Социално слаб си купи фирма с 1.3 млн. лв. дълг

Една от най-оборотните строителни фирми в Източните Родопи е продадена на социално слабия Коста Илиев, защото дължи над 1 300 000 лева за данъци и осигуровки.

Обратно в новината

Коментари - Социално слаб си купи фирма с 1.3 млн. лв. дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво, този бедняк, който дължи 1 300 000лв. на бюджета ще получи премия за Великден 40лв.!? Бедняко, сега може спокойно да участваш в протести за повишаване на пенсиите!

е допуснала натрупване на задължения в особено големи размери?!? Защо сметките на фирмата не са били блокирани и имотите възбранени и защо не е наложен запор върху постъпленията на успешната фирма?!?Защо нормален данъкоплатец закъснял с плащане и натрупал лихва задължения от 3.30 ст. получава 33 съобщения от НАП да се издължи?! а този никой не го бара?!? е не може с каруци да се внася в бюджета, а с вагони да се изнася - ясно е, че в скоро време държавата няма да има никакви пари за социална политика. Аман от шишковци в парламента и се издържат от постъпленията на малкото честни българи, които все още внасят осигуровки. СПРЕТЕ СЕ БЕ.

А пък Гинка си купи ЧЕЗ. Не можем да се месим в частния бизрес

Да се побликувам името и снимката на ХИТРЕЦА ,както и на цялата им фамилия,за да се знае кой краде пари от всички нас и не плаща.

Да осъдят и нотариуса, който е изповядал сделката!

И защо се вписва в Агенцията по Вписванията подобна сделка , която има тежести - защото фирма да дължи данъци към бюджета си е пар екселанс Тежести . Значи доста чиновници май са за бой ! И системата така е замислена , че да работи като добре смазана машина за мошеничества иограбване на народа ! Ето - Това сме Ние ! И Ний сме дали нещо на света !! И на вси чиновници как Народа да крадат !!

Ми хванете го продавача на фирмата ,бе галоши.Толкова ли сте прости!

Социалният министър Б Петков заяви , че пари за пенсии ще има още за около 20 год. Само баламите внасят данъци и осигуровки. Стана масово явление източени фирми да се продават на социално слаби.

Ей много умен народ,всеки дава акъл.Абе всезнайновци това го знаят и депутати,и правителство и данъчни,ама номерът е едни да плащат,сиреч обикновените граждани и едни богоизбраните да не плащат.Айде престанете че сте смешни

Шенген ли? Няма Шенген за тарикати! Някой още има ли неразбрал, защо няма Шенген за Бълхария?

Добре де, нали знаят кой е продал фирмата? Да го съдят за измама, укриване на данъци в особено големи размери и поне още десетина члена от НК.

Е кой е тоя "народен представител"?Вие пресата и държавният апарат сте съучастници в измамата,понеже укривате боклука доредил се до "народен" прдставител.Вие сте същите дето се отказвате сега от сделката с чез!Боклук управници,боклук държава!Току що обявиха и избягалите от софийският затвор,ми че те не са никакви рецидивисти бе това са хора които им е писнало от рекет,единият убил данъчен от НАП ,А другият некакви "бизнесмени"рекетьори!!!

Е, наистина няма такава тиквенска държава! За пореден път тази кражба го прави народен представител! Ето такива бездилници и крадци са депутатите!!

Що за държава е тази, която се цака сама?

при бай Тошо дали щеше да може така да се гаврят с държавата ни

Ама немаше банани, а сега вече банани има за всички. И народа доволен, доволен....

Хахахахахахахаахах, тая държава отдавна е пред разпад - въоръжени си бягат от затвора, социално слаби им продават фирми с милионни дългове - гледайте още малко сеир, като се разкара от БГ и последният човек, който работи и ще видим тогава какво ще стане тука.

Какво се бърка народният представител с опрян в слепоочието пистолет да си купи обратно фирмата?????

"Източните Родопи" Тук намирисва на ДПС.

Сега пАРЛАМЕНТА да плати от заплатите си дължимото на хазната! А не да ми правят "комисии" и да се разтакават, нали те "коват" тези закони.......

Сега Корнелия Нинова да разлае кучетата и да поиска държавата да купи фирмата на този нещастник!

