Китай блокира сайта на Би Би Си заради протестите в Хонконг

Сайтът на Би Би Си беше блокиран в Китай днес, няколко часа след като показа видеоматериал, на който хонконгски полицаи бият продемократични демонстранти.

Обратно в новината

Коментари - Китай блокира сайта на Би Би Си заради протестите в Хонконг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алоуууу, Бай Гуй е упълномощен да съобщи официално "Либерасти, соросоиди и друга паплач, внимавайте, много внимавайте, че ще се огъзите, ама няма да ви еВем, щото куче със салам не можеш изплаши. Само ще ви бием".

Така,така- "вържи кабела на ББС-то,да е мирно Сити-то". Повече истина, по-малко прапаганда и този свят може и да се оправи. Оръжието на Запада са единствено лъжите-който им повярва става марионетна кукла на конци. В Украйна номера мина и резултатите са налице.Последно чух,че взели дори да купуват въглища от Русия по 95 долара за тон при предишната цена на техните донбаски от 60 долара за тон, но това не е толкова важно. Важното е когато нашите протестъри изскочат пак да протестират демократично /т.е по команда и за пари/, хората да си направят правилните изводи. Спомнете си аналогиите с Украйна: тук благовидния претекст на протестите беше Пеевски, там- Янукович. Понеже нашите клекнаха Майдан на жълтите павета нямаше- засега;-).

Кое точно е истината в прикриването на истината? Те забраняват сайт, който показва истината, за да прикрият истината! Толкова сте жалки, в тъпите си пропаганди, че сте направо противни, гнусни, като плужеци. Не знам що за човек, би могъл на очевадната истина, да каже, че е лъжа. Показали са кадри от протести, показали са насилието, онези го прикриват и забраняват и вие казвате, че това е истината, т.е. истината за вас е това, което скрива истината, вие пропагандирате лъжата, измамата, неистината. Много сте жалки.

Ще поясня,не за вас, а за другите четящи: въпросният сайт и подобните му пропагандни трибуни показва удобната за Запада истина,т.е ефектите от провокативните действия на подопечните му зомбита. При отразяването на събитията на Майдана например показваха постоянно пострадалите цивилни /окървавени,носени на ръце и т.н/, постоянно се втълпяваше как полицията зверски бие "децата", а за палените живи безоръжни беркутовци трябваше да се информираме от клипчета в нет-а. "Жалки плужеци" са именно г-да протестиращите,които удряха полицията в опита си да я провокират,за да бъдат после снимани като жертви- нищо ново под слънцето,методите са стари,но както се вижда вече на хората им омръзна да им пускат един и същи филм.

Резуттат за момента 0:4! Очевидно никой не ти вярва!

Всичко ще приключи скоро. Не се подвеждайте да мислите, че случая е "комунизъм срещу западна демокрация"! Нищо подобно. Първо- в Китай НЯМА комунизъм. Всичко е капитализъм, с изключение на административната система, която е по-скоро тип "диктатура" (която може да бъде както комунистическа, така и с каквато и да е друга идеология). Управляващата партия в Китай се нарича "комунистическа", но всъщност няма НИЩО ОБЩО нито с Маркс, нито с Ленин, нито дори с Мао, а по-скоро с Дън Сяопин, който въвежда капитализма в съвременен Китай. Жизнения стандарт в Китай е достатъчно висок, и почти настига този в Хонгконг. И жителите на Хонгконг знаят това много добре, достатъчно наясно са, че Китай няма да им "смъкне стандарта". Цялата работа всъщност опира до начина, или възможността за промени в администрацията- как да се сменят едни чиновници с други, нищо повече. И понеже повечето от самите демонстранти дори не са особено наясно с тези неща, а просто следват заинтересовани лидери, в същото време на мнозинството жители на Хонгконг вече започва да им писва от задръстванията и неудобствата, които тези протести създават, то те много скоро ще си затихнат, без да има нужда от "нов Тянанмън".

