Covid пандемията: Какво да очакваме през 2022 г.?

По подобие на грипа, светът може да продължи да съжителства с вируса, който се е превърнал в ендемична, но до голяма степен овладяна болест, която е „част от пейзажа”

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам коментарите на дебилите,ми се струва че още вируси трябват да вамалее гнусния народ до1 млн и да се оттървем от дебилите...

Не вярвайте на комуниста шеф на СЗО,както о на комунистката Сталинка шеф на МВФ, както и на комуниста Мутафчиски станал генерал по партийна линия.

Едва ли някой се съмнява, че вирусът е създаден изкуствено за водене на биологична война. Вероятно в секретните лаборатории има още много подобни болести. Но вече две години, никой не търси виновните – направиха се бързо няколко ваксини, от което съответните фирми спечелиха милиарди, а лекарство и до сега няма. Светът изглежда е толкова затъпял, че много малко хора си поставя главния въпрос: Какво не е наред, че едни идиоти създават инструментариум за унищожение на цялото човечество? Отговорът е повече от ясен – не е наред самта система – тази същата, която генерира чудовищните неравенства между държавите и и гражданите на държавите. Тази система за сега се нарича капитализъм и е характерна с античовешката си същност – печалбата е единствения Бог, на когото се кланят капиталистите. Както и да се сменя името на капитализма, той същността си няма да промени, нищо добро няма да се случи, докато 90% от богатствата на планетата са в ръцете на около 2-3% “богоизбрани”. Ковида не е нищо повече от средство, чрез което да се държат в подчинение останалите 97% от обитателите на Земята. И няма никаква гаранция, че това е единственото подобно средство.

масово избиване на хората-човечеството, и продажни български политики ,,, издевателски над РОДНОТО НАСЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИ ОСТАНАЛИ ЕДВА 5 МИЛИОНА, ПАРДОН СИГУРНО 2 И ПОЛОВИНА БЕЗ ЦИГАНИ И ТУРЦИ

Как не проумявате, че новите мутации са резултат от тоталната грешка да се прилагат експерименталните препарати уж ваксини, които способстват за бързи промени на генома на Корона-та и по този начин вирусът се защитава с нови и нови варианти, срещу които т.н. ваксина не действа...

4 miliarda za 2022 samo za EC

Да не е много хлъзгаво навън, та да не можеш да отидеш на работа?

През 2022 ще има нови варианти на една и съща компютърна графика. И нормално - новите драйвери имат и нови възможности.

"Нов кърджалия в нова полуда - кой продал брата, убил баща си..." Ботев

Какво ще очакваме - ваксини, маски, сертификати, глоби, блокади...

ОЧАКВАМ - РИЖИЯТ КОН С МЕЧА ! С ВАКСИТЕ НЯМА ИЗТРЕПЯТ НУЖНАТА БРОЙКА...

Първоначално ще са локални, след това щепрерастнат в Европейска, а накрая и световна. Още малко.

ОТ "МАТРЯЛА" НЯМА ДА ИМ ВЪРЖЕ И ТЕ ГО ЗНАЯТ ... САМИ ЩЕ СЕ ГЪРМЯТ...УЖ...

Не-Уважаеми кукловоди , Имайте предвид , че и на най-заклетите Ви ВАКСЪРИ вече започна АДСКИ да им омръзва Вашето да го наречем пандемично упражнение . А какво може да последва - със сигурност сами се сещате ...

Където свършва търпението, започва издържливостта!

Пандемия от типа на Зика не може да има! Както от Ебола! Спрете да пишете глупости! За да има подобно нещо трябват определени исловия!!!!! А тези условия трудно се репликират! За зика ви тряват определени комари! А комарите не летят безпризорно по целия свят! За това и до сега не сме ималипандемия от Зика! Няма и да има! Идиоти! Никак не е случайно, въпреки огромните надежди на журналистите, Ебола също не е вирус подходящ за пандемия! Любимата ви болест е перфектният вирус за тази цел именно заради начина си на разпространение!!!!!! Четете преди да пишете! Основно правило в науката! За да кажете нещо трябва да сте прочели много книги шреди това! Неграмотници!

https://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox#Transmission

Няма връзка, че тоя капут даже си го дрънка свободно. Ей така. Био-тероризъм и сякви извращения. Тоя дрисливец и останалите милиардери в Давос са ни проблема. Ма понеже всички сме програмирани да робуваме на Банкстерският елит и Кралските фамилийи, просто за пореден път ще чакаме да ни затрият. https://www.politifact.com/factchecks/2021/nov/19/facebook-posts/theres-no-evidence-linking-bill-gates-vials-labele/

Каква е връзката на дребната шарка с написаното по-горе? Или демонстрираш умението си да копирай и постваш линкове? Браво! Важно умение си е! Дебил!

Глупости. Просто замениха Тероризма с тривиален Вирус, за да се държат масите в стойка "партер". За всички е ясно, че ваксините са пълен провал...

Covid пандемията: Какво да очакваме през 2022 г.? Кочината ке падне.

За КОЙ ПОНЕДЕЛНИК ставаше въпрос??? За един приятел питам.

Повечето от познатите вирусни щамове, по стечение на обстоятелствата започват с ухапване от прилеп. Включително и тоя, сегашния убавец. Та въпросът ми е: ЗА КЪФ Х•Й ги държим тея шибани прилепи????

За същият дето те държим и теб.

Хайде да не принизяваме животното!

Още не са намерили прилепа тето уж разнасял ковид. Вместо това са открили 4 гена във вируса заимствани от ХИВ. Ти си прави сметката как е дошъл вируса.

Има още много букви от гръцката азбука, после имаме и плюсчета и минусчета. Сега които са само на две дозички ваксини, за да се спасят от Омикронеца, трябва да се боднат с трета и четвърта. Значи по план до средата на 2022г. с мутациите на Омикронеца, боднатите трябва да се боднат с пета и шеста доза, а до края на 2022г. със седма и осма доза, не че има смисъл, важното е некои хора да направят още повече пари.

Вече две години как па никой не умря от инфаркт, инсулт, рак, диабет. Внимавай, всички шЕфьори!!! Ш внимаате как карате, че ша ВА шибне и вас ковида. Нема значение кой е виновен за ПТП-то! Бе, ебааати тааа*ака! Много тъп народ, много нещо. В глобален мащаб. Бг-то е само една плюнка в океана от идиоти. И то в един момент може самата природа да си е казала “Баста”. Кой знае деееш...

Мммм, дааа. Кихнал - ковид, кашлял - ковид, пръднал - ковид.

Звъниш на ЛЛ и той вместо ало: Ковид е!

Откъде черпите информация?

Къде е онова мазно лайно Кунчев?

"Въпреки рязкото увеличаване на случаите в Европа тази зима, множество експерти по общественото здраве смятат, че светът вече има средствата и познанията да овладее ситуацията с вируса. " Превод: Въпреки успешното заразяване и добре тръгнала "ваксинация" на неподозиращите жертви, множество водени за носа, корумпирани "профисионалисти" слушкат господарите си и са съгласни,че има много още има да бъдат убити и плана за световна диктатура може да бъде осъществен.

Очаквам едни психопати да висят по дърветата!

на тема ковид. просто ви казвам - осъзнайте се с тия плашила!

Очаквайте революция в колаборация с висши сили на вселната. Рояка на сатанистите-масони и темплиери, илюминатите, и демиурзита да е време да си купят памперси, че ще имат поводи да ги пълнят.

