Китай за първи път строи свой самолетоносач

Китай започна монтажните дейности на първия си самолетоносач родно производство, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ДПА и БТА

Обратно в новината

Коментари - Китай за първи път строи свой самолетоносач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудех се защо и Кузнецов и китайският му братовчед са извити отпреде като обувалки. Оказа се, че не могат да конструират надеждни парни катапулти и не са могли още да откраднат технологията от Запада...

Ако е като морално остарялото корито "Адмирал Кузнецов", язък за юаните..... :)

СВЕТЪТ Е МНОГОПОЛЮСЕН!!!ТАКА ГО Е СЪЗДАЛ БОГ!!!ИНАЧЕ ЩЯХМЕ ДА ГОВОРИМ ЕДИН ЕЗИК НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!!ПРИРОДАТА НЕ ТЪРПИ ИЗКУСТВЕНИ ОБРАЗОВАНИЯ!!!САЩ,НЯМА БЪДЕЩЕ!!!

Защо по дяволите пуши така тоя Кузнецов. То Титаник е бил по екологичен.

Кузнецов не е атомен самолетоносач,както погрешно някои си мислят,а е с дизел-генератори,които нагряват парата,задвижваща турбините.Възможно е вместо дизелово гориво да използват въглища - ето това са "гениалните" технически изобретения на руснаците.

Пуши защото е с турбини тоест парен двигател А е парен защото старата пара дава огромна мощност за продължително време което за боен кораб е изключитвлно важно Дизела пасти да яде

ми щото е на дизел - това са могли, това са произвели. ние няма да имаме такава антика и след 1000 години. иначе плюещи разбирачи много

И за тва ли оревавате орталъка?щот ие "жалка" работа!!!!!!!

защото той си е едно тенеке задвижвано от система нафтови готварски печки.Като го сравнявам с американски прототипи, жалка работа.

Новината я четох в Амер преса преди 10 дена. Китай се правеше на умрел лис, като уж щеше да ползва Варяг за казино и изведнъж ..хоп в бойния строй. Бг медии чакат Амер разрешение да препишат техния вестник. Китай най-напред ще се сдави с Амер за Изкуствения остров и търговския трафик в ЮжКит море и се готви не на шега.

Китай разтягаше мазни лакардии за строителството на авиопистата на изкуствения остров. Чак като започнаха да я удължават до 3,5 км Амер се усети и започна да се овърта като обран евреин.

Отдолу ще има ли капаче с болтче за батериите

2,8+3,8=6,6. Как и къде ще ги ровим?

То туй са само тиловаците

Авторе как така "Ляонин" е бивш РУСКИ кораб, като е построен по съветско време в Украйна под името "Варяг" и е продаден от Украйна на Китай? Бил е съветски и украински.

Бил е СЪВЕТСКИ и РУСКИ!! Никога не е бил украински! Такава страна като крайна никога не е имало! Все едно да кажем, че Македония е била самостоятелна държава, а не изконно българска земя!!! Русия е правоприемник на СССР, така че всичко създадено от СССР е РУСКО!!!!

глупако прост,на герба на Украйна стой тризъбеца на Дуло,така че русофилистичните си пристрастия си ги заври някъде

за сравнение Република България има редовна армия от 29 000 човека и 350 000 резервиста съотношението 1:10 не е актуално

От 29 000 само 20 000 носят леко оръжие, другото е чантаджии. Тия 20 000 добре знаят, че поради неравните сили има ли война, те умират. Нямат шанс. Затова пукне ли пушка или ще се предадат или ще избягат. Няма Ракетни войски, няма Авиация. няма Танкови бригади и Противотанкови полкове. Кой ще спре 348 Ф16, Ф4, Ф5А и 70 вертолета? Ракетата Ока /6000 км/час държеше на прицел всички писти на летищата Чорлу, Бандърма , Балъкесир и Есхишехир. 4 минути след пуска се поразяваше целта. Точност 10 метра. Без господство във в-ха комшийската аскер не можеше да мръдне и 1 км. Чакаха ги 200 самолета ,4 танкови бригади, фронтова, армейска , дивизионна и полкова артилерия. и бойци с боен дух.Круг, Куб, Оса, Стрела 10...и 2000 танка на това направление. Миг 25 РБ летящ 10 км над тавана на ХОК и ф16. Какви 350 000 запасняка бълнуваш? Няма мобилизационна система. С какво ще се въоръжат облекат и нахранят, като ДПС продаде резерва за война и ръководи ДАНС. Смешник! Дали запасняците с оръжието няма първо да се разправят с толкова много виновници?

