Д-р Масларски: Близо 4000 деца седмично са регистрирани със стрептококова инфекция само в София

До какви усложнения води скарлатината и има ли тест, който може да отчете подобен риск?

Обратно в новината

Коментари - Д-р Масларски: Близо 4000 деца седмично са регистрирани със стрептококова инфекция само в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УСА лаборатории пак се пробват да ни избуят.

Така е.Тук са американски военни лекари в Института по за разни и паразитни болести в София да изучават и развиват вирусите и бактериите тук и явно ги пускат сред населението.Изучават разпространението им.

Според харвард трябва да се открие лаборатория (разбира се деморкатично пентагонска) по въпросите на възпалените сливици. Само в София, то там, само в София са 4000, могат и статистика да правят. Лабораторията ще е разбира се със средства от бюджета и по демократично ще субконтратира някоя наша фирма на родата и разбира се пентагона със всички права върху всичко за да не ги съди магнитски.

Училищата са основната заплаха за здравето на децата. Да се забранят.

Само в София 4000 а в страната 1200. Абе да ви имах писача на заглавията щех да го направя президент най-малкото на Франция.

Путинокретените на нищо не учат тези дрца.Хигиена нулева

Платените убийци-"лекарите" са в шок и ужас че след геноцида с ковида никoй не им търси услугите ! Не се поддавайте на лъжи и провокации ! Които издържam до край-тe ще бъдam спасенu !

Господин Масларски горе долу е изяснил нещата ,но е и пропуснал някои от най съществените ,а други ги е пообъркал.Говори за някакъв триъгълник на Филатов,а е пропуснал най характерното т.н . strawberry tongue( в Бг май казват малинов език),пропуснал е да каже за другата много характерна кожна проява т.н Pastia's lines ,едни червени "линии"които са най често по мишниците и лакътните сгънки .Пропуснал е да каже че кожните промени са реактивни, следствие на патогенни ендотоксини А ,В С -произведени от бактериите а не от самите бактерии.Освен това малко се е пообъркал с изясняване на копликациите.По принцип тази инфекция може засегне всички структури на сърцето(перикард,епикард,миокард и ендокард) ,и затова се говори за кардит.Но верно,най често се засягат аортна или митрална клапи ,които обаче почти винаги трябва да са предварително увредени (използвани термини са недостатъчност или инсуфициенция или регургитация).При възпаление /засягане на клапи структури се говори за ендокардит.А г-н Масларски говори за ендокардит и засягане на клапи като 2 различни неща но те фактически са едно и също.Говори и за ревматизъм явно имайки предвид остър ревматоиден артрит-Acute rheumatic fever (ARF) но ревматизъм(ревматоиден артрит AR ) е едно но ARF съвсем друго.Разбира се много стара хипотеза е че остра бактерията инфекция може да "отключи" ревматизъм(AR).А съвсем трето са пост стрептококов реактивен артрит и септичен артрит.За пост стрептококов глумерулонефрит няма грешка.

трябва да се следи известно време боледувалото дете (или възрастен човек) за поява на усложнения от нея, защото понякога те са тежки и не отзвучават спонтанно.

Тук не е медицински университет

Бързо всички деца да се имунизират с най-новата ваксина на Пфайзър. От тези с излишък само да им лепнат нов етикет.

Скоро и ваксина срещу скарлатина с нано-частици.Докато има телета ще има и касапи !

и ще ги бият на новородените без да предупреждават и родителите , че вече не са старите ваксини, новите "ваксини"

Чакайте вие някой да мисли за вашето драве. Целта е да се откраднат едни пари и то много големи пари.

Хората почнаха да се самолекуват, защото не вярват на лекарите, които заради лекарски грешки убиват годишно по 7000 българи. Болниците останаха празни и гладни, затова пак почнаха да измислят зарази, с които да привлекат клиенти. https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/7000-patsienta-godishno-umirat-zaradi-lekarska-greshka-n-3724

Еми добре колега, останало ли е по някое и друго джи пи да им изпише по един цефалоспорин, или вече и такива нямаме в здравната ни система!? От всяко банално нищо новина правиме.