Онази патица, великата географска откривателка Псаки, беше принудена на пресконференция де факто да признае, че акцията в Хонконг е платена с пари на щатската администрация. Само дето и тези пари отидоха на вятъра, а дългът на краварите продължава да расте. Рано или късно американските данъкоплатци ще поискат сметка за тези харчове. А предвид това, че полицейските сили в Кравария, включително специалните, както и националната гвардия все по-усилено тренират действия срещу масови безредици, случката ще се случи по-скоро рано, отколкото късно.

Тия пари така или иначе вече са дадени. Както и много други по целия свят все със същата цел. В отчаян опит да предотвратят сгромолясването си, САЩ ще задействат всичките си подобни инвестиции. Доколкото САЩ не могат да вървят напред, ги устройва останалия свят да върви назад. Такива инвестиции има и в България, не е изключено да ни спретнат вътрешен конфликт и на нас!

Да блокират! Би Би Си не отразява обективно случващото се по света!

Някой има ли информация защо вече няма коментари под статиите на CNN? Липсват ми!

Стига ве човек! Ти от СНН ли се "информираш" ?

друго си е ИТЕР-ТАСС да се еба*а с вас... :))))

Статиите си стоят там!

Ако този е сред ранените, моля покажете снимка на раната му щото аз не виждам ранен тука!

Ако това е снимка на бит протестант(леко ухлузен), сравнете я с тези на овъглените трупове от Майдана. Престанете с тези долни пропаганди! Хората не са глупци!

Така, на тъпаците тук да кажа, че ако не беше икономическия растеж на Китай, Хонг Конг нямаше да имат и фондова борса. Борсите в Пекин, Шанхаъ и Шънджън могат без Хонг Конг, но Хонг Конг неможе без тях и китайските банки и компании. Всъщност растежа на Хонг Конг след наема от англичаните се дължи на Китай, и то няколкократно! Финансов център се прави от обкръжаващи го супер икономики, не от загниваща Европа и Америка.

В Бьлгапия ни изпращат ЕСМ ВСИЧКИ ОПЕРАТОРИ

Най-много да има вариант "Площад Тянанмен, Пекин, 1989 г". Китай не е Русия, ще пипа жестоко, по азиатски.

И, ако не знаете за какво става дума - Последните 4-5 седмици в Хонконг някой "тамошни" хора се пробваха да саботират един от най-големите спедиторски компании в света. Явно да настъпи хаос в доставките. Не успяха, само имаше закъснения.

ГОРИ "ДАО" ДЖОУНС , ГОРИ ... ... СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ СЕ СТОПИХА ДНЕС НА ПАЗАРИТЕ :)))

Като ги няма тия долари, как да се топят. Това са вече някакви виртуални долари. Или проста хартия, която почва да взема истинската си цена. Хартията, на която са напечатани.

на чика Сорос му го вкараха та мъдете опреха в брадичката. Дрътия нема да види Новият Световен Ред май :Д . Или ако много се натискат неговите може и да го види, но с руско-китайски дизайн. Яко Тухли!

Сценария да откъснат Украйна от Русия, сега е в ход за другият съперник на САЩ, защото Китай без Хонг Конг е като Русия без Украйна. Но ако в Украйна дирижираният Майдан има поне частичен успех, то Китайския Майдан нема да го бъде, вервайте ми!

Остава местните Хонконгски поддръжници на разделението да избият 100-200 човека, както беше в Одеса. После да поискат Хонгконг да стане американски щат! Що не? Украинските убиици и фашисти - влизат в ЕС, а тия малки жълти хорица - кккаакво да правят?? Де да ходят?

