Костов: Насилствено изкарват парите на хората от банките

Няма повече пари за сигурност. Нали има атентат в Бургас, а не са увеличили бюджета на ДАНС - ето това е странно, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Насилственото изкарване на парите на хората от банките няма да ги накара да инвестират, каза още той по повод новия данък върху лихвите по депозити. Костов представи и хронологията за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Костов: Насилствено изкарват парите на хората от банките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти си слабоумен, Костоф нищо не вдига, той сигурно сам и оная си работа не може да вдигне. Заплатите ние си ги заработваме сами, а системата прави така, че вместо да получаваме 100%, получаваме 10% от заработеното или по-малко. Аман от промити мозъци, аман от промивачи на мозъци! Как да не те заплюя?

Не разбирам защо е толкова голям проблем КОЙ е на кормилото. Затова сме на това дередже. Проблемът на България са ниските доходи, които получава по-голямата част от работещото население. Данъците и осигуровките, които се плащат върху тези ниски доходи пък са крайно недостатъчни, за да се издържа НЕработещото население на страната, което официално е на държавна ясла: -пенсионери, които са внасяли пари, за да не се налага да работят, когато са с 5 болести на костите и още 10 на сърцето и им изписват пълна шепа хапчета сутрин, обед и вечер - а те работят -безработни, за които реално няма работни места - но не защото са цигани о/или неквалифицирани, а защото държавата не създава условия, за да се откриват производствени предприятия и да се наемат хора -ученици, които са длъжни да ходят на училище до 16-годишна възраст; но на 16 години си в 10ти клас и е изключително нелогично да си насред гимназиалния курс и да напуснеш училище, за да работиш; също така лицата под 16 години не могат да работят, а тези между 16-18 години могат, но по 20 часа седмично и забрана за нощен труд. Реално няма трудова сфера в България, в която един 16-годишен ученик да може да работи при тези условия, затова, ако работодателите са достатъчно луди да наемат непълнолетен, правят шашми с договорите, работното време и присъствието на работното място. -майки с малки деца, които са внасяли пари, за да могат да си кърмят детето, да му мият нааканото през 30 мин дупе и да го хранят с лъжичка, защото то просто не може самичко да се нахрани -държавни служители, които редовно са обвинявани всички знаете в какво От началото на прехода нито едно правителство не прави нищо за развитие на частния бизнес, а той е този, който издържа всички останали. От началото на прехода почти никое правителство не е вдигало регулярно доходите, вместо да ги замразява с оправдания като "криза" и "пари няма". При любимия ви Боко доходите вече са трета година замразени, но за сметка на това цените са скочили в пъти. Всичко това е един голям проблемен омагьосан кръг. Никой не се опитва да реши тези проблеми, но демагогските обвинения как пенсионерите, учениците, майките и държавните служители са виновни за това, че на един работещ се падат един държавен служител и поне един неработещ, как пари нямало и прочее, и прочее. Не намирам здрава човешка логика вината на управляващите да се хвърля върху хора, които не са виновни.

1chovek

Ами как да инвестират хората в бизнес, когато всичко в България се гради на базата на протекционизъм, връзки, "наши хора" и тн. А като добавим и непосилното вече държавно бреме по отношение на дребния бизнес , и всичко това в среда на контролирани, зациклени и неработещи, неефективни пазари - еми да не е луд човек.... Трябва промяна. Трябва премахване на монополите. Трябва облекчаване условията за бизнес пред дребния такъв. Трябва, трябва, трябва...

humfry

Най-тъпото от цялата работа е, че парите на И. Костов и компания няма да се облагат с лихви, защото те надали са в България!

Първата Наша среща от Втората серия в `Клубът на Дървосекачите` на ON24 -- Е вече в листа за посетители . Шест-и-тридесет, шест-и-четиридесет-и-пет привечер Днес -- Е Отворено за Всички-Нас ! (Ако има нещо не-като-хората -- просто кажете незабавно.)

Удряй по спестовниците лишавали се от много неща за да скътат някой лев, който не са инвестирали в бизнис. Че той ГЕРБ убива бизнеса за сметка на свои фирми. Равнопоставеност във бизнес средата няма и затова хората ги е страх за такива начинания. Гледат да спасят и малкото което имат слагайки го в банките. Страната се гъне в корупция, далавери и крадене. Така посегнаха и върху спестяванията на хората. Ще ги дават на лентяите и хрантутниците. Болен здрав носи. Тон на това крадене даде Костов. Тй уби СДС.

На кое дал тон Костов? На едрия бизнес ли? Що не кажеш кой от 10 години тъпче дребния бизнес, а?