Дира да трият смислените коментари, особено ако им показват видимите грешки и да оставят всички побъркани да вилнеят. А и да, задължително ваксиниране. И децата, И кучетата. И котките. По някое време тази година и някаква форма на био-тероризъм, което ще оправдае военните да се включат в принудителната ваксинация. Хиперинфлация. Тока нагоре, горивото поне двойно на сегашната цена. Спукване на имотният балон. Бедствия под знакът на Зеленият Преход. Давос да празнуват, Пфайзер да ги черпят по случай следващите 30 милиарда печалба. Бил Гейтс да си купи още плодородна земя. Каргил да се пробва да сложи патент на водата и възуха. Байер-Монстанто да елиминира тотално органичното земеделие от пазара. Мъск да изпраска поредната спекула през Туитър. Безос да стане подводничар. Въобще весело прекарване и през новата 2022 ра.

Нещо за стринка ми антиваксърите знаят ли?

Що годе съгласен с малка корекция: На такива като Гейтса не им трябва плодородна земя, а безсмъртие. Имотният балон няма спукване при тази инфлация, а напротив - по-дебел ще става. Хиперинфлация е имало в Г-я след края на ПСВ - един хляб = 1 милиард марки, работещите са ги пускали по обед да пазаруват, щот вечерта цените 2-ни.

Заповед на здравните власти: За осигуряване на по-добра хигиена, грижа за здравето ми, и зелено бъдеще на избраната нация, Евро концлагеристите на територията да очакват нови, сертифицирани душове и маркучи. За да не се хаби вода и да се запази за внучетата на Евро комисарите душовете ще са с газова инсталация. В областта на информационното обслужване на полицията се очаква усъвършенстван QR код с информация за партийната принадлежност. Здравните власти да очакват нови полицейски попълнения и правото да заключват и разстрелват всеки втори със или без тест, по подозрение за нездраво мислене. Младежите до 18 години ще получат легална марихуана и евтин хероин. По искане и смяна на пола. От 18 до 48 години ще получат QR кодове за позволени маршрути от работата до бараките и обратно. Възрастните, над 48 години, ще получат като подарък закон за евтаназия за да не са наднормено тегло за системата и безплатен душ само за 100 лева за обслужването от квалифициран персонал. Хайл Брюксел!

Кой вирус точно? Тоя дето не е изолиран все още и 9 европейски държави искат доказателства за съществуването му и все още не са ги получили....за тоя ли става дума????

Пръдльо и на тебе ще ти отвеят плявата.Да не си братовчед на някой от Римския клуб бе ,нещастник.Ще пищиш като настъпен помяр като те сритат твойте господари.Такива плужеци като тебе и на дявола са противни,колкото и да му лижат подметките.

Доста си ядосан! Щом повтаряш неграмотният си пост:) И ти се припозна в поста ми, нали? От кои си? От тъпите, простите, бедните, гладните или болните? Да се опитам ли да позная? Ти си сбор от всички изброени! Скъсаняк!

Разбрахме че си идиот....няма нужда непрекъснато да го показваш...

А ти си със сигурност грозен и жените не ти обръщат внимание.Също нямаш и пари ,защото си унижен да работиш като трол и си ниско интелигентен.Трудно се оправяш с логически задачи и от математика нищо не разбираш.С една дума болен мозък.

Пак сте осрали форума Писна ми да чистя след вас Плащат ми да чистя Не да рина,педалчета

Чета коментарите и се смея на глас! Ганьо- тъп и прост като гъдулка призовава за революция!? За пускане на кръвчица!? За справедливост!? Щял да коли и да беси!? Аве, Ганьо Балкански, хем си тъп, хем си прост, хем си беден, хем си гладен, хем си болен! И не стига това, ами си и със заешко, пъзливо сърце! Ако се изправиш срещу полицай ще има да си гледаш обувките! Да ви ивъ и диванните революционери, прости и пъзливи, да ви ивъ! Иначе по форумите Ганьо е Number 1! Цървули протрити!

Да не се стигне наистина до там, че тогава и да си говорим вече ще е късно и всички ще страдаме.

Абе на този Васко отдавна му искаме адреса, не че /не можем да го намерим по другият начин/, че да го посетим няколко 'Ганьовеца' да му напълним гъза с общи работници.

Както казах- по форумите сте Number 1! Иначе, ти си първият Ганьо, припознал се в поста ми. Няма да си последният! Заповядайте! Не се срамувайте

Към кой са насочени обидите с Ганьо? Или до тук ви стига изказа и капацитета.

Васко, педерунгел насран изнасилен и самотен, теб няма да те чукаме колкото и да ти се иска за да ти доставим удоволствие!

