Кабинетът прие висок таван за заплатите на чиновниците

Шест различни степени на минимални и максимални заплати се въвеждат с новата система за заплащане в държавната администрация вместо отчитане на натрупания стаж. Качването в по-висока степен ще става след натрупване на определен брой години, а увеличението на заплатата в рамките на съответната степен става на база атестация, пише в. "СЕГА".

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът прие висок таван за заплатите на чиновниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо ги унижихте като им взехте бонусите, защото някои от тях си ги заслужаваха хората. Сега пък подмазване......... Пак прах в очите.

Такъв геноцид към пенсионерите нямаше и при ламята.3 години -нищо.Дори не се говори за тях като за хора.Никога не съм гласувала за БСП,дори и при тошово време пусках празен плик.Сега обаче си мисля,че БСП вдигнаха няколко пъти пенсиите,а също и тавана,а днешните само се подиграват.

Дянков,щом не можеш да хванеш края на възнагражденията време е да си ходиш! Какво ще кажеш за болниците,пенсионерите за децата които гладуват !!! За тях схващаш ли ? Хората едва се прехранват а вие вече повръщате от пари.... пари...пари .....

Като, се погледнат деиствията на правителството откакто е на власт, едвали могат да измислят нещо което да върши работа?Поредният кьор фишек .Когато излезнат новите заплати много служители ще се усмихнат прецакани!

Ако не искаме корупция, това е решението. И да се повишат изискванията към тях.

Ей, хер Флик, министерско недоносче, явно си дочул, че страните от ЕС се договарят за растеж,ама не си разбрал, че това не се отнася до чиновническите заплати. По-добре се вземи в ръце и събери данъците от държавните служители, които трябва да внасят в хазната, но без да ги компенсираш с повишение на заплати, бонуси и др. подобни недомислици. Можеш да помислиш и върху прогресивното подоходно облагане, защото 10-те % за всички меко казано е ограбване на най-бедните слоеве от народа. Мисля, че можеш да сметнеш какво е да вземеш 30 лв. от този, който получава 300 лв. и 300 от другия с 3000 и да видиш какъв стандарт ще има първия и какъв - втория. Имай предвид,че се заигравате опасно с живи хора и съдби и че в историята (и старата и новата) съществуват много примери за края на такова управление.

при държавните служители няма укриване на доходи, всичко се облага до стотинка. Приоритета трябва да е да се съберат данъците от разните "бизнесмени", които се скатават и мишкуват и не плащат

3106лв. бруто -2314лв. нето, 792 -тара.I'm sorry. Абревиатурата важи и за теб.

Това тара можеш да го наречеш и фира.

Малка грешка в изчисленията - нето - 2563/ЛОВ - 258 и данък284,80. А доколкото знам да държ.служ. вс.тези удръжки не са за тяхна сметка.........

Абсолютно държ.служител съм.От мен зависят доста неща в дървообр.бранш.Началник съм и заплатата ми 2300-чисто.А ти като си с 459лв.-sorry. Ще трябва след инициалите в.г. да добавиш з.

Ей ти, държавния служител с 2300 лв. заплата, дето се правиш на много важен, какво зависи от теб бе? Ти трябва да си вършиш работата щом са те сложили на тоя пост, а не да се правиш на важен (развил си типичен "балкански синдром"). Като чета как се изразяваш явно много се гордееш, че си станал началник, пък знаеш даже и една думичка на английски си научил (сигурно много пъти се кланяш на твоите началници с нея на уста). Я кажи да знаем колко са ти : основната заплата и допълнителните възнаграждения и колко са ти удръжките (ДОО, ФПБ, ЗО, ДОД, и др. ако има) и да видим колко ти е нетното възнаграждение на месец

Благодаря за информацията. От коментара ти на новината е повече от ясно, че си в дърводобивната промишленост (изкушавам се от определението "дървар"), от отговора ставя ясно че май-ти куцат познанията по икономика - пояснявам - има брутна заплата, от която като се приспаднат данъците (това не "тара" - понятие използвано при търговия със стоки) се получава нетното възнаграждение. I'm really sorry, ама вземи да прочетеш дебелите книжки

