Наследници подават данъчна декларация от името на починал?

Смъртта вече няма да е извинение за неплатени данъци. МФ иска да задължи наследниците да подават данъчна декларация от името на починалия.

Обратно в новината

Коментари - Наследници подават данъчна декларация от името на починал? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия от ГЕРБ съвсем са изкукундясали. Не им стига разграбеното, ами и от умрелия писмо/ пари/ искат да получат

Божееееееееееее!

Да? Чедо, две неща са неизбежни на тоя свят - смъртта и данъците!

Който ще гласува за ГЕРБ , моля да сложи минус !

Тия не са добре с главата. А ако обжалвам, подписа, че не е на починалия - как ще вземат подписи за експертизата и да докажат, че е негов?

Чичиков е станал член на ГЕРБ.

Ментичке, всички знаем, че и ти като Мигленчето си комунистическа снаха (Л.Павлов) и че си подлец, ама пък чак толкова! Не само за починалите родител да се плаща, предложи и до деветоколяно - баби, дядовци, по съребрена линия и т.н., та белким най-сетне на ненаситните ви комунистически задници им стигне и дай Боже да се задавите и светът се отърве от вас целокупно!

Тия няма да се задавят, техните челюсти са като на анаконда - малка глава, ама като зине, цял бик поглъща!

А пенсията да се плаща десет години след смъртта им, а?

сега остава да кажете и името на предпрятието където работихте и е разнищем случия ви скъпи съгражданино...

Така, така, ето как ще се съберат и пари в бюджета - я всички мъртви души под строй на работа.......

Идват избори! Изборът е ваш - после да не хленчите!

няма да гласуваме за герб,а минда като умре -да и вземат всичко ,което е откраднала

Все едно да не те лекуват щото те намират грозен

Бате Бойче, понеже се пребори с контрабандата и събра от нея каквото можа, сега търси други начини да събира парички. То не бяха данък върху влоговете, поскъпнали винетки, поскъпнали билети, сега и това. А нали се плаща данък наследство?

Пиша ''не ми е известно'' и да си ебат майките , докато герберастите ги разкараме от властта.

В римската империя, патриция, ако успее да си пререже вените преди да дойдат да го приберат всичкото му имущество е оставяло за наследниците.

Смеем се на Гърция, ама ще видим кой ще фалира всъщност. Държавата няма пари, а има огромни разходи. Лошото е, че и БВП не е особено растящ...

''Бойко Борисов е събрал 42 000 лева кеш от заплати и неизползвани отпуски, има и почти 8 000 в банка. Борисов е декларирал само новопридобитото, не си е купувал къщи, апартаменти или коли'' Е не е умрел още и затова може и да не го държат отговорен за данъчна измама.

Вярвам че има 42000 в джоба си. Изобщо ако е беден със власт е по-опасен дори от укриващ данъци.

Е има ли още идиоти да гласуват за идиоти?!

Има си закон за онаследяването и там всичко си е описано точно. Наследникът онаследява пасивите и активите на починалия. Тия от ГРЕБ тъпаци ли са или да? Или номерът е да са забълбуква електората с простотии, та да не се виждат маскарлъците на башкрадците? Естествено, че наследникът, наследявайки активите и пасивите на починалия ще заплати дължимото от починалия, ако се установят задължения! Аман от калинки в управлението на държавицата ни, която вече май е само територия или по-скоро географско наименование.

Шило

Това е така. Мен ме впечатли налагането на глобата, което е наказание. Ако наследникът не знае, трябва ли да бъде наказван? Не, просто ако наследодателя не е заплатил данъците, наследника трябва да го стори при констатиране на такива задължения.Поне така мисля. Ама да наказваш някого за нещо, извършено, респ. неизвършено от друг е тъпо. Вярно, познава се имуществената, обективната отговорност, но тя се отнася за ЮЛ

Интересното идва ако заради дълга трябва да лежи в затвора. Изобщо още един еврогейски закон. Всъщност цели постепенно иззимане на имотите ня хората. В Германия повечето са на наем. Замисляли ли сте се как се е получило? Е това преследва ГЕРБ. Създаване на нация от длъжници.

За УБИЕЦ прошка се дава както ги вършеше съдийката г-жа Ченалова но, неопраскана, защото Бойно време няма Но за дълговете на УБИТИЯ, може да са 5-6 лева, Мунда- с Кучешката усмифка прошка, не се дава! Бойно гя слага, само да души и да рови парАта !

не е зле гърбавите депутати да слязат под земята да се консултират с покойниците и там да си останат!