Нали другаря Костофф узакони мутренските фирми в "Застрахователни дружества" :)

Тия "родни" политици (в кавички, защото само парите са от България, а разходите на тях и семействата им са основно в чужбина) не е по-редно да обяснят как и защо определени лица са собственици на банки. Иначе Костов колкото и да им е ''основен'' враг направи много за България и доста от идеите му са работещите идеи за страната. Това, че е в опозиция му позволява да се изказва популистки - иначе само тази крайна негова позиция спрямо Русия ме смущава мен лично, каквато дори политици в ЕС и САЩ не си позволяват.

Нищо не съм прочел, само слушам за някакви пари на Сейшелските острови, а пък той мълчи, свитата му и тя мълчи! Да то и детето като свърши някоя, се крие под масата и от време на време проплаква, както Костов, защото му му става дисконфортно!

Нали сега пишеш точно затов че Костов не мълчи? Аман от кретени

А ти??? Да не би и твоя подпис да е там?

На 3500 лева депозит и 5% лихва, колко печелиш след 12 месеца? 175 лева, от които 17,50лв ти е данъка...т.е. бутилка и половина ракия на 3500лева и половин бутилка на 1000лева...а, тези "бедните" с депозитите да не ги жалим...голяма част от тях са изкарани или с осигуряване на по-малка заплата или по друг начин...

Другаря Костов, преподавателя по политикономия на БКП във ВМЕИ-Ленин е един от подписалите се под "Планът Луканов" известен още като Ран-Ът, за тоталната ликвидация на държавата и нейното колонизиране чрез 100% приватизация на всичко за жълти стотинки. Именно той започна същата!

Очевадно си тъпак и това се вижда от няколкото глупости в кратичкия ти пост. 1. Политикономия на БКП няма, а кКостов преподаваше - полиникономика на социализма и капитализма. 2. Планът Ран-Ът няма нищо общо с план за ликвидиране на държавата, а съвсем други неща и няма нищо общо с план, а с анализ. Там описваха какво ще се случи, ако стане еди как си и какво ако стане по друг начин. Това че вие кретените избирате галфони за ръководители на държавата няма нищо общо с този анализ и препоръките към него.

Говори си, не ми пречиш. Чел съм "анализа" и живях последните 20 години според твоя "анализ", дори и под ръководството на другаря ти Костоффф. Видях и Сапио и Лукойл и БГА Балкан и Кремиковци. Само не ми говорете, че костов бил повишил заплатите от 9$ на 100$, защото всеки ден аз съм ходил на работа, а не той вместо мен. Аз съм този който съм му плащал заплатата с данъците ми, а не той или борисофф на мен! Просперитета на една държава се дължи единствено и само поради труда на хората, а не на тези, които ни крадат с правителствени далавери и т.н. Защо при костов заплатата не ми стана 4000 долара, както е в другите държави? Отговарям, защото краденето не спря никога! Кражбите намаляват заплатите и пенсиите, тоест мутрите и политиците, държавата паразит, а не работещите хора! Всеки работещ се стреми обратно - да изкарва повече пари. Логично нали? Не на теб обяснявам, за теб е късно...

Говори си, не ми пречиш. Чел съм "анализа" и живях последните 20 години според твоя "анализ", дори и под ръководството на другаря ти Костоффф. Видях и Сапио и Лукойл и БГА Балкан и Кремиковци. Само не ми говорете, че костов бил повишил заплатите от 9$ на 100$, защото всеки ден аз съм ходил на работа, а не той вместо мен. Аз съм този който съм му плащал заплатата с данъците ми, а не той или борисофф на мен! Просперитета на една държава се дължи единствено и само поради труда на хората, а не на тези, които ни крадат с правителствени далавери и т.н. Защо при костов заплатата не ми стана 4000 долара, както е в другите държави? Отговарям, защото краденето не спря никога! Кражбите намаляват заплатите и пенсиите. Mутрите, политиците и държавата паразит влияят негативно на икономиката, а не работещите хора! Всеки работещ се стреми обратно - да изкарва повече пари. Логично нали? Не на теб обяснявам, за теб е късно...

Събота вечер в Клубът на Дървосекачите (ON24), г-н Костов ! Аз-лично Ви очаквам дори още в приемното лоби (с пълни възможности за комуникация между Всички) Позволявам си да предположа - както и Всички Българ(к)и.

Като имаш акъл, пари ВИНАГИ се изкарват...:О)))!

НАРОДА И ВАЙ-ЕЧЕ ПЕНСИОНЕРА СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО И ТЕ ПЛАЩАТ ГРЕШКИТЕ.