КИТАЙЦИТЕ ЩЕ НАМАЖАТ ВЕРИГИТЕ НА ТАНКОВЕТЕ .... .... МЪДРОСТ НА ПЪРВИЯ КИТАЙСКИ ИМПЕРАТОР " ИМПЕРАТОРА МОЖЕ ДА Е ЖЕСТОК , НО ТРЯБВА ДА Е СПРАВЕДЛИВ" ... ИЗТРЕПАЛ СИНА СИ И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО ЗА ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА :))) И ТАКА 3-4000 ГОДИНИ :)

Така,така, те китайците знаят, не им трябват ранобудни и "продемократични" елементи, млатене дорде са малко, и работа, работа джанъм, без разсъждения

Всеки ден работя с Китай и Хонконг. Много странно, но НИКОЙ в HKG не подкрепя протестите и блокадите. Коментарите са, че някой праща подстрекатели от Китай, а реално мислещите преценяват, че това са провокации от... Познайте къде.

Знаех си аз, че пак Путин е виновен.

Аз едно време слушах БиБиСи, Свободно Европа и Дойче Велле, за да науча истината. В момента БиБиСи и немските АРД, ЦДФ и Дойче Велле са се превърнали във филиали на отдел "Агитация и пропаганда" на американския Държавен Департамент и на Цру. За да науча истината гледам Россия 24!

абсолютно същото се случва и с мен. Като студент сутрин слушах ББС на къси вълни, за да науча истината. сега не мога да ги понасям. Абсолютни проамерикански агитатори!!!

Всъщност, те си пеят същата стара песен, само ние пораснахме. Уви.

И двамата сте били тъпи и тогава и сега.

Абсоютно си прав! Западните медии преливат от злост по адрес на Русия и Китай. Туй нашето btv е цвете пред тях.

Много си прав, руският канал дава наистина много точна информация. Край мен вече много хора взеха да го гледат. Какво да се прави, Истината е заразна. Като видиш веднъж, че те правят на маймуна и че нашите медии само преписват американска дезинформация и пропаганда, руските новинарски емисии са като свеж въздух. Било то и на руски език. Разбира се. А никой не обича да го лъжат.

И в САЩ бият като в Китай,че и по зле. Защо като бият в Китай на някой им се струва, че света се срива, а като бият пред Уолстийт не? Май защото са платени.

Нашите червенушковци много се надат на Китай и се гордеят с тази държава. Китай, обаче, е самото отрицание на социализЪма и комунизЪма във всичките му аспекти - теоритични и прагматични. Естествено, някои приоми са се сраснали с червената практика по такъв начин, че и извънземни да дойдат, "Иване, Иване, спасение няма..."

ПУТЯ ДА СЕ УЧИ, НАПРАВО ДА ИЗКЛЮЧИ ИНТЕРНЕТА.

и на теб ли ти плащат с тапети от американското посолство :).

НЕ БЕ, АЗ СЪМ ПУТИНОИД, ДАВАМ АКЪЛ НА ПУТЯ КАК ДА ОЦЕЛЕЕ.

,,старите,, колонии не се ,,забравят,,!!! нещо като ,,първата,, любов!!! нали ,,демократична,, великобританио???

Не само BBC, да се спрат и другите лъжливи демократизиращи агенции тоже - Reuters, DW и пр. манипулатори.

ДЪ РЕАЛ СТОРИ ... ВЛАСТИТЕ ПРИ НАС ИЗДИРВАТ 123 ПЪТНИЦИ КОИТО СА ЛЕТЕЛИ ЗАЕДНО СЪС ВТОРАТА ЗАРАЗЕНА СЕСТРА ДО КЛИВЛЪНД :))

Самолетите са много подходящи за разпространяване на зарази, щото се върти един и същи въздух, без приток на външен.

Малките и големите държави. Големите могат да си позволят да имат разногласия. Те могат да имат Хонг Конг, който живее по едни закони и Пекин, който живее по други. Революциите за тях са дребни препъни камъчета по пътя. Те могат да имат много различни идеи и да съчетават различни икономически системи, като опитват и иазбират най доброто. За тях Демокрацията не е опасна. За малките държави демокрацията и различните идеи са смъртоносна отрова. Те могат да просъществуват само ако са единни дисциплинирани и се управляват от един център. Затова България е оцел;яла през царско, търско и комунистическо а след двайсет години демокрация е пред изчезване. Не гладайте Китай, Русия или Америка. Гледайте нас. Разединени вечно спорящи за какво ли не, включително и за неща, които изобщо не ни засягат.

