Коментари - Да предоговорим ли ангажимента за вредните емисии заради ТЕЦ-овете? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Събира едни пари, които после разпределя безконтролно.

grainis

Българските ТЕЦ-ове могат да продължат да си работят щастливо, чисто и безпроблемно още много десетилетия, ако просто заменят нискокалоричните (17МJ/kg) , токсични и скъпи лигнитни въглища ( с над 50% съдържание на скална маса и всякакъв боклук, вкл. радиоактивен ) с висококалорична (20-32MJ/kg) , стерилно-чиста , инженерна SGB-Биомаса - biomass.alle.bg , на Нулева Себестойност - nula-energia.alle.bg и без никакво преустройство на оборудването . SGB представлява свръхбързорастящ (удвояващ биомасата си от 2 до 10 пъти за 24ч.) организъм, отглеждан оранжерийно, върху многоетажни рафтове, в хипер-интензивни вертикални аеропонни ферми - vertikalna-ferma.alle.bg . Бързият растеж предлага възможност за нон-стоп ежедневни жътви и гигантски добиви от хиляди тонове зелени , 100% карбон-неутрални горива от биомаса дневно - на място, буквално в двора на ТЕЦ-а - horti-energy.alle.bg . Свръхпроизведената биомаса ще се продава (€500/Тон) или ще се преработва в редица други течни, твърди и газообразни биогорива - зелен биометан, зелен биоводород, биодизел, OFO-биогориво - ofomobile.alle.bg, пелети, брикети, биовъглен, плюс редица храни, фуражи, влакна, пулпове, торове, биополимери и много други. Около 0,065% от добитата Биомаса ще се изразходва за отопление и денонощно осветление на Фермата - тоест, резултатната й себестойност ще е практически нулева - nula-energia.alle.bg , а цената на добитата от нея ел. и топлинна енергия - пренебрежимо ниска, десетки пъти по-ниска от сегашната. Съкратените миньори ще се преквалифицират във високоплатени биофермери, работещи в стерилно-чиста среда, с бели престилки и таблет в ръка . Институтът за Биомаса и Биогорива - ibb.alle.bg стартира догодина в ИЗ-Божурище , съвместно с инвеститори от САЩ и Италия, строителството на първата в света пилотна SGB-Инсталация за добив на над 5,000 тона на ден биомаса и биогорива. Изграждането на няколко десетки такива ферми у нас ще спре изцяло вноса на руски и всякакъв друг газ и петрол и ще стартира родно производство, носещо десетки милиарди евро приходи от експорт - bg-razvitie.alle.bg . Предлаганата проста и ефективна технология представлява единствен възможен начин да спасим от ликвидиране въглищните ни и газови ТЕЦ-ове с минимални инвестиции и с възможност за генериране на гигантски приходи занапред .

В малък мащаб и до кажи фантастиката си.

Тия дето са гласували с "Не" са национални предатели. Най вероятно са ДБ или ПП.

Че нашите западни "приятели" ни мамят. Дразнещото е, че го правят безочливо и все едно сме малки деца. "Вземи детенце това бонбонче, ама за да си го разопаковаш ми подай тоя златен ключодържател, дето го държиш и който е от баща ти. За да ти е по-удобно " Хайде марш с вашите лъжливи помощи! Заврете си плана отзад!

Вашите от промяната ли са писали тоя план или са го писали от европейския съюз?

Аби кви са тия глупости. Да ди спрем тецовете, за да може прокопи и компания да ми продават слънчев ток от батерии, и всичко това купено с нашите пари.. които впрочем сега плащаме с инфлация. Аре махайте ги тия планове петилетки и глйпости. Сваляйте санкциите и да падат цените на суровини, енергия и да живеем в нормална пазарна икономика. Стига вече шарлатански рекет!

Санкциите ще си останат независимо от напъните. Колкото до затварянето на тецовете-това не е изискване от европейския съюз а е измишльотина на кирчо и сие.

Защо въобще са поети каквито и да било ангажименти? След като никой никъде никога и по никакъв начин не го е искал? Това е план за възстановяване на икономиката след пораженията нанесени от covid кризата. Не план за намаляване на вредните емисии или каквото и да било друго.