юли

Фактът, че НДСВ, Тройната коалиция и Бойко - преди ГЕРБ и сега, те всички се упражняваха върху Костов и това нещо продължава вече 12 години. Младенов, Луканов, Беров, Димитров, Виденов, даже и бай Тошо всичките взети заедно не занимават толкова мислите на българите през този период. Нищо чудно пак некой на негов гръб да спечели и следващите избори, както стана на последните три избора, ама нещо не виждам омразата към него да е донесла някакъв особен просперитет на България.

много си забавен,но не ми е до смях...

При управлението на Костов се извърши по-голямата част от масовата приватизация. И за слепия е видно колко злоупотреби се извършиха тогава. Това малко българи биха простили. Затова много управленци се занимават толкова с него. Отделно е, че Костов беше първият министър-председател, който си изкара целия мандат. И добри решения за страната е вземал, не само лоши.

Народът му би шута още 2001-ва. И още не му е простил.

Боновите книжки бяха продадени, Приватизационните фондове бяха създадени, предприятията за продан бяха определени, а държавата не разполагаше с 1 лев валутен резерв, Банките бяха пофалирали, плащания по дълга чукаха на вратата, Хиперинфлацията дебнеше, икономиката се сриваше, нямаше жито, Козлодуй трябваше да затвори 1999г. по договор на Беров, нямаше присъединителни и европейски фондове, дълговете на заводи и компании бяха астрономически.

kgb777kgb

Защо не си направиш труда да видиш сделките по негово време , ако имаш поне основно образование с едно калкулаторче можеш да сметнеш КРАЖБИТЕ !!! Аз ще ти помогна - говорим за МНОГО МИЛИАРДИ присвоени от Костов , Софиянски и разните други боклуци от обкръжението му !!!

Нема да сметам цифри, щото нито ти, нито аз ще ги изкараме точни. Народът го е сложил къде му е мястото, извън управлението. Обаче, какво се туткат следващите, вместо и те да го сложат където трябва.

Виждаме ги и няма НИЩО нередно. Едва ли можеш да правиш сметки. Много си кух за такава дейност.

Бихте ли наминали в Клубът на Дървосекачите (ON24) събота вечер седем наше време ?

asen

Вятърът не брули ниските марули. Вятърът се бори с високите бори! Всички ги е страх и от сянката на Костов, за тава лаят срещу него!

ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ЗНАЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА В ДЪРЖАВАТА НИ. ДАЛИ НЯКОГА НАРОДА ЩЕ ГО ПРОУМЕЕ И АКО ДА ДАЛИ НЯМА ДА Е ВЕЧЕ КЪСНО.

Защото другаря Костов, преподавателя по политикономия на БКП във ВМЕИ-Ленин е един от подписалите се под "Планът Луканов" известен още като Ран-Ът, за тоталната ликвидация на държавата и нейното колонизиране чрез 100% приватизация на всичко за жълти стотинки. Именно той започна същата!

Костов иска да го виждаме като безспорният лидер на политическата арогантност. Той не е в състояние да приеме нито един аргумент на опонента си, който и да е той. Той е роб на едно високомерие, агресивно и неприлично. Идва от низините, а се държи като някакъв аристократ. Винаги упреква другите, макар че всичко, до което се е допрял, все е фалирало къде му е партията, къде са му другарите, съидейниците? Останал е само с неколцина послушници. Майстор е предимно в продаването, а не в съграждането кажете си , спомняте ли си нещо да е построил освен да ликвидира, подарява, разпродава и все в този стил. Какъв човек трябва да си, за да продадеш цяла национална авиокомпания за жалките 150 хиляди долара и да се виждаш като някакъв строител на съвременна България! Кой идиот може да повярва на това.

Прочети коментарите и ще се убедиш че са доста, но все пак недостатъчно за да оглави държавата пак.

Идиотите вервате на който ви излъже, но не виждате това което е пред очите ви. Пример 1. Алфа банка преди 2 дни я продадоха за 1 долар. Пример 2. България ЕР беше създадена като се вложиха близо 50 млнлева и на следващата година Цървула я продаде за 11 млн. за да натрие носа на Костов как се продава авиокомпения. И идиотите навярно сте скачали от кеф. Само че както винаги пропускате че дългонете на Балкан бяха 2 (два) пъти по-голями от цялата му капитализация. Тка че за 150 000 долара бяха продадени 100 млн. дългове и вместо държавата да поеме този дълг го прехвърли.

1.А кой беше собственик на банката? 2.Имаш ли представа имотите на Балкан по цял свят колко бяха?

