Коментари - Членове на "Свидетелите на Йехова" бяха осъдени на затвор в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

биробиджан е нейде в края на географията! административен център на еврейската автономна област! е евреите най добре знаят кой е свидетел на йехова, и йехова чий свидетел е!

Така беше при нас в България по време на комунизма !

Свидетели на Йехова отричат военната служба,това в Ватенланд е подсъдно.

И Ванга беше слуга на дявола . Последните й думи бяха - Аз отивам доле ... (в Ада)

Хора четете Библията за да познаете Истината и Истината ще ви направи свободни ! Човешките измишльотини с цел власт , пари , почит , лукс , банки , педофилии ..... край нямат .... Това са чада на баща им Сатана . Анатема !

SS-Nebel

Точно така! Четете митология от бронзовата ера, писана от примитивни смотаняци, за да намерите ИСТИНАТА! Как науката е от дявола примерно... как да третирате робите си... как да не носите смесени материи... как да не ядете морски дарове. Малоумник!

SS-Nebel

Най-големите педофили са католическата църква! Дебил!

ааа, и православната не им отстъпваме!

До преди промените в България религиите бяха: източно-православни, мюсюлмани, католици и малко изповядващи юдаизма. Сега религиите по численост са: източно-православни, евангелисти, мюсюлмани, католици и юдаисти. Масово ромите бяха превърнати в евангелисти от десетки американски пастори

На всякаква проява на религия се гледаше с неодобрение. Комунистите са антихристи и противници на абсолютно всяка религия.

Браво! Тази и други подобни американски секти от десетилетия вилнеят в България и никой не ги закача, че ще си има проблеми с ………. посолство!

1918г сектата е забранена в канада! по време на втората световна са преследвани в щатите, австралия, нацистка германия британия и тнт западни държави!

Ако може и от България да ги сиктердосаме всички такива секти, ще е най-добре. Аман от западняшки и американски психопати

и западняшките сигурно така говорят за източняшките с изключение, че използват други думи вместо "аман"

Наде, бре! Ти тоз словоред къдя го учи?

Шило

А бе, като цяло стават за забавление по улиците. Особено, ако човек има време. Но, винаги с едно наум, че въпреки усмивките, погледите им хич не са хрисими.

Това е поредната религия/секта, създадена от човек, желаещ да получи реализация, признание и най-вече ПАРИ. Всички религии са създадени на този принцип. Тази точно нито е по-добра, нито е по-лоша от много други. Между другото познавам няколко руснаци йеховисти, които са избягали от Русия точно заради забраната им там и просто нямат възможност да си изповядват спокойно т.нар. си религия. Иначе са честни и трудолюбиви хора и в България си изкарват хляба с честен труд и дори на мен лично никога не са ми досаждали с религиозните си виждания. Имал съм интересни беседи с бахайци, сциентолози и кришнари, на мен лично ми е забавно как се опитват да те убедят в някакви си собствени самозаблуди и само малко като се замислиш ги поставяш в шах и мат с два три въпроса:) Много ме кефи Рон Хабърд, който е основател на сциентологията, та пичът е писател фантаст, МНОГО ДОБЪР фантаст, ама е казал следното приживе, лека му пръст: От фантастиката не забогатях, ама от сциентологията успях:) Та правете си изводите:)

Шило

Защо в Сицилия няма представители на "Свидетели на Йехова"? Защото там по принцип не обичат свидетелите.

Всъщност тая секта е забранена в много страни. Интересно що това не се споменава в статията? Сигурно щото целта е да се оплюе Русия но да не се споменават другите "демократични" държави?

Кои са тези много страни? Китай, части на Африка, някои бивши Съветски републики, Сингапур. Това ли са другите демократични държави? Да не би да са от онези, които предимно съдържат в името си "народна" и "демократична".

