Министерствата ще могат да увеличат заплатите от 1 юли

Всички административни структури в държавата ще могат да увеличат еднократно размера на основните заплати на служителите си от 1 юли, ако имат икономии във фонд "Работна заплата".

Обратно в новината

Коментари - Министерствата ще могат да увеличат заплатите от 1 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да, досега МФ си вземаха на тримесечие ДМС ПОНЕ 1 заплата, няма да се минат, нали те дават парите

Имам един много простичък въпрос към министърчето с очилата!!! Господин Министър,как точно Вие и Вашите подчинени хрантутници на държавната софра подобрихте или облекчихте с работата си тези,които занапред ще Ви плащат по-големите заплати??? И само да Ви напомня за случая с...Калинка и другите като нея"калинки",които са в изобилие сред подчинените Ви!!!

А ПЕНСИИТЕ? Крадци мръсни.

разделяй и владей е всичко! Ние възрастните да си умираме, никой вече не ни защитава, за да живеем сносно: с пенсиите да можем да плащаме поддръжката на малък дом, ако сами живеем, двама сме с дете или без дете. Моля, каже къде живеят така и защо и отвън никой не му пука за нас???

Е нали било криза нямало пари.

Къде ти е е-правителството,къде ти е реформата в администрацията,къде са ти експертите дето заслужават големите пари? И за каква свършена работа? Като се спастрили пари що не се разплатихте с фирмите и бенефициентите по проектите ,а? Нали ако не излезехме от кризата май беше 1.06.2012 щеше оставка да подаваш? Убий ГЕРБ,спаси природата и себе си.

Не се изказвайте абсолютно неподготвени.Запознайте се не само с журналистическия прочит , а и с обективните условия на това увеличение. Премахва се т.нар. клас прослужено време и за да е справедливо се включва еднократно към заплатата, на кой колкото е в момента. Вярно е , че сигурно ще има изкривяване на модела в някои ведомства , но това май си ни е в кръвта и който и да беше пак щяха да го направят. Така че не се упражнявайте в празнодумство , а журналистите да вземат и да почнат да пишат по разбираемо и по обективно.

Уж нямаше да има класове, а вече го заместват със стаж. А това, че има икономии във фонд работна заплата не означава, че чиновниците са работили по-добре или повече или пък, че са свършили по-качествено работата си. ГЕРБ много бързо забравиха какво говореше Дянков преди само няколко месеца.

НИЕ СИ ВНАСЯМЕ ОСИГУРОВКИ , А ТЕ СИ ДАВАТ БОНУСИ

ПРИКАНВА ДР. ВЕДОМСТВА ДА НЕ ДАВАТ 13 ЗАПЛАТА, А ТОЙ РАЗДАДЕ ЩЕДРИ БОНУСИ НА НЕГОВИТЕ

Внасяте осигуровки и данъци на 200 лв. а получавате в пъти повече, така че едва ли плащате бонусите. А по тая причина и пенсиите са на това ниво. А колкото до държавните служители мнението ми е, че администрацията трябва да се намали драстично, да останат само опитните и работещите и да взимат нормални заплати. С тези заплати по 500 лв . в момента малко кадърни хора ще се навият да работят в държавната сфера, затова и нивото й е такова.

Когато Наредбата за заплатите все още не публикувана!?! а ще влиза в сила от 01.07.2012!?! Да не са с феноменални способности ръководителите на ведомствата, че да познаят идеите на финансовия министър преди още той сам да ги е родил

блокираха ми компутара

НЕКА Е ЯСНО ЗА ВСИЧКИ ПЛЮВАЧИ, ЧЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО Е САМО ЗА Т.НАР. ПАРТИЙНА АДМИНИСТРАЦИЯ. ОБИКНОВЕНИЯТ СЛУЖИТЕЛ НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИ, А ТОЧНО ТОЙ ВЪРШИ ЦЯЛАТА РАБОТА!!!

ЧЕ ТЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ПО ВЕДОМСТВАТА , ДА НЕ БИ ДА СА СЕ УТРЕПАЛИ ПЪК ОТ РАБОТА

Аман от алчна администрация. Нека да отдидат в частния бизнес и да видим ще получават ли повеч и при какви условия ще ги получават, ако въобще има все още частен бизнес. Не им харесват заплатите, а няма свободни места в администрациите, ако разбира се човек не е с връзки, тогава ще му открият дори работно място.

