Унгария въвежда данък ”Хамбургер”

Унгарският парламент гласува въвеждането от септември на "данък хамбургер", който е своеобразна мярка срещу консумацията на храни и напитки с високо съдържание на захар, сол, въглехидрати и кофеин.

Обратно в новината

Коментари - Унгария въвежда данък ”Хамбургер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам да не се предлагат вредни храни.Чипсове,дюнери и др.както и цигари.

Да сложат "данък тъпи политически и икономически решения" на управляващите и тогава със сигурност ще напълнят хазната/не само в Унгария/!

БРАВОС, не бил достатъчно смел закона?!?!?! Браво на Унгарците, поне имат някакъв и започнаха от някъде, а и ще го сазват и ще си го проверяват, а ние си оставаме БЪЛГАРИ!

Че що пък на бисквитите? Боклуци! Крадци! Мафия за разстрел! Айде Маджаре, ние сме с вамо!

И така връщаме се бодро към средновековието - слага се данък на солта, захарта и мазнините. Просто да очакваме допълнителен данък на хляба.

Абе и аз нещо започнах да усещам, че капитаизмът все повече заприличва на някаква съвременна форма на феодализма.

Ами в Лондон има "данък на портата" - плаща се правото да се влезе в града с кола. Броят на платените мостове и тунели расте в Европа, при нас има напъни да ни слагат пътнина. Имаме си "данък върху порока" - акцизи на алкохол, тютюн, горива, порнографски издания, кафе, чай и какао, въпреки, че последните три не са никакви пороци, а горивото си е необходимост. Направо се учудвам, че не са натоварени с данък такива оборотни стоки като брашното, солта, олиото и захарта. Явно тази "ниша" бързо ще се попълни.

Почнаха от цигарите и съвсем скоро и до хляба ще стигнат. Нито хората ще заживеят по-здравословно, нито нищо, само политиците ще имат повече пари за разпределяне (крадене). Кефете се на разни акцизи, но после когато и вие го отнесете, не се сърдете.

ЛЕЛЕ ,АЗ ПЪК МИСЛЕХ ЧЕ САМО СЕГАШНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ В БГ. СЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ :) ,А ТО МАЙ ГО ПРИХВАНА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВЕЧЕ:) ЯВНО НАИСТИНА СВЕТЪТ ПО ТОЧНО ХОРАТА ПОЛУДЯВАТ :) И ТО ЩЕ Е В СЛЕДСТВИЕ ОТ МАГНИТНИТЕ БУРИ ,КОЙТО СЕ ПРЕДПОЛОЖИ ОТ УЧЕНИ ЧЕ ЩЕ ПОБЪРКВАТ И ХОРАТА А НЕ САМО ЕЛЕКТРОНИКАТА:) Е ВИЖДАМЕ ЧЕ НАЙ ПОДАТЛИВИ КЪМ УМОПОМРАЧЕНИЕ СА ПОЛИТИЦИТЕ :)))

Аиде БОКО ЗАКЪСНЯВАШ нема паре

Пък ние си имаме на всеки ъгъл ДЮНЕР. Дюнерът ни пази.....