Дариха препис на Паисиевата история на българите в Одрин

Препис на "История Славянобългарска”, който бе направен в параклиса на замъка в село Равадиново, бе дарен на църкавата "Свети Георги” в Одрин.

Обратно в новината

Коментари - Дариха препис на Паисиевата история на българите в Одрин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да дрънкате глупости, хванете да прочетете История Славянобългарска. Никой от вас не я ечел. Като я прочетете ще се учудите какви глупости учим в училище

Не знам на какъв език я е написал (преписал) бай Паисий в оригинала, но определено не е на български - не мяза ни на македонски, ни на сръбски... А иначе това е нескопосен препис на Барониевата история и на тази на Мавро Орбини. Единствената истинска и неподправена наша история се пази във Ватикана и е писана от българина - католик барон Петър Богдан Парчевич.

Обществеността в Турция приветства това тържествено събитие, в замяна скоро на мюфтията в България ще бъде подарена История на Османската империя плюс 1 екземпляр в НИМ.

Аз чета "дариха пенис"! Еми кой квот' си няма!

Препис на "История Славянобългарска, който бе направен в параклиса на замъка в село Равадиново ... КАТО ПРОЧЕТОХ ЗАМЪК И РЕШИХ ДА ПРОЧЕТА ЗА "БЛАГОРОДНИЯ РИЦАР "... ОКАЗА СЕ ЧЕ Е : - МУТРО-БАРОКОВ ЗАМЪК - ВДИГНАТ ОТ КНЯЗ НА МУТРИТЕ - В РОДНАТА ОБЛАСТ НА СИК - ПЕТРИЧКО :)) .... МУТРОКАЦИЯТА УПРАВЛЯВА ТЪПАТА НАЦИЯ :))

Дано турците в Одрин да не се отнесат с църквата така както расистите в БГ към джамиите в София и Пловдив.

НИЙ 2-ТЕ ЦЪРКВИ ДЕТО ГИ ИМАМЕ В ТУРСКО ЩЕ ГИ ПРЕЖАЛИМ, ОБАЧЕ АКО ВИ НАБАРАМЕ МИНАРЕТАТА В БЪЛГАРСИЯ И ИЗНАСИЛИМ ХОДЖИТЕ , СВИНЯТА РЕЖДЕП ЩЕ СЕ СКЪСА ДА КВИЧИ В ООН-ТО "

Кви са тия дарения ,да нямате око на едирне ,ей ,ама това е пряка намеса във вътрешните ни работи ,къде е османлийския прокурор да се самосезира

ПАК СТЕ ОБЪРКАЛИ - НЕ Е ГЕОРГИ ТУМПАЛОВ СОБСТВЕНИК НА ЗАМУК .... АМИ БОРЕЦА КНЯЗ ГЕОРГИ ИЛИ КНЯЗ ТУМПАЛ ПЕХЛИВАН :))0 ... МАЛКО ПО-АРИСТОКРАТИЧНО БРЕ ПРОСТАЦИ ... ЧОВЕКА Е МУТРОКРАТ И МЕЦЕНАТ :)))

СВЕТИ ГЕОРГИ МУТРАТА ОТ ПЕТРИЧ :)))

На нас сърцето ни е и в Константинопол и в Солун. Питайте Тервел, Крум, Симеон, Калоян.

кога точно Солун или Константинопол са били български?!?

бил български.

Не! Константинопол не е бил Български ,но /не си спомням кой български цар / забил копието си в вратата на града и получавал данък от гражданите. А за Солун знае се-бил е!

Я, кой не е бил в час по история...... Солун е бил български няколко пъти и то за продължителни периоди. и сега много от постройките по централните улици са собственост на Българската Православна Църква. повечето хора до 1922, когато са дошли гърците от Турция, са били българи....

И на нас у сърцето ни е Одрин, също както на Ердоган Кърджали.

ние сме единствените, за които е казано, че са "държава на духа", т.е. не ни е необходима територия и дори наши държавници, за да устоим на всичко. Хората са важни. Не Одрин, а българите, живеещи там.

Имало българи в Одрин? Чудесно - източна Тракия е наша тогава

Извинявай ,ама ти да не си от "Пиринска Македония"? Щото те са такива/не четат историята ,а направо викат:"И ово е наше!"/. :-)))

Имаш предвид Вардарска Македония. Я не ни обиждай!