Дайнов: Предсрочните избори са неизбежни като изгрева

Анализаторите Първан Симеонов от "Галъп", Добромир Живков от "Маркет линкс" и проф. Евгений Дайнов коментираха по БНР политическата ситуация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

последните, на които да вярваш. Това са нищоправци, цял живот лъжат и мажат според това, кой им възлага и какво им плаща за проучване, което никой никога и никъде не провежда, а наглася според платената такса. Ако днес комунистите им плащат, резултатът е един, утре герберите ако платят, резултатът е друг. Нека някой ми каже от всички тук коментиращи, кой и колко пъти им е търсил мнението за каквото и да е??? Това са нагласени мнения, за да влияят на обществото и е много гнусно закърпено...мирише, чак вони!!! А за чуждиците, като фрустрация, значението на която надали тези корифеи на социологията разбират, не е ли ясно, че така се убива и малкия стремеж на подрастващите да са грамотни и да уважават българския дух... Отвратително!

Не може да има добър живот, просперитет, висок жизнен стандарт и т.н. в една държава, в която огромна част от няма нужното образование и професионална квалификация, съответства населението на 21 век. Образователната система бълва невежи, на врата на социалната система лежат над един милион циг@ни, които са абсолютно неграмотни, без каквато и да е професионална подготовка и образование. Реално няма действащо селско стопанство (80% от храните се внасят!!!), катастрофално здравеопазване, слаба промишленост...Всичко това в съчетание със слаба лична инициатива, мързел, търсене на бърза и лесна печалба най-често за сметка на нещастието на други, корупция, престъпност и т.н. Българинът не търси решения чрез своя труд и инициатива, а винаги е чакал някой да му даде благинките. Преди - Партията-майка, сега други и т.н. Единственото правилно нещо, казано от мадридския хитрец е, че на българина следва да му се смени чипа...

Senator1

БКП след 10.11.89 г. остави две класи.Едната равни в бедността и другата- равни по лукс и разврат.

Я , къде била седянката на клакьорите.

Ама много си прав!!! Не знам ползата за обществото от такива т.н. професори - да се изолират в някоя база на хляб и вода и ето икономмии за Държавата!

прав е колегата, нали е шаман(шашман).

може да има добър живот, просперитет, висок жизнен стандарт и т.н. в една държава, в която огромна част он таселението няма нужното образование и професионална квалификация, съответстваща на 21 век. Образователната система бълва невежи, на врата на социалната система лежат над един милион циг@ни, които са абсолютно неграмотни, без каквато и да е професионална подготовка и образование. Реално няма действащо селско стопанство (80% от храните се внасят!!!), катастрофално здравеопазване, слаба промишленост...Всичко това в съчетание със слаба лична инициатива, мързел, търсене на бърза и лесна печалба най-често за сметка на нещастието на други, корупция, престъпност и т.н. Българинът не търси решения чрез своя труд и инициатива, а винаги е чакал някой да му даде благинките. Преди - Партията-майка, сега други и т.н. Единственото правилно нещо, казано от мадридския хитрец е, че на българина следва да му се смени чипа...

това, че ГЕРБ и коалиционните му партньори по същество не изпълниха предизборните си обещания, свързани с рязко подобряване на жизнения стандарт на българина, си е самата истина. Лошата новина е, че тези, които евентуално биха ги сменили (БСП и ДПС - други няма!) с нищо не са по-читави. Може и по-лошо да стане...Завоят към Русия е неизбежен, а там жизненият стандарт далеч не е цветущ с тенденция към по-зле...

Ти пишеш за себе си и такива като тебе!Защото между моите роднини,приятели и познати няма подобни мързеливи,нискоинтелигентни и подобни хора които си описал.Било то българи,цигани или турци от България! Всички се трудят,учат и печелят по различен начин,но всички живеят добре!До голяма степен това се дължи и на голямата свобода която имаме да живеем и работим във цяла Европа! Негативизъма за настоящето и носталгията по миналото ни внушава антибългарската пропаганда на която ти служиш

Не само са неизбежни, но и жизнено необходими за спасение на нацията и България.

п...а майна!

