Манолова иска ограничения за колекторските фирми за дългове

Доставчиците на обществени услуги да нямат право да ползват услугите на колекторски фирми за събиране на дългове, предложи омбудсманът Мая Манолова.

Обратно в новината

Коментари - Манолова иска ограничения за колекторските фирми за дългове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и никой не дава никакви признаци на живот като реагира на аргументите за погасителните срокове, нарушенията на ГПК, закононовите нарушения от стран ана "колекторските" (сиреч рекетьорските фирми и арбитражните съдилища и безхаберието на държавния съд в чийито резултат тези рекетьори си раизграват кона както си искат, а на обикновения човек "майната му", така ли?!

ЛУД УМОРА НЯМА. ТАЗИ ПРАВИ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ. ПРИКАЗВА КАТО ЛАТЕРНА, ХВЪРЛЯ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, НЕ ПОЗНАВА ЗАКОНИТЕ И ФАКТИТЕ И МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ, НО ВАЖНОТО Е ДА ХВЪРЛЯ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА - ЛЕКОВЕРЦИ.

Pesh0

За това е права . Ако ме нападнат с голи ръце, нямам право да стрелям с автомат . Нещо такова трябва да има и при дълговете . Не повече от двойно примерно .

Явно братя Галеви са и пратили колекторска фирма на тая, че има пари да им връща !

Тези членове 410 и 417 от ГПК противоречат на Европейското законодателство и следва да бъдат премахнати. Как може някой да те осъди по бързата процедура въз основа само на извлечения от сметки, които не са доказани??? Мая Манолова само симулира дейност и нищо няма да направи, както и предишния хрантутник / омбудсман /. Колекторските фирми не са причината, а следствието !!! Съдебни вземания не трябва да се допускат за суми под 500 лева, ама КОЙ си реже стола, на който седи ?

на колекторските фирми не са само чл.410 и 417 от ГПК, а и чл.110 и 111 от ЗДД. Произволът на колекторските фирми и никнещите като гъби арбитражни съдилища, които по статут са частни, а не държавни съдилища, се узаконява от държавните съдилища поради това, че съдът няма задължение служебно да събира доказателствата (в това отношение има и европейски правни тнорми които задължават съдът служебно да събира всички доказателства по делата) и само на основание исканията на колекторските фирми, без даване право на защита на пътърпевшите от тях, издава решения за изпълнителни листове. След това следват частните съдии изпълнители и жална им майка на тези които десетилетия никой не ги е потърсил за това че някъде някой им е вписал несъществуващ дълг за който дори не знаят и в крайна сметка трябва да плащат суми от пърядъка на стотици и хиляди левове за неща за които си нямат и понятие как са възникнали. Защо след като по закона за задълженията и договорите има 3 и 5 годишни срокове на давност за събиране на вземанията в правния мир се подвизава схващането че с това задълженията не се заличават?! Та нали именно това използват колекторските фирми при искания свързани с мобилните оператори и други такива монополисти!

Борисовата кучка Мая Костинбродска ,сестра Галева ОБУДСРАМА да бъде изгонена от тази институция.

Абсурдно предложение в една абсурдна държава. Първо българина трябва да разбере, че трябва да си плаща когато поръчва нещо.. Второ, тези допълни такси са само във фаза съдебно дело. Длъжника преди това е получил 10000 известия.

които не са по условията на законите и в по-голямата си част са измислени и недоказуеми!

чакаме я с трепет и вълнение! Опраскай я, Цаца!

Манолова симулира дейност, за да се хареса на простата съставка от електората. Щяла да бори наредбата за казаните, защото "нарушавала възможността за свободна стопанска инициатива на гражданите". Каква стопанска инициатива, при положение че въпросните литри са освободени от акциз именно защото са за лична консумация, а не за продажба? Стопанска инициатива за собствена консумация? В съда просто ще ѝ се изсмеят.

в този си вид, т.нар. "колекторни" (каква дума само.) фирми са удължението на рекетьорската ръка на банките към клиентите си. законът най-очевадно е правен от банковото лоби в парламента, който е "избиран" от народа. най-първо се изпраща уведомително писмо, която напомня учтиво на длъжника, че има дългове по тези и тези договори от тогава и тогава, които трябва да погаси до определен срок. поне такава е практиката в европа. инак банките напипаха на работата лекото и на баницата мекото за събиране на несъбираеми кредити, преди да са внимавали на кого са ги давали. господин mirosllaw ( регистриран ) 22.12.2015 11:50 ми е спестил писане, за което съм му благодарен :-)

Ами като е загубил делото в Арбитражния съд много ясно, че ще плати разноските. Българите трябва да спрат да крадат ток и вода. Глоби и съд и ще се научат. Ама разни соц-активистки продължават да ги подкокоросват да не плащат.

