ДАНС, НАП и МВР ще проверяват кой надува цените на месото и млякото

Премиерът е разпоредил ДАНС, НАП и Икономическа полиция спешно да проверят следващите 2 седмици веригата производство, преработка и продажба на месо и мляко. Ще се проследят финансовите потоци, плащането на данъци и каква част от производството е в сивия сектор.

Обратно в новината

Коментари - ДАНС, НАП и МВР ще проверяват кой надува цените на месото и млякото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага отговаряме на въпроса кой вдига цените - нашите пенсионери. Нашите алчни лениви недоволни пенсионери с огромните си суми по 125 лева за 30 дни - не за един ден! Пътуват по света с круизи, строят вили по Роивиерата, пият вино във Виенския Гринциг и Берн, ходят изтупани и карат лъскави коли. Миришат приятно, обичат рукса и обожават мутрата Борисов с неговото криминално минало и настояще. И са му благодарни, заедно с другия идиот - Дянков, за светлото настояще, в което милицията натопи страната ни и нейните стари хора. По-добре от това - здраве. Нямаме нужда от 2000 евро пенсии, това е вредно за здравето. Повече чист въздух.... И студена водица. Ама идват избори...

Знаех си, че сиренето е важно за националната сигурност. Щом ДАНС ще го разследва ...

Нещо не ви е вярна информацията - има достоверни данни, че ЦРУ, ФБР, КГБ, Мосад, МИ6, МИ5 ще е заемат с българското кисело мляко....идиоти!

Те все проверяват, ама цените пак си растат. Освен изявления Найденов друго може ли?

Няма нужда да проверяват, партия ГЕРБ създава монополи,които и "отчисляват",защото като всяка партия и тя трябва да има пари за избори .Това е ясно и на децата,но трябва да го разберат и тези които гласуват с ушите си.

Кой вкара 20г. телешко?

ДАНС ОПРАВИХА ТЕРОРИЗМА,СЕГА ЩЕ ОПРАВЯТ И ЦЕНИТЕ!ДА СА НИ ЧЕСТИТИ НОВИТЕ ЦЕНИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ!

Трябва също така да се провери и кой надува цените на компота от сини сливи, на вафлите "Златна есен" и на готовите кори за баница.

Ибез ДАНС и различни проверяващи ние от простолюдието знаем кое надува цените.Това са прекупвачите, плащането в кеш по веригата и огромната алчност на крайния продавач.Прекупвачите рекетират бедния производител и вземат стоката му на безценница.Кешът се дава по съответните направления на държавната власт за да се осигури спокойствие и на прекупвачи .Примерно в момента на борсата кило пъпеш се продава до 15 стотинки т.е. 150лв тона.Държавата трябва да се намеси, защото тя осигурява субсидии за селскостопанските стоки и може да премахне прекупвачите, които формират до 100% от сивата икономика и не плащат данъци.Но дали държавата иска това, тъй като тя се олицетворява от държавните чиновници, които си слагат голяма част от надценките в джоба като подкупи.Ако герберите не направят поне малко подобряването положението на този изтерзан народ, ще си хапят задника на изборите.Да не се надяват само на изкусните манипулации, в които се специализираха да фалшивицират резултатите.

не са високи цените, доходите са мизерни там е проблема

най-виновния е министър найденов! бойко къде го мамери найденов от както го намери всичко се дигна с пъти-млечни, месни,хляб и тн. ОТНАМЕРИ ГО ТОЗ НАЙДЕНОВ

Защо не пратите ДАНС и НАП при арабите да проверят защо надуват цената на нефта. А пък за неплащането на данъци няма защо да пращаме НАП, то това си им е работата.

15 стотинки е дизелът в Либия!

Балак . Защо не им кажеш на Либийцте че могат да му вземат в България по 2.63-2.65 лв а ми си ги оставил в неведение.

