Дадоха на съд Адриан, блъснал и убил на пешеходна пътека в София Явор и Ани

Младият шофьор е подсъдим за за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство

Обратно в новината

Коментари - Дадоха на съд Адриан, блъснал и убил на пешеходна пътека в София Явор и Ани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ги беше убил "предпазливо", сега щеше да получи само условна присъда, нали?

Това не е смърт по непредпазливост, а умишлено убийство, защото умишлено се е движил със скорост 105 км/ч при разрешена 50. АКо беше извършено при 50 км/ч тогава е неумишлено.

Грешки стават. На всеки му се е случвало да кара с 10-15 над превишената скорост. Но да караш с двойно над превишената? Този не е за затвор а за убиване с камъни.

Преди години в Америка имаше подобен случай, като случая приключи на вторият ден от инцидента с 40 годишна присъда за извършителя. А при нас след близо година едва започва съдебната процедура!? Която както всяка друга ще свърши с до 4 години затвор, които по необясним начин ще могат да се изменят в условна или пък направо глоба и условна ще получи. А иначе според ПП-то правосъдието било върнато в ръцета на хората. А вярно то пак избяга след като изгубиха властта си. "в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци" Виждаш пешеходци на пътеката и вместо да намалиш или спреш, решаваш да минеш пред пешеходците като в процеса несъобразяваш момента и убиваш хората, на място. При такова деяние действието трябва да се класифицира единствено като предумишлено убийство!!! След като е бил напълно наясно какво може да стане когато решил да не допусне хората да преминат пътеката преди него.

РБЕ: ... ПРЕДУМИШЛЕН 2. Юрид. Който се прави с предумисъл (във 2 знач.). Противоп. непредумишлен. Определящо за всяко предумишлено убийство е това, че решението за неговото извършване е взето предварително и в спокойно състояние. А. Гиргинов, НП, 79. ПРЕДУМИСЪЛ: 2. Юрид. Най-тежката форма на умисъл, при която извършването на престъпление е предварително и спокойно обмислено. Предумисълът не е характеристика на самия умисъл, а на решението за извършване на убийството. Определящо за всяко предумишлено убийство е това, че решението за неговото извършване е взето предварително и в спокойно състояние. А. Гергинов, НП, 79.

Да в типичният случай на предумишлено убийство, не може да бъде обвинен. Но нима не може да се характеризира като такова при умисъл на действие в спокойна обстановка, което поражда сериозен риск от тежки последствия и отнемане на конкретен живот? Въпреки пълното самосъзнание от последствията. Ако насоча пистолет към нищо подозиращи хора и стрелям с идеята куршума да мине покрай тях, но в процеса убия някой дали това е непредумишлено деяние? Само защото не съм искал желаният ефект, въпреки пълното самосъзнание, че има вероятност това да стане. Дали свежда действието като непредумишлено вместо умишлено? Добре че законите не се следват дословно, а подлежат на интерпретации.

В Германия повечето такива случаи завършват с условни присъди. България е в Европа, не е станала част от САЩ. Или се бъркам.

Да та утрепят по непедпазливост и тебе или децата ти Д Е П М

долен педал...няма да псуваш на майка...копелдак. Децата са ми научени да пресичат правилно и да спазват правилата на движение и не знаят какво е Ами сега ко прайм.

Защо "по непредпазливост"? Това си е предумишлено убийство.

Предумишлен означава да има мотив и предварително планиране. В случая няма предварително планиране, ерго, не е предумишлено. При обвинение в предумишлено убийство прокуратурата трябва да посочи мотива и да докаже планирането. Просто НК е безумно неадекватен в тази си част, оттам идват и неадекватните наказания.

да не ти се случва някой тийн да ти изскочи със слушалки и блееещ в телефона си пред колата. Тогава друга песен ще пееш.