Велик си, Боже! Нека нашия Бог, на православните християни, да пази децата ни!

Масларски определено е доктор, който си разбира работата повече от добре. Аз лично му се доверявам на всяка негова дума.

Стафилококи е имало и ще има. Кой с по-малко сополи, кой с повече, децата израстват укрепват и всичко преминава в хрема. Пиеш хапчета като загубен, а то настинка. Войната в Украйна еба ковида.

Тая повишена заболяваемост е вследствие на сринат имунитет, който се добива след прекарано заболяване и може да продължи с месеци. Т.е. всичките смелчаци, дето караха ковида "със запушен нос 2-3 дена" и си тикаха децата по градините.

Неее, глобалното затопляне е! Прекрасната кихавица е виновна за срината имунна система, не гмо терапията.. и за инфарктите... Абе зомбита, от кога имунната система се скапва след прекаран грип? ;) Нали така се изгражда тя бе, лейки такива

Откакто свят светува, умнико. Всяко боледуване срива имунитета, понякога за много дълъг период от време.

Стафилокок и стрептокок са различни бактерии. И двата вида са опасни и трябва да се лекуват с антибиотици . Заради тъпаци -многознайковци ,като вас ,които не си лекуват децата се разрастват заболяванията. Повтарям,че се лекуват с антибиотици с достатъчно дълъг лечебен курс-10дни и повторни тестове до пълно унищожаване на бактерията ,иначе става омагьосан . Не се лекуват с хомеопатия и бабини илачи,етерични масла и тема подобни глупости!!!

Чета коментарите и направо не вярвам на очите си! Покрай тоя ковид тотално изплискахме легена! Скарлатината я има от векове, но това, че не се говори за пагубните последствия от срещата с нея, не омаловажава проблемите, които може да докара. Докторът ви го е казал в интервюто - това е бактериална шарка, която влачи доста усложнения, ако не се вземат нужните мерки. Плюйте си в пазвата да не се сблъсквате с последиците от скарлатината, които са не по-малко тежки от ковида! Бъдете здрави!

Още по-грозна истина - около теб е пълно с неизбродимо много микроорганизми, които дори без съзнание биха те убили. Оооо ужас, искаме в скафандър!! Ама Майкъл Джексън пробва и...не успя

Благодаря, нямам нужда от скафандър и съм наясно, че около нас е пълно с всякакви микроорганизми, с които си живеем в симбиоза. Да кажем, че темата за скарлатината ми е доста чувствителна, тъй като точно едно такова боледуване преди няколко години доста успешно разклати живота ми за дълго време. За жалост, много малко хора имат представа какво точно представлява причинителят на скарлатината - бета хемолитичният стрептокок от група А, и колко е коварен понякога. Както виждаме в коментарите, повечето го бъркат със стафилококите. За щастие, усложненията не са толкова често срещани, аз просто изтеглих късата клечка тогава. Но това не омаловажава невежеството на населението.

Май пак започваме с паникьосването на народа преди изборите - то не бяха бомби в училищата, руски тероризъм, зарази.

Иначе как лгбт ще прокара законче в тяхна полза или зелените ще ви кажат какво да не ядете/правите? Малцинствата управляват само когато мнозинството е затворено и/или фокусирано над нещо друго

А сега тези лгбт с нас в стаята ли са?

Хах, ама беше много важно да носим маски и да се ваксинираме с кой знае какви гадости, а? Важното е, че преборихме китайската кашлица...

СЗО предупреди за повишен риск от стрептококови инфекции при децата Световната здравна организация (СЗО) и здравният орган на ЕС - Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията, призоваха за бдителност заради увеличаване на сериозните заболявания при деца след стрептококови инфекции, предаде ДПА и БТА.Двете институции разпространиха съвместно изявление. ОТ КЪДЕ СЗО ЩЕ ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ ИМА БУМ НА ТЕЗИ ИНФЕКЦИИ

Божемой, едно заболяване отслабва имунитета, как пък така на тоз отслабен имунитет ще се накачулят най-издържливите бактерии да го разболяват? Ама туй всичко СЗО го измисля, за да ни вземи розавото домати и да ни забрани да са ликувами с настойка от глухарчета и първак!

