Д-р Емануил Найденов: Смъртността при COVID-19 доказа, че е като при грип

"Дори не сме изпълнили критериите за епидемия и е опасно да не станем като лъжливото овчарче, време е тази истерична криза да си отива", смята лекарят от "Иван Рилски"

Обратно в новината

Коментари - Д-р Емануил Найденов: Смъртността при COVID-19 доказа, че е като при грип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докторът е невролог. Да се изказва по въпроси на вирусите е все едно да слушате капитана кораб да ви обясна как се пилотира самолет.

От 7 год работя като анестезиолог-реаниматор (както все още се казва в БГ) в различни части на Англия. Бях дежурен, когато приехме първия положителен пациент в Реанимация в болницата, където работя. Това беше на 13ти Март. От тогава до сега не съм отсъствал дори 1 ден, освен в почивните ми дни. Видях всичко от първо лице. Още повече, участвах активно в лечението на болните с Covid19, с действия и решения. Както казват, на първа линия. Та, нека ви кажа. Covid19 реално съществува. Често протича много тежко и смъртоносно. Няма специфично лечение. Тежко засяга хора над 60 год, хипертоници, с диабет, дебели. Някои оцеляват. Това заболяване напълно промени цялата ни работа, а и живота ни, на всички, които сме в операционната и в реанимацията. Който не е видял това, което преживях през последните 2 месеца, може да си говори каквото си иска, но си остава само празнодумец. Дори и ББ да му пусне.

Хората от щаба изпълняваха заповедите на един толуп, който пък играе по свирката на задокеанските си господари, а от всичко това потърпевши са българските граждани в ролята на опитни мишленца. Подкрепям казаното от доктора напълно.

Хората от щаба си свършиха съвестно работата, не е коректно сега да им се оспорва успеха!

Интернисти - Всичко знаят, нищо не могат. Хирурзи - нищо не знаят, всичко могат. Патоанатоми - всичко знаят, всичко могат. Само дето пациента докато стигне до него е минал през първите двама.

Уважаеми Д-р Найденов, Моето най-искрено уважение към вас, НО: Пак става въпрос за пари. На прима виста са 812 милиона евро от ЕС. Колко ще станат не ясно. И всичко това ще бъде погълнато от ненаситната управляваща пасмина и нейните кръгове, кръгчета, кръжочета от фирми лапачи. Харченето в името на пандемията е даване /крадене/ пак на пари. Във въпроса няма и капка наука.

Прав е д-р Найденов ! “През 2018 година в България трите основни причини за смърт са били сърдечно-съдовите заболявания, раковите заболявания и заболяванията на дихателната система. Това са и трите най-рискови групи при Ковид-19, смятат експертите. • От 70 546 души, починали от сърдечно-съдови болести, 54 436 са били на възраст над 70 години, и още 10 192 - на възраст между 60 и 70 години. Всъщност над половината починали са прехвърлили 80-те (36 092). На всички останали възрастови групи, тоест от 0 до 60 години, се падат едва 8% от смъртните случаи. • При раковите болести починалите са 17 462, като от тях 13 956, или 80%, са в горните възрастови групи (5039 между 60 и 70 години, и 8917 - над 70 години). • При болестите на дихателната система починалите са 4866, като от тях 4106, или 85% са възрастни хора (904 - между 60 и 70 години, 3256 - над 70 години). • Излиза, че в тези три най-рискови групи може да се очаква годишно да умрат около 93 000 души. “ Данните са от собствен анализ на телевизия ON AIRМ със заглавие : Мами ли ни статистиката за коронавируса

Болните и старите са "съчки" и така и така ще мрат и останат само млади и здрави, докторчето чий ще го дъвчи?

СПИН /заразен с ХИВ/ е по-малка смъртността. Защо не се споменава за стаден имунитет от пишман лекарите. Всяка нова болест не е като другите. Още не се знае какво е измислено за след COVID-19. Добър специалист, не само лекар, е тоя който не престава да се образова, а не да лежи на стари лаври от следването си!

Коронавирусите НЕ са нова болест , дори завършващите ветеринария ги изучават .

Много ме радва като се появи някой роден лекар и играе на контра на световните здравни експерти

Сър!