Искам да изчислиш колко кубика вода са потребени за 56,16лв и колко за 56.16+9,96 лв= 66.14лв. Кубика е 1,76лв с ДДС? Защото софийска вода вече една година не може да изчисли. И по фактури ми е писала 21 куб

Нека първо тези арбитражни съдилища да вземат да започнат да изпълняват и спазват всички наионални и международни правни норми и тогава да съдят някого и да издават съдебни решения! Арбитражно съдилище без арбитраж между страните! Това е истината за тези съдилища сега!

За дълго!

Това май ще е единствения начин да я видиш на живо!!!

да я видя!

Абсолютно подкрепям г-жа Манолова! Не може фирми с огромни щатове да ползват други фирми за събиране на дългове! Поздравявам я! Имам предложение към г-жа Манолова да се преразгледат изискванията при смяна на статут на построени помещения и сгради, защото на този етап все едно строиш нова сграда! Това просто е двойно плащане за услуги! още веднъж поздрави г-жо Манолова

за хубавите думи! Обичам те!!!!

Според Манолова е нарушен принципът на свободната стопанска инициатива. Докато социалисти, членове на бившата комунистическа партия говорят за неща срещу, които са се водили въоръжена борба, България ще стои на едно място. Ще си играем на реформи.

Сегашният ни премиер е бил член на тази партия,лумпен платен !

Банките също предоставят обществени услуги. Ако Манолова реално направи нещо по тези въпроси в полза на хората, за което аз се съмнявам, понеже тя е дългогодишен депутат и много добре е наясно с всичко, я избираме за Премиер!

Доста е цинично точно тя, която е от виновните, хората да не могат да си плащат задълженията- точно тя да се бори " за техните права". :(

група мазохисти - вашата партия ГЕРБ, в лицето на ББ ви лъже от 2001 г., от както мафията го направи главен секретар на МВР. Хем ви лъжат, хем ви крадат, а вие се радвате. Какво лошо има да се спазват законите - да важат за всички, а не само за малкия човек. Защо да не важат и за оялата се олигархия. Тук горивата не падат под 2 лева, а в малка /неевропейска/ Македония 1 литър гориво е 1.5 лева. Все пак Мая Манолова беше избрана с гласовете на ГЕРБ - оставете я да си върши работата, пък после я плюйте.

На Бойко - предишните му виновни. На вас - Бойко ви е виновен.

Не е срамно да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа. Срамно е да си възрастен и да вярваш на Бойко Борисов! Цитат от неизвестен автор.

Тази лъжкиня никого неможе да погне! Изобщо няма такива правомощия! Свикнала е да лъже в НС, да лъже и създава афери като "Костинбродската" за което трябваше да е в затвора ако живеехме в Бяла държава!

Интересно защо в българия редовния човек, който си плаща всичко редовно е избутан настрани. А когато се засегнат правата на тарикатите, които не искат да си плащат задълженият се вдига такава врява. А трябва да е точно обратното, тариката трябва да бъде гонен до дупка за да си плати, а не да се ослушва като знае че може да не връща взетите пари. Това е стар български проблем. Атанас Буров: "Българинат ще стане велик човек, когато почне да плаща за всичко ползва".

служител и си получаваш заплатата на точния ден и на дебитна карта сигурно. Ориентировъчна заплата 2000 лева. И жена ти сигурно е на държавна хранилка - да кажем 1000 лева. Това е идеалния начин да нямаш грижи с редовното плащане на всички сметки. Отиди в частния сектор и ще се сблъскаш с закони, нормативи, непревеждане на пари /дори и от държавата/, посещението на един куп инспектори по всички възможни и невъзможни въпроси............

Хахаха... държавен служител 2000 лв. Повечето държавни служители мизерстват с ниски заплати, а една малка част на ключови позиции наистина блажнят, но не от заплати, а от рушвети, кражби и осребряване на власт.

..а може пък просто да е достатъчно умен да не взима айфон на изплащане, когато не може да си го позволи..?

Не бе не виждаш ли, че това са соросоиди - най-долната каста на обществото, правят се на много морални и защитават глобалния капитал. По принцип са тъпанари, но в някои случаи им пишат по-нормални опорни точки както е тука "редовния човек", "Буров" и т.н.

Тарикатите се наричат борсови спекуланти и банкери, които дерат кожи. "Българинът ще стане велик човек, когато започнат да му плащат подобаващо, а не да се очаква да плаща всичко с жълти стотинки на европейски цени."

И когато спре да се прави на тарикат на дребно и когато започне да работи като европейците (производителността в България е 42%, а в другите европейски държави е 64-82%)

Браво,на Мая Манолова!!!