Съмнявам се, че би работила моята работа на заплатата, която получавам. Да има мързеливци в държавната сфера, но то на всякъде има. Българина по принцип е мързелив и злобен, както виждаме от доста коментари.

Вчера ми върнаха една декларация за отглеждане на дете до 410 дни от НОИ само защото на втора страница последен ред вече е отпаднал като такъв, променили са го.Този ред нищо не зночи ама не трябва да бъдеме разкарвани ето това е държавната администрация, те не ценят времето на другите, но за кинти са първи.

Еееее заспали ми, народе разбрахте ли за какво става въпрос. Ние си стоим на 290-400 лв. заплати а те нека вземат хиляди - очаква ни глад, мизерия, студ и смърт ако не се събудим вече..... Жалко за децата ни

Не чухме мнението на президента, или е по-лесно да се разхожда до Рио де Жанейро, за наша сметка.

Ще го чуеш когато наредбата излезе разписана и в действие.

За какво ни е тогава?

Герб води държавата с бодра стъпка по пътя на Гърция, но докъто гърците имат някое скътано евро, българина го чака глад и мизерия, ако не се освободи о време от престъпните си управници.

1000 евро не са дори равни на екзистенц минимума в Германия /1380 евро/. А при тези цени и начин на живот на нас ни излиза двойно по-скъпо в България в сравнение с Германия. Но в замяна на това...качеството тук е несравнимо по-добро /храни и други/. Така че чиновниците не ги облазявайте много....

Какво да не ги облазявам, аз колко взема?!?! Обикновенните хора с по 400-500 лева живеят, а чиновниците с по над 1000 лева.

При нас основната заплата е от 390 до 490 лева. Тези, които са имали щастието да натрупат стаж, оцелявайки при всички партийни метли, са достигнали 630 лева. Без ДОО - 10%, здравни, безработица и чл.внос заплата остава около 530-550 лева. ЗА НАС НЯМА ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ. Това е истината за високоплатените чиновници. За младите кадри Ви е ясно, че след удръжките заплатата е около 330 лева нето :). Дерзайте завистници.

Говориш пълни глупости без да си запознат. В държавната сфера такива заплати имат само директорите, тия дето бачкат не по-малко от теб също взимат по 500 лв.

С това съобщение отново се разлаяха кучетата. Истината е една: 1. Висшата администрация си осигурява привилегии и високо заплащане. 2. Редовите служители не получават нищо и им се отнема възможността за допълнително заплащане. А глупаците във форума не виждат тази дребна разлика и плюят наред..

Към (Безработен),ти си от тия,апак се правиш на случаен.Запомни и на такива като теб ще доиде края.Защото разсипахте тази хубава страна.Бесен съм от такива Миндили като вас(Яжте черните топки на И.Костов и оная работа на С.Дянков)

Откакто ГРОБ е на власт, в тая държава постоянно и само се говори за бонуси, за надбавки, за увеличаване заплатите на министерства, парламент, агенции , полицаи,военни и тем подобни непроизводителни структури.За увеличаване на производството, за нови производства, земеделие, лека промишленост и др., от където да идват приходи, правителството хабер си няма. За работещите хора, мизерстващите пенсионери ,безработните, болните, инвалидите и другите подобни групи от народа, които отделят от залъка си да хранят тая паплъч/постоянно увеличаваща се/ нищо не се прави...даже и не се говори. Сякаш не съществуват.До кога няма да има пари за увеличаване пенсиите, детските, майчинските,за безработните,за здравеопазване и социални нужди, а ВИНАГИ се намират пари за негодни магистрали и преоскъпени ремонти на пътища и мостове, спортни зали и стадиони и волейболни капризи на Б.Б. ЗАЩОТО от тук може да се КРАДЕ!