го прави с аргументи обаче. Не типично по хирургично му - Баси колко съм велик и готин, те кво разбират въобще епидемиолози и някви други смешници там от тяхната си работа, аз пък съм най най. Всичко мога, всичко знам. Малигнифицирало его. Доста хирурзи страдат от това. Особено тясно специализирани като този.

1) Мерките бяха безсмислени и не влияят по съществен начин на развитието на заразата 2) Умрелите поради липса на трансплантации и други операции са си умрели и никой не може да ги върне 3) Следващи заключвания не трябва да има защото последствията само за здравето са много по-тежки от ползите (психичното здраве може да даде "ефекти" след години) 4) Карантиниране може да се прави на болните - това и в миналото е имало ефект 5) Да ни управляват тулупи може ако няма проблеми, но ако има е по-добре да имаме разумни управляващи и по възможност да се ограничи шуро-баджанащината. Това е особено видно с министъра на туризма и Калъфчийски.

още един световен експерт си каза тежката дума.

784 починали има в Белгия на милион, у нас 16. Това е 50 пъти разлика! Ние сме държава с много голям процент хора със сърдечно-съдови заболявания. На челните места в Европа сме. И вероятно 2/3 от жертвите с вируса бяха със сърдечно-съдови заболявания. Откъде знаеш, че мерките не са направили така, че да имаме 50 пъти по-малко починали, отколкото в Белгия? Белгийците са с по-малко хронично болни като нация, трябваше да е обратно. Смъртността у нас падна в сравнение със същият период на миналата година. В Англия се качи между 3 и 5 пъти сравнена със същият период на най-смъртоносната година от 2000 насам. В Белгия не знам, че фламандския ми е зле.

операциите не са спирали никъде. Прави им се бърз тест и не малко пъти е бил неверен, докато излезе бавния. Не е много приятно да научиш, че си обслужвал заразен, но това са рисковете на професията. Всяка професия е рискова, къде по-малко, къде повече. Мнението, че има сухи съчки, които да горят е меко казано ПЕРВЕРЗНО!

хирург ли си или неверник! Казвам факти, а ти -не знам, но не е така!

.

Кариерата на този лекар както и кривата на заразените ще върви рязко надолу. Как може да се осмелява да противоречи на Калъфчийски или пък на БАСТУНистър-председателя? Но както и кривата на всякакви видове вируси върви ту нагоре ту надолу, така и неговата кариера може да види по-добри времена след 2021-ва , когато да се надяваме няма да подменят народния вот и ще ни управлява някой по-компетентен.

Проблемът е , че противоречи на световните светила

Е, ха добрутро! Мангъров и другите специалисти отдавна го казват, ама кой да слуша...Нали имаме само НОЩ, които мн мн не разбират, но пък слушат СЗО, които хептен се изложиха, дори Тръмп ги поряза с парите.

На Тръмп някой друг трябва да му е виновен. Не, че не плаща 100 пъти повече пари на ЦРУ, на които и това им влиза в задълженията. И доклади има от тях, ама той си го е преместил в другия крачол. БайХ*й ако беше избрал Мангъров по същия начин щеше да си измие ръцете с него. Нищо, че и Мангъров му е приятел. Тия, дето избраха да посрещнат вируса с рогите напред имат десетки пъти повече жертви, отколкото у нас. Ако бяха не 100 а 3000, дали щеше да си толкова сигурен? Ако бяха твоите родители? Твои близки сред жертвите? Обясни на 11, 12 годишното дете на лекарката от Сливен, която почина на 42 години без придружаващи заболявания как не е опасен вируса. Цял живот работила в инфекциозно, сигурно е срещала по-смъртоносни болести от грип. От тоя безопасен вирус почина, лека и пръст на жената.

Не разбрах само... къде се доказа това? В Италия, Франция, Испания, Англия, САЩ? И не разбрах също, какво пък доказват навременно взетите мерки или изобщо мерките. Може би... липса на вирус? Както и не разбрах упражненията по компетентност на въпросния какво доказват.

в Бразилия също няма проблем. Но то там щото е студено вероятно се касае за епидемична настинка. Глезльовци, какво да ги правиш...