Шило

Ба си тъпотията....А ако има отказ от наследство? И всъщност, не се ли иска и субективна страна при нарушенията? Тези са се побъркали!

Именно! Ако има отказ от наследството, всичко отива в държавата! Само този, който е обявен за наследник/ци, плаща задълженията на починалия.

Така беше. Сега идва нов еврогей закон. Не се знае дали има логика в него. Във всеки случай справедливост едва ли.

Тръпнем днес в очакване, на кое магаре пак ще плащаме, може да е магарица, нЕма да е 'убавица.

Опозицията и ПП "ГЕПС", както и Романа "ГРОБАР, БЕДЕН" който е, настолната книга, на г-н Боячко , Дву- мандаковия премиер

НЕЩТСНИ КОПЕЛЕТА ПАРИ ОТ МЪРТВИ ИСКАТЕ .........НИЩО НИАМА ДА ВИДИТЕ...

абе тая дърта лъжа стоянова що не земе да пукне вече

Най-добре да вземем по един САП и да командироваме МФ и НАП да си търси данъците лично при умрелите? По лесно и бързо ми се вижда...

ГРОБ заГРОБ-и и ГРОБищата да заГРОБим ГРОБ!

сума, на която не е платен данък, от хонорари, какъвто е примерът, наследниците могат да се задължат с данък, но ако нямат такъв доход , всички измислени данъци ще паднат в съда. И днес законът е такъв. По добре е управляващите да седнат и дружно да отменят закона, който оневинява държавните служители за всички погрешни решения. Това е, което искаме от хората, на които даваме добрите заплати ,добро управление и отговорност.Само така държавата ще се види в пари. Не от мъртъвците.

Поредният кретенизъм.

"ГРОБ" не дава покой, Боже, и на мъртвите! Мунда, с Кучешките зъби, не мирясва, поне докато има нещо за гризане! Дано се затъкне! Боже боже...това живот ли е

което не сме ползвали и взимали?!? Тогава съдът ще се задръсти със заведени дела срещу този, който го иска! Дори един начинаещ първокурсник студент по право ще ви каже, че щом няма ваш подпис под чужд договор, не само че сте свободни от отговорност, но и ви нарушават правата и може да съдите за уронване на престиж, причиняване на материални и морални щети и т.н. Само стойте, та гледайте! Тогава и аз да осъдя днешната държава, че някога са иззели на дядо ми няколко милиона златни лева спестяванияот банката, а ? Апропо, пазя документите.....

Ние сме държава в която има закони , но е важно как се чете между редовете .Порочната практика да се продават фирми , да а в несъстоятелност фирми е факт., Ако в закона е фиксирано че фирма със задължение не може да се продава , маи стопиране . Ние българите сме крадливо племе , винаги намираме начин за изход , станахме по зле от циганите.Заемите на банките , ами не е наред системата . Няма обща регистрация на заемите и това дава възможност човек да има по няколко заема от различни банки . Май е дошло време за стягане на контрола . Защото често се казва - е , какво ще му вземат , като няма нищо , май това е целта на някои . Но и не е честно ако има дупки в закона , контрола - след смърт някои родственик , които хал хабер си е нямал да плаща . Има и друг момент ,доста хора имат задължения , дава се привест на държавните фирми или често се казва по давност ,. и това не е правилно . Това създава една порочна практика че каквото и да правят , аз няма да плащам. Грешка - имаш ли задължение - следва да си мислил по рано и не повтаряите грешките - помощи , безработица и накрая една мързелива нация .

Фирма със задължения се продава и още как! Задълженията не са пречка при продажба. При такава продажба държавата си приспада нейното. Продаващият подава декларация за задължения към държавата.

Първоначалната ми сметка е , че като ги започна тия хрантутници , ще избия около 25 плужека за около 10 минути , докато ме застреля някой милиционер.... Кои са първите желаещи за оня свят , да ги заведа на екскурзия ?

Интересно....Човек,който има спестявания в ДСК,умира дали от преклонна възраст или от болест,катастрофа и прочие.Спестяванията за кой остават?Не е ли някакъв само процент за наследниците,а останалото за Държавата?Ако е така,предполагам затова хората в напреднала възраст не внасят,ами държат под юрганите.

Значи законопроектът е предложен заради масовата практика, да се продават закъсали фирми на онкоболни. Това е станало толкова масова практика, че вече излиза на светло - отиват схемаджиите в онкодиспансера и си говорят с роднините на хора, които са в краен стадий и безнадежни да им прехвърлят фирми със задължения им дават пари на ръка.

