Д-р Кунчев: 500 родители са отказали ваксинации на децата си за година

Правото на здраве на детето стои над правото на избор на родителя, казва лекарят

Обратно в новината

Коментари - Д-р Кунчев: 500 родители са отказали ваксинации на децата си за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Догодина ще има нови 500. Все повече хора започнаха да четът и да се интересуват какво се вкарва на децата им. И по-важно е, че започнаха да разбират, че ваксините не са панацея, а отрова.

Драскачите тук са изкарали курс в бг мама. Знаят всичко!

"Докторе, задължително ли е да ваксинирам децата си ? - Не,не е нужно, ваксинирайте само тези които искате да оставите"

До кога ще Ви плащат на Вас лекарите фармацевтичните компании да им препоръчвате продуктите.Това само в България го има лекарите да са търговци.Трявба да имат право родителите сами да взимат решение за децата си,не някой да им го натрапва.Колко много случай има на деца в тежко състояние,дори смърт след ваксина?Кой носи след това?Никой!А и как ще ми обяснят случай когато дете на 17 г след няколко ваксини за туберкулоза се разболява от нея.

Ако разбирате Английски четете тук за лекаря който е изфабрикувал връзката между Аутизма и ваксините. https://www.historyofvaccines.org/content/articles/do-vaccines-cause-autism

,,...Dr. Albert Sabin: Имаше много шоу около ваксините, като в Холивуд. Тяхната роля беше преувеличена през 1957, не – 1954 г., когато се създаде впечатление, че поливаксината ще разреши всички проблеми. Dr. Maurice Hilleman: Тя произлезе от нашия биоматериал при производството на ваксини. Вирусът е от 10 000 части. Той не е активен. Това беше ежедневна практика на учените, те така работеха. Те не обръщаха внимание на страничните неизвестни вируси. Dr. Edward Shorter: И вие открихте, че във ваксината има недеактивиран вирус? Dr. Maurice Hilleman: Правилно, след три или четири седмици ние открихме при хамстерите тези тумори. Dr. Horowitz: Независимо, че СПИН-ът и левкемията чрез тези неизвестни диви вируси във ваксините изведнъж се разпространиха като пандемия, тогава, както казва Hilleman, науката се е смятала за добра...,,\///

,,..Свръхактивирането на имунитета на мозъка при деца е много разрушително и може да предизвика нехарактерни синдроми като “синдрома на Алиса в Страната на Чудесата” (пациентите усещат объркано чувство за времето и пространството), увреждане на функциите на челните части на мозъка и др. Няколко изследвания убедително показват повишено ниво на цитокините при деца, които страдат от аутизъм. Изследване на деца, които страдат от аутизъм, показва, че при тях е налице имунна атака срещу мозъка. Същото откритие важи и за невродегенеративните заболявания и за “синдрома на войната ва Залива”. Автоимунитетът на болните е задействан от ваксините и микроорганизмите, които се съдържат в тях. Веднъж започнала, имунната реакция не може да спре и продължават описаните по-горе разрушителни реакции. Друг проблем при ваксините е, че съдържат живи вируси, които са отслабени и се вкарват в организма с цел да подтикнат организма към имунна атака. С това са свързани два проблема. Първият е, че в много случаи вирусите се изплъзват от действието на имунната система и остават в организма до края на живота му. Аутопсии показват, че мозъкът на 20% от изследваните починали хора съдържа живи вируси в кората, при 40% от тях се съдържат живи вируси в други органи. Подобни “находки” са открити и при деца, страдащи от аутизъм. Вторият проблем е свързан с факта, че повечето открити вируси се оказват мутирали; в различни органи на един и същ човек били открити вируси с различни мутации.,,...???

Иникално големи тъпаци има !!!!!! После що сме на първо място по смъртност. Никаква здравна кулура.