Предлагам всеки доктор или "доктор", който смята случващото се за истерия, да има правото да се изказва само след (поне) едноседмичен принос на първа линия. Ако няма такъв принос, просто да си затваря устата. Ако след 1 седмица на първа линия мисли както и сега, тогава има смисъл да му се дава думата.

Абе малоумник - в Анлия се очаква да починат около 100000х души - англичаните искат незабавно отстраняване на Борис Джонсън от министърпредседателскит пост заради взетите много късно и неадекватно мерки -ти ми се киприш с твота неграмотност и простотия . То такива сте всичките от Мангъревия отбор с капитан РУМЕН РАДЕВ и масажист Курнелия и лизач Славачо Трифонов - Учиндолския.

Бърза проверка през Гугъл (препрати ме към https://www.ons.gov.uk/) показа, че през 2018 г. в UK са умрели 616,014 души. Справка в https://www.worldometers.info/ показва, че досега от коронавирус (или С коранавирус) са умрели 34,796 (не 100 000). Като се има в предвид, че навсякъде се "оказва", че имаме намаляне на други причини са смърт (инфарт, инсулт и други), числото 34,796 съпоставено към 611,014 най-малкото не звучи страшно!!!!

Значи сравняваш годишна смъртност с такава за месец и половина. Добре! Ясно колко ти е логиката. Седмичната смъртност в Англия в най-тежките моменти на епидемията беше между 3 и 5 пъти по-висока, отколкото в най-смъртоносната година от началото на века насам. Вируса предизвиква съсиреци, които са причина и за инфакрти и инсулти. Антикоагуланти не е препоръчително да се ползват, защто предизвиква и кръвоизливи. Хипоксията също предизвиква инфаркти. Хипоксия е ниска наситеност на кръвта с кислород, което е в резултат на вирусната инфекция. Как разбираш дали инфаркта или инсулта не е предизвикан от вируса? Искаш ли да обясниш на детето на лекарката от Сливен, която почина без придружаващи заболявания колко не е страшно да загуби майка си. Беше на 43 жената. Колко хора на 43 познаваш, които са починали от грип? Без да са наркомани, алкохолици, здрави и прави хора на 43?

Нека да чете пишман-генералчето, което Боко 20 години му бута кариерата за да го показва като клоун по ТВ. Или и комсомол-генералчето е чело само една книга като Бокича.

Мутафчийски вече е ходещ труп след като ББ го жертва.

Мислиш ли? Той е хирург. Гладен няма да остане. Сигурно и поне един английски знае.

Е, едно разумно мнение, което обаче не пасва на официалната пропаганда. Ами рисковите групи са рискови и при щам А, Б и Дърбан и бърбан и всички щамове. Просто повече се пазим и това е.

У нас има 16 жертви на милион население, в Белгия има 784. Това е има-няма 50 пъти разлика! Искаш да кажеш, че ние сме толкова по-здрави от белгийците? Че се храним по-здравословно, и живеем по-здравословно?

Комплексирано докторче. Затварянето на градовете с КПП и в същото време свободен достъп през летищата си беше доста ефективно и помогна да не измрем яко.

Опс, сега някой да попита и за парите които са потрошени и ще стане много тъжно.

Никакъв корона вирус няма, ще искаме разследване и съд за тази измама. В България за времето на карантината са починали над 30000 души много от тях от неоказана навреме медицинска помощ заради така наречения вирус а много се и гътнаха от напрежението и от чували те с трупове

пък болен мозък и той да се изкаже.

Проф. Венцислав Мутафчийски , си го каза пред Миролюба Бенатова. Но това ще се окаже пророчество, което тепърва предстои?! Така е, защото таборът си "тръгва" и нито БХК или ЕР са в състояние да предотвратят случилото се в с. Катуница на 23 септември 2013 година или в маалата в Ямбол или Сливен.

Да върви тогава доброволец без маска,облекло и ръкавици в отделенията с ,,мнимоболни” от коронавирус

Този смрадлив капацитет троле е един от най добрите неврохирурзи у нас с международна известност, спасил и помогнал на много хора, някой от които познавам. Мнението му е чисто професионално. Но това теб не те касае малоумнико.

не му оспорва компетентността в неврохирургията. Но по отношение на ковид няма такава. Очевидно има болезнено желание да се изявява този. Ако вземат епидемиолози да се напъват да оперират мозъци няма ли да ви се види странно?

