Коректният данъкоплатец е все по-малко свободен

Коректният данъкоплатец става все по-малко свободен от правителството. Това е констатацията на Института за пазарна икономика по повод деня без данъци, цирани от Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Коректният данъкоплатец е все по-малко свободен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето ви, КОМУНОИДИ, резултат от постоянните ви писъци - Боко, дай това, Дянков, дай онова... И Боко дава, нали е популист... Но за да даде на едни, трябва да вземе от други... И кой писка най-много? Това мекеренце с тежкия ротацизъм, дето я има икономиката за това, за което дяволът - евангелието... Дай му на него някой съвместен "проект" с правителството и друга песен ще запее този помочко с жълто около устата...

А, нали според статистиката през последната година постоянно се увеличава доходите??!! Сега се оказва, е все по-малко хора получавали добри доходи. Като се обясняват еднеовременно двете неща? :)

Милиционерският модел си върши перфектно работата. Добро утро сега ли го видяхте????????

"За около 2 млн. българи денят, свободен от правителството, ще настъпи чак през лятото. Около половината от доходите на тези българи отиват в държавната хазна" А "великият" бизнес, инвеститорите, циганята и разноцветните партийци изобщо не плащат!!!

Що да съм коректен? Нито заплатите ни заплати, нито пенсиите - пенсии, нито транспорта ни - транспорт, нито пътищата ни - пътища, нито тротоарите - тротоари, нито здравеопазването ни - здравеопазване?!!! Само общинските кучета - в изобилие.

не ни насаждайте непрекъснато думата правителство,като че ли не можеме да дишаме и да живееме без тях,айде майната ви

Докъто ни управлява хунтата Герб, промяна няма да има, само по-зле ще става.

АМАН ОТ КРАДЛИВИ ЧАСТНИЦИ!! ВРЕМЕ Е ДА ИМ СЕ СПРЕ КРАНЧЕТО КАТО СЕ ПРЕМИНЕ КЪМ ПО - ДОБРА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ ...ДЕМОКРАЦИЯТА РАЗТУРИ ВСИЧКО , НО И СОЦИАЛИЗМА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА !!

Няма страшно, Донков! Скоро ще влезем в първобитно-общинния строй и това е неизбежно. Това ще стане, когато циганите вземат власта, защото няма на света държава, която да инвестира в унищожението си освен България. Тук се дерат по две кожи от нормалните българи и коректни данъкоплатци , за да се дават пари на нискокултурни, неграмотни, неработещи и бурно размножаващи се първобитни хора. Оказва се, че ако си от това племе, имаш по-високи доходи отколкото един работещ и плащащ данъци обикновен българин.

правилно на кои му трябва безплатно здравеопазване,сигурна работа.спокоен живот и други такива.само 4е ако беше демокрация добре а то си е жив капитализъм

Това е смешно , безработните се разсейвали и не плащали данък върху труда си , а само върху потреблението си Веднага да се въведе данък безработица за безработните Да не говорим , че при тези доходи които имаме всяка друга държава в Европа отдавна да е в бунтове и въобще никой не би трябвало да плаща данъци върху подобни мижави пари с които дори не можеш да се изхранваш свястно Пък тук дори и издържаме циганите от тях Вчера излезна , че Европа подпомага всеки грък с 33 600евро при 11 милиона население , а тук ми говорят за някакъв среден доход от 4500лв на година , с които дори тока ,парното , водата и телефоните не можеш да си платиш За храна ,дрехи , подръжка на жилище и кола и деца въобще дори и не говорим В България при тези цени и тези доходи не би трябвало и един лев данъци да се плащат

ТАзи власт стимулира единствено криминалната олигархия и сивия сектор, за това е вредна и обречена.

Ама и предишната!!! От "царо" се почна... преди комундетата беха по-предпазливи

Крайно време е чиновниците сами да си плащат осигуровките, да им спрат 13,14,15 и 16 заплата и гражданските договори за неизвършена работа, а само документирана работа.Да им преразгледат социалните пакети за транспорт, интернет, мобилни телефони, дрехи, ваучери за храна, безплатните им почивки и др. - на учители, данъчни, чиновници по минестерства и агенцийки и комитетчета, аман от тях

Нашата "социална държава" на 21 век, Демокрация и прочие ни дои с около над 60% от доходите ни сумарно (говоря за честен гражданин, не мутра и роднина на депутат/спортист/силовак)! А в историите ни реват, че в ТЪМНОТО Средновековие "омразната църква" нагърбвала хорицата с НЕПОСИЛНИЯ данък от... 10 (ДЕСЕТ) % (т.нар. десятък)!!!... Да припомня само, че по онова време "средния човек" си имал къщичка, градинка, животинки... чиста природа, въздух, никакви часовници и режими... Днес сме затворници в ужасни килийки под режим, без сън, всячески тровени... ПРОГРЕС!!!

Да, ти ми напомняш едно мое много старо преживяване. Четях "Време разделно" (на А. Дончев), и там човека пише, че "по време на турското робство, като дойдел бирника, събирал един страшен данък - десятък", и т.н. Тогава бях млад, но вече разумен, и веднага ми пъкна зловредната мисъл - по турско 10 процента , а сега?!?

На всичко това му се казва да убиваш кокошките, които снасят златни яйца, и после да се чудиш защо са престанали да снасят каквито и да били яйца.

Всички които желаят да разберат що е то И.П.И и имали почва то у нас - да потърсят и ще видят интересите на кого защитават!!! Да социалните държави........

До Петров : Термитал 1 и 2

Предател, утре и аз ще съм на власт, ще затворя "Термитал 1 и 2 ", че иначе няма откъде да цоцам...Всички, ако се юрнете на запад да ближете чужди зад...и, кой ще се грижи за осраните Ви родители, а ???

Неправилна формулировка! Разслоението е между тези които работят и паразитите /чиновниците, политиците, крадците и корупционерите..../ Те не само не плащат данъци, но и окрадват това което е платено от останалите....

Вчера, нареждайки се на опашката за плащане на данъците, баща ми попита: Кой е последният глупак, за да се наредя след него? Та, това сме ние, коректните данъкоплатци - глупаци. И никакви приказки за "милата родина" не могат да ме накарат да не се чувствам точно така.

Това, че пицата е постна е ясно и на не-икономистите това, че българина е беден също, кажи ни нещо което незнаем. Дай някакви идеи за измъкване от този батак.Няма нужда да ни показваш това което е пред очите ни :):):)

Е, това само Бойко го може! Иначе нужда има. Има нужда да се казват нещата такива каквито са, а не каквито си ги въобразява Борисов. Та белкем на повече хора им щукне какво си сложихме на главата с ГЕРБ.