или от криворазбрана такава, в Швеция местните не могат да излязат до магазина! Така че, демократично в т.н. демократични, демек крадливи западни и лъжливи също страни. Остави другите да си решават политиката. От демократичност скоро в западна европа ще отменят коледа защото накърнява чувствата на приятелчетата мусюлмани, които са се натрапили у дома на християните!!!!

3евзек

Кой те излъга, че в Швеция не могат да отидат до магазина? Празници забраняват предимно в онези държави, в чието име има "народна" и "демократична". В останалите всеки е свободен да празнува каквото си иска.

В настоящето в малко страни са забранени.Членовете и са 1% от населението на света.В миналото са били забранени в САЩ,Канада,Япония,соц.агера и много други страни.След ВСВ забраните отпадат.

Звъни свидетел на Йехова на поредната врата, отваря му някакъв човек и се започва със стандартното: - Нека ви разкажа някои поучителни истории за Господ... - Чакайте, чакайте, заповядайте, влезте... седнете, сега ще ви направя кафе... След малко домакина се връща с кафето и любезно подканва госта: - Е хайде, разказвайте... "Свидетелят" смутено отговаря: - Ама аз всъщност не знам никакви истории, досега не съм стигал до момента някой да иска да ме изслуша.

За какъв бог на земята може да се говори, след като в Библията е казано че след битката Сатанаил и неговите ангели са били победени и хвърлени на земята . И в тази връзка би ли изпратил Господ сина си да живее сред наказаните от него?

Йоан 3:16-19 16. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот: 17. Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него. 18. Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син. 19. И ето що е осъждението: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли.

Ето го дежурният руски трол долу, дето твърди че за убийство на свещеници се полага награда. Не че по времето на комунизма не беше така. Специално в русия са избити хиляди православни свещеници и убийците им са наградени от партията.

Когато в СССР са се избивали свещеници, а това е било преди Втората световна война, управляващите там са били изключително евреи / за народните комисари става въпрос/, имало е един грузинец /Сталин/ и един поляк/ Дзержинский! Сега стана ли ясно???

Ами то кой да избиеш след това след като дори църквите са взривени или обърнати на свинарници хахахахахах А както и до момента поповете са назначени на щат КГБ както в прочем е и в България Ако не се лъжа 60 000 са избитите свещенници от Ленин само

Ама не пише за какво точно са ги осъдили. Да не стане като онзи протестър в Иран - арестували го щото е протестър, пък после се оказа, че е двоен убиец.

Иранските власти дето твърдяха че момичето самичко се пребил от бой и нравствената полиция няма нищо общо със смъртта и?

може да знаеш как е било, защото дори не си стъпвал в Иран! Хайде да си гледаме нашата кочина! Другите ще се справят и се справят по добре от нас!

Я сега тръгни да ми обясняваш как си била булка в иран и знаеш как е в иран пък ние останалите нищо не знаем.

А да не стане като с онзи двоен убиец в Иран - властите му обещали намалена присъда, ако участва в протеста и го "арестуват" пред камерите.

Държавата с наи голямата джамия извън пясъците. Държавата наи много воювала срещу праволсавни държави ! Държавата обявила джихад срещи православна държава Аз не се изненадвам нито за миг Не случаино. го отлъчиха от православното християнство тва тяхното е някакъв вид религиозен фашизъм

след като си от неграмотните в държава, която не толерираше неграмотните. Не трябва да пишеш повече отколкото си прочел. Много си написал!

След като си от тази държава която толерираше неграмотните до толкова че доносите в ДС задължително се правеха с правописни грешки зада изглежда че ги прави пролетарий Да знаеш че изреченията в българския език започват с главна буква . Апропо пак в тази държава която фалира и колабира генералите бяха обикновенно с 3 клас образование и някоя друга школа по алкохолизъм в СССР

Съгласен съм ,че всички религиозни, така наречени учения и практики ,трябва да бъдат премахнати

Ето това е истинското лице на комунистите. Ей тоя същия дето хвали иначе непрекъснато правещия се на защитник на православието путин-в прав текст ви казва какво е всъщност мнението на комунистите сред които и путин за религията. Знаем другарю знаем-и мръсните ви дела знаем-за хилядите убити от вас невинни православни свещеници знаем.