В Германия има също бум на скарлатина Scharlach

Винаги е имало бум на скарлатина.. спря в местността детска градина като им казахме да дезинфекцират играчки, които вадят сезонно от склада.. тъпи като летви, преди ковид нямаха сапун в тоалетните

Тоест "Операция Ковид" докара не само Ковида, а и направи множество други поразии.

Кой знае руснаците какви бомби употребяват?! От Русия само убийства и зарази

Не може си толкова тъп...

А, не може. Да си идиот е за дълго.

Карал съм всякакви видове шарки, включително и скарлатина. По ме време даже лепяха на вратите на апартаментите хартийки с червен кръст за карантина. Да ви кажа ли..... още съм жив.... Как става тая работа не знам, а ма не съм само аз така, а ВСИЧКИ мои набори оцеляха.... много кУрави сме били явно.

Точно в онези бележки, които лепяха по вратите едно време, е разковничето! Защото имаше профилактика, имаше контрол и имаше безплатно здравеопазване. И лекарите нямаха кой знае какви диагностични инструменти, но имаха знания, инстинкт и бяха истински лекари, а не търговци.

ИНФЕКЦИЯТА ДОЙДЕ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ..... ПОЗНАТИ В БЪЛГАРИЯ ХОДИЛИ НА РЕПЕТИЦИЯ И ВСИЧКИТЕ ЗАРАЗЕНИ ОТ БЪЛГАРКА ХОДИЛА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. .. КОЯТО БУХАЛА НА РЕПЕТИЦИЯТА

Аман от глупости бе дира??? Рейтингът ли се загуби та дращите тъпизми само и само да има четене....

Поредното интервю, в което не се казва нищо смислено, а само едно - отидете на доктор ! Няма инфо колко време трае имунитета, когато са го прекарали - един два пет месеца, защото докторите не знаят, мързи ги да проучват ! Само едно - отидете на доктор - първо да ви прегрледа, после на лаборатория, после пак на доктор да разчете изследванията, после пак на лаборатория да потвърди лечението, хубаво било и след 20 тият ден отново на доктор, и пак на лаборатория, после кардиолог ... абе най-добре да си ходите на доктор през ден, за по-сигурно ! Но пък не дават гаранция, че диагнозата, лабораторията и лечението са адекватни - единственото сигурно е плащането по цялата верига !

Всяко дете със висящ зелен сопол е с растеж на стафилококи или стрептококи. Обикновено немърливите българи смятат, че ще мине ей така, но тези деца сеят зараза. И не, това не е алергия, мили родители!

Имунитет няма; повтаря, понякога и в рамките на няколко месеца; заразяват се и малки, и големи, а последствията от скарлатината са пагубни, ако се стигне до усложнения, казвам го от собствен опит. И са пагубни не само за децата, но и за възрастните, при които не се проявяват симптоми на шарка, а обикновено протича под формата на ангина със сериозни усложнения в някои случаи. Мен ме докара до гломерулонефрит и остра бъбречна недостатъчност преди години. Мога роман да напиша по темата! Така че не подценявайте интервюто и думите на доктора. Със скарлатината шега не бива! Има бързи тестове, които доказват наличието на стрептокок в гърления секрет, а при положителна проба най-сигурно е, дори и да няма все още симптоми, да се мине през лекар, който знае какво да назначи като лечение, защото точно здравите носители сеят заразата. Бъдете здрави!

Ама не ходи на доктор! Стой си вкъщи, цуцай домашнярката и се тупай в гърдите какъв имунитет имаш. После като ритнеш камбаната на 60 заради букет от нелекувани заболявания, само ще облекчиш и роднините, и здравната система.

4000 хиляди?! на седмица. Да няма грешка.

И това е без ДДС ! Свърши ковида и сега започна скарлатината - народа трябва да е изплашен и да трепери, вместо да мисли и да намира кусури на управляващите и медиците !