росен Христов е изгонил представителите на Европейската банка за развитие

Ситуацията е безпрецедентна и поставя в риск двата основни енергийни проекта по Плана за възстановяване, заявяват от партията

Обратно в новината

Коментари - ДБ: Росен Христов е изгонил представителите на Европейската банка за развитие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евроатлантиците са отворили огромни задници за милиарди! Но без да поемат отговорност - това е модата вече, съответно на наглостта в този пропадащ от корупция блок. Същото беше с ваксините - продаваме ви ненужно много, но не поемаме отговорност. Като се има пред вид, че с ваксините са нарушени сериозно закони, то при едно фриволно предложение на тези корумпирани евроадминистратори нямаме съмнение, че е заложено да вземат едни пари, като не грантират нищо. Даже няма регулация, както при ваксините. Обикновеният човек си няма бегла представа за какви мащаби на корупция става дума в ЕС!!!! От всички пари, които се дават, половината отиват в джобовете на висшите политици! Ако хората знаеха колко пари им идърпват от данъците, щяха да тръгнат веднага с оръжие и щяха да стрелят. Случаят и сега е такъв.

..."споразумение като консултант, защото то било едностранчиво и "включва много неизгодни за нас условия, включително отказ за поемане на всякаква отговорност". ...ако е тка аз съм съгласна с позицията на м-ството ...

Преди дни ДБ обиколиха телевизиите да Лъжат,че Нидерландия ни давала безплатно 40-50 самолети Ф16, затова България веднага трябвало да си даде руските самолети и противоракетни системи,и тежко въоръжение....на Украйна. Доказа се че ДБ са ЛЪГАЛИ ГРУБО ! Вероятно лъжати сега.И по принцип.

dir.ru-kgb в действие, четейки коментарите на нищо неразбиращите за какво иде реч съфорумници. За това ще сме и най-бедните и недодялани люде в Европа.

Егаси заглавието, а като прочетеш надолу ставя ясно, че министъра какъвто ще да е, е защитил интереса на страната. Какво като е ЕБВР да им подписваме чиновническите комисионни ли на тез писарушки.

При политиците ни, на думи всеки е патриот, а на практика всеки е крадец или изпълнява чужда поръчка. Нямам доверие на този министър.

Чако не е за вярване, че някой не си е свалил гащите и не се е надупил на европейските гейове. Може би все пак има надежда. Бралво на министъра!

ОСТАВКА СЛУЖЕБНИ ПРОСТИТУКТИ!!!!! ОСТАВКА РУМЕНЕЕЕЕЕЕЕЕ НА МАЙКА ТИ В ПУТКАТА!!!!

А, неизгоден договор ОТКАЗАН??? от наще дупедавци?!?!. Лелелеле, станах да видя откъде днес е изгряло слънцето! Невъзможно! ...

ще ти ЕПМ подкупна кремълска изтривалко, ще те обеся на мачтата на скапаната ти лодка, парцал скапан

Щом ДБ пищят значи са им развали ли поредната крупна далавера.

СТАВА ЛИ ВИ-ЯСНО,КЪДЕ ПОТЪВА ПАРИТЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ:”ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ,ЕВРОПЕЙСКИ ППРОГРАМИ..И ДР.-ИЗМАМИ,ОТ КОИТО-НИКОЙ-НИКОГА,НЕ Е ВИЖДАЛ И-СТОТИНКА!!! ГОЛЯМА ЧАСТ,ОТ-“ПОМОЩИТЕ”,СА-КРЕДИТИ С-ЛИХВИ,И ПЪЛНЯТ-ДЖОБОВЕТЕ НА:ОЛИГАРСИ,КОНСУЛТАНТИ!!! А ЕВТИНИ ПРИСЛУЖНИЦИ,КАТО-ДБ…ВДИГАТ ШУМ,КАТО НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧИ!!! ДБ,СА ИСТИНСКИ-ЧУЖДИ АГЕНТИ,МАЙКОПРОДАВЦИ! ЕВТИНИ,НЕЧИСТОПЛЪТНИ,ПРОТИВНИ!!!

Така е. Даже Световната банка е същата картинка,като ЕВБР.Само гледат да крадат.

Ех, мина времето, когато абревиатури като МВФ и ЕЦБ предизвикваха благоговение и трепет сред туземците... Сладко време беше тогава, нямаше путинофили, ватенки и рашисти - само наивници, обърнати към Европа като слънчогледи към слънцето.

ЦИРК. АЗ СЪМ ОТ ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЙНА.

Европейски съюз стана синоним на Фашизъм

Много си умен няма що,откъде пишеш,Владивосток ,Донецк.