Всички ваксини трябва да са само доброволни. Родителите са отговорни за децата си до 16/18 годишна възраст. Правото им да определят дали да се поставят ваксини на децата не трябва да се оспорва. Диктатурата трябва да бъде премахната и от другите части на обществените отношения. Например искате да си строите къща, сам, без никаква документация. Депозирате една нотариално заверена декларация при кмета с приблизително съдържание -"Известно ми е , че постройката не отговаря на никакви норми, но това не ме интересува, пълнолетен съм" и започваете да строите ! На видимо място до входа се закача табела - "Посещението в този дом е на ваша отговорност поради възможност от срутвания и т.н. заплахи за живота и здравето" И толкова, строиш. Или да вземем "дивакуването". Право на всеки е да се разположи на обществена земя. Или правото на лично оръжие и т.н. 30 години след "промените" нещо не се е променило в посока на по-голяма свобода.

да... ама после здравната плаща лечението за стотици хиляди. Значи като кажеш - на моя отговорност - доброволно се отказваш от здравната си при инциденти станали у вас. Нали?

Именно ! Пълнолетния гражданин може /или трябва да може/ да преценява повечето житейски ситуации.

Не съм против ваксинацията! Но съм против отношението на лекарите към пациентите, защото една лошо поставена ваксинация може да доведе до ЛЕТАЛЕН КРАЙ! Както е при моя съпруг, една биобсия при едно "самодоволно копеле", както каза той цитирам точно, го вкара в гроба! Но ще има възмездие!

Аз отказах 4-та реимунизация с БЦЖ. По принцип БЦЖ в САЩ се отрича да е ефективна след 3-годишна възраст, половината европейски страни изобщо не я бият, а в България имаме имунизация и 4 реимунизации, сигурно само в Северна Корея е така. И накрая имаме повече болни от страни, които не имунизират.

Аз лично, не съм против ваксинирането като цяло, НО СЪМ АБСОЛЮТНО Против политиката и действията на фармацефтичните "компании", щото те го обърнаха на "бизнес" със здравето на хората. Не с продукти, а със здравето на хората.. Прочетете, проучете и ще видите, че една и съща ваксина в България, Швейцария, Франция и САЩ Е РАЗЛИЧНА и се "прави" в "съответствие" със стандартите на съответната страна. НИКОЙ НЕ КОНТРОЛИРА обаче фармацефтичните компании, които наливат в лобитата си милиони, за да могат да печелят милиарди след това. Масово в САЩ се ползват ваксини съдържащи живак, но никой НЕ СМЕЕ да скочи на ГОЛЕМИТЕ от фамацефтичният бизнес защото или си губи лиценза да практикува или е заврян в миша дупка от адвокатите им, защото "разпространява научно НЕ доказана информация", която уртонва "имиджа на тези компании". Ако ваксините са по Западно Европейски Стандарт - ДА ! Всичко останало е само бизнес за фармацефтичните гиганти за сметка на здравето на нас и нашите деца. Те обаче НИКОГА НЯМА да допуснат да бъдат контролирани - прекалено са "силни" вече.

Да, ама не: All vaccines routinely recommended for children 6 years of age and younger in the U.S. are available in formulations that do not contain thimerosal. (тимеросалът е "живакът" с който плашат антиваксерите) (fda gov BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228) Статистиката не показва намаляване на ръста на случаите на аутизъм след като ваксините с тиомеросал са били заменени с такива без, някъде около 2002 година. Но и това антивакс теоретиците пропускат да отбележат.

Вече си личи отвсякъде, че си поставено лице

Абе "ваксер", що не кажеш нещо по въпроса, че ваксините са различни например в САЩ и в Западна Европа..а ЗАЩО е така??? Виж статистиката за случаите на аутизъм в САЩ и навсякъде другаде по света. Тук става въпрос не само за аутизъм, а за куп други странични ефекти като автоимунни реакции, алергии и др. Не забравяй, че като си платиш добре всякаква статистика се публикува в твоя полза а страшната истина никога не е за обществена консумация - опасна е !

Ех да бях подставено лице, все някой щеше да ми плаща да се подигравам на просветените. А аз го правя само за собствено удоволствие.