Pesh0

винги ще има онкоболни и винаги ще има хора с дългове .

Дай боже да няма - все пак целия разумен свят търси лек за рака и са СПИН-а. Лек няма само за простака :)

Pesh0

това е закон който и Бай Тошо неби помислил да го въведе .... ако приемем че тогавасме били тоталитаризъ

бре как го подреди словесно, бе! чак да ти повярва човек. "закъсала фирма на онкоболен в краен стадии да се продава! че било масова практика! много онкоболни и всички със закъсали фирми, като след атомна бомбардировка, ! че и давали пари на ръка! Поясни тогава каква е С Х Е М А Т А: онкоболния тегли кредит 1 милион, не може да го върне, след смърта му фирмата е ликвидирана и после единия милион остава за децата му. Поясни!

Остава за децата му, ако децата са съгласни да го наследят. Те могат и да се откажат от наследството. тогава имуществото на починалия отишва в полза на държавата.

Разяснявам - Болканентъртаймънт правят концерт, след което трябва да платят авторски права на стойност над 1 милион, както и данъците за концерта. Обаче вместо да платят прехвърлят фирмата на болен човек и той поема задълженията като собственик на фирмата. Това е реален случай, можеш да го провериш.

Фараонът нахранил подчинените си в година без реколта, а те му станали роби и техните деца също... завинаги. А при нас е просто. След такъв закон наследниците сменят гражданство и се махат, преди да се е оказало, че дължат много пари заради баща си, дядо си и прадядо си... За справка: Апетитът идва с яденето. Преди нямаше много от данъците, които събират сега!

Pesh0

предполагам че моя пра пра дядо е извършвал безчинства в земите на визания , с главатаря си Аспарух. Почти съм сигурен че друг пра дядо с бил при Борис и се е покръстил и най- вероятно е бил после с армията на Симеон велики. Нямам идея какво са правили дядовците ми по времето на Цар Петър ама не бярвам да са били богомили .... нямаше да ме има . Та колко дължат дядовците ми от основаването да края на първото българско царство ???????? Може ли нап да сметне ???????

С две думи : ВАЩА МАМА !!!

Няма значениие кой съм аз- дребно болтче във Великата държавна машина. Важното е, че от името на, Правителствените, Партийните,Профсъюзните, Административните, Комсомолските-Младежки и Пионерските-Скаутски Ръководства съм упълномощен да връча на Другаря, Господина или Госпожа "sem" орден за Заслуги към нас-1-ва степен. В тази реч, гласът ми трепери, защото се вълнувам. Отдавна не бях чел някой да ни защитава така справедливо, но бойко и мощно, нас несправедливо обвиняваните бивши, минали-заминали и бъдещи Правителства! УРА!!!

Според мен, едвам половината по хора познават роднините си, или поддържат някакви отношения с тях. Много тъп закон, а предложил такъв трябва да загуби работата си, като некадърен. Юристи и съдилища ще имат хляб според този закон.

А ако с тези хонорари Умрелия приживе ги е пропилял по гаджета и удоволствие и близките му хал-хабер си нямат за тях ТОГАВА КАКВО ПРАВИМ . Да не мислите ,че си отчитам всичките пари на жената или родата . Я ходете на МАЙНАТА СИ С ТЪПИТЕ ВИ ЗАКОНИ търсете от Умрелия пари като сте толкова ербапи . И как законотвирците забогатяват толкова бързо Нали давахте снимки от хиликоптерите на ония с големите имоти - ВЗЕХТЕ ЛИ ИМ ГИ ?