Че къде мислиш че е доктора, в космоса ли? Доколкото видях е от Иван Рилски, а там имаше гнездо.

ТОЯ Е ЗА ПСИХИАТРИЯТА . ПОЗНАВАМ БОЛНИ ОТ ГРИП И ПРЕКАРАЛИ КОРОНА ВИРОСА - РАЗЛИКАТА Е ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО. ВЗЕМИ СИ ХВЪРПИ ИПЛОМАТА ИПИ ПОЛЕКУВАЙСЕ МАЛКО В ПСИХИАТРИЯТА.

Ключовото в тази статия е “Млади лекари за...” - това означава, ние по-младите не ни пука, а майките ни, бащите ни, бабите ни и дядовците ни да мрат.

В края на статията изказва загриженост за другите възрастни, за които пък на вас, корона истериците, не ви пука.

Ама да знаеш, хич не им пука, те само гледат да изсипят торбата с лайната /коментарите им/.

Имам чувството, че по темата, с корона вируса, само аз не съм се изказала. Кой, откъде го хванат, започва да се прави на разбирач. Аз съм лекар, и признавам си, много неща са ми неясни по тази тема. Ама, ще взема и аз да ида кажа нещо по тв- то, КАТО РАЗБИРАЧ разбира се

Не се пеняви, просто всеки го вълнува тая тема.

Нали е ясно, че неврохирурга НЕ е експерт по епидемиология.

Айде още един "специалист" "експерт" който се изказва неподготвен.

Да отиде доброволец в болница та в Пазарджик

стаден имунитет с ХИВ и той не се усеща.

Разликата между грипния вирус и короната е както разликата между човек и проста манатарка

се измангърка по темата. Интересно как нито ЦРУ, нито КГБ, нито МОСАД не се сетиха да прочетат в българските медии, че корона вируса бил най-обикновен грип? Толкова видни вирусолози имаме тук - Мангъра, Слави, Радев, Йотова, Нинова .....

поне на книга е квалифициран да говори по въпроса. Трябва доста да си вярваш за да се занимаваш с неврохирургия, но този сериозно е прекалил. Доста истински експерти по света признават, че има доста неясни неща и от епидемиологична, и от имунологична, и от терапевтична гледна точка. За пореден път установявам, че само некомпетентните си позволяват да бъдат категорични. Дано този е по-добър в неврохирургията.

подсечените дупенца и за нова неизследвана болест да не дава акъл със стари теории.

Лично, имах щастието или нещастието /зависи от гледната точка / да ме оперира, нямам думите, с които мога да се отблагодаря за двете операции, вдигна ме на крака след две дискови хернии. Имах и малко време да общуваме заедно, невероятен човек, не само хирург - в тази област, знаещ и обясняващ на лаиците като мен защо и как се случват нещата. Е, време беше да се кажат някои истини!!!

но по отношение на ковид издиша. Онзи ден слушах лекция на световно известен имунолог който почна лекцията си с цитат " Знам че нищо не знам ", но явно този наш неврохирург знае повече.

Е, поне този световно известен (без име) имунолог си е признал че нищо не знае. Нашият лекар си знае и си го казва.

И аз го познавам. Казваш истината. Невероятен лекар ЧОВЕК!

От седмия ден и китайските ваксини които са като играта Тука Има Тука Нема Ай сиктир

По-достойно е да си от сектата на мангърите отколкото да си от ОПГ на генералите!

След всички ограничителни мерки смъртносдта е като на грипа Без мерките умножавате По 100

В действителност наблюдаваме в пъти по-ниска смъртност от тази при грип. Но след "Апокалипсиса Ковид-19" закономерно настъпи моментът за "Лъжата Ковид-19". Началото на обратния, отрезвителен процес е поставено и подобни изказвания на всеослушание ще зачестяват.

Се затвори нали Щото питат “умници” като тебе ;))

Ако някой доктор каже че има вирус “пада” от прозореца

Най-после лекар да каже истината. Странно как е нарушил омертата.