Гледам, че плюенето по Костов се е развихрило с пълна сила. Той може да е всякакъв, но не могат да му се отрекат поне 2 неща: 1.Пое държавата, когато заплатите бяха 10 долара, а пенсиите - 3 долара. Само за 1 година стабилизира доходите на хората. 2.Костов е единствения политик, който има цялостна визия за развитието на България. Самият факт, че комуноидите повече от 10 години продължават да плюят по него говори, че още ги е страх от него. Ако беше крал, защо за 11 години, откакто не е на власт, не беше осъден?

Малко преди нова година ЧЕРВЕН Варненски депутат каза от трибуната на НС че ако в България има протести доларът ще стане 5000 лева, веднага след нова година почнаха разните му там шествия, митинги и блокиране на пътищата от хората на Костов. Доларът в пиковите си дни достигна ди 6300 лева но в момента в който Стефан Софиянски се съгласи да стане премиер доларът се срина до 3000 и същия служебен премиер успя да покрие почти двумилионния дефицит от зърно с обещанието да внесе сто хиляди тона пшеница от Полша. Та, за Костов освен че помогна на БСП да абдикира от властта и да изхвърли Виденов от политиката май нищо друго полезно не е направил.

А защо мислиш изхвърлянето на Виденов от политиката за полезно? Жан Виденов беше честен и достоен политик на прехода,единствен може би.

Хората, чиито доходи от влогове намалеят с 20-30лв. няма да гласуват за Бойко и ГЕРБ. Съдя по себе си.

kgb777kgb

От МНООГО ПРОСТ човек какво друго да видиш !!! И като не гласуваш за Бойко , за кого точно ??? В тая криза , ако бяха останали които и да е от бесните крадци вече щеше да си се споминал ! И пак да повторя НЕ съм от ГЕРБ , учил съм математика и МОГА да смятам и да гледам РЕАЛНО !!!

Ха да пообсъдим в Клубът и (И!) това ?

Назови смело ПП Атака, вместо да се гърчиш в пост-тоталитарен-червено-фашистки гърч.

Този човек трябва да се скрие някъде и да не се показва . Егати наглото човече, разпродаде България.....

Да се смее ли човек, да плаче ли?! "За да разберем какви са последствията върху хората от налагането на този данък, трябва да се поставим на мястото на човек, за да разберем от неговата гледна точка. Ако на един човек му отнемат 50-100 лв., с които той ще си закърпи бюджета и той си ги е сметнал, че са му чист доход, това за него е много страшно. На онзи, който му се вземат 3000 или 5000, той има много повече." Ама да беше казал тези 50-100 лева данък на лихва на какъв влог се падат АА!!! Значи за да имаш 100 лева данък лихва излиза че лихвата ти е 1000 лева, а сега всеки да си сметне колко хиляди лева трябва да имаш в банката за да изкараш 1000 лева лихва. Та въпроса ми е как този с многото хиляди в банката ще му се отрази толкова зле на бюджета ако плати 100 лева данък? А да не говорим че тези с многото пари в банката са скрили голяма част от данъците!

Принципно Костов е прав, какъв доход е нещо, което даже не може а ти съхрани спестяванията,инфлацията е по-висока от лихвата. Питам Ви имам и кредит и депозит в една и съща банка, плащам си кредита, не го погасявам, за да имам пари за черни дни, защо ще ми вземат данък, какъв доход, като лихвата по кредита ми е 3 пъти по-висока от лихвата по депозита, но нали никой няма да ми разреши креди, ако не дай боже ми потрябва за " безплатната ни здравна система " като всеки месец чинно внасям ЗОВ в размер общо на около 80 лв.

Нещо не ми пуснаха коментара защо бях доразвил тезата ти за седераст и какъв си станал. Ако беше чел щеше да видиш че Костов визира и еднолични фирми, които си държат оборотен капитал по банките и 20000 лева такъв капитал се облагат със 100 лева върху лихвата. Отделно хората имат по няколко влога в различни банки след фалита на банките 1996 г., защото парен каша духа. Така че влогове от 5-10 000 лева носят данък 25-50 лева. Или това са много пари ли?

" Ако на един човек му отнемат 50-100 лв., с които той ще си закърпи бюджета и той си ги е сметнал, че са му чист доход, това за него е много страшно. " Значи искаш да ми кажеш , че аз ако имам 20000 в банката и платя на година 100 лева данък (прави по-малко от 10 лева на месец) и настъпва голяма драма цитирам пак "това за него е много страшно". Този чичо Скруч със страшната житейска драма не си плаща и другите данъци, защото смята че е в реда на нещата само да взема и никога да не дава. Много поздрави от бивш седераст до настоящ ... това което първо ти дойде на акъла, то винаги отговаря на истината.