Идва глада в Стара Загора, десетки хиляди просяци ще чакат на центъра за парче хляб. Това е Промяната. Постепенно се закрива всичко. Скоро и земеделието, защото започва добива на шистов газ.

Не се подлъгвайте по лъжите на зелените талибани и климатичните затоплисти.... Всичко е само схеми за усвояване на пари... Питайте ги КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ, КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗА СО2 ЕМИСИИ... В джобовете на крупни западни корпорации... А за вас... едно голямо НИЩО!

какво предоговаряне... направо да късаме. За няколко милиарда на куп ще бибипаме бибипата на цялата икономика в бъдеще, че да може някой да топне чушката в еврата. Същата работа се получава и приемането на еврото и резерва на БНБ.

Война се води в Европа утре и атомно оръжие ще гърми-какви емисии ги гонят тия мошенници с чувалчета и куфари? Нали се видя как мъкнат скъпоценност като джуджета от приказките!

наказателна отговорност за мърсола фон дер лайНен и останалите корумпета , както в Еврокомисията, така и в т.нар. европарламент за сриването на ЕС чрез Зелени вълни, чрез спецоперация Ковид, чрез ангажиране във войната в Украйна, безгръбначно обслужване на САЩ,.... България трябва да запази останалото от енергетиката си !

ПП+ДП

И какво са ти виновни от европейския съюз за простотиите на тия дето ги избра ти и останалите лекета като тебе? Я кажи сега лекенце за спецоперацията covid провежда на от китайската комунистическа партия? Или разкажи за ваксиниралия се публично по телевизията путин?

ЗАБРАНЕТЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА САМО В БИТА, А ОСТАВЕТЕ ТЕЦОВЕТЕ ДА РАБОТЯТ С ВЪГЛИЩАТА. САМО БИТА! НО ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА ГАЗИФИЦИРАТЕ ВСИЧКИ ДОМОВЕ ИЛИ ДА ОСТАВИТЕ НА СВОБОДНИЯТ УЖ ПАЗАР ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ИЗПОЛЗВА АЛТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА СОЛАРИ ИЛИ ПЕРКИ БЕЗ ДА ЗАДЪЛЖАВАТ ДОМАКИНСТВОТО С ЕНЕРГИЙНИТЕ МОНОПОЛНИ ФИРМИ. ТОВА ЩЕ НАМАЛИ ЕМИСИИТЕ БЕЗ ДА СПИРАМЕ ЕЛ ЦЕНТРАЛИ ИЛИ ЗАВОДИ ЗАХРАНВАНИ С ВЪГЛИЩА. ТОВА Е РЕШЕНИЕ ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ И ЗАПАЗЕНИ РАБ МЕСТА. МАХНЕТЕ ЕНЕРГИЙНИЯТ МОНОПОЛ! АЙДЕ БЕЗ ПАРИ ВИ ДАВАМ АКЪЛ.

Отоплението на двустаен на газ струва двойно на отоплението на двустаен на ТЕЦ,защото всички ние го субсидираме. Да си газифицирам жилището ми струваше над 5 000 лв, когато това бяха много пари, а сега ми се наложи да изплащам и климатици заради онези тримата от съседната снимка , дето пак нещо се договарят. Та какво да се забрани на хората,които цял живот влачат на гърба си разни губещи ТЕЦ-ове?

СМЕШНИК! С какво точно ще с еотопляват хората по селата в планината бе? С газ и ток ли? Пърделник. Те и сега масово нямат 220 волта ами 200 и надолу и един сняг като падне тока го няма по седмица. Камо ли газификация. Луд ли си какъв си. Оди се мятй на ТеслаАта и емигрирай!

От този план ние ще загубим много повече от колкото ще вземем. Този план ще ни докара да внасяме ток ако спрем ТЕЦ

Това с ТЕЦ-вете въобще няма какво да се обсъжда - субсидиране до 2036 г. За всички трябва да е ясно, че след войната в Украйна Зелената сделка в ЕС трябва да се предоговори.