Дървениците влязоха в дневния ред на френския парламент

Лидерът на парламентарната група на партията на президента Еманюел Макрон "Възраждане" - Силвен Маяр, заговори за бич и заяви, че управляващите са решили да превърнат темата в приоритетна

Обратно в новината

Коментари - Дървениците влязоха в дневния ред на френския парламент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В късния социализъм учех в София и живеех под наем. По едно време ставайки сутрин имах сърбежи по ръцете , зачервяване и подуване. Сърбежите са ужасни. После по чаршафите се появяваха малки петна кръв. От съседите разбрах, че хазяите са имали дървеници - за пръв път разбрах, че тези животинки ги има в града. Обадихме се в някаква служба, дойдоха напръскаха леглото и те изчезнаха. Никога не видях дървениците.те се крият в цепнатините на дървените легла. Не мога да си представя , че може да се живее с дървеници в жилището - просто не може да се спи. Това е истински опит с дървеници

Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами --------- https://min.lc/medbg

Информацията беше поднесена на официалния сайт на Европейския парламент politico.eu: "Парижките дървеници са „адски“: Без паника, призовава здравният шеф Инвазивни същества гъмжат от обществения транспорт във френската столица, предизвиквайки тревога сред жителите и държавните служители." https://cutt.ly/8wntl17g "Френският здравен министър Орелиен Русо иска обществеността да запази спокойствие за дървениците в Париж. В интервю за France Inter във вторник Русо увери гражданите , че "няма причина за обща паника" и че Франция не е в "нашествие от дървеници". Малките насекоми бяха забелязани в обществения транспорт във френската столица през последните няколко седмици, предизвиквайки тревога сред жителите и държавните служители. Миналата седмица заместник-кметът на Париж Еманюел Грегоар поиска от правителството да предприеме действия за борба с „бича“ на дървениците преди Олимпийските игри през 2024 г., които ще се проведат в града следващото лято и ще доведат до огромен поток от туристи. През последните седмици видеоклипове на дървеници във влаковете и парижкото метро се разпространяват в интернет. Според френски новини, дървениците са изчезнали от Франция около 1950 г., преди да се върнат през 1990 г. поради увеличеното международно пътуване. Франция може да не е единствената страна, готова за битка с дървеници: белгийските компании за борба с вредителите съобщиха за скок в обажданията за нашествия през последните месеци."

Значи проблема с дървеници идва от мигрантите. И какъв е извода, да изгонят мигрантите и да ги пратят в държави в които са се регистрирали, демек на Балканите. След 10 год ще направят това, което отричаха.

всичко Мара втасала....

Житото от усрайна ги трови на момента

Дървеници се избиват трудно трябва да се води дълга и упорите борба. Между другото се поинтересувах и виждам,че в интернета ужким има много информация, но сякаш се повтаря и/или преписват един от друг. Това което успях да установя и ще има добър практически ефект е: Първо: Ако намерите дървеница/и веднага да си проверите дюшека. Оглеждате основно около сгъвки и ръбове. Там някъде имат гнездо. Веднага ги напръсквате с какъвто имате спрей - отрова. Добре е да имате по-сигурна такава. Подобен заразен дюшек се изхвърля, ако може да няма достъп на хора за да не се разнасят. Второ: Разпространението на дървениците значително е намаляло когато по домовете са започнали да ползват прахосмукачки. Това е защото успяват да приберат и част от буболечките и част от яйцата им. Добре е в моента на изключване на прахосмукачката да пръснете в нея малко спрей-отрова за да избиете това което е вътре. Трето: Дървениците са слабо издръжливи на температури. Умират при замразяване във фризер или над 45-50 градуса. Последното е полезно да знаете, защото можете да обработите дома си с парочистачка /такава без кърпа, която вдухва пара/ защото на пара с около 100 градуса веднага измират и буболечките и яйцата им. Четвърто: Дори след почистване на дома ви трябва да имате "бойна готовност" защото няма гаранция, че няма да се завърнат или да се излюпят нови. НЕ разчитайте на фирми, без значение какви реклами имат и какво обещават. Тези фирми гледат печалбата си и нямат интерес от тоталното изкореняване на проблема. Пето: Ако някой намери достъпен и ефективен начин за унищожаването на дървеници е добре да го сподели с повече хора, а не да го крие.

Ние ще ядем дървеници а те ще ядат дървото - така по ли бива? Важното е да не ядем ние дървото, пряко!

Голяма напаст е това, трудви за изкореняване...не пишети глупоттш

В София има цял комплекс, кръстен на въпросното насекомо. В този ред на мисли в Шумен пък има комплекс, кръстен на вид маймуна, цццц Да приемат българския подход към проблема

Има ги и във Великобритания. Аз не си спомням в България да сме имали подобен проблем. Направи ми впечатление две неща: Едното е за действия против журналиста попитал дали това не е свързано с емиграцията и за това го изкарват расист. Другото е, че някои хора отказват да се борят, защото излизало скъпо. Ами ДА, при подобен проблем веднага се появяват фирми които обещават много и искат много пари, а качествена работа забрави. Явно е, че трябва наместа на държавата. Примерно да се пусне на пазара субсидирана партида препарати против дървеници.

Не си спомняш, ама аз да. Когато се прибирах отпуска от казармата, майка ми ме караше да се събличам отвън. И наистина много трудно се избиват. Дори и да напръскаш с най силният препарат, ще убиеш само живите. Яйцата се излюпват след време.

Точно за това, че се избиват трудно трябва да се води дълга и упорите борба. Между другото се поинтересувах и виждам,че в интернета ужким има много информация, но сякаш се повтаря и/или преписват един от друг. Това което успях да установя и ще има добър практически ефект е: Първо: Ако намерите дървеница/и веднага да си проверите дюшека. Оглеждате основно около сгъвки и ръбове. Там някъде имат гнездо. Веднага ги напръсквате с какъвто имате спрей - отрова. Добре е да имате по-сигурна такава. Подобен заразен дюшек се изхвърля, ако може да няма достъп на хора за да не се разнасят. Второ: Разпространението на дървениците значително е намаляло когато по домовете са започнали да ползват прахосмукачки. Това е защото успяват да приберат и част от буболечките и част от яйцата им. Добре е в моента на изключване на прахосмукачката да пръснете в нея малко спрей-отрова за да избиете това което е вътре. Трето: Дървениците са слабо издръжливи на температури. Умират при замразяване във фризер или над 45-50 градуса. Последното е полезно да знаете, защото можете да обработите дома си с парочистачка /такава без кърпа, която вдухва пара/ защото на пара с около 100 градуса веднага измират и буболечките и яйцата им.

E, kak, задължително е това - нали дървениците, хлебарките, бръмбарите и скакалците ще са храната на бъдещето за единия милиард хора, които ще останат след масовото изтребление на останалите ненужни 7 милиарда! Нали изрода Клаус Шваб и дружките му от WEF-a вече го казаха това!

В България по влаковете е пълно с дървеници и никой не взема мерки . От там се разнасят по цяла България .

Дървениците в БДЖ ги пускат автобусни бизнесмени, на които им намаля бизнеса. БДЖ пръскат против дървеници редовно, някои недобросъвестни хора редовно разпространяват дървеници във вагоните на популярни линии като Сф-Варна и Сф-Бургас.

А в автобусите е пълно с въшки, да е честито на печелившите!