Този човек трябва да се скрие някъде и да не се показва . Егати наглото човече..............

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, МНОГО ВИ МОЛЯ ДА ПОСОЧИТЕ РАЗМЕРА НА ПАРИТЕ ЗАЛОЖЕНИ ПРЕЗ 2013 Г. ЗА РАЗВИВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА!!!!! ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ СРЕДНИЯ И МАЛЪК БИЗНЕС УМИРА С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН И ВЕЧЕ НА ПРАКТИКА ГО НЯМА. ТОВА НЕ ВИ ЛИ ПЛАШИ?

Не е работа на ПРАВИТЕЛСТВОТО да ви развива бизнеса. То и бизнеса ни е на такова дередже, щом като го мислите. ЕГАТИ БИЗНЕСМЕНИТЕ! Да развиват бизнеса е работа на ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ! Но за 95% от народонаселението, ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ са едни чорбаджии, изедници, мошеници, измамници и каквото там се сетите... И бяга народонаселението, да работи пак за ПРЕДПРИЕМАЧИ, ама чужди...

Да, не му е работа да го развива пряко, но пък за сметка на това, именно правителството е това, което прави бизнес-средата благоприятна за развитие на икономиката! Е, такава благоприятна среда НЯМА, то никаква няма, та какво остава и за "благоприятна". ЗАТОВА парите на предприемачите са по банките, а не се инвестират в нови бизнес проекти.

Категорично не си прав!

МАЙ ЩЕ НАПУСКАМ ГЕРБ И IQ 146 И ЩЕ ПРЕМИНАВАМ КЪМ КОСТОВ ДОСТА ИСТИНИ КАЗВА ,ЖАЛКО ЧЕ НЕ СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ

Това не работи, даже е направо жалка история, много ниска топка, IQ под 100...

Това няма да стане. хората няма да си изнесат влоговете. Но хора с високи влогове ще пропищят. Лошото е че сигурно мнозина от тях няма да включат тези пари в някакв бизнес или парични операции, от които да си върнат лихвата. Защото НЯМА УСЛОВИЯ ЗА ТОВА. Пазарът на ценните книжа или други парични операции за печелене на пари не са нито май много развити у нас нито популярни сред населението.

НЕ Е ВЯРНО - ТОЧНО ТОВА ЩЕ СТАНЕ - МНОГО ХОРА ВЕЧЕ СЕ ЗАПРЕТНАХА И СЕГА САМО ГЛЕДАТ ДАТАТА НА ПАДЕЖА - АДИОС ГЕРБ, ЧАО БАНКИ ............

humfry

Пазарите с паричните операции са 99.9% чиста доказана спекула. Знаеш ли какво е значението на думата брокер? Спекулант! Знаеш ли защо има финансова криза? Заради спекулантите! А знаеш ли какви са бонусите на спекулантите? Не искаш да знаеш!

Аз веднага бих сезирал ПРОКУРАТУРАТА. С всички данни и бих СВИДЕТЕЛСТВАЛ, с голям КЕФ! Ако всичко, което пишете, е вярно!

Много хора в страната са забелязали, че малкия и средния бизнес има големи трудности. Ама наистина големи. И нищо не се прави за стимулирането му!

Костов е единственият политик, който дава адекватни обяснения за това, което се случва в момента. От което червените милиционери и цялата комуноидна паплач се побъркват.

Така е, Костов е единствения, за когото си заслужава да гласуваш! Тъпото чалгарско племе обаче не го осъзнава - щом контролираната от ДС медийна машина е казала, че Костов е лош, значи той е лош вече 10 години. А защо точно е лош, и защо комунистите и милиционерите треперят като му чуят името, чалга електоратя не си задава въпроса. По признания на самия доган, ДПС е било най-зле и най-бедно по времето на Костов. След 2001 сега управляващия боко тиквата отива да му целува ръка за генералските пагони.

2. ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН МЕНЕ. НЕ СИ ПРАВИ КУМИР И НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ...

2. ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН МЕНЕ. НЕ СИ ПРАВИ КУМИР И НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ...

Грешите, драги ми "Но Нейм". КАПИТАЛИЗМЪТ и частната собственост са виновни за цялата тази мизерия, която брули мнозинството от народа вече 23 години.

А?! В Северна Корея, Китай и Куба да не би да няма мизерия? Има, при това повече. Капитализмът е вид етика, поне нормалният капитализъм, той не е печалбарство, грабеж и натрупване на много пари. Ако беше така Ал Капоне щеше да е един от най-големите капиталисти.