че като са толкова зле .защо като се пенсионират и продължват да работят

Щом не намирате логика един главен експерт да взема различна заплата от друг главен експерт в друго министерство значи нямате никакво мислене и реален поглед как се работи...Другото не коментирам поради същите причини

Аз също съм Ив. 197см. -114кг. и съм в много добро разположение на здравето

Не съм чул сервитьор, шофьор, камериерка или барман да драпа да стане държавен чиновник. Същите тия четири професии се упражняват сигурно от над половината от заетите в България. Но съм чул за държавни служители, които записват курсове за готвачи или шофьори. ФАКТ!!! Така, че нека се изказваме обективно тук. И НЕКА ДА Е ЯСНО, КОЛКОТО ПО-НИСКИ СА ЗАПЛАТИТЕ В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР, ТОЛКОВА ПО-НИСКИ СА БОЛШИНСТВОТО ОТ ЗАПЛАТИТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР!

Ами като са ги записали дали са ги завършили???Та те 18 годишни записват курсове за шофьори без и да са помислили да стават държавни служители...Ами какво правят на държавната ясла ами не отидат сервитьори???Да ама там се работи....НЕКА ДА ВИ Е ЯСНО ЧЕ ТЕЗИ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР С ПО НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ ХРАНЯТ ТЕЗИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ С ВИСОКИТЕ ДОХОДИ.

това става, защото не се реагира и трябва да ни насочат към друга партия за гласуване, разбрахте ли? А и може да искат да избухне гражданска война!

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА Е ТОВА, ЧЕ ЩЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ ИМА САМО ЗА ТИЯ С ПРАВИЛНАТА ПАРТИЙНА КНИЖКА. А ДРУГИТЕ ЩЕ ИМ РАБОТЯТ КАТО РАЯ

АЛО,ДЯНКОВ - КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ОСИГУРОВКИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. НАРОДА ЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ПЛАЩА?

Какво е това осигуровки на държавни служители????Аз 3 години немога да хвана края на възнагражденията ни вие ми говорите за някакви осигуровки. Нали такива като вас внасят в НОИ а такива като нас ги харчат.

Трябва да има държавна политика по доходите в образование, здравеопазване и след това администрация. А не както е приказката с килимчето и дърпането. Заплатите трябва да се огледат тотално за всички.

Драга ми Lia,на този свят,в обществения живот на всички нации има една матрица в която е хубаво да се вместиш.Съжалявам много за тези които искат да ни "изметат" по политически или някакви други причини,ама не сме им виновни за това,че ние сме в матрицата,а те не са.След като получавам такава заплата и тя ще порасне ,значи има защо.В този случай мога да пожелая на всички успех.

Ако имаше нормален расъдък поне за половината от заплата ти, която е изсмукана от обикноения българин, България е на това положение от такива"матрици". Но на всички ни по 2 метра, е вярно при мизерията при мен по рано, но има и божие наказание и .............

Получаваш такава заплата защото българите сме много търпеливи, но ако излезем на площада, ще те изметем, а за теб ще трябва огромна метла, защото си 114 кг. И ще видиш тогава що е матрица и има ли тя почва у нас. Поне си мълчи и не пиши глупости, че не си богопомазан.

Въпросът ми е към г-н Дянков. Уважаеми г-н Дянков, кога ще промените и данъчното облагане на държавната администрация? Редно е колкото повече доходи има един човек и повече данъци да плаща. Така е поне в цивилизованите държави. Например Германия има 5 степенна скала за облагане на доходите.

Руми

А на пенсионерите дори инфлацията не е компенсирана!! Дадоха по 9лв към най-ниските пенсии - и толкова! А останалите? Баща ми получава 238 лв, вкл. "вдовишките" - с тях кое по-напред: да се храни ли, да си купува лекарствата или да си плаща сметките! А е на 92 години и дори и да иска - вече не може да работи!

Значи при нас увеличение на основната заплата няма-в криза сме,но за тях винаги има(те сами си ги гласуват).Безобразие,как не ги е срам.Ние работим( почти робски труд)за жълти стотинки за заплати под 500 лева,а те си пълнят гушите.Що за народ сме ,че ги търпим.

В часния сектор заплатите се определят от собственика, в държавния от МС. На които не му хаерсва стачкува или си търси друга работа.

