Разстрелът на четиримата свещеници

На 11 ноември 1952 г. в 22,30 ч. в двора на Централния софийски затвор четирима католически духовници са разстреляни.

Обратно в новината

Коментари - Разстрелът на четиримата свещеници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно дежурните фашизоидни дебили във форума са организирали денонощно бдение през почивните дни. Потоци от дезинформация, измишльотини, неистини и безпрецедентна простотия... Абе, дебили, вие сте безсилни пред безспорния исторически факт: Народна Република България, създадена от комунистите, е връхната точка в историческото развитие на нацията ни! Социалистическата държава постигна за кратко време невиждани до този момент успехи във всички сфери на обществения, културния и икономически живот на народа ни. Измишльотините за "хилядите жертви на комунизма" са отчаян опит за избиване на комплекси сред ония, които виждат много добре, че капиталистическата система в България, инсталирана след преврата от 10 ноември 1989 година, претърпя пълен крах!!!

Само пълен безродник, невеж за историята на собствения си народ, може да твърди, че кръвожадното и икономически нерентабилно побайтошово неребе, взето на пълно ръчно управление от Кремъл, е било какъвто и да било връх в развитието на народа и държавата ни. Беги сложи едно букетче на гроба на Тато и не ни занимавай с душевните си полюции... :)

коментара е точно по темата,а вие не сте наред с акъла

Наследниците на тези червени бандити сега са я в управлението на страната, я във високите нива на бизнеса , я в тайните служби , както межди впрочем знаем, че Каракачанов е агент на ДС и е министър. Проклета страна, малка и разбойническа! А народеца, жал ми е за него!

Винаги е било обявявано за враг от различни секти - комунисти, фашисти, резаци и пр. Измет.

ами враг са ми като не ни е наред табрелага.

Едно от хилядите престъпления, т.е. убийства предприети от бкп след 09.090.1944 и то не само срещу католическите свещеници, НО и с православните християнски български свещеници, банкери, фабриканти, политици, собственици на мини, недвижими имоти, заводи, ферми и т.н.!!!

Уважаеми Господа, когато видите правоприемниците на БКП да палят свещ в църквата,спомнете си че комунистите искаха да унищожат,да изкоренят религията в НРБ,че наред с интелигенцията те преследваха и избиваха и духовенството.Масовият терор след 9-ти и 70-те години комунистическо управление,доведе до това оскотяване на нацията и до днешния морален упадък. Няма разлика между БКП и БСП.

Некадърниците винаги действат със сила,можещите с акъл.

не със сила, а с насилие. силата е на ума и любовта-да покоряваш с добро. а насилието е да режеш глави и да разстрелваш -от безсилие.

както борис първи налага християнството като изколва петдесет рода боляри.

Господа, може би след тази статия трябва да се чувствам виновен за разстреляните емисари на Ватикана и западните служби. Ние сме православна страна и католицизма и другите религии са нежелани в България. Между другото да спомена защо Ватикана не реабилитира Сергей Антонов и не се извини за скалъпения процес.

Ами ако и щом си се разпознал между злодеите, изродите и убийците не мисля, че някой от нас ще ти попречи... Няма лошо в пречистването и признанието на грешките и престъпленията. ЛОШОТО Е, КОГАТО СЕ ОТРИЧАТ И СЕ ПРЕДСТАВЯТ КАТО БЛАГОРОДНИ ДЕЯНИЯ, А НЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ИЗРОДИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, ПОРОБИТЕЛИ И ИЗДЕВАТЕЛИ, КАКВИТО СА СТАЛИН, МОСКВА И СЪВЕТСКАТА ИМ АРМИЯ НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА С УСТАНОВЕНОТО ТОГАВА КЪРВАРО И ЖЕСТОКО СЪВЕТСКО ИГО!

Доста тъпа мантра! Гъзократите не понасяте различни мнения от вашето.По какво да ви различа от таваришч Сталин?

Силният обединява народа,слабият го разделя.За да загрябат властта в България и да я поставят в услуга на Русия,комунистите убива хиляди българи и затварят десетки хиляди и им конфискуват цялото имущество.Затова сега сме в такова положение.

