ДАНС и САЩ хванаха българин със стотици милиони от Венецуела

Американският посланик Ерик Рубин ще разговаря с премиера Бойко Борисов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво точмно е незаконното една компания да има банкова сметка? И това да не е сметка на ЦРУ, та да не се знае от каква дейност са парите??? Пране на пари от наркотици, от проституция ли търсят нашите Убавци в петролна компания????

Дайте ми милион па ме чакайте да умра и ме призовавайте колкото си щете! Ш'ма фанити за кукувуту ляту! А може и въобще да не мъ фанити! А адвокат хлоорофилин го търсете на Карибите как продава кубински пури и бури!

Ги изтегли сега ще фалира банката

:)))Супер новина,от нея е ясноно,че никой не е хванат все още,щото г-н Борисов още не е обсъдил с американският представител нещата.Ясно е само едно,че САЩ са дали команда "фаст' на добре дресираните си кутрета

нищоправещата комуноидна издънка ДАНС няма никакъв принос

По-долу има коментари, в които се предполага, че лицето може да се казва Цветан!? Това е недопустимо, защото може да доведе до предположението, че са казва и Цветанов, т.е Ц.Ц, а не измисленото от подигравчии и неистинско Цв.Цв. Припомняме, че последното лице, няма нужда от милиони чрез Венецуела, тъй като ги получава от тъща си. Кой ще се занимава с простотии, вместо да се моли закусвайки?

За Данс незнам, но САЩ ги хвана, кой ли ще ги съди?

САЩ а не БГ БГ само се прави дарзава на комплексари

Валери Григоров: Шефовете на ДАНС са от обкръжението на Делян Пеевски, трябва да има оставки (И АРЕСТИ И ПРИСЪДИ!!!) за случая „Гебрев“ 13.02.2019 Април 2015 година е даден първи сигнал, че има опит за отравяне на три лица. Изхождайки от тяхната персона, означава, че те са хора, свързани с националната сигурност. В болницата винаги има дежурен полицай. Той би трябвало да сигнализира. Учудва ме фактът, че разследването е възложено на СДВР. Там са затрупани от ежедневни, битови случаи. Това е бягство. Това каза бившият шеф на гранична полиция Валери Григоров пред Люба Кулезич по Евроком. Нямам сили да се усмихна репликата на главния прокурор. Това е способност да неглижираш. Ние виждаме кака се отнема собствеността на либийския кораб, който министъра на транспорта публично каза, че това е частен случай. Ние имаме способността на омаловажаваме. ДАНС и Гранична полиция имат ресурс за установяват и контролират лица. Случаят е неглижиран. Известно ми е, че част от лицата, които са подготвяли покушението на министър председателя на Черна гора отново са пребивавали у нас. И ние виждаме сериозното притеснение на премиера, но той, която пряко ръководи службите, премълчава сериозни неща за националната сигурност. Когато външни служби изнасят информация, значи нашите служби не работят. На нас ни е известно фактът, че Пеевски бе председател на ДАНС за една седмица. Той остави своите заместници. Те са от близкото обкръжение на Делян Пеевски. Те не биха разследвали обстоятелства с бизнеса на Пеевски. Скандалът е политически. Трябва да се поеме отговорност. Трябва да има оставка на правителството и подмяна на ръководството на ДАНС. Трябва да се почисти цялата корупционна система.