Държавата позволява това със сегашните закони. Ако искаха - могат да пресекът това. Но не искат. Защото мошенниците са самите те...

Кой е народния представител, що не го кажат, от ДПС ли е?

И защо не кажат името на въпросния Бивш депутат , който се спретнал тази хубава , класическа имамица ??? Неговата мамица !!!

Бълхария

са казали, но ще ги съдят за опетняване на "доброто" име !

Бо Бо

Политик - това е всяка далавера в която не участвам!

Така става в маймунските държави, но много хора се засягат и си повтарят като малоумни, европейци сме бе, европейци...

Нищо не става нито от МВР,нито от ПРОКУРОР,нито от НОТАРИУСИ, нито от СЪДИИ, нито от УПРАВНИЦИТЕ НИ! Е толкова си могат, само да крадат и никаква работа да не вършат!

Как да не става нищо от тях бе - всеки ден произвеждат течен и твърд тор. Вероятно си имал предвид, че нищо полезно не правят за държавата ни.

Аман от завистници. Човекът социално слаб, с малкото спестени пари инвестирал във фирма. И сега го правят на проблем. Социално слаб да има фирма- ми що да не?

Журналистите всеки момент ще открият електричеството. Тези прехвърляния на задължения към клошари се правят повече от 20 години и държавните чиновници, които уж събират задълженията към държавата, съдебните власти и журналистите, които пък уж били контролиращата власт спят .Важното е, че всички пазят в тайна името на депутата мошеник.

Аз пък не мога да разбера какъв е проблемът за фиска да се прехвърлят дяловете в една фирма. Така или иначе, отговорността на всички търговци е ограничена, собствениците на дялове не отговарят с личното си имущество за задълженията на дружеството. Дали е милионер или социално слаб едноличният собственик на капитала, това държавата не я касае, защото тя не може да насочи изпълнение към личното имущество на съдружниците. За такива дългове трябва да носят отговорност служителите на НАП, тези безделници, които не са обезпечили навреме задълженията, не са прекратили натрупването на дългове, включително и чрез прекратяване на дружеството чрез обявяване в несъстоятелност, не са дали управителя овреме на прокуратурата на необявяване на банкрут, изобщо седяли са, гледали са , а вероятно не само това.

Супер и после "бизнесмена" е чист и с новата фирма може пак да участва в обществени поръчки и да не си плаща данъците . Класика! И това му се позволява?!

Джебел...????? И после ще кажат , че ДПС нищо НЕ ЗНАЯТ по въпроса?? Тая държавица е за ТОТАЛНО ИЗЧИСТВАНЕ....НИТО един политик да не остане....

Ами оправете законодателството. Такива сделки се обявяват за невалидни. Така е в развитите държави.

и като я обявят за невалидна откъде ще вземат данъците и осигуровките.по нашите закони те се дължат от фирмата,не от собственика.

Като няма пари да си плати задълженията, ще си излежи дълга 15-20 години в пандиза. Така продължителността на живота ще бъде естествен ограничител на кражбите.

Далеч не е така в развитите държави. В развитие държави ВСИЧКИ замесени отиват на топло за период от 15 до 75 години и си плащат глобите. Невалидната сделка е най-малкия проблем...

Е това е голяма новина, всеки ден стават 20 такива сделки, новина ще е , когато пенсионерът плати 1 300 000 лв.

emi neka notariata i sudut da obqsnqt

abasador

една, много интересна проблематика с повече от два отговора, които пораждат много въпроси! Това не е първия и няма да бъде последния случай на мафиотските практики у нас. Интересно е къде дреме Законодателната власт т.е. българският парламент, или и на него не му дреме! И защо ли??? Копувам си преди година недвижим имот с оценка от 7.400 лева и нотариуса иска от собственика банково извлечение, че съм му превел парите по банков път. Как е станала тази продажба и ако официално е изповядана от нотариус, не е ли изискал нотариуса доказателство за банков превод или платежоспособност на копувача, все пак не става дума за 10 лева и 30 стотинки??? Или трябва да приемем, че Нотариусите не са държавни служители! Два отговора с много въпросителни. Лек ден.

Журналистите !!! Имена трябват, ИМЕНА !!