Една "малка" корекция - УБИТИТЕ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ В БЪЛГАРИЯ - ОТ КОМУНИСТИТЕ, ПО ЗАПОВЕД НА ЧУЖД ДИКТАТОР - ИЗРОДЪТ Сталин, и на ЧУЖДА ДЪРЖАВА - от Москва, българи НЕ СА ХИЛЯДИ, А ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ, и то кървавите и жестоки убийства и ГЕНОЦИД ЗАПОЧВАТ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СЪВЕТСКАТА АРМИЯ "ОСВОБОДИТЕЛ" ВЛИЗА В БЪЛГСРИЯ ЗА ДА Я ПОРОБИ И ПРОДЪЛЖАВАТ С ИЗМЕНЯЩА СЕ ИНТЕНЗИВНОСТ ГОДИНИ НАРЕД!!! И репресираните българи не са десетки хиляди, А СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И МИЛИОНИ, НА ПРАКТИКА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ, БЕЗ РУСКИТЕ АГЕНТИ И МЕКЕРЕТА, КАТО ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ВАСИЛ КОЛАРОВ,..., КАРЛО ЛУКАНОВ,..Л И ДРУГИ РУСКИ ИЗРОДИ И ИЗМЕЯРИ, ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА БЪЛГАРИ! Това уточнение е МНОГО ЕАЖНО, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО, защото все още, десетки години, над половин век от тези събития ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ И Е ТАЙНА И ЗА БЪЛГАРИЯ, И ЗА ЕВРОПА И СВЕТА ТОЗИ НАИСТИНА ОТВРАТИТЕЛЕН И КЪРВАВ ЖЕСТОК СЪВЕТСКИ РЕЖИМ, РОБСТВО ДИКТАТУРА И УБИЙСТВА И РАЗПРАВИ, И ОСОБЕНО И НАЙ-ВЕЧЕ ... ГЕНОЦИД! Които ДАВАТ ИМЕННО ОБЯСНЕНИЕТО ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ ДА СТАВА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА И ЕС!!! (По същата причина Москва е КРАЛА И ОТКРАДНАЛА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИВИ ПРЕЗ ВСИЧКОТО ТОВА ВРЕМЕ И НЕ ГИ ВРЪЩА И НЯМА ДА Н ГИ ВРЪЩА И ЩЕ СЕ ОСЛУШВА И ЩЕ ГИ КРИЕ ОТ НАС И СВЕТА ДО ДУПКА, НА ЖИВОТ (ЗА НАС) И НА СМЪРТ ЗА НЕЯ!!!!!!

Лошото е че ние все служим на някого и никога на себе си. Тия блажените са си били хора на Ватикана и са действали в неин и на запада интерес. Комунягите пък действат в интерес на болшевиките. Сегашните измекяри пък са си дали задниците на американците и ЕС.

And.. Peccato originale...

На фашизмът,комунизмът и ислямизмът първото общо е, че зомбират хората и ги правят на идейно-религизни фанатици-убийци!

Всичко което са направили е за да я има БЪлгария... Макар че не знам до колко католически свещеници са опасни. НО преди 70 години е било РАЗЛИЧНО... Тази Новина Потвърждава това че в БЪлгария е разрешено само Православното Християнство... Всякакви други- евреи, мюсюлмани, НЯМАТ място в България... Евреите си имат страна- Израел.. А арабите си имат дори няколко държави... И СТИГА са писали че някой спасявал Евреи.. В Европа, ВСИЧКИ са мразели евреите и арабите, щото са били като ЧУжди Шпиони и Предатели.. Евреите са ги убивали и в Русия, Германия и в цяла Европа.В Израелл, ако искат нека дават награди на хора спасявали евреи, но ние в БЪлгария си гледаме БЪЛГАРИТЕ. Евреи и араби да бягат надалеч.

А Вие сте Великият инквизитор прероден в България?

четеш Вълко Червенков и все едно слушаш днешните лумпени-комуняги - само убийства, забрани, затваряния, конфискации са им в мръсните прости кратуни! направили го били за България!!!! За България най-доброто , което може да се направи е да ви опънем кожите по стените на такива като теб, гнидо русофилистична-комунистическа!

никакво инфо, ами си соросоидно дезинфо, твоите ли хора на борис подлогите клаха по-най-жесток начин Стамболийски, хвърлиха хиляди в Дунав, обвити с бодлива тел, обезглавяваха убитите партизани и им разнасяха главите по селата и имаш наглостта цял ден да ръсиш помия, пък си и неграмотен в религиозно отношение- все още няма нито рай, нито ад, просто не е дошло второто пришествие, седни поне малко нещо да прочетеш!

В Бьлгария партизани са се появили след 8 Септември 1944

И аз ги знам всичките по имена, с много от тях съм си правил труда да ги намеря и да разговарям лично, за да им чуя глупостите и версиите, лъжите и тъпите легенди за онова време от първ лика и лице в лице.

Благодаря, нямам повече въпроси-както се казва "Когато фактите говорят, и боговете мълчат".

коментарът ми е към Тузлия 20:43

Модераторе, меко казано НЕЛЕПО е да поставяте реклами на бира с надписи "наздраве" между редовете на тази публикация! Гавра с паметта на тези достойни българи!

за някакви католически боклуци!

Боклуци са само царство от циганите и всички фенове на Иво Дебила...

И днес вземат властта ще се гушнат с путкин и ще избиват несъгласните Те само това могат...

Комунистите на времето са избивали свещеници , както сега ИДИЛ го правят. Кои са по- големи боклуци Историята ще каже...

То разликата между комунизма и фашизма няма. Ккомунистите даже излязоха по- големи боклуци от фсшистите...

Да комунистите са аналог на фашистите, ИД и са слуги на Сибир и врагове на България!

ВСИЧКИ КАТОЛИЦИ СА ЗА ИНКВИЗИЦИЯ

Ти определено си от 80%!

Но само един откачен,проZ и недостоен народ може да народи толкова много комунисти. Най-достойните са ги избили в първите години след 9.09.1944. На 9.09.1944 шумкарите са били 1000 души. На 10.10.1989 90% от народа беше в славните редици на БКП. Амин.

