Когато ДС побългаряваше циганите

Циганите, арменците и власите също е трябвало да бъдат контролирани, дресирани и асимилирани от "народната" власт в НРБ, не само турците и помаците.

Обратно в новината

Коментари - Когато ДС побългаряваше циганите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е тази глупост?Какво побългаряване ,какви пет лева?Осигуриха им жилища по времето на Живков,образоваха си децата,самите цигани работеха,абе какви ги плещи тоя?Сега да не са много добре или нескопосания автор иска да каже че тогава са били зле,а сега много добре!Баси простотията!Сега ДПС използва неграмотноста и зависимоста им от клановете да ги турцизира и радикализира,което е много по страшно!В крайна сметка техния празник е "Банго Васил" на 14 януари или св.Василий Велики" по стар стил,който е спасил ромите,а не исляма,обаче опорочаването на демокрацията от някои среди които я използват за себе си,ги води надолу,а не напред.Въпреки това някои от тях успяват да се измъкнат и образоват децата си!

"Статията" е един голям тюрлю гювеч!

""Циганският пробив във външната сигурност на комунистическия режим обаче е направен 12 години по-рано, когато представители на българските роми (15 ромски семейства) успяват да измамят народната" власт и да се измъкнат по силата на поредната изселническа спогодба с Турция.""Ама защо само 12 , а не 12 000 рода/семейства/ не са измамили държавата и да са хукнали еднопосочно ,не само към Турция , а по-далечна дестинация като Индия, Бангладеш, Пакистан

Авторът е "кръгъл" идиот... Или може би "квадратен"... И от DW ще му се смеят на напъна да се хареса някому.

Във времена, когато хората "едва свързват двата края" да публикуваш такава статия и меко казано нагло !!! През соц-а нямаше неграмотни цигани, макар и черна работа те се трудиха, а сега какво !?!?!? Чакат на помощи!!!! Ако някой не знае - циганите получават 22(ДВАДЕСЕТ И ЕДНА) различни по вид помощи и ги знаят всичките !!!! Още малко "демокрация" и ще станат 50 помощи от нашия гръб !!!

И какво точно е било грешно, освен наистина че децата от 12 г. са били 'връщани' в нормалната им среда? Не е трябвало да ги връщат! Ако погледнем сегашната ситуация, мисля, че цигани и турци са по- 'свободни', но това не е довело до повишаване на стандарта на живота им, нито на българите около тях. Цигани и турци стават все по-невежи, но затова пък по-нагли и нахални. За честен труд при циганите изобщо и дума не може да става, турците са все по-слабо образовани, отказват да учат на български език защото имат турско самосъзнание ...

Когато цял живот на някой му натякват че е различен и онеправдан, точно това е което се получава. И благодарение на тази "демократична" и сееща разкол политика бъдещите етнически вражди са неизбежни. Има ли още някой който се съмнява в приближаващата катастрофа?

Хм, демокрация? След 1989 г. на турци и цигани в България се гледа единствено като на дебили с избирателни права - партии на етническа основа и други печелещи избиратели срещу кебапчета ги използват. В същото време разни съмнителни фондации финансират 'онеправданите малцинства' които затова се развиват и вече плячкосват не само България, но и цяла Европа, където отиват с български паспорти

Тази идиотска статия критикува единственото възможно мирно решение на проблема с циганската субкултура - интеграция с моркова и тоягата. Другия вариант е изтребление и неспирни етнически войни. Ако поемем по този път по нищо няма да се различаваме от тези които са клали нас. Успешна интеграция обаче няма да има, защото нямаме Национална Идея, или другояче казано защо циганчето ще иска да е българче, когато българчета се срамуват че са? Ако продължи разлагането на нацията и държавата, циганските гета ще са само един от многото ни фатални проблеми.

Циганите сте ги интегрирали вече. :) Нали са християни? :)90 % Само 10 % получават пари за бурки и са център на внимание което пак си е циганска работа и нищо общо с традициония Ислям в България..:)

Колкото ще успеят западно европейците да ги интегрират за 50 г, толкова и ние. Трябват поне 3-4 поколения и премахване на гетата.

Какво общо има сайта с Дойче Веле, че техни статии излизат тук? Почти 100% от тях са си чужда чиста пропаганда.

Когато един диктатор дава особени права и привилегии на една група от населението по някакъв признак, той разчита на подкрепата им, създава си база за режима и съяевременно настройва другите срещу нея по системата РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ и отвлича вниманието от себе си и режима. И всичко това демонстрирано при управлението на простак Живков в най-примитивния му вид.

