17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А от герб защо няма, ясно е защо. Милко Калайджиев сложи феса и потурите и му.... мамата. но така и трябва, в България се намираме.

Къщи за гости, но без гости.

конфискувайте им къщите и освен това да платят глобата

беше ясно, че това си е една грамадна корупционна схема, ползваща се с най-висока европейска протекция

Много цифри, а къде са имената!?

А сега им дават и време, за да ги прехвърлят на офшорната фирма на децата си и ... ще чакаме някой някога някакви пари да им вземе. Естествено анонимността е пазена и тайната на имената на тези крадци дори не прави впечатление на медиите.

Дали са 81 млн. лева, а сега искат обратно 46 млн. лв. Това е повече от половината. Ами така е, понеже половината къщи са "измама". (158 от 288) Извод: цялата програма е с цел да се крадат пари от еврофондовете!

Съгласна съм

Посланието на държавата от тези актове е: КРАДИ, АКО ТЕ ХВАНАТ - ВРЪЩАШ ПАРИТЕ, АКО НЕ - ТВОИ СА, ЗАТВОР НЯМА! Ей, модераторчето, защо ми изтри предния пост казващ същото, да не би да си на заплата към мафията!

Ако това наистина е вярно,а тези актове не стрардат от някакъв предварително и умишлено заложен порок с цел да не бъдат изпълнени и с оглед на обтсоятелството, че получени помощи значително надвишават пазарната стойност на къщите за гости, то държавата трябва да се сдобие с минимум 158 хижи :) 158 къюи държавна собственост, които следва да се дадът на Българския туристически съюз. Но ако се дадът на този съюз първо трябва да се назначи пълен одит на дейността му и да се се осъшествява в последствие контрол от Сметната палата. Моля Ви разпорстранявайте това и дръжте сметка да ли се изпълнява. Нека да упражним граждански контрол.

България става все по-хубава и гостоприемна, не жалете цената за това.

си ги купят даже на търга и всичко работи за тях.

не може да ги купят на търга, ако а търга се постигне по ниска цена от стойността на отпусната помош, би трябвало ако няма корупция, държавата да ги вземе,а за разликата собствениците на къщите ще продължат да са длъжници пред държавата .

Дали им 81 млн, взели им 43 млн,....... дреме им на шушоните!

Които е направил и е от ГЕРБ е свободен . Другите под строй при Горанов да му дават ключовете , а после и те са свободни.

Как ми се иска да ми бяха дали 250 000 лева за къща за гости,а пък след това нека ме глобят 20 000.Ама как са ги раздавали тези пари,в публичното пространство не се промъкна никакво инфо,докато не се установиха кражбите.Прави впечатление,че 90% от къщите за гости са свързани със служители от министерство на земеделиено ,от ниво средно и нагоре на служителите.Само как държавата им построи безплатно китни вилички

Като са ти дали 250 000 лева в началото са си много пари. Ти хабер си нямал,че може да ти се случат нещатата. В края като те очаткат 20 000 лева глоба пак ще са мн ого пари за теб,защото в началото си нямал нищо и в края пак нямаш нищо. Стоиш като мишка в ъгъла в тъмното и се молиш да не те набарат. СХЕМАДЖИИ И СХЕМАДЖИЙСКА ДЪРЖАВА.

Това добре, много, а навярно всички ще обжалват, делата ще се точат с години, ще стигнат до ВАС, а до тогава е возможно много от фирмите получатели и техните активи да изчезнат и да няма какво да се събира, както се случва с много публични задължения. Да не забравяме, че в този дълъг във времето процес ще има много възможности за „влияния“ при взимане на решения от различни институции. И накрая санкциите към европейските фондове ще бъдат платени от държавния бюджет, т.е. от българския данъкоплатец, който според финансовия министър Горанов гледа на държавата като на чуждо тяла и не е готов достатъчно за солидарност.

Делата са еднотипни и няма да продължат по дълго от 6 месеца, а държавата междувременно може да запорира всичко на длъжниците, в т.ч. дялове във фирми и т.н. Естествено ако някои съдебни състави вземат много различна теза, си имаме Гешев, който да вземе мерки за престъпления срещу правосъдието. В това число ако тези актове паднат, Гешев трябва да извърши проверка по чия воля тези актове са съставени така, че да паднат в съда.