Чия е технологията за самолетоносача? Китайците никога не са имали потенциала да създадат собствена тахнология за каквото и да било - или произвеждат по лиценз или крадат. Несъмнено при производство по чужда технология са сред първите.

Който иска комунизъм - да стане ром! Ромският комунизъм отдавна е построен! За Комунизъм за другите пари в бюджета на Социалното министерство - НЯМА!

НИЩО ЧУДНО ДЕЦАТА ТИ ДА СЕ ОЖЕНЯТ ЗА РОМЛЯНИ ... НЕ ПЛЮЙ СВАТАНАЦИТЕ СИ :)

6 милиона войска. Че навремето Сталин мобилизира 13,5 милиона души и принуди стреснатият Хитлер да удари отчаяно пръв. Изненада която за малко не прати СССР в небитието, добре че САЩ ги спасиха с оръжия, заводи, техника, суровини и храни.

Истината бавно, но славно лъсва изпод словете лъжи и пропаганда наслагвани с годините! Хитлер - танкове към 3 000 Сталин - танкове към 40 000 Хитлер - самолети към 5 000 Сталин - самолети към 50 000 За оръдия, боеприпаси и т.н. да не говорим! Но обаче с присъщата руска мърлящина успяха с 10-тократно по-голямо и по-добро въоръжение да загубят всичко само за едно лято! :))))))))))))))))))))))))))))))))

А СЕГА , СПОРЕД ЗАПАДНИТЕ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ ЕДНА РАКЕТА САРМАТ = ЦЯЛА ФРАНЦИЯ ... И ЛЕТИ И ПРЕЗ СЕВЕРНИЯ И ПРЕЗ ЮЖНИЯ ПОЛЮС ... САМО КРЪГОВА ОТБРАНА ТЕ СПАСЯВА ЗА 7-8 ТРИЛИОНА ДОЛАРА :))

баси тъпия лъжец си. Не се ли усещаш че очевадните ти измислици имат обратен ефект?

valentor

хората са започнали със самолетоносачите , и ПРОБЛЕМИТЕ ИМ, преди един век ( 1918-1921/2) . Множко е все пак, нали ?

Нещастниците дето имат 1 кораб във флота, купен втора ръка, щото белгийците трябваше да харчат пари за да го разфасоват, и министрите им търкат колена пред американските и европейски лидери, тръгнали да се подиграват на руснаците и китайците. Мани, заеби. Толкова са тъпи горките, че и медиите им се объркват тотално като почнат да реват срещу руснаците. БТВ реши да прави репортаж за кризата от слабата рубла и показаха едно младо руско, обикновенно (според БТВ) семейство. 120 квадрата апартамент, обзаведен модерно, плазмичка, кухнята кухня. Ама голям проблем - рублата слаба и нямало да могат да си купят нов апартамент тази година, както и лятото щели да пропуснат редовната разходка до Сингапур. Ама все пак щели да имат възможност да обиколят Европа и тази година. Май БТВ изобщо не се усетиха каква "мизерия" описваха в Русия, която е недостъпна за 90% от българите (според официалната статистика). А тука нещастниците реват, че Путин им е виновен за всичко в жалкия живот. Цъкайте минуси и почвайте да псувате, да ви гледам безпомощността. И си пуснете ДНК тест на децата, че да не се окаже, че Путин е виновен и там за нещо.

Да но предполагам става въпрос за топ меринджей в голяма западна фирма, живеещ в Москва или Питер. Защото за "деревнята" едва ли може да се говори за подобен лукс.

Аз пък гледах, как на една баба в Сибир частник и заварил вратата, защото му минавала през мястото. И тя жена на 80 години трябвало всеки ден да прескача оградата, за да си излезе от къщата, докато накрая паднала и си строжила таза. Имаше го в Ютуб филмчето.

Че тоя лукс го имаме и нащо семейство ба! И плазмичката е стара технология вече! Каква мизерия в България ми описваш?!!

Къде това? В някой "Только ВИП" квартал на Москва ли? Където са придворните олигарси на Карлик? М?

Това руско "чудо на техниката" запалило ли се е, или така си пуши? Нещо май въглищата са влажни?

Има проблеми с цилиндрите и гори масло. Руска му работа, плаваща скрап.

Това руско "чудо" само отвън е метално, от вътре е дървено. Дядя Блядя има дърво в изобилие.

valentor

а кузя остана без дърва

Виж ти, комунизмът може и да победи следващите 5г....стига капитализъм.