Система, която н е дава шанс и надежда на губещите е обречена. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Не дали а кога. Бой се от търпеливия. Няма сигурност за дворците,там където колибите са нещастни- Дизарели. Дайте нарвреме на бедните закото ще дойдат и сами ще си го вземат,но и Вие ще пострадете и ще загубите награбеното за сметка на обществото. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Огромното социално неравенство ражда класова ненавист и желание и действие да се помете и събори системата. Низините вече не искат да живеят като преди,а "върховете" немогат да управяват постарому. Въпрос на време е тълпата да се се осъзнае и организира и да помете прогнилата система,която обслужва само елита на политическата класа. Партиите са болестта,а не лекарството.Законите са волята на икономически господстващата класа възведена в закон. Това е обективната истина. Повече не се приемат от обществото "внушенията" ,че го има това дето го няма и го няма това дето го има. По делата ще ги познаете. Нещо предстои да се случи. Старото е умряло,но новото не се е родило още.

В България няма "Галъп", а "Галъп интернешънъл".

КАЛЪП МЕНТЕЙШЕНАЛ

Някакви си там били неудовлетворени..... Какво искат - някой да ги задоволи отзад ли? Да се хващат да си развиват мозъчетата, да се образоват и да работят здраво, не да чакат бурканите от село и парите за бензина на бракмата!

Mislia che e redno na vlast da zastene moia chef drugarkata kyrnelia, poniakoga izpitvam seksualna zhazda kam neia no ne smeia da i go kazha.

Нямаш вкус за жени, приятел. Такава дебелана как може да предизвиква в теб сексуални желания.

щом дайнов го е казал значи другата събота ще има избори те така и за комунизма приказваха аха да дойде

Българите за пореден път доказват, че не са умни хора. Бързат да съборят правителството си, съставено с невероятно много компромиси, но не мислят кой и как ще ги управлява утре ...

По твоята логика трябваше още Жан Виденов да е премиер, защото не беше ясно кой ще дойде след него.

В България доразвихме формулата на капитализма: мафия (червена, синя, к'ва да е) - пари -корупция,власт - пари прим, ама много пари. Това, което са постигали за поколения читавите хора, сега Баневи и сие го направиха за 5-6 години на наш гръб.

В момента герб сами се свалят от власт. След време ще се разбере защо.

и неизбежно\: умните красивите и сдс са аут и от следващия парламент.....

Schilo

Да, това правителство, с тези патерици е облечено. Асо Бойко не намери друга формула, то наистина трябва да си ходи и да има нови избзбори, ново НС с други играчи. "Лъжепатриотите много пъти доказаха, че не тряблва да са в управлението.

Бойко и компания "ходят още по въжето" благодарение единствено на отсъствието на реална опозиция извън НС

,,...6 810 341 избиратели ..." И най-големите Уптимисти не вярват на този брой ,защото при ОТРИЦАТЕЛЕН прираст около 50 хиляди годишно и поне около 1 млн . НЕПЪЛНОЛЕТНИ, излиза това: 18 год .х 50 хил.=900 хил. ПО-МАЛКО жители , 18 год. х 55 хил .новородени = 990 хил. НЕПЪЛНОЛЕТНИ- без право на глас , ако 1989 г .в България е имало 8,9 млн. жители по СТАТИСТИКА поне МАТЕМАТИКАТА Е: 8,9 млн. - 0,9 млн.= 8 млн . жители в Бг 8 ,0 млн. - 0,99 0млн. 7,0 млн. /прибл./ Ако извън страната са между 2 и 3 млн . ИЗБИРАТЕЛИ : 7,0 млн. - /2....или 3 млн. /=5 до 4 млн. ..... ТОВА е РЕАЛНИЯ БРОЙ избиратели...Останаалото е СТЪКМИСТИКА ......

и в чужбина гласуваха... при това веднъж на Терминал 2 и втори път в избирателните секции в чужбина, а вашето е алабалистика-)

Дайнов, това звездите ли ти го говорят или Йотова?

снимката към статията е показателна! според комунделите правителството ще подаде оставка, защото 30 протестиращи таксиметрови шофьори искат да повишат цената на услугата !

