Камерън предлага шистовия газ като алтернатива на руския газ

Хидравличното разбиване (фракинг) при добива на шистов газ трябва да бъде начело на политическия дневен ред в Европа, заяви Дейвид Камерън.

Обратно в новината

Коментари - Камерън предлага шистовия газ като алтернатива на руския газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Камерън заяви, че тревогите на избирателите се дължат на неразбиране на процеса. аман от разбирачи и декларатори -оня баскетболистта им обещал ,че вече няма да слухти :д

тез дето го измислиха - амеркинаците - да си дупчат у тях. После да го продвата в шишета ако щат. Тук в БГ и в Европа не искаме амеркано-еврейски лайна!

Вода нямало да има, жито нямало да има. Земетресения щяло да има. отивайте да облъчвате простолюдието. с тези невежи рубладжийски коментари....На запад много повече милеят за природата от нас а добиват шистов газ. Не може да спрете това а ГАЗПРОМ ще клекне. Ние плащаме прескъпа газ от Русия а рублите лаят по форумите. Казаха го че ще останат милиарди за бизнеса, ще се разкрият 250 000 работни места в България а тука Сидеровните приказват глупости.

СПЕЦИАЛНО ТЕ КАНЯ ВЪВ ВАРНА. ОБЕЩАВАМ ДА НАПРАВЯ СЪБРАНИЕ ПО ТЕМАТА И ТИ ДА ИЗНЕСЕШ СКАЗКА ЗА ПОЛЗАТА ОТ ЩИСТОВИЯ ГАЗ. АКО СИ СЪГЛАСЕН МОЯ КЛИКНИ. НЕ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА СИГУРНОСТТА ТИ

И аз тъй викам. Давай, дупчи княжиството да има и за нас. Иначе ще го купуваме от високата порта

Няма да позволим бастисване на земята ни, за да вадим шистов газ! По-скоро ще сондираме до Шабла, където има несметни залежи!

Меркел е многократно доказана неонацистка.

А ние всички сме "за" англичаните да си копат газ в и около Лондон, Манчестър, Лийдс, Шефилд и Бристол колкото им душа иска (но всички сме "против" да копаят в Шотландия и Ирландия, щото вискито се прави с вода). Така ще се насърчи и взаимоизгодната търговия, ще направим паралелено преносно трасе - от Англия насам газопровод, от нас към Англия - водопровод.

Фракинг технологията да си я прилага Камерън У Британия. Да видим докога...

Преди седмица-две прочетох в YAHOO че в Украйна има близо 25 процента от световните находища на шистов газ

"Моменти, Как руснаците ще спрат газа за ЕС?Това е невъзможно щото ще сънуват къде сер-т гладните!Именно голямото увеличение на газа за ЕС понахрани 1/3 от Русия и тя започна да анексира!Ние от Гърция може само тръба да направим!Крайно време беше да за почнем да внасяме от другаде,защото Русия ни продава много скъпо и не ни разрешаваше с лакеите си у нас да разработваме Ч.Море и другите находища!Това е пътя-бягство от Русия иначе ще си бъдем все последни и пред ликвидация.Мислете за България.. "

Земетресение с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер е било регистрирано в 21,46 ч. в сряда в сеизмичния район Вранча в Румъния, съобщи Националният институт по геофизика, цитиран от агенция Медиафакс- точно за шистов гас в Добруджата.... ама всички ,които го искат да отидат там да живеят!!!!!!!!!!

има ли червена цензура във форума?

ВЪРТИ, ВЪРТИ ПАК ДОПРЯХМЕ ДО ШИСТОВИЯ ГАЗ. ТИ МУ КАЗВАШ , ЧЕ НЕЩЕШ, А ТО ТЕ ПРИНУЖДАВА ОТНОВО И ОТНОВО

Следващата война няма да бъде за политика,нефт и газ,а за питейна вода.Хайде да унищожим и малкото вода която имаме!

Да попитам Камерън, Англия в Югоизточна Европа ли е? Как той реши, че точно при нас ще копае, за да направи Европа независима? Да си "дупчи" Англия! Не му искаме шистовите компании!

Камерън да си рови в неговата земя, а ако и иска и в неговия двор!!!!!Тъпоъгълник...но като има мноого.

Що не си рови в неговата Англия? Уж нещо започнал, ама веднага го сритали в муцуната. Ама нашите политици и мутри, които са "бизнесмени и в г-за" за народна сметка са готови да разорат страната и да отровят водата и хората, да трупнат още милиончета и достойно да се оттеглят на екзотични острови!