Така ли? И на кои групи е давал привилегии? Имало си е партийна номенклатура, сега пак има подобна номенклатура. Какво се е променило, нищо. А сега американците като правят точно това. Точно американчета и мошета извършват Разделяй и владей и много добре го знаеш това и действаш класически: Крадеца вика дръжте крадеца. Не разбрах, защо при простака Живков, населението беше със среден стандарт на живот, с безплатна медицина, безплатно образование, задължителни 14 дни отпуск море и десетина дни планина. Защо сега, когато го няма простака Живков и гадния комунизъм липсва, защо над 70% от населението е под прага на бедността, защо всичко е платено и опорочено, съсипано е и образованието. Всичко е съсипано и над 2 млн българи са прогонени от осъществяван спрямо нас, българите един класически икономически геноцид. А България е окупирана от чужди войски, каквото при комунизма не е било. Ти на глупаци ли се опитваш да ни правиш?

Всъщност американците никога не биха търпяли нещата към които ни тласкат нас. Има си правила за изграждането/ разрушаването на една държава- и те са едни и същи независимо дали става дума за Третия Райх, СССР или САЩ. Странното е че още има хора които искрено им вярват. Зациклили са в 80те и борбата с комунизма и не искат и да знаят че света се е променил за 30 години.

До болка познатата ни политика на ТОЯГАТА и МОРКОВЪТ! Която задължително предхожда правилото РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Жизнено важно за всеки себеуважаващ се диктатор и диктатура. Просто класика! "От документите в обнародвания тази седмица сборник Държавна сигурност и малцинствата става ясно, че българските чекисти са брали много ядове при изпълнението на поставената им от ЦК на БКП задача да следят и профилактират не само турците и помаците, но и останалите малцинства в НРБ цигани, арменци, гърци, каракачани, татари и власи. До 1956 г. комунистическият режим се опитвал всячески да прелъсти лицата от небългарски произход, както в НРБ "народната" власт официално наричаше хората от малцинствата. Постепенно се създават и откриват училища, вестници, театри и музикални състави на основните етнически групи. Преди това обаче имуществото на техните организации е разтурено и конфискувано, а лидерите им са обявени за "фашисти" и са изпратени в затвори и лагери. След като Тодор Живков и неговият клан изтикват групировката на Вълко Червенков от властта, обгрижването на малцинствата в НРБ поема в съвсем друга посока, свидетелства изследователят Марко Цветков от Комисията по досиетата."

Не разбрах какво целиш, като копираш половината статия? Наизуст ли трябва да я научим? Или те изпълват такива чувства, че твоите думи ти бягат?

Моше, нещо искаше да кажеш ли. Виж сега, от всичките ти глупости става ясно едно, че нямаш много общо с България и не си бил в България като свидетел на събития, за които се пънеш да пишеш. В противен случай щеше да ти стане ясно веднага, че тази статия е пълна с лъжи и няма общо със събития и история на това, което е било в България. Какво си мислиш, боклук, че в България сме туземци и дори не знаем какво се е случвало преди 30-40 години?

"Автор Николай Цеков, DW*".DW е една антибългарска семитска организация бълваща лъжа след лъжа.Който не вярва нека провери.

Пожелавам на автора да си купи парцел в Орландовци с хонорара от статията.

ЛЪЖИ! На един арменец не смениха името или да е дерортиран. Всички са били на ръководни длъжности и в ДС.Да изброявам ли имена или няма смисъл!Първото масово покръстване се провежда през 1881 година от ловешкия епископ Натанаил Охридски, който изпратил мисионери да покръстят помаците в подведомствената му епархия. Второто масово, насилствено покръстване се провежда в разгара на Балканската война през 1912 г. - 1913 г., което е съпроводено с палежи на населените места и кланета на мирното население. Особено големи жестокости са извършени в селата Жижево, Црънча, Бръщен, Триград, Мугла и ТъмръшПрез 1917 година отново са проведени масови репресии над помаците от Гюмюрджинско, Драмско и Неврокопско. Населението е принудено да работи ангария, имуществото му е ограбено, жителите са отвличани, убивани и изнасилвани. Имотите и добитъкът са конфискувани. През тази година и период са предприети едни от най-масовите гонения и изселвания от тогавашните български власти на местното помашко население от тези територии към Турция. Третото масово покръстване е през 1942 година. То се подпомага от движението Родина, създадено от български интелектуалци сред които били учителите Ат. Караманджуков, Тодор Петков и завършилият Пловдивската духовна семинария Петър Маринов. Четвърто периода след 1953 година властите започват кампания срещу ролята на мюсюлманската религия сред българските помаци. Тя започва с т.нар. паспортизация, която изисква жените да бъдат снимани с открити лица и продължава с редица други мерки срещу религията. С решението на Политбюро на ЦК на БКП от 17 ноември 1956 г. се предвиждат мерки за народностното осъзнаване на българите с мюсюлманско вероизповедание, като се акцентира на доброволността и на необходимостта от постигане на идейна убеденост. През този период се провежда кампания по "разфереджаване", която се засилва особено след 1959 г. Пето.По време на т. нар. Възродителен процес през 70-те и 80-те,