НЕ НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ- ЗАЛОВИХА ОРЖИЕ И ПАСПОРТИ, ПРИБРАХА ЯХТА С НАРКОТИЦИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ, ЕДИН ПО ЕДИН ЕДРИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРХИЧНИ БАНДИТИ МИНАВАТ ПОД КОНТРОЛА НА ДЪРЖАВАТА, ПОД КОНТРОЛА НА ПРАВОСЪДНАТА И ПРАВООХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА, БАНКИТЕ МИНАХА ПОД КОНТРОЛА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА- ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ НЯМАТ ШАНС, ТОВА СЕ ВИЖДА ОТ ВСЕКИ И ТЕ ИЗПАДАТ В ИСТЕРИЯ. НЕ,НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.

всеки път когато комунделите и сателита им дпс изтърват властта, се захващат упорито да клатят общата ни лодка! и всеки път губят изборите! и тъй 12 пъти! и следващите предсрочни избори ще доведат до същия резултат! комунделите никога повече власт няма да докопате!

викат ша са явим за тринайсти път и кат загубим почваме да броим наново пак до тринайсе

Те комунделите никога не са слизали от власт, само си сменят името - БСП, ГЕРБ, СДС и т.н.

Интересно ми е, колко взимат тея за да се показват и да говоряр така тенденциознно и самоуверено в неща които и те знаят, че са лъжи... Хеле пък Дайнов напоследък много го котират, особенно в Дир-а тук :)

Кой гласува в България. Администрацията. Тези които си разпределят данъците. Другите няма за кой.

Забравяш основния , смрадлив Илекторат - циганите !!1 За всички парламентарно преставени шайки в парламата са гласували около 12 % Българи . Всичко останало освен администрацията са мъртви души , корпоративен вот , орки и фалшификации.

10 години ГЕРБ обеща да бъдат по-добри от БСП... след като улицата на два пъти свали Борисов от власт на третия път от регистрираните 6 810 341 избиратели за него гласуваха 1 147 292, защото всички останали просто не му вярват, а някои дори взеха да се замислят дали пък при БСП не им е било по-добре;)

като си спомнят за КТБ !

каза от САЩ че като се прибере в страната една банка ще падне, инициалите му не бяха ли ББ-)

Борисов Корупцията трябва да бъде изваден от следващите избори.

ГЕНЧО ТЪПОТО, ЗНАЕ ЛИ ЗА ЦИГАНИНА, КОЙТО СЕ ИЗГУБИЛ В ГОРАТА, И ЗАПОЧНАЛ ОТ СТРАХ ДА КУКУРИГА !!! АААААА, ЩОМ ИМА ПЕТЕЛ, ИМА СЕЛО !!!

PEYTSCH

БСП е неоспоримо като залеза ...

ти си залязъл преди да се родиш.

През последните 29 години БСП управлява пет (5) пъти директно, а през останалото време индиректно. И петте пъти, когато БСП е управлявала със свой мандат резултата е бил пълна катастрофа. Това са двете правителства на Андрей Луканов (1+2), управлението на Жан Виденов (3), управлението на Сергей Станишев (4) и управлението на Пламен Орешарски (5). Между дургото- от тези 5 БСП-правителства 4 биват преждевременно изритвани от власта и само 1 успява криво ляво да завърши мандата си! Правителствата на Димитър Попов (6), Любен Беров (7), Сакскобургготски (8) бяха доминирани отново от БСП, като резултатите не бяха по същество коренно различни. След 1989 България е управлявана от 12 правителства (плюс 4 служебни)! От тези 12 правителства 8 са на БСП или под контрола на БСП! Тоест всички кражби, издевателства и ограбване на народа с право могат да бъдат изискуеми от тези хора. Тук изключвам краткото управление на Филип Димитров (1) и правителствата на Иван Костов (2) и Бойко Борисов (3)- единствените 3 правителства от 11, които не бяха доминирани от БСП. Т.е. 70% от правителствата след 1989 са били БСП, а БСП-чиновниците никога не са излизали от власта и винаги са дърпали конците на държавата! А следствието е, че от 12 правителства, само 3 имат пълен мандат! 8 биват преждевременно изритвани! Как да има развитие? Какъв е резултата? 29 години нищета и мизерия. Това са фактите. 29 години БСП! 29 години РАЗРУХА! 29 години МИЗЕРИЯ!