Огнян Стефанов: Ако пеевските медии са прави за Гебрев, трябва да арестуват министъра на икономиката. 13.02.2019 На мен лично ми прави впечатление, че хората с изключителен жар и плам обясняват колко професионални са руските служби, че те не могат да се занимават с подобни неща. Никой не застана да каже: Абе хора, тук е посегнато на лица от ВПК. Този комплекс е един от малкото останали бизнеси в България. Никой не защити тези хора. Това са българи. Нека да се разбере кой е посегнал. Това каза Огнян Стефанов пред Люба Кулезич по Евроком. Изведнъж нашите служби се оказа, че знаели кога Федотов е бил у нас и как е напуснал. Самото неглижиране на този случай трябва да има причина. Не споменаваме, че Емилиян Гебрев е собственик на „Дунарит“- един от сериозните активи на КТБ. И когато той заявява, че има готовност да се включи в „Дунарит“, веднага се превръща в проблемно лице. Както други предприятия бяха присвоени, дали чрез занижени цени, или чрез кръгове от лица, стигаме до „Виафот“. Това е фирмата, която проявява стремеж да придобие „Дунарит“. И тук се появява Делян Пеевски. В скандала с парите от Венецуела пък се появи името на Ирена Кръстева и Оманския фонд. Никой не казва дали това са те. Но ако се направим връзка между Делян Пеевски и банката ВТБ, тогава взаимовръзките ще станат още по-ясни. Чета в някои медии какъв ужас е настанал, че се нападат руските служби. Не мога да предвидя какво ще покаже разследването. След външната намеса, надявам се, че ще бъдат по-активни. В живота нещата се променят в дадени ситуации. Хората са избрали ЕС и НАТО. Над 2 млн. са в Западния свят. Никой не чака на летище Внуково, за да бъде приет. Част от пеевските медии обвиняват Гебрев, че бил такъв и онакъв и от България се изнасяло оръжие за украински сепаратисти. И видите ли колко справедливо руската страна ни наказва. Ако това е вярно и се мълчи, значи министърът на икономиката и ДАНС трябва да бъдат задържани и да започне разследване срещу тях. Пешкирът го обира този, който е начело. Пропуснахме да споменем за помпозната визита на Цацаров и Младен Маринов в Дубай. Какво правим там, без да имаме договор за сътрудничество. Те са извикани там, защото се води разследване, в които са замесени и американските служби. От там също ще излезе лицето, което споменаваме тази вечер.

За Христо Бисеров ме пере пари НК кааха отвън! За Брендо, че НЕ е нормален бизнесмен и едър инвеститор ни казаха пак отвън (и че има къртици на най-високи нива сред прокуратурата, службите и властта - същи) За Доган и Пеевски и контрабандата с цигари и подпомагането ба терористи пак отвън ни казаха! За това, че Гебрев е отровен и от кого и с какво - ОАК отвън! Сега за препраните милиони от диктатора на Венецуела / пак отвънка! И така можем да продължим да изреждаме до догодина! Но иначе нямаме нито корупция, нито организирана престъпност, да не говорим за мафия!

Асен Йорданов и “Бивол” са наистина голяма работа и затова толкова ги уважавам! “Асен Йорданов: Всички разкрития за Гебрев, „Виафот“, отравянето и парите от Венецуела ВОДЯТ ДО ЕДИН ЦЕНТЪР!!!!!!!! 13.02.2019 Надеждата крепи будалата. Фактите са такива, че случаят с отравянето на Емилиян Гебрев идва от външни фактори. Тук става въпрос за реални действия на външни институции, които разкриват тази престъпна схема. Това каза в „Честно казано с Люба Кулезич“ журналистът Асен Йорвданов. Това, което ние правим, е да разкриваме цялата скрита структура на това престъпно задкулисие. Нашите разследвания и разкрития се отчитат навън. Това е обнадеждаващо, че „ледът се пропуква“. Че неотменимо стигаме до дъното, че цялата престъпна мрежа е оплела държавата. Преди един месец никой не смееше да каже, че „Виафот“ е свързана с Делян Пеевски. Разкрихме, че зад фирмата стои Александър Ангелов-от адвокатската кантора на целия бизнес на Пеевски. Разплита се чорапа и схемата излиза на бял свят. Гебрев е ясно, че е бил отровен. Това го казват разследващите. Финландската лаборатория директно казва ,че веществото е сходно с „Новичок“. Фактът, че Гебрев е оцелял, както и Скрипал, показва, че или не е успял да погълне от въпросното вещество или тези, които са тръгнали да тровят, не са си свършили работата. Всички разкрития-Гебрев, Виафот, отравянето, новите разкрития за прането на венецуелски пари през български банки, води до един център, до един кръг.

Стотиците милипна не са стотици, а 60.

60 милиона “само” са само при един от траншовете! Изчакай малко и след това брой, като толкова се интересуваш.