,,...Изследването на сифилиса в Гватемала Между 1946 и 1948 г. американските власти тайно заразили 1500 души със сифилис, за да проверят дали пеницилинът действа като антибиотик за справяне с болестта. Експериментът имал одобрението на Фондация "Рокфелер" и Института "Джон Хопкинс". 83 от заразените починали в следствие на болестта. Едва през 2005 г. проф. Сюзън Ревърби разкрива информация за експеримента. И "Рокфелер", и "Джон Хопкинс" отричат да са имали, каквато и да е връзка със случилото се. Въпреки това американското правителство разкрива, че по време на експеримента е било плащано на проститутки със сифилис да заразяват клиентите си. Други "тестови обекти" са били подкупвани с цигари, срещу което са били заразявани....,,???

Абе друго ще пеете когато детето ви пред очите ви след ваксина стане аутист!

- Прокламиране и разпространяване на антивакс идеология ("четох за дете което получило аутизъм от ваксина") да се наказва в леките случаи с глоби и забрана за достъп до използваната медия (напр. Интернет) за определен период от време, до затвор за престъпления срещу общественото здраве;

Четох аз....искаш ли лично да се запознаете? Тъжно ми е за хора като теб.

Андрю Уейкфийлд ли доказа че аутизмът е предизвикан от ваксина? Няма нито едно научно доказателство (НИТО ЕДНО) по света за връзка между поставяне на ваксина и развиване на аутизъм. Много съжалявам да разбера че около вас има дете с аутизъм. наистина.

Абе много е смешно как защитниците на ваксините са неваксинирани. Почти 100% от възрастните сме неваксинирани към днешна дата. От утре под строй пред кабинетите, барабар с пенсионерите.

Аз съм с напълно изпълнен имунизационен календар. Мойте деца – също. Сега съм сигурен че се само няма да се разболеем от някаква гадна болест но и защитаваме тези които не са могли да бъдат ваксинирани по медицински причини. Тетанус я подновявам на всеки десет години, а варицела фанах като възрастен – много беше гадно, но за мой късмет (и правилното лечение - никакво) без последици. Заушка, морбили, рубеола съм ги изкарал като малък, защото тогава още я нямаше ММР вкасината. Но за това пък в квартала имаше поне двама аутисти - е тогава не знаехме че са аутисти.

залък лапни, голяма дума не казвай

Ваксините са си чиста проба бизнес... И то от ГОЛЕМИТЕ. Утре като ви набутат и чип в организма, разбира се за ваше здраве пак, ще стане още по интересно... Псевдо лекари да ми решават кое е правилно за моето здраве... а не. Нека да е демокрация и всеки да си решава сам. Тези които се опасяват да не плъзнат епидемии пак, ами да се ваксинират като искат. Другото си е чиста проба диктат...

Още един просветен. Бигфарма трупа свръх печалби като разболява бедните (но просветени!). Но просветения бърка противогрипните ваксини (патентовани, агресивно рекламирани, скъпи, със съмнителна ефект) с ваксините от задължителните ваксини (евтини, доказано ефективни, със изклюително редки нежелани ефекти). Ваксините от имунизационния календар са без патенти или с изтекли такива и следователно всеки може да ги произвежда, като спазва технологичния процес. Освен това просветения си мисли че ваксините пазят само здравето на ваксинирания и е твърде просветен за да може да разбере понятието обществен имунитет.

Не се хабете, явно трябва и у нас както вече стана в Италия децата да започнат пак да боледуват от потенциално съртоносни болести за да им дойде ума в главата на хората и да разберат понятието обществен имунитет. Земята е плоска и слънцето се върти около нея, вие не знаехте ли?

Хаха, всеки може да ги произвежда, да :) Но не от всеки ще купи правителството, приятел :) Задължителните ваксини не са нито евтини, нито с редки нежелани ефекти, само така ти се види на тебе, по някаква неясна за мен причина.....

В Сащ има програма за компенсация на семейства пострадали от ваксини. Това само по себе си е признание за това, че институциите са наясно с риска и последствията. На самите листовки е описано, че има рискове от реакции и дори смърт.

И при вземането на аналгин съществува такъв риск. Прочети листовката и ще видиш. Такава държавна програма в САЩ не съществува, най-много да има някакъв частен фонд основан от страхливи анти ваксери.

Напротив, съществува. Проучи. Живея тук и знам много добре, както и знам, че ваксинирснето не е задължително, макар и да е също толкова натрапвано.