Това е полицейщина.Да започнат проверките от БИЛА и другите вносни търговски вериги ако им стиска.Не от дюкянчетата и пазарите!

едва ли има по безскрупулни търговци от нашенските такива,не се спират пред нищо за да трупат печалби, каква храна ядем за чудо и приказ, жалко за хората които произвеждат

май всичко се краде ....... а тоя е поредния смешник жалък !

ТЕЗИ СЛУЖБИ ДА ПРОВЕРЯВАТ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТЕЗИ НИСКИ ДОХОДИ.СТАРТОВАТА ЗАПЛАТА В АДМИНИСТРАЦИИТЕ /НАП, МИТНИЦИ , дори и ДАНС и МВР е от 350 ДО 450 ПРЕДИ УДРЪЖКИТЕ!!!

НЕ СА ВИСОКИ ЦЕНИТЕ!!! ДОХОДИТЕ СА УНИЗИТЕЛНО НИСКИ!!! А ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА!!!

Я да проверят веднага кой сваля заплатите,,,

САМО В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧЕНИТЕ СУБСИДИИ СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪЦИ.ОТ ТЕЗИ 200 000 000.00лв., 40 000 000.00 СА ВЪРНАТИ НА ДЪРЖАВАТА ПОД ФОРМАТА НА ДАНЪК ПЕЧАЛБА, 80 000 000.00 Е ДДС-ТО, КАКВИ СУБСИДИИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. БЪЛАРИЯ Е ПОДПИСАЛА ПРИСЪЕДИНИТЕЛНИЯ ДОГОВОР С ЕС ПОД УСЛОВИЕ, ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-МАЛКИ СУБСИДИИ ОТ ТЕЗИ ЗА ДРУГИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ. КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА СЛУЧВА В ТАКАВА "ДЪРЖАВА"???

Тоя министър е ГОЛЯМО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ......

тъи като съм проста искам дянков да ми разпредели заплатата от 290 лева да си платя сметките навреме и да мога да се храня що годе 30 дни

като си се съгласила да работиш за толкоз какво ти е виновен Дянков? мен и 1000лв. не ми стигат ако става въпрос. почни в екипа на Дянков и ако вземаш толкоз, а си се разбрала за повече и все още имаш време да си чешеш пръстите по форумите ще те разбера. Мързел+некадърност+робски манталитет= арогантност и глад

А какво да правим да седим на социални ли,този премиер трябва да задьлжи всички рабодоторатори да вдигнат заплатите

Истината е, че тези управляващи не могат да защитят българските продукти. Магазините са пълни с чужди стоки на двойни цени - вносно месо, киселото мляко се прави с вносно сухо мляко и даже сега в летния сезон се продават гръцки плодове и зеленчуци с ниско качество. Жалко за хубавите български плодове и зеленчуци. Сега играят театър, уж нещо проверявале шоумените. Ужас, аман от крадци и некадърници!

Престъпниците от ГЕРБ надуват цените и крадът парите.Затвор за престъпниците от ГЕРБ и забрана на тази мафиотска организация.

Ще проверяват, докато стигнат до Министерския съвет, Лукойл, ДКЕВР, ЕРП-тата и разните ВиК-та. На този етап разследването ще се прекрати поради липса на доказателства, а моралната вина ще се джироса на производителите, които нахално не желаят да продават продукцията си на загуба.

Не може 1 л. лимонада да струва 1 лв. , а 1 л. мляко - 0.35 лв.Направете си сметка колко трябва да струва 1 кг. сирене.Необходими са 5 л. мляко, то е основна суровина.Смятайте.

Всичко поскъпва, само оправданията на Миро Фабержето стават все по-евтини.

и плодове и зеленчуци с ниско качество се продават скъпо, проверете и тях , а лекарствата в аптеките защо не са паднали цените им? В частните болници в Бургас ако нямаш направление и си осигурен- те водят на свободни цени. Един грип ми излезе на дъщеря ми 96 лв. + 50 лв. лекарствата. Да мрем ли г-жо министър?

