17 болници са закрити в последните 3,5 години

За три години и половина по време на управлението на ГЕРБ са закрити 17 лечебни заведения, сочи справката на Министерство на здравеопазването, която БГНЕС получи по Закона за достъп до обществена информация.

Обратно в новината

Коментари - 17 болници са закрити в последните 3,5 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Професоре, професоре...... Уж си Професор, а не можеш да видиш нещата от живота, такива каквито са. Ами през 1989 се крадеше, но мащабите на кражбите сега са нарастнали с пъти и няма спирачки и закони. Толкова е просто! На времето при соца за банковия обир в Хасково имаше осъдени на смърт и присъдите бяха изпълнени. Сега айдуци с по двайсетина висящи дела за грабежи, изнасилвания и убийства са на свобода. Така че като няма държава и закони - картинката е такава, каквато я виждаме. И 5 милиона да се заделят в здравеопазването, и те няма да стигнат - толкова са гладни политиците-апаши. Защото всичко става с тяхно участие.

Какво, като са затворени?? Клиента,както вече ни наричат "докторите" решава при кой ще се лекува!! Дайте здравна карта на всеки, който се осигурява, включително и на пенсионерите!! В тази карта да се посочи сумата за която всеки се е осигурявал/примерно-200 000лв/-с тази карта в джоба всеки ще се лекува без Здравна каса, без направления!! Направете сметка колко пари ще се икономисат от "ненужни" структори в здравеопазването!! За циганите създайте здравен минимум, който да се поеме от държавата!!Вземете пример от САЩ по въпроса!!Там живеещите от социални помощи-получават САМО неотложна здравна помощ!!

За какво са нужни болници?? От почти 8 милиона в момента населението на Б-я е 6.1милиона!!А представете си "скъпи"българи в избирателните списъци бройката на имащите право на глас са около 6.2 милиона??

ЧЕ ЗАЩО БУДА И БАНДАТА МУ ДА НЕ ЗАКРИЯТ И ПОВЕЧКО ОТ 17 БОЛНИЦИ!? КЪДЕ Е КАЗАНО, ЧЕ "ЛОШИЯТ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ" ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА!? ДА СИ МРЕ НА ВОЛЯ, АМА ДА МУ ДАДЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ВЛАСТТА! ИЗРОДИ!!!!!

Тези болници са неспособни да лекуват. Всеки гледа да отиде при добър специалист, можещ, с добра апаратура. Дайте здравни книжки в ръцете на т.н. клиенти, както ни наричат много от лекарите и тогава всеки да определя финанасовия ред.

Хората не го разбират , но наистина когато една болница се посещава от 20-тина човека, няма смисъл да се дават разходи по нея, защото разходите й по самата поддръжка излизат много скъпо на данъкоплатците.

Верно ли само 37?!?Мълий, па що не са 317?По би им отивало на онаа, менистърката с костюмчета от по 5 бона и главореза на болниците и Минчо Вичев ... И двамата от Русьие!

закриване на държавата. Учтиво молим последния отлитащ от Терминал 2 да загаси осветлението.

Има само 20 линейки на бърза помощ за цяла София и окръг София. Вие си правете изводите.

За 20-те години които и аз можех да се движа по белия свят като отрочетата на Политбюро толкова болници какъвто е броят им у нас няма никъде. Ние само искаме - най-дълго майчинство и какво ли не.А ние какво даваме?Комунистите ни обраха до шушка още по Татово време, а и сега.Та само заменките им колко струват - милиарди.Това са откраднати пари.Трябват добри пътища до окръжни болници.Тези селски болници при тях не може да има интензивно лечение, те само приклопват очите на мъртвите си пациенти.

Вярно ли? Ами парите на Цветелина Бориславова и останалите близки олигарси до ГЕРБ какви са, изкарани с труд и пот на челото?

ПОВЕЧЕТО ХРА ТУК НЕ ЗНАМ ДО КОЛКО И ДАЛИРАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИКА, НО МОГА ДА КАЖА, ЧЕ АЗ СЪМ ДОВОЛНА ОТ ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ ЗА СЕГА И ВЪПРЕКИ ГРЕШКИТЕ, КОИТО САПРАВИЛИ АЗ МИСЛЯ ПАК ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ !

КИРИЛ е "доволнА от политиката на ГЕРБ". Гласувай бе, Кирилке. Но ако си мислиш, че така ще накараш някой друг да гласува за ГЕРБ, много се лъжеш.