Именно в това е огромната и непростима вина на българските комунисти и нечовешката подлост на Москва - В България е проведен ОТКРОВЕН ГЕНОЦИД И ПРЕДИЗВИКАНА УМИШЛЕНА И ПЛАНОМЕРНА ДЪЛГОГОДИШНА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА И КАТАСТРОФА! България на практика се оказва ОТВРАТИТЕЛНО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ПОЛЕ НА БОЛНИ ИИЗРАТЕНИ МОЗЪЦИ - Стали и върхушката в МОсква, КОИТО ИЗВЪРШВАТ АБСОЛЮТНО НЕЕСТЕСТВЕНАТА, НЕВЕРОЯТНА, НЕДОПУСТИМА, ТОЧНО ОБРАТНА НА НОРМАЛНАТА И НА ВСИЧкИ ПРИРОДНИ И ДРУГИ ЗАКОНИ ОБРАТНА СЕЛЕКЦИЯ В България, ОТВРАТИТЕЛЕН ГЕНОЦИД, ПРИ КОЙТО ИЗБИВАТ НАЙ-УМНОГО, НАЙ-ЧИТАВОТО, НАЙ-ПРИГОДНОТО И НАПРЕДНИЧАВОТО, КОЕТО ДВИЖИ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА И ОБЩЕСТВО НАПРЕД И Е ОСНОВНИЯТ ИМ ДВИГАТЕЛ, КАТО НА ТЯХН ОМЯСТО МОНТИРА ДОЛНИ И ОТВРТИТЕЛНИ ЧОВЕКОПОДОБНИ, КОИТО СА НАПЪНО НЕГРАМОТНИ ИЛИ ПОЛУГРАМОТНИ, МНОГО ОТ ТЯХ ОТКРОВЕНИ РЕЦИДИВИСТИ! И това е направено съвсем съзнателно, МОГАТ ДА СЕ ВИДЯТ ДОКУМЕНТИ И АРХИВИ С ДИРЕКТИВИ ОТ МОСКВА, КЪДЕТО ВСИЧКО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО! Дори самата подлога н руско мекере Георги Димитров пише по този въпрос на Сталин за да го информира за какви огромни издевателства, репресии и изстъпления и убийства и изнасилвания в България от комунистите и Съветската амрия става реално дума, И ТЕ СА БИЛИ НАСЪРЧАВАНИ И ПРЕДИЗИВИКВАНИ ОТ ИЗРОДА СТСАЛИНИ ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ!!!

Занесени в това гнусно престъпление отиват в АДА до девето коляно! Където Дяволът с присъщото си чувство за хумор им е приготвил казани на руска газ.

Греховете на бащите тегот върху децата до девето коляно! Комунист в Рая няма!

БКП има гигантски грехове към българите и България, очакваме Нинова да се извини на българският народ за тези срамни дела!

И така, какво точно и защо стана и как така се озовахме точно там, където сме сега - последни и най-нещастнйи в Европа и с едни от най0щастливите и най-богати политици и едри неколцина бизнесмени в цяла Европа и ЕС (за последните 30-тина години)? Ами така - България си бе нормална държава, мина през много войни и битки, освободи се от турското робство - с голямата помощ на РУСКАТА АРМИЯ, НА обикновените украинци, руснаци, финландци,... и други, койито са се били срещу турците, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ БЪЛГРИТЕ, КОИТО ДАДОХА ЖИВОТА СИ И ГО ПОСВЕТИХА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, каот идолите ни Ботев, Левски и много други! И след това България тръгна напред - къде по-бавно и трудно, и мъчително, къде по-бързо и успешно, на моменти дори впечатляващо! Но междувременно ГОЛЕМИТЕ СИЛИ, вкл. Англия, Русия, САЩ, Австрия,... И ПО-ТОЧНО ЛИДЕРИТЕ ИМ СИ ПРЕСЛЕДВАТ ТЕХНИТЕ, вкл. имперски ИНТЕРЕСИ И НАМЕРЕНИЯ, и се занимават изключително и с ГЕННО-ЕТНИЧЕСКО И ТЕРИТОРИАЛНО ИНЖЕНЕРСТВО, без особено да се съобразяват с ИНТЕРЕСИТЕ НА "МАЛКИТЕ НАРОДИ И ДЪРЖАВИ"! Като в това отношение особено са се отличили Сталин в Русия и Хитлер в Германия! Но да не се лъжеме - тези двамата всеизвестни ИЗРОДИ И РЕЦИДИВИСТИ, МОЖЕ БИ ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ, е НЯМАЛО ДА БЪДАТ ИЗОБЩО ВЪЗМОЖНИ, или поне НЯМАШЕ ДА СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗБИЯТ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА, ДА ПРИЧИНЯТ ТОЛКОВА МНОГО БЕДИ И НЕЩАСТИЯ, И ГЕНОЦИД И СМЪРТТА НА ТОЛКВОА МНОГО ХОРА, АКО ... И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ И ЛИДЕРИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ГОЛЕМИ СИЛИ НЕ СА ИГРАЕЛИ СВОИТЕ ПЕРВЕРЗНИ И СЕБИЧНИ, и ... НЕ ВИНАГИ ЛЕГИТИМНИ И В ПОЛЗА НА НАЦИОНАЛНИЯ ИМ ИНТЕРЕС ПОЛИТИКИ И ИГРИ! С две думи - човешко е да се бърка, няма човек, който да не греши, това важи и за лидерите, и за най-възхваляваните и превъзнасяни такива, вкл. и за Рузвелт и Чърчил, и без да се отричат и достойнствата и качествата им ТЕ ПРИТЕЖАВАТ И ДОСТА НЕЛИЦЕПРИЯТНИ И НЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА ТАКИВА!