Ама на първия ден след 5-тата година ПОВЕЧЕТО ВЕЧЕ СА ПРОДАДЕНИ, ЧАДО!! Напълно законно при това.. Длъжниците са по-бедни и от бедните фирмаджии- ДДСари..

А Вие самият „вервате“ ли си това, което пишете – новината на сайта на ДФЗ е предварителна – възнамеряваме да започнем, т.е. подканваме, който не си е „опекъл работата“ да действа. Още не са съставили актове за административно нарушение, които могат да се обжалват /дълъг процес/, после „прехвърлят топката“ на НАП, която публично известно е колко „успешно“ събира държавните вземания. Не прочетох, че ДФЗ възнамерява да сезира когото трябва за забрана на прехвърляне на собствеността на изградените „къщи“ – справка за списъка и предназначението им пак на сайта на ДФЗ. И не прехвърляйте всичко на съда – на много места са „заровени кучета“. Щастливец сте Вие – залагате на Гешев, като последна инстанция да възтържествува истината и справедливостта, а защо не и законността.

Я кажи за онези там къщи на шефа на конпи и цецо шестака те пари ще връщат ли

Те са били слаби по аритметика и са стигнали само до действие събиране.Действие изваждане им е чуждо и непознато

Ми то близо 90 процента мафия бе баце после българина чувствал държавата като чуждо тяло

прах в очите съдът ще 'оправи работаоа'

Имаше проблем с методиката, а течаха срокове, така че леко се съмнявам дали тези глоби няма да паднат в съда

Места за смимане на порно филми, тайници за любовниците на елита и откровенни криминални сборища се финансират от ДФЗ.

Надеждееее, кой ти даде диплома и по какво????

Освен това, даже и да приемем, че са глобени не къщаите, а собсвениците, то излиза че средно всеки от тях ще трябва да се бръкне с 271,000 лева. От къде ще ги вземе? И какво ще стане ако не ги плати?

Не можах да разбера как така са глобени къщите?

Сега ще проверят всичките имоти на комунистите и ще ви запушат устите, ще има да отговаряте, как спечелихте милионите и да си почивате по затворите !!! Рано или късно, всеки ще си получи това, което заслужава !!!

На КОМУНИСТИТЕ ли ?????? Цецу, Цецка,Николина (имотната) Пламенчо (новият посланик в Барселона) и.т.н Комунисти ли са , бре Дебиле????;))

Уникална държава сме. Първо раздаваме някакви си пари, които ужким не са наши, за да се финансират личните интереси на тези дето са по-отгоре и трябва да си траят и... след като онези дето са финансирали с техните пари частияно измислената Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) „селски къщи за гости“ и поискат резултатите.... започваме проверки за да отчетем пред тези дето имат правото да питат.... да, проверихме и наложихме санкции в размер на.... Второ, само отчитаме там пред тези дето питат, че сме наложили санкции, за да се отчетем.... и нещата спират до тук! Лек ден.

Къщата в Барселона оцеляла ли е при проверките?!

"Проверките бяха извършени в присъствието на медиите. Общата субсидия за всички 288 къщи за гости възлиза на 81 млн. лв." Охааа БоК Боко и ОПГ ГРОБ ич н и крадат и ич ни идат Суджуци.

Добре организирана, със държавнически размах лапачка! Дреме им на шушоните!

ВИП асансьори; тераси; къщи за гости... Но БОЙко БИЕ 10 години; И ЕС махна Мониторинга за България по отношение на правосъдието и вътрешния ред... Конграчулейшънс, г-н Борисов!

за информация на НАП действайте бързо и гледайте по сайтовете що къщи се продават вече... бързат да се отърват..облажилите се

В бройката разбира се не са включени проектите на "нашите" хора. Само на враговете.