Скакалци От Светльо на 30.11.2021 г.Избрано, Книги и разказиЕвгеника, Кратка проза Приказка за Чудовищната глупост Един ден в една далечна земя и през отдавна отминали времена дошъл един Жрец на място, където Мнозината пазели реколтата и добитъка си. И той им казал… — Идват скакалци и трябва да се подготвим! — Но скакалците идват всяка година и през всичките досега отминали години — отвърнали Мнозината. — Винаги е било така, защо трябва да се подготвяме? — Това не са скакалците от предишните години — казал Жрецът, — това са нови и ужасни скакалци, които аз наричам с ново име. Трябва да се подготвим. — Какво правят тези нови и ужасни скакалци с новото име? — попитали Мнозината с голям страх. — Какво ли — казал Жрецът, — те ще вземат част от нашата реколта и ще си отидат. Мнозината се разтреперили от страх. — Но скакалците винаги правят това — отбелязал един човек от Мнозината. — Защо тази година трябва да се подготвяме, както никога досега? Жрецът се втренчил в този човек от Мнозината. — Не ме ли чу? — казал му. — Това не са старите скакалци от миналите години. Това са нови и ужасни скакалци и си имат ново име. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ. — Но какво правят новите и ужасни скакалци с новото име, с какво са по-лоши от старите скакалци от миналите години? — разпитвал онзи човек. — Как какво, да не си глупак? — сопнал му се Жрецът. — Не ти ли казах, че ядат от реколтата ни и си заминават. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ! — Да, трябва да се подготвим! — извикали Мнозината в един глас, макар да не знаели какво се иска от тях. — Не разбирам — упорствал онзи човек от Мнозината, — тези нови и ужасни скакалци изглеждат ли по-различно от старите скакалци? — Не съм казвал това — отговорил Жрецът. — Изяждат ли повече от нашата реколта, отколкото старите скакалци от миналите години? — Не съм твърдял и такова нещо — отвърнал Жрецът. — Тогава, ако новите и ужасни скакалци не изглеждат по-различно и не изяждат повече реколта от старите скакалци през изминалите години, с какво са по-нови и по-ужасни? При тези думи Жрецът се разгневил с жречески гняв: — За какъв се имаш, дребно човече, да рискуваш живота на другите с такива въпроси? Не ви ли казах, че това са нови и ужасни скакалци и те ИМАТ НОВО ИМЕ? А Мнозината се обърнали към онзи човек и му казали: — Да, глупако, не излагай другите на риск с тези въпроси. Жрецът ти обясни, че новите и ужасни скакалци ИМАТ НОВО ИМЕ! Мълчи в глупостта си и нека Жрецът ни каже как трябва да се подготвим. И тогава те се обърнали като един към Жреца, коленичили пред него и му се примолили: — О, Мъдри, кажи ни как трябва да се подготвим срещу новите и ужасни скакалци. Тогава Жрецът застанал пред тях и им казал: — Говорих с великите умове и боговете, а те ми казаха, че единственият начин да се подготвите срещу новите и ужасни скакалци е да носите тези шапки на Чудовищната глупост… …и той вдигнал да покаже една такава шапка на Чудовищната глупост, а Мнозината били смаяни… — О, Мъдри, как носенето на тези шапки на Чудовищна глупост ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — извикали те. — Великите умове и боговете са проучили въпроса и това е достатъчно — отговорил Жрецът. — Всички, които се грижат за другите, ще носят тези шапки и заедно ще се спасим от новите и ужасни скакалци. Мнозината се спогледали и видели мъдростта в думите на Жреца, и с желание сложили на главите си шапки на Чудовищната глупост, и се върнали да се грижат за реколтата и добитъка си — щастливи, че са били спасени. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал там, където Мнозината наглеждали реколтата и добитъка си, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и им казал: — Уви, отново говорих с великите умове и с боговете, а те ми казват, че носенето на шапките на Чудовищната глупост не е достатъчно да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Необходимо е нещо повече. Мнозината се обърнали към Жреца с голяма тревога и извикали: — О, Мъдри, кажи ни какво още трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци! — Ето какво — казал Жрецът, — за да се спасите от новите и ужасни скакалци, трябва да изгорите реколтата си до корен, преди да може да се яде! — Благодаря ти, Мъдри! — извикали Мнозината. — Почакайте — обадил се онзи човек от Мнозината, — как изгарянето на реколтата до корен, преди да може да бъде събрана, ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — Глупецо — отвърнал му Жрецът, — не разбираш ли, че новите и ужасни скакалци ще ни отминат, ако изчезне цялата ни реколта? — Но — напомнил онзи човек, — ти ми каза, че новите и ужасни скакалци ще изядат не повече от досегашните скакалци. — Правилно — отбелязал Жрецът. — Значи, ако оставим новите и ужасни скакалци да се нахранят и да си отидат, все ще ни остане по-голямата част от нашата реколта, както през изминалите години, но ако я изгорим цялата, няма да ни остане нищо. Жрецът въздъхнал и Мнозината също въздъхнали по неговия пример. — Нима не те е грижа за онези, чиято реколта ще бъде изядена, ако не направим нещо? — попитал с възмущение Жрецът. — Нима НЕ ТЕ Е ГРИЖА за реколтата, която ще бъде изядена? — повторили като ехо Мнозината, изпълнени с негодувание заради бездушието на онзи човек. И навлезли в нивите си, и изгорили всичката реколта до корен, за да не могат новите и ужасни скакалци да изядат част от нея. — Но как ще си набавим хляба? — попитал онзи човек. — Сега всичките ни посеви изгоряха без остатък. Мнозината изглеждали обезпокоени от това, тъй като наистина този въпрос не им бил хрумнал. Те се обърнали към Жреца за отговор. — Когато се налага, трябва да се правят жертви — отвърнал им Жрецът. — Да — съгласили се Мнозината, щом чули думите, които били познати и на собствените им умове. — Трябва да се правят жертви. И засега поне сме в безопасност от новите и ужасни скакалци! — Вижте, че Жрецът не е изгорил напълно СВОИТЕ посеви — казал онзи човек на Мнозината. — Защо така? Мнозината се обърнали към него и му казали: — Мълчи, глупако, стига с твоите глупости, Жрецът разговаря с големи умове и с боговете. Той най-добре знае как да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Слава на нашия Жрец и неговата мъдрост. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал при хората, те носели шапките си на Чудовищна глупост, стояли сред изгорените ниви и пазели добитъка си, а той им казал: — Уви, отново говорих с боговете и великите умове, а те ми казаха, че носенето на шапките на Чудовищна глупост и изгарянето на реколтата няма да е достатъчно за спасението ни от новите и ужасни скакалци! Ние трябва да заколим и всичкия добитък, и да оставим кръвта да напои земята. — Как клането на добитъка и оставянето на кръвта да напои земята ще ни спаси от скакалците? — попитал онзи човек от Мнозината. Всъщност и Мнозината били донякъде обезпокоени от този нов въпрос и се обърнали към Жреца за отговор. — Нима не разбрахте вече, че това са нови и ужасни скакалци? — казал Жрецът с любезен глас. — Не разбирате ли, че трябва да се намерят нови начини за спасението от тях? Мнозината изглеждали облекчени от тези думи и за пореден път открили, че Жрецът е изрекъл мислите в собствените им глави. И така, те охотно заклали добитъка си и оставили кръвта да напоява земята, и се зарадвали, че сега най-накрая са спасени от новите и ужасни скакалци. ~ ~ Жрецът дошъл и четвърти път там, където хората седели в изгорените ниви, напоени с кръвта на добитъка, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и видял, че някои са мъртви или умират. — Уви — казал той, — заради нападението на новите и ужасни скакалци, сега нямаме нито хляб, нито месо, нито мляко, и дори носенето на шапките на Чудовищната глупост, изгарянето на посевите и убиването на добитъка не е достатъчно, за да ни спаси, защото виждате как яко се мре. След тези негови думи плъзнали страх и отчаяние сред Мнозината. — О, горко ни! — изплакали те. — Наистина тези нови и ужасни скакалци са смъртоносен бич, но вижте как хората умират сега въпреки всичко, което направихме! И те се обърнали към Жреца, и го помолили: — Кажи ни, о, Мъдри, какво трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци? Защото някои умират въпреки всичко, което сторихме досега. — Наистина — казал Жрецът с огромна тъга, — тази земя е тъй изпепелена и полазена от новите и ужасни скакалци, че не остава нищо друго, освен да оставим стария живот и да започнем отново, вече в нова нормалност. Трябва да дойдете в моя имот, където ще ви защитя. Имам малко храна в складовете си, от която бихте могли да ядете, ако работите за общото благо, като почиствате къщата ми и се грижите за реколтата и добитъка ми. — Благодарим ти, Мъдри! — провикнали се Мнозината и се подготвили да последват Жреца в неговото безопасно имение. — Я почакай малко… — викнал онзи човек сред Мнозината. — Не новите и ужасни скакалци отнеха храната ни, а ние по твоя заповед я унищожихме, а сега искаш и да ни направиш свои роби? Жрецът поклатил глава със съжаление, а Мнозината последвали примера му. — Какво трябва да се направи с такова упорито невежество? — показал се ядосан той. — Ужасно упорито невежество — пригласяли му Мнозината като в хор. А Жрецът казал: — Не разбирате ли, че ако НЕ бяхме носили шапките на Чудовищната глупост и не бяхме изгорили реколтата си и не бяхме убили добитъка си, новите и ужасни скакалци щяха да направят нещата много, много по-лоши от сегашните? — Как? — попитал онзи човек сред Мнозината Жрецът се изкикотил и Мнозината последвали примера му. — Как ли, простодушен невежо? Защото новите и ужасни скакалци са нови и ужасни, и си имат НОВО ИМЕ! — Ново име! — заехтели Мнозината, които гледали с недоверие единствения човек, който не разбирал какво означава всичко това. И тогава те му обърнали гръб, и отишли с охота и с шапките си на Чудовищна глупост в имението на Жреца, за да работят за общото благо, като се грижат за реколтата и добитъка на Жреца, и като почистват дома на Жреца, и като пеят песни за надежда и за новата нормалност, които писарите на Жреца били написали, за да се пеят от тях. А онзи човек останал сам сред безплодните и кървави полета, и тръгнал сам да търси друг път, и да пее своите песни. ~ ~ Автор: Кати Блек

Браво Любо, за скакалците!!! На доста хора ще се отворят очите.