а защо работиш за жълти стотинки. Смени си работата. Стани програмист/ка и ще взимаш 5-6 000 лева. стани държавен служител и ще работиш не за 500, а за 800 чисти напр. какво те спира, обявите за държ.служители са в административния регистър на сайта на правителството

Radka

тогава да не се сърдиш като отидеш в болницата и да имаш претенции към отношението на здр.работници.с какво държавните служители са заслужили тези пари,че нещо не ми е ясно?

Безобразници! Г-Н МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ и Г-Н ПРЕМИЕР, на ПЕНСИОНЕРИТЕ отпуснахте по 9 лв. увеличение. Другите хора от 3 години 1 лв. не са взели към заплатите. Нали нямаше пари за музейните и библиотечните служители, но за Вас и Вашите служители намерихте. Браво! Узаконихте си БОНУСИТЕ.

Ние си ги изкарваме тези пари с доста труд.Сега ще минат такива като мен на скалата до 4000лв. Доволен съм от реформата,колкото и да не я одобрявате.Симеон е пич.

Намериха работа на чиновниците, ще започнат едни комисии, доноси, атестации общо взето въртележки подкрепени с много КЛЮКИ!! Пълна глупост при неясни критерии !!!

Г-н Държавен служител, само вие ли държ. служители работите в тази държава? И ние, които не сме държ. служители, работим здраво, но получаваме всеки случай не 2000, а много по-малко.

Лиа,това не е държавен служител,а някой,който иска да подклажда страстите.Лично аз съм държавен служител с висше образование,пред пенсия,а заплатата ми е 459.00лв.Нали се сещаш каква пенсия ме очаква?!

служителю, аз и тези около мен ще се погрижим да гласуваме така че друг да получи властта другата година и на твое място да назначат да речем мен или някой друг, защото съм сигурен че ще се справя не по-лошо от теб а ти ще отидеш на борсата или отначало някъде другаде.

Човече, даде ми надежда. Търся да назнача като държавни служители икономисти и инженери, но на обявените конкурси или не се явява никой или явилите се не стават за нищо. Търся финансов директор и куп инспектори инженери. Дай телефон за връзка и веднага ставаш държавен служител. Няма смисъл да чакаш нови избори. Длъжност младши инспектор е със заплата около 420 лева без клас, то класа от 01.06.2012 за държавни служители го премахват, а старши инспектор е около 480-500 лева. финансовия директор е със заплата 750 лева. Очаквам те. Към всички - преди да пишете четете, то и аз знам, че повечето сте на принципа "Чукче писател не читател", но от 01.07.2012 г. държавните служители вече ще си заплащат осигуровките и данъците като всички други.

ЧИНОВНИКА СТОЛА СИ ПАЗИ И ТОПЛИ. =ЕДИН РАБОТЕЩ ИЗДЪРЖА ЕДИН ЧИНОВНИК, ЕДИН ПОЛИЦАЙ И ЕДИН ПАРТИЕЦ. =ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ. =НОВИ НАРЕДБИ, НОВО ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА. ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПИРАМИДА. =КЪДЕ СА " СПЕЦИАЛИСТИТЕ" ПО СЛУЖБА ? = КАКВО СА УЧИЛИ ЗА ПРИЛАГАНЕ ? БЪЛГАРОУБИИЦИ. =ЗАКОНА НЕ ТРЯБВА ДА ЗАМЕСТВА УЧЕБНИКА !!!

Голям диапазон в сумите, неясни критерии и определяне нивото на служителите от началника абе пълни глупости пак за своите хора мислим.В социалните Монтана знам за човек назначен от началника/по документи всичко е изрядно но дефакто е уреден там / този човек по цял ден обикаля стаите свърши работа за 1 час и после нищо.а колегата му донего точно обратното.Е, а познайте кой ще има по голяма оценка и кой ще вземе повече пари.Само нашите хора ще са добре.

В тази държава единствено за държавните ведомства криза няма - заплатите им се увеличават, големи бонуси се вземат редовно, а останалите българи с непомръднали доходи три години, да мрат.

Пир по врема на криза. Това е чист геноцид спрямо българския народ. Дянков, ти си урод!

Турците ли ще взимат тези заплати?

Големите заплати ще ги вземат шепа хора, а ще ги плащат всички, които едва свързват двата края. За пенсионерите хич да не говорим. Мнозинството от народа потъва все повече в мизерията, това е геноцида.