И с какво точно са заслужили увеличение?! Администрацията никога не е работила добре. И до сега продължава да е тежка, тромава и корумпирана. Нищо ново, нищо различно освен още по-голяма демагогия. ДОРИ НАЙ-ДРЕБНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ВИНАГИ СА БИЛИ С НАГЛАСАТА, ЧЕ ТИ СИ ИМ ЗАДЪЛЖЕН НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО, А ИСТИНАТА Е ДРУГА- ТЕ СА ТАМ, ЗА ДА СА В УСЛУГА НА ОБЩЕСТВОТО И НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ТЯХНАТА ИЗДРЪЖКА! С какво е заслужил пенсионер с 200лв пенсия и 40 години стаж да мизерства- за да ги издържа тях ли? Колко хора има, на които същите тези чиновници и "експерти" са покрили и "изгубили" години от трудовия им стаж. Какво направиха за децата, срещу кучетата и дупките по пътищата. За тях пари не трябват ли. ИСКАМЕ ФИНЛАНДСКИЯ МОДЕЛ- МИНИМАЛНАТА И МАКСИМАЛНАТА ЗАПЛАТИ ДА СА СВЪРЗАНИ И РАЗЛИКАТА ДА Е 5 ПЪТИ, КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ АКО НАЙ-НИСКАТА Е 200лв НАЙ-ВИСОКАТА Е 1000лв. ТОВА Е! КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ С 500лв, А НИСКИТЕ С 10лв. ЖИВЕЕМ В КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ!

БРАВО, ТОЧНО ТАКА Е

Ебраво- нали няма пари ? Нали сме в криза? А за тях има всичко - а за нас 145 лева месечна пенсия. Браво барвисимо всички държавни чиновници ще лапкат- да лапкат щом има балъци-ТАКА е било и така ще бъде.

Не всички бе, тъпако!! Чети и мисли преди да пишеш. Повечето си оставаме с по 400 лева заплата и нищо повече -ако това ще те успокои.

Ми Кате ти си била голяма УФСЪ. Мъжът ти ако остане без работа ще го изгониш така ли? После искате уважение. Не го заслужавате!!!! Пък и вземи се научи да пишеш правилно. Ако си неграмотна - техниката е достатъчно умна вече. Или си толкова проста че не можеш да боравиш с нея

Защо г-н Дянков не поска една справка от министерствата колко от назначените държавни служители работят по специалността си. Сигурно поне 80% са завършили една специалност, а работят друго, тогава какви експерти са. Да се увеличат заплатите само на тези които работят по специалността си, а те са много малко.

Нямам думи.

ЕЕЕЕ бедни ми Българино рабра ли сега за какво си гласувал?

Ти не разбра ли, че след 9.9.44г. както и да гласуваш, все болшениките са на власт...По-скоро населението ще напусне отколкото те.

стажът има значение, а за останалите - не... Е как ще се пуснат от креслата и ще загърбят климатиците ?! То двойната заплата идва със стажа. Други не могат да си получат заплатите от предни месеци и съществуват някак. Пък и отгоре на това трябва да правят чупки в кръста на бизнеса. Сложна е тя, но само първите сто години за ония, които имат търпение.

Явно не си безработен, а си от най-паразитната част на чиновниците. А имаш и простотията да сравняваш България с Германия. Ти сигурно и за кене...чистач не ставаш.

90% от държавните чиновници получават заплати за диплома, а не за свършена работа, но управляващите винаги се стараят да печелят привърженици и най-благосклонни са именно към тях защото ги е страх да не им оплетат конците. А тези които построиха държавата преди нямат никаква вина, че са получавали мизерни заплати за да се строят държавни предприятия и сега да получават мизерни пенсии защото сегашните управляващи се смятат за велики. Българските управляващи нямат никакво чувство за справедливост и никога няма да имат. Ние никога няма да станем правова държава нито демократична. Ние сме варварска държава и колкото повече време минава толкова по-прости ставаме , това е нашия инстинкт за самосъхранение.

За неефективна работа се режат заплати,а не се повишават!Страната тъне в мизерия и огромна бедност/богати управляващи и беден народ-така е в страни от третия свят-в Европа не е така/.Това означава,че никоя институция не работи в полза народу,а за себе си/липсва и всякакъв контрол/.Това е картинката.Аз предлагам да получават около 300 лв,сами да си плащат осигуровките,да се грижат за бедните си и болни родители.Има ли господ?????????????????????

Казват, че има, но бавел... (Господ бави, но не забравя)

КЪДЕ ТОЧНО ПАК СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ И СЕ ВЗЕМАТ ГОЛЯМИ БОНУСИ - В МИНИСТЕРСТВОТО НА ДЯНКОВ РАЗБИРА СЕ . ДРУГИТЕ МИНИСТЕРСТВА КУЧЕТА ГИ ЯЛИ. ТАМ КЪДЕТО СА НАЙ- ПОДКУПНИ И КАКТО ВЛЕЗНЕШ ВСЕ В РЪЦЕТЕ ТЕ ГЛЕДАТ , ЗА ЕДНО РАЗРЕШИТЕЛНО КОЖАТА ЩЕ ТИ СМЪКНАТ

Аз им плащам заплатите и искам да знам кои министерства имат резерви. От кога ги имат, как са ги натрупали. Информацията да е публично достъпна. както и заплатите по длъжности във всяко министерство, област, община, кметство.Иначе смята, че ме лъжат и карадат. Тогава отива в Страсбург - щом ме клатят, и аз ще ги клатя. Още повече че съм се нагледал на мърди по гишета и бюра...

