Кабинетът: Държавният дълг да се увеличи с 3.4 млрд. лева

Кабинетът предлага актуализация на държавния бюджет за 2014 година. Предлага и увеличаване на държавния дълг с 3,425 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът: Държавният дълг да се увеличи с 3.4 млрд. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти ли ще го изплащаш, нещо много си надул бузките. Я кажи колко имаш на депозит в КТБ ?

Уверихте ли се окончателно,че законите и да ги има у нас не се спазват.И защо пропиляха толкова време да приемат закон за банките, когато не се харесва на крадците. Искат всички ние безпаричните да ги обезпечим.Наричам крадци и Веждито.Знаеше ли,че има риск при тази голяма лихва, не може да не знаеш,щото вече се е случвало.Ама си рекъл - няма страшно държавата ще тегли заеми, всички ще го изплащат - муха ги охапала.Ако се гласува такъв противонароден закон - напускам България. Излъгах - вече съм я напуснал, защото ви познавам.

Ей червени боклуци, нали се махате бе? Защо ни вкарвате пак дълг? Вие сте терористи на БГ народ!!!!!!!!!!!!!!! За вечни времена - от вас по-голямо зло НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!

Има ли още балъци да гласуват за престъпниците от БСП??? В най-голямата криза предното правителство правеше какви ли не икономии, даже пари от здравната каса взе, което не одобрявам само и само да не е държавата на минус, а тия сега за една година съсипват къде каквото докопат в пъти! Скапани боклуци!

Хора ! Българ(к)и от близо-И-далеч !! ---> към Народното Събрание на Република България !!!

а бе идиоти,защо го натрисате народа да плаща за далаверите винаМИРАТЕ ПАРИ ЗА ДА ПОКРИВАТЕ КРАДЕНИТЕ ПАРИ,А ЗА ПЕНСИИТЕ НИКОГА НЯМАТЕ ДА НЕ МИЗЕРСТВАТ МАСА БЪЛГАРИ

Време е Костов да идва за 2 години да ни изправи на крака и после 10 години да караме по неговата инерция .... както беше досега...

богатите да са си правили сметката в коя банка да си държат парите, гафът е налице, но защо ,за да излезе сметката на богатите олигарси трябва аз да плащам и това, колко живота трябва да живея, за да изплатя парите на всички тези кожодерници, вероятно и неродените ми внуците ще плащат лихви, самолети, джипове, замъци и т.н., срам и позор с тази КТБанк, не може човек, като няма пари за хляб да реве за суджук, затова пълна национализация и всичко откраднато да се върне отново в държавата....час по-скоро

Кабинетът: Държавният дълг да се увеличи с 3.4 млрд. лева... Добре, и плюс двата милиарда от фонда??? Нещо ЕДИН, ЕДИН и ПОЛОВИНА милиард се "губят"... Както някой предположи за Бира и Кебабчета на Бузлуджа ли ще идат?! Ама доста кебабчета трябва да се изплюскат :)

Затова ви казвам - дайте да гласуваме за Зелените,за оная партия-даже и името и не знам- която иска да се спрат партийните субсидии . Да изберем нови хора като преди това се консултираме с Антон Тодоров -дали са замесени с ДС.Аз съм за лустрация на всички нива в държавата. Атоя от БНБ -Искров е човек на Черепа-Васил Божков, как очакваме от него да не лъже и да маже.

На предишните комунистически правителства им трябваха 3-4 години за да съсипят всичко. Тези комунистически "експерти" са достигнали направо съвършенство - за една година ликвидираха държавата. Но има ли смисъл да говорим - само вижте "интелигентната" физиономия на Чобанов на снимката. Типичен председател на училищна пионерска организация, когото цял живот партията го бута на разни постове, а той все не може и не може...

да ето това е експерт !!!много ви моля не ме задържайте ако ми падне тая маймуна

Теглете бе да ви го туря. После има кои да плаща. Ей тея ще разсипят страната и тогава ще си тръгнат...

Ако ние не ги накажем няма кой друг!Няма господ,няма европейски съюз.Още ли не се разбира това от българите..?