От тук ще вземат парите за увеличение на пенсии и заплати. Всичко са измислили мафиотите

Корупцията, крадливост и престъпност са тясно свързани с интелекта. Не случайно те царуват в държавиците с масово умствено изостанало население- Африка, лат. Америка, Евразия. Популациите некадърни да творят, развиват и усъвършенстват се превръщат в масови негодници цвъкащи само корупция,кражби и престъпност. Диагноза за умствено изостаналата територия- територия пълна с негодници. Толкова е просто, толкова е очевадно, какви партии, какви политики, какви пет лева! Какво значение каква партия ще е на власт, след като е гарантирано,че във всяка от тях ще има поне 50% негодници...-:)))

Дирниците два пъти изтриха един мой коментар, което означава, че е актуален. А именно - да не го преразказвам целия - че освен като схема за корупция по тази програма са препрани и доста пари... Просто така е изработена!

Ако държавата успее да спечели в съда, пари в брой едва ли ще получи, най-вероятно ще отнеме къщите. После ще ги пуснат на безкрайни търгове и накрая ще ги продадат на минимални цени, защото пазара на имоти в провинцията е в колапс-къщи много, хора няма. Изселиха се в големите градове и чужбина... И защо е било нужно изобщо такива държавно финансирани проекти , заради далаверите ли?

Естествено че заради далаверата! Всичко в тази държава е далавера, лъжа и измама! И е така от десетилетия, отгоре надолу, като примерът идва отгоре! В тази държава колкото повече си откраднал, толкова си по-добре и по на почит! И примерите вече са безброй и на всякъде! Ало, Банев, Ало, Ваньо; Ало Сергей; Ало, Гоце; Ало, Сава,...Ало, Цаца; Ало, Гешев... И после лицемерно плачат, че българинът мразел богатите защото им завиждал!!! В коя страна обичат крадците к престъпниците, откровфнитд такива, НО НЕНАКАЗАНи! Защото другите имат съд и прокуратура, а ние ги имаме тия!

Кювеши че ви уреди всичките боклуци от Тикварската партия. Само гледайте

трябва някой да я уведоми, тя да не ходи като бухал из България А да я уведоми - никой, защото всички са се наредили на опашката с тия къщи

Така им се пада на лошите къщи - да ги глобят :-) Кой ги пише тез статии, бре? Как се глобява къща? Ами да вземат да глобяват и колите за превишена скорост?

Ганьо си е измекяр и все гледа на хляба мекото, не да работи.. да измами, да отмъкне..

Държавен Фонд Гербаво земеделия открадна и сега налага санкции. Браво бе Гербароиди. По 30 години затвор и по 100 000 евро глоба Ви трябва

Вие не разбрахте ли, че елитите при демокрацията се подкрепят и поддържат, а корупционни практики като тази е просто средство за прехвърляне на пари от бюджета(вашите пари)в личните сметки на управляващите(елитът или легализираната)мафия.

Европейският съюз е длъжен да наложи тежки санкции на крадливита Кочина, но не го прави. Вместо да изсмуче въздуха на крадливото племе,до пълно задушаване, той продължава да го помпи с кислород. Ще си плати за безмозъчната си политика....

Доста от къщите за тъщи вече са продадени и това не може да се атакува законово. След изтичането на задължителния по договор мониторингов период, бенефициентът по проекта или лицето, което се е възползвало от средствата, може да прави с имота си каквото поиска. Иначе казано, ако за 5 години от построяването на къщата за гости тя е функционирала като такава, а бенефициентите са си изпълнявали бизнесплана, на шестата година са в пълното си право да продата къщата, да я подарят на тъщата или ако поискат, да я направят на бардак или да я подпалят. Съставени са актове могат да се обжалват в съда. От ФЗ не могат да кажат колко постановления очакват да бъдат обжалвани, докато не изтече законовия двуседмичен срок от връчването на акта, през който той може за бъде атакуван в съда.

съда.. Па да видим колко ша останат от тез милиони..