Млъкни мухльо,че пак ос..ра нещата и ще ни шамарят... Ще помислят,че пишеш за Турция и кюрдите както описваш нещата!! Добре,че не пишеш за масови екзекуции на мирното население и за изравняване на цели села с земята,че тогава - иди докажи,че не пишеш за анадолската сган...

Какво ме интересува Турция?Аз съм българин!!! Кой ти дава право да ме определяш за турчин?

След една такава статия разбирам защо трябва да се носят цветя на паметника на Тодор Живков!

Статията е повърхностна, изпълнена с твърдения, неподплатени с доказателства. През 2016 г. нямаме нужда от ровене на стари рани за раздухване на антибългарска пропаганда. Няма никакъв проблем някой да пише за асимилационните процеси в миналото, но това е работа на учените, които могат да направя обективен анализ. По същество политиката спрямо малцинствата в миналото не се е различавала много в България, другите балкански страни, дори и в Германия. Нека не задаваме въпроса къде са например немските цигани днес. Що се отнася до ДС, ще дам само един пример - пълната забрана за говорене на чужди езици в България през периода 1934-44 /знаем кой управляваше тогава/ се е отразило толкова тежко на малцинствата, че отпадането на забраната след 09.09.1944 г. е било прието направо като освобождение.

Кое е антибългарска пропаганда? Че се знае истината на дествителни събития? Ами Исляма си е българска религия щом има българи-мюсюлмани.ФАКТ! Покръстването е акт на антибългарска насилствена асимилация че по този начин се отродявали милиони българи с друго вероизповедание и са принудени да припознаят Турция за своя родина .

Ишмаиле, ти нали си си припознал родината? А стой си там и не се бъркай в нашата.

Ислямът е мръсно учение за животни.Всички мюсулмани са примитивни убийци като се почне с Мохамед.Колко войни е водил мърлявия ви "пророк"?

Исмаиле, не знам дали помниш, но причината за "побългаряването" е заради подготвяне на искане на автомомия на региони населени с "лица с турско самосъзнание". Протестите им щяха да бъдат подкрепени от Турция (и Нато) по модела "Косово". Това "побългаряване или изселване" е елегантен начин да се защити Родината, без да има жертви. Е.....намаляхме с 200-300 хил., но поне си запазихме територията. Но това в DW няма да го напишат....

Дано му приседне на автора хонорара!

Е, и? Какво като са ги побългарявали? Какво лошо виждате в това? Живеят в България, български граждани са, какво лошо има да попият от българската култура и традиции, въпреки различния си етнически произход. Нека са православни български граждани и да работят за просперитета на държавата и обществото ни като цяло, пък какъвто си искат произход да имат...

олигофренизма и кретенизма на днешните евроатлантици доведоха хората до пълен крах и унищожение, а не измисленото побългаряване на турци,цигани,арменци, щото реалностите са били различни.Имало е държава.Днес има падение и разруха.

Пък и изброените никой не ги е канил тук.

еи, не ми имитираи ника!

В ТУРЦИЯ НЯМА ЦИГАНИ ... ВСИЧКИ СА ТУРЦИ ... ТОВА ПОКАЗВА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ТУРЦИТЕ ... :))))