Да погледнем от друг ъгъл тази новина. Според мен с нея само ни "пускат по пързалката" . По-добре да плюем по нещо,което няма да стане, отколкото да си спомним, че и днес задлъжняхме с 360 000 лева, както вчера и както и утре ще бъде. Та общо 1 милион за няма и три дни. Аз не вярвам, че те вярват, че ние вярваме на измислици!!!!!! Тези "декларации", данък, налог,такса или бръм-бръм ще са толкова неуправляеми и безпредметни, че ще съсипят администрацията много повече от "наследника" /Не че на него няма да му СЕМа..та/. Пари няма да видят. За цялата година Я има, я няма като за ден до два от горния пример. Като вземем под внимание броя на умрелите от ужас, срам, безпаричие и най-обикновени болести, то следва, че: 1. Трябва да изсечем цялата "Хубава си моя горо..." и да правим хартия за декларации. Стойността на хартията ще е в пъти по-висока от събрания данък по тях, но пък някой ще си получи незаслужен данъчен кредит, друг ще изтегли фиктивно ДДС, друг ще получи безвъзмездно екологични помощи от ЕС, за проект намаляващ лошите ефекти с 0.00000567/1000 на гори и градинки, което е готино. 2. Точка 1 е толкова безсмислена, че даже може да е вярна. 3. Не забравяйте-минаха времената/преди 20-тина поне год. /, когато те бяха толкова тъпи, че даже незнаеха, колко, кога и от кого да си искат. Времената се менят. 4. "На пързалката", ако щете викайте "Ура" или "WOW", докато цопнем заедно в блатото. Както казва Поета ....и живи и умрели! Налага се да Ви изоставя, защото спешно следва да проверя нещо, което не зная, но Вие може да ме улесните вм. Гугъл. На коя дата е Малката, а също Голямата Задушница? Та да влязат и те в моя нов доброволно-задължителен данъчен календар . Желая успехи и в двата свята!

Ще ми вземат на дядовия големите топки. Всичко е ако някой дължи нещо на държавата -такси, глоби и т.н. , да гонят наследниците до десето коляно.

И колко такива случаи годишно има въобще? Повечето, ако не всички хонорари, освен тези в края на годината, са с платен данък. Така че хич не е ясно за какво е всичко това, освен за отклоняване на вниманието от по-важни неща. Например липсата на кандидат на ГЕРБ за президент. Не че няма да имат, а че нямат по принцип свестен човек за такъв пост в една нормална държава.

до "сем". Ти с данъчните закони не си запознат , МЪРШО, бегай.

С много работи съм запознат и не пиша на диалект. А това да се подават данъчни декларации за хонорари на умрели е очевидна глупост, но то не е и прието. Така че няма какво да го коментираме. Нормално е държавата, която е получила информация за хонорара от платеца, сама да си се уведоми и да си потърси вземането от наследника.

Може да вземе данък от наследника, ама само ако наследника е унаследил хонорара. Ама я ми кажи ако хонорарът е 500 лева как ще докажеш, че си го унаследил или не си унаследил. Ако хонорарът е над 10 хиляди - разбирам, ама такива хонорари получават само 10% от българите. На останалите ще искате да ви плащат данък на нещо, което дори не са унаследили. Правилно хората се възмущават.

Ти, да не си на издръжка на американското посолство, щото повечето ''велики идеи'' за ограбване на народа идат от тая кочина...

Ами тогава плащайте пенсиите и заплатите на починалия на наследниците му. Защо някой като почине на 6 да кажем, а трябва да си получи пенсията на 7, вие му я спирате. И още нещо ако починалия не е в пенсионна възраст по тази логика, понеже държавата му е удържала за пенсия, върнете парите на наследниците от неизползвания пенсионен фонд. И това е справедливо, нали?

И аз не знам колко души получават хонорари над 10 000 лева. Но след като ти казваш, че дори и един процент не са. Тогава? Тогава какво излиза? Значи ще подаваш данъчна декларация за някакви малки сумички до 500-1000 лева, които даже не си и унаследил. Това е смущаващото. Някак си рекетъорско е.

УщърБ

Pesh0

Такава глупост немога даже да си я помисля . То и народна поговорка си има ОТ УМРЯЛ ПИСМО. Но нашите управници са решили че живите , трябва да пишат писмата от името на умрелите . :)))))))))))))))))))))))))))))))) Всичкото ни е наред с умрелите се занимаваме .

Pesh0

Колко депутати са го мислили това и колко държавна пара са взели като заплати да го измътят ?

Разбирам, ако съм наследил дохода, да му плащам данък, ама ако не съм го наследил? Явно хазната е много ограбена вече, щом измислят всякакви безумни данъци и данъчета, като винетките например. Най-лесно ще напълнят хазната тези, като милионерите и милиардерите в държавата декларират колко пари са вземи от пбществените фондове, за да развиват бизнес и каква част от тези пари са върнали в бюджета плюс облагаемите данъци. Ако има разлики между взел- дал при милионерите и милиардерите да им се вземе част от имуществото, зада с епокрият разликите и да се внесе в държавния бюджет. И второ: отговорниците за КТБ, Белене и този огромен дълг да внесат в бюджета ограбеноето. Тези средства да отидат за заплати в бюджетната сфера на учители, за лекарства, за пенсии и т.н.

Ето как се получава от умрял писмо.

А вече и пари:)