А ЯСНО - ЗА ДА ИМА ГАЗ В АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ ЩЕ ПРЕВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ПИСТИНЯ КАТО РАЗПОЛОЖИМ ШИХТИТЕ В ДОБРУДЖА !!! НА ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ТЕЗИ ФАШИЗОИДИ ! ПЪРВО ДА ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ ОТ НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ !!!!

Alpina

Добре, добре! Само не го добивайте в БГ.

Точно GB-то е троянският кон в ЕС! На САЩ! Не ние! А Камерън да си разработва ливадите на острова за шистов газ и да не дава акъл на Югоизточна Европа какво да прави! Тука хората ще си решат проблемите и без неговите съвети и "безкористната" помощ на САЩ! А "специалистите" енергетици веднага запяха (срещу наколко жълти стотинки!). Не знам как един енергетик може да има компетентно мнение по въпроса за добива на шистов газ! Това е работа на геолози, сондажни специалисти, разрабочици, еколози, химици! Но те си мълчат по случая, защото знаят за какво става дума! Но у нас е така - тоя който най-малко знае - най-много приказва!

Ако се открият огромни залежи от шистов газ на наша територия не знам да се радвам ли или да плача... с всичките тук про-руски и про-американски настроени потребители. Засега, колкото и да ви се иска, от нас големите "окупатори" нямат голяма полза НО току намерили облага ще стане страшно. Едните ще искат да ни "помогнат" да извличаме и те да го продават, другите ще искат да ни "помогнат" да не извличаме, за да си продават техния. Крим, Кувейт или Косово?

И чрез "Faking Zone" Еуропата ще стане "Fucked Zone"

да се чете - FRACKING Zone

Браво на Камерън. Закова го на нашите рубладжии. Кралството милее за природата си и разработва газ от шисти а нашите еколози начело с Димитриевич и Сидер рублата са против. Ясно е защо. Пари в КЕШ

разработват,да,ама само на думи. ти киорав ли си?

Той е кьорав СОРОСОИД. Плащат му да УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ. Той е форумния вариант на майдановец.

Шило

Забий си една сонда в двора.

Камерън да си ебе путката майна.

Преди малко дадоха Заключителното Адресиране на Барак в Брюксел : - Ние Искаме и Ще Осигурим Правото на Украинския Народ да Избира/Решава Сам, като Равноправен с Всички Свободни Хора. ---- В едър план зад него - знамената. Нашето - точно Отдясно на това на Канада.

Хайде, пускайте шистовия газ по тръбите! Немедленно!

фъкинг гъз

Пак кошмара за природата -шистовия газ.Какво ще ,,спечелим"-отровена природа и то в най-плодородните части на страната .Ще започнем да внасяме и жито което сега дори имаме и за износ .Целта е да се унищожат житниците на света -не случайно налитат и на Украйна ,а гладните са най-нисшата категория зависими роби.Конфликта в Украйна беше предизвикан от щатите с наливане на милиарди в ,,опозицията"а сега и шистовия газ се опитват да натрапят.Ние имаме доказани вече възможности да добиваме газ от Черно море но по класическата технология без да си отравяме страната ,не бива да допускаме тази унищожителна технология на наша територия .От това ще спечелят само безродните капиталисти но ще загубим безвъзвратно възможноста да живеем и се изхранваме в страната си.Употребата на газ за битови цели крие също така многобройни рискове и не бива да се стремим да я разширяваме повече от необходимото ни за промишлени цели.

Защо говориш такива глупости. Аман от вас. Жито ще внасяме, водата ще стане по скъпа от петрола. Зомбирай си електората. Житото иска валежи през пролетта. Не иска поливане, а дори в Добруджа да отглеждат домати, ще е налице. няма как шистите са на дълбоко( над 4 километра) а водоносния хоризонт на 150- 200, 300 метра. Ако има риск, той е управляем.

управляеми са нечии мозъци

Да съсипеш земята и водата под краката си - или си луд или ще се местиш. Не вярвам в Щатите да са луди -значи ще се местят. И ще изоставят целия гнойник от измиращи градове на цветните. Къде ще се местят ли - вероятно Канада или Русия.

Защо не каже и алтернатива на замърсените и отровни подпочвени води? Пак сме опитни мишки.

НАРОДА казва: НЕ НА ФРАКИНГА!!! Господа политици замислете се добре, искаме мнението на всяка партия по-този наболял въпрос.Да не стане после - ние казваме не, но американците ни накараха така. ИСКАМЕ МНЕНИЕТО НА ПАРТИИТЕ, ЗА ДА ЗНАеме за кой да гласуваме.