Хайде малко да се поограмотиш - чети и брой, след като си сд фиксирал точно в цифрата: Ето кой е българинът, получил 140 милиона евро от Венецуела в адвокатска сметка (ВИДЕО) София, България 13 Февр. 2019, 17:00 Българинът Цветан Цанев е мъжът получавал милиони евро от Венецуела, твърди Нова телевизия. Това сочело разследване на ДАНС и американските служби. Схемата вероятно е свързана с пране на пари, а средствата са идвали от Държавната петролна компания на Венецуела. Става дума за 140 милиона евро. Сигналът от американското разузнаване до нашите служби е подаден в понеделник. И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати службите получили сигнал - в българска банка са превеждани милиони евро в доверителна адвокатска сметка. „За да могат да бъдат създадени подсметки на съответни клиенти, по които да постъпват паричните преводи от Венецуела, и от които тези парични средства да бъдат трансферирани на различни основания, нямащи нищо общо с адвокатската дейност като закупуване на храни, финансиране на спортна федерация и т.н.”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров. Цацаров и ДАНС потвърдиха за българин с адвокатска сметка, в която идвали големи пари от Венецуела От България парите са превеждани към различни страни от адвокат Цветан Цанев, който има българско и още няколко гражданства...”

Сега ще е интересно кой как ще се опитва да се откупва и дали и кой ще се опитва пак да замазва...както по правило винаги досега се е случвало. Само дето сега ше е много трудно до невъзможно, щото много се разсмърдя и получи огромна публичност! Някой свестен или по-голям играч би камбаната превантивно и направи дежурната операция замазване за откупване невъзможна! С което даде старт на упражнението: “Натопи другарчето, за да отървеш евентуално кожата!” А ако се разрови и разследват докрай и другите операции на въпросната българска пералня, оопс банка де, ойде коньо у реката, барбар с кукловодите зад нея!!!

Тебе кво те интересуват чуждите пари?

Мен лично не, други ги броят фиксирано и пристрастено... Мен ме забавлявах нашите местни тарикати, които толкова са си повярвали, защото в Нългария колят и бесят, к крадат без мярка, че решиха че и навън ще на.бат дявола. И решиха да си го мерят с големите играчи... Дано да издържат на болка...щото се задават трудни дни за тях! Настанаха превратни времена, когато страхуващите да се страхуват, сега ще видим що за мъже са наистина:)

Ба си заспалите репи? Е този не си ли е декларирал приходите пред НАП до сега, че трябва американския посланик да им казва кво да правят.

Тези специално са от недосегаемите в Българуя! Те са над тези неща - и винаги са били... ДОСЕГА!!! Сега ще видиш колко са болни изведнъж!

Нашите толкова подготвени управници пак разиграват пиеската “Кой ни сра в гащите!” Иначе на приказки са най-великите и най-успешните поне във Всекената... ====== “Гладният прокурор Сотир Цацаров ... ПРИЗНА, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ТРАНШОВЕТЕ В БЪЛГАРСКА БАНКА Е ДОШЛА ОТ ... САЩ!?!?!!” ПАК!!! И отново възниква въпросът ни за чий са к тогава Цацаров, ДАНС, МАНС, разни служби, финансови разузнавания и други недоразумения! Ми те “Годпидари на ефира” свършиха много повече работа в тази посока от тези всичките и ги направиха за резил - може би точно затова ги отстраниха и тях ог ефира, както и други неудобни за мафията журналисти, като Сашо Диков, Люба Кулезич, Ани Цолова, ... които не успяха да “кръстят” а не можаха да сплашат или купят!

САЩ да бързат с преврата, че почти няма да останат Венецуелски резерви за демократизиране. Айде малко златце отиде към Турция, сега някой лев към България..

Не е на магарето работа да се опитва да дава акъл, дето го няма! То затова е и магаре!

стотици милиони или 60 милиона? Я се оправете, че в двете статии пише различни неща