Вместо да премахнат клаузата в закона, която разрешава на банките и на комунални фирми директно да вадят изпълнителен лист, без дори да уведомят длъжника, без съдебно дело по общия ред, тя тръгнала да се прави на велика. Вместо да отстрани първопричната, която съвсем умишлено беше наложена в Народното събрание, сега залага на популистки мерки. И пак за банките нито дума. Всъщност точно банките най-много злоупотребяватс тази възможност, дадена им закона. А дали се използват колекторски фирми или директно съдия изпълнител събира вземанията е абсолютно все едно. Така, че основната цел на тази Мая е да вдига пушилка и да крие къде всъщност са основите на проблема.

А тези фирми ,на кои са? На политици и депутати ,....което означава ,ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ГЛАСУВАНО...

Поздравления за това

Мая може да е всякаква ,но поне е борбена и започна да прави нещо ,предишният омбудсман беше добър и кротък човечец ,но не му се чу гласчето пет години.

Глупости. Тая само вдига пушилка и замазва проблемите. Като депутат правеше същото.

А не беше ли по-лесно да си плати 6 лева и сега няма да се пише по въпроса. Навсякъде по света е така.

Тези колекторски фирми за толкова нагли и долни, че ....Звънят на телефоните на съседи и по този начин търсят длъжниците. Питам - къде е защитата на личните данни на гражданите на Република България - европейска?.......

Как ли знаят телефоните на съседите ви..? Да не би вие да сте им ги дали, като сте взимали кредита? ;)) Интересно как се променят стандартите на хората - като взимат пари подписват и се съгласяват с всичко, после недоволни от същото, защото трябва да връщат...?

Ама много подходящо име !!

майчето се е втурнала в зловещ популизъм! По примера на ранния серго станишев, който гонеше монополистите..., та ги изгони... Сега, мая е решила да ни плакне очите с колекторски фирми, монополисти и дрън, дрън, ярини, докато законът, който нейната партия е приела за ЧСИ-тата е дал възможност да мачка и осъжда гражданите - без да знаят това, включително и за публични вземания! Още по-страшното е, че ако някой ви съди през ЧСИ, въпросния ЧСИ има правото да се позаинтересува дали имате нащо, каквото и да е дължимо от държавата и да го причисли към въпросното дело! Ха, честито!

и тук ще се вихри голям прахоляк!

Давай, Майче! Почвай с банките, обаче!

Ха! Че Мая и БСП ако кажете, че не са направили много за банките, кой друг е?! Два пъти ги фалират - още ли искате! По-добре от БСП да стоят много далеч от банковата система, че не 16 милиарда, а 160 милиарда няма да ни стигнат да покрием "даването" им.

Докато беше в парламента защо не предложи промени в законодателството, за да не се стига до такива фрапиращи случаи??? Всички закони облагодетелствеват точно колекторските фирми, частните съдебни изпълнители и банките. Действията на горепосочените всъщност са абсолютно законни и няма шанс да бъдат спрени или осъдени. Сегашните действия на Манолова като омбудсманд са нелепи и смешни. То всъщност няма никаква нужда от омбудсман. Не върши никаква работа , но взема добри пари....

Перушина чок,юрдек йок.

колекторските фирми са най -нагли проявяват тормоз ,звънят вечер по домовете заплашват възрастните родители при отсъствие на титуляра???? нагло изключително нагло. ако не си сключил изричен договор с фирма за потребление на услуги в който е записано че закъснели плащания ще се прехвърлят на колекторски фирми.това да не е законно. друго за събиране на дългове от монополисти да се извършва само от държавен съдебен изпълнител с регламентирани такси!!! да е строго забранено монополистите да се обслужват от ЧСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да, бе, големи наглеци! Ти дължиш пари и се правиш на разсеян - те звънят да ти напомнят! На вас като дължат пари вие никога не правите като тях, защото не сте такива досадни и нагли типове, нали? ;))

В Коледната вечер филм по Нова тв"Просто секс"!?

Мая -Президент! Атакува и закона за казаните за ракия на помиарското правителство на хунтата ГЕРБ!

И това ще е като всичко останало при Мая Костинбродска. Много думи, нищо насреща. В повечето случаи чист популизъм без реални последствия в правилната посока, а често и с отрицателен знак.

Тази жена ме кара да се чувствам омърсен,унизен,потъпкан,смазан.Лукавата й мръсна физиономия е изписана с цинизъм.

Сигурно твоята физиономия кара болните от Даун да се чувстват красиви...