Добивайте шистов газ,но не копайте в България.Русия никога няма да спре кранчето защото икономически няма да им е изгодно,а евреите настройват хората за да правят гуша.Кога евреин и американец са направили нещо от добра душа без да мислят за облаги.Едните дрънкат оръжие,а другите дрънкат пари.Трябва да си умен за да си политик,но не за лична облага,а за облагата на страната.Кажете стоп на темата шистов газ и да не заплашват,че ще дойдат руснаците и става страшно.

Едно време не искали железница да минава до селата им, та да не спрат кокошките да снасят. Така си и ти. Шистов газ ще се добива и само ГАЗПРОМ и Русия са против.

Целта на добива на газ чрез фракинг съвсем не е печалбата, защото корпорации като Шеврон и юдейските уроди, стоящи зад тях, притежават печатницата за долари т.е. ФЕД. Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, истинската им цел е унищожаването на природните ресурси като води, плодородни земи, население, защото те са всъщност истинският капитал и гаранция за суверенитета и бъдещето на един народ. Само чрез тяхното отнемане (чрез доларовите хартийки и дълговото робство) или унищожаване, този народ може да бъде поставен на колене.

Не си фашист а си едно червено чучело. Едни и същи промивачи на мозъци сте. Елементарни и глупави индивиди. Марш в Северна Корея. Там ще имате една прическа. Да ви дойде акъла.

Шистов гас- да си го търсят в САЩ , Англия.. и където искат другаде.. ако искат и в Украйна..но НЕ в България!!! По-добре - газ по тръби, отколкото газ във водата, храната и евентуално за индустрия... МИСЛЕТЕ, като подкрепяте недовършени мозъци,ламтящи само за пари.. те нямат достатъчно мозъчни клетки,които да мислят за бъдещето на поколенията ни..те мислят само за "хартиените образи" в момента!!!

Дизраели толерира зверствата над българи по време на априлското възстание и по време на руско-турската война. Чърчил е инициатора и е настоявал да продължат бомбандировките над Сф и други BG градове. Камерън се опитва всячески да подрони авторитета на българите и да ни играе накриво. Кое е общият знаменател? И тримата са евреи и масони...

Не само че са бомбардирали доста български градове, ами са хвърляли от самолетите и писалки (с мастило) и играчки със заложени малки взивни устройства с target българските деца. При опит да зареди писалката или да задейства играчката, тя детонира и като минимум къса пръстите на детето. Имах такъв чичо (вече е покойник) от Русенско с откъснати от такава писалка пръсти на едната ръка и чичото на един приятел от Врачанско е пострадал пак от такава писалка. Когато английските вестници писали за бомбандировките над Сф накрая на статията било написано "Горките бездомни кучета и котки... как ли са се чувствали там?" Но по никакъв поводне дават дума да се обели за осакатените деца. Те ли им бяха врага?

А Сталин просто дойде и ни окупира! Изнесе 13 тона злато, изби няколко стотин хиляди "фашисти" , изнесе българския уран, като инжектираше сярна киселина в почвата и т.н.

Брейй! Голям газпромовски вой против фракинга. А това е точен антибарометър :) Значи не е лошо нещо :) И май няма да има за напред скъп руски газ :)

Деденце, за разлика от теб, аз съм млада. И искам аз и децата ми да живеем там, където водата е чиста, а тревата зелена! Капиши?

Няма да има скъп руски газ,куфелник - ще има скъпа вода от Марс!!!!

абре дедо алцхаймера нещо те е налегнал или пък пенсийката ти е недостатъчна та си седнал да тролиш глупости за жълти центове.Ти деца и внуци немаш ли?

Тогава предпочитам да съм глупака.А колкото до изнасянето се поослушай и поогледай.Кой сега краде златото ни? Или искаш,съсипана природа?Ако е така,на истина си умен,ама много умен, или просто мекере,подлога.

Със сигурност трябва да се намерят алтернативи на руския газ и пълната ни енергийна зависимост. Фракинга не е единствената алтернатива, има и други варианти. Лошото, е че ни управлява червената антибългарска мафия, която няма да направи нищо. На всичкото отготе и плаща на няколко трола да пълнят форума с пропаганда!

Твърдо НЕ на добива на шистов газ у нас ! Който го разреши - ще бъде отнесен от "народната любов" ! Преди две години бойко опита и усети гнева - не вярвам да има такива балъци, които да си въобразят, че палячото камерън ще ги спаси от общественото неодобрение !

