Да помогнем на малката Мария, за която болницата е дом, а медиците - родители

Момиченцето има нужда от специални сензорни апартчета, с които да бъде измервана неговата кръвна захар, както и средства за отглеждането му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За живеещите в чужбина е добре да има и пейпал. И, да, дано се оправи това малко момиченце! А на лекарите и сестрите- Поклон за грижите!

Всяка една чужда банка може да трансферира пари до БГ банка ,ползвайки Swift и IBAN номера.

Дано отшуми заболяването, и детето да няма трайни увреждания. В едно съм сигурен, че при всички случаи е по-добре в болницата, отколкото при такива родители. Ако беше коза, вълк, магаре да остави болно малко е нормално, това е закона на джунглата, но дори и те не го правят, и те си защитават потомството. Какво говорим за човек. Или май не става дума за хомо сапиенси тук.

Защо детето е в болница, а не в приемно семейство или в център за настаняване от семеен тип. Деца не се отглеждат в болници. Какво правят социалните?

Защото майката е подписали декларация, че НЕ се отказва от детето и не е съгласна да бъде дадено в приемно семейство. Същевременно е зачезнала някъде (в Италия, според телевизионното предаване) и вероятно там получава социални помощи за дете. Социалните пък, според нам к'ва си конвенция нямали право да съобщят самоличността на "майката". Омотани в правила и регулации - ето го резултатът.

Тези апаратчета отдавна трябваше да са достъпни и да се поемат от Здравната каса. Хората ще дарят и конкретният случай ще се реши, а проблемът ще си отлежава в небитието.

Това дете изоставено ли е от родителите си? Каква му е диагнозата? Диабет? Защо е в кардиологична болница?

Диагнозата и за "родителите" най вероятно хубавите цигани

Защото не е дете, а чаве с диаБетни проблеми и е по-лесно мангалята да го изоставят на отглеждане на държавата. Имаше репортаж по БНТ (новините) за него, казаха, че бабата и майката си веят гъза някъде из Италия и никакви шансове да ги намерят. Никакви шансове да се върнат и да им го връчат да си го гледат. Тоест, кукувиците снасят в нашето гнездо, сега българите да им ги отглеждат. В случая тия докторки играят ролята на родители. Тия сензори струват бая...един за 10 дни е към 150-200 лв. Сменят се след това с нов. Скъпо удоволствие е, само за хора с повечко пари. То горкото не е виновно, но все българите ще го отнасяме -- ще им гледаме чаветата, а те само ще се... калъпят.

За хеликоптер на караянчева има, а за детето няма пари.... има нещо много счупено в тази система....

Има пари за безплатни лекарства за Ковид, има пари за безплатни ковид тестове, а няма пари за сензорни апаратчета на дете.

Ако някой се сети да съчини сценарий по тази история, в кърпа са му вързани всички Оскари, Мечки, Лъвове, Палми и Грамита. Техните доволни мозъци и пълни търбуси дори не могат да си го помислят.

Като четеш такива новини, те стяга гърлото. Искаш да помогнеш и го правиш. Но човек се пита, как може болнично заведение да търси от читателите на медиите помощ за медицински продукти? Защо не се обърнат към министерството на здравеопазването и директно към министъра? Или там нехаят и сега нямат други грижи освен опазване на министъра си. Бог да пази България.

Бог да ти помага, скъпо дете!