Швеция и Дания въведоха паспортен контрол по границите

Швеция въведе задължителна проверка на документите на влизащите от Дания, която пък ще проверява идващите от Германия. Берлин реагира: Шенген е в опасност.

Обратно в новината

Коментари - Швеция и Дания въведоха паспортен контрол по границите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижда й се края на брюкселско-шенгенската бутафория, в която западняците си живуркаха зомбирано и си въобразяваха, че ще е вечно! Християнската европейска цивилизация пак ще бъде спасена от Изток, и по стар навик ние пак ще сме последни в новите реалности, за съжаление!

работести билгари няма в свериге- има билгари дето крадат много.аз сим тукака от з5 години. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мехмед, аз лично познавам работещи и успели българи в Швеция. Ти може би си имаш работа само с крадците, та не познаваш други. Да не си от "контингента"?

Хаха, много ли ви дойдоха орките ... хахааа

"Принципите на Шенген и на свободното движение в ЕС са изложени на опасност, заяви Мартин Шефер, говорител на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер." оттука обявяваме щайнмаер за предател на всички европейски ценности, за неграмотен дебил и за измамник. готов съм да го съдя за лъжата, която е казал с факта, че точно това действие на дания е защита не само на шенген, но и на цяла европа, която германия прегази с "бежанците", които се събраха в кьолн с хиляди, за да повишават раждаемостта на жените в германия. ето, това сте вие- социалистите дори раждаемостта въвеждате на сила, щайнмаер, евреино тъп! отнема ви се всяка възможност да говорите по медиите, социалисти! както на меркел, обама, оланд, юнкер и сталинка. защото сте Подсъдими. до-обвиненията Следват!

дания и швеция да не се ослушват ами да започват да строят джамии

джамиите в москва ги строят ! иди там щом имаш нужда.

Ще се сетят, ама късно е вече чадо.Крепостта отдавна е превзета отвътре :). От бай Тошо до днес какви ли програми за интегриране на малцинствата не се мислиха и ефект няма.От тези програми България фалира и сега е ред номадите да си намерят нов донор, който да ги храни.

тези смотани и неадекватни политици, стоящи начело на ЕС , направо не ми се мисли, какво би станало, ако Европа бъде ударена от някакво сериозно природно бедствие (примерно земетресение или вулкани)! Тези не са в състояние да мислят адекватно...!

Европа без граници!!! Хахахахххх Божествена комедия... Ся... малко Хистория... Дан4аните никога не са били френдли с шведите, оная 4аст дет е фраш с църнелки Малмю-то си е датско, но преди мноУУУ годин използвайки полити4ески вражди в датско е станало Сбогом Гринго!

Неграмотник!

Пишете разбрано- веднъж уж срещу Полша, пък после преди да е дошъл 13 януари и други въвеждат режими - коя е истината?

Ти май си блондинка, а?

защото онези тъмнокафевите са много хубави, всеки вика - ти ги вземи...

Сбогом Шенген,сбогом еврейско съюзче! Сбогом транс атлантически рекет,сбогом световно правителство!

За съжаление нищо няма да е промени. Даже още по-лошо ще става, по-голяма полицейщина, бюрокрация, по-голяма загуба на суверенитет за малките държави в ЕС. Единствено лъснаха още от лицемерните постановки на еврочиновниците и петата им колона. Ама на тях кога им е пукало от това ? Изобщо не се смущават, карат си както си знаят и си приказват каквото им е изгодно.

е в резултат от безумните действия на бившата комсомолска секретарка от ГДР фрау Шмеркел за която се знае, че имала вземане даване с ЩАЗИ.

Ориана Фалачи, "Силата на разума": "Европа спи вцепенена като Троя. Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро - ислямска колония, а Италия е нейният преден пост. Синовете на Аллах нямат равни в изкуството на нахлуването, завладяването, подчиняването. Но не ислямският тероризъм, а плодовитите утроби на мюсюлманските жени и масовата ислямска имиграция превръщат Европа в Еврабия. Страхът в съвременната Еврабия прави от водачите предатели; от либералите певци, прославящи исляма; от бранителите на свободата на мисълта и словото промивачи на мозъка на нашето общество. После джамиите заглушават звъна на камбаните"

Чудя се, защо след като нашите митничари /и граничари/ снимат личните карти и талоните на автомобилите на всеки напуснал България циганите просят, крадат и се регистрират за помощи в Западна Европа и същевременно получават помощи и от България??? Повечето цигани, които познавам постоянно се подвизават някъде на Запад и не крият, че се връщат с много пари /двама, които не се познават се похвалиха че за три месеца изкарват по 17 000лв. от просия в Швеция/.