И по-пресни спомени! Поредна година по 40 лв. за най-бедните пенсионери. И това на фона на хвалби за все по-големите успехи. За бонусите в министерствата не говоря, тях няма как да ги знаем.

Други спомени При ГЕРБ 1 октомври 2017 Увеличиха минималната пенсия на 200 лева. Това е второто увеличение на минималната пенсия за 2017 година, след като от 1-ви юли тя се вдигна от 161 на 180 лева. При БСП 23 Октомври 2013 Увеличение на пенсиите от 1 юли 2014 г. с 3% предвижда бюджет 2014 г. (при пенсия от 120лв- увеличението е 3.60 лв; при 150 лв пенсия- увеличение 4.50лв)

ама при ГЕРБ увеличението е от дъжда на вятър, и дори се оплакваха че за това са виновни от БСП които били приели ЗАКОН с който пенсиите трябва да бъдат индексирани според инфлацията пък от ГЕРБ не можели да го спазват-)

ТИ ПРОСТО СИ ФАНАТИЧЕН ВЯРВАЩ В БКП, тебе факти не могат да те отконят от вярата в БКП! Кое е от дъжд на вятър? За 2017 пенсията бе увеличена ДВА ПЪТИ! През 2019 пенсията ще се увеличи с 20 лева, т.е. с 10 %. БСП увеличи пенсията с 3%, ГЕРБ ще я увеличи с 10%, при това от актуалното вискоко ниво! Върви в банката и питай за актуалната лихва по депозитите! Тя е 0,5%, държавата дава 10%! Разликата виждаш ли?

Я КАЖИ ОТ ТИЯ 29 ГОД КОЛКО СА УПРАЖЛЯВАЛИ БСП..А ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ КОЙ

без дори да се замислят ,БСП винаги ще се докопа за властта директно и индиректно.Тия които гласуват за тях са като ония идиоти ,дето слагат хилядарките в кофите са смет или ги хвърлят през прозорците на телефоните измамници. Акъл море,глава кофа !

В поканените имаше ли и гледач на боб?!?!

Без майтап?! Че при такова плюскане в кочината Народно събрание и 99% дебили и цигани в Булгаристан, коя свиня ще избяга от бъркоча, бре Дайнов?

В БГ народа НИКОГА не е свалял коготто и да е било! Всеки слиза за да остъпи място на следващия, който да си измие ръцете с "предишното правителство". Сега отново сами се свалят, след като затриха 3 проекта с глобално значение и знаят, че вече държавата е оглозгана напълно. Видно е и от яловите протести. Вече на никой не му пука. Страната ни е на автопилот.

Дайнов: "Управляват хора истински невежи" ФАКТ! "Всички ние тука парле ву франсе"... Невежеството е НЕТЪРПИМО!

Какво искате от Ев. Дайнов-той си е "червен в червата". Неговия баща е бил в диплом. корпус в Англия, по времето на Т. Живков, когато Дайнов-младши учи там.

Манипулаторите от пропагандните агенции за комунистическа пропаганда пак се активираха! Те докарват допълнително по 4 - 5 % за БСП. Медиана и Червен Кольо са главните прогагандатори на БСП! Според Червен Кольо БСП винаги изпреварва ГЕРБ, но на избори БСП винаги губи! За никой не е тайна, че този „социолог” Кольо Колев, шеф на Агенция „Медиана е със силно изразени политически пристрастия в полза на БСП. Кой плаща на червен Кольо? 15.02.2013 Медиана: БСП изпревари ГЕРБ За първи път БСП изпреварва ГЕРБ при подкрепата си сред електората, сочи проучване на социологическа агенция "Медиана", изготвено за вестник "Труд".Ако днес имаше парламентарни избори, БСП би получила 22.5%, подкрепа, а ГЕРБ – само 19.3%. НА ИЗБОРИТЕ ГЕРБ спечели 30 %, а БСП загуби с 26 %

Две червени и една синя бабичка седнали да врачуват на ББ. Има и една приказка за лисицата и т.ашаците на коча. Та така драги ми разноцветни бабички, много ви се иска да падне правителството, но ще си останете само мерака, като лисичката...