За пореден път след материал на DW ми идва да тегля една дълга. Явно журналистчето има една-единствена цел - всичко българско и родно трябва да бъде представено като лошо, много лошо, просто ужасяващо. Ако питате авторчето какъв е начинът за интеграция на циганите, ще изприказва куп празни приказки за толерантност и нищо по същество. В цитирания Сливен, моя любим роден град, който навремето се водеше нещо като столица на българските цигани, те наистина живееха на края на града в гета, но всички бяха в къщи, не в кашони като сега. Всички имаха работа, поне сезонна, в местния консервен комбинат, при събирането на реколтата - това съм видяла с очите си. Децата ходеха на училище и без хър-мър. Ако дете отсъстваше ден или два, веднага учител ходеше да го прибира и да говори с родителите. Можеха да четат и пишат и знаеха български. Някои отиваха и доста по-далеч, имахме учителка циганка и след първоначалните подигравки, както си му е редът, тази жена успя да ни накара всички да я обичаме. Да, с принуда ги издърпваха от калта, да, с постоянен милиционерски надзор, обаче това работеше! Сега какво? Ами нищо, на политиците им е изгоден прост и маргинализиран електорат, за да се правят на спасители веднъж на 4 години, а после - не губи кураж, идва нов тираж! Имаше и много арменци, но никой никога не ги е притеснявал, те работеха, учеха, вписваха се съвсем естествено и бяха напълно наравно с другите. Една лоша дума не съм чула за арменците. Така че изводът е - ако искате да знаете, деца, питайте баби, дядовци и родители, не четете глупости, чиято единствена цел е мозъчна промивка!

Българофобска статия.Вероятно написана под диктовката на някое соросоидно образование. Вместо да се поучат от миналото,да вземат добрите неща те върху него наслагват лъжи.Циганите са работели,давали са им възможност с труд да се издигнат.Е да, имало е и не сполуки.Като блоковете в Ямбол,където са настанили цигани.На времето престъпността им се е контролирала.А то сега какво е.Особено по селата.Някаква анархия.Възрастните хора се страхуват да живеят там.

Вие съвсем на глупави ни направихте, срамота! Доста добре се бяха интегрирали циганите допреди 25 год. Помня го, дори работеха............... И защо след 1989 год. не бягят в чужбина ?

ЕДНО НЕ МИ СТАВА ЯСНО .... ЗАЩО ЦИГАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ , ЮГОСЛАВИЯ , РУМУНИЯ , УНГАРИЯ , И РУСКАТА ИМПЕРИЯ ПРАЗНУВАТ ГЕРГЬОВДЕН ( В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ НЯМА ЦИГАНИ ОФИЦИАЛНО - ТЕ СА ИЛИ ГЪРЦИ ИЛИ ТУРЦИ)) .... АКО ДА СА МЮСЛИТА :)))

Излиза, че е крайно недемократично и нехуманно циганите да бъдат принуждавани да работят, да се образоват и да спазват законите! Обаче, я вижте днес колко демократично и хуманно се справяме с тях! Живеят си като паразити на наш гръб, не учат, не работят и не могат да бъдат заставени да спазват нито един закон! За престъпленията пък даже няма да споменавам! Направо им създадоха демократичен рай! За наша сметка, естествено! И после защо имало носталгия по соца!

КОЯ МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА ТЕЗИ ....,НО ЗА ВСИЧКО ЕДИН ДЕН СЕ ПЛАЩА ,ЩОМ ВОДЕЩОТО ПРЕД СЪВЕСТТА И ИСТИНАТА СА ....ПАРИТЕ !!!!!!!

ПОМАК .... ИДВА ОТ ПО-МАЧЕН БЪЛГАРИН ... ТАКИВА КОИТО СА БИЛИ ИЗБИВАНИ ДА ПРИЕМАТ ИСЛЯМА ..... СЪЩОТО В МОМЕНТА ПРАВЯТ ТУРЦИТЕ ИСЛЯМИСТИ С ХРИСТИЯНИТЕ АЗИДИ В СИРИЯ В МОМЕНТА - ПОТУРЧВАТ ГИ .... ...

КОЙ , КОЙ Е ТОЗИ ТЪПАК ,КОЙТО СМЯТА ПОМАЦИТЕ ЗА ...ЕТНОС ,АМАН ОТ МАЛОУМНИ ЖУРНАЛИСТИ !!!!!!!!!!!!!!

Сорос. Опита се преди десетина години по линия на Отворено общество да създаде един изкуствен помашки етнос. Това съвсем ясно показва, че тази статия е писана от някоя соросова фирма. Доказана антибългарска дейност.

Тая гнида още ли е жива.............

ЗНАЕТЕ ЛИ КОИ СА ВНЕСЛИ КОМУНИЗМА У НАС ???

а би трябвало да го знаете !

Ех че патриотизъм ме обхваща - започвам да пея "Край Босфора" и мисля да си налея още една сливова. Ами какво подскачате естествено е че има и ще има асимилации. Ревем че тракийските българи са изгонени от Турско и Гръцко между първата и втората СВ. А дали знаете че само за три години от 1877 до 1880 от сегашна България са изгонени или убити над !милион! небългари?! Дааа, не е удобна тая истина - не е!

