400 хил. французи търсят 53 млрд. евро от Русия

400 000 французи се оказаха наследници на облигации, издадени от Руската империя преди Първата световна война.

Обратно в новината

Коментари - 400 хил. французи търсят 53 млрд. евро от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Върне изнесеното/откраднатото руско злато по време на събитията от 1917 г.. тогава франсетата да се опитат да постигнат съгласие, и всички страни по казуса да бъдат щастливи.

Евреин иска аудиенция при папата в Рим. След дълги увещания го пускат при Светия отец. Евреинът вади картина и я показва на папата: - Това какво е? - Тайната вечеря. - Тези тука кои са? - Христос и апостолите. - Ти ли си им наместника на земята? - Аз съм. - А знаеш ли, че на тая вечеря още никой не й е платил сметката? Същата работа.

Ха-ха-ха. Я Путин да поиска репарации и обезщетения за золумите, които е направил Наполеон като е нападнал Русия по царско време. Те са поне 100 пъти повече. Тия франсета / ако все още са такива/, са голяма работа. Един мигрант пребил девет охранители в затвора с голи ръце, два български селяни с тояги опукаха някакви френски командоси, майстор на кола като чуе за френска марка, ти затваря вратата и все така. Ама тръгнали пари да искат. Я под добре да си интегрират чалмите, че нещо изостават в тази насока и берат ядове напоследък.

Руснаците винаги само са крали

Не случайно ген Иван Колев е изклал две руски дивизии тръгнали да превземат България 1916г в Добруджа.

глупак и англосаксонски гъзолизец!

Това в Новата история , където трактуват ,,камунизма,, и третия пол ли го чете?

По-точно Оренбургската елитна казашка дивизия и непобедимата дотогава "Дива дивизия" са били разгромени от шопите от първа конна армия на Ген. Колев Но не не сме ги изклали, а сме ги отстреляли, разбили и пленили щабовете заедно със знамената. Който не вярва да посети военно-историческия музей!

От кого, бе педерас/извинения -трети пол/, като никога не са напускали Сибир?

ЕВРЕИТЕ НЕ СА ФРАНЦУЗИ ... ЕЙ ВИЖТЕ СЕРЕ-ГЕЙ И СЮЛЕЙМАН ПАСИ ДА НЕ БИ ДА СА БЪЛГАРИ ???

Ще ги получат тогав, когато ние получим от турция 15 млрд. за нашите сънародници за тракииските им имоти.

Ех, франсета, забравихте за бай ви Наполеон - и той така се ежеше ! След краварите и ингилизите вие сте ми най на сърце, охлюви плужести !

Ех, франсета, забравихте за бай ви Наполеон - и той така се ежеше ! След краварите и ингилизите вие сте ми най на сърце, охлюви плужести !

Bъв Франция има много и то хубави води. Oще по-хубави са когато се пият студени.

сърбят ме топките некое франсе да мъ почеши

По привилегия Путинска Русия първо ще трябва да плати за окупацията на Крим и агресията в Донбас Само за нематериалните щети Украйна е завела дело към Русия за 1 трилион долара Още има и нематериални щети, които тепърва се изчисляват

Ти ще си в първата десятка на Народния съд - слава и чест за теб !

и за 1 квадратилион долара да заведат иск........ще пият една студена вода....а вие уважаеми....не спираите да си пиете хап4етата

Поредната вестникарска шумотевица. Става дума за облигации занесени във Франция от руските емигранти по онова време и изкупени на абсолютна безценица от местните евреи. В момента имат само нумизматична стойност. Все едно сега аз да си купя банкнота от 100милиарда райхсмарки от някой нумизмат и утре да поискам полувин Германия срещу тях...

явно на изток нещата отиват към банкрут

ма не е на изток...

Никой не трябва по никакъв начин да купува акции или да помага проклетата от Бог държава на алкохолиците ватенки.

Я го духай бе, кенеф

Както се развиват нещата, скоро Русия ще върне всичките си дългове на Европа. Кой ли обаче ще остане, за да ползва тези върнати милиарди?

Нирмално. Който прави "бизнес" с Рашка говняшка винаги гори.

Търсят под вола теле-а може би Русия дължи пари и на Наполеон за нападението над Русия? Либерални простотии-част от сороската кампания!!!

франсетата. Онзи с кастета, дето още му държат мумията разказа играта на цяла Русия, че на половин милион във Франция ли няма да разкаже.