Скакалци От Светльо на 30.11.2021 г.Избрано, Книги и разказиЕвгеника, Кратка проза Приказка за Чудовищната глупост Един ден в една далечна земя и през отдавна отминали времена дошъл един Жрец на място, където Мнозината пазели реколтата и добитъка си. И той им казал… — Идват скакалци и трябва да се подготвим! — Но скакалците идват всяка година и през всичките досега отминали години — отвърнали Мнозината. — Винаги е било така, защо трябва да се подготвяме? — Това не са скакалците от предишните години — казал Жрецът, — това са нови и ужасни скакалци, които аз наричам с ново име. Трябва да се подготвим. — Какво правят тези нови и ужасни скакалци с новото име? — попитали Мнозината с голям страх. — Какво ли — казал Жрецът, — те ще вземат част от нашата реколта и ще си отидат. Мнозината се разтреперили от страх. — Но скакалците винаги правят това — отбелязал един човек от Мнозината. — Защо тази година трябва да се подготвяме, както никога досега? Жрецът се втренчил в този човек от Мнозината. — Не ме ли чу? — казал му. — Това не са старите скакалци от миналите години. Това са нови и ужасни скакалци и си имат ново име. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ. — Но какво правят новите и ужасни скакалци с новото име, с какво са по-лоши от старите скакалци от миналите години? — разпитвал онзи човек. — Как какво, да не си глупак? — сопнал му се Жрецът. — Не ти ли казах, че ядат от реколтата ни и си заминават. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ! — Да, трябва да се подготвим! — извикали Мнозината в един глас, макар да не знаели какво се иска от тях. — Не разбирам — упорствал онзи човек от Мнозината, — тези нови и ужасни скакалци изглеждат ли по-различно от старите скакалци? — Не съм казвал това — отговорил Жрецът. — Изяждат ли повече от нашата реколта, отколкото старите скакалци от миналите години? — Не съм твърдял и такова нещо — отвърнал Жрецът. — Тогава, ако новите и ужасни скакалци не изглеждат по-различно и не изяждат повече реколта от старите скакалци през изминалите години, с какво са по-нови и по-ужасни? При тези думи Жрецът се разгневил с жречески гняв: — За какъв се имаш, дребно човече, да рискуваш живота на другите с такива въпроси? Не ви ли казах, че това са нови и ужасни скакалци и те ИМАТ НОВО ИМЕ? А Мнозината се обърнали към онзи човек и му казали: — Да, глупако, не излагай другите на риск с тези въпроси. Жрецът ти обясни, че новите и ужасни скакалци ИМАТ НОВО ИМЕ! Мълчи в глупостта си и нека Жрецът ни каже как трябва да се подготвим. И тогава те се обърнали като един към Жреца, коленичили пред него и му се примолили: — О, Мъдри, кажи ни как трябва да се подготвим срещу новите и ужасни скакалци. Тогава Жрецът застанал пред тях и им казал: — Говорих с великите умове и боговете, а те ми казаха, че единственият начин да се подготвите срещу новите и ужасни скакалци е да носите тези шапки на Чудовищната глупост… …и той вдигнал да покаже една такава шапка на Чудовищната глупост, а Мнозината били смаяни… — О, Мъдри, как носенето на тези шапки на Чудовищна глупост ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — извикали те. — Великите умове и боговете са проучили въпроса и това е достатъчно — отговорил Жрецът. — Всички, които се грижат за другите, ще носят тези шапки и заедно ще се спасим от новите и ужасни скакалци. Мнозината се спогледали и видели мъдростта в думите на Жреца, и с желание сложили на главите си шапки на Чудовищната глупост, и се върнали да се грижат за реколтата и добитъка си — щастливи, че са били спасени. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал там, където Мнозината наглеждали реколтата и добитъка си, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и им казал: — Уви, отново говорих с великите умове и с боговете, а те ми казват, че носенето на шапките на Чудовищната глупост не е достатъчно да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Необходимо е нещо повече. Мнозината се обърнали към Жреца с голяма тревога и извикали: — О, Мъдри, кажи ни какво още трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци! — Ето какво — казал Жрецът, — за да се спасите от новите и ужасни скакалци, трябва да изгорите реколтата си до корен, преди да може да се яде! — Благодаря ти, Мъдри! — извикали Мнозината. — Почакайте — обадил се онзи човек от Мнозината, — как изгарянето на реколтата до корен, преди да може да бъде събрана, ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — Глупецо — отвърнал му Жрецът, — не разбираш ли, че новите и ужасни скакалци ще ни отминат, ако изчезне цялата ни реколта? — Но — напомнил онзи човек, — ти ми каза, че новите и ужасни скакалци ще изядат не повече от досегашните скакалци. — Правилно — отбелязал Жрецът. — Значи, ако оставим новите и ужасни скакалци да се нахранят и да си отидат, все ще ни остане по-голямата част от нашата реколта, както през изминалите години, но ако я изгорим цялата, няма да ни остане нищо. Жрецът въздъхнал и Мнозината също въздъхнали по неговия пример. — Нима не те е грижа за онези, чиято реколта ще бъде изядена, ако не направим нещо? — попитал с възмущение Жрецът. — Нима НЕ ТЕ Е ГРИЖА за реколтата, която ще бъде изядена? — повторили като ехо Мнозината, изпълнени с негодувание заради бездушието на онзи човек. И навлезли в нивите си, и изгорили всичката реколта до корен, за да не могат новите и ужасни скакалци да изядат част от нея. — Но как ще си набавим хляба? — попитал онзи човек. — Сега всичките ни посеви изгоряха без остатък. Мнозината изглеждали обезпокоени от това, тъй като наистина този въпрос не им бил хрумнал. Те се обърнали към Жреца за отговор. — Когато се налага, трябва да се правят жертви — отвърнал им Жрецът. — Да — съгласили се Мнозината, щом чули думите, които били познати и на собствените им умове. — Трябва да се правят жертви. И засега поне сме в безопасност от новите и ужасни скакалци! — Вижте, че Жрецът не е изгорил напълно СВОИТЕ посеви — казал онзи човек на Мнозината. — Защо така? Мнозината се обърнали към него и му казали: — Мълчи, глупако, стига с твоите глупости, Жрецът разговаря с големи умове и с боговете. Той най-добре знае как да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Слава на нашия Жрец и неговата мъдрост. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал при хората, те носели шапките си на Чудовищна глупост, стояли сред изгорените ниви и пазели добитъка си, а той им казал: — Уви, отново говорих с боговете и великите умове, а те ми казаха, че носенето на шапките на Чудовищна глупост и изгарянето на реколтата няма да е достатъчно за спасението ни от новите и ужасни скакалци! Ние трябва да заколим и всичкия добитък, и да оставим кръвта да напои земята. — Как клането на добитъка и оставянето на кръвта да напои земята ще ни спаси от скакалците? — попитал онзи човек от Мнозината. Всъщност и Мнозината били донякъде обезпокоени от този нов въпрос и се обърнали към Жреца за отговор. — Нима не разбрахте вече, че това са нови и ужасни скакалци? — казал Жрецът с любезен глас. — Не разбирате ли, че трябва да се намерят нови начини за спасението от тях? Мнозината изглеждали облекчени от тези думи и за пореден път открили, че Жрецът е изрекъл мислите в собствените им глави. И така, те охотно заклали добитъка си и оставили кръвта да напоява земята, и се зарадвали, че сега най-накрая са спасени от новите и ужасни скакалци. ~ ~ Жрецът дошъл и четвърти път там, където хората седели в изгорените ниви, напоени с кръвта на добитъка, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и видял, че някои са мъртви или умират. — Уви — казал той, — заради нападението на новите и ужасни скакалци, сега нямаме нито хляб, нито месо, нито мляко, и дори носенето на шапките на Чудовищната глупост, изгарянето на посевите и убиването на добитъка не е достатъчно, за да ни спаси, защото виждате как яко се мре. След тези негови думи плъзнали страх и отчаяние сред Мнозината. — О, горко ни! — изплакали те. — Наистина тези нови и ужасни скакалци са смъртоносен бич, но вижте как хората умират сега въпреки всичко, което направихме! И те се обърнали към Жреца, и го помолили: — Кажи ни, о, Мъдри, какво трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци? Защото някои умират въпреки всичко, което сторихме досега. — Наистина — казал Жрецът с огромна тъга, — тази земя е тъй изпепелена и полазена от новите и ужасни скакалци, че не остава нищо друго, освен да оставим стария живот и да започнем отново, вече в нова нормалност. Трябва да дойдете в моя имот, където ще ви защитя. Имам малко храна в складовете си, от която бихте могли да ядете, ако работите за общото благо, като почиствате къщата ми и се грижите за реколтата и добитъка ми. — Благодарим ти, Мъдри! — провикнали се Мнозината и се подготвили да последват Жреца в неговото безопасно имение. — Я почакай малко… — викнал онзи човек сред Мнозината. — Не новите и ужасни скакалци отнеха храната ни, а ние по твоя заповед я унищожихме, а сега искаш и да ни направиш свои роби? Жрецът поклатил глава със съжаление, а Мнозината последвали примера му. — Какво трябва да се направи с такова упорито невежество? — показал се ядосан той. — Ужасно упорито невежество — пригласяли му Мнозината като в хор. А Жрецът казал: — Не разбирате ли, че ако НЕ бяхме носили шапките на Чудовищната глупост и не бяхме изгорили реколтата си и не бяхме убили добитъка си, новите и ужасни скакалци щяха да направят нещата много, много по-лоши от сегашните? — Как? — попитал онзи човек сред Мнозината Жрецът се изкикотил и Мнозината последвали примера му. — Как ли, простодушен невежо? Защото новите и ужасни скакалци са нови и ужасни, и си имат НОВО ИМЕ! — Ново име! — заехтели Мнозината, които гледали с недоверие единствения човек, който не разбирал какво означава всичко това. И тогава те му обърнали гръб, и отишли с охота и с шапките си на Чудовищна глупост в имението на Жреца, за да работят за общото благо, като се грижат за реколтата и добитъка на Жреца, и като почистват дома на Жреца, и като пеят песни за надежда и за новата нормалност, които писарите на Жреца били написали, за да се пеят от тях. А онзи човек останал сам сред безплодните и кървави полета, и тръгнал сам да търси друг път, и да пее своите песни. ~ ~ Автор: Кати Блек