Осем въпроса към премиера и главпрокурора след срещата с US-посланика 13.02.2019 Премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, началникът на ДАНС Димитър Георгиев се срещнаха с американския посланик Ерик Рубин. От разговора между четиримата стана ясно, че милиони от Държавната петролна компания на Венецуела са минавали през банкови сметки в България. Част от средствата вече са напуснали страната ни. Главният прокурор Сотир Цацаров веднага обяви, че у нас ще започне досъдебно производство за пране на пари. Цацаров призна, че информацията за траншовете е дошла от САЩ – както по оперативен, така и по дипломатически път. Установени са българската банка и титулярът на сметките. По думите му парите след това са напускали България с основания като финансиране на спортна федерация или закупуване на храни. Така се потвърдиха разкритията на венецуелския опозиционен депутат Карлос Папарони от преди няколко дни, които външният министър на България Екатерина Захариева категорично отрече. Отрече ама се оказа, че или прикрива или няма понятие за какво иде реч. В тази връзка напират няколко въпроса, отговорите на които трябва да дадат премиерът, главният прокурор и шефът на ДАНС. 1. Защо ДАНС е проспала движението на милиони от Венецуела към българска банка? И проспала ли го е или го е премълчала? 2. Откога българските власти знаят за скандалните преводи? 3. За Инвест банк на Петя Славова ли става дума? 4. Цветан Цанев ли е лицето, уредил превеждането? 5. Има ли отношение Шанфари груп и оманският бизнесмен Адил Саид Ахмед Ал Шанфари нещо общо с многомилионните преводи? 6. Имат ли нещо общо Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски с Шанфари груп, с фондация, свързана с фамилията Шанфари и "Дружеството за приятелство между България и Оман". 7. Имат ли връзка всички тези хора с придобиването на банка „Виктория“? 8. Какви са отношенията на Цветан Цанев с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов? Редно е българските граждани да знаят какво се случва, как се разследва, прикрива и пр., защото много гръмки обищания на прокуртурата завършват безславно, което води до неприятни съмнения. Ако сме се заблудили едно простичко "Не" на питанията ни би свършило работа, а и би спомогнало да се неутрализират слуховете, които веднага плъзнаха в политически и бизнес среди. Ако обаче има нещо вярно в тези слухове, нека бъде казана истината, за да не се спекулира темата. Но не като "истината за Новичок на Цацаров", защото това поражда още съмнения и повдига нови въпроси. Фрог нюз

еврейският Дир.бг, спрете се бе изроди, нали давате форум на мненията. Защо триете неудобните за евреите.

Твоите не са мнения ама простотии. Разказвай си ги в бирарията не селендурите.

Да бе, Да ... И нашите цървули "нищо" не "знаят", нали????????? Така стават тези работи в Бойковата държавица!!!!!!

Кой обичка и защитава Мадурков? Кой обичка и се мазни на Пут Ничтожний? Е това е "бизнесмен-адвокатчето" от кръжеца на червените другари дето се е сдушило с венецуелските кинти. А кинтите какви ли са -рублички или презряни долари, евро...?

Тука ниама биагане,Боико не може да го покрие или пот масата

Цеко Цървула, кой друг?!

Венецуела инвестира в България повече пари отколкото краварника. Краварите се изчервиха от срам и понеже не желаят да инвестират в кенефа на ГЕРБ наречен остатъчна България ,решиха да вземат парите на конкурентите .Сега САЩ ще са отново инвеститор номер едно в България , инвестират в продажни политици обаче .

Ба гъ в парата.Някакви си ,поне засега 60 млн, може и да намалеят до 60 иляди.Тя само онова наше бабе в Испания удари повече. А, Лилето за магистрала Струма викаше " Само за отскок ни трябват поне 600 млн"

Това не са Цацаров и Гешев, дето 500-те хиляди при обвинението на Иванчева се оказаха 56,000, и тя не ги взела или пипала, а я натопили и сготвили! Или пък като откраднатите от Цветан Василев 206 милиона КЕШ от собствената му банка, които не били всъщност 206 милиона, и не ги бил откраднал! Или като откраднатите кредитни досиета за 2.6 милиарда от КТБ, които всъщност не били откраднати! Или като онези арестувани трима за убийството на Катарзиса, който се оказа жив и здрав...

В големи сценарии се набутваме сами.

да им изпатим Волен Сидеров, Каракачанов,Марешки,Бареков,Курнелия Нинова,Баневи за подобаваща сереща със посланник Рубин!Те какво да не са маносани,нали са истински мачовци,да се докажат !

сега това с със сигурност е радост и повод за злорадство на клубът на Атака и приятелите на Русия в България!но ми е любопитно,дали и в Русия има адекватна по мощ и влияние българофили и приятели на България в Москва!

