Инцидентът е станал близо до центъра на града, на централния булевард "Владислав Варненчик" , съобщи БТА. Според БНР загиналият мъже е на 52 години от град Мездра.

Пречупилото се дърво е топола. При падането си тя е засегнала още един автомобил.  Пътникът в него също е пострадал и е настанен в болница. Той е на около 30 години и  е приет за лечение в МБАЛ „Св. Анна“ в тежко състояние, предаде "Булфото". Мъжът е с травма на гръдния кош.

Очевидци разказаха, цитирани от bTV, че по време на най-силните дъждове две коли са излизали от паркинга на най-близкия МОЛ. Опитвали са се да се включат в движението по булеварда и точно в този момент, заради силния вятър, се е счупила короната на дървото и единият от клоните удря фатално първата кола.
Сигнал за бедствието е подаден от очевидци на инцидента на телефон 112. Първи на мястото идват екипи на Гражданска защита.

Десетки сигнали за паднали дървета, стълбове и наводнени мазета са постъпили в „Гражданска защита” след бурята този следобед, съобщи инж. Иванов, цитиран от Дарик. Сред най-тежко пострадалите е котелното помещение на АГ болницата, там нивото на водата е достигнало 20-ина сантиметра.

Веднага след утихването на стихията започна отстраняването на щетите. Три са основните проблеми, възникнали след поройния дъжд. Те са свързани с натрупването на наноси по улиците и наводняването на някои пътни участъци в града, с подкопавания на асфалтовите настилки от пороите и със счупените клони от бурния вятър.

По отстраняването на наносите се работи още от вчера. Най-сериозни затлачвания има по улиците "Девня", "Тодор Влайков", "Стефан Стамболов" в район "Одесос". Наноси има по бул. "Христо Смирненски" и по магистралата за курорта "Златни пясъци". Сериозни са щетите в район "Младост", където са се натрупали наноси по всички кръстовища на булевардите "Сливница" и "Владислав Варненчик". Най-дебел до 50 см. достига наносният слой от пръст по бул. "Трети март".

Сериозни нарушения на асфалта има по ул. "Асен Разцветников" в район "Владислав Варненчик", която е част от тролейбусната мрежа в града. Големи поражения върху пътната настилка са нанесени на още няколко улици и кръстовища на различни места в града. Нарушени улични настилки има в селата Каменар и Константиново.

Силният вятър причини много поражения върху дърветата във Варна. От вчера фирмите по озеленяването са се заели с почистване и изнасяне на нападалите по улиците клони и листна маса.