Да не визирам и споменавам някои наистина откровено обидни и дори гнусни изказвания и изявления, вкл по отношение и на нас, на българите, КОИТО ПО СЪЩЕСТВО СА РАСИСТКИ И СЪЩО АКО НЕ ЧОВЕКООМРАЗНИ, ТО НА НЕПРИКРИТИ БИГОТИ! А те са претендирали ДА НЕ СА ТАКИВА, да са АЛТЕРНАТИВА НА ТАКИВА КАТО ХИТЛЕР И СТАЛИН!!! И така, ХИТЛЕР И СТАЛИН, ФАШИЗМЪТ И КОМУНИЗМЪТ, И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И ДЕСЕТКИТЕ ИМ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ, ВКЛ. ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КОЯТО ТЕЗИ ДВАМА ИЗРОДИ ЗАПОЧВАТ КАРТО ... СЪЮЗНИЦИ И СЪЗАКЛЯТНИЦИ С ОБЩИ ИНТЕРЕСИ!!!! са и стават ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНИ И ЗАРАДИ ОСТАНАЛИТЕ ВЕЛИКИ СИЛИ И УПРАВЛЕНИЯТА ИМ, вкл. Англия, Франция, САЩ,..... НО вижте какво стана и де факто се получи - ЕДНИТЕ ЗАКЛЕТИ ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ - ФАШИСТИТЕ, СЕ БИЕХА И ВОЮВАХА НА ЖИВОТ И НА СМЪРТ СРЕЩУ ДРУГИТЕ - КОМУНМИСТИТЕ И СТАЛИН, КОИТО СЕ ОКАЗАХА ПО-ГОЛЕМИ И ПО-СИЛНИ, НО БИЕЙКИ СЕ И ВОЮВАЙКИ, СЕ И ... ОБЯСНЯВАХА (присъствието и действията си, ЛЕГИТИМНОСТТА СИ), ОПРАВДАВАХА СЕ - присъствието, действията, мотивите си... И така някак си се оказа, че САМО ЗАЩОТО ЕДНОТО ЗЛО - КОМУНИЗМЪТ И СТАЛИН, Е ПОБЕДИЛ И УНИЩОЖИЛ ДРУГО, НАИСТИНА МНОГО И ГОЛЯМО ЗЛО - ФАШИЗМЪТ И ХИТЛЕР, то по някакъв начин и някак си ВТОРОТО ЗЛО, СТАЛИНИ И КОМУНИЗМЪТ, СЕ ОКАЗА ДОБРО", НЕЗАВИСИМО, ЧЕ БЕ И Е ПО-ГОЛЯМОТО ЗЛО, И ЧЕ ИЗВЪРШИ НЕ ПО-МАЛКИ, А ДОРИ ПО-ГОЛЕМИ УБИЙСТВА И ЩЕТИ И ПОРАЖЕНИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ОТ ФАШИЗМА!!! И като че ли от тогава взе си върви този все един и същи МНОГО ТЪП И ДОСАДЕН, ОМРЪЗНАЛ МИ ПОНЕ НА МЕН НОМЕР, най-вече в политиката иуправлението на държзвите, КОГАТО БИТКАТА МЕЖДУ ДВЕ ЗЛИНИ, ДОРИ ОТКРОВЕНИ, НЯКАК СИ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ПРЕД ХОРАТА КАТО БИТКА МЕЖДУ ЗЛО И .... ДОБРО!!!

на синьо-кафявата пропаганда, ами точно те скочиха да празнуват тогава, очаквайки не друго, а богатства, страшни благини и пари, пари, потоци от долари - според инфото от малкото пътуващи на запад, предимно тираджии, добре информираните пък се бяха вече запасили с необходимите авоари от лукчо и също скачаха възторжено - като цяло една тъжна и жалка история, но не славяно-българска, а гърбушко-лукова.