Нещастници! Какво е свършила оргомната държавна администрация, дали е направила по-добър живота на несретните хора, на които дерат кожите, за да вземат тези търтеи големите си заплати и купища бонуси. Не ви ли е срам от бедните българи, кретени такива???

от такива "граждани" - благодаря. Живота на народа зависи от шепа хора, които УПРАВЛЯВАТ държавната администрация. Ако я занимават със смислени неща, тя върши смислени неща, ако я занимават с глупости, тя върши глупости. Какъвто импулс и посока се зададе отгоре, натам отива държавата. Но това в главите на недорасли граждани не може да влезе.

Да, всичко това е за стягане на партийните редици преди изборите - нашите партизани, със семействата и останалата паплач на държавната хранилка, това са железни и печеливши проценти. Защото е много просто - съкращаваш 50% (лелки с пазарски чанти през (след)обедната почивка, зевзеци в учрежденската лафка, майстори на спорта по судоко, виртуози на пасиансите, експерти по сърфиране в интернет....). И увеличаваш заплатите на кадърните. Да, ама не! Електората, пардон - кадрите, решават всичко! Както мъдро съветва чичко Ленин, пардон - бат'Бойко!

Браво на теб! Точно така!

нека реjaт още ленти 3а открити магистрали ,а работниzите не са вземали пари от 3 месеzа,мислете 3а средната класа -тя е движещата сила ...

Вчере бях в Областната управа Няма кой да ти обърне внимание, четът си списания другарките, клатят си краката, карат ти се, че си ги обезпокоил. Чух ги да си говорят в кой ресторат ще ходят за обед. Това име е заниманието !

А за това кой ще протестира...

Това е заблуда, няма пари за да стане. Не вярвайте- ще стане на куково лято!!!

И това ми било финансов министър и това ми било кабинет. Така ли им викат на бадитите сега - кабинет.

Това е купуване на гласове за изборите! Това е нечувано деление на народа- разделяю и владей! Европа не е с нас, а против нас , действа още плана Ра-Нът! Кой ще ни защити?

Повишение- ДОБРЕ! Но какви ще са критерийте за определяне на заплащането.Това значи,че трябва да има длъжностни характеристики с ЯСНИ и не подлежащи на коментар изисквания,т.е. да имат показатели, които да не могат да се коментират.И каква е ролята на началника за определяне на заплащането.Няма ли да се получат "вариращи" заплати в посочените граници?На прав поглед излиза, че пак ще има толерирани и отритнати.И възможности за т.н. малка корупция в колективите.

свои хора ще получават максимума, а другите-трохи. толкова и работа ще видят.

ТЕЗИ ЧИНОВНИЦИ НЯМАТ НИКАКВА АТЕСТАЦИЯ, ТЕ СА РОДНИНИ ОТ ПЪРВИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ ВЪВ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА. СЕГА ЩЕ СЕ ХВАНАТ ЗА КОСИТЕ, КОЙ ПОВЕЧЕ ЗАСЛУЖАВА. ГОЛЯМ ЦИРК. ЩЕ ВИ ИЗДЪРЖИМ ОЩЕ МАЛКО, ПОСЛЕ ЩЕ ПАСЕТЕ КРАВИТЕ И САДИТЕ КАРТОФИ.

БЪРЗАТ, БЪРЗАТ ТЪПАНАРИТЕ ДА СИ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ, ЗАЩОТО КРАЯ ИМ СЕ ВИЖДА. ТОЗИ КУКУДЯНКОВ НАЛИ ОБЕЩА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ САМИ ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ, А ВСЕ ОЩЕ НИЩО. А ЗА НАРОДА НЯМА ЛИ ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ, САМО ВИЕ ЛИ ТЪПИ УПРАВЛЯВАЩИ СТЕ ЖИВИ? НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ВИ ИЗКАРВАМЕ ПАРИТЕ, КОИТО ВИЕ КРАДЕТЕ И ХАРЧИТЕ БЕЗПАМЕТНО. АКО НЕ ДАДЕТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ДА ЗНАЕТЕ ЩЕ СИ ПОХАРЧИТЕ ПАРИТЕ ЗА ЛЕКАРСТВА!!!! ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ СИ ГО ПОЛУЧАВА.......