Ще гласувам за партия или коалиция, която ясно декларира ангажиментите си -след 12 май тези отрепки от ГРОБ( Буда, Цвъки, Дрямков, Трайков, Плевнята....) да бъдат съдени от специализирания съд за разгром на икономиката ни и геноцит на народа ни! Не може доказани престъпници да продължават да тровят медийното пространство, а ние да мрем като мухи!

Който гласува за герберските идиоти е пристъпник!

Па те ГЕРБ закриват държавата. На милиционерите не им пука за хората.

ЗАЩО ДЯНКОВ ЖИВЯ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ В БОЯНА? Бившият вицепремиер Симеон Дянков плащал по 861 лв. наем за апартамент в дом 7 в резиденция "Бояна" Това сочи справка от Министерския съвет по Закона за достъп до обществена информация по искане на "24 часа". Според нея от септември 2009 г. до март 2013 г. Дянков е платил 36 172 лв. за наеми. По 354 лв. средно на месец пък са разходите му за ток, вода и газ. Общо за периода сметките за консумативи са 14 884 лв. Дянков е настанен в комплекса със заповед на бившия премиер Бойко Борисов. От 2009 г. до март тази година други лица, заемащи публични длъжности, не са живели в "Бояна". Преди дни стана ясно, че Дянков все още живее в резиденцията, но откакто не е министър, плаща хотелски наем. (24 часа)

Постоянно се закриват болници и постоянно се увеличават разходите за здравеопазване?!?!?! Къде отиват тези пари?!?!? Аз се осигурявам на максимума и въпреки това досега където и да отида на лекар (за мен или децата) винаги плащам! Аз казвам на лекаря "добър ден.", а той ми отговаря "2.90!"!!!? Ето една проста сметка - две години без пари за здравеопазване = АЕЦ Белене. А ако прибавим и бюджета на МВР, Народното събрание и хилядите държавни институции, институцийки и институченценца - за няколко месеца. Нали Дянков питаше от къде да намери пари - ето му ги.

Плащаш 2.90 лева такса, но в Германия плащат такса 10 евро. Вземаш минимум 2000 лева заплата в България, но едва ли в Германия ще вземаш повече от 3 000 евро. Освен това здравната осигуровка в България е 8% от средна заплата 820 лева, а в Германия е 15.5% от 2500 евро. Надявам се да си достатъчно интелигентен сам да разбереш колко е недофинансирано българското здравеопазване.

Само да припомня идеята на бившето мекере на световната банка - Дянков. Нали щеше да спасява българите с хеликоптери, след като закри болници и лекарски пунктове... ГЕРБ - ГЕНОЦИД и ЕДИННО РАЗГАБВАНЕ на БЪЛГАРИЯ!......

Това се казва реформа в сектор здравеопазване! Закриват се или се преструктурират неефективни лечебни заведения, които се водят болници, а всъщност не могат да изпълняват функциите на болници, поради най-различни причини! В такъв случай, когато разходите са повече от приходите или издръжката, в такъв случай се преминава към необходимо закриване! Пациентите ще получат много по-добри грижи и лечение в болница, която се намира в голям град - в тях има осигурена нова апаратура, добри доктори и специалисти и т.н.

Ей, тъпанар такъв!!! А в малките градове и села не живеят ли хора?! Ами дай да закрием болниците в големите градове и вие да ходите на по 60 - 70 км да търсите помощ!!! Хем на село въздуха е по чист, тихо спокойно...

А кой закри училищата по селата ? Там да смятаме ли господа с болниците . Има си спешна помощ явно в тези градове , но в селата не останаха и деца ! Щото няма училища

Дали няма деца щото няма училища или няма училища щото няма деца?

Правилно на тази държава за какво са и лекари... хората ги мразят, на правителствата не им пука, като умре някой от свръхдоза или от препиване - лекарите са виновни... и лекарите полека, полека се изнасят в по-доброжелателни държави... така ще е... А вие си купете по един справочник за самопомощ, гласувайте за БСП, която ще осигури безплатно здравеопазване и живейте природосъобразно...

Всички болници да се закрият. ПО магистралита по бързо към гробищата. А той ... с хеликоптер.

Какво направи за държавата герб бе Панко? 400 000 безработни, закрити болници, младежи без бъдеще, корупция по всички етажи на властта, асфалт, калкулиран в сметките на фирмите на Черепа и Боко Тиквата!!! Е това е направил герб!!! По-точно ГРОБ!!!