тои е по коромпиран и от доган , дарпат му конците всички с интереси в UK

Та какво ще се окаже. че целият цирк в Украйна е с едничката цел да се принуди Европа да купува шистов газ? На това му се вика супер нагли гадове!!!

Напъните на американските фирми за добив на шистов газ да унищожат природата на България продължават. След като Роско не успя да ги вкара в Добруджа, благодарение на народният отпор, сега представител на пуделчето на САЩ- Великобритания се опитва да продължи пъкленото дело.

И знаете ли, целта им съвсем не е печалбата, защото тези уроди (не ги наричам хора) притежават печатницата за долари т.е. ФЕД. Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, истинските им намерения са да унищожат природните ресурси като води, плодородни земи, население, защото те са всъщност истинският капитал и гаранция за суверенитета и бъдещето на един народ. Само чрез тяхното отнемане (чрез дълговото робство) или унищожаване, този народ може да бъде поставен на колене.

Този специалист по всичко от Англия е зле подготвен .Не става за газовчик.

Ако сега не се убединим и не кажем ,,НЕ" на фракинга, то ще докажем, че не сме народ, а Мърша. За такива каузи трябва да се борим, от тях зависи бъдещето на децата ни. Не трябва да им позволим да дупчат и тровят земята ни.Опомнете се хора, ако искаме да живеем нормално -фракинг не ни трябва.България е достатъчно богата на природни богатства, чиста вода и природа за които други народи така мечтаят.За мизерията са виновни управляващата ни мафия, а не липсата на газ.

Сега вече ще станем като Швейцария! Ще ни надупчат като швейцарско сирене..... да търсят шистов газ...

"Всичко скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата." "Ке дойде ден в златни паници ке ядете и в медени чаши ке пиете, но вода нема да имате." "А това е все още предотвратимо, защото е във вашите ръце."

Пожелавам г-н Камерън и децата му да пият водата от водоносните слоеве, използвани за хидравлично разбиване, което впрочем той желае за нас и нашите деца.

Отново се размърдали привържениците на добива на шистовия газ... Защо тогава самата Великобритания ще прави връзка за директна доставка на руски газ?! Почетете какво става в Тексас при добив на този газ, а Европа, до не говорим за България, гъсто населена територия. Запаси на шистов газ ще стигнат макс. за 20 години, обаче тогава цените на енерго. носители се увеличат многократно. Пазете запасите си за идните поколения, не мислете, като цигани-ден за ден, по-често дори за обяд...

Ние като сме глупаци,ще купуваме шистов газ,вместо да изнасяме.

По добре да купуваш шистов газ, отколкото да внасяш ВОДА, ПШЕНИЦА И ЦАРЕВИЦА! Надявам се схващаш какво имам впредвид ?

Опомни се бе човече, ще изнасяш шистов газ за да печелят олигарсите, а ще пиеш отровена вода и ще ядеш ГМО внасяно от америка, защото земята ще е заразена и болна и няма да ражда нищо.

дори няма да го изнасяме"НИЕ"а примерно ШЕВРОН,за нас ще са отровите,земетресенията и вноса на хранителни продукти и ВОДА.......и болестите

Искам да знам позицията на всяка партия по-въпроса за шистовия газ.Не само да се дърлят и свикват комисии за глупости.Нека барека Радан Кънев, НФСБ, ДПС, Атака - да кажат как ще гласуват ако са в парламента и трябва да се прокарва закон за фракинга.

Забравих - Герб, а за бсп знаем позицията и, но не че е загрижена за българия, а защото така и диктува инттереса.

В колонизираната ни,ограбвана и грубо командорена от новите ни господари -ЕС,САЩ,НАТО,Турция всички по-известни партии без значение дали се подвизават като леви или десни са им безотказни слуги. За наша чест единствено изключение прави АТАКА,която е истински българска и безкомпромисно защитаваща българския интерес,но точно затова върху нея се изсипва кал и всякакви опити за дискредитация,които за жалост влияят на по-бездушните и повърхностно мислещи хора.Обаче събитията в света и нашия живот са такива,че все повече хора се осъзнават и проумяват защо именно АТАКА е громена от слугинстващите с такова постоянство и страст, а това дава надежди за България и българите!!!

Ако позволим да се добива у нас шистов газ, най-вероятно пророчеството на баба Ванга ще се изпълни: водата ще стане по-скъпа от златото. И ние ще сме си виновни за това, а не бог