вярно разказа играта на половин милион французи в Русия. Ама не съм чул да е носил каскет?

Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тази огромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече - всички заплати, командировъчни и режийни по изрично настояване на съветската страна им се изплащат в долари. При това става дума за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин..... ....Над 85 милиарда долара са откраднати от москва чрез безплатното ограбване на урана от българските рудници за 45г. ..................26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване то. 14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.

Pesh0

сега на Мигрантите се полагало по 1200 лв. Което си е доста повече от това за което работят българите . Защо не се замислиш за настоящето . Русия винаги е Била лоялна с България .

Всичките цифри и факти, които съобщаваш си ги сънувал.

Ха-Ха-Ха ... А руснаците ако си поискат царската компенсация за нахлуването на Наполеон - примерно 500 милиарда €, защо да не им изплатят после 50 на французите ... ? Ами италианците колко имат да плащат заради Римската империя ...

Усещате ли накъде вървят нещата? САЩ ще налагат нови санкции и ще конфискуват едни руски пари, Великобритания ще прави същото, франсетата си търсят едни кинти от Русия... Сега видяхте ли докъде води КримНаш, Брекзит, ТрампНаш, и подкрепата за леля Пена във Франция?

живеехме в нормален свят на международното право единствената държава заслужаваша санкции са САЩ!

Ако го преизберат тоя мандат на Путин ще бъде съдбовен.Той ще трябва да реже опашката на гущера.Ще му се наложи щото няма за кога а парите са на привършване.Тепърва ще има събития.

Плямп-плямп Ще хванеш Путин за мантинелата

Каква опашката на гущера бе зомби ? Та самото ботоксово джудже е гущера.

Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. Искаха ни глоба че сме съюзници на немците, крадяха розово масло, тютюн, 160 немски предприятия, руда и още много зулуми.

Да не забравиш да си поискаш и парите от турската окупация за 500г и да се пенсионираш бе тумбак :)

И вие банкерите сте за трепане, първо от вас да почнат.

Окупация от страна на СССР е нямало. България дава 5 кораба срещу СССР и е фашистка държава. Корабите до един са потопени. Ако не е бил Г.Димитров, Червената армия е трябвало да ни бомбардира и тогава да влезе в страната. За 45 г. България построи 8 царски Българии.За 30 години американска окупация, държавата е ликвидирана 83% импорт, а народа дебилизиран и докаран до 5 млн. от 9 млн. души

Само не забравяй руско говедо, че ако не бяха "краварите" щяхте да се самоизядете - вече бяхте почнали. До 1961 година включително още рупахте американски консерви - "тушонка". Да не говорим за оръжието и военните материали, които получавахте от тях. Наблагодарни крадци и мошеници!!!

тез франсета, бос човек събували ли са????;))

ВЕЧЕ 74 ГОДИНИ НИ СЪБУВАТ НАС БЪЛГАРИТЕ!

30 години неграта от Сарафово те трамбоват яко. Спирохетата е вече в мозъка ти

В тази скука и студ винаги ще се намери нещо дето да те развесели. Та и франсетата така - грижат се за мен. Правилно искат 53 млрд. еврака. Много правилно. Ама не е зле да знаят, че не трябва да дърхаш мечето за опашката. Щото, от немане какво да правят ще седнат счетитата на Путин, или както му викат някои тук Путлер и ще сметнат например, че дела от участието на франсетата, като интервенти в 1918 - 19 г. и участието им в Съветско-Полската война 1920 г., на страната на Полша, е нанесло щети на Русия по днешни пари някъде към 54,5 млрд. евро.

ДА СИ ЧУВАЛ НЕЩО ЗА АВТОМАТ СУОМИ?

То тази сметка добре, ама ако Шойгу тръгне да си прибира дълговете от ЕВРОПА спукана им е работата на франсетата.

какви дългове имат които европа не си плаща?

Трагедия! Точно неграмотници! Междудържовните отношения Русия/Франция нямат нищо общо. Става въпрос за активи на основно на руски емигранти след революцията...

Tой пък, Hаполеон дължал на Pусия 100 млрд евро за агресията си в Pусия!!?? Aми, да си ги приспаднат 53-то млрд. и остатъка да го платят франсетата на руснаците и пито-платено!!;))

значи казуса е следният: Се едно сега в момента Руската държавна банка емитира държавни ценни книжа и вие си купувате. Както БНБ емитира. Българският парламент гласува да емитира дълг до даден размер и БНБ продава. Та казуса е същият. Дядо ви си е купил такива ценни книжа емитирани от руската държава. И задължението на Руската държава не е към франция, а е към държателя на такава ценна книга.