Изродите от ГРОБ довършват започнатото от техните учители и родители - БСП-БКП! Всички правителства досега направиха всичко възможно, за да съспият държавата по всички възмижни начини и да направят живота на нормалния честен човек ад!

За всяка злина в България, ГЕРБ виновни. Само гледам негативните страни. Почти никой не оценява, това което правителството на Борисов направи за държавата. Много жалко

Ами хайде изброй ги тези добрини точка по точка та и ние да ги научим :)

В нашия квартал 1 детска градина и една гимназия.

Никога не трябва да забравяме най слабото правителство в новата ни история това на ГЕРБ,но мисля че след 12 май е задължително да им се потърси съдебна отговорност .Ако е необходимо отново ще излезем на улицата долу ГРОБ-българоубийците.

ангел, глупако никой не плаща за да се казва истината!!! Ти си олигофрен!!! Такива като теб да напускат нашата изнасилена държава!!! Забравихте ли глутниците кучета по улиците ни, които стават все повече и нападат и убиват хора? Забравихте ли как на официална церемония по връчване на нобелови награди премиерът си играе с телефона си? Забравихте ли Румяна Желева? Забравихте ли как правителството на ГЕРБ започна да ремонтира мостове без конкурс и обществени поръчки? Забравихте ли, че турски фирми строят магистралите на Борисов? Забравихте ли, че месец след откриването на участъци за милиони, асфалта вече се е изронил? Забравихте ли колко хора подслушва МВР без никакви резултати? Забравихте ли показните акции на Цветанов, без никакви резултати? Забравихте ли колко пъти Борисов променя мнението си по почти всеки национален въпрос? Забравихте ли защо беше уволнена Ана Мария Борисова? Забравихте ли, че ГЕРБ назначиха за директор на АЕЦ продавач на закуски? Забравихте ли за купените независими депутати и фурнаджийската лопата Яне Янев? Забравихте ли за култовия химн на МВР? Забравихте ли, че на територията на България беше извършен терористичен атентат месеци след като МВР е получило информация за готвен такъв? И още знайни и незнайни гафове на обичаното от Вас правителство

И през уйкенда валеше дъжд. Простаци. Не забравяй да го допълниш в списъка.

Никой не е забравен и нищо не е забравено! Само дано си спомним,когато трябва,за да си помогнем!

Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца? Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма? Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора? Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет? Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше? Забравихте ли колко болници в България фалираха? Забравихте ли как тихомълком бе вдигната пенсионната възраст? Забравихте ли съкратените от БДЖ? Забравихте ли кой държи най-много ВЕИ-та? Забравихте ли Дюнигейт? Забравихте ли странно забогателите ПР-ки на Мирослав Найденов? Забравихте ли как хиляди българи не успяха да гласуват на последните избори? Забравихте ли как депутати от ГЕРБ разнасяха чували с бюлетини? Забравихте ли как ГЕРБ скри Цар Киро по хотели на Витоша? Забравихте ли как ГЕРБ Пещера правеше политическа агитация сред малолетни? Забравихте ли как държавния глава показа снимка на уникалната ни природа в щата Колорадо в новогодишното си обръщение?

Стига глупости ''фашизъм''? плащат ли ви да пишете тези глупости ??

Нима забравихте тези думи на Борисов? Забравихте ли, че той ви нарече лош човешки материал? Забравихте ли, че България беше осъдена заради своеволията на Борисов за ръководена от него акция? Забравихте ли, че Цветан Цветанов нарече лекари от Горна Оряховица убийци на бебета, а след това полицаи унижаваха санитари и медицински сестри? Забравихте ли как полицаи биха и унижаваха невинно семейство в Кърджали? очите на полицаи? Забравихте ли, как ви обещаваха че ще излезем от кризата през 2011? Забравихте ли, как ви обещаваха, че влезем в Шенген през 2011? Забравихте ли лъжите за коледни надбавки? Забравихте ли, че в условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси? Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ Земеделие лице с фалшива диплома?

А , ние и по-далеко помним

герб е равно на ФАШИЗЪМ!!! Или Геноцид!!! Тази партия трябва да бъде забранена със закон, както и ДПС! Кръвопийците на българския народ! герб най-уродливото превъплащение на комунистите - престъпници преди 1989 година! Тези ще горят в АДА!!!

В Девин починали 14 човека, защото закрили болницата. ако не бяха я закрили щяха да починат 24.

Простак.

АБСОЛЮТЕН ИЗРОД!!!!