17000 лева това са 8500 или почти 85000 шведски крони. Това прави ГОДИШНАТА ПЕНСИЯ на такива като нас, работили към 20 години в швеция, но не живяли там 40 години за да си получават пълната шведска пенсия. Шведите са сантиментални, но не и луди да дават на просяците за един месец една годишна пенсия. Освен това тук има исключително румънски просяци. Ако има българи то са единици. Но има много българи, които работят в строителството, здравеопазването и образованието. Гоаоря като преводач туе, в Швеция.

Върнаха Европа 60 години назад. Вместо Европа да цивилизова орките, те ще я децивилизоват.

Има и по-тежки случаи. Римската империя направо са я сгромолясали.

А какво стана с Шенген?

Тези "баш" европейци знаят как да "пичелят", само ние не. А, бе БГ-митничарите, вземете им тук "митото", и они от Скандинавията ще ги пуснат без пари!

Само дращете по форумите, а после? Германците гласуват за Меркел, франсетата - за Оланд или Саркози (двете ръце на една и съща власт), българите - за Бойко Борисов, само "Вишеградците" си избраха ръководители, които разбират какво става и имат волята да променат нещо и в момента са под картечен обстрел на "политически коректните европейци"...

Шведите май "ще снизят" визите за ръшките?!?

Не ги мисли ти тях - Швеция и Русия си имат обща история. Били си се много, а сега се уважават. Шведите обичат руския хокей и руската класическа музика. Е, и руските красавици. Ама за жени си взимат тайландки.

ЕС е аут.

По ще ми е кеф, когато му бият дузпа!

..Има нещо гнило в Дания!

тези мерки са против правата на мигранти и правата на човека .

кога незаконно влезлите на територията на някоя държава имат права?

До шведи и датчани: Тези мангусти не признават ГКПП-та, и ние си имаме паспортен контрол, но нито един навлек не е преминал от там. Те си цепят по залена и водна граница под бежански предтекст. Докато не се вземе решение на централно европейско ниво тези мигранти да не се третират по друг начин, управия няма!

Последния жив терорист от Париж Абеслам си избяга точно по пътя от Франция към Германия и причината няма КПП естествено защото е т.нар. Шенген, а за зелената граница да му мислят всички, то векове наред е имало стражи да охраняват границите.

някой ( нерегистриран ) 04.01.2016 11:05 Че то и досега си беше така. Докато оня приятел на Путин в Сирия не предизвика масовото преселение в Европа. Предвид обстоятелствата, никакви контроли няма да помогнат, единственото решение е оня диктатор и терорист Асад да бъде свален като колегата му в Либия. Много вярно заключение. Младите незнаят, но по-старите можеда им покажат каква огромна маса мигранти минаваха през Либия и Сирия за Европа - тогава бяха по над два милиона годишно. Много добре се случи, че ликвидират диктаторите та потока мигранти намаля. Добре, чв братска Турция ги задържа, та регулира този поток.

Напротив манипулаторе,напротив... Докато Кадафи беше на власт в Италия въобще не се и усещаше някаква бежанска криза. Знаеш ли какви цветущи градове бяха Басра,Багдад,Триполи преди твоите приятели натовци да се намешат? Защо тоя път не събрахте коалиция срещу Асад от читави държави? Не е ли защото видяха какво стана с Либия и Ирак? нали щяхме с български фирми да участваме във въстановяването на Ирак?Кога? Ирак ни дължеше 1 800 000 000 долара за военна доставка. Кога сега ще ни ги върне? Хищници-неоколониалисти. Демокрацията при тях се крепи само и единствено на ограбване на останалия свят и разрушаване на всичко по-слабо инакомислещо...

по принцип си прав, но и руснаците не отстъпват по идиотизъм.

То и за афганистанци, либийци и други мигранти пак асад е виновен...

Абе "90", малко е изтъркано, ама ще те попитам: Ти в ред ли си? Ако това, което пишеш са ти спуснати опорни точки донекъде те оправдава - все пак хляба си изкарваш, макар с лъжи и манипулации. Но ако действително го мислиш, то тогава си Луд за връзване или проклето турско мекере!

"Проверката е висша форма на доверие!" - кой ли го беше казал това?

"Ще дойде време и ще разберете че съм бил прав!" - а това кой го бе казал?

и след 100 години ние пак ще сме тук

И какво лошо има в това ? За това са границите, за това са паспортите, за това са граничарите. Ако всичко е наред - може да се минава бързо, ако се търси някой човек или кола или товар - и по-старателна проверка да се прави. Всеки път е различно. Ами и на нашите граници е така. Накой път само погледнат паспорите, някой път ровят, ровят в компютъра. Наскоро пътувах с един колега с брада и дълга коса, много добро момче, ама брадата му ислямистка малко, току-що беше я оформил :) Та отбий встрани, хайде сега целия багаж на масата, та къде отиваш, че го претърсваха момчето. И какво, накрая добър път, като ти е чиста работата толкова ли сме за 10 мин забавяне. За сигурността на страната, за сигурността на съседите ?