E ток комунизмът все побеждава. Още чакаме светлото бъдеще, ама май ще почакаме. Нейсе, те другарете си го построиха на наш гръб, па ние ке чекаме...

Е то щото вашият комунизъм го видяхме до къде ни докара...

И какъв комунизъм си видял? Тва като демокрацията, дето тъпанарите не правят разлика между нея и "демократична република", и си мислят, че е едно и също, заради една обща думичка.

Тва е маскираният крайцер Аврора де отива да напрай Велика октомврийска ривулюция у Сирия

Лесна е китайската! Имат повече от 1,5 млрд.за да се редуват като гребци!

ГЛЕДАМ ТОВА РУСКО "ЧУДО" КОЕТО МИ ПРИЛИЧА НА ПУШИЛНЯ ЗА КОЛБАСИ !! АКО И КИТАЙЦИТЕ ПРАВЯТ ТАКОВА, ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ПУШЕНО МЕСО ЗА ЦЯЛ КИТАЙ !

Пащат ли ти?или си тът???????????????

Плаща ми Кутката, с парите на Путката, и Болен, с парите на (ер)Доган.

Това обяснява защо западната преса се насира да мучи за руската заплаха ... щото експерти като теб казват, че не ставали за нищо. Върви чети ТОм Кланси как САЩ спасява Русия от злите китайци и ги кани в НАТО, след което за 2 дена взривява цялата китайска армия, а китайските студенти пак правят протести и влизат в щаба на партията и вземат властта и завалява демокрацията.

пич ,коя е книгата ??

Сига разбрафти ли що им дади Мая ваучери на миньорити.Не нъли .Ей ся ши ви обясня.Амчи да копат въглища повичи и да мой БСПету да ги закара на парахода Кузницов щот били на свършвани вечи

СЪВРЕМЕНАТА ЯДРЕНА РАКЕТА - СТАНДАРТНА ГЛАВА 200 КИЛОТОНА ТРЯБВА ДА УЛУЧИ САМОЛЕТОНОСАЧА С + - 20 КМ И ТОЙ ИЛИ ПОТЪВА ИЛИ СТАВА СВЕТЕЩА ОТ РАДИАЦИЯ КРУШКА :)) ... ТВА НЕ СЕ ПИШЕ В СТАТИЙКТЕ ЗА РАЗНИТЕ САМОЛЕТОНОСАЧИ .... КОТО СА СИ ОРЪЖИЯ ЗА ПЛАШЕНЕ САМО НА НИСККОТЕХНОЛОГИЧНИ НАЦИИ :))

пич, ти не се ли усещаш че пишеш глупости? Ако работата се докара до ядрено оръжие всички ще имаме 5 минути и след това няма да има значение дали е улучен тоя самолетоносач и въобще дали е стреляно по него

И КАТО ГО ОСЪЗНАВАТЕ , ЩО ТОГАВА НЕ СТРОИМ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ДОМОВЕ ЗА БЕДНИТЕ И УЧИЛИЩА , А ТРУПАМЕ ОРЪЖИЕ ?

Има тактически ядрени ракети с ниска мощност точно за такива работи.

Нека си строи. Надявам се да не сложат китайски лиценз на руските дизелови двигатели!!Тогава ще са им нужни най-големите катализатори и филтри за твърди частици на света!!Хората около испанските и марокански брегове са зарязали туристическия и риболовен бизнес и се чудят как да устоят на тази екологична катастрофа(дима и мириса на неизгоряло гориво се носели от Кадиз (Испания) до Теута(Мароко). М/у другото китайчетат са влезнали в преговори с канадската "Бомбардие" за покупка на двигатели.А се твърди ,че преговарят и с френски и италиански компания за електрониката!!! 100% след 20г ще имат най-голямата флотиялия самолетоносачи в Азия и ще са трети в света след САЩ и Великобритания!!

Ако Пекин почне да строй и ледоразбивачи положението е омазано от всякъде.

Ще намине към Хаваи и Западното карйбрежие на Краварника:)

Причините за пушека от Адмирал Кузнецов може да са няколко. Пушекът бе черен, което означава непълно изгаряне на масло. Има няколко вариянта: 1. Грешка на механиците 2. Тех. проблем 3. Традиция от миналото за оповестяване на противника, за демонстриране на присъствие. Каквото и да е, то нито испанците, нито португалците не наблюдаваха подобено димене.