ЛИЧИ СИ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НЕ ТИ Е МАЙЧИН ЕЗИК .... .... :))) САМО НЕБЪЛГАРИН МОЖЕ ДА ЦЕЛУВА СУЛТАНА ПО ГЪЗО :)))

Зиг хайл, хер офисер!

Алоо, мошето. А ти знаеш ли за геноцида над българите, извършван 500 години. Известно ли ти е колко стотици милиони българи за убити за периода? А известно ли ти е, че в нашата държава не сме канили нито турци, нито вас, евреите. Кого си тръгнал да лъжеш и манипулираш, глупак! Айде сиктир в която и държава да си, не си навирай носа в България. Прекалено си тъп и нямаш капацитет за манипулатор.

Българите не са били изгонени от Турски и Гръцко, а от родните си земи. Българите са прогонени от Одринска Тракия през 1913 г. , т.е. по време на Междусъюзническата война. От територията на Беломорска Тракия българите са изгонени след края на Първата световна война. Що се отнася до "убитите милиони" през 1877-80 г., няма да е лошо да почетеш малко история и първоизточници. По време на руско- турската война 1877-1878 г. много мюсюлмани са напуснали районите на военни действия, но след 1878 г. никой не е бил принуждаван да бяга.

Тук става въпрос за нашите цигани и тия дето ги докараха след 1945г. И сега да питаш циганите ще ти кажат че са живяли много по добре при Тодор Живков. А за тия дето са "изгонени" не българи прав си изгонени са като на повечето им е платено например за земите, а тия дето са останали са продължили да си говорят на майчения език и дори не са им забранявали да проповядват тяхната религия. Та май това е голямата грешка на нашите сънародници. Вместо да изгонят всичикте не българи!

АЗ БИХ НАПИСАЛ С УСПЕХ СТАТИЯ "КАК ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО ПОЦИГАНЯВА БЪЛГАРИТЕ " ... ОБАЧЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ НЯМА ДА МИ Я ПБЛИКУВАТ :))))

има една приказка: можеш да изкараш циганина от катуна, но не можеш да изкараш катуна от циганина. толкоз.

Време е вече да издигнем огромен паметник на Тодор Живков за Възродителния процес.

Не само за възродителния, а за цялостната му политика. Той беше най-големия български политик за всики времена.

Днес 13.06.2016 , може да се каже , че малцинствата у нас са единствените , които имат реални права и задължение да потъпкват нашите права !!! Да , днес онеправданите и подложени на прогонване и геноцид сме ние , в собствената ни държава ...от малцинствата !Тези малцинства никога не са ни плащали нищо за нашето гостоприемство и че ги из хранваме вече няколко века !!! Mоля , натиснете бързо бутончето"САМОЗАЩИТА" !!!

Докато мизерията на всички ни не бъде равноправна, ще има ексцесии-махленски свади, като в "Слънчев бряг". О бъдеще, непрежалимо.

"играта" в момента(най-вече след 89) се казва" аз съм най-големия паразит-закона е на моята страна"!!!

Каква е целта на такива антибългарски българофобски статии? Може да прочетете синтезира как се опитват да унищожат нас, българите и българския корен. Подробно тук за тази технология, използвана от чужденците и местни еничари, продали се за пари." "Инсталиране на себеотрицанието" Антикомунизмът в България е превърнат в един изключително доходоносен бизнес и инструмент за манипулиране на хора и групи хора. В България се извършва определено и еднозначно от еврейски групи и фондации и американски, основно по линия плевелите на Сорос. Ако си направите труда, сами може да установите това. От около 2 месеца са се активирали и са започнали нова информационна атака срещу нас българите, в опит да заличат нашата историческа памет и да ни превърнат в тъпо покорно стадо. Подцел, превръщането в русофоби, за да се подготви матряла за война срещу Русия.

ко да правиш...Това звучи като заклинание. Горката, падна като гнила круша по волята на политБЮРОКРАТИТИ.

Каква е тази помия анти българска. Още не ми е ясно, защо по време на гадния режим България беше развита държава със средна класа. А днес, след 26г "свобода и демокрация" България е силно увредена икономика и държава, със 70% население в бедност и над 2 млн емигранти. Между другото, защо има толкова много емигранти, избягали от България, Преди не е имало такива мащаби на емиграция. А преди години, когато също са бягали на запад хора, и са били чисти икономически емигранти, защо сега това се представя по най-измамническия начин, че това са хора "бягали от режима". Сегашните какви са, които бягат от окупирана от САЩ България?