Никаква мизерия няма в социалистическите страни. И да има,тя е относителна. Бидонвилите, гетата са в Сао Паоло, Мексико сити, Лисабон, Неапол ...... Безработицата, престъпността,безпаричието,отчаянието.... са все синоними на капиталистическия строй

9. НЕ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВУВАЙ ПРОТИВ БЛИЖНИЯ СИ.

Не че одобрявам приватизирането на безценица, но, ако не забелязвате, всички правителства след Костов полагат супер усилия частният бизнес да тръгва възможно с най-голямо навътряне, а в същото време държавната хранилка става все по-обемна и искаща - дори да затворят 5 училища в страната, за да се спести от учителски заплати, се създават на тяхно място 15 комисии, агенции, съвети, да може държавните пари да не идат зян. Излиза следната логика: Костов дал държавното без пари, дай сега ние (цар, мар, Станишев и особено Боко) да цедим частното и да пазим държавното. Не искам да се правя на ясновидка, но ако Костов е отново на власт, според мен ще свали данъците и лудите осигуровки за бизнеса, хората ще се махнат от сигурната не особено платена държавна хранилка, за да правят добре платен бизнес. Заетите в частния бизнес вече няма да са 1/3 в държавата, а ще са 2/3 и тогава икономиката ще тръгне напред, вкл. и с повишаване на заплатите във всички държавни сектори. Костов говори като човек, който разсъждава именно по този начин. Лошото е, че не съм сигурна дали наистина ще го направи. Сега някой гербер ще писне "ма кой ви направи магистралите". Ще отговоря така - нямам пари да си купя 15-годишна трошка на старо, внесена от Европа. Пари нямам дори за автобусни билети. За какво са ми тези магистрали тогава? А БДЖ, което ползвам, и което е евтино, удобно и по-безопасно от заледените зимъска джам-магистрали, не се дотира, ремонтира и изобщо подобрява по никакъв начин. За сметка на това София има чудно капещо метро.

humfry

За БДЖ две мнения няма! Но се прави с цел, за да може междуградския автобусен транспорт на нашите хора да цъфти, а от друга страна нашите хора да приватизират БДЖ за 2,50. Колкото е свалил Костов данъците преди, толкова ще ги свали и сега. Пък и кой данък е висок, ДДС ли? Плоския данък в момента е 10%, колко повече да се намали, 2% ли да стане ("колкото е годишната инфлацията"), а най-добре да се премахне направо? Този бюджет на подаяния ли ще го кара? Защо в света има само 5-6 бананови републики с плосък данък? И защо въобще се коментират политически трупове, не ни ли беше достатъчно Костовото управление? Май много късопаметни мазохисти има сред този народ. То в българската политиката само ходещи трупове - зомбита!

8. НЕ КРАДИ!

иван костов ,н.в.симеон,сергеи,и доган са тези които народа трябва да изправи пред стената,те са главните виновници за састояниета на страната ни .сега иван коментира че други са виновни,а тои 22.години в властта какво направи ?

Иван Костов е управлявал страната 4 години, глупако! Той е виновен днес да не получаваш 10 долара заплата като при виденов! Ако ще ги изправяме пред стената, то боко тиквата е за казан или клада!

драги ми ккк аз от 1989 год.не живея в бг. и никога не сам получавал 10 USD.заплата.тези които останаха в бг. така и не разбраха че погледнато отctрани се вижда по добре .в бг ви утрепаха с лажи, чалга,грозен футбол,и наи jaлкото е че все още вярвате в светлото бадеще ,което никога няма да доиде.прав е волен, бг. се циганизира! ,от страни се вижда наи-добре !

Ай ромале много си прав!

Иван Костов най-добрия политик на новото време. За съжаления БГ кухите лейки не го разбраха. Как да познаеш правоверния комуняга? Покажи му Костов и гледай реакциите

Костов казва, че Бойко бил чудовищно неграмотен като премиер е, да, не е бил идеологически ратай на комунистите като Костов, преподавателят по политикономия на социализма. Обаче неграмотният Бойко се държи като стопанин, и криво-ляво нещо прави. А пък дебелоокият Костов, много грамотният Костов продаде Кремиковци за един долар. За един долар. И вижте сега колко е грамотен и колко диви са ония, които все още го смятат за нещо. Той продаде за един долар комбината Кремиковци на един друг мургавеляк Валентин Захариев. Няколко години по-късно онзи го продаде на трети красавец, пак мургав индиецът Митал, за около 230 милиона лева. Веднага Митал заложи комбината и взе над 300 милиона евро за него. Накрая, наскоро комбината бе придобит за нови над 300 милиона лева от поредния си собственик. Ето го грамотният Костов той не вижда в Кремиковци повече от един долар, но междувременно от него са се пръкнали над един милиард лева. От един долар един милиард, при всичките врътки. Ето го големия управленец, големият стопанин и пр.