УЗНАХ, ЧЕ И ДНЕС България СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРОСТИ, НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИ ХОРА!!!! РАЗБРАХ, ЧЕ ВЕЧЕ ОСМО ДЕСЕТИЛЕТИЕ НАЙ-СТАРАТА ДЪРЖАВА В Европа ПРЕЖИВЯВА ... ТЕЖКА ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! И СЕ НУЖДАЕ ОТ НЕЗАБАВНИ, РЕШИТЕЛНИ И ВСЕОБХВАТНИ ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ МЕРКИ ОТ СТРАНА НА ПАРТНЪОРИТЕ И СЪЮЗНИЦИТЕ ОТ ЕС и НАТО.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НУЖДАЕ СЕ ОТ СЪРДЕЧЕН МАСАЖ И ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ В КРИТИЧНИТЕ 5 минути ИСТОРИЧЕСКО ВРЕМЕ. СЛЕД ПЕТАТА МИНУТА ОТ ПОРАЖЕНИЯТА ОРГАНИЗИМЪТ ИЗПАДА В КЛИНИЧНЯА СМЪРТ И МОЪЧНИТЕ КЛЕТКИ ЗАПОЧВАТ ДА ИЗМИРАТ!!!! ======================= СМЪРТОНОСНОТО СЪЧЕТАНИЕ НА СЪВЕТСКА ВЛАСТ, ДИКТАТ НА КГБ-ДС, ГЕНОЦИД СРЕЩУ СВОБОДОМИСЛЕЩИТЕ И ИЗОБЩО СРЕЩУ МИСЛЕЩИТЕ ХОРА, ДОКАРА НАЦИЯТА НА РЪБА НА ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 И ИЗЧЕЗВАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А онзи нахален Михник пак се оказа прав: Най-страшното на комунизма е онова, което идва след него. Васил Данов старши дебил трети разряд

Докато побелявах и трупах печал, узнах, че 38,8 % от българското население Е БИЛО АНГАЖИРАНО С ИНФОРМАЦИОННИ И ДРУГИ СПОМАГАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ КЪМ РЕПРЕСИВНИТЕ СЛУЖБИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ!?!?!?!?!?! ЧЕ ОНЗИ, КОЙТО Е ИДВАЛ КАРТО ОСВОБОДИТЕЛ В ЗЕМИТЕ НИ, ВСЪЩНОСТ Е ПЛЕТЯЛ ПЛАНОВЕ ДА НИ ПОРОБИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЧЕ ПОВЕЕТО ОТ ХОРАТА ДЪРЖАЛИ РЕЧИ НА ПЪРВИЯ МИТИНГ ПРЕД ХРАМ-ПАМЕТНИКА Ал. Невски, ... С ИМАЛИ ВТОРИ ИМЕНА, ЗАПИСАНИ В ДОСИЕТА И КАРТОНЧЕТА!?!?!?!?!?!?!?! ============================= Че НРБ, В КОЯТО СЕ РОДИХ И ИЗРАСНАХ, БИЛА ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ НА ГУЛаг!?!?!?!?!?! С ТЕЛЕНИ МРЕЖИ И МИНИ ПО ГРАНИЦИТЕ, СЪС СЪВЕТСКА ТЕЛЕВИЗИЯ В ПЕТЪК И С БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ ПОКРАЙ Коледа!!!!! ============================= Че талантливият мултипликационен филм Ну, погоди е краден от продукции на Уолт Дисни. Че България приключва 28-годишен цикъл на развитие КАТО НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В Европейския съюз, ШАМПИОН ПО ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ И ДЕМОГРАФСКИ СРИВ!!!! АБЪЛГАРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ КАТО НАЙ-НЕЩАСТНАТА НАЦИЯ В ЕВРОПА И В ПЪРВАТА ДЕСЕТКА НА ПЛАНЕТАТА!?!?!?!?!?!?!?! Че съдбовната промяна, наречена поетично "нежна революция", ПРЕДСТАВЛЯВА ОЛИГАРХИЧНА СДЕЛКА ЗА ПОДЯЛБАТА НА ВЛАСТ И СОБСТВЕНОСТ!!!!! ЧЕ БАСНЯТА ЗА "МИРЕН И БЕЗКРЪВЕН ПРЕХОД" Е СЪЧИНЕНА НА ГОЛФ-ИГРИЩАТА НА ЧЕРВЕНИ СОЦИОЛОЗИ-МИЛИОНЕРИ! Че историята на последните 73 години е хронология на катастрофиралото българско настояще. История на несъстоялото се бъдеще. История на отложеното щастие. Отложено за други десетилетия, за друг век. История на заболяването от стокхолмски синдром на цяла нация.

Фрогоко: 10 ноември бенефис на ДС Сякаш бе вчера. Моя милост, средностатистически 37-годишен дебил, възторжен до сълзи, заедно с хиляди себеподобни приветствах избраните незнайно от кого (от ДС, как от кого?!) оратори на първия свободен митинг. С празна туба за нафта в ръце, слушах омайните слова на Анжел Вагенщайн, Румен Воденичаров, Константин Тренчев и на други настоящи и бъдещи предатели на общата ни кауза. Доживяхме! Все пак доживяхме!, успокоявах забързаното си сърце. Колко народ си отиде с отворени очи за поне мааалко по-справедлив живот, а на мен ей така, наготово някой ми изсипа 10 ноември и ме тупна дружелюбно по рамото: Бъди! Ако тогава, през студения ноември 1989-а, знаех какво чака мен, близките хора и страната ми, сигурно щях да се обеся. Не, не съм клошар и още не съм попаднал сред 25-те процента българи с психични отклонения, но втори път не бих се въртял в месомелачката на прехода. Толкова светъл и чист ми се струваше животът тогава! Падна член първи, арестуваха Живков, Петър Младенов в секретен доклад призна, че престъпният комунистически режим е докарал страната до катастрофа. Но народът ни, храбър и безсмъ