Освен за здравеопазната система, искам да напомня едно основно правило на г-н министъра за здравеопазването. И в най-богатата страна парите за здравеопазване, никога не са достатъчни. Дори в САЩ те биха могли да надвишат бюджета на страната. Това е така, поради непрекъснато нарастващите здравни нужди на населението, свързани с развитието на съвременната медицина и медицинските технологии, благодарение, на които се отделят пари за все-повече заболявания, които в близкото минало са се смятали за не лечими. Благодарение на новите методи, технологии и лекарства, струващи скъпо (надявам се г-н министъра знае колко струва на пазара пускането на ново лекарство -много милиони, казано образно) се удължава живота на терминално болните, на онкоболни, на хронично болните, болни от редки болести и т. н. Медицината може да поеме все повече от нарастващите здравни нужди на населението и да удължава живота на болните. За това са неоходини средства г-н министър, средства които едно време не са се отделяли, защото медицината е била на друго ниво. Пр. едни свестни импланти не са могли да бъдат поставени на жена с ампутирана гърда, защото не имало такива импланти, сега ги има, но струват пари. Така, че направете си сметка.

В контекста на това най-тъпото нещо е да се закриват болници и да се спира развитието на медицината в България, поради неспособността на служителите от МС да си вършат работата и поради тяхната неграмотност. Медици в България все още има на високо ниво, но неграмотността на чиновниците ги принуждава да напускат страната. Това министерство трябва като начало да направи подмяна на кадровия си персонал, който затри здравеопазването. Тези държавни служители нанесоха много вреди на българският народ, на медиците и на политиците.

Уважаеми, здравият разум трудно може да приеме, че за двадесет години е направен някакъв огромен скок и в методите за лечение, и в техниката и във фармацията (да не говорим, че половината лекарства са менте официални данни). А преди двадесет години, поне в България, умираха два-три пъти по-малко хора, да не говорим че детската смъртност беше несравнимо ниска в сравнение със сегашната. Но... платени агитатори на мракобесието винаги е имало. Това е нелечимо заболяване, въпреки доста доброто му заплащане, нали.

Не ми се спори с вас. Нещата, които говорите, са плод на личните ви виждания и мироглед. Виждам, че не сте компетентен и темата ви е много чужда.

Браво на малоумниците! Те имат ли представа какви са пътищата в Балкана и на колко чака минава автобус? Заради такива "мъдри" решения България съвсем ще обезлюдее. Ако, например, дете се разболее тежко и семейството не разполага с превоз, какво ще им е на родителите? Ако някой пострада сериозно и му е необходима спешна помощ? Да не говорим, че няма никакъв шанс за живот този, който получи инфаркт или инсулт. А това не са само стари хора. Пак ще има всеки ден да четем, че хора са починали на път за болницата, която е на 40 или 60 км. Това не интересува политиците ни. В София болници много, пък и те са с привилегии. Тях ги лекуват и при липса на пътека за заболяването.

Не е цъфнала и София, момче. Въпреки че тук може и такси да вземеш до Пирогов. Има много болници, но половината са чaстни и e едно дране-е-е-е, едно развъртане, едно препращане за да ти изстискат и без това оскъдните пари. А иначе, закриването на болници си е чиста пол-потовщина (младите да видят в Гугъл, кой беше Пол Пот и колко милиона люде затри). Преди 25-на години в по-големите села си имаше медпунктове с лекар вътрешни, хирург, сестра, зъболекар. А сега ако си от Бохова или Стрезимировци, за да идеш на лекар в Перник, трябва да пътуваш 70 километра, да платиш за път 17 лева, да не знаеш, там ли е лекарят, да си вземеш хотел за 30 лева на вечер изобщо ГЕРБЕРСКО ЧОВЕКОЛЮБИЕ и ... УМ и СЪВЕСТ. Закрили болницата добре, малко са хората в района, но защо да не се направи медсанчаст (такива имаше във всеки по-голям завод) с основните лекари, толкова ли е трудно, освен ако тенденциозно не се търси унищожаване на населението.

Нали това ви казвам, липсват цели звена в здравната ни система - превантивната медицина, профилактиката и до болничната помощ липсват. Центровете за спешна медицина са зле, а филиалите им никакви ги няма. В България няма здравеопазване. Отворете закона за здравето и вижте, кой отговаря за здравната политика на страната - министъра на здравеопазването и министерството, което работи за него. Явно там е проблемът.