Аз искам да наблегна тук и на един друг много важен момент, за който обаче никой - особено властта и Борисив, Цацаров и Гешев, иначе много словоохотливи, не смеят и да споменат. И това е за огромния мултиплициращ разрушителен ефект на подобна чудовищна ДЕМОНСТРАТИВНА корупция и всъщност организирана престъпност и кражби от овластени! И той е - забележете, че хората там в тези всичките селища с такива къщи ЗНАЯТ и СА ЗНАЕЛИ отлично за тези корупционни схеми за “богоизбрани” от властта чрез техни роднини, близки и авери (и като подставени лица)!! Което означава след няколко месеца - ме са знаели всички там в тези селца и райони!!! Всички, освен разбира се онези лица, органи и институции, чиято работа е да се борят и предотвратяват подобни престъпления и безобразия - кметове, общинска управа, прокуратура, полицейски шефове, ...- всъщност повечето от тях разбира се отлично са знаели и някой от тях явно са били по някакъв начин част от схемата, ако не с участие, то с престъпно безучастие!!! Представяте ли си какво разрушително послание се излъчва към всички хора там, какъв огромен унищожаващ морала и доверието на хората във властта и съдебната система ефект, и изобщо към живота в България само една такава корупционна и престъпна схема е нанесла и нанася?!? А да бе само тя - те вече нямат брой в Бългатия през последните 30 години!!

На боко убитаците няма откъде да краднат вече и сега на къщите на робите са се нахвърлили! Пуцай, куме!!!

Какви роби, бе, мушмул. Тези са най-големите тарикати сред нас. Цял живот чакат нещо на готово, ти блъскай през това време за дребни.

Иван Костов е виновен?

Само 8 процента (23 от 276) са изрядни и честни проекти без нарушения, а Прокуратура и данъчи спят и се правят на разсеяни, защото това не е никакъв факт за доказана корупция. Така ли борят престъпност и корупция и така ли с кражби на европейски и родни средства става прокламирания растеж на икономиката. Та нали с това паразитиране и кражби всичко ще буреняса и затъне в тази държава, както стана с не един и два от построените стадиони и площадки за спорт. Осъдени няма, проследени нерегламентирани парични потоци няма, няма данни са схеми и участници ...няма.

" Та нали с това паразитиране и кражби всичко ще буреняса и затъне в тази държава..." абсолютно, но защо "ще"? Доколкото си спомням, бурените са навсякъде в държавата и всичко е отдавна затънало.. Спомените ми са от преди 10 години, когато за последно живеех там

Предлагам имената на всички нарушители да бъдат оповестени . Какъв % от тях работят в бюджетната сфера и какви чиновнически постове заемат . И ако се установи , че има нарушители от чиновниците , да се преустанови усвояването на средства по такива европейски програми . Имам чувството , че 90 % в България са - лечковци .

Аз искам да наблегна тук и на един друг много важен момент, за който обаче никой - особено властта и Борисив, Цацаров и Гешев, иначе много словоохотливи, не смеят и да споменат. И това е за огромния мултиплициращ разрушителен ефект на подобна чудовищна ДЕМОНСТРАТИВНА корупция и всъщност организирана престъпност и кражби от овластени! И той е - забележете, че хората там в тези всичките селища с такива къщи ЗНАЯТ и СА ЗНАЕЛИ отлично за тези корупционни схеми за “богоизбрани” от властта чрез техни роднини, близки и авери (и като подставени лица)!! Което означава след няколко месеца - ме са знаели всички там в тези селца и райони!!! Всички, освен разбира се онези лица, органи и институции, чиято работа е да се борят и предотвратяват подобни престъпления и безобразия - кметове, общинска управа, прокуратура, полицейски шефове, ...- всъщност повечето от тях разбира се отлично са знаели и някой от тях явно са били по някакъв начин част от схемата, ако не с участие, то с престъпно безучастие!!! Представяте ли си какво разрушително послание се излъчва към всички хора там, какъв огромен унищожаващ морала и доверието на хората във властта и съдебната система ефект, и изобщо към живота в България само една такава корупционна и престъпна схема е нанесла и нанася?!? А да бе само тя - те вече нямат брой в Бългатия през последните 30 години!!

Хубаво де, а за тия които са крали наказания няма ли? По принцип в България има едно такова нещо като закон, в който съм почти сигурен че краденето е незаконно. Освен това злоупотребите никога няма да престанат ако знаят че тия злоупотреби не се наказват.

За съжаление престъпленията на белите якички много не се наказват. Има по-голям шанс да те осъдят, ако караш пиян отколкото, ако откраднеш някой милион.

всяко финансово престъпление има 5 годишна давност, според закона - не те ли закопчаят до тогава или поне да ти връчат призовката - пИчелиш!

Я да види сега кое лято ще ги платят тези пари? Познахте! На кукуво лятоооооо!