Iivanov84

кви журналисти бе.не обиждай професията"тука всичко е copy/paste

Ха ха! Това нищо не е! Преди време имаше един Великотърновски клошар, дето имаше 3 фирми който са "усфоили" едни европеийки пари е не бяха много де само 137 милиона лева! И верно преди това бяк беха на дупетатин един, ма то после май ние пак ги върнахме на европата! Ама то само май 7 или 8 години минаха от тогава и сега гледам пак сме на това дередже! Та се питам ЩО ТАКА БЕ МИМЕ!!!???

Да не би нещо Путин да е в дъното на цялата работа,нека службите да се поразровят.

Това е така защото Държавата го позволява но само за фирми на свой хора!!!

Всичко може да се вкара в релси и такива неща да не се случват при промяна в закона, която гласи, че при покупко-продажба на фирма се изисква справка за задълженията и от НАП, и ако има задължения да не може да се продаде, без да има разрешение за сделката от НАП. Както и справка, дали има заведени дела, срещу фирмата за дължими суми.

Елементарно го заобикалят това. Такива фирми са 100% собственост на друга фирма. Прехвърлят другата фирма, която няма задължения и готово. Така прехвърлиха навремето акциите на Кремиковци на Митал, като смениха собствеността на фирмата държаща акциите, въпреки, че и Кремиковци беше под възбрана.

Не съм много навътре в нещата, но как така си собственик на фирма, която е собственик на друга фирма, която дължи пари, но не дължиш нищо?

Не 51%,никой не трябва да гласува. Има ли за кой? Всички партии са метастази на раковото образование БКП,от тях какво да очакваш. България 5века е била под турско и такова чудо като сегашното ограбване не е видяла.Затова има спор дали да е "турско иго"или "турско присъствие" За 30г.намаляхме с 3млн. половината емигрираха ,другите бяха убити от липса на здравеоазване и бедност. Какво да го наречем това време? Чумата наречена"демокрация"

Мая Манолова в неделя по БНТ заяви, че на тази схема е сложен край. Уникална държава.........

Има закони по държавите в Европа:фирма с неплатени данъци не може да се продава точка.одит на купуващия-може да се забрани транзакциите ако не разполага с финансиране за да оперира фирмата.и още:да се забрани връщането на ддс.само да се сваля от данъците.никакви пари.

на мен лично ми се случи.. дължаха ми пари от една фирма и се оказа, че фирмата е продадена на някакъв мангал без пукната пара, но имал още десет фирми..

Едно моторче да продадеш, се прави заверка от нотариус, а нежели за фирма с всичките му активи, пасиви и прочие салтанати. Къде е отговорността на адвокати, нотариуси и прочие юристична пасмина? Колко нотариуси са вкарани в затвор за изповядване на фалшиви сделки и откровенни кражби. Битува мнение, че това са хора без всякакъв морал, съвест и отговорност. И това мнение съвсем не е далеч от истината. Не знам комунягите колко адвокати, юристи и други от този род са въдворили в Белене, но поне 90% от тях са били справедливо изпратени да чукат чакъл! Ами като видиш, че там някакъв си смачкан човечец купува фирма с милионни обороти, просто откажи ратификацията. Или на територията България, ако си платиш достатъчно можеш да обявиш Стара планина за лична собственост?

Стига да си плащаш редовно данъците! На мен преди 12 години от община "Възраждане" една служителка ми каза, че мога да обявя за свои кубетата на "Св. Александър Невски", без да имам документ за собственост, така, че всичко може....

В България има няколко срециализирани мафии, едната е за продажба на фалирали фирми на социално слаби. Другата е имотна, за горива, ел,строителна, банкова и..... Най отгоре стои една / няма да и кажа името / система, защото веднага ще ме изтрият.

Щом тъпата ни държава го е позволила, няма на кой да се сърдиме.

Iivanov84

и още по лошо 51% от народа не ГЛАСУВА когато трябва...

Значи не, че нещо може да ме очуди по тия земи наречени все още България! Та всичко е толкоз прсото и логично просто тая седелка се обявава за невалидна и това е! Но друго ми е чудно тука и то е как още физическите закони се зачитат тука!? При положение, че това са крайно не ефективни за "бизнеса" по тия земи закони! Ама иде времето когато единствения начин да се решат тия неща е колене! Друг начин не виждам!