Топола премаза мъж при силна буря във Варна

Мъж на видима възраст около 50 години загина при падане на дърво върху автомобила му по време на буря във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Топола премаза мъж при силна буря във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

горските винаги разбират кое дърво е на път да се прекърши. A нали уж в парковете работят "специалистите" де...

Всички тополи и каваци в населените места, трябва да бъдат премахнати.Това се много крехки дървета, който и без вятър понякога падат от тях колони.Трябва да отпадне за населените места искането за разрешение от кмета за премахването им.

Преди няколко години започна подрязване на дърветата в центъра на Варна пред "Севастопол". Режеха ги директно на около 5-6 м височина. Гледката след това беше грозна и хората се уплашиха, че дърветата ще загинат. Започнаха протести на екологично настроени граждани и операцията се спря. След няколко години дърветат си оформиха нови свежи и кичести корони. Мисълта ми е, че ако тогава не бяха тези протести прочистването щеше да продължи и сега нямаше да ни е страх да сме на улицата при буря.

Всички, които живеят в тази част знаят, защо бяха осакатени дърветата до Севастопол (те никога няма да се възстановят и да имат нормални корони) - защото една частна фирма искаше да преозелени градинката. Но благодарение на гражданския протест дърветата не бяха изкоренени. Това варварство нямаше нищо общо със санитарното подрязване на дърветата.

От 1г. сме подали сигнал в общината за опасна топола в м-ст Боровец и н и щ о! От бурята пак падна голям клон и сега пак чакаме реакция ...ще видим.

бурята беше като мелница-пак подрина пътища, натроши клонаци и сдъвка Варна, нещо кошмарно, само да беше отмила и общината, и без това никаква полза от мафията там.....

Видяхме я вчера тази топола и ситроена под нея.Приличаше на берлинго, но не съм сигурен.Чак сега разбирам за човека вътре.

на нас и дърветата по пътя ни пречат,билбордовете,светофарите който светят червено,ограничението на скороста....истината е че никой не полага грижи за околната среда и не се интересува от болестите по дърветата!!

На община Варна им трябва една лопата и бой докато им умекнат кокалити. Нищо не се подържа нито градинки нито дървета да не говорим за морската градина дърветата в какво състояние са.

А като започнат да режат веднага скачат разни като Зелена Варна...

И освен това са премахнали отдела за озеленяване и поддръжка на дърветата към Община Варна, ако не знаете.

A не проверяват ли от парковете всички дървета п р е д и да се сгромоллясват!? Aко не- от паркове и градини-те са отговорните. жалко, че човека си е заминал, така нелепо и то в "мирно време" ! Mир на праха му! A виновни и м а!!!

А как да знаят кои дървета ще се сгромолясат, че да ги проверят?

Жалко за човека. Лошото е че никой от години не взема мерки. Тополите са най опасните дървета, понеже стават много високи а са с най-меката дървесина. Вярно е че лесно .изгниват отвътре и после ..... Според мен трябва да се изсекат от всички населени места и да се засеят други дървесни видове.

Ами да! То нали, Варна е съседната Улица на Ст.Загора

Днес и аз бях в бурята,такова нещо през живота си за пръв път виждам. Най-силния порив на бурята продължи около минута-две, обаче беше жесток. Не се виждаше на няколко метра разстояние, липите пред сградата където бях се огънаха на Г, а оттополите в района се изпочупиха клони с размер 20-30см в диаметър. Просто тополата е крехко,но тежко дърво и прави големи поразии. Според мен трябва да се премахнат, още повече ,че и мъхчетата от тополите са канцерогенни. R.I.P.

тополата трепе,общината плаща,че не е осигурила безопасноста на гражданите,може би такъв е пътя всеки да си върши работата за която получава заплата.

И в София в градинката преди Централна гара преди една седмица се срути една топола. Не го отразиха медиите защото по чудо нямаше пострадали. Ако тополата беше паднала на север - върху външните маси пред сладкарницата не ми се мисли какво щеше да стане. За съжаление никой не реже опасните дървета, може би поради липса на средства.

чудесно време за моренцИ.............

АХА,ама много и...ти още не са на плажа,а киснат по форумите,например ТИ!!

Горкият човек! Ама нали сме си прости българите. Преди години, бяха започнали да ги режат тези тополи и всички тъпаци се втурнаха да ги защитават! В града на центъра, 30 метрови тополи. Къде го има това?

не знам къде го има това, ама не знам и друг град да си внася палми за 5 000 000 лева (денгуба за 5 години де, ама то се забравя) Ако на кмета му е голем зор да ни напомни "че сме мамуни" има и други начини, що избра този - е те така не разбрах !

Може би тези палми са от Маями (побратимен с Варна)

Всички тополи в градовете трябва да бъдат отрязани. Тополата винаги гния отвътре навън и никога не може човек да разбере дали е изгнил ствола. Освен това за алергични хора като мен това е най-отвратителното дърво. Мъховете от тополите хвърчат навсякъде освен това по тополите се развъждат много гасенници. Най-доброто дърво за градски условия е липата защото най-добре пречистват въздуха освен това към тях има сравнително малко алергични.

Га ние се бихме за славата на християнския род, този лек дъждец хич не го наричахме буря! Идехме от Полша и Унгария и знаехме кво е буря! Па на вас какво ви става, че мрете от лек дъждец!

това трябва да е много оригинален коментар,А???? Е,НЕ Е!!!

В Ст.Загора преди доста години след като падна една топола върху покрива на една къща, отсякоха всички тополи в града. Жалко, че във Варна не са се погрижили за този вид дървета, които след известен период стават изключително неустойчиви на бури и си падат. В този случай вина има общината, която не е взела превантивни мерки!!! Щом в Стара Загора го направиха, защо във Варна не могат или не искат???

в Ени Заара падна и панел. То и тек ще падне - но нема как да се съборят всички панелки априори!