Рачо, че то е ясно бе....... Резервите са всичките тези пари, които се получават от т. нар. "извънаредни приходи", вкл. глоби, санкции и неустойки и досега формираха т. нар. "бонуси". Напр. ДМС-тата в Министерство на финансите, които досега се получаваха от събраните санкции по Данъчно осигурителния кодекс. Сега тези пари се вливат в бюджета на МФ и Дянков се бие в гърдите че "си направил разчетите". Парите от глоби и санкции пак ще се получават, но само от тези, които и досега са си ги разпределяли. Отбраната не събира глоби и Аню няма да може да увеличава заплати.

получаваите,ненаяли се клатик--и,а ние с 1ч0 лв. пенсии да умираме ,нали,ядете нашето строено и грабите,да се не наядете,дано,разсипахте ви вие ли сте купени?сичкозащо не пускате писаното?

получаваите,ненаяли се клатик--и,а ние с 1ч0 лв. пенсии да умираме ,нали,ядете нашето строено и грабите,да се не наядете,дано,разсипахте всичкоzashto ne puskate pisanoto?

получаваите,ненаяли се клатик--и,а ние с 1ч0 лв. пенсии да умираме ,нали,ядете нашето строено и грабите,да се не наядете,дано,разсипахте всичко

получаваите,ненаяли се клатик--и,а ние с 1ч0 лв. пенсии да умираме ,нали,ядете нашето строено и грабите,да се не наядете,дано,разсипахте всичко

И това с цел, за да могат чиновниците да ползват ски писти и влекове в Австрия ли? :)

Нито съм тъп, нито съм младеж, нито съм дрогиран. Просто разсъждавам адекватно предвид икономическата ситуация и времето в което живеем. А вие - дядо, явно страдате по СОЦ-а, когато всичко беше общо и всички нямаха, но бяха равни. С това, което сте ни завещали, сега трябва да се оправя цялата държава в лицето на нас "младежите", които трябва да плащаме пенсиите, защото системата е "солидарна", а не персонална. Защо обвинявате нас за нещата, при положение, че първо парите бяха откраднати от комунистите, второ ако бяхте толкова умни (дето обвинявате, че ние сме тъпи) да бяхте измислили "3-те основни стълба на осигуряването" преди 30 години... умници.

Ако разсъждавахте адекватно щяхте да започнете с това кой и какво помага на икономиката да се развива и да пълни осигурителните фондое, които по конституция трябва да се използват само за пенсии за труд и само за тези които са внасяли..

ВСИЧКИТЕ НЕВОЛИ НА БЕДНИЯ НАРОД СА ОТ ТОВА ,ЧЕ ТОВА РЪКОВОДСТВО Е ОТ МЛАДИ ХОРА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАРОДА ,ДОРИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА,ТЕ СА СИТИ.ДОРИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ Е ТОЗИ КОЙТО Е СРЕД ХОРАТА И СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЯХНОТО ПОЛОЖЕНИЕ,СЕГА ИМА МНОГО БОГАТИ И МНОГО БЕДНИ/ГЛАДНИ/ ЖАЛКО.

Защото наистина са заслужили? Ще продължаваме да им плащаме осигуровките. Пенсионерите които се осигуряваха на таван и пълнеха сметките на държата ще продължават да бъдат на таван. Тое било чудо ама такова бездарно и корумпирано творение като ГЕРБ не е било.

Аз съм безработен, но подкрепям идеята за увеличаване на заплатите на чиновниците и най-вече на тези, които работят. Освен това безработцата трябва да се увеличи още малко, защото тя има дисциплинираща роля за работниците по отношени ена дисциплината и претенциите им за заплати. Освен това по-добре да има една богата чиновническа прослойк, отколкото всички да са бедни. 3800 лв за 1900 евро - смешна заплата за топ-чиновник, та 1900 евро взема един работник в Германия!!!