Писна ми от високите цени във всичко и недоимъка! Вече живеем много зле- нито можем да се нахраним, нито можем да си платим сметките- изглежда вече трябва да ни вземат и къщите банките! Но Господ е Велик и гледа ...

БОКО тиквата го замества

Кого заблуждават с тези "проверки"? Разбира се, че ДДС на хранителни продукти и стоки трябва незабавно да се намали до 5-6%!! Не стига че съдират кожи с надута цена на ток и горива, а сега правят всичко възможно, тези които са оцелели през последните 23 години да бъдат окончателно унищожени!

Нали е неолиберална икономика. Като не ти отърва не купуваш. Навсякъде се пазарят, само тук диктатора-васал определя предизборно цените.

И какво ще установят - че ДАНС, НАП и МВР надуват цените на стоките, щото все от някъде трябва да се съберат пари и за техните заплати.

В Ботевград захарта е вече 2.35,а олиото 3.10 и всичко това за 3дни се вдигна,заплатата ми е 360,какво ще каже премиера за това,а забравих да кажа,че сме 3ма на тези пари.

След като успешно се "справиха" с атентата, МВР и ДАНС ще разследват цени?... Интересно КЗК ли трябва да бори тероризма

няма такъв собственик който да работи на загуба освен ако е ненормален. Може да не печели достатъчно колкото на него му се иска и затова да говори, че работи на загуба. Вие бихте ли работили някаква работа ако знаете ,че след като я свършите ще трябва да платите вместо да ви платят?

Така е , само мрънкат, бе, просто са АЛЧНИ, ей тва е, искат още и още ,и ако трябва да печелят по-малко,вече били на загуба.

Ако сте вложили години наред пари и труд в едно производство малко трудно ще се разделите с него макар и губещо в определен момент. Много от бизнесите работят за да могат да покриват кредитите си защото ако почнат да продават ще се на много по-голяма загуба от сега и с едно непредвидимо бъдеще..Нима не виждате по собствените си разходи за издръжка от колко други неща се лишавате заради непрекъснатото повишаване на цените на суровини, горива енердия...

че е по добре да плащаш отколкото да си на нула като не рабитиш. Ако работиш на загуба то ти затъваш повече отколкото ако не работиш

В едно южнобългарско село трябваше да се извърши реституция ... Обаче гражданите реститути нямаше как да закарат животни по "родните си градове и в София" ... Проблема се реши като животните бяха заклани и транширани ... Стана ми жал щото имаше и заплодени крави .... Така се затриваше селското стопанство ...

За кой ДАНС става дума? За този с нелегалната германска лаборатория в ЖК "Гоце Делчев", която години наред убива жителите-опитни мишки чрез облъчване в малките часове с лъчи с висок интензитет ли? Които не допускат граждански контрол? Които не придоставят резултатите от проверките на същата тази ДАНС, тоест, на себе си ли? В нощните часове, като крадци, се промъкват типове със заплати по 30 000 долара, вън от всякакъв контрол, завера на криминални типове с държавна васт, които трябва да бъдат линчувани. Вместо това - трупове, болести, заразени територии и продължаващо криминално деяние, за което Европа трябва да бъде уведомена. И съда в Хага и Страсбург също. Та този ли ДАНС ще проверява някакви цени на спекуланти? Едно престъпление води до друго. До степен на убийства. Е, това ли е демокрацията ? Това ли е прогресивния ГЕРБ? Вие слепи ли сте?

Ами като сложиха изисквания за щастливи кокошки и климатици в свинефермите, макар доста българи да живеят без климатик, защото не могат да си го позволят и като дигнаха цената на тока с 13% как да очакваш ниски цени - НЯМА КАК.