Точно така, хайде улево да си коригират договора, докато стане изгодно за БГ. Аман от Кирчовите и Асенчови простотии ЕС така реши. Отгоре на всичко батерии ще вкарваме, е няма такава малоумщина, много еко са, направо са зелени батериите!? Само далавери, докога?!

Направо да се внесат в Русия.

правилно ги е изритал!

Много правилно скоро ще останеш бес пециия.

Даааа…дори И +/- педалирането на Ясно#Кой —> Е Леталноооо….

Чаира - думнат ! ..и Отказват на Тошиба да го Възстанови… Козлодуй - аха-аха да се Срине функционално…и Пак ДъСъ напира проКремъл “доставки”… Белене - НЕсъществуващите реактори - ПлатениИзцяло Отдавна… Брикел, Варненската и онея СиндикираниМарици - … (Ясно !) …и Тоя (изберете думата) - ръгнал ДъСъ Репчи на Единствените, които Могат да Ни помогнат на НасВсички Н.В.Данъкоплатецът !

ходи се грънби безроднико. ближи за собствена сметка гъзчетата на западняците. не за наша

И е поканил руската банка за разграбване и корупция... Всичко е точно. 60 млрд лв от ЕС ще видим на кукуво лято.

Точно в десятката. Краде дома си да даде на ебача тъпо копел.

…всъщност - Е учудващо че Вси”наште” Още НЕ са ДъСъ Ачик проплакали : - дядяПутя !, приезжай немедленна.

…та нали БашТоя - мляс-млюсваше по тов.Митрафанавна !

Окончателно ! : —> тея Говеда от Тоя “кабинет” - Бясно Ни Натикват към СтрашниПроблеми !

Никакво дупене на евроджендерите!

Спок спират парите тогава аз ще те дупя безплатно.

Туй ако е истина, само за него ще гласувам - винаги, и докато се кандидатира :D

От някои окоп на украинския фрон Рашка мобилизира най верните

_stankow

>>двата проекта са ключови за енергийния преход в страната, като имат за цел да присъединят 1425 МВт ВЕИ мощности Правилно ги е изгонил ! Дано и ги е наритал ! Присъединяването на 1.4 GW вятърничави ВЕИ, които не са балансирани с нищо ще срути напълно енергийната система. Как ще се резервира такова чудо ? Къде имаме ПАВЕЦ за 1.4 GW, или поне газотурбинни централи ?? Само не ми говорете за акумулатори, няма акумулатори за такива мощности, освен във влажните очи на Мария-Габриел !

2 Gw ВЕИ вече се изграждат и ще бъдат факт до края на 2023 със или без твоето съгласие или одобрение и без парите от банката. И за такива мощности и 10% да могат да се резервират в батерии пак е добре. Стига сме плащали за ТЕЦ овете на Ковачки и Доган.

Къде са? Къде? Локация... или не е в бг, нали смешнико? Пак ще пълним нечия ЧУЖДА гушка, а?

_stankow

Ако може да ми обясните как 10% от 1.4 GW могат да се резервират в батерии. Колко ще са тези батерии, колко ще струват. Колко ще тежат, колко място ще заемат, колко цикъла издържат. Как ще се реализират 140 MW конвертори. От постоянен ток към, колко, 330 кV трифазен ? Къде в света има такива съоръжения ? Как ще се изплатят, каква ще е цената за KW ? И пак - как като отпаднат 90-те % от 1.4 GW ще ги компенсирате ?

е мунчав

Добрутро !

Чобанът Мирчев повече няма да види парламент след следващите избори. Няма защо да го цитирате.

Ти ще видиш ли?

Тия не са ама другите са шот така! Тошкова ли си немаме експерти ми повикайте Херото Пасито Плевньо в краен случай Фоган или Мавъра !

кой е казал че бълхариия трябва да изнася ток? За вътрешно потребление ще стига ли... ще стига. Значи мръсния кюмюр е излишен.... или излиташ като тапа ЕС и отиваш в мизерията в Азия

Изхвърчаме от ЕС като Германия и Полша които си отвориха ТЕЦ-овете ли? Ами хайде - като изхвърлят тях и след това и нас

Професор Иво Христов да си скъса дипломата. Четейки коментарите стигам до извода, че 80те% са достигнали критичните 99%..

"По думите им с обща стойност от € 1.7 млрд., двата проекта са ключови за енергийния преход в страната, като имат за цел да присъединят 1425 МВт ВЕИ мощности в страната." С ПРАВО са ги изгонили. ... С ЕДНАТА ръка Европата ОТПУСКА пари, с ДРУГАТА си ги ВЗЕМА. ... И за "Белене" 1 АНГЛИЙСКА банка направи ОЦЕНКА на РИСКА в 3 варианта. НИКОЙ НЕ ВИДЯ вариантите, само откъслечни изречения; Банката си ПРИБРА КОНСУЛТАНСКИТЕ, а "Белене" ПОТЪНА.