По-късно си спомням Адам Михник, който обясняваше как точно да се декомунизираме, защото поляците бяха започнали преди нас и бяха отишли доста по-напред. Дразнеше ме самоувереното му подпийнало лице, но нали бе дошъл с добри намерения... То преход ли бе, да го опишеш?! БЯХМЕ И СИ ОСТАВАМЕ В ЛАБОРАТОРЕН РЕЖИМ, СТОПАНИСВАН от 1944 г. ОТ ПРЕЦИЗНИ И БЕЗМИЛОСТНИ ЕКСПЕРИМЕНТАТОРИ. ЧАСТ ОТ ОПИТНИТЕ РИБИ И МОРСКИ СВИНЧЕТА НАПУСНАХА. Измъкнаха се през Терминал 1 и Терминал 2. Мнозина възторжени участници в първите митинги на свободата се преселиха в Бакърена фабрика. В гробищния парк. Изпълниха отредената им мисия да уплътнят настилката пред лимузините на промяната. Малцина като мен се укриват в Терминал 3 и в други социални мрежи. Заедно с останалите дебилоподобни стискаме в зъби душата си и се опитваме да се съпротивляваме срещу лаборантите от Кремъл. Но клики и котерии, маскирани зад абревиатурите на партии и икономически групировки, не ни оставят сериозни шансове. Помагат им певачки, чалгаджии и телевизионни шоумени, реалити-кушии, реформи заради стабилност или стабилизация заради реформи. На държавното кормило се изредиха стотици спасители, месии и водачи. Спасение така и не настъпи, както е прозрял още Георги Марков. Минаха 28 години он онзи паметен 10 ноември. Побелях и се пенсионирах. Най-хубавото нещо, което ми се случи, вероятно са внуците. Но те сигурно щяха да се родят и без 10 ноември, без ЦК и без Петър Младенов.

между джихадистите и комунистите...

Неправителствени организации, които редовно почистват паметника на Червената армия и подписват проруски и антинатовски декларации: Български антифашистки съюз, Национално движение "Русофили", Форум "България-Русия", Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Дружество "Александър Невски", Българо-руска търговска промишлена палата, Българо-руски клуб "Шипка", Славянско дружество в България, Дружество "Найден Геров", Федерация на съотечествениците, Фонд "Устойчиво развитие за България", Съюз на ветераните от войните, Съюз на военноинвалидите и военно пострадалите, Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса, Съюз на българските писатели, Съюз на архитектите в България, Съюз на филмовите дейци, Съюз на българските журналисти.

Рязането на глави е отвратителна дивашка изцепка. Тези, които са го направили, са заслужили своята участ впослевдтвие. Но кажете -колко са били те и колко са били избитите след 09-09-1944? Всички избити ли са убивали, всички те ли са рязали глави? Докъде е стигнало отмъщението и откъде нататък е започнала безогледната касапница?

Да убиваш свещенници е същото, като да убиваш Господ! Вие показахте, че не сте по-добри от тези дето са го разпънали на кръста! За вас духовното не значи нищо, важно е да си натъпчете кесиите и коремите! Срам за мурзилките!

Зададох конкретен въпрос. Хайде пак , по-подробно: Колко хора са убити преди 09.09.1944? Колко хора са убити след тази дата? Какъв брой от убитите след 9-ти са участвали в убийства преди 9-ти? И колко от тях са били главорези в буквалния смисъл на думата?

Т.е. да убиваш свещеници е като да убиваш нищо? Да ти имам извергската логика. Поповете все пак са хора, а не несъществуваща залъгалка за слабохарактерни малоумници.

българи след 09.09.1944 г. не са избити за отмъщение, че са били част от фашисткия режим. Огромно е числото на набедените, за да се конфискуват имотите и парите им. Комунистите са най-обикновени крадци, бедняци, които мечтаят да забогатеят чрез грабеж. А наивниците, които са им вярвали са ходили да мръзнат и да мрат по горите като партизани. В същото време хитреците като бай Тошо, Вълко Червенков са си кротували на топло, а други като Георги Димитров, Васил Коларов и прочие пасмина се подвизавали спокойно зад граница в СССР и са пишели гръмки статии с които да надъхват "угнетените маси" да въстанат в България. Самият Ленин, който комунистите титулуват като един от идеолозите на комунизма е един беден мизерник, който е мечтаел да стане богат - искал е да направи революция и да сложи ръка на управлението на някоя държава след което да се възползва от богатствата на нейния елит. И наистина успява, но в природата има естествено равновесие и справедливост и тя е направила така, че гнусния крадец да пукне преждевеременно от страмна болест. "Великият" водач на комунизма умира от сифилис. Каква гротеска?!

Още малко с тия управляващи и ние ще станем блаженни-умрели от беднотия

ДИРНИЦИТЕ, ПО КАКВО ВАШАТА ЦЕНЗУРА СЕ ОТЛИЧАВА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА НА ТЕЗИ, КОИТО РАЗСТРЕЛЯХА СВЕЩЕНИЦИТЕ?!