Ако някой доктор каже че има вирус “пада” от прозореца

Най-после гласност и за „опозиционер“ в здравеопазването. Одобрение за колегата Д-р Емануил Найденов! Само не се съгласявам с твърдението, че всичко се учеше в хода на развитие на нещата. В науката, за разлика от политиката, няма място за конформизъм. Здравно некомпетентно правителство. Медицинско некомпетентен министър на здравеопазването! Професионално некомпетентен НОЩ ръководен от ФУРАЖКА, свикнала да налага (некомпетентното си) мнение - в армията действа закона на вишеначалието: „да се мълчи, да не се разсъждава и да се изпълнява!“. Алоо, шефе, в България е все още гражданска демокрация поне по конституция! Вече не е казармен социализъм, не си ли го забелязал още! Тази ми забележка е към всички управници имащи склонността да бъркат демократичните правила с административен диктат спрямо инакомислещите. Медицинското невежество на народа, не е обидно а е нещо нормално, понеже никой не може да е компетентен по всичко а и не е необходимо. Но невежеството го прави лесна плячка на невежите си (или користолюбиви) управници и понеже хората не могат да се ориентира в ситуацията реагират на емоционалните послания и заклеймявания и манипулации струящи от масмедиите. Хората заемат позиция съответно с позицията на управляващата в момента партийна сила или опозицията й, и започват политизиране на всичко, особено на това от което не разбират. За тях аз съм просто един „критикуващ тулуп“ – по добре такъв, отколкото да съм част от нещо, което не одобрявам. Нали и това е част от демокрацията. Частичните противоепидемиологични лутания наричани мерки са нещо като частична бременност, нещо като „малко бременна“. Тук всички лъжливи оправдания си остават лъжи. Целта не оправдава средствата, особено когато интимните цели се разминават с декларираните, което си е чиста проба демагогия.

Чета доста емоционални коментари тук, повърхностни, но емоционални. А в медицината, която е наука, място за емоции няма. Когато се говори с факти и цифри - истинските учени слушат. А лаиците отговарят в стил "а вие защо биете негрите". Доводът "ами щом СЗО казало или не знам си кои лекари и правителства казали - значи не може да не е така" са смешни и повърхностни. Характерно за всяка голяма и истинска лъжа е, че масово й вярват и уж умни хора. Не заемам страна в спора дали всичко е манипулация или наистина е смъртоносен вирус по една проста причина - няма достатъчно истинска информация. Има само тълкувания на заинтересовани лица, политици, лаици и откровени глупаци, които никога нищо не са разбирали от анатомия, физиология, вирусология или друга "логия". Какво ме кара да се съмнявам в апокалипсиса? Един прост факт: СЗО препоръча - и всички по света го спазиха - да не се прави аутопсия на починалите "от КОВИД-19". Автоматично това означава, че не може достоверно да се установи връзка между причина и следствие. Да, може и вирусът да е причина, но как да разберем, като не се правят проучвания? Следователно всичко останало е спекулация. Чуйте специалистите, чиято професия и специалност е такава. КАто този лекар в статията, като доц. Мангъров, като патоанатомите - те ви казват нещо, което не ви съвпада с психозата. Но слушате Генерала, който е хирург. Дали обаче същия генерал ще се заслуша в мнението на вирусолог, когато темата е стомашна резекция например? Не. Умните хора мислят, простите псуват, обвиняват и поставят етикети. Вие от кои стЕ?

не разбрах кой те излъга че не се правят аутопсии. Даже и статистика има вече на база на това. Вчера примерно професор от Италия като илюстрация в лекцията си използва снимки на препарати от белите дробове на починали от ковид показващи различни фази и степени на белодробна фиброза. Аман от тъпотии и теории на конспирацията.

Лекувай се,това твоето също е заболяване.Не се правят аутопсии,връх на глупостта и цинизма.