Ко праим като ти откраднат паспорта 2 часа преди полета, влака или рейса. Щото някои не са ходили на училище.

Да си внимавал

Ти под вола теле ли търсиш или направо на бика оная работа.

stan_posta@

Не може без паспорт, камо ли на самолет. И досега беше така и така ще бъде. Може да не го проверят на границата, но във всяка страна на улицата може да го поискат. И ако няма - лошо.

Крайно време беше. Паспортен контрол на граничните пунктове и въоръжена охрана на зелените граници. Всичко, що е нарушител - връщане обратно. Влезлите досега - ВЪН!... На скъпите сънародници - честита нова година - здраве, мир и любов :) И повече мисъл за България, за да не я загубим!

Че то и досега си беше така. Докато оня приятел на Путин в Сирия не предизвика масовото преселение в Европа. Предвид обстоятелствата, никакви контроли няма да помогнат, единственото решение е оня диктатор и терорист Асад да бъде свален като колегата му в Либия.

Че то повечето навлеци не са от Сирия, ако не си забелязъл.

Като в Либия, казваш? Ти нея за оправена държава ли я броиш?

ще се оправят ама ние.....с тез овни на чело на държавата...

Ще се сетят, че Шенген е едно селце занимаващо се с винарство и лозарство, а националната сигурсност на всяка една държава май е повече от това да си правим съглашения без да знаем как да контролираме пътнико-потока.

През следващата година може да се увеличат и десеторно,защото малоумната Меркел продължава да ги предизвиква,а това ще доведе до хаос и разрушаването на ЕС!!!! Явно е,че Меркел работи против ЕС!

Продължавате да пишете глупости... Бежанската криза е резултат от бездействието на международната общност, която допусна един диктатор като Асад с помощта на руските си съюзници да дестабилизира арабския свят, в резултат на което хората там са ежедневно заплашени със смърт. Меркел просто е притисната в ъгъла и в момента води изключително балансирана политика. Проблемът е в европейската солидарност ако я имаше, ЕС нямаше да усети тези бежанци, които са само по-малко от 0,2% от населението на съюза. И щяха да се избегнат всички циркове, които ставаха и стават по балканските и по унгарската граница!

ного си кух баце! Тоя "диктатор " знаеш ли от кога управлява? Как така от няколко години изведнъж стана всичко....и кой се намеси много преди руснаците там, сещаш ли се?

само допреди година да се гледа на Германия като на спасител на милиони хора би било неуместна и жестока шега... Новият имидж ще прибави към финансовата мощ и морален авторитет и всичко това платено само с пари...

Абе да те дестабилизират при баба ти! Откъде тия "бежанци" имат хиляди джобни пари и скъпи телефони? Защо Турция не ги връща а напротив-осигурява им транспорт до българската и гръцката граница?? Много просто-за да се извади ЕС от уравнението и да се бори с криза... Не дай Боже-подобри си отношенията с Русия...

Ти си единственият свестен в този форум тук който пише смислени коментари. Изпревари ме, явно преди да прочета това написах нещо подобно на твоето мнение. Единственото решение на проблема е свалянето на Асад от власт. Тоест, докато Асад е на власт ще имаме проблем със бежанците.

Е сега какво ще ни изнудват като няма вече Шенген- еврото ли?- не мерси- ми то не остана морковче пред дебелата тояга... а еврофондовете ще размахват, ама бате послушен и ги гледа в очите за пустите фондове

Аз като тръгнах за Швеция още през 1990 г., тогава още искаха визи. На шведската граница в коридора на влака мина един и събра всички паспорти накуп. Няма значение - от Източна Европа, от Западна Европа, с визи, без визи. Мина доста време, явно докато ги проверяват, и после ги донесе и почна да ги раздава. Докато намери кой на кого е бая зор видя. Отначало ми заломоти нещо на шведски, извади няколко шведски паспорта, докато не разбра че не съм швед. На мен ми даде пет-шест паспорта да си избирам. Все червени да му се не види, и английските бяха подобни като нашите само че без петолъчка а с разни там гербове. Накрая не издържах, като извади един немски паспорт и германеца си го позна и скочи да не му го взема. Намерих си моя, викам му на човека ето този е моя! На излизане от Швеция изобщо не спряха влака - никой не си прави труда да проверява.

за Швеция минавах за 20 сек... Сега, 2016 Сърбия - България минах за 4,5 часа чакане и няколко минути проверка от кумова срама.