Поздравления за ДС. Нация така се съхранява . Сега се циганизираме. Което е и външна поръчка.

Според мен съхранението на нацията зависи най-много от родителите. На скоро бях потресен от гледката на русо бяло дете със звучното българско име "Джеймс" да пее на площадката пред блока известната българска народна песен "Хабиби"

Каквото и да правят властите, и която и власт да го прави - от катър човек не става! Може би за 3000 години ще стане полу-човек, ама за 50-70 - никакъв шанс!

Гюро, ти си най-обикновен фашист. Не можеш да се примериш с опитите, мъж да забременее.

На мен па с`я по ми харесфа,заштото има сфобуда и може човек да изберье дали да е бездумник,или просто да та храни от кофите. Убразуванието сашто е на по високо ниво. Комунистите прости и предатили да не гувориат много.

Не мога да разбера какво лошо имаше в това, че циганите се ограмотяваха, настаняваха се на работа, стремяха се да ги приобщавата към един по-нормален живот извън катуна. И каква е днешната "демократична алтернатива" на този етнос у нас? Когато критикуваш нещо, заклеймявайки го като лошо, кажи какво правиш, за да го промениш към по-добро! Или фактът, че работиш за безнаказаността на престъпността на циганите за сметка на всички останали етноси е признак за "демократично мислене"? А ако решението циганите от България и Румъния да се връщат масово от европейските страни обратно и това ми се дава като "добър пример" за интеграция на малцинствата, то т.н. "възродителен процес" си е бил направо днешна западна демокрация в действие! Бай Тошо направо е изпреварил времето си по демократично разбиране на материята! Що да го заклеймяваме като нещо лошо?

в тая държава само паразити ли са се родили ?

Поради това, че ти си един объркан Човек, не можеш да разбереш защо Диоген е ходел с фенер посред бял ден. Казвал е той:"Хора много, човеците са малко.".

Евала на ДС !!Дай боже скоро пак!!Или по-добре направо Путин да се заеме..

Важното е, че държавата полагаше реални усилия за ограмотяване и включане в обществото на циганите. В резултат на това към 1989 години според секретните сводки за напредъка в този процес, около 40% от циганите са интегрирани - учат и работят наравно с българите, после държавата ги остави на самотек и към момента и 5% ако са интегрирани е добре, доста по-малко са според мен.

идват милиони европари. Обаче интегрирането се оказа далечна идея за индейците.

и все още няма наказани комунистически изруди от онова време.

Но има вече УбразУвание на ниво и хората не са нИграмУтни-примЪрът си ти...

Защото и преди това са правени преименувания ,не от комунистите и защото така се е правило и прави на Балканите !!!

Какво общо имаш с Детройт? Детройт е център на американското автомобилостроене, а ти коли не сглобяваш защото не умееш. И до Америка едва ли си ходил защото си прост и чужди езици не знаеш. Дървен философ си отвсякъде.

Теб пък,кой те пусна тука да пишеш без обучение и инструкции? Твоят коментар прилича като от пет-годишно дете дето се оплаква за дето му взели бонбоните по-големите..... Е,такива като теб пускат моите тука и ми отиват парите на вятъра....

Не мога да разбера какво лошо има в: - разтурването на катуните - опитите за ограмотяване и придобиване на по-модерни навици - интеграцията на циганите сред българите Нали точно това в момента обсъждат в Германия при процеса на интеграция на бежанците! Че трябва да не бъдат изолирани, че трябва да възприемат западните ценности... Двойни стандарти, както обикновено...

а за евреите в бг нито дума ??!!! що бре или те са били всичките "държавна сигурност"????

Защото евреите са интегрирани, така както и арменците впрочем.

За чифутите-ГОСПОДАРИТЕ, си има специални инструкции. В интернет има събрани на едно място "Токата и фуга в ре миньор" от Бах и всичките масони от 33 степен. Когато човек ги види всичките тези събрани на куп "деятели на държавността", веднага му светва защо днес светът е такъв.

Кога ще бъде потърсена отговорност - национално предателство - на тези съвременни еничари работещи за дойче веле?

Житаните и тогава, и сега са си много добре обгрижвани... Искам да съм джипси- безплатно жилище, помощи,безплатно образование,безплатно здравеопазване, безплатно пътуване,ток,вода... Шестте деца са с телкове и жулат алкохол и цигари...