пари за КТБ ще има ........ НО... за хронично болните /например диабет/ ползващи животоспасяващият медикамент ИНСУЛИН затях паре нема.и затова ще си го плащат е сега съда в Страсбург ще се ошашави Ха-Ха Ха-Ха......

h 1

НИКАКВО ЗАБАВЯНЕ на "ОСТАФКАТА" !!! ТОГАВА ЩЕ ВИ ИЗРИНЕМ НАСИЛА !!! КРАДЦИ ДОЛНИ, ЧЕРВЕИ ЕНИЧАРСКИ !!! ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !!!

Разбрал съм следното. Държавата съхранява в тази банка голямо количество държавни пари раздадени като кредити и затова не може да си позволи фалит на банката и я спасява.... Или... Въпрос защо държавата не ползва БНБ да си държи държавните пари? Няма да има печалби от лихви, но поне няма да прекроява закони ad hoc...???

Верен ли е... в някои подробности, че акционерите могат да оправят ликвидността на банката... h t t p ://dnes.dir.bg/ newscomments.php? id=17052411&tagid=13001&page=2&comment=89592 """""""""""4 Мислещ ( нерегистриран ) 16.07.2014 17:29 След всички "мъгляви" изказвания на господата от БНБ и разни политици за това как "липсват" данни за кредити за 3.5 млрд. лв и как ще се увеличи държавния дълг с приблизително тази сума у мвн се зараждат няколко въпроса. Защо не се дава възможност на акционерите в КТБ (както е по закон) да "налеят" ликвидност в банката и да я стабилизират , а вместо това се тиражират недомлъвки изказани с половин уста и се "танцува" около важните въприси , а те остават без отгвори. Фалита към който толкова упорито се "тика" банката не е ли опит да се узакони най-голямата банкова кражба в историята на България на стойност 3.5 млрд. лева + активите на банката?! Защото когато тези кредити бъдат отписани като несъбираеми , а активите разпродадени на безценица и влоговете изплатени от средства на резерва , тогава кражбата ще бъде завършена и "узаконена" КОЙ има интерес от фалита на банката и кой се опитва да ни убеди толкова усърдно че документи за такива колосални суми липсват ?! КОЙ? и ЗАЩО? """"""""

h 1

ТОВА са ВСИЧКИТЕ КРАДЛИВИ КЪРЛЕЖИ от БСП-ДПС, И ЧЕРВЕИТЕ в БНБ !!!!!!!!!! НЕ РАЗБРА ЛИ ????????????? ЩЕ УНИЩОЖАТ ДЪРЖАВАТА, АКО НЕ ГИ РАЗКАРАМЕ час ПО-СКОРО !!!

да си дава оставката. Може да се гътне... просто и естествено...

"Държавният дълг увеличен с 3.4 млрд. лева заради КТБ" = ако КТБ не беше вдигнало бял байрак, дъжавата ще ше да си краде от КТБ с различни жонгльорства и дългът щеше да е неувеличен??

С нетърпение очаквам да се махне тово пъпчиво недоразумение!!!!!!

Абе тази цифра 69 ми се чини позната, но може и да има друго значение щом я повтаряш. Но по същество - завършваш "добре ги слушате американците". Не разбраф - какво общо имат те.

Голям кеф изпитвам като пиша 15/15. Това показва нивото на експертите,които ни управляват, даже и в Брюксел. Загрижили сме се и с право кой ще плаща на едрите вложители и дали трябва.Мойта минимална заплата и данъци към нея няма много да помогнат.Но друго ме мъчи.Какво ще стане с кредитните милионери на банката като майката на Свинчо. Те вече са си прибрали парите. Ако има по-компетентен да ми отговори. Аз си отговарям - нищо - ще си ги харчат където си пожелаят.

нищо не разбирам от финанси, както и от футбол и от политика, но както всички и аз говоря.Тук някои се сети за Първа частна банка от която започна голямия фалит на всички банки по време на социалиста Виденов, който бил светец.А защо при светец фалирахме до дъно. Но друго - спомняте ли си кой беше първия мъж на Моника - шефът на Първа частна банка - стареца Йосифов за който кой знае защо се е омъжила Моника, а сега за по-изгодния Сергей.И дали няма пръст и преди и сега същата Моника в тези банкови фалити. Само питам.