Няма такива фирми които са на загуба да строят в несвяст магазини за хранителни стоки. Явно както върви в нашата страна ще живееме за едното ядене за да сме живи и да си плащаме данъците за изхранване на държавни служители и политици.

за огромно съжаление си много прав - живеем да си платим тока и яденето и издържаме тази огромна администрация за малка страна като нашата

Като обесите малко "месо" по стълбовете на Цариградско шосе от площад Народно Събрание до Младост и нещата ще си дойдат "на място" .... Свободата неще Екзарх а иска Караджата

Нали ще трябва да си го произведеш.Лапай мухите пред монитора,канап.

Абсолютно си прав! Натам отиват нещата! Просто няма свободен пазар. Всичко се контролира от мутри. Пробвай да изкараш нещо евтино да видиш какви ще те налазят. Същото е и със бензина и дизела .

една голяма час от всички големи фирми са неизбежно свързани с бившите управляващи от престъпната тройна к00лиция и това е обществена тайна. така , че аз очаквам всякакви удари под кръста до следващите избори. цените ще се вдигат безбожно за да може рейтинга на ГЕРБ да пада. за мен определено данс трябва да се намесят

Освен че си неграмотен, си и или нагъл или с оконюателно промит мозък! Тройната му е виновна! Не са Царят, Доган или Костов, а именно тройната?! Такива тъпунгери като теб не трябва да припарват до форума!

ПАК PR AKЦИИ!!! НАЛИ ИСКАХМЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА???ЦЕНИТЕ НЕ СЕ НАМАЛЯТ ТАКА, ТАКА СЕ ЛЪЖЕ САМО ИЗБИРАТЕЛЯ!!! ГРИЖАТА НА ДЪРЖАВАТА СЕ ИЗРАЗЯВА С ВДИГАНЕ НА ДОХОДИТЕ!!!А ТУК ПРИ НАС НЯМА ТАКИВА НЕЩА!!!

Да, в пазарната икономика това е ролята на държавата-да не забравя че и труда е стока, да се грижи за доходите на хората. Ама нали няма държава...

В понеделник се върнах от Виена , цените Билла Виена и Билла София , са еднакви като левова равностойност за повечето хранителни продукти . Всеки може да го провери това !!! Моля коментари .........

Да си беше отстанал/а във Виена ;-)))Тук нещата няма да се оправят. Само не знам колко още пишман политици ще трябва да изтърпим?

предлагам да се започне от миро найденов-той първи заговори за поскъпване.Незнам какво ще намерят ДАНС,но в КАРФУР-Париж,цените са същите както в тоя във Варна,само доходите ни са 4-5 пъти по-ниски от техните.

Все някой сектор трябва да прави капитал в тая държава. Според мен все повече хора ще се ориентират към тези пазари.

Разбийте картелите, всичко останало само ще си дойде по местата.

имаш предвид партията. Щото в България няма такава организирана сила като нея.

Пак се правят на разсеяни, нас на идиоти, а в Брюксел ги мислят за балабурници. Още преди 10 години, мръсни пари на мафията се насочиха към селското стопанство и още тогава в сектора навлязоха мутрите. Прекупвачи и псевдопреработвали са ''сивите звена'' и това е за всички ''неизвестно''. И е добре ДАНС и финансовото разузнаване да научат думата ''превенция'', а не ходят след ехото и пушека.

Аз ли съм луд или всички други, аз незная в РБ да има пределни цени на продуктите, купувам за 50 продавам за 150 е как ще ме накажеш и за какво, един адвокат взима 100 лв. друг 1100 е какво е наказанието.

При капитализма няма пределни цени. Затова пък можеш да имаш и безпределна заплата.

така е едновреме тия бизнесмени ги създадоха далаверите и прането на пари и сега се чудят какво е то производство и има ли почва у нас като няма далавера,май хе е верно това на което разчитаха - без бензин или телевизор може ама бе мамбо не е да са им честити новите реалности на пазарната икономика