КГБ

Така и не разбрах, какво е направил българина, че да го арестуват.

Ще разбереш. Целият свят ще разбере този път - пак ще се прочуем... И не е само той - повече са.

на такива като теб,не им е дадено мозък за да разбират такива неща,това не е работа за магарето,въпреки,че магарето е много по интелигентно животно от български русофил!

Цц-що не някой Цветан циганин, ето ви ЦЦ Цезар Цветанов от северозападна, женен в североизток, покойник

Сега американците , ги е яд , че не могат , да приберат всички пари . Искат , да си ги разделят с матионетката им в парламента на Венецуела , но ще чакат . Българин , стотици милиони не връща , ако ще , да го убият , пак няма , да ги даде .

Ц.Ц. е Цветан Цветанов Б.Б. е Бойко Борисов Р.Р. е Румен Радев

Може да е и Цецкка Цачева

Само Р.Овч. не се разбра кой е накрая на оная история от близкото минало.

Мощно се излага гербаджийската измет. Сащ-исания Рубен ги набута и във Венецуелския скандал и те като пионерчета винаги готови да помогнат на сорошките си другари...Срам ме е от тоя нещастен гербаджийски отпадък.

невинен до доказване на противното!

на срещата с Боко?

не мъжът на путкин ще присъства

Този с Ц.Ц цяла България го знае,грешка е това с Оман,народа казва за него аман.

па язе като четем новината веднага ми светна и се сети, начи требве Б.Б. да седне и савсем по приятелски па и по партийна линея да си говори с Ц.Ц. на две очи (с по едно затворено) и работата управена …

Стотици милиони какво ??? Ако е тяхната валута то обезценката и за година май беше един милион и двеста пъти и тук се равнява на стотинки ? Да не сме жванали накрая дедовия и то увиснал

Евро брато, милиони евро... не чети само заглавията!

А престъпление някакво да е извършил?? Да не е станало незаконно да получаваш пари, или държавата я е яд като види големи суми дето не са нейни? Статията ли е малоумно написана, или пак американците казаха и ние гепихме един българин с готовност да им го пратим, както щеше да стане с Желяз, ако не се беше разчуло?

Човекът ВНАСЯ в България ПАРИ , А НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ ???? ДАЛИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ НЯМА ДА ГИ ИСКАТ ?

Мъдирите си Парите са за руснаците За самолет и дача около мацКва

Този е избран да работи за българските граждани, нека се занимава с проблемите в България като например корумпирана съдебна система, демографска катастрофа, най-бедна страна в ЕС, битова престъпност и т.н. А не да слугува на посланика в еди-кое си посолство и да му рапортува като пионерче за възложената задача.

Вижте си заглавието. Хванаха???? Да, хванаха от трите най-дългото. Той не е в България се оказва, т.е. надлежно и своевременно информиран от приятел в ДАНС.

Скоро един с инициали ЦЦ бе на закуска в САЩ.

Боко трябва да докладва на господаря си Е.Р. за ситуацията...

знае ли някои на какво се равняват в евра или долари, не в рубли тази стотици милиони

Та конкретно на въпроса .Какво ги интересува американците парите на Венецуела.На кого и защо ги превеждат.Още повече пък българите независимо че са превеждани в България.Преводите не са забранени у нас

Щом парите не са в "правилния" джоб - значи са незаконни?!Ашколсун , бе, не0либерални смешници ;)

Според вас е в реда на нещата някой от Венецуела да превежда стотици милиони Евро на някого от бг,без да е ясно защо.

"От държавната петролна компания на Венецуела са правени преводи към българска банка. Със съдействието на БНБ ДАНС е разкрила, че парите са изнасяни в други страни", заяви на брифинг Сотир Цацаров. "Все още тече разследване, след което може да се образува наказателно производство за пране на пари", заяви главният прокурор. Началникът на ДАНС допълни, че милиони са прехвърляни към лице, което живее в различни държави и няколко гражданства. Дори в момента заподозреният не бил в България.

Сащисаните откраднаха и тия пари от народа на Венуцуела , а наща цаца ги легитимира

Така е: народът на Венецуела ги прати на български шмекер. И сега щатите ще ги откраднат от този народ... Каква несправедливост

Тея инициали нещо да ви говорят.