Mноого беден и еднообразен до втръсване речник. Дааай нещо по-интересно/оригинално.

Маските НЕ спират РАЗПРОСТРАНЯВАНЕТО на вируси.. Вчера един познат отишъл в МОЛ, където искат едновременно и сертификати и носене на Маски... И започнал да се разболява.. До вчера обикалял БЕЗ маски нясякъде и НИЩО му нямаше... Обаче от влизането в МОЛ, се разболял. Хем носел маска.. Със сигурност, някакви китайци, японци са РАЗПРОСТРАНИЛИ вируса.. И с тия МАСКИ, дори НЕ можеш да ги познаеш ,за да ги ИЗГОНИШ от Магазина си, за да НЕ те заразяват.. Трябва да МАХНАТ маските за българи, а китайци и негри да ходят с торба на главата и найлонови ръкавици, за да НЕ ни заразяват.. Ако се приближи китаец или негър, направо да му казват да се МАХА, за да НЕ ни заразява.. Хората ГЛАСУВАХА за партия "" Продължаваме Промяната "" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ и Сертификати, и Софийските педдрази с МАСКИ - Б.Борисов, Слави Трифонов, БСП, ДаБългария... Затова и за партиите- мошеници с МАСКИ гласуваха само ПОЛОВИНАТА от тия на предишните избори.. Чакаме да МАХНАТ- Маските и Сертификатите за Българи.. А чужденците- араби, китайци и негри да се гърчат в МИША дупка. Министрите са сложени за да ни ПАЗЯТ от ВИРУСИ и чужденци- Нашественици.. Щом има Епидемия от Китайски ВИРУС, министрите трябва да ИЗГОНЯТ всякакви китайци от България и да ЗАТВОРЯТ китайските ресторанти и китайските магазини... След като ги ИЗГОНИМ, Стоките на китайците може да останат за нас, българите. Ако има епидемия от Африканска Чума, трябва да ИЗГОНЯТ от България и да застрелват още на турската граница - всякакви негри маймуни... ЧУжденците, пренасящи ВИРУСИ да се гърчат в МИША дупка, за да живеем добре ние българите !! Всякакви футболисти- чужденци нека да ходят с торба на главата и найлонови ръкавици, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ.

Т*пак, те още не са съставили официално правителство и не са стъпили в длъжност ти оставка искаш. Егати либерста!

Въпросът е Кунчев и тези, които бяха защитени от ваксините нямаше да го изкарат по-леко без тоя щит. Курни и Бойко го изкараха за по няколко дни и сега са си ок..

На майка ти

Стоя и чета и не знам да се смея ли, да плача ли на коментарите ви. Ганьо е винаги голям, той е 'умен', 'успял' и все някой се чуди как да го прецака или умори. Може би защото иска да му открадне ожълтените гащи и двете кокошки в Горно Нанадолнище Но когато ножа опре до кокала, Ганьо е сам и на*ран. Тогава става още по-объркан и гневен на света що му тикат тая тръба....

Каза на себе си Ганьо, докато размишляваше над житието си. Добър себеанализ, да не би да си психоаналитик?

Но ти явно си :)