Скъпи ми безработен, за съжаление щедро заплатените държавни служители не са тези с които ти работиш, когато отидеш в Общината, НАП те са на трудов договор и с ниски заплати и ще си останат на такива. А тези които им са шефовете и са политически назначени са тези така наречени държавни служители на, на които им плащаме осигуровки , транспортни и други блага.

Интересно обаче от къде да се вземат тези пари може би да ги вземат от теб... а чакай забравих ти си безработен...тогава млъквай щото на мен ми взимат всеки месец по 200лв данък и не съм съгласен да хрантутя някви безполезни чиновници,че на всичкото от горе да взимат и тройно повече от мен.Тоест аз който работя и вкарвам в хазната да взимам по малко от тия които само я точат.

Тези хора наистина вършат работата на търтеите от корупционните схеми но продължават да вземат 340-380 лв.

Да само дето работника у нас взема 190 еуро тоест 10 пъти по малко !!!!!!!!Като ще сравняваме да сравняваме на всички нива !!!

Ами какво правите в България като "безработен" а не сте в Германия като работник???Такива лаишки приказки са присъщи само на ояли се герберски държавни "служители".Или в момента сте държавен служител подготвяйки се за увеличението а си мислите че сте "безработен"защото никаква работа не вършите на работното си място..

Чиновника се храни от бюджета,бюджета се пълни от икономиката.В това отношение у нас е диспропорция.

Търтея си е търтей. да ли ще остан безработен или не все му е тая. ти като си толкава вещ за германските заплати, защо стоиш безработен в България, а не утидеш да работиш в Германия?

А ти "работещ" си неграмотен. Първо се научи да пишеш правилно, а след това пращай хората насам - натам.

И защо се говори само за висшите чиновници, а нисшите какво- те ще си останат с нисшите заплати - софиянци пак се уредиха

Глупако, в София също има нисши чиновници - тези, които наистина работят. А кои са висши - можеш лесно да познаеш по диалектния им говор или по късите полички - т.е. все пришълци отнякъде си..

По принцип е хубаво да се увеличават заплати-пожелавам го на всеки.Само, че това за "еврочиновниците" е малко прекалено.Нека обвържат заплащането с резултатите.Върху ясни и точни критерии да се формира РЗ.А не като пълната глупост началника да решава.

Вече се видя кои са истинските Нагли!

не само кои са,но и колко са-7 млн.са наглите в бг,които не можеха да бъдат такива се изнесоха

Май кризата е само за бедните! Да си правиш пир по време на чума е геноцид! Горко му на простичкия български народ, който гласува за вас!

Като стане от "... ще могат да увеличат ..." на "... се увеличиха ..." ми се обадете. Фантастика сме чели като малки, но не нищо не се е случило оттогава.

Вдигайте само на министрите и на служителите а пенсионерите ще ровят по кофите!Такава безочливост никога не е имало.Бойко не може ли да се замисли малко или няма с какво да мисли-толкова акъл откъде!Срам за държавата ни.Срам ме е ,че съм българка!

А в Агенцията по безопасност на храните ще има ли увеличение. Хайде господа и дами ръководители, стига сте се били в гърдите колко работа сме свършили. Осигурете ни достойно заплащане. Знаете ли, че косата ми побеля от скандали и конфликти по търговските обекти

След като искате по-високи заплати, що не вземете пунктуацията на българския език да упражните?! То бива незнание и неграмотност, ама толкова не е било! :/

Пбеляла ти косата-кой знай колко невинни душици си изгорил!

Невинни душици в бизнеса с храните няма. Ича отговорни хора и измачници

ПОРЕДНАТА ПОДИГРАВКА С ПО 10 ЛЕВА , СРАМ И ПОЗОР НИЩО ДРУГО И ПОДИГРАВКА С ХОРАТА

А ЗА БОНУСИТЕ КОЙТО ПОЛУЧАВАТЕ НА ВСЕКИ ТРИ МЕСЕЦА НИЩО НЕ КАЗВАШ, А ТЕ СА ВИ ДОСТА - НЕ ВИ Е СРАМ , ЯДЕТЕ ОТ ПИНСИИТЕ НА ХОРАТА

Този \"топ финансист\" отвърза майчинството от МРЗ и то остана 240 лв., замрази пенсиите, откакто са на власт, ошушка де що пари имаше, гушнаха бонуси за 2011 г. над 120 милиона лева, сега и това... Типични герберски некадърни антикризисни мерки! Долу ГЕРБ! Стига толкова, бе, хора, една шепа хора прави на маймуни цяла една нация!