Всичко, което сте написали е така. Но не обвинявайте за всичко политиците. Има си министерство, където работят експерти над 600 човека само там и тези предложения идват от тях. Някой е искал да се докара с инициативност и защото не може да си свърши работата и да намери правилното решение - предлага ликвидиране на проблема, които не може да разреши. Политиците не са експерти по здравеопазване, за това се плащат заплати от по 8 000 лв. на някои хора, за да дават компетентни съвети. Ако искате да разрешите проблем, търсете от къде произхожда. Много удобно за някои е да се крият зад политиците. Експертите пак са оставили министъра в небрано лозе, да говори щуротии и да се излага.

ОСВЕН ПО ПРИБИРАНЕ НА ХОНОРАРИ НЕ СЕ ЗНАЕ ПО КАКВО ДРУГО СТАВАТ ЗА ЕКСПЕРТИ. ВОДЕЩИ ПРАВИЛА СА ИМИТИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ, БЯГСТВО ОТ КОНФЛИКТНИТЕ СИТУАЦИИ, ПРОМОТИРАНЕ НА КАЛИНКИ И ДРУГИ ПОДОБНИ. А КОЙ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОГРОМА НАД ПРОФИЛАКТИКАТА, КОЙ ДА ОБУЗДАЕ ТВОРЦИТЕ НА БЕЗУМИЯ В СЪДЕБНО-МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА, КОЙ ДА СПРЕ ЗАМЯНАТА НА АКАДЕМИЗМА И ИЗКУСТВОТО В МЕДИЦИНАТА С ТЪРГАШЕСТВО И Т.Н. ОПИТВА СЕ МИНИСТЪРА ПОНЕ НЕЩО ДА КАЖЕ, А ДРУГ ВЕДНАГА ГО ПОРИЦАВА - АМА КАК МОЖЕ, ТА НАЛИ СИ ИМАШ НЯКОЛКОСТОТИН СЛЕПОКА, ДАЙ ИМ ТЕ ДА ОБЯСНЯТ ...

По тия места за последен път се е родило дете преди 30 г.

Значи най-напред си разпределиха складовете дето трябваше да подпомагат функционирането на Белодробната болница в Пловдив, а сега ще я закриват. Значи един можа да дари на Пловдив болница със складове, а сега общинските съветници не успяват да намерят начин тя да функционира. Може би някой си хареса и този терен!!!!!?

тоя Станишев пак лъже...аз не закривам аз оптимизирам и мисля за матриала чрез - "ти колко пенсионера ликвидира днес? Родината майка(дет е моя) те призовава - ликвидирай пенсионер, спаси държавата!" ....уффф де ми е паднала будьоновката?

Как може политици да не носят отговорност за действията си. Че това и за Хитлер не е важало бе! Баси наглостта! На стадиона до един!

Още един мандат и ГЕРБ ще ни изтребят до крак. Оня с обратната захапка като си счупи крак тича в правителствена болница. Докато тази болница съществува ще има такова безобразие в здравеопазването. Не може да има специални болници за политици!

Това са си ведомствени болници към съответните министерства и към Министерски съвет. Те са си на тяхна издръжка: Транспортна болница, Военно-медицинска, МВР-болница, Правителствена. Не може да не съществуват тези болници, те са част от системата за национална сигурност и при военно временно положение или война, при големи аварии, като тези на АЕЦ, имат своя функция.

Защо са минусите. Би трябвало всеки да знае, че всяка една държава функционира на основата на определени принципи. Но ето, че и аз научих нещо, а именно - че в България, която е държава и всички ние сме граждани на тази държава, все още има хора, които не са граждани на държавата и не познават функционирането й, а живеят в още родово-общинният строй, където всеки познава и живее по собствени правила.

"Не мога да си отговоря на въпроса как е възможно с 1 млрд. преди 1989 г. да се покрива цялото здравеопазване, а сега с 3 млрд. не може да се покрива. " Ами ако 1989 е имало ЯМР, Инвазивна медицина, КАТ и т. н. наистина е необяснимо.

Според специалиста на Световната банка Симеон Дянков, в държава от третият свят, каквато вече е България, образование, наука, култура, здравеопазване, високи технологии трябва да бъдат ИЗКОРЕНЕНИ ИЗ ОСНОВИ!!! А колкото народа се оскотява и вмизерства, толкова по-добре за световните ОЛИГАРСИ! Вижте е БОКИ, той се радва само и единствено, когато го хвали някой чуждестранен началник! Гласувайте отново за ГРОБ и не се замисляйте...........................