А колко бяха дълговете на Кремиковци?

Само преди дни продадоха Алфа банк за 1 долар. Познай защо тъпако

От кого и за колко малко бе продадена най-голямата рафинерия на Балканите ?

От Костов за много повече отколкото струваше. Точно 51% за 101 млн. долара със златна акция на държавата . В последствие Лукойл изкупува още 45-6 % за още толкова пари, инвестира 2-3 млрд. в обновяване на инсталациите и подобряване на фракинга. При продажбата от 1 петрол се добива под 50% бензин сега гони 90%. Единственият път за доставка на Петрол е от Русия, защото през Босфора дерат кожи. И най-вече ти си обикновен циганин и не е редно да се наричаш българин.

2. ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН МЕНЕ. НЕ СИ ПРАВИ КУМИР И НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ...

Dobromir Dimitrow

Да нямаш други богове, освен боко ли имаш предвид?

Костов, крадецо, върни ни парите!!

Много добре си спомнян, че точно Иван Костов, когато беше финансов министър при Филип Димитров, първи поиска данък върху спестяванията.

За да не се подвеждат тези, които ценят моето мнение оповестявам, че в този форум давам мнения САМО като регистриран-"IQ146"със син, седесарски цвят. Както подобава на бивш заклет сeдeсар, а не като сегашните ПРЕДАТЕЛИ на синята идея, КРАЛИ родината си така, както и башибозук не я е КРАЛ. Черните "IQ146" са на провокатори, които се опитват да компрометират изключително безпристрастното ми и компетентно мнение, основаващо се САМО И ЕДИНСТВЕНО на ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС!!!

Кажи нещо за Фидосова

krassikat@

Не я познавам тая особа. Но ако внушенията ти са верни и има престъпления, мястото й е в ЗАТВОРА! Кой ПРОКУРОР е уведомен за злоупотребите? Води ли се разследване? Ако не, защо не е сезиран Гл. Прокурор, КОМУНОИДЕН СЪВЕТНИК на ГОЦЭ? Къде спи опозицията? И т.н...

Изобщо не е прав Костов, чист популизъм и отчаян опит за класиране на "трапезата" следващата година. Той също е участник в отбора продавал активи за жълти стотинки. Не заслужава уважението ми!

Много ме кефи, как някой като падне от власт и рязко започва да му пука за хората :)

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова е получила 150 хиляди лева от "Титан АС" ЕАД. Сумата била преведена на 15 декември 2007 година. Като повод за превода е посочен договор за наем. Лидерът на РЗС Яне Янев показа днес платежно нареждане за получаването на парите. Той не посочи откъде има тази информация, но попита дали премиерът знае за тази декларация, за какъв имот се плаща такава сума, дали Искра Фидосова я е декларирала и така ли ГЕРБ набирали средства преди изборите.

Огромната амбиция и стремежът за концентрация на максимална власт винаги са движили Искра Фидосова. Не случайно забележителната герберка се стреми да уреди на ключови позиции свои хора. Протектирането на определени фигури за сметка на други бе разкрито и в един от подслушаните тайни разговори на властта, когато Фидосова натиска Ваньо Танов да сложи неин човек за шеф на ломската митница. По същата схема Фидосова успява да изгони шефа на горското стопанство в Лом Ганчо Козаров. Апетитното място заема нейният съученик Константин Костов. Сега той коли и беси, а правото да режат дървета, да търгуват с дървен материал имат само хора и фирми, които приемат определени ангажименти към предстоящата предизборна кампания на ГЕРБ. Лозунгът е следният: Всички дървета за ГЕРБ!.

Имам съвет- не гледайте в чуждата паница, гледайте само в своята. Само така ще разберете по времето на кой политик и партия е била най-пълна. Моята паница лично, като човек който си изкарва парите с много труд, започна да се пълни при Костов, при Царя беше най-пълна, при Станишев започна да се поопразва, а в момента е напълно празна. Така, че не ми пука колко е откраднал Костов, пука ми какво съм получил аз покрай цялото крадене.

Най-накрая да видя някъде истината написана!!! И действително - "не гледайте в чуждата паница, гледайте само в своята."

Само че, паниците ни са пълни/празни не, заради Костов, Кобурготски, Станишев или Борисов. Тяхната политика зависи от евроатлантическите ни братя, които бъркат в нашите паници по тяхна си преценка.