Напълно подкрепям 333, защото е прав, а и аз МИСЛЯ точно така. Пак повтарям МИСЛЯ. Аз съм химик и в казармата (ВОС001), след школата в Плевен попаднах в ЩАБА на поделение 28390 Гоце Делчев, като помощник на оператора на полка в периода 1981-1983г. По това време "реалната казарма" завърсваше в 50км полоса около границата. Та тогава през седмица пристигаха "проверяващи от КСВ" и се играеха "командно щабни учения". Те ВКЛЮЧВАХА ТОЧНО ТЕЗИ ДАННИ КАКТО СЕГА. Създаваха се ситуации и търсеха решения - всичко на карта. След казармата попаднах в запаса на достигнах до чин "капитан" началник химическа служба на полк, след това бях прехвърлен към Гражданска Отбрана/Защита -София. Имам 20 месеца запас от които 3 х 3месеца в ъв Враца, школата на химически войски. И там се разиграваха "командно щабни учения" които много напомнят ТОВА. Така че това коеот наблюдавахме е "МЕЖДУНАРОДНО КОМАНДНО ЩАБНО УЧЕНИЕ" с елементи на реални действия. Просто НЯКОЙ ни тества как реагираме. Подобно "учение" беше изработено с Южнокорейския Боинг който пресече Руската граница. Системата се тества за да знаят как реагирате и ....... ка да ви ударят, ПРЕЦИЗНО!!!!

Ако и неврохирургията му е колкото епидемологията му - Бог да пази пациентите му!

за твое сведение - това беше лекар на годината преди време.

Той и Цветан Василев беше банкер на годината....

Еййй всеки се изплю Мангърчее да говори глупости

При тези световни мерки, включително в китай и русия, такава смъртност, близо месец борба за живот, включително на апаратно дишане, при липса на ваксина... изключително тежката клинична картина на прекарване на заболяването за значителна част от хората, смърт на стотици хиляди в цал свят..........да твърдиш че ковит 19 е обикновен грип може да значи две неща: или си по умен от огромна част от лекарите в цял свят, или е време да потърсиш лекарска помощ....в психиатрията естествено!

1. Критериите за епидемия от Грип на важат в случая 2. След като заболяването обхвана целия свят, какво е, ако не е пандемия. СЗО обяви пандемия. Изказването е несериозно. 3. Данните за заболеваемостта и смъртността тепърва ще се уточняват. Рано и безотговорно е да се правят изводи за сега. 4 СЗО и медицинската общност никога не са се изказвали безотговорно. Наученото се споделяше в движение. Нали не ни бъркаш с Тръмп. 5 Мерките баха адекватни, според нивото на информираност за момента. Много е лесно да се говори в последствие и от страни. 6. Никой не е спирал пациентите за диагностика и лечение. Отложени бяха плановите операции, които по принцип може да бъдат отложени във времето.

6. Никой не е спирал пациентите за диагностика и лечение. Отложени бяха плановите операции, които по принцип може да бъдат отложени във времето. Лекарю, (демек Колега ) ТОЧНО това е някакво гледане на истината през криво огледало. УЖ никой гн иг е спирал, ама в същото време отвсякъде се грачеше " стойте си вкъщи, опасно е (особено ако си над 60 г.). Опашките пред ДжиПитата изведнъж...секнаха! 2. След като заболяването обхвана целия свят, какво е, ако не е пандемия - ако само това, че случаи има в цял свят е основанието нещо да се нарече пандемия - къде ни е СПИНната пандемия, къде ни е грипната пандемия... 5 Мерките баха адекватни, според нивото на информираност за момента. Ние и досега никак не сме информирани колко души са се срещнали с вируса.От тях колко са проявили клинична картина някаква, -идея нямаме. Колко са стигнали до критично състояние? Двеста? май дори по- малко. Но мерките ги взехме, за да не се окаже, че не сме ги взели, от което да западат политически глави. както и на много други места по света. вярно е ,че каквото и да се случи, все някой ще намери да каже "АЗ казвах ли ви"

Пациентите с температура не трябваше да ходят на кабитета при ОПЛ. Никой не е спирал болните да търсят лекарска помощ. Виждах празните коридори, а сега ни се запали главата. Мерките бяха необходими за да се подготвят колегите в инфекциозните и интензивните отделения и мисля, че се получи. Данните за заболеваемостта и смъртността тепърва ще се уточняват. Рано и безотговорно е да се правят изводи за сега. И да, така е - всеки е компетентен в минало време.

Единствента "заслуга" на СЗО е, че даде име на вируса!