те виждам как отиваш да гласуваш за педалите на киро, щото били "промяна" И тогава ще те питам, като толкова ненавиждаш комундетата, как определяш бат боко рашков? За твоя информация знам, че имена се пишат с главна буква, но толкова много го уважавам дамаджаната, че не мога да си позволя да го изпиша с големи букви :)))))))

ами има други, които не виждат нещата по твоя начин и не са съгласни, а може да има такива, които искат всички невярващи да бъдат премахнати, както и между другото учи Словото, че ще стане накрая и то не насила, а защото във Вселенен мащаб ще се установи царство, в което на тях няма да им хареса да живеят и те сами се изключват по избора си и Бог им го уважава, не ги насилва, просто няма да има повече във Вселената такива чудесии на каквито сме свидетели и участници сега.

"""Членове на "Свидетелите на Йехова" бяха осъдени на затвор в Русия. Присъдите достигат до 7 години "лишаване от свобода"""" Ами добре са направили ,но са проявили излишен хуманизъм.Добре е да отидан Якутия там трябват работници за изграждане на ж.п. линии

Какво точно престъплението дето се извършили? Между другото я да те питам за убийство на свещеници какво наказание би трябвало да се полага според тебе?

Според мен- награда

Малко досадни ама не пречиха на никого. Но явно в русия ако не си и радикален мюсюлманин като кадиров си заплаха за държавата.

Веднага ,ама веднага СОСа да преименува някоя улица в София на името на ,,ГЕРОИТЕ НА ЙЕХОВА''.

Ами те повечето са с руски имена на генерали дето нямат нищо общо с България Освен от тия улици да преименуват някоя и без това са в повече

Тия дни е трудно човекопитеците от гр Бирбистан, да се йеховитстват/ етова едва го написах/.

Шегата настрани, ошамарих един такъв свидетел. Бе ден, бе втори, бе трети , ходи в семейното ни магазинче, пробутва брошури на жена ми, тя притеснена. Та го сварих след няколко дни. Любезно го помолих да не досажда, на следващия ден го сварвам пак там. Аре един шамар! Той учуден. Аре втори, че и ритник в задника като тръгна да бяга. Втора година няма и помен от "свидетелите".

Сигурно е свалял булката, търсил си е повод да я заговори гадината..

"Булката" е на 55 години. Три деца имаме.

търсил е хора с недвижима собсвеност, апартамент ако има да го прешише на йеховистите... те с това живеят. JW е нагла американска секта нямаща нищо общо с християнството и православието.

църква, не признаваща триединството или някое от лицата на триединството не може да се нарича християнска, тъй като това учение е в разрез с ученията на Христос, макар и в друи неща да има съвпадение. Проблемът им е, че всичката им енергия отива в заблудата и в крайна сметка искат да те накарат да вярваш в Бога ама без Христос като Бог и без Святия Дух, Който изяснява нещата. Е няма как като отричаш част от Истината да не отиваш в заблудата.

Гусине, Джареде ... Има ли Свидетели на Йехова в Саудитска Арабия?

Няма. Там държавният строй е още от 14-и век, с 3-4 модернизации, затова.

да ама имат НЕФТ.

3евзек

Е.. то и тук ако имахме нефт, щяхме да лежим и да се чешем по(д) коремите без никакъв прогрес. Напълно нормално.