In the 1970s and 1980s, a controversy erupted related to the question of whether the whole-cell pertussis component caused permanent brain injury in rare cases, called pertussis vaccine encephalopathy.[4] No studies showed a causal connection, and later studies showed no connection of any type between the DPT vaccine and permanent brain injury. The alleged vaccine-induced brain damage proved to be an unrelated condition, infantile epilepsy.[5] In 1990, the Journal of the American Medical Association called the connection a "myth" and "nonsense".[6] However, before that point, criticism of the studies showing no connection and a few well-publicized anecdotal reports of permanent disability that were blamed on the DPT vaccine gave rise to 1970s anti-DPT movements.[7][8] In the United States, low profit margins and an increase in vaccine-related lawsuits led many manufacturers to stop producing the DPT vaccine by the early 1980s.[4] By 1985, vaccine manufacturers had difficulty obtaining liability insurance.[9] The price of DPT vaccine skyrocketed, leading providers to curtail purchases, limiting availability. Only one company was still manufacturing pertussis vaccine in the US by the end of 1985.[10] In 1986, to correct the situation, Congress passed the National Childhood Vaccine Injury Act (NCVIA), which established a federal no-fault system to compensate victims of injury caused by mandated vaccines

Постнах инфо, че има такъв закон, ако ще си копи пействаме подробности мога и аз да го направя, но се превръща в спор с аргументи и от двете страни. Кратко и ясно поясних, че има закон, както и институции, на които се рипортва когато има случаи на инджъри след ваксина. Има си и съдилища, VACCINE COURT, специално за такива случаи, който съд е потвърдил и дал помощи на много семейства, пострадали от ваксина. В официалния сайт на cdc има информация също за подаванвто на сигнали. И не на последно място- имам лична приятелка, която е оглушала след Дтап ваксина. За съжаление само пострадалите ще си носят бремето и когато се говори за отговорност в България държавата я няма да те подкрепи. Ето линк към сдс, не знам дали в Бг има даже къде да фокладва човек за такива случаи: www.cdc.gov/vaccinesafety/ensuringsafety/monitoring/vaers/index.html

Законът е приет на необосновани научно хипотези, които после са били доказани за неверни.

И ако е така, защо е функционирсщ закон до ден днешен?

За да не се стига до ситуации като гореописаната, а именно потресаваща цена на ваксините и липса на такива заради получени много молби за компенсация при поредната необоснована масова истерия. Законът действа на базата "no fault" с цел да се ограничат загубите на застрахователите при подобни ситуации.

И да, и не. Целта е да не стигат фармацевтичните компании до фалит, защото след толкова много дела е имало опасност. И правителството поема разходите, отмествайки отговорността от фармацевтичните компании. Щом правителството е зсмесено всяка лъжа може да бъде представена като истина, нещо "полезно" и масите не биха го оспорвали.

Водещ рускоговорящ евреин-лекар в САЩ ....че няма да ваксинира в никакъв случай децата си, не го е направил и съветва слушателите същото. Слушателите му са основно рускоговорящи евреи. Лично аз вярвам на този лекар. С удоволствие слушам участията му в това радио.

А той още ли е лекар. А бил ли е изобщо някога? Има ли разрешение да практикува в САЩ или само в южна чукотка и северен виетнам? Щото оня мошеник който измисли връзката между аутизма и ММР ваксината вече няма лиценз са лекар.

И Джулиан Асандж го изкараха какъв ли не и искат екстрадацията му след като лъснаха делата на високопоставени лица и държавна политика. Това че хора с авторитет ни казвст определено нещо, особено когато имат финансов интерес, не означава, че трябва да им се доверим сляпо.

Андрю Уейкфилд беше разобличен че е фалшифицирал данните за да промотира собствената си ваксина от значителен брой, заедно и независимо. учени и лекари с огромен опит. Джулиан Асандж участва в изобличаването на престъпления извършвани от правителства, правителствени агенции и отделни политици, включително бойкоборисов. За това цели държави се опитват да го заловят и осъдят, включително за назидание на всеки който би посмял да изобличава правителства. Да сравняваш Джилиан асанж с андрю уейкфилд е като да сравняваш компютър с компот

Че пак добре, само 500. При тази зверска антибългарска кампания, която се води за стресиране, заплашване и промиване на съзнанието на младите неориентирани майки ! Пропагандата против ваксините трябва да се причислява към употреба на биологично оръжие. И организаторите на пропагандни кампании да се преследват !