И ПО СВЕТА Е ПЪЛНО С-ГАНЮВЦИ! Скакалци От Светльо на 30.11.2021 г.Избрано, Книги и разказиЕвгеника, Кратка проза Приказка за Чудовищната глупост Един ден в една далечна земя и през отдавна отминали времена дошъл един Жрец на място, където Мнозината пазели реколтата и добитъка си. И той им казал… — Идват скакалци и трябва да се подготвим! — Но скакалците идват всяка година и през всичките досега отминали години — отвърнали Мнозината. — Винаги е било така, защо трябва да се подготвяме? — Това не са скакалците от предишните години — казал Жрецът, — това са нови и ужасни скакалци, които аз наричам с ново име. Трябва да се подготвим. — Какво правят тези нови и ужасни скакалци с новото име? — попитали Мнозината с голям страх. — Какво ли — казал Жрецът, — те ще вземат част от нашата реколта и ще си отидат. Мнозината се разтреперили от страх. — Но скакалците винаги правят това — отбелязал един човек от Мнозината. — Защо тази година трябва да се подготвяме, както никога досега? Жрецът се втренчил в този човек от Мнозината. — Не ме ли чу? — казал му. — Това не са старите скакалци от миналите години. Това са нови и ужасни скакалци и си имат ново име. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ. — Но какво правят новите и ужасни скакалци с новото име, с какво са по-лоши от старите скакалци от миналите години? — разпитвал онзи човек. — Как какво, да не си глупак? — сопнал му се Жрецът. — Не ти ли казах, че ядат от реколтата ни и си заминават. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ! — Да, трябва да се подготвим! — извикали Мнозината в един глас, макар да не знаели какво се иска от тях. — Не разбирам — упорствал онзи човек от Мнозината, — тези нови и ужасни скакалци изглеждат ли по-различно от старите скакалци? — Не съм казвал това — отговорил Жрецът. — Изяждат ли повече от нашата реколта, отколкото старите скакалци от миналите години? — Не съм твърдял и такова нещо — отвърнал Жрецът. — Тогава, ако новите и ужасни скакалци не изглеждат по-различно и не изяждат повече реколта от старите скакалци през изминалите години, с какво са по-нови и по-ужасни? При тези думи Жрецът се разгневил с жречески гняв: — За какъв се имаш, дребно човече, да рискуваш живота на другите с такива въпроси? Не ви ли казах, че това са нови и ужасни скакалци и те ИМАТ НОВО ИМЕ? А Мнозината се обърнали към онзи човек и му казали: — Да, глупако, не излагай другите на риск с тези въпроси. Жрецът ти обясни, че новите и ужасни скакалци ИМАТ НОВО ИМЕ! Мълчи в глупостта си и нека Жрецът ни каже как трябва да се подготвим. И тогава те се обърнали като един към Жреца, коленичили пред него и му се примолили: — О, Мъдри, кажи ни как трябва да се подготвим срещу новите и ужасни скакалци. Тогава Жрецът застанал пред тях и им казал: — Говорих с великите умове и боговете, а те ми казаха, че единственият начин да се подготвите срещу новите и ужасни скакалци е да носите тези шапки на Чудовищната глупост… …и той вдигнал да покаже една такава шапка на Чудовищната глупост, а Мнозината били смаяни… — О, Мъдри, как носенето на тези шапки на Чудовищна глупост ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — извикали те. — Великите умове и боговете са проучили въпроса и това е достатъчно — отговорил Жрецът. — Всички, които се грижат за другите, ще носят тези шапки и заедно ще се спасим от новите и ужасни скакалци. Мнозината се спогледали и видели мъдростта в думите на Жреца, и с желание сложили на главите си шапки на Чудовищната глупост, и се върнали да се грижат за реколтата и добитъка си — щастливи, че са били спасени. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал там, където Мнозината наглеждали реколтата и добитъка си, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и им казал: — Уви, отново говорих с великите умове и с боговете, а те ми казват, че носенето на шапките на Чудовищната глупост не е достатъчно да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Необходимо е нещо повече. Мнозината се обърнали към Жреца с голяма тревога и извикали: — О, Мъдри, кажи ни какво още трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци! — Ето какво — казал Жрецът, — за да се спасите от новите и ужасни скакалци, трябва да изгорите реколтата си до корен, преди да може да се яде! — Благодаря ти, Мъдри! — извикали Мнозината. — Почакайте — обадил се онзи човек от Мнозината, — как изгарянето на реколтата до корен, преди да може да бъде събрана, ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — Глупецо — отвърнал му Жрецът, — не разбираш ли, че новите и ужасни скакалци ще ни отминат, ако изчезне цялата ни реколта? — Но — напомнил онзи човек, — ти ми каза, че новите и ужасни скакалци ще изядат не повече от досегашните скакалци. — Правилно — отбелязал Жрецът. — Значи, ако оставим новите и ужасни скакалци да се нахранят и да си отидат, все ще ни остане по-голямата част от нашата реколта, както през изминалите години, но ако я изгорим цялата, няма да ни остане нищо. Жрецът въздъхнал и Мнозината също въздъхнали по неговия пример. — Нима не те е грижа за онези, чиято реколта ще бъде изядена, ако не направим нещо? — попитал с възмущение Жрецът. — Нима НЕ ТЕ Е ГРИЖА за реколтата, която ще бъде изядена? — повторили като ехо Мнозината, изпълнени с негодувание заради бездушието на онзи човек. И навлезли в нивите си, и изгорили всичката реколта до корен, за да не могат новите и ужасни скакалци да изядат част от нея. — Но как ще си набавим хляба? — попитал онзи човек. — Сега всичките ни посеви изгоряха без остатък. Мнозината изглеждали обезпокоени от това, тъй като наистина този въпрос не им бил хрумнал. Те се обърнали към Жреца за отговор. — Когато се налага, трябва да се правят жертви — отвърнал им Жрецът. — Да — съгласили се Мнозината, щом чули думите, които били познати и на собствените им умове. — Трябва да се правят жертви. И засега поне сме в безопасност от новите и ужасни скакалци! — Вижте, че Жрецът не е изгорил напълно СВОИТЕ посеви — казал онзи човек на Мнозината. — Защо така? Мнозината се обърнали към него и му казали: — Мълчи, глупако, стига с твоите глупости, Жрецът разговаря с големи умове и с боговете. Той най-добре знае как да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Слава на нашия Жрец и неговата мъдрост. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал при хората, те носели шапките си на Чудовищна глупост, стояли сред изгорените ниви и пазели добитъка си, а той им казал: — Уви, отново говорих с боговете и великите умове, а те ми казаха, че носенето на шапките на Чудовищна глупост и изгарянето на реколтата няма да е достатъчно за спасението ни от новите и ужасни скакалци! Ние трябва да заколим и всичкия добитък, и да оставим кръвта да напои земята. — Как клането на добитъка и оставянето на кръвта да напои земята ще ни спаси от скакалците? — попитал онзи човек от Мнозината. Всъщност и Мнозината били донякъде обезпокоени от този нов въпрос и се обърнали към Жреца за отговор. — Нима не разбрахте вече, че това са нови и ужасни скакалци? — казал Жрецът с любезен глас. — Не разбирате ли, че трябва да се намерят нови начини за спасението от тях? Мнозината изглеждали облекчени от тези думи и за пореден път открили, че Жрецът е изрекъл мислите в собствените им глави. И така, те охотно заклали добитъка си и оставили кръвта да напоява земята, и се зарадвали, че сега най-накрая са спасени от новите и ужасни скакалци. ~ ~ Жрецът дошъл и четвърти път там, където хората седели в изгорените ниви, напоени с кръвта на добитъка, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и видял, че някои са мъртви или умират. — Уви — казал той, — заради нападението на новите и ужасни скакалци, сега нямаме нито хляб, нито месо, нито мляко, и дори носенето на шапките на Чудовищната глупост, изгарянето на посевите и убиването на добитъка не е достатъчно, за да ни спаси, защото виждате как яко се мре. След тези негови думи плъзнали страх и отчаяние сред Мнозината. — О, горко ни! — изплакали те. — Наистина тези нови и ужасни скакалци са смъртоносен бич, но вижте как хората умират сега въпреки всичко, което направихме! И те се обърнали към Жреца, и го помолили: — Кажи ни, о, Мъдри, какво трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци? Защото някои умират въпреки всичко, което сторихме досега. — Наистина — казал Жрецът с огромна тъга, — тази земя е тъй изпепелена и полазена от новите и ужасни скакалци, че не остава нищо друго, освен да оставим стария живот и да започнем отново, вече в нова нормалност. Трябва да дойдете в моя имот, където ще ви защитя. Имам малко храна в складовете си, от която бихте могли да ядете, ако работите за общото благо, като почиствате къщата ми и се грижите за реколтата и добитъка ми. — Благодарим ти, Мъдри! — провикнали се Мнозината и се подготвили да последват Жреца в неговото безопасно имение. — Я почакай малко… — викнал онзи човек сред Мнозината. — Не новите и ужасни скакалци отнеха храната ни, а ние по твоя заповед я унищожихме, а сега искаш и да ни направиш свои роби? Жрецът поклатил глава със съжаление, а Мнозината последвали примера му. — Какво трябва да се направи с такова упорито невежество? — показал се ядосан той. — Ужасно упорито невежество — пригласяли му Мнозината като в хор. А Жрецът казал: — Не разбирате ли, че ако НЕ бяхме носили шапките на Чудовищната глупост и не бяхме изгорили реколтата си и не бяхме убили добитъка си, новите и ужасни скакалци щяха да направят нещата много, много по-лоши от сегашните? — Как? — попитал онзи човек сред Мнозината Жрецът се изкикотил и Мнозината последвали примера му. — Как ли, простодушен невежо? Защото новите и ужасни скакалци са нови и ужасни, и си имат НОВО ИМЕ! — Ново име! — заехтели Мнозината, които гледали с недоверие единствения човек, който не разбирал какво означава всичко това. И тогава те му обърнали гръб, и отишли с охота и с шапките си на Чудовищна глупост в имението на Жреца, за да работят за общото благо, като се грижат за реколтата и добитъка на Жреца, и като почистват дома на Жреца, и като пеят песни за надежда и за новата нормалност, които писарите на Жреца били написали, за да се пеят от тях. А онзи човек останал сам сред безплодните и кървави полета, и тръгнал сам да търси друг път, и да пее своите песни. ~ ~ Автор: Кати Блек

Гнусните АДОВИ ИЗЧАДИЯ-НЯМА ДА СПРАТ САМИ!!! ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПУСНЕ-“КРЪВЧИЦА”!!!