Интересното е,защо Топлофикация звъни на нередовните си длъжници,а тя самата е нередовен длъжник към Булгаргаз ? Питам,защото покрай фалита на КТБ се разбра,че държат там на депозит около 100 милиона лева. Защо държат пари и получават лихви,вместо да се издължат на Булгаргаз ? Няма ли кой да даде общинска фирма Топлофикация на колекторска фирма ?!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПОГНЕШ ДИРЕКТОРА НА ГР. ТРАНСПОРТ ПОСЕРКОВ С НЕГОВИТЕ РОДНИНИ.УВОЛНЕН ЗА КУРУПЦИЯ ,НАЗНАЧЕН ДА СЬСИПЕ ГАРАЖ ЗЕМЛЯНЕ И ГО ПРАВИ ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ

Харесва ми вече.Това май ще е точния човек за точното място.

Как може да се разбере дали дължиш на НЕК, МЕГ, АЕК и прочее нещо? Щото явно собщенията задължително не пристигат навреме

Ми да погне и нередовните длъжници тогава. Защото в момента колекторските фирми не само събират, а и изкупуват несъбираеми кредити от банките. Много е удобно да си правиш ПР в угода на нередовните платци и да тръбиш колко са лоши колекторите.

че си ПРОЗД гербер - милиционер. Банките не дават вземанията на колекторски фирми, а точно ГЕРБ гласуваха закон за директно вземане, ако имаш просрочие към банките.

Мая Манолова, ще взема да се окаже нелош вариант за омбудсман ... МАН не е много подходяща надставка, но здраве да е. Та аз бих предложил още няколко теми в списъка за омбудсмана: 1. Монопола на Паркинги и Гаражи и рекетът оказван от центъра за Градска мобилност ....не само в София. 2. Незаконните винетки. 3. Изборният туризъм и купуването на гласове. Не е лошо начало това - доста има какво да се направи в тези 3 сфери.

С метлата,ли?!

Каквото и глупости да говорите за Мая, тя доказва, че е мъжко момиче за разлика от предишния омбудсман. Най-после случихме на правилния човек за тази длъжност.

Пак работа на парче, с удобните ВиК и ЕРП-та......, единствените, които не продават вземанията си на колекторските фирми!!!!!!

Имаш нашата подкрепа! Успех!

За 6 години герберска власт това се случи. Умножаване на дългове и данъци по мутренски.

"колекторски фирми за събиране на дългове" - яко, много яко словосъчетание! Това вероятно са фирми, съставени от колектори, които (фирмите, не колекторите) събират дългове?

А защо се налага да се ползват колекторски фирми? Защо се налага да се ползват охранителни фирми? Тази госпожата участва в един театър, в който целта е да се имитира дейност, а не да се решават реални проблеми. Колекторски фирми вършат работата на държавата, охранителни фирми вършат работата на полицията, вече има и неформални частни съдилища, които издават присъди там където няма справедливост... Държава има ли изобщо? Вижте бюджета и за каво се харчат пари. Държавата се е превърнала в старчески дом, който съществува само за да усвоява европейските подаяния и да ги разпределя между партийните апаратчици и спонсорските фирми. Ако няма да върши работа - закривайте я тази държава. Само байрак и химн не стигат. И понеже колкото и да се говори нищо няма да се промени, защото с този народ може само такава държава, друга не може, то призива ми е към по-будните млади - бягайте от това място.

Горко ѝ на тая държава в която безценният мозъчен потенциал на дупетатсткото войнство се пилее за дреболии като кой, кога, защо, от какво вари ракия.

Всичко това добре, но по този начин се стимулира неплащането на задължения. А за казанините над 500 л., става дума не за домашно варене, а за промишлено като се избягва плащането на акцизи, а продукцията се реализира в кръчми. Старанно е разбирането за справедливост.....

Става въпрос за дребно производство! което също може да се консумира след направа на необходимите изследвания и документи. Целта беше да се махнат тия казани, които за добро или зло пак могат да вършат работа на хората. Та малките лозя са все с едни и същи сортове + това 500л джибри не бяха нищо на времето!

"+ това 500л джибри не бяха нищо на времето!"- За кога се отнася това. За кое време. Най-лесно е да се пише в минало неопредалено време неща които не може да се докаже дали са верни "на времето", "едно време", и др.такива. Уточнявайте кога и за какво точно става дума

а банките кога ще ги подхване, за това, че са с приоритет пред другите участници в пазарните взаимоотношения??? Защо на банката дълга е гарантиран на 100% от дребните кредитополучатели а не е гарантиран по същия начин и за поръчителите например? Защо банката взима лихва и такси въпреки, че риска е минимален за нещо, което например поръчителите не могат да си гарантират??? ама тя манолката е популистка и работеща на добре платени поръчки шанти.