Аз пък не съм съгласен КРАДЦИТЕ да ми хвърлят къшей хляб в чинията, за да се съглася и да приема КРАЖБИТЕ им. На КРАДЦИТЕ мястото е в затвора! Независимо от моята чиния!

Ако си мислиш, че има политик, който не краде, си страшно наивен. Системата в която живеем няма никога да ти позволи да останеш в нея, ако не крадеш. Това е част от правилата. И по цял свят е така.

много ясно и точно- и наи-вече правилно написано..- при мене се получи същото- и те подкрепям ... дали има повече толкова прагматично мислещи хора ..?????

Деребейката Фидосова с хотел до краварниците на Доган В избирателния й район я наричат помешчицата. От родния си Лом до Монтана, където живее, преди да влезе във властта, Фидосова е изградила мощна империя. В прия-телския й кръг са юристи, лекари и политици, които движат процесите и умело забогатяват в най-бедния регион на Европа. Бившата студентка в обявения впоследствие за незаконен стопанско-правен факултет в Монтана притежава всички необходими качества за политик в България. Изключителната й адаптивност и уменията й да следи посоката на вятъра я изстрелват в първите редици на властта

Като повечето от българските политици и тя минава през няколко партии, преди да прегърне идеята ГЕРБ. Увлича се от модерната за началото на този век у нас царска вълна. Искра Фидосова е първият човек, който стиска ръката на Негово величество Симеон Сакскобургготски при първото му посещение в Монтана. От управлението на НДСВ тръгва възходът й. Оттогава е и запознанството й с Бойко Борисов. Фидосова бързо се усеща, че далаверата е при бившия главен секретар, чийто популизъм заразява като мощна грипна вълна българското население. На всичкото отгоре царят не се е показал достатъчно благодарен и не е направил видната юристка депутат. Шансовете с Бойко са огромни, а парламентарната кариера е вързана в кърпа.

напълно вярно и точно изказване на костов.лидерът на ДСБ е доста по-умен и обигран политик от палячовците на герб. има за кого да гласуваме.

Ванко в случая е прав! Че и той направи много зулуми и едва ли някога ще влезе отново във властта си е така! Но като опозиция започна да изкарва много кирливи ризи на управлявашите и това е добре!

По принцип, всички парламентарни партии стоят по-добре, когато са в опозиция. Вземат ли управлението, автоматично се превръщат в изпълнителни колониални чиновници и започват да издишат.

Dobromir Dimitrow

Абе за жалост не всички - виж бсп са смешни, откакто герб са на власт! Май не смеят много да ги натискат, че да не им го върнат!

Принципно си прав. Но доколкото си спомням, навремето Костов доста добре се опитваше да балансира между натиска от Изток и от Запад. Което за мен го прави единствения политик с опит за независима национална политика. При всичките негативи на настоящото правителство, на моменти и то се опитва да търси този баланс, дори отстоя (пред Израел) една много правилна позиция по отн. атентата в Бургас. Но спрямо народа си са немилостиви грабители, което вече ги е обрекло на провал (на следващите избори).

Чии ли са сребърните мини зад Тодорини Кукли в посока Своге?Мини за открит добив на сребро,нелицензирани и охранявани от яки момчета с джипове.До преди три години бяха на Доган,ама сега се мълви под сурдника в Бързия и Берковица,че са на една яка кака от Монтана..Тая където купи хижата на Петрохан.Май и казват Дебелосова или Маданската Биволица на галенко.

Така Калинката на МВР-то на Цветанов един път живее в държавен апартамент даден и от областен управител на ГЕРБ, в нарушение на закона, втори взима общинско жилище от кметство, ръководено от кмет на ГЕРБ, пак в нарушение на закона, въпреки че има собствено жилище и не е крайно-нуждаеща се. Според юристи от кариерата това е категорично длъжностно престъпление по чл.282 от НК. Калинка Пенчева е ползвала и бунгало на Златни пясъци, което е собственост на МВР, научи АФЕРА. Бунгалото е ползвало от Пенчева срещу 5 лева на ден, ако въобще е плащано.

Костов, навремето гласувах за теб. Пак ще го направя, ако кажеш, че тъпия и прост милиционер Борисов, се справи във властта ПО-ДОБРЕ ОТ ТЕБ? Най-малкото, защото НЕ ДОПУСНА партизани от ГЕРБ да станат милионери и мулти-милионери! Можеш ли да ме накараш да гласувам за теб? Съмнявам се....

То когато един прибира всичко за себе си как да остане за другите, па макар и съпартийци.

Искаш да излъже за да гласуваш за него, така ли? Е няма как да стане. После ще го обвиниш че лъже.

Костов е абсолютно прав!