Най-добре е да гласуваме за бесепето,няма да ни ограбват чужди олигарси,я...Друго си е да ни ограбват наши момчета,синчета и внуци,на тези които грабиха 45 години

Наши, наши, колко наши? Гените му еврейски, възпитанието руско, майка му украинка, манталитет му - посткомунистически глобализъм.

ТИ ИЗОБЩО ЖИВЯЛ ЛИ СИ ПРЕДИ 23 ГОДИНИ? В СРАВНЕНИЕ С ДНЕШНАТА МОРГА, НА КАКВОТО ОБЪРНАХА СТРАНАТА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ С ВЪРЗАНИ ЗА ОПАШКИТЕ ТЕНЕКИИ, ДОПРЕДИ 23 ГОДИНИ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ НА СПОКОЙНИЯ И ОСИГУРЕН ЖИВОТ ЗА ВСИЧКИ (ВСИЧКИ!) ГРАЖДАНИ НА ТОГАВАШНАТА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. ТЯ СЪЩЕСТВУВАШЕ ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ НАРОДА СИ, ЕДИНСТВЕНО КАТО ГАРАНТ НА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА - НА ВСИЧКИ ХОРА! НЯМАШЕ ДРУГА ПРИЧИНА ДА СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ ДЪРЖАВА, НИТО ДРУГА ЦЕЛ, ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕГА, КОГАТО ТЯ СЪЩЕСТВА ЕДИНСТВЕНО КАТО ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА ШЕПА ТЪРБУСИ, ЮРКАЩИ ТЪПАНАРИ ПО ФОРУМИТЕ ДА ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ ЗА "ЛОШОТО МИНАЛО" ДО ПОСИРАНЕ. НО ГЕНОЦИДЪТ, РАЗПОРЕДЕН ОТ ЧУЖДИТЕ ТЪРБУСИ, ДЪРПАЩИ КОНЦИТЕ ОТВЪН, ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА.

А бе Борисов ли трябва да свърши работата на всеки в тази държава. Нали всеки се води някакъв специалист и взима пари за това. Ако всеки си гледаше добре работата нямаше да сме на това положение. Някак налудничаво е за всичко да е виновен Борисов. Нека и някой друг бъде отговорен за несвършена работа и не компетентност. Борисов, като премиер си вършеше добре работата.

На Борисов, като премиер, основното му задължение е всеки в структурата на държавата да си върши перфектно работата!!! А точно основното си задължение Боко Тиквата НЕ ИЗПЪЛНЯВАШЕ!!! Защото, когато цял ден фърчиш с Аербуса, кръстосваш страната безспир да режеш лентички и основен интерес ти е ритането на мачле - тотално изпускаш поглед и контрол над нещата!!!

Не така. Никой никъде, няма такова задължение, друг да си върши работата. Всеки е длъжен да си върши работата, за това му се плаща. И всеки сам отговаря за грешките си. Работата на премиера е да представлява и ръководи държавата, не да е селски пъдар. Нито Меркел, нито Обама, нито Путин търчат да гледат кой какво прави. За това си има изградени структури, които също трябва да си вършат работата. Много са ти объркани понятията. Явно нещо си имал проблеми с родителите в детството и сега ги проектираш върху Борисов. Някаква индетификация. Нещо от компетентността на психиатрията.

На въпроса на министъра, защо преди нещата са вървели, мога го отговоря с едно изречение - защото е имало функционираща здравеопазна система, дори да е била тип Семошко, тя е работила успешно, за разлика от сега. Темата е само за болниците. Но тя не може да се разглежда отделно, защото болниците са част от здравеопазната система. Странен е факта, че министъра на здравеопазването търси проблема, не в качеството на медицинската помощ, не дори и в системата, а в разпределението на финансите. Като цяло здравеопазната ни система, доказа, че не е ефективна - на всякъде по света неефективните системи бързо отпадат и се заменят с нови. Но министерство на здрвеопазването няма специалисти не само да промени здравната система, а да набележи и здравна реформа. Защо напълно са занемарени и дори изцяло липсват основните звена за профилактика и доболнична помощ. Не може всичко да се поема от болниците. Те са последното звено в системата, а много случаи на болест могат да бъдат предотвратени или разрешени в споменатите липсващи звена. Финансирането на болниците е важно, но не е основно. Учудва ме тая работа "на парче" в това министерство. Най-малката реформа е здравните пътеки да спрат да се обвързват със заплащането. Това го няма никъде по света. Да не говорим, че никъде по света няма и здравни пътеки, освен в Австралия, но там те са обвързани с качеството на медицинската помощ и резултата от лечението. Така ще спре и източването на здравната каса. Та общо казано - всеки да си разбира от работата и да си я върши.