А може просто готвачът да е изгорил барбекюто.

Още в бискайския залив механиците от поддържащата флотилия са монтирали катализатори и филтри за твърди частици:-))))).Нали навлизат в европейски териториални води и трябва да спазват еко норми:-))) А има ли вариант двигателите да са двутактови....с този дим:-)))??

Известно е, че като им свърши нафтата, руснаците горят материала събран от кенефите!

Тоя самолетоносач бая голям и тежък изглежда. Сигурно поне едно 500 гребци трябват.

където освен гребци, им трябват и шнорхели..Че гребат под водата:)

Колкото и да не ти е приятно, американците имат цели 6 самолетоносача, по-големи от този.

СУ35 , С400, САМОЛЕТОНОСАЧИ - КИТАЙ СЕ ВЪОРЪЖАВА ЗА ОХРАНА НА МИРА В СВЕТА :)))

От Урал е най удобно

Су35 -купиха 24 колкото да изкопират двигателите, същото ще стане и със С400. Китай има достатъчно собствени самолети.

НАЛИ ЗА ДА ГИ КУПЯТ, НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИМ ГИ ПРОДАДЕ НА ДОБРА ВОЛЯ :)))

И 20 милиона да вдигнат Южна Корея ще им строши канчетата!

Шило

Изсили се.

Аз последните години доста се поинтересувах от Корейците... малко са на мода особено в Азия. Тия хора - не са хора! Преди 70 корейците са били много по-бедни, изостанали, смачкани и прости от българите! Виж ги къде са сега! Южна Корея е и 2х населението на Северна и много по-добре въоръжени и снабдени! Просто Ким няма шанс!

готина снимка! пуши също като руският адмирал ковачки!

А въглищата са доставени от мините на Ковачки.

Всеки дракстер пуши ама как се наема.

Еми то Северна Корея, перманентно от 70 г. си е мобилизирана цялата.

Абе тия самолетоносачи не са ли атомни? Що тогава на снимката кади като тунинговано БМВ на олио?

На Янко Янков не му ли извадиха досието като доносник на ДС. Макар че съм живял при комунизма и съм наясно, че Държавна сигурност можеше всички да изнуди, например ще го вкарат в затвора за криминална проява, ще вкарат в болница детето му и ще го убият и други издевателства.

Някои са атомни, други - не (по-малките). Това на снимката е руският "самолетоносач" Кузнецов с конвенционални двигатели. Поради непрекъснати проблеми с автоматиката, подаваща гориво, дими като локомотив от 19-ти век. За щастие, не е на въглища :)

Китай за първи път строи свой самолетоносач На нашата армия и трябва само един по-малък самолетоносач , за да се побере цялата на него, включително с генералите и техните "сладки" секретарки.

Ами, Петров, да бе чукал жена си да бе направил 20 деца, да станем и ние 1 милиард да имаме и ние голяма армия, бе! Китайската армия е 0.01% от населението. А българската армия е 0.46%! Че нашата армия е направо огромна спрямно Китайската!

Ами твойта не я ли чукаш, че си се загрижил за чуждите жени.

нещо обърка с калкулатора при джигитайците

па нас кво ни ебе китай кво строи,новина ще да е ако ние строим нещо

Ако Илън Мъск прати един такъв на Марс с ракетата - ще затопли планетата по бързата процедура. Огромното количество жилязо ще създаде магнитно поле което ще запази атмосверата от слънчевия ветрец, а ваглеродния диоксид ще направи плътна атмосфера. Проблема с тераформирането на Марс е разрешен.

Путин каза че 2050г. ще монтира катализатор на тая печка и с това ще намали въглеродния диоксид в атмосферата с 10000000000000 тона/годишно и температурите ще паднат с 10 градуса.

Ако и двата самолетоносача: сегашният руски и бившият Варяг едновременно пуснат двигателите на пълна мощност, няма да има необходимост от изригване на вулкан. Ще ни се запуши цялата атмосфера

бегеиц приличаш на мъда у скинати гащи

Смеете му се, че пуши, ама ако знаете колко кораби може да скрие в пушилката... :)))

Много са, ама мънички, всичките заедно се равняват на неколцина от нашите квартални бабаити...

мънички, мънички, колко да са мънички? скоро китай ще граничи с украина, а европа ще приема бежанци от русия!