Любче, любче, любченце, Що не си направиш услуга да се скриеш някъде да не се излагаш повече, психопат малоумен

Любчето бъца от 5 ип-та Що да се спира

Скакалци От Светльо на 30.11.2021 г.Избрано, Книги и разказиЕвгеника, Кратка проза Приказка за Чудовищната глупост Един ден в една далечна земя и през отдавна отминали времена дошъл един Жрец на място, където Мнозината пазели реколтата и добитъка си. И той им казал… — Идват скакалци и трябва да се подготвим! — Но скакалците идват всяка година и през всичките досега отминали години — отвърнали Мнозината. — Винаги е било така, защо трябва да се подготвяме? — Това не са скакалците от предишните години — казал Жрецът, — това са нови и ужасни скакалци, които аз наричам с ново име. Трябва да се подготвим. — Какво правят тези нови и ужасни скакалци с новото име? — попитали Мнозината с голям страх. — Какво ли — казал Жрецът, — те ще вземат част от нашата реколта и ще си отидат. Мнозината се разтреперили от страх. — Но скакалците винаги правят това — отбелязал един човек от Мнозината. — Защо тази година трябва да се подготвяме, както никога досега? Жрецът се втренчил в този човек от Мнозината. — Не ме ли чу? — казал му. — Това не са старите скакалци от миналите години. Това са нови и ужасни скакалци и си имат ново име. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ. — Но какво правят новите и ужасни скакалци с новото име, с какво са по-лоши от старите скакалци от миналите години? — разпитвал онзи човек. — Как какво, да не си глупак? — сопнал му се Жрецът. — Не ти ли казах, че ядат от реколтата ни и си заминават. ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИМ! — Да, трябва да се подготвим! — извикали Мнозината в един глас, макар да не знаели какво се иска от тях. — Не разбирам — упорствал онзи човек от Мнозината, — тези нови и ужасни скакалци изглеждат ли по-различно от старите скакалци? — Не съм казвал това — отговорил Жрецът. — Изяждат ли повече от нашата реколта, отколкото старите скакалци от миналите години? — Не съм твърдял и такова нещо — отвърнал Жрецът. — Тогава, ако новите и ужасни скакалци не изглеждат по-различно и не изяждат повече реколта от старите скакалци през изминалите години, с какво са по-нови и по-ужасни? При тези думи Жрецът се разгневил с жречески гняв: — За какъв се имаш, дребно човече, да рискуваш живота на другите с такива въпроси? Не ви ли казах, че това са нови и ужасни скакалци и те ИМАТ НОВО ИМЕ? А Мнозината се обърнали към онзи човек и му казали: — Да, глупако, не излагай другите на риск с тези въпроси. Жрецът ти обясни, че новите и ужасни скакалци ИМАТ НОВО ИМЕ! Мълчи в глупостта си и нека Жрецът ни каже как трябва да се подготвим. И тогава те се обърнали като един към Жреца, коленичили пред него и му се примолили: — О, Мъдри, кажи ни как трябва да се подготвим срещу новите и ужасни скакалци. Тогава Жрецът застанал пред тях и им казал: — Говорих с великите умове и боговете, а те ми казаха, че единственият начин да се подготвите срещу новите и ужасни скакалци е да носите тези шапки на Чудовищната глупост… …и той вдигнал да покаже една такава шапка на Чудовищната глупост, а Мнозината били смаяни… — О, Мъдри, как носенето на тези шапки на Чудовищна глупост ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — извикали те. — Великите умове и боговете са проучили въпроса и това е достатъчно — отговорил Жрецът. — Всички, които се грижат за другите, ще носят тези шапки и заедно ще се спасим от новите и ужасни скакалци. Мнозината се спогледали и видели мъдростта в думите на Жреца, и с желание сложили на главите си шапки на Чудовищната глупост, и се върнали да се грижат за реколтата и добитъка си — щастливи, че са били спасени. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал там, където Мнозината наглеждали реколтата и добитъка си, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и им казал: — Уви, отново говорих с великите умове и с боговете, а те ми казват, че носенето на шапките на Чудовищната глупост не е достатъчно да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Необходимо е нещо повече. Мнозината се обърнали към Жреца с голяма тревога и извикали: — О, Мъдри, кажи ни какво още трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци! — Ето какво — казал Жрецът, — за да се спасите от новите и ужасни скакалци, трябва да изгорите реколтата си до корен, преди да може да се яде! — Благодаря ти, Мъдри! — извикали Мнозината. — Почакайте — обадил се онзи човек от Мнозината, — как изгарянето на реколтата до корен, преди да може да бъде събрана, ще ни спаси от новите и ужасни скакалци? — Глупецо — отвърнал му Жрецът, — не разбираш ли, че новите и ужасни скакалци ще ни отминат, ако изчезне цялата ни реколта? — Но — напомнил онзи човек, — ти ми каза, че новите и ужасни скакалци ще изядат не повече от досегашните скакалци. — Правилно — отбелязал Жрецът. — Значи, ако оставим новите и ужасни скакалци да се нахранят и да си отидат, все ще ни остане по-голямата част от нашата реколта, както през изминалите години, но ако я изгорим цялата, няма да ни остане нищо. Жрецът въздъхнал и Мнозината също въздъхнали по неговия пример. — Нима не те е грижа за онези, чиято реколта ще бъде изядена, ако не направим нещо? — попитал с възмущение Жрецът. — Нима НЕ ТЕ Е ГРИЖА за реколтата, която ще бъде изядена? — повторили като ехо Мнозината, изпълнени с негодувание заради бездушието на онзи човек. И навлезли в нивите си, и изгорили всичката реколта до корен, за да не могат новите и ужасни скакалци да изядат част от нея. — Но как ще си набавим хляба? — попитал онзи човек. — Сега всичките ни посеви изгоряха без остатък. Мнозината изглеждали обезпокоени от това, тъй като наистина този въпрос не им бил хрумнал. Те се обърнали към Жреца за отговор. — Когато се налага, трябва да се правят жертви — отвърнал им Жрецът. — Да — съгласили се Мнозината, щом чули думите, които били познати и на собствените им умове. — Трябва да се правят жертви. И засега поне сме в безопасност от новите и ужасни скакалци! — Вижте, че Жрецът не е изгорил напълно СВОИТЕ посеви — казал онзи човек на Мнозината. — Защо така? Мнозината се обърнали към него и му казали: — Мълчи, глупако, стига с твоите глупости, Жрецът разговаря с големи умове и с боговете. Той най-добре знае как да ни спаси от новите и ужасни скакалци. Слава на нашия Жрец и неговата мъдрост. ~ ~ На следващия ден Жрецът се върнал при хората, те носели шапките си на Чудовищна глупост, стояли сред изгорените ниви и пазели добитъка си, а той им казал: — Уви, отново говорих с боговете и великите умове, а те ми казаха, че носенето на шапките на Чудовищна глупост и изгарянето на реколтата няма да е достатъчно за спасението ни от новите и ужасни скакалци! Ние трябва да заколим и всичкия добитък, и да оставим кръвта да напои земята. — Как клането на добитъка и оставянето на кръвта да напои земята ще ни спаси от скакалците? — попитал онзи човек от Мнозината. Всъщност и Мнозината били донякъде обезпокоени от този нов въпрос и се обърнали към Жреца за отговор. — Нима не разбрахте вече, че това са нови и ужасни скакалци? — казал Жрецът с любезен глас. — Не разбирате ли, че трябва да се намерят нови начини за спасението от тях? Мнозината изглеждали облекчени от тези думи и за пореден път открили, че Жрецът е изрекъл мислите в собствените им глави. И така, те охотно заклали добитъка си и оставили кръвта да напоява земята, и се зарадвали, че сега най-накрая са спасени от новите и ужасни скакалци. ~ ~ Жрецът дошъл и четвърти път там, където хората седели в изгорените ниви, напоени с кръвта на добитъка, и носели шапките си на Чудовищна глупост, и видял, че някои са мъртви или умират. — Уви — казал той, — заради нападението на новите и ужасни скакалци, сега нямаме нито хляб, нито месо, нито мляко, и дори носенето на шапките на Чудовищната глупост, изгарянето на посевите и убиването на добитъка не е достатъчно, за да ни спаси, защото виждате как яко се мре. След тези негови думи плъзнали страх и отчаяние сред Мнозината. — О, горко ни! — изплакали те. — Наистина тези нови и ужасни скакалци са смъртоносен бич, но вижте как хората умират сега въпреки всичко, което направихме! И те се обърнали към Жреца, и го помолили: — Кажи ни, о, Мъдри, какво трябва да направим, за да се спасим от новите и ужасни скакалци? Защото някои умират въпреки всичко, което сторихме досега. — Наистина — казал Жрецът с огромна тъга, — тази земя е тъй изпепелена и полазена от новите и ужасни скакалци, че не остава нищо друго, освен да оставим стария живот и да започнем отново, вече в нова нормалност. Трябва да дойдете в моя имот, където ще ви защитя. Имам малко храна в складовете си, от която бихте могли да ядете, ако работите за общото благо, като почиствате къщата ми и се грижите за реколтата и добитъка ми. — Благодарим ти, Мъдри! — провикнали се Мнозината и се подготвили да последват Жреца в неговото безопасно имение. — Я почакай малко… — викнал онзи човек сред Мнозината. — Не новите и ужасни скакалци отнеха храната ни, а ние по твоя заповед я унищожихме, а сега искаш и да ни направиш свои роби? Жрецът поклатил глава със съжаление, а Мнозината последвали примера му. — Какво трябва да се направи с такова упорито невежество? — показал се ядосан той. — Ужасно упорито невежество — пригласяли му Мнозината като в хор. А Жрецът казал: — Не разбирате ли, че ако НЕ бяхме носили шапките на Чудовищната глупост и не бяхме изгорили реколтата си и не бяхме убили добитъка си, новите и ужасни скакалци щяха да направят нещата много, много по-лоши от сегашните? — Как? — попитал онзи човек сред Мнозината Жрецът се изкикотил и Мнозината последвали примера му. — Как ли, простодушен невежо? Защото новите и ужасни скакалци са нови и ужасни, и си имат НОВО ИМЕ! — Ново име! — заехтели Мнозината, които гледали с недоверие единствения човек, който не разбирал какво означава всичко това. И тогава те му обърнали гръб, и отишли с охота и с шапките си на Чудовищна глупост в имението на Жреца, за да работят за общото благо, като се грижат за реколтата и добитъка на Жреца, и като почистват дома на Жреца, и като пеят песни за надежда и за новата нормалност, които писарите на Жреца били написали, за да се пеят от тях. А онзи човек останал сам сред безплодните и кървави полета, и тръгнал сам да търси друг път, и да пее своите песни. ~ ~ Автор: Кати Блек