Като чета коментарите, разбирам защо сме на последно място по всички показатели. Прости селяндури, които в никакъв случай не търсят вината в себе си - все някой друг им е виновен, все те са невинните и ощетените. Нация от тъпанари. Не заслужавате да сте в ЕО и НАТО, а в руската кочина - това по-ще ви отива на манталитета.

Глупости!

Чета ти коментара и си виждам, че за простите си прав - ти си отличен пример. Другото е спорно!

Евала Росене! Това е полъха на промяната!

ДБ са като комсомолски секретари, донасят информация на другарката."Другарко класна, пък те направиха еди какво си". Преди няколко месеца Радан се изходи по същия начин, че щял да сезира ЕК за слабата ваксинация в България.

Колега, защо като? Те са бивши членове на БКП, комсомолски и партийни секретари, и доносници на ДС !! Палачинката се обърна и сега са първи евро атлантици !! Като пак се обърне палачинката - да не забравяме имената им и кой съсипа българския народ !! С поименни списъци ще се работи в новия Народен Съд !! Но все още не е дошло това време, но и то ще дойде ! Ние няма да забравим и няма да простим !

Щом от ДБ се жалват, значи правилно са го изгонили

включва много неизгодни за нас условия, включително отказ за поемане на всякаква отговорност". И нямало никакви индикации, че са склонни да преразгледат условията. Все едно за нашия парламент е писано ! Браво на Българското правителство , министъра е истински българин !

Добре е направил.

Боцмане, боцманее

ЕБВР избра фирмата за ремонт на ПАВЕЦ Чаира, която при пусковите операции угроби централата!

А може би това е било и целта? До колкото се забелязва, основните им усилия уж случайно са винаги насочени да съсипят енергийния сектор или да го приватизират леко. Целта на ЕС неизменно е да бъдат унищожени производства и конкуренция на дадена територия. След което да бъде наситена с кредити от техни банки и населението да бъде превърнато в работни животни и потребители на западни стоки. Конкуренция не им е нужна.

Демонократична България, туморът на българската политика

Тумор, тумор ... направо са си рак в 4-ти стадий ...

Щом марксистите реват с цяло гърло, значи е направено правилното нещо!

Така се действа в защита на българските интереси.

Само помислете ! Какъв консултант може да ти е една чужда банка .... Освен пладнешки да те обере ! Никой не идва на крака да дава , идват да вземат !

Днес му е лош ден на Бай Христо. И хартията върнаха и Евро-мериджейчетата ги изгони министърът. Мъка, мъка, голяма мъка през Атлантика. Но утрото е по-мъдро от вечерта. Андреев ще напише в ДВ анализ, че във всяка зряла демокрация гласуват с машини, а Сугарев ще изпъчи гърди и ще сведе на целокупний българский род, че зад това предателство прозира дългата ръка Путину. И може би, ще ги призоват дружно в Саграда-Козяк а спявка и всичко ще се нареди. Ех, мечти безплатни, полетете е простора син!

правилно е постъпил; тия изедници развиват само собственото си благополучие

Тоя план за въстановяване трябва се откажем от него веднага - делян добрев днес каза, че само от износ на ток тази година ще направим 3,2 милиарда евра, целия пиклив план е за 6 милиарда за 7 години и от тях 5 са за крадене - по добре да си останем с тецовете и регулираните цени на тока и да продаваме на ония балъци дето ще си ги затворят техните

Абсолютно точно, поздравления, безплатен анализ :))) не е като консултантите от ЕБВР

Не са ясни подробностите на договора, но се предпорага че банка консултант няма да строи централите, а ще превежда и контролира парите срещу комисионна. Вероятно тези банки са избрани от Брюксел като "по-надеждни" , инак защо БНБ да не е консултанта? Тук борбата е кой да контролира харченето и прибира комисионните, а може и кухи фирмички да си прави. При такива големи инвестиции, има доста кандидати. Журналистите трябва да се размърдат и да разнищят чии интереси са зад тази или онази банка, и този който пита за проекта в парламента. Явно се боричкат за кокала. За сега не съм чул да има батерии които да решат проблема на енергетиката на ВЕИ. Тесла продава разни инвертори, но такива инсталации надхвърлят 30 бона долари и ако се ползва 20 г спестяванията от ел енергия плащат инсталацията. Потребителя няма никаква полза.

Идва времето да изхвърлим всички продажни боклуци от народното събрание сервитьорската !

Браво на министър Христов и респект! Най-накрая да имаме министър с топки, че предишните така яко се надупваха, че бяха срам и позор за България. А щом ДъеБъ и П.тки и Пе.ераси газ пикаят, значи нещата са на прав път!

Ама този Мирчев за КЪФ се мисли.

Тоя мравояд ного нагъл ве!