Първото дело, заведено от настоящата болшевишка диктатура в чалгарска Номенклатурия срещу политическия затворник на комунизма Янко Янков, за покушение върху стъкло на прозорец от зданието на посолството на Конфедерация Швейцария у нас, е насрочено за понеделник, 31 октомври 2016 година, от 15 часа. То ще се проведе в зала на Софийския районен съд, помещаващ се в сградата на бившата Селскостопанска академия, с официален адрес булевард Драган Цанков 6. Тя е достъпна и от т. нар. Римска стена всъщност отоманска. Янко Янков, обявен през 1986 г. от Амнести Интърнешънъл за политически затворник Номер 1 на комунистическия режим у нас и Номер 3 в Европа, е обвинен в дребно хулиганство. Нищо не пречи да го изкарат и терорист. Призовавам всички, които обичат свободата и отстояват правата на човека и гражданина, да се съберем в дворчето пред входа на съда, за да присъстваме на този съдебен фарс. Аз ще бъда там около 14:45 часа. Който има възможност, нека дойде. За да им дадем да разберат, че макар да ни отстрелват един по един, можем да проявим чувство за съпричастност и взаимопомощ. Не го правете само заради Янко Янков, а преди всичко заради вас и бъдещето на Отечеството ни, поробено от интернационалната комунистическа сган. Би било полезно, който знае как и има възможност, да разпространява това съобщение през следващите дни във всички достъпни електронни медии. Бог да закриля Янко, истината и свободата!

На Янко Янков не му ли извадиха досието като доносник на ДС. Макар че съм живял при комунизма и съм наясно, че Държавна сигурност можеше всички да изнуди, например ще го вкарат в затвора за криминална проява, ще вкарат в болница детето му и ще го убият и други издевателства.

Абе Адмирал Кознецов дето е на снимката нещо много пуши... Може руснаците да нямат наистина самолетоносач, а да са пуснали крайцера Аврора маскиран като самолетонасач да страхува капиталистите. Другия варянт е реактора му да е дал фира и да са го покрарали на твърдо гориво - кюмур/дърва/пелети и т.н При втория варянт може да си купят обратно реактора от Белене - монтират го карат - или да сложат една хубава италянска газова уредба и да се вържат с един маркуч към Турски поток. Така ще им е най-ефтино. Не знам да го оправят, че като го гледам как кади , - няма да мине ГТП.

"Едуард Тийч, известен като Черната брада е английски пират с доста зловеща слава, действал в Карибско море между 1716 и 1718 г. Други източници посочват името му като Едуард Дръмонд. Прякора си дължи на своята огромна черна брада, в която имал навика да вплита запалени фитили по време на бой." Ясно ли ти е защо пуши сега? За да посира враговете от страх!!!

Абе не знам дали ще страхува враговете. Може би са го направили като го засекат капиталистите да го идентифицират като туристически параход и да не му обръщат внимание...Стелт по руски...

Дими, защото е на мазут ;) Я вижте Петър Велики с ядрения реактор дали дими ;)

И руския Чернобил не дими, но в 30 км радиус само мутанти виреят.

Ти остави "Адмирал Кузнецов", ами виж как най-бързо да стигнеш до 4ти км., че имат едни неща там за теб.

Всичко китайско бе! Всичко правят там. Скоро и децата ни там ще правят.

В Китай вече деца не правят! Виж им статистиката за застаряването! Ако искаш деца - викни близкоизточна сиган!

Още един изключително сериозен играч на военната сцена. При това не затворен, както допреди 10 години, а отворен към идеята да си припознае и той национални интереси, случайно намиращи се на територията на други страни. Положително е, че Полицай Номер 1 скоро ще го пенсионират. Отрицателното е, че той няма да иска доброволно.

Стига бе... кой не е хванал не е тупал китайците - Руснаците са ги били, Монголците са ги били, Манджурците са ги били, Тибетците са ги били, Виетнамците са ги били, Японците са ги били, Миянмарците са ги били, Европейците са ги били... кой не ги е хванал, не ги е чукал! Китайците са най-добри, кога се бият едни други!

И ние бяхме решили да ги нападаме и да ги бием, ама не измислихме къде ке ги гробим после толкова народ. И се отказахме.

хахах били затворени преди 10г .... от поне 25г китайците са бесни капиталисти. първите малки икономически промени започват реално началото на 80те...(по предложения от края на 70те) Единственото комунистическо нещо в тая държава е партията и корупцията. САЩ има да се учат от тях на див капитализам :)

отдавна краварския флот не е фактор в тихия океан

Ий как се е надървил тоя самолетоносач кат кат китайче пред портрета на Мао! Направо умряха моретата от страх!