Проблема на доктора е, че няма болни които да лекува. Статистиката за общата смъртност показва много интересен феномен - болните ги е страх да ходят на лекар и смъртността е по ниска - за справка статистиката на НСИ

Не е вярно това. По принцип смъртността е по-висока през зимния сезон. Студът свива кръвоносни съдове и може да бъде причина за инфаркти, инсулти и кой знае какво още. Само че тази година зимата беше под всякаква критика. Напълно възможна причина за осезаемо по-ниската януарска смъртност. Но след януари на практика е колкото миналогодишната.

Освен това информацията за 2020 е предварителна, особено от последните няколко седмици.

Забележки: Данните за 2020 г. са предварителни. При ползването им моля да имате предвид, че има закъснение в регистрирането/обработването на някои съобщения за смърт или броят на смъртните случаи през седмиците на 2020 г. ще се увеличава при всяко следващо генериране на тази справка.

Рядко глупаво изказване. Още след пасажа " не сме достигнали критерия за епидемия" разбрах че този не става за нищо. Първо -такъв критерий няма , има указание за грипна такава , за да се уеднаквят критериите за отделните области и общин.ВТОРО - ако има огнища с чума или холера трябва ли да чакаш да достигнеш заболяемост според грипните критерии.

на дървени философи-многознайковци много, ама още не са обявили пандемия.

Естествено, че е само грип. Всеки средно интелигентен човек го е разбрал. В това число разбира се не влизат мръсните, деградирали, долни скотове завряни в отходните канали (ма си плащат интернета мамицата им мръсна!). Сега ще се изрови някой скотски плазмодий да ми обясни какво щяло да стане следващата седмица и т.н. И аз искам да дойде тази прословута "следваща седмица" и да ви изнасят в черни чували, ама на не идва.

Онези четиримата от старческия дом във видинско в какво мислиш ги изнесоха след посещението ти?

Аз знам старчески дом, от който всеки ден изнасят по двама и то миналата година! Моля за коментар!

3евзек

Домовете за стари хора са 82, като в тях са настанени 5365 души. Ако от всеки дом изнасят по двама на ден, значи средната продължителност на живота в тях е около 32-33 дни. А сега, на свой ред, имаш ли коментар?

Малко дъртаци са опънали петалата. Дано пукнат повече! Ето това мисля!

Тоя да си избърши задника с дипломата

що не го направиш ти си езика си както правиш това всеки ден с герберските задници?

И тоя новоизлюпен доктор Мангъров2 иска с нещо да бъде забелязан.Значи според него всички засегнати държави ,на всички континенти са си измислили пандемията нарочно за да си съсипят икономиките,а статистиката за умрелите е просто за да плашат гаргите.Да пази Господ такъв доктор да те лекува.

Не знам защо лаете срещу изказването на този човек. Гледах внимателно интервюто. Не казва " няма вирус, всичко е измислица". Напротив - казва, че мерките, дето се взимат он НОЩта и ББ водят до НЕнатоварване на системата - нищо ново. Казва и че в знаменитата Италия преди две години са измрели повече хора от "обикновен" грип, отколкото сега - от ковидния. При това го говори с цитати и числа. Защо скачате - само защото не ви харесва казаното? кое не е вярно - че този вирус не убива всичко срещнато? Че е опасен за хората с нисък имунитет - така, както всеки друг вирус между впрочем? че заради него неглижирахме всички други болни в продължение на месеци? Защо се заяждате с "мангъровщината" му и обяснявате , че не бил специалист. Мигар професорът е пръв вирусолог?! А когато епидемиолог казва сходни неща - пак не ви уйдисва. Ами така ще е . Спете, козирувайте и изпълнявайте.

Можеш ли да изредиш един епидемиолог, който казва сходни неща? А двама?

БАРАТОЧКА

Необходими ли са ти двама? Ти можеш ли да обориш числата, които изреждат този и "онзи", дето противният български манталитет нарича "мангъра", все едно му е ял и пил на масата.... ? видя ли някъде камиони с трупове по улиците? Знаеш ли каква е действителната картина - колко хора са носители на вируса? СЛава богу - вирусът не е толкова убийствен - инак с нашата любов към правилата и дисциплината досега да сме измрели половината., ама яко да сме измрели.