Kомундетата, точно по твойта схема преебаха дядо ми!! 3адължили го, да купи за 32 милиона държавни облигации и в началото на 70-те години му изплатиха 0.16 стотинки, защото три пъти след това сменяли парите, долните педали!!;))

Имат два варианта: 1. Да си ги търсят от Владимир Ленин 2. Да си ги търсят от Николай II Пожелавам им успех! :))

Хаха - Успех

руснаците винаги са крали

много ти е селско името бре, дебил прост!!;)) хахаха

..ще ги намерят. ...

Що баш сега?

То това ако ставаше така, Кравария досега да е фалирала около 18 000 пъти! Дал си грешни пари - духаш!

погасяват на падежа емитираните от тях ценни книжа, затова те се считат за най-сигурна дългосрочна инвестиция и масово се търсят на финансовите пазари, дори любимият ти путлеристан наскоро закупи от поредната емисия.

Направи си справка какво дължат краварите на света и по специално на Китай ! И по мутренски продължават да рекетират де когото хванат ,включително и нас !

аз като печтам квото искам винаги плащам....анадън му...ади сига при Гюлен да пиеш ракия да не те оноди Ердоганя

След революцията Ленин предлага на французите да им плати дълговете. Обаче условието е Франция да не подкрепя и да не участва в интервенцията на западните държави (+Япония) срещу младият СССР. Естествено французите отказват, защото са уверени че като окупират Русия ще си вземат повече. Червената армия обаче преподава урок на Антантата и другите мераклии.

ти нищо не каза. Русия е част от антантата, а да не говорим, че след революцията руснаците са най-бедната и изостанала държава и няма пари за храна, камо ли да плаща дългове.

Пропускаш факта със френската интервенция на територията на Русия, за което дължи репарации.

Абе Созе, учи историята бе! Русия е част от Антантата до революцията. После, 1918 Антантата напада Русия, например през Архангелск и Владивосток. Чети бе франкофонче, чети!!

богатите французи да искат последната хапка на полуприматите от тайгата. Смешна работа. Един френски пенсионер има пенсия, колкото 10 в тайгата.

интересен ,,речник,, за един ,,възпитанник,, на запада...??? маи и ,,хитлер,, казваше ,,същото,,...!!! ,,джендърите,, сте ,,приматите,, ...без пол и род ...стига да ви ,,стържат,, дупката...!!!

Тия франсета не четата ли новини ??? Те не знаят ли че Рашка няма пари да се обръсне след санкциите и хазната и е празна до дъно. Откъде ще ги вземе тия пари Рашка, след като няма пари за ядене

А на теб специално ти се обадиха да ти кажст

А на теб специално ти се обадиха да ти кажат че хазната им е празна.

на мене спецялно ми се обадиха. празна е.

Може да се изплатят компенсации ако Франция изплати компенсации за експедиционния корпус воюващ на страната на Хитлер и по ирония на съдбата го поочеластрят пак точно на Бородинското поле Не не греша Френска менетчийска част се бие на страната на Хитлер по време на ВСВ

ти май си забравил, кой партнира на хитлер за започване на войната, а?

ПОЛША БЕ СОЗОО ПОЛША МУ ПАРТНИРА ПРИ ДЕЛЕНЕТО НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ

,,...Това повдига един дълго време премълчаван въпрос. През март 1939 г. британското и френското правителства разбраха, че политиката им за умиротворяване на Хитлер се е провалила: след като разгроми Чехословакия, нацистка Германия, се насочи към Полша. Тогава Франция и Великобритания официално гарантираха, че ще защитават Полша срещу германско нахлуване. По същото време, Съветският съюз предложи на Британия и на Франция да образуват заедно с него обединен фронт срещу германската агресия към Полша, което беше първи опит за формиране на антинацистки съюз между СССР и Запада. През август 1939 г. англо-френска военна делегация пристигна Москва, където ръководителят на съветската делегация, министърът на отбраната Климент Ворошилов, зададе на западните делегати един прост въпрос: би ли се съгласило полското правителство на влизането на съветски войски в страната, ако това е необходимо, за да бъде отблъсната германската интервенция?..,,???