Скоро ще има Шенген само за жители на ИД, за останалите ще има ограничения. Жителите на ИД се приемат без документи и ограничения в ЕС. Време е за СИВ Плюс - без граници и икономически съюз.

Меркел май ще успее да разпадне ЕС! Все си мислех, че ще сме ние...

бъди сигурен, то си има знаци за това.

Аз това го очаквах още като тръгнахме да влизаме. Влезли сме в тройната ос. Видяхте какво стана с нея. После в СИВ. И с него видяхме какво стана. ЕС-то тръгна и то. Сега е време и за НАТО ;)

бижанците значи. Що Бат Бойку вика чи сми иврупейци?

Арабите и циганите те не са ли ора..

за вторите не е доказано. Обаче и за едните и за другите е сигурно че трябва да си ходят там откъдето са дошли!

но от друга епоха...

тц!

Но българите може да преминаваме с лична карта, нали? Че малко не го разбрах.

Да, благодарение на Надежда Нейнски, или както беше по онова време - Надежда Михайлова. Тогава беше министър от правителството на СДС. Тя беше първият българин преминал в Гърция без виза. Дотогава трябваше да се редим пред гръцкото посолство за визи и не даваха на всички. Нещо подобно както е сега със САЩ. Припомням, в случай че някой е забравил това.

P.S.: В този ред на мисли, сега се сетих, като дадох за пример САЩ и американските визи, ще го призная Бойко за велик ако успее да премахне визите за САЩ за българи. На бас че това ще стане... на кукувден! Тоест, докато ГЕРБ е на власт няма да имаме тоз късмет.

не разбирам защо са ти слагали минуси при положение че написаното е абсолютно вярно. Що за прост народ трябва да има по тези форуми или са забравили какво означава да не можеш да мръднеш без виза в Европа.

Да благодарим преди всичко на г-жа Меркел за това!

Нещо нищо не прочитам напоследък за диктатора Орбан и Унгария!Защо така бе соросчета?!

Още сме едва 4-ти януари, ти вече преизпълни месечния план с тъпотията си.

Швеция е бивша държава и тя.Дебилните им северни глупости.Да си сложат в герба мама меркел!:-)

са ония, които не са били в Швеция, иначе там всичко си е едно светло настояще.

Анжелина Меркел- немския Горбачов АХАХАХА

КОГАТО АРАБИН ОТИДЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ТОЙ СЕ ИНТЕГРИРА ЕДИНСТВЕНО В ДЖАМИЯТА С ДРУГИТЕ АРАБИ , КОРАНА , ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМИ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗА МНОГОДЕТНИ АРАБСКИ МАЙКИ :)) ..... ..... СЪЩИТЕ ПРОЦЕСИ СЕ НАБЛЮДАВАТ И ПРИ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ...... ... НИЕ ИМАХМЕ ЕДИН ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС ЗА КОЙТО ЗАПАДА НИ ПЛЮ - ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е И ПРИ ТЯХ ДА СЕ СЛУЧИ :)))

Що? Ко прай арабата кат доди в Детройт? По-убау ли ли са интегрира с тебе отколкото брат му у германия?

Swebus

Отдавна трябваше да го направят. Законите им обаче са много либерални и население колкото българското храни още толкова паразити Само да отбележа, че мостът над Йоресунд е открит лятото на 1999. Няма от 50 години сухопътна връзка между Дания и Швеция

На знам дали е така в цяла Швеция но по улиците на Гьотеборг и Малмьо бели хора не можеш да видиш , само чалми , бурки и забрадки. Живеят от помощи по 500Е на месец и държавата им плаща квартирата и им гледа децата. Ако това продължи е гарантирано ще съсипят и тая хубава държава.

в грешка си не тия с чалмите ще я съсипят а тия който ги пускат там

Извини ме, но нещо между ника ти и съобщението не се връзва.

Кое не ти се връзва с ника ми , минавам през Swinoujicie - Ystad с ферибота като пътувам за Швеция а в Гьотеборг и Малмьо имам приятели при които отсядам когато имам почивки или чакам за товар и имам впечатления за въпросните градове. Не виждам какво трябва да свързвам с ника ми.

ЗА АРАБСКИ ТЕРОРИСТИ КРИЛО БЕ ЗАПАДНА ЕВРОПА А ЗА КЛЕТИ ЕВРО-РОМЛЯНИ БИЧ :)))

хаха. а да предвиждат паспортни проверки за африканци и азяци? неграта пуплят към швеция от 2012 на тумби.

ама само наши и румънски цигани са окупирали Дрьотингатан през 100 м. и просят!

Дръжте се наш'те манговци. Не се давайте на църнилките.