А гласувайте пак за тия.

Да не забравяме и комсомолската агентура в лицето на Плевнелиев, който допълнително подклажда тоя пир по време на чума. Точно в същия стил процедираше и в Бизнес Парка, една шепа еничари взимаха по 5-6 хиляди, останалите до 400 лв.

- А дали тези чиновници имат ДЛЪЖНОСТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ? - А дали са били назначени след конкурс!

Длъжностна характеристика - верен на герб и след конкурс при политкомисаря на герб по места.

Трябва пълна реформа на държавата, но първо трябва да се отървем от гербарите и от двойкаджии като Дянков.

По-нагло, по-просташко по-подигравателно, по-антисоциално, антинародно и по-олигофренско правителство, което разделя собствения си народ, не бяхме имали до сега! Егати гафа, за тия ще има, за другите к..! Ние ще ядем, вие умирайте!

Вижте минималните прагове за заплати и всичко ще Ви стане ясно. Както се казва - коментарите са излишни. А за тези, които не могат или не желаят да мислят - жокер: Това означава ниски заплати за редовите чиновници и възможност за много високи за своите хора. Затова насочете плюенето в правилната посока!!!!!!

Държавни служители това са банда неграмотни връзкари както видяхме с фалшиви дипломи не могат името да си напишат без правописна грешка, а образованите хора работят за жълти стотинки. Не е ли време вече да се вдигнем, защото тея профани се уляха

Ти явно не се сред образованите, щом пишеш такива глупости. Не че няма и такива, но щом слагаш всички в един кюп, значи си зле с мисленето. Освен това доста голяма част от "образованите" хора не биха работили за заплати от 400-500 лева. А точно такива са повечето в държавната и особено в общинската администрация. Така че по-леко с вдигането, умнико!!!

ТЪП!!!!!

че "образованите" хора не биха работили за 400-500 лева. Но я да видим кой какво е завършил по върховете. Кой си е напазарувал диплома. Кой е сложен от партията на стол в министерства и агенции. Кой пршизлиза от знатен партиен род. Че гия "кадърни" хора не са се добрали до добри служби, за да им държи сметка някой извън техния кръг. А както е известно мафията е основана на роднински принцип.

Ама няма да ви отварям очите!Пари за заплати има в бюджета,но не отиват за това,а под формата на държавни поръчки и други способи изтичат в група голями чстни фирми

Просто от любопитство - колко според вас трябва получава чиновник, който отговаря за организирането и провеждането на процедура за разпределяне на пари по еврофондове на обща стойност да речем 20 милиона лева, а защо не евро? За сведение в момента един такъв служител зорлем взима хиляда лева като към основната си заплата от 500 лева получава още една. Но отпуска, болнични и майчинство му се водят на основната заплата, а не на цялата сума.

А защо стои чиновник, а не ходи да работи в часния сектор като е толкова зле?????

Това е най-тъпата реплика, която често се използва. Ами нали ако не е той, ще е някой друг. Тази работа все от някого трябва да се върши. Или ти смяташ, че може да съществува държава без администрация? Много умно!!

Аз мисля, че се начисляват върху брутото т.е. върху всички приходи

Подготвиха си почвата за двойното увеличение на техните заплати..Па не може гл.секретар на МС да е до 4000 лева пък ББ 3000 лева...Този диапозон на възнаграждения е много подвеждащ а да не говорим и до 80% бонус за "добра работа"?????След 3 години във властта открили че нямат поглед и данни какви възнаграждения са били изплащани от тях???? Не ми стана ясно и как някакви концесионни ще се прехвърлят във ФРЗ?????Това е поредната хватка за да не се разбере "кой пил и кой платил".

Има една стара мъдрост пише я в новия завет - искай и ще ти дадат, неразбирам защо българите не си защитават позициите пред работодателя или може би не си оценяват труда и предпочитат да робуват, ами може да работиш и 24 часа, ама труда ти да не струва и 5 ст. и за това ще получаваш и по-малко от китайски селянин, ако считаш, че труда струва повече го заяви и си го оцени, ако не му изнася на частника да си търси друга маймуна да му работи за негърска заплата, с китайски заплати и китайско качество на труда, това го е казал един немец, порше не се произвежда в Китай!