на които трябва да бъде забранен достъпа до Интернет ??? Някакъв гламавак твърди, че Императорът Наполеон бил подпалил Москва, като днес и на децата е известно, че руснаците сами си изгарят столицата, прилагайки тактиката на "изгорената земя" ???

забрави че франсетата са ,,мародерствали,, де що видят...???

Шило

Ако през 1997г. има отказ от всякакви претенции, то тези наследници не би трябвало да получат нищо. Всичко зависи от договореностите през годините. Все пак, задължението не е към държавата, а е към частни лица. Ако облигациите са закупени от Франция и после по някакъв начин са попаднали в тях, то проблема е на Франция като държава. Всъщност, нищо не знаем за да коментираме.

Франция е затворила страницата.. Приела е Русия да и плати и да се приключи въпроса с царските дългове.. Тъй, че франсетата не искат правилно - кой да им връща парите..

да ощетява частния интерес на гражданите си, купували държавни руски книжа.

Явно може.

,,мошетата,, наяждане нямат...!!!

Руските олигарси са изнесли повече от 53 милиарда във Франция

Е да де, ама какво ги грее тия хора, на които дедите им са купували руски дълг? Много ларж по комунистически го даваш, средно аритметично може да си прав, ама за конкретните хора си е чисто прецакване...

За конкретните хора не е никакво прецакване, щото те не са купували нищо.

Фрация е става е като пудели Латвия, Литва, Естония, Полша, Украина :) Ще получат, обаче ще получат един як щамар и нищо повече.

Ми дано не си ги получат парите, щото може да стане кофти - за нас, българите. Щото и руснаците може да си поискат парите. След идването на бошевиките на власт, Съветска Русия отказва да плаща дълговете на царска Русия и съответно - спира да получава дълговете от други страни към царска Русия. Между тях е и България - така не сме плататили "оня" дълг за Освобождението - нали се сещате за ония 32.5 тона злато? Е, не сме платили половината (частта за Източна Румелия), както и доста голяма част от другата половина - за Княжество България.

Провети малко историческите документи и ще видиш че сме си го платили като попове де прословутите 8 стотинки!

Ми не, не сме го платили. Само сме обявили, че ще го плащаме - започнали сме, но дошли болшевиките. Единственото, което сме плащали до стотинка е била нашата част като васали на Турция от репарациите за Източна Румелия, които Високата порта е дължала на Русия. Плащали сме, щото този дълг е бил даден от Русия за управление на западноевропейски банки. Кои са те ще те оставя да намериш сам.

умира последна.. Но НАДАЩИТЕ се винаги я изпреварват..

Ха ха ха от Русия да искат пари заради някакви цивилизовани правила ха ха ха! Русия може да им даде пари ако си спретнат едно русофилско движение което да взривява катедрали или да налага изучаване на задължителен руски език или за убийства на политици с русофобско мислене! Да ни питат нас франсетата дали изобщо има смисъл да си търсим златото дадено от БНБ на съхранение в Москва понеже БНБ нямали противоатомен трезор:))) Обаче ключът от палатката е другаде на "мъжкия" празник 2-ри февруари САЩ ще поздравят мужиците с конфискация на около 1,3-2 трилиона зелени гущера и франсетата не искат да изостанат от тази тенденция още повече че олигарсите имат имоти по лазурния бряг горе долу за търсената сума и притежателите на тези книжа току виж почнали утре да продават вили на милиони и милиарди на китайци, на шейхове или на казахстанци:))

Тц. Както сме се засилили, всички ние в ЕС НАТО можем да получим по няколко милиарда евро. Под формата на някоя и друга ракета Топол...

до сега : Полша иска репарации от Русия -1тлн.Украйна иска 300 млрд.,мафиота Ходорковски с менторите от Англия още чака 50 млрд. за Юкос,сега и франсетата искат едни милиарди.Проблема на всичко е че получават гръмогласен смях гарниран с по един шуг в г...

Ами ако сега и от бившите колонии на Франция си поискат за ограбеното от тях? Какво ли ще кажат братята французи? Руснаците само ако съберат алуминиевия скраб от Наполеоновите бойчета,ще върнат 53 млрд.! А могат и да пресметнат щетите от войната....Или "кауза пердута" г-да Франсета!

буахахахахахахахаххахаа хихихиххихихихиххихи парлю франсе на мезе.