Добре е, да се вземете малко в ръце. През периода 1941-1944 година са разстреляни без съд и присъда хиляди хора. Включително и деца. А за зверствата с рязането на глави и набиването им на кол, какво да кажем? И после, защо имало Народен съд? А какво да има? Да им връчват благодарствени адреси ли, или ордени и медали? Бил несправедлив народният съд, а всички осъдени, били невинни. Да, да, кръволоци с ръце до лактите в кръв, били невинни! Това откога? Та и в случаят със свещениците. Пак невинни! Процесът се е влачил дълго, събирани са доказателства, имало е няколко съдебни заседания. Нищо не е правено по бързата процедура. И сега, здравейте, ама те доказателствата били фалшиви, а хората абсолютно невинни. Сигурни ли сте в това? Щото аз не съм. Аз съм против това, хора които са вършили зверства и са работили срещу България да им се изписват вежди. Крилца им растат. Ще кажете, коя България? Да сме наясно; всички които са се борили срещу фашистите в България, срещу престъпният съюз с фашистка Германия са народни герои! Всички, които в световен мащаб са се борили срещу фашизма са герои! И забравете за всякакви реабилитации на фашизма! Няма да стане!

От коментарите ви по тази тема можем да си направим само следните изводи: - БКП не съжалява и не се извинява за убийствата и атентатите! - БКП лежи, мързелува, дрънка и дебне работещите усърдно християни, за да ги убие и обере!

ти си долна, мръсна комунистическа подлога, при това безродна! Даже не си живял през тези времена, а имаш наглостта да коментираш!

Ти нали наистина не си тъп и невменяем? Ако е така и не си и долен трол, слушай сега да опитам ПАК да ти обясня с ДУМИ ПРОАТИ И САМО ФАКТИ! Ако ИЗРОДИТЕ, КОИТО СА УБИЛИ ТЕЗИ ХОРА, в случая свещеници, но става дума и за много други българи, ЗА ДОКТОРИ, СВЕЩЕНИЦИ, СОБСТВЕНИЦИ НА БИЗНЕС, НА ПРОИЗВОДСТВА И КНИЖАРНИЦИ, УЧИТЕЛИ, ОФИЦЕРИ,...СТАВА ДУМА ЗА НАД 30,000 БЪЛГАРИ, КОИТО СА УБИТИ В МАЛКА БЪЛГАРИЯ, то тогава можеш ли да отговорип И ЗАЩО СЛЕД ТОВА СА ПРИЗНАЛИ ВИНАТА СИ? И защо СА КРИЕЛИ, ЛЪГАЛИ ИМАМИЛИ ХОРАТА ЗА ТОВА, И ТО СТАРАТЕЛНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, години наред?!?! Няма да говоря за убийство със сопи в концлагери, за хвърлени полуживи ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ САМО ЗАЩОТО СА КАЗВАЛИ ВИЦОВЕ ИЛИ ОСМИВАЛИ ТЪПИ ИЗРОДИ-КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ, на свинете... отговори с ду ми прости АКО ТЕ НАИСТИНА СА СМЯТАЛИ ЧЕ СА ПРАВИ И НЕ СА ЗНАЕЛИ< ЧЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ИЗВЪРШВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО ЧУДОВИЩНИ, ... ГЕНОЦИД срещу българския народ, и то по чужда воля и интереси, по чужда заповед, на изверга в Москва Сталин, СПЕЦИАЛИЗИРАЛ В МАСОВИ УБИЙСТВА И РЕПРЕСИИ ВСЕИЗВЕСТЕН С ТОВА ИЗРОД... Та кой се държи така, бе, КОЙ КРИЕ, ЛЪЖЕ И МАМИ ЗА СВОИ ДЕЙСТВИЯ, АКО НАИСТИНА СМЯТА, ЧЕ Е ПРАВ И ИМА ОСНОВАНИЕ И ПРАВО?!?!

Недейте да продължавате да сте нагли и прости и да призовавате българите да се вземат в ръце, А НАЙ-НАКРАЯ ВЗЕМЕТЕ И СЕ ПОКАЙТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ, ЧЕРЕВЕНИ БОКЛУЦИ! Едни престъпления, на едни, КАФЯВИ БОКЛУЦИ И ИЗРОДИ ИЗОБЩО НЕ ОБЯСНЯВАТ И НЕ ОПРАВДАВАТ ПРЕСТЪПленията на други, на червените, КОИТО КАТЕГОРИЧНО ГИ НАДМИНАХА В ЗВЕРСТВАТА СИ И НИ ПИСНА ЕДНИ ИЗВЕРГИ И РЕЦИДИВИСТИ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С ДРУГИ И ВЗАИМНО ДЕ ФАКТО ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ И УТВЪРЖДАВАТ И ДА ИЗЗЕМАТ НА ПРАКТИКА ДУМАТА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА!!! Този спор не е между фашисти и комунисти, между едни престъпници и други, както се опитвате да го представяте, ааТОЙ Е МЕЖДУ НАС, ХОРАТА И ВАС, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЧЕРВЕНИ, КАФЯВИ, ПЕНБЯНИ,... БЕЗ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ С КАКВО ОБЯСНЯВАТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ! И точно затова СТЕ ИЗВЪРШВАЛИ ГЕНОЦИД И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ, ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕНЕСЕ ТОЗИ ДИАЛОГ И РАЗГОВОР ТОЧНО ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА, ПРИ НАС, ГРАЖДАНИТЕ, КОИТО НЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ И КОИТО СМЕ ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО!