Избори до дупка! Всяка година избори докато не спечелят БСП и ДПС! Всяка година дестабилизация, саботажи, протести, пропаганда, манипулации, интриги, шантажи, флашки, партенки, тролове, социолостически агенции за пропаганда... докато не дойде Корнелия Нинова, Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ, Цветан Василев и Слави Трифонов на власт!

Дайнов, боклук невежи, какво ще ядеш ако не са герб на власт? Лайна, като целия бг народ.

Дайнов, фани се с червен Кольо та право у реката.

СЛЕД Б-3 ,ИДЕ Б-4,ПОСЛЕ Б-5 И ПРОЧИЕ,ДРОГАРЕ!

...и после закриваме държавата.

Ако дойде Б-4 направо закриваме държавата

Тезата "всички са маскари - няма за кого да се гласува - значи няма да гласувам" работи за партиите с твърд електорат, т.е. за БСП и ДПС. В оригиналния си контекст фразата на Бай Ганьо има и друга, още по-важна функция. С това "И едните, и другите са маскари!" Бай Ганьо иска да оправдае факта, че е винаги с тези, които са на власт. Дори Бай Ганьо има смътното усещане, че това е нередно. И намира решението. Щом ценностите са "бошлаф", има смисъл да си верен единствено на "келепира". Бай Ганьо поне е честен и си признава, че и на него му се иска да стане я депутат, я кмет. Мнозина българи обаче си мислят, че да поддържаш тезата "всички са маскари" и да отказваш да гласуваш е някаква форма на бунт, гражданско неподчинение едва ли не. Всъщност философията "всички са маскари" е гузно оправдание за нежеланието да се ангажираш с позиция. С което приемаш статуквото. Да не гласуваш, защото всички били маскари, или да гласуваш за БСП, защото така и така всички са маскари, но тези поне си ги знаем, или да гласуваш за някого, обявил се на 750 билборда като непринадлежащ към маскарите, макар да действа съгласувано с тях, е всъщност едно и също.

Имаше преди доста време една песен: "Сън сънувах" Снищата на Дайнов по-скоро приличат на халюцинации. Нови избори няма да променят нищо особено, но може да стане по-лошо

С избори само пълниме касите на партиите!!! Още повече обеднява народа, защото идват гладните хиени които отдавна не са били във власта.

Izbori shte ima, no za kogo da se glasuva - GERB, BSP, DPS, patriotite, toest starata pesen na nov glas. I 100 pyti da ima izbori, pri takiva partii rezultatyt e qsen. Smqna na izbornata sistema - tova trqbva da se napravi. Vsichki vazhni zakoni da se glasuvat na referendum - kato v Shveicaria.

Пълни глупости. Този нищо не разбира. Това е от агенция "му се сака".

ТОЯ дАЙНОВ И ПРОФЕСОР ЛИ СТАНА???? ТОЙ Е ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДЕТО НИ НАТРЕСОХА ДЕМОКРАЦИЯТА, А СЕГА ДАВА АКЪЛИ И ПРОГНОЗИ????????? А БЕ АЛАН КОЛУУ, ЗАЩО НЕ КАЗВАШЕ ПРЕЗ ДЕВЕТДЕСЕТТЕ, ЧЕ КАПИТАЛИЗМА Е ХУБАВ САМО ЗА ТАКИВА КАТО ТИКВОВ, БАНЕВ, БУНОВ, ГОРГОВ................А ЗА НАРОДА Е БАВНО УБИЙСТВО!!!!

Капитализма е хубав - ДА, но за умните, образовани и трудолюбиви хора. Социализма е хубав за "вся осталная сволач"(учени и недоучени, мързеливи, готованци и пр.)

Ако Женята риче че ще пече слънце, значи трябва да си вземеш чадър

И кое БКП ще дойде на власт? Бойковото, Ниновото, или някое друго?

положението е лошо за народа. но за политици и за молък кръг от богаташи е супер. слаби политици и неподготвени управници.