Сега виждаме две разплути болнави бабички, грижещи се за здравето си, как лишават от средно образование и бъдеще България. Е освен за околните, които са в частни училища. Та през следващата година очакваме да сложат за началник на стадото някой сакат да ни осакатява. Е освен околните му, разбира се. И естествено очакваме още по-голям германски ботуш от съюза, където председателката му сключва таен договор с мъжа си като представител на Пфайзер за доставка и "ваксиниране" на 70% от населението във поопечните му територии. Хайл ЕО че то друго не остана. А, да и Хайл Мунчо. И естествено очакваме Мунчо и Кокорчо да финансират по-добре бялата мафия и да я снабдят с повече животоотнемащи маркучи и по-голяма безнаказаност.

На това в България образование ли му викаш. Наистина ли вярваш, че причина за неграмотността ще е Ковид. Не, той просто ускорява процеса.

Има ли здравен инспектор Има Но не е Ангел Кунчев Каква е причината Мисириииии или копипейстъри Мишки

Очаквам масите да възстанат и да размажат Новоят Еврейски Ред, в който освен малко много богати остават МНОГО бедни. Изроди долни, нали е пълно с машини, компютри, технологии... Защо всеки ден милиони деца по света си лягат гладни и болни. Нали сте хуманни, зелени да спасявате света... Пфу!

Аз очаквам Россия в близко бъдеще да стане като Сърбия.

Очаквам населението да намалее с още 10-15 хил, умрели от ковид. Очаквам България да стане ковид гетото на Европа.

Мри в кофите бе клошар.

Кат гледам цифрите, КОВИДа гони най - вакснатите нации.. по заразени на 1 милион сме чак на 29 то място в ЕВропа.

Ама у нас мрат като пилци

Какво да очакваме днес 01.12.2021: След 13:00 огромни протести в Австрия срещу задължителното ваксиниране.

https://slovoto.info/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9-%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%81/?fbclid=IwAR0662IyRxZxMMrSAwUMFS6AjdHZ2ecMCJDl2AY2Yw0FmVJ3q5JQRCMD4mA

Пейзажа е НаЦапан, ама да не ви казвам с какво!

Много ме кефите Може ли да питам нещо?

Малко се притеснявам,че след 2-3 години може да пуснат истинско биологично оръжие под формата на вирус и тогава наистина ще е Армагедон.Този вирус просто не беше доусъвършенстван

Билито и той така се притеснява. Ма с по-ясна идея: Био-тероризъм. Пред печалбата и гигантоманията няма спирачки. Така, че споко. Новото нормално е да се миксират старите проблеми - терористите, с новите проблеми - вирусите. На прав път си. Аз за всеки случай си имам под ръка Био-защита ниво 3. Поне за някакво време ще може да ми даде шанс:)

Но от Герб-Тролеи Има доста антиваксъри Харесва ми това

Теб пък какъв ГЕРБ те гони?

Задължителна ваксинация. След децата и на кучетата и котките. Още повече безумия от Дойче Веле, Давос, Гейтс, СЗО, НАТО и всичко колхозници-бюрократи в Брюкселя. Народа масово да изплиска легенеца. Тока с още 30 процента нагоре, данъците поне с 10, бензина 3,50 - 4 лв за литър. Пфайзеро да прасне още 20-30 милиарда печалбица. Ваксинираните да искат да утрепят неваксинираните, очаквам първи прояви на насилие свързани с темата противопоставяне и разделение между хората на тази основа. Поредица от бетствия и отразяване в стил Климат Чейндж- Зеленио Преход. Опити за нормализиране на новият тип синтетично създадени храни. Инфленцари ще ядат пастички от червей и буби. Яко затъпяване на матряла. Ако досега бяха тъпи, са ще станат направо вдлъбнати. Дира ще ни осведомява за звиздити и кралските личности, милиардерите и любовниците им старателно и продължително. ПП тата да почнат с надрискванията.

Запуши ми се носа...

"Кадрите със стотици импровизирани клади за изгаряне на починали от COVID в Индия показват мащабите на човешките загуби: официално над 5,1 милиона души, но според СЗО жертвите може да са два или три пъти повече." Бррр.. гледам, вчера в Индия 190 умрели от Ковид. На милиард и двеста милиона, 190 умрели? Ей, това пропагандада е велико нещо: https://www.worldometers.info/coronavirus/

очакваме здраве и берекет

следващите 2-3 год. 50% намаление....... това е плана за сега.

Не им мина номера на архитектите на пандемията.