Декларация за отказ от ваксина? И проблемът е решен? Това е отговорът на държавата срещу заплахата за общественото здраве? А вместо примерно: - Забрана за посещаване на обществени места (мола, автобуса, площада), отказ на услуги (социал, деЦки, деЦки градини, училища) на хора с неизпълнен имунизационен календар без медицински причини, до наваксването му; - Деца на родители възпрепятстващи задължителната имунизация по идеологически причини се извеждат от семейството поради застрашаване на здравето и живота им; - Прокламиране и разпространяване на антивакс идеология ("четох за дете което получило аутизъм от ваксина") да се наказва в леките случаи с глоби и забрана за достъп до използваната медия (напр. Интернет) за определен период от време, до затвор за престъпления срещу общественото здраве; - Медицински лица поставящи "кухи" ваксини губят правото да упражняват професията за период от време в леките единични случаи, напр. действали под заплаха, до окончателно отнемане на лиценза и съд за престъпления по служба; - Периодично се организира информационна кампания сред просветените и медицинския персонал, която да обяснява какво е обществен имунитет, защо имунизацията се отлага когато има и най-малко съмнение че детето не е напълно здраво и др.;

С обиди към тези, които не вярват във ваксините (не, че фактите имат нужда някой да врява в тях) и настояване да видят фактите, нищо не може да се постигне. Също така, няма смисъл да се настоява "да погледна логично на нещата". Те си имат своите чувста и вие само им казват, че са тъпаци, защото се чувстват по тоя начин. Скоро племеницата ми ще стане на 18 и тогава ще си направи всички ваксини, които майка й пропусна да й направи, защото, фармацефитчните компании не искат да ни лекуват, а искат да ни държат непрекъснато болни, но също така искат и да ни убият всъщото време.

Точно ваксинираните са най не просветени !Останалото е пари и интереси ................................................

?

А кой определя кое е правото на здраве. Ако едно дете се разболява и получава странични ефекти след имунизция , кой ще гарантира правото на здраве , или е важно да се усвоят парите за имунизация и да няма значение отговорността на родителя за здравето на детето си.

Това трябва да става по преценка на лекар, а не на родител. Забили всички носовете в БГ-мама и смятат, че много ги разбират нещата. Трябва ли полиомиелита и морбилите да станат отново част от живота ни, защото някой вярва в конспиративни теории от нет-а?

Добре де, чули сте нещо, ама проверете го и тогава пишете, иначе се излагате. В бгмамма антиваксърите са една шепа и са ги отделили в една единствена тема, за да ги опазят от останалите. Пълни глупости са това, че от този форум са против ваксините, точно обратното.

Абсолютно точно и кратко казано! Отказът от ваксина трябва да се обяви за криминално деяние, а не да е възможен чрез декларации! Безотговорно е всичко останало!

Ами ходи ти си ваксинирай децата. Ама се поинтересувай за дозите на ваксините дали са съобазени с физиката на децата ти и защо една и съща ваксина се бие и на 100 килограма мъж и на 5 килограма дете. И се поинтересувай за разликата между ваксините които се слагат в "белите държави" и тези които ни ги пробутват в България. Това с разликата в продуктите в супермаркетите тук и навън е детска играчка. А иначе ваксината е полезно изобретение, само дето го извратиха.

Stan Stan

Бъркате токсините с ваксините. При ваксините е достатъчно наличието на съответните белтъци, срещу които имунната система да произведе антитела. Няма голямо значение тяхното количество. Една обща ваксина, за всички телесни маси на хората само я поевтинява, без да влияе на тяхната ефективност, камо ли да носи вредни ефекти !

Как реши, че си се изказал компетентно пък всъщност тъпотата ти прозира отвсякъде. Анти-ваксерите вършите престъпление спрямо децата си. Четат в нета и си мислят, че всичко могат и всичко разбират. Ще ни върнете в Средновековието откъм болести и невежество, смотаняци нещастни.