Че комунистите само в църквата Св.Крал взривиха 250 мъже, жени и деца ей така за нищо вие правите въпрос за четирима души. А в лагерите? Бог да прости убитите и да ни дава разум да не го допускаме отнпво.

преди комунизма е имало капитализъм, преди комунистите да разстрелват, разстрелвали са капиталистите...

Ако реша да следвам твоята логика, с чиста съвест мога да гръмна всеки социо-комунистически боклук, който ми се мерне пред очите. На мурзилите ще обръщам специално внимание - по един 9мм в колената, бедрата, рамената и в чатала. След това ако съм в добро настроение - 8-мият 9мм по средата начелото.

ще ти обърша два шамара и ще се напикаеш

Че са оставили такива жалки гадняри да мърсят света

Сега пък се строят джамии и рани ходжи проповядват мюсюлманската религия,промиват мозъци в полза на Турция. Други пък Свидетели на Йехова правят секти, обикалят и звънят по вратите да приканват хората да присъстват на техните сбирки, пак с цел промиване на мозъци в полза на Америка.

Къде са документите,другото е свободно съчине ние.

Да убият те едни духовни лица.Християни,християнска религия.

Комунистите са масови убийци и масови крадци, такива са и децата им и внуците им в днешно време оправдават престъпленията им ! До 1955 г. по заповед и със съдействието на Кремъл успяват да затрият половин милион български граждани !

Ами може и така: Измисляш си една цифра половин милион, един милион, 7 милиона, пишешго за истина повтаряш всеки ден и...... се превръща в истина - по времето на Хитлер това е било патент на Гьобелс.

Там, където има комунизъм, там няма право. Така е при всяка диктатура, но комунистическата диктатура е най-жестоката в цялата история на човечеството. "Нашите хора", които са агенти на КГБ, набеждават невинните свещеници, че са шпиони. Класически случай: "крадецът вика - дръжте крадеца!" И Бай Тошо си го признава, но троловете продължават да си пишат дивотии. И хубаво правят, че народът да не заспива и да не забравя зверствата и идиотщините на комунизма.

а бе рубладжийй кво се разквичахте изведнаж ? ми то кога др.БожДим каза нещо за вашта гаварителка не ревахте толкоз !!!! спете спакойно друзя :))))

Ни в клин ни в ръкав, какво общо има едната тема с друтата, а с Божо съм съгласен, че оная няма цици - няма.

Хайде стига примитивна пропаганда ! Имало е процес - къде са присъдите ? Набедили ги - къде са протоколите от разпитите ? Имало е веществени доказателства - не ги ограждайте с кавички, ами покажете протоколите. "Цитирате" Вълко Червенков - ами покажете документа, къде го е казал ? Ако го е казал пред хора - къде са мемоарите на човека, който ги е чул ! Ако е било несправедлива присъда - къде са спомените на присъствалите на процеса ? Хайде стига приказки, стига художествени измишльотини и стига сте ни налагали вашето мнение. Покажете документите, нали сте "разследващи журналисти", ние ще преценим как е било. Само едното мнение звучи навсякъде - на католическата църква, че техния човек бил невинен. Ами какво да кажат, че е виновен ли ? Че е имало шпионаж - не се съмняваме. Като гледаме в днешно време колко хора открито се поставят в услуга на външни сили, какво ли е било тогава ...

Ей, Станколу, комунистите клаха народа, както и турчин не го е клал!

stan_posta@

Казвам - покажете документите. Вие ми отговаряте с перестроечни мантри от 1984-та. Не са ми нужни, чувал съм ги. На мен ми трябва истината, не вашите заблуждения.

Ако бяха спазвали законите на НРБ, нямаше да ги екзекутират.

Когато по време на царя разстреляха като шпионин на Русия ген. Заимов през 1942 г. - е нормално. А когато разстрелват католици като шпиони на Запада - не е нормално, а комунистическо престъпление. Е браво бе. Кви са тези двойни стандарти?

Ти нещо се подиграваш. Сравняваш двата казуса?? Да, имало е ПОД 60 истински предатели - лекета на Русия в БГ по време на ВСВ и всичките ДОКАЗАНИ в съда. Сравни с 60,000 интелектуалци избити без съд и присъда.

Значи като се пишат такива стаии е хубаво да се обяснява в какво време става действието. По това време в САЩ например са умъртвени семейство Резенберг. И дуги примери може да се дадат. После десетилетия наред тия присъди бяха забравени. Сега май пак времето се завърна. Американците до там станаха шизофренични, че обявниниха Петин че им бил назначил президента.

много си прав: На 19 юни 1953 г. са екзекутирани Юлиус и Етел Розенберг, американски граждани, обвинени в шпионаж.......