Държавният бюджет е бил на плюс в края на май, има излишък от над 1,160 млрд. лева

Допусната грешка в промените в бюджета на Здравната каса, свързана с 14 милиона лева за лечение на деца, забави приемането на Бюджет 2022

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А уж България беше пред фалит, Петков беше ограбил 9 милиарда... герберастите сега мълчат като насрани.

МОЖЕ И 5 МИЛИАРДА ПЛЮС ГОРИВОТО АКО СТАНЕ 5 ЛЕВА.

Еми ще има.. като спряхме кранчетата на мафията. Тя затова е цялата атака срещу Кирил Петков, ама на българина канчето му винаги увира по-късно..

От въздха ли са дошли? Или Спецов е тичал да ги "респектира" някои недобросъвестни платци и платечки, или нещо сме шитнали някъде тайно, скрито и покрито, или е поредния мехур под налягане. Защото досега всички обявяваха излишъци в критични моменти, за да си ги раздадат официално точно преди отпътуването си. Да видим този път каква ще е формулата. Да не стане пак както в лафа за средностатистическия българин, дето бил ял свинско със зеле...

3 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАЕМ

Така говориха и миналата година , но накрая "як" дефицит .

"ПРИХОДИТЕ... по КФП към юни 2022 г. се очаква да бъдат в размер на 28 223 млн. лв. (49,3 на сто от годишния разчет) и НАРАСТВАТ с 3462 млн. лв. (14 на сто) спрямо отчетените за същия период на 2021 г. " За 6 месеца ПРИХОДИТЕ НАРАСТВАТ приблизително с 3.5 МЛРД. лв. на годишна база. По ВРЕМЕ на ВОЙНА! ОТЛИЧЕН за м-р Василев! По ВРЕМЕ на МИР Банкянския остави 140.6 МЛН. лв. ДЕФИЦИТ по КФП към край на май 2021 и 1. 385 9 МЛРД. лв. ДЕФИЦИТ по ДЪРЖАВНИЯ бюджет.

Мин. година САМО за 6 МЕСЕЦА А. Василев събра 8 МЛР ЛВ. ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ на годишна база и РАЗДАДЕ НАДСЪБРАНИТЕ ПРИХОДИ, ГОСПОЖО. Що се отнася до ДЕФИЦИТА, дано знаеш, че дефицитите СЕ ПЛАНИРАТ в държавния бюджет. Дефицитът беше планиран от ГЕРБ в Бюджет 2021. Дефицит означава ДЪЛГ, когато няма ИЗЛИШЪЦИ в бюджета. А. Василев приключи БЮДЖЕТНАТА ГОДИНА със 700 МЛН. ЛВ. ПО-НИСЪК НОВ държавен дълг от ТАВАНА на дълга, ПЛАНИРАН от ГЕРБ.

80 %-овата, чети: "Подобрението на бюджетната позиция за месеца се дължи основно на по-високите постъпления във връзка с крайния срок (30 юни) за подаване на годишната данъчна декларация за 2021 г. по Закона за корпоративното подоходно облагане, съответно и за внасяне на корпоративен данък, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия и на данък върху дейността от опериране на кораби. Положително влияние върху ръста на приходите оказват и постъпленията от косвени данъци, помощите (основно грантове по програмите и фондовете на ЕС) и други."!

Инфлацията ли ги събра повечето приходи или този смешник ? Бягай да пасеш овцете на село , ще си по-полезен/а.

1.8 МЛРД. лв. НОВ ДЪЛГ, ГОСПОЖО! ЛЕ-ВА!

Пари? Със заеми нали? Сородоидна гнидо мри.

Трол , прави разлика от приноса на инфлацията и на финансовото министерство . Номерата ти не почиват на здравия разум .

С заложен 10 милярда кредит. Добре , че нещо е останало.

На плюс след последния дълг който изтеглиха, нали така.

А ти сигурен ли си, че парите от заеми отиват към текушия баланс и могат да изкарат бюджета на плюс ;) Явно си голям финансист!

Точно си мислех същото. Теглиха заем няколко милиарда а сега ми излизат с милиард и нещо остатък. Баси и глупавата статия

Например дължа 5 милиарда тегля, седем оборота си върви нагоре надолу. Крайната сметка излиза, че ми остават 2 милиарда. Според теб на плюс ли съм? Може ако не ми търсят кредита :)