Свидетелите на Йехова имат проблеми с доктриналните ученията на Библията, специално за Триединството- Божествеността на Божия Син, естеството на Святия Дух и използването на термина "Троица". За да поддържат теориите си се налага да прилагат буквалистични тълкувания на определени текстове, откъде изпадат в състояние на постоянна защита на теориите си и оттам практиката им на представяне на християнството е съсредоточено върху правотата на техните обяснения. Днес в многохристиянски църкви се вмъкват различни ереси, отричащи под една или друга форма личността или делото на Спасителя и Святия Дух. Същото непоколебимо държане на своето си, а не на Библейското учение в цялост и хармония се наблюдава в целия християнски свят. Човек може да изнамери текстове от Словото, да ги приложи и да подкрепи какви ли не странности и заблуди. В тоя смисъл всяка християнска църква, която в изповеданието си се отклонява от Библейската Истина е секта. И ако това преследване на йиховистите се одобрява като принцип-то следва да бъде приложен и към римокатолическата църква, която си позволява дори да промени Библията и към останалите християнски църкви. Сигурно както и има искрени вярващи във всяка християнска църква, които са достигнали до определено разбиране на Словото и вярвания, но насилственото налагане на вярване е отхвърлено от Словото и Исус. Никога Исус не е карал насила някой да вярва в Него, а е представял със слово, живот и поведение в какво се състои Истината. Библията ни предупреждава, че в края на времето ще се надигнат сили, които ще ограничават и принуждават съвестта с цел отдаване на почит, слава и господство не на Господа Исуса, а на фалшивата политико-религиозна система, която си присвоява правото да се разполага с Истината и съвестта на хората, с цел заблуда и отвличане от Спасението. Днес с всичко което се допуска в света сме свидетели на подготовката на изпълнението на пророчествата и Откровението на Исус за състоянието на света. Светът бива подмамен да се присъедини към всичко, което отрича или отклонява от Истината.

След като имат проблеми с ученията на Библията, специално за Триединството- Божествеността на Божия Син, естеството на Святия Дух и използването на термина "Троица", тогава защо трябва да ги съдят по руски закони и да лежат в руски затвори? Членовете на Триединството не разполагат ли с методи за наказания и с репресивен апарат?

А ти от къде си сигурен, че са ги осъдили заради религията им, а не за криминални деяния. Знаеш ли какво правят с тези "поклонници", които вече са "сготвени". За подстрекаване към самоубийства да си чувал!

3евзек

Г-н със бе, Ако бяха осъдени за склоняване към самоубийства, щеше да пише, че са осъдени за склоняване към самоубийства. Но най-вероятно са в затвора за укриване на данъци, каквато е стандартната практика, когато няма за какво.

От бръщолевенията ти разбрах, че си адвентист. Същата помия като свидетелите, нали произхождате от същото движение. Никоя църква не е по Библията, но вашето са американски екстремистки ереси, които налагат омраза към род и родина, и тачат само евреи и американци. Малко са ви 7 години, 70 трябват- с каторжен труд.

адвентистите не произхождат от същото движение, а бръщолевенията ти, че църква НАЛАГА ОМРАЗА към род и родина и тачат определена народност потвърждават, че ако ти свирне някой да преследваш някого заради свободата на съвестта му си готов да го последваш, нищо че нямаш добро мение за тоя който ти свирва. Именно така се е действало през времето на средновековието с позволилите си свободно да изявят вярванията си, а в последното време точно Америка е политическата сила, която ще "каже" на всички да станат мразещи и противници на свободата на съвестта и словото и по този начин да изградят образа на звяра. Стигнал до такова разположение на духа, озверен от настоящето и липса на перспектива за бъдещето, човек не е далеко и от поклонението пред звяра от средновековието, изместващо любовта към род и родина и близки и въобще всякакви принципи на Истината, обещаващо му "светло" бъдеще в замяна на отстъпване от принципите й.

Хубаво прави Русия. Помним как с "избухването на демокрацията" у нас веднага ни налазиха от хиляди секти за да промиват мозъците на подрастващите и хората изпищяха.