На крадливо племе каквато и система да предложиш е без значение. Все ще си краде, защото КРАЖБАТА Е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ в Бг. Ценностната система е - "За крадец не ставаш сине, ти си будала".

Не знам. За мен липсата на компетентност и не желание за работа са по-страшни и от кражбата.

Много интересно, как министърът не отчита 23 год. инфлация. Лесно е да се сметне, че цените на лекарства, ток, консумативи и цена на труда са се повишили повече от 3 пъти. Трябва първо да се мисли и после да се правят изказвания.

Докторите,както и всички останали в тая разграбена държава бягат в чужбина за да работят за по високи заплати! Както е тръгнало в скоро време ще закриват цели градове и села,защото хората масово се изнасят, като при война!

тоя се чуди,как с 1 млрд са покривани разходите до 89г. ,а сега 3 не стигали...някои от приближените му да изясни,че тогава лекарствата се произвеждаха от държавната фармакология и никои не пестеше от осигуровки...пък и нямаше такива барети,юри галевци и т.н. болни престъпници :д

Имаше и доста повече работоспособни хора

А колко са открити,защото има и доста открити,защо тех не ги споменавате?

Къде са открити бе, и за какво? В София никнат шуробаджанашки, партийночленски, бивши зам.министърски и т.п. болничета, като гъби, за по 10-20 места, за корекции на нос, за простата, за психотерапия но веднага се лепват за НЗОК. По цял ден пищят по радиото с реклами, защото никой не отива там. Да не са луди хората да ходят в болнички с размер на диспансери. И с преходящи и приходящи лекари от други болници. Лекува ли лекар, който не знае името на пациента си? А тамошните лекари не го знаят, защото виждат пациентите си един-два пъти за престоя им.

Като върнете комунизма си строите болници колкото искате. С мижавите данъци дето събирате, най-много заплатите на няколко фелдшера да платите.

Вие нямате друга схема и визия, освен антикомунизъм. Всеки син е готов да си е.е майката. Долу комунизма и долу Русия. Това е гватемало - хондурасткия Ви синдром. Защо ли чета тупите Ви лакейски коментари...За мен вие сте потомци на т.н. чорбаджии изедници от преди 18 век...Отивайте в Курдистан.

НЕ ЧЕТИ ЩОТО НЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ!

ТЪПАКО! СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА СЪЩЕСТВУВА ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ОБЩЕСТВОТО СИ, НАРОДА СИ - ЗА ДА ГАРАНТИРА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ВСЕКИ СВОЙ ГРАЖДАНИН КАТО НАЙ-ВИСША ЦЕННОСТ И БЛАГО! ТОВА НЕ ТИ Е БАКАЛИЯ, НЕ ТИ Е ДРОБ СЪРМА И КАРАНТИЯ, ДЕТО СЕ ПАЗАРУВА НА КИЛОГРАМ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ СПОРЕД ГРАМАЖА! МОЖЕ ЛИ ДА ИМА ЧАК ТАКИВА ЕЛЕМЕНТАРНИЦИ И ТЪПАНАРИ КАТО ТЕБЕ, ВЕ! ДЪРЖАВАТА ГАРАНТИРА УСЛОВИЯТА И ПРАВОТО НА ТРУД НА ВСЕКИ СВОЙ ГРАЖДАНИН, ОТКЪДЕТО ИДВАТ И ДОХОДИТЕ МУ, А С ПРОДУКТА ОТ ТОЗИ ТРУД ПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА ГАРАНТИРА СОЦИАЛНИТЕ СФЕРИ НА ЖИВОТА НЕ НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП, ВЕ, ЕЛЕМЕНТАРНИКО!!! А ЧРЕЗ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ПРИОРИТЕТИ. ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НЕ СА СТОКА ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА, А ВИСША ЦЕННОСТ И СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА ПРИЕМА, ЧЕ ТЪРБУХЪТ НА НИКОЙ МИЛИАРДЕР, ПЪЛЕН С ЛАЙНА, НЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ ЖИВОТА НА ЕДНО ДЕТЕ ИЛИ КОЙ ДА Е ЧОВЕК И ЗАТОВА НЕ ДОПУСКА МИЛИАРДЕРИ И МИЛИОНЕРИ, НО ГАРАНТИРА ЖИВОТА НА ВСИЧКИ... ПФФФФ КВО ЛИ МОЖЕ ДА ТИ СЕ ОБЯСНИ НА ТЕБ И НА ТАКИВА КАТО ТЕБ, ДОКАТО НЕ ОПРЕШ САМИЯ ТИ ДО НЯКОЯ БОЛНИЦА, ДА ВИДИШ ТЪРГОВИЯ С ЖИВОТ И ЗДРАВЕ