3евзек

Глупсоти на търкалета. Не двама, ами един епидемиолог не можеш да изредиш. Не знам дали си излизал в час пик по софийските улици. Още на пръв поглед няма нищо общо с преди 3 месеца. Правилата и дисциплината масово се спазват. Разликата е в това, че по Европа вече намаляват болните, а у нас още растат, вероятно заради все пак по-слабата дисциплина. За картината има прилична представа. Като хванеш по един болен в десетина села и изледваш родата на всичките, то много добре разбираш колко е заразен вирусът, какъв процент от заразените имат симптоми и какъв нямат, какъв процент от изследваните в същите села са за болница и какъв не са... А после като преброиш всички със симптоми, вече имаш груба оценка за общия брой заразени. Плюс или минус 20% не са кой знае каква неточност. Ако искаш по-голяма, трябва да изследваш такива 100 села, колкото все още няма. Само че ти такива неща не си правил, нали?

Американски учени твърдят,че короновируса е десет пъти по-смъртоносен от обикновения грип.Така им се пада,да ръсят глупости,след като не четат научните трудове на българските лекари,редовно публикувани от агенция "Клю-Клю" и в бюлетина на "Позитано".

Кои са тия американски учени? Ааа да не са ония които взимаха по 13 000 или по 39 000 USD за всеки когото го пишат починал от коронавирус???? И още нещо, американския слон да не е като руския ?? Че сега техните купени учени на хранилка на фондация Бил и Мелинда Гейтс да са по умни да не говорим за честни от другите учени в Европа и у нас на който им триха мненията из интернет за да не лъсне истината за световната манипулация КОВИД ?

Това е световен заговор да свалят президента Радев от власт и Бойко Борисов да управлява до живот.Но вие разобличихте конспирацията!

Поради що някой ще слуша СЗО?? Началник ли е СЗО на нашата здравна система, здравния министър и малоумния толуп от Банкя???? Защо не слушат някоя врачка с цигански произход от някое село, която за разликаот СЗО не е УМИШЛЕНО убила и осакатила милиони хора по света???? Апропо май д-р СМЪРТ се оказа Мутафчиев а не Мангъров, а? Ще измрат, яко ще измрат .. ей на ще видим. Да не се окаже, че са ни излседвали със заразени с КОВИД 19 PCR тестове както писаха telegraph.co.uk ??

Оооох, прав си, ама се готви за ЯКО МИНУСИ. Повечето от тук коментиращи са влюбени в генерала, и друго мнение не търпят.К'во да се прави - 80 процента...

Да слагат колкото си искат минуси, вече казаха, че задължително ще ни ваксинират срещу телевизонната пандемия именувана Ковид. Уви нещата се случват по писания сценарий от Рокфелер фондация, Мераците на Гейтс и Фаучи. Но тук както пишеш са 80% дебили той професора им го каза преди години и го караха да се извинява. А оня толуп що обиди хвърли по кого ли не и що лъга плаши заканва се а после с джипката набива ягоди и слуша чалга как пак е зомбирал електората сит от 80'те % А Муфтафчийски е за съд говедото нагло арогантно! Защо прокуратурата не се самосезира и да му търси сметка за думите Яко ще измрат??? Ако Няма да измрат е за съд за насаждане на страх психоза паника и подлежи на присъда и глоба. А ако ще измрем от нещо което той знае но премълчава пак е за съд и разследване защото крие информация. И в двата случая е кандидат за прокурора ама нали и оня е от техните .. Ае на протеста! Само това ни остава!

Я се хвърли от плоската земя , за да не те облъчи 5-джито.

ЕЕЕЕ, минат няколко дни и понеже оборихме Мангъра започват неговите разклоненияяя, амаа първо да си види къде има лаборатория и кой има изгод ад асе меша народа, защото колкото повече нужда от тестове толкова милионите са по-привлекателни и ще чуим явно еи други по темата, този това го дрънка по телевициите от март месец, защо не отида да го дрънка в САЩ където мрат като мухи, защото ще го линчуват, ама не е виновен той, виновните са медиите, които ги викат и после дават разгласа на глупостите им!!!!!

кой обори Мангъров бре дебил нещастен? Може ли пак да го обороши или си поредния толуп на хранилка от баш толупа Банкянски?

Как е? Има ли вирус или няма? Какво реши форумният съвет? наздраве

ние които само четем те поздравяваме. наздраве :) може и без мярка, но винаги с удоволствие. :)