Че ние пък помним как религията беше обявена за почти незаконна. Помним колко православни свещеници бяха убити изпратени в концлагери тормозени точно от вашите комунисти. И е много смешно когато антихрист се прави на много религиозен. Тоя дето е руски патриарх е пряко отговорен за смъртта на десетки православни свещеници и тормозът на стотици от тях.

какво си мислиш, че сатаната не "играе" от двата лагера ли?

Браво! Искаме скоро закон против лгбт, педофили и джендър активисити и прокламатори, агитатори, както в Русия! Всички извратени в затвора а не да наглеят по всяка медия и да шестват. А след това ще дойде време и за сектантите ... но на първо време извратените сатанисти да бъдат ако не изтребени то поне затворени до живот.

е, че със закон може само да ограничиш престъпността, не можеш да я премахнеш от сърцата и умовете на хората. свидетели сме ежедневно на това. Затова религия или политика или каквато и да е институция, която се опитва със закон да пребори злото е обречена, само Истината приета в ума и сърцето може да изкорени злото оттам и да стане промяната от престъпник в любящ Бога и ближния човек.

Правилно. Последователите на Йехова са сатанисти, които проповядват извращения и самоубийства. браво на Путин! А у нас кога???

Надали са по-зле от путлерастите. Тяхното съешаване с чеченистите видяхме до какви содомистки операции доведе.

Трябва твърда ръка срещу такива извращения, разни секти, третополови, джендъри и тем подобни.

"Свидетелите на Йехова вярват, че Бог има име – Йехова, а Исус Христос е Негов син, който е бил просто човек на земята, а на небето е бил и е Архангел Михаил." Душици грешни "свидетили"? се самопровъзгласили. Те вярват, че единственото правилно тълкувание на Библията може да се извърши от 'помазани' Свидетели на Йехова в седалището на организацията в Бруклин, Ню Йорк." Ама разбира се бе, седалището не може да бъде никъде другаде освен в Бруклин, Ню Йорк - измишленяци за пари...

Мирни християни звучи като мирни мюсюлмани. Единствено в България християните са минрни заради отслабването на църковното влияние през комунизма.

Законова и правова държава е Русия. Трябва по-твърди мерки за такава измет свидетели. На колене и в тила.

То и в Сицилия не ги обичат много, там по принцип не обичат никакви свидетели...

ВЪН всички ПРЕСТЪПНИ СЕКТИ от ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ и от ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ!Адвентистите в България, петдесятниците, лютераните/Херо Мустафа-кюрдка, мюсюлманка и за капак лютеранка/-ВЪН от БЪЛГРИЯ.

кое е престъпното?

БРАВО!ИЗГОНЕТЕ всички секти от Православна България, от Православна Русия и от Целия Православен свят-500 милиона са ПРАВОСЛАВНИ.Сектите на бесилото!В тъпите сащ има 41 Престъпни секти-вън от всички Православни страни!!!

А Кадиров както какъв се явява? Православен християнин ли?

Като са "Свидетели на Йехова" какво правят на този свят? Йехова го е съдил Пилат Понтийски. От 2022 години светът е заклеймил този съдебен процес и е отхвърлил присъдата. Е, тогава съвременната съдебна система кога ще се заеме с тези изроди? В кодекса за криминалните престъпления си има алинея за лъжесвидетелстване, къде са съдебните органи, за да я приложат?!!! Понтия Пилат не можем да го подведем под отговорност за убийство, защото се споминал. Джийзъса е възкръснал, но това по никакъв начин не снема вината от "Свидетелите на Йехова". Ако бяха казали истината Йехова-Христос нямаше да бъде убит. Трябва да бъдат заловени до крак, а сектата забранена.

Е съдил Йешуа. Йехова никой не е живял по негово време.

Ограмоти се коѝ е Йехова, после коментираѝ!

Ехова за какво е подсъдим че има нужда пт свидетели?

Нещо добро на фона на всичко останало.

Денят започва с хубава новина

А тук кога ще ги съдят тези олигофрени?

За ненормалниците има и съответните заведения.