Не знам защо възприемате негативно това?Болниците, трябва да правят, всичко, да са високо универсални с добра техника и специалисти.Не може такива болници да има навсякъд и никъде ги няма.Това е фактът. Болниците в България са средство за точена пари от бюджета, а и от глупавите пациенти. Навсякъде по света има големи болници, които обслужват региона.Само у нас се слага "болница" на някоя сграда, която не може да изъплнява реално предназначението си и струва скъпо.

Добре. Ама навсякъде по света има не един, а много хеликоптери, които могат да отидат почти до всяка една точка от дадената държава за 5 минути. И то не са само хеликоптерите, има и много друга техника, има и специални парамедици, които са заедно с тази техника. Освен това има и много линейки, които не идват за два часа или директно да ти отказват по телефона. Знаете ли, че за цяла София и окръг София има само 20 линейки? Ама вие от математика разбирате ли изобщо?

Какво да го усукваме ?! - Плюс финанси, ...данъци, ...здравна система, ...логистика, ...пътища, ...управление на процеси, ...комуникации ...и т.н. и т.н. ------ Затова и казвам - Работна Група Експерти ! Плюс - Отворен Обществен Разговор.

Не може да е друго,след като счетоводителите-гении,Дянков:Деса Атанасова,обладаха здравеопазването.Закритите болници е трябвало да бъдат сериозно реорганизирани.Това са трудно достъпни райони,преобладаващо населени с възрастни хора.Можеше,да се намалят разходите,да се включи и НЗОК,и МЗ по темата с финасирането.Но какво ли им пука на гербаджиите,за някакъв лош човешки материал,пък и ядящ фискалния резерв!Инфаркти,инсулти,раждане,кървящи язви-да пътуват,да ходят пеша,ако нямат кола.....нали ще има магистрали!

Притежанието на автомобил е в правото и според възможностите на всеки един индивид. Къде ще се движи този автомобил е в задълженията на държавата, които тя, видно е изпълнява.

Пожелавам ти не един, а пет автомобила да си купиш с доходи до 500лв, каквито взимат 90% от българското население. Това не са измислици, а са данни на НАП! Мислил ли си какво е да караш автомобила към болницата, която се намира на 200 километра с инфаркт и инстулт заедно? Трябва да пробваш някой път, мисленето е полезно.

Че се пробват да Ни се изреждат какви-ли-не талази бекапистични 'изделия' - ясно. Че София през работна седмица е Над два милиона (При Не-Повече от 4.5 изобщо у Нас !) - също. Че гуспойцъ мишинупискъ от г.Дулово бе турена за Министър на Здравеопазването на Република България - и това. Че Здравната каса и/или Системата на клинични пътеки бяха Доказано-взривени и Отнесени от 'някои' - по-добре И да не отпочваме. ---------- Какво Предлагам ли ? - все Свръхпростички Неща : А. Създаване на Работна Група Експерти по Здравеопазване Б. В резултат на Отворен Обществен Разговор - Незабавно реструктуриране И Рестартиране на Здравеопазването у Нас.

Какво чудно има, просто трябва да си платим членството в ЕС, НАТО и т.н.

С тия клишета драги можеш да обясниш нещо на цинагин, аре стига с простотията, тя ни е проблемът и такива, които говорят като теб, вервай ми.

ГЕРБ са сборище от бивши комунисти с полирани мозъци ,или техни деца и внуци .Това е най долната пасмина и сган,предвождана от фюрер правещ се на ДУче ,пожарникар, телохранител на комунистически диктатор.Тази опасна банда трябвада се забрани.

Точно така! И трябва да се гласува за Жан Виденов и неговата Партия, които са най-антелегентните и виско образовану хора, мислещи за за живота и здравето на хората :-) И дан е се збравя че "Партия велиа води нашият победен строй" :-) Айде със здраве.... и да не забравяме да си пием навреме хапчетата за глава! Че да ни слуша и върши добра работа!

Те са едни и същи.

Голем познавач на хапчетата си! Какви пиеш антидепресанти или антишизо ...