Шииуу..ха хаа,как ги накъдри! Да се внушава: "Демокрацията е опасна за българите"!

Не опасна а смъртоносна. Огледай се наоколо.

Няма да те разберат изобщо. А Швейцария оцеля и не само, даже през ВСВ. И то в сърцето на Европа. А някои казват, че парите нямали значение(и даже количеството). хе-хе

Е, ти си ме разбрал. Радвам се!

Китай показва среден пръст на САЩ и опитите им да ги "демократизират".

След 10 години Китай ще ползва тояга, като САЩ, а не среден пръст.

Да се внушава:"1 Китайците живеят по-добре от американците; 2 Американците им завиждат и искат да заразят Китай с демокрация"!

ПРЕВЕДИ СИ ГО САМ ГРАФИТИ (НАДПИС) ДО ПРИЮТА НА САЛВЕЙШЪН АРМИ В ДЕТРОЙТА IMPOVERISHED ARE THE NEW BLACKS

Ще го блокира, разбира се! В Украйна как блокираха руските телевизии, та да не могат украинските граждани да слушат "предателска пропаганда". Същото става и в Китай. А на който хонконгски сепаратист и терорист (съгласно пропагандата на официален Киев) не му харесва в Китай, да върви навън, никой не го спира.

деер

Пропусна Турция.......

ТОВА НЕ ИМ Е УКРАЙНА НА КРАВАРИТЕ....АМА ШИЛО В ТОРБА СЕДИ ЛИ?НАКРАЯ ВСИЧКИ ДРУЖНО ЩЕ НАРИТАТ ЗАДНИЦИТЕ НА ТЪПИТЕ КРАВАРИ....

Китай има много, ама много да връща на Япония. Японците това го знаят, и тепърва, въпреки всичко, ще търсят сътрудничество с Русия.

ти си много объркан малък мозък!

Геополитиката не е за тебе. Нито в миналото(история я наричат), камо ли в бъдеще. хе-хе

Да даа...трябва да се забрани всякакво западно влияние ! Пречи на колегите от Поднебесната да упояват балъците ха..БиБиСи..аре чупка!

Китай не им ли показа веднъж, че не му минават цветни бременности и революции. Някой ги е излъгал хонгконгчетата, че ще мине номера като в Украйна.

"хонгонкчетата" са един от финансовите цетрове на света! и какво са показали китайците??? че могат да трепят студенти с танкове????? големи мъже!!! какво стана с кланетата с мечове на стотици преди 3 месеца??? умирате да представяте китай като идеал а сащ като ад :)) жалки плямпала

където е минала цветна революция, никне само разруха, война и смърт.

Хонк Конг беше даден под наем за 99 години. Британците го направиха световен финансов център. Китайците се опитват да го побългарят сега. Та, така.

Тънеш в миналото. Вече Китай е супер икономическа сила, а Великобритания не е никаква империя. Хонконг ако иска да е ок не трябва да се води по акъла на запада. Като гледам и там протестират млади и ранобудни лигльовци.

И Шанхай ли британците го направиха световен търговски център?

"ДАО" ДЖОУНС ДНЕСКА Е НАДОЛУ С 1.80% - КЪМ 292 ПУНКТА :)))) ... КАТО РИТАШ ДРАКОН - НАЙ-МНОГО ДА СИ ИЗГОРИШ ОБУВКИТЕ :)))

ти си гледай рубличката :))) не се притеснявай за крал дау

БРИТАНСКИ ИНДЕКС ФИТСИ Е НАДОЛУ С 2.83% ГЕРМАНСКИЯ ДАКС С 2.86% ... ЗА ЕДИН ДЕН ОТ 9 СУТРИНТА ДО СЕГА :))))

:))))))