Всичко се окраде в тази вмирисана държава. Останаха само банките и панелките. И тях ще ни ги взимат. Да гарантират влоговете на Веждито, Лостов и сие. С нашите данъци. Намразих България, без природата. Дирът да не ме изтрива.

Кой ще ги връща тия дългове ? С това унищожение , на което подложихте народа , няма кой да ги връща . От вашите "игрички за парички" - държавата изчезва.Браво - добре ги слушате американците...!

Да продължавайте изроди мръсни.България стана каца без дъно.Още пари наливате в това пусто опустялоМВР.Мразя ви!

Не сме държава за парламент!

Пред bTV Костов не изключи повторение на сценария от 1996 г., който включва апетити за придобиване на КТБ на безценица по примера с Първа частна банка. През 1996 г. при фалита на Първа частна банка - 250 000 граждани и 120 000 фирми загубват парите си - около 200 милиона лева. Държавата се опитва да вземе останалите активи на ПЧБ. С дело в съда новопоявила се от нищото фирма, регистрирана в мига преди да се обяви търга за ПЧБ, купува банката за 14 милиона, при положение, че самата банка в това време има 10 милиона наличност. Това означава, че я купува само за 4 милиона и получава възможността да ограби 250 хиляди души и 120 хиляди фирми - това се нарича ограбване и нападение на банка, обясни бившият премиер. На някой още да не му е ясно на къде отиват нещата...,а?

Ами 'светни си сам".Ключът (пали/ гаси) е до вратата,от ляво.Голямо гушене ще да е в края на мандата.Но е ясно,че въпроса го задаваш иронично, а то е голяма мъка за много хора ,които ще изгорят както през 96 год. Трижди в пъкала да горят тези негодници.....Как е възможно едни и същи бездарници да правят едни и същи зулуми и да викат "Ние сме най-добрите,ние само ще ви оправим" Толкова ли всички сме изперкали та продължават някои да вярват...а?

За това тази територия никога няма да бъде държава. Всяка опозиция, дори не и партийна - всяка опозиция тук гледа да унищожи направеното от другите за да покаже, че е необходима промяна и от опозиция да дойде на власт. Никаква приемственост, никакво надграждане и развитие. После следва същото. Новата опозиция унищожава всичко направено. Кръговратът на България. И така докато Цигания бъде заличена от картата, а потомците на племето заселило се тук преди 1400 г. се разпръсне напълно по всички краища на света. Нещо като евреите, ама по-патетично.

тоя на снимката е изрод, поне да си бече купил црем сречту акнето на лицето че прилицха на папчясал задник. грозно отван и орватре. краде, краде, поне един крем да си бече купил..

В цялата тази история има нещо което няма как да не впечатлява мислещия човек !! ОТ КАКВО СЕ НАЛАГАШЕ НЕОБХОДИМОСТТА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ОДЪРЖАВЯВА (разбирай купува) КРЕДИ АГРИКОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД ЗА ДА НАЛИВА В НЕЯ МИЛИАРДИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ С КОИТО ЩЕ СЕ ПЛАЩА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ ??!!!!!! Колко простичко е да се ОДЪРЖАВИ КТБ , без да се ползва за това като посредник някаква си частна банка в която председател на Управителния съвет е ДЪЩЕРЯТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ !! С Креди агрикол България не се ли създава нов ФИНАНСОВ БАЛОН който ще замени този на КТБ !!!!! В КТБ ще останат кредитите на фирмите на Цецо Василев, които той чрез синдика ще придобие повторно изкупувайки ги на 15 % от номиналната цена на кредита!! ДЪЩЕРЯТА НА ЦЕЦО ВАСИЛЕВ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДЕЙНОСТА НА ТАТКО В НОВАТА БАНКА - Креди агрикол България В КОЯТО ЩЕ СЕ НАЛЕЯТ ГЛАСУВАНИТЕ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА МИЛИАРДИ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО !!! ТЪПА СХЕМА КАТО ЗА ТЪП НАРОД !! ОБИДНО Е ВСЕ ПАК СПЕЦИАЛИСТИ В БАНКИРАНЕТО ДА СИ ЗАРАВЯТ ГЛАВИТЕ КАТО ЩРАУСИ И ДА НЕ ВИЖДАТ КАКВИ ГИ ВЪРШИ ДПС С НЕЙНАТА НОВОСЪЗДАДЕНА БАНКА Креди Агрикол Б-я която е НОВИЯТ БАЛОН КОЙТО ОРЕШАРСКИ БЪРЗА ДА НАДУЕ С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА

Пишеш вярно, но защо в минало свършено време, като засега това са само проекти? Всъщност отдавна на журналистите се дават готови текстове за законопроекти като готово решено. Всичко св прави за тестване на обществената реакция.

"Правителството предлага увеличаване на нивото на държавния дълг с допълнителни 3,425 млрд. лева. От тях 2,7 млрд. лева са за стабилизиране на ситуацията с Корпоративна търговска банка" Това е една решително стабилна банка а всеки твърдящ противоположното ще му бъде спретнат съдебен процес и може да отнесе като за масово убийство... В превод... Ние ще вземем заем от ваше име, вие ще го плащате с тлъсти лихви ако на някой не му харесва ще има затвор и тлъста глоба... И всичко това за да се прикрие, че явно има проблем с банките и явно има Диктатура над пролетариата по особено дивашки начин

Диктатура на пролетариата би имало, ако на спестителите се вземеше всичко...

"Правителството предлага увеличаване на нивото на държавния дълг с допълнителни 3,425 млрд. лева. От тях 2,7 млрд. лева са за стабилизиране на ситуацията с Корпоративна търговска банка" А фалитаджийски акцийки ще ни раздадеш ли, ваше червендалесто благородие, с/у дълга, с който ни натовари ?

Другаре, ние никога не сме виновни,бойко и цецо паланджосаха катебето! С любов от коалицията,,наско и таско,,!

АБЕ айде най_после се махайте. Бе отвъртителни мутри КОГА КОГА КОГА

...ЧОБАНИН И ЗА ОВЧАР НЕ СТАВА.... ...ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕ,ЧЕ ОТ ОСТРИГАНА ОВЦА...ОСВЕН КОЖАТА ДА ВЗЕМЕШ...ДРУГО ..НАДАЛИ...ОСВЕН КОКАЛИ...ЗАЩОТО ДЪЛГО,ДЪЛГО НЕ Е ПАШЕНА И ЗОБЕНА.... ДЕБИЛ ДОЛЕН ЧЕРВЕН...

И? Какво стана Чобане (овчарю)? Пълен мандат искате, а? Да ви дадем доверие? Плащали на протестиращите? Експерти сте били..? Какво стана, овчарче?!

Цвьк

Бе ти не гласува ли за тях? Или бъркам?

Да не се обиждаме така грубо, а..?

Никак не е добра идея да се вземат солидни заеми, за да се запушват дупките от нечии кражби. Единственото, което трябва да се прави е да се платят депозитите по закон. Едрите риби затова са едри, защото се предполага че са по-умни и с възможности. Това, че са се прекарали не може може да е причина цялото общество да плаща за алчността им. Защо са им там парите ? Защото вземаха двойна лихва на нормалната ! Сега пък трябва всички да им платим безмозъчността ! Идва в повече.

КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ ДА ПЛАЩАМ ЗА ГРЕШКИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!

мошеници!!!! нали уж нямаше нужда от актуализация и всичко беше ок? некадърници!

Френската революциея и нейното изобретение - г и л о т и н а т а! Ма-цата ви крадлива!

Мдаа. Още Сталин е казал: "Има човек - има проблем" Е, лично за мен този проблем в течение на 25 години преход се нарича Ахмед Демир Доган!!!

БНБ поръча, а ДПС и ГЕРБ одобряват закон за защита на банките. Който гъкне нещо за банка - затвор!

T.e. , оттук-нататък, в банката не само парите да ти вземат ..., но дори и да те "уважът" отзад ... нема да казваш нищо, щото иначе - затвор !!!!!

Имам си частна компания. Поосрал съм се с краденето или некадърността и сега нямам пари да се платя задълженията. Предлагам държавата да вземе заем за да ми плати дълговете, пък вашите деца да го връщат. Какво ще кажете?

Цвьк

Честито другари...тези наистина са рекордьори. За има, няма месец 7 милиарда заем. И това, когато повечето страни започнаха да се възтановяват от кризата. На есен пак гласувайте за тях.:)