17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа, ЧЕТЕТЕ и ВРАЗУМЕИТЕ какво пише в КОНСТИТУЦИЯТА на БГ и е добре да НЕ МАНИПУЛИРАТЕ Обществото с вашите ГЛАМУТИ!

Патриотизъм по български : българи срещу българи." Българщината " е импотентност да създадеш и дори да мислиш нещо положително за другия, затова основната и изява е да го прецакаш и нарушиш правата правата му. Отвън се вижда най-добре, специалистите отдавна са отбелязали че основното , което създава и крепи балканските нации е омразата към съседите, когато няма поводи и терен за изява на тази омраза, почват да се мразят помежду си.

Малко е неприятно, някой да ти отнеме правото само защото не живееш в България. Това те приравнява на доказан престъпник, който лежи в затвора. Доста крайно звучи, но това е лично мнение все пак. Но пък, ако хората наистина го искат, защо не? Така или иначе България е с най-ниския стандарт на живот в ЕС, поне хората да са щастливи от нещо.

Всъщност единствено хората извън България не се възпитават и оформят от 10 годишното промиване на мозъци от купените бг медии и същевременно знаят как изглежда нормалната държава. Защо нашата не е такава. Не съм фен на Слави, и се издъни жестоко с пенсиите, но все някак трябва да се разкара тая мафия, и няма как да стане от купените гласоподаватели тук.

Аха май някой офshore-ки на бизнес деПУТАти ... Хм не е за вярване и кой ще блокира и барикадира югоизточната граница за вот туризмът !

Вие ни изпращайте изкараните от вас пари и не ни давайте акъл на нас ТУК!

Значи българите в чужбина да не гласуват, а циганите които също не плащат данъци да гласуват? Жалки сте герберисти

Герб не са във властта от 15ти април тази година. Няколко седмици се пощипваха и попипваха новите партийки в парламента и сега управлява другия некадърник Радев и неговата клика. Та, предложението е от негов служебен министър,не знам какъв герб те гони, освен редовната опорка.

Има права и задължения на гражданите на страните на ЕС.И като член на ЕС трябва да се съобразяваме.Бъргарин например, който живее и работи в Испания плаща данъци в Испания, има право да гласува на местни избори за кмет, но не и за Испански парламент.Като български гражданин има правото му да гласува за български парламент.За европейски парламент избира за коя държава гласува, но не може за двете. Друг е въпросът за страни не членки на ЕС като Турция

Този въпрос е излишен, запознайте се с правата и задълженията на гражданите на държавите от ЕС.Що се отнася за Турция, там стоят по друг начин нещата, там няма споразумения.

Кажете нещо за циганите. Те също не плащат данъци, но са електората на герб.

аре бе... сериозно ли? Ние не помним как БСП ги храни с кИфтета на всички избори... неееее... хич не помним.

Ако някой сериозен човек, а не глупак като тебе, си направи труда да провери как стоят нещата от последните избори, щеше да установи, че големите цигански общности, в големите градове, са гласували, предимно за ГЕРБ! Точно циганите в София преизбраха даскалицата по руски. И защо е така? Защото , вече 10 г, циганите си живуркат под крилото на мутрите. Масово не плащат ток. Пред камерите показват как крадат ток. Някой (властта, ГЕРБ) да им търси сметка? Крадат вода.Нямат водомери. Някой да им търси сметка? Сигурно половината от тях живеят в незаконни жилища, строени на чужда (най-вече общинска) земя. Някой да им търси сметка.От време на време, се правят показни кампании за събаряне на незаконни жилища. Вдигат пушек за пред хората, бутнат 3-4 коптора, и кампанията приключва! Е, как няма да обичаме властта (Герб), и да не гласуваме за тях?

Считам, че такива като мен, които сме избрали да живеем извън България не би трябвало да имаме право на глас за това как ще живеят хората, които са останали. Така ще се измете и противоконституционната ДПС от политическата сцена.

Живееш навън таратанци. Ако беше толкова незаинтересован, нямаше да се мъчиш да коментираш новината. Тролче, а? Новите опорки пуснали.

Емигрантите не са наясно с истинската ситуация в страната. Няма как да следят всички предизборни дебати и новини. Тяхната информация е изкривена и ще гласуват по съвет от близки и приятели. Как една партия може да извърши предизборна агитация в чужбина? Освен Славчо, който им прави концерти и им казва “Тук съм дошъл за Вас!”. Само той ще е на далавера - хем агитация, хем хонорарчета.

По-лошо - съдят от тамошните медии за България. А от западните медии ще чуеш ли нещо хубаво и нещо вярно за България ? Манипулират ги като за световно !

Глупости на търкалета. Знаете ли поне в кое полукълбо е ЕС? Аман от идиоти разпространяващи информации от кръчмите си. В Германия все едно по цял ден се говори за България. Всеки който гласува се информира от БЪЛГАРСКИ сайтове. Това че не гледаме БНТ не ни прави по-малко информирани от вас. Отгоре на всичко ВКАРВАМЕ много повече пари от вас в БЪЛГАРИЯ отколкото вие с данъците си. Едно е да въртиш една сума в семейството, друго е да вкарваш пари отвън в него. Набийте си ги в кухите кратуни. Не се сещам някой останал в България под турско робство, да е вдигал въстания - всички са били емигранти. що ли?

Кое не е вярно бе Станков? Джигитите по пътищата да не са fake news нещо? А индианците нападащи влакове? А че оправдават убийци? А че корумпирани полицаи или митничари винаги ги "грози" затвор, но някак си никога не лежат? А че всяка година има показни убийства като в 90та? Бяла роза за едната, друг разстрелян зад волана на честно спечелената ге класа... Ти подиграваш ли се с хората???

Аз имам по добър въпрос! Кой ще одобри и направи тази промяна? Референдума ужким е за такива промени, но пък беше отказана идеята да се намалят депутате в НС защото еди кой си закон забранявал подобно нещо. Нищо че закона може да се промени, но отново няма кой да иска и да го направи това. Баш патриотите ни обещават разни работи по този фронт, въпреки че когато бяха в НС НИТО един път не повдигнаха тези точки!?! Всеки на дълго и на широко ни обещава тъй и иначе, като накрая винаги получаваме само едно голямо Нищо!

Стига с тези помощи пращани от емигрантите. 90% от бг в чужбина живеят като скотове, както биха живяли и в бг. Парите които пращат са за сметка на здравето им. Един ден че се върнат развалини в бг без пенсии без здравна помощ и ще изпукат на 60. До 20 години бг ще заприлича на истинско гето като ЮАР с шепа богати програмисти и банда гладни бивши емигранти...

_stankow

Пенсии ще им плащат от страните, където са работили. Това е едно от предимствата на гурбета. Въпреки че да, тежко е !

90% от гурбетчиите няма да достигнат 35-40 год стаж за пълна пенсия. Плюс това повечето ще са осигурявани на мин ставки защото работят нискоквалифициран труд. Много от тях работят и пребибават полу легално що се отнася до данъците... Да продължавам ли ....

Верно ли бе? кой ви ги говори тия глупости или сами си ги измисляте. Да ме оплачеш с 80 000 фракна заплата годишно.

Много ми е смешно когато незапознати хора коментират. В повечето европейски държави получаваш пенсия дори и след 6-7 години стаж. Вярно ще е социална пенсия но пак ще е в размер на няколкостотин евро на месец, което сравнено с българските смешни пенсии пак е доста повече

А за средата сещаш ли се колко е различна? Улиците и тротоарите се ремонтират, има организация на движението, оттам паркоместа за всички. Ефективен и чист обществен транспорт, обновен автопарк, като резултат по-малко изгорели газове, по-малко фини прахови частици, оттам по-чист въздух, съответно по-добро здраве. Ще спомена и спокойствието и дружелюббите и учтиви хора - в рязък контраст с навъсените простаци, които се нароиха в България и отправят живота на нормалните българи с безмерните си простотия и безпардонност. Потребителската кошница даже няма да я коментирам. Всеки се съобразява, няма купони и музика или ремонти по нощите, на пътя не си рискуваш ежедневно живота защото разпасаните състезатели много бързо биват преориентирани към колоезденето. Не те лъжат с парното, нито с горивото, нито в кантара. Може още много да сравнявам, но има ли смисъл?

ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЕСТЕСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ. Тези хора са отделени отдавна от страната си и нямат напълно адекватен поглед. Те съдят само от отзивите на роднини и близки. ВТОРО - ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО ОЗНАЧАВА ДВА ПЪТИ ГЛАСУВАНЕ НА ЕДИН ЧОВЕК - В ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ПООТДЕЛНО. ТОВА Е НЕМОРАЛНО СПРЯМО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ХОРА С ЕДНО ГРАЖДАНСТВО, КОИТО ГЛАСУВАТ САМО В ЕДНА СТРАНА. НЕМОРАЛНО Е ЕДИН ЧОВЕК ДА Е = НА ДВА ГЛАСА! НЕПОЧТЕНО Е СПРЯМО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ПРИ КОИТО 1 ЧОВЕК = 1 ГЛАС.

4-ти км

освен това... никак не е ясно на кой паспорт "двойният" гражданин е по-лоялен. Шизофренично състояние е това...

Чудно ми е като забранят на българите в чужбина да гласуват, обаче субекти като слави като спечелят пак, тогава кой ще е виновен???

Чалга културата

За парламентарни избори - с български паспорт, на българска територия. Двойното гражданство да е със срок (5-10 години). За данъците - первезно и неморално е да гласуваш за управлението на дадена държава ако не си допринесъл за развитието и. Важи и за тези в чужбина, които скатават плащането на пенсии и здраве, важи и за тези които висят на помощи. И още - веенето на държавния флаг на спортни събития и концерти не допринася за развитието на никоя държава, харченето на пари за сватби и погребения в родината- също!

И да изпращат помощи на възрастните си родители и роднини в България от чужбина в евро и долари, които съвкупно надвишават официално обявените от правителствата на ГЕРБ чуждестранни инвестиции ли???!!! И това ли е "неморално"???!!!

Парите отвън са 2-3% са от парите които се изработват в България. Т.е. нищо. Морално ли е тези в България да плащат пенсиите и здравето на всички, а работещите в чужбина да пращат допълнително само на роднини?

Неморално и первезно ли е над 1 млн. българи живещи в чужбина, които не плащат данъци тук, но крепят икономиката с преводи от чужбина за над 1 млрд. годишно, да гласуват как да се управлява България? Дали е неморално и первезно изгонените от България по икономически причини да имат право на глас?

Каква икономика крепиш, бе глупако? Това, че накои родители се изгърбват да берат ягоди в Англия за да могат неграмотните им деца на по 25-30 години да мързелуват в България не е никаква икономика. Най-много да построиш една къща на село и то с труда на родата и тухли втора употреба. Стой си на ягодите и не давай акъл как се управлява държава.

Леле майко, колко фанатизирани хора има в България, по зле сме и от бананова република явно

Подкрепям - няма друга нормална държава която емигрантите да гласуват. Но като се замисля колко българи в бг плащат данъци хахахаха няма да остане никой да може да гласува :)

Заключението ти опровергава тезата. И като няма да има кой да гласува тогава ще имаме ли още държава?

Гласуване само с членска книжка на БТС (Български Туристически Съюз). Който не е опознал родината си - няма право да гласува.

Това е добро :)

и тези с шофьорски книжки да им се забрани да гласуват, защото я замърсяват

Трябва да се помисли как да се прекрати гласуването от Турция!

трябва да се помисли как да се стимулира гласуването в България и как да се върне доверието в избирателя и разбирането че сам определя съдбата си, защото гласовете от Турция или която и да е държава, са ни най -малкия проблем щом имаме по-голяма изборна активност. При 35% активност е нормално да ни пречат местата където се е гласувало поголовно и да считаме че малцина определят крайния изход.

Подкрепям!!! Обаче СТИМУЛИРА е правилния глагол. Не става със задължително гласуване както искаха "патриотете". Само в Австралия и още една две държави има задължително гласуване, и то май не дава голям ефект. Аз не съм гласувал и по времето на Тодор Живков когато беше задължително и бях на 18 години в казармата, та сега ще ме задължават!?

Е няма как да стане това. Всъщност, има само един начин: Да се забрани двойното гражданство - българско + турско. Тоест всеки който има турско гражданство да се откаже от българското и обратното, ако иска българско гражданство (има много такива), да се откаже от турското. Друго решение няма.

Да се гласува с БГ шофьорска книжка :)

познавам професри дето нямат и разни таксиметраджии на които пипето им е колкото твойто - т.е. без.

А къде ти е чувството за хумор :)

Всеки цгнин има книжка. Купена, разбира се. В същото време, огромна част от цгните не плащат данъци, защото живеят в гета в незаконни постройки. Та тези неща трябва да се имат предвид.

трябва да има ценз - средно образование. А, и да могат да пишат разбираемо

Не се връзва с декларираното възстановяване на законността

Да не гласуват хора, които нямат средно образование.

Правилно!

средното образование отдавна не е критерии за знания, а просто решение - дали да го имаш шили не. За съжаление и всишето може да се приобщи към тази група. така че, ако следваме логиката ти - човек без следдипломна (висше образование) квалификация не следва да припарва до урните.

Това ли е най-новата идея на превратаджиите? Що направо не отменят изборите?!

Не, това е дидена кора от герберите .

Не желая турците да гласуват!

Ти може много неща да не желаеш . Защо докато "патриотите " бяха на власт не отмениха двойното гражданство . Така в Турция нямаше да има избори за България . След като имат българско гражданство , значи имат същите права като теб Идиота .

Трябва да се премахне двойното гражданство!

Защото продаваха български паспорти. Ако отменеха двойното гражданство, нямаше да могат да продават български паспорти.

ми не гласувай бе гяур Много добре знаем как АТАКА-БСП-ДПС управляваха. Българите трябваше са камъни да ви изхвърлим от парламента тогава. Патриоти били... ама се гушкат с Доган под юргана за един кокал.

ша мреш ти, дето се пусна на Доган тогава

Уж махнаха оня педраз Б.Борисов, а пак продължаваме по Борисовски.. Тия що не носят АРАБСКИ маски ??? И да вземат и да си сложат ШАЛ, ШАПКА и по една метла в гъза.... Баахти и идиотите... В София само педрази ли са ?? Има ли мъже в София.. Онези, които в София, протестираха срещу Борисов, сега май ПРОДЪЛЖАВАТ да са с арабски маски, като някакви педрази и кадъни, Роби на араби..

Излишни спорове ! Има си конституция която дава право на всички български граждани да гласуват . Никъде не се споменава за данъци . Герберите измислиха едно незаконно правило за броя на гласуванията . Ако не си гласувал два пъти ,че губиш правото на глас . Това е незаконно . Мога да гласувам когато поискам , това е мое право . Никой не може да ми ограничава това право с данъци или без данъци .

Не управлява вече ГЕРБ, що лаеш :)

Майка ти лае по тебе да се прибереш на село . Не съм от ГЕРБ , а и това няма нищо общо с темата .

Чети бе, дебил!

Очаква се управлява конституцията. Нали бяхме много загрижени за законността!

Право на Глас в Република България трябва да имат само тези, които: - Плащат данъци на Р. България за получените си доходи; - Студенти и Пенсионери. - Жени по майчинство. Не трябва да гласуват всички, които: - не плашат данъци в България и/или получават социални помощи - нямат завършено средно образование. Правото на глас се възстановява, когато: - почне да се плаща данък общ доход - и има завършено средно образование!!!

Средно образование може да завърши всяко куче, което го запишат в даденото училище! Така че този критерий е крайно недостатъчен!

Ти си пълен тъпанар ! Не си патриот и не може да определяш кой да гласува . Всички селяндури се пишат патриоти и тичат да променят законите . И като има основно образование , защо да не може да гласува . Гласували са и неграмотните с поставянето на палец , или преди години са били по- прости . Тъпанар !

Дай и коли да могат да карат!

А тези които не гласуват освободени ли са от ДДС????????????????????????? Или то не е данък.... Смешко.

едноличните търговци, хората работещи по граждански договори, съдружниците в дружества, безработните (които не са на социални помощи), продължително болните и младежите, които не са влезли в университет ги заличихме веднага викаш.

Ей ! Вие добре ли сте с горния етаж ?! Почти всички които са в чужбина не са там за собствен кеф отишли ! Работят за да си изхранват семействата които са в България ! Там си плащат данъците , а в ЕС законово са урегулирани всички тези въпроси между страните членки сред които е и България ! Още повече че Конституция та на България гарантира правото на избор на всеки български гражданин ! А това означава -Без значение къде живее и работи и на кого плаща или не плаща данъци ! По тази ваша крива логика вземете и изключете цялата ромска общност която надали плаща данъци , но затова пък ползва социални и финансови привилегии със страшна скорост и сила ! Такива напъни , н а многоумни калинки и каликовци , кто този са не токова смешни колкото трагични за възприемане от нормално мислещите !

Чалгари!

чалгата определено е в страната ни не на вън

повечето говорят за тези в Турция,не за принудените българи да емигрират в чужбина.

Популизмът е термин с латински произход (от populus – народ) – политическа позиция или стил в реториката, адресирани към широки слоеве в обществото (простолюдието).

Може ли тези на които е забранено да гласуват и вкарват в България 2х повече от колкото чуждите инвестиции за година (емигрантите в ЕС и САЩ), да не плащат ДДС на стоките закупени с парите им?

цитат за минусчиите/минетчиите "Справка на БНБ показва, че от януари до септември българските емигранти са насочили към страната 922 млн. евро, което надхвърля преките чуждестранни инвестиции за периода - 715 млн. евро." 2 МЛРД ЛЕВА ЗА 9 МЕСЕЦА !!!!

и това са пари ВКАРАНИ В ДЪРЖАВАТА, а не обикалящи от едно барче в друго барче или мол.

т.е. всички англичани, германци и руснаци с имот в България могат да гласуват?

Прогрес, чрез ограничаване правата на хората! Типично за милиционерска държава

Не на хората, на резняците!

Но добре знаят, че няма как да стане! Просто искат да дръпнат от елекрората на патриотите :) Шахче :)

Аз не разбирам за какви данъци става въпрос. Ако лицето работи в чужбина, плаща данък върху дохода там. Има сключени спогодби между държавите, за да се избегне двойното данъчно облагане. По местоживеене се плащат местни данъци и такси.Ако притежава имот в България, плаща данъци за него в България. Някой пак се е изхвърлил без да мисли.

Борисов пуска араби, негри и китайци да ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ, да ни КРАДАТ Парите, Работата и Бизнеса, дори и на Българските спортисти... И накрая, след кат в продължение на 3 ( три ) години крадат парите и работата на българите, ПРЕДАТЕЛЯ Боклук Борисов дава Български Паспорти на маймуните да ГЛАСУВАТ за него на Българските избори- Сисиньо. РОберта, Али Соу, Дий Бост.. При Боклук Борисов НЯМА правосъдие.. Негова министър на правосъдието дава БГ паспорти на ВРАГОВЕТЕ на България.. Трябва да АНУЛИРАТ паспортите, които Бооклук Борисов е дал на ма.йм.уните за да гласуват на български избори.. И да ИЗГОНЯТ от България всички африкански ма.йм.уни- Неусиано де Жезуз Гузмао( Сисиньо), Роберта, Али Соу, Дий Бост, които Бооклук Борисов пускаше да завземат България и да ГЛАСУВАТ за него на БГ изборите и да ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ...

Ако не пускаме мигрантите запада ще ни накаже дорово. Това не е наша политика запада така ни нарежда.

Какви маймуни те гонят? 90% от паспортите са дадени на македонци! Виж там, спазвай си схемата на лечение!

Просто трябва да се въведе принципа на уседналост. Не живееш в България-не можеш да гласуваш и точка. Срока който трябва да са бе де вече е плод на дебати-дали да е една година дали да е шест месеца. Но не може човек, който не живее в България и няма да понесе отговорност и няма да усети последствията от действията си да определя кой и как трябва да управлява държавата. Това е право и задължения на хората които живеят тука и понасят последствията от избора си.

Твърдо подкрепям!

а не следва ли да има принцип на уседналост и за хората за които гласуваме? Защото да гласувам за патия в Кърджали, чиято избирателна листа е само от хора живеещи в София ми е меко казано странно.

Чух ,че на финансовия министър му викат Гьобелс.Не само приликата с външният му вид ,но и манипулациите и лъжите ,които толерира.Няма ли кадърни българи за зам.министри,че назначиха някакви Лорер,Бонер и т.н.

съветвам те да прочетеш биографията на човека преди да го коментираш

Нека да въведат правило , да може да гласуват само тези ,чиито тераси са над 50кв.м. . Очевидно те струват колкото 10 души с 5 кв.м. тераси , тоест изборите ще са много евтини

Нали?

Винаги трябва да има проблем, който ни пречи да живеем добре Преди 70 г. проблем бяха фашистите и мръсните капиталисти Преди 40 г. проблем бяха комунистите (много деца ги намразиха покрай родителите си, които оплакваха съдбата си) Преди 30 г. проблем бяха тези с приватизаията, кредитните милионери, мутрите, куфарчетата, турците Преди 20 г. проблем станаха крадливите политици с бонусите с игрите, РМД-тата, сделки с външен дълг, царя, масови приватизации, лихвоточки и т.н. Преди 10 г. проблем станах ерооптимистите и проатлантиците - соросидните глупаци, които ще ни направят подчинени на западните ценности като ни вкараха в тая разпадаща се Европа Днес проблем са ни Джендърите, циганите, протстотията, неграмотността, лицмерието и липсата на компетенстност в управляващите и ...... еми то май не остана много .... за сметка на това винаги ще ги има тези за които проблемът винаги ще е във фашистите, комунистите, мутрите, политиците, царя, циганите, турците ... и всеки един от тези е готов да подкрепи всякакви ограничения които ще подхранят болната му теза за конспирация и невъзможност сам да управлява собствената си съдба Съвременни хора със съвременно мислене живеещи в съвременна държава .... аман

липсата на етика, свръхегоизъм и липсата на разбиране за обществен живот и философията, че обществото следва да е от полза за индивида, породена от свръхегото.

Щото всички в БГ плащат данъци... Тва кой гений го измисли?

Ами не, не подкрепям, защото има много българи и в България които не плащат данъци! Каква е разликата между българин който не плаща данъци в България, и българин който не плаща данъци извън България?! Това са глупости и комунистически номера! Всеки притежаващ българско гражданство, ЕГН и е навършил 18 години има право да гласува!

Тези "българи" дето не си плащат масово данъци, а напротив - живеят от помощи (данъците на другите) са предимно мангаУи, но има и други маргинали. Тези не трябва да определят управлението на държавата, понеже са нейни паразити.

Знам че е така, и въпреки всичко такива са законите. Всички български граждани имат равни права. Това че има магнаури които не са на нивото на останалите българи е проблем на българската държава а не на нещо друго. Това е все едно да си си изцапал гащите и да ги хвърлиш вместо да ги изпереш - кой ти е виновен?! Имай предвид, че този проблем е глобален - в САЩ имат същите проблеми с местните индианци и мексиканци. Даже там на ранната есен викат "индианско лято".

Има много видове данъци. Случайно да знаеш, че има неща наречени ДДС, акцизи, мита ... данък имот, такса смет, данък автомобил, ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ?

Уж махнаха оня педраз Б.Борисов, а пак продължаваме по Борисовски.. Тия двамата що не носят АРАБСКИ маски ??? И да вземат и да си сложат ШАЛ, ШАПКА и по една метла в гъза.... Баахти и идиотите... В София само педрази ли са ?? Има ли мъже в София.. Онези, коитп в София, протестираха срещу Борисов, сега май ПРОДЪЛЖАВАТ да са с арабски маски, като някакви педрази и кадъни, Роби на араби..

живея и работя в чужбина, в България плащам не малки суми данък сгради и МПС, дори и здравни осигуровки/за всеки случай/, кредити и т.н. Така че ....

Ще рече , че в случая проблеми нямаш да гласуваш .

Поздравления за твоята продържавна и принципна позиция.Но има и такива изроди ,които не са плащали данъци откакто са заминали на запад,а техния брой е с пъти повече от такива като тебе.

NeXu s , Павел и другите платени гербопитеци. Трябва да се забрани ОПГ Герб, да се обяви като незаконна както беше забранена и обявена за незаконна БКП. Да се въведе образователен ценз за гласуване и хора без средно образование да не се допускат до урните. Също така и хора с двойно гражданство. На всеки гербопитек които не е съгласен с това да бъде съден като терорист и прогонен от Държавата на Българите.

Понеже гледам и към мен се обръщаш ? Пий си редовно хапчетата , ако не помага мини една лоботомия да ти врътнат , може и да ти олекне ;)

Павел, като те гледам и слушам, на теб не ти помагат. Трябва да ги поемаш анално.

Поне за ценза позна, все е нещо :)

Нека всички ,които нямате мерцедеси да ви спрат правото на гласуване. И без това сте половин хора и ви мачкат някакви арогантни олигофрени, за какво ви е тоя глас?

Всеки в България плаща ДДС!!! Но не всеки плаща данък върху дохода си. А когато след няколко години политиците въведат необлагаем минимум и прогресивно облагане. И какво ще правим с хората, чиито доходи са под необлагаемия минимум и не плащат данък? По-скоро бих подкрепил право на глас да имат само хората, които са здравно осигурени. Т.е. които плащат здравна осигуровка в България. Но тогава над 2 млн. пенсионери няма да имат право на глас. Защото не плащат здравни осигуровки. А вместо тях плаща държавата, т.е. другите здравноосигурени. Бих подкрепил да гласуват за кмет и общински съветници. Само тези, които плащат данък имот, такса смет или данък автомобил. И техните законни съпрузи.

Са здравно осигурени и ще могат да гласуват съгласно твоето предложение. Мисля,че това е справедливо.

Ами какво правим с държавната администрация, техните осигуровки не ги ли плаща отново държавата, както при пенсионерите?

Доста подвеждащ въпрос! Да НЕ гласуват хора които НЕ плащат данъци! Както се сещате има една група хора които се води, че трябва да плащат но никога НЕ са го правили!

Въпросът е съвсем на място! И отговоритеме радват! Следващите въпроси : 1. Премахване на двоййното гражданство 2. Отнемане на българското гражданство на тези, които в последните 5 години не са плащали данъци в България. И не става дума за данъци върху имоти, а за данъци от трудова дейност. 3. Въвеждане на визи за последните, с интервю на български език в българско посолство.

Стига бе, от 1997 г. не плащам данъцо върху трудова дейност! Самоосигуряващо се лице съм, плащам данък 15 %, за трудовата дейност е 10 % за сведение! Дали да имам право да гласувам?!

Виж се! Ти си мислещ човек. Ти нямаш право да гласуваш! Току виж ти и други като тебе развалите лапачката на чужди господари и български изедници.

А едно концлагерче за тези, които получат визи ще спретнете ли?

Що за тъп въпрос изобщо? Коя държава в ЕС е забранила на гражданите си да гласуват, независимо в коя точка на света се намират и живеят? Ако са си запазили бг гражданството и имат желание да гласуват, разбира се че трябва да могат да упражняват правото си! И какви данъци по-точно - голяма част от българите зад граница имат имоти тук и им плащат данъците, пращат и пари на възрастни близки, че с тези пенсии тук са си живи умрели! 2 милиона българи са зад граница - дали са заминали изцяло ей така, за кеф или са били принудени по една или друга причина! Вместо да мислим как да ги върнем, ние се занимаваме с безумната идея как да ги прокудим окончателно!

Никой не им забранява. Просто повечето отнемат гражданствто.

Първо не са два милиона-над 2 милиона избягаха от България само 90-те години. И тези хора нямат абсолютно никакво намерение да се връщат в България. след това имаме още един огромен контингент от хора, дето живеят от поне 5 години извън България. Така че двата милиона желаещи да се върнат не съществуват. Та на какво основание човек който не живее в България и не понася последиците от действията си ще ми определя кой и как трябва да управлява България?

На последното ти питане - аз искам да те питам така: тук имаш достатъчно неграмотно и неплащащо данъци население, но с право на глас! Е?! Те ти определят с гласа си- много често купен за мизерни пари, кой и как да те управлява! Доволен ли си - от купения, от корпоративния вот?!

Те са отишли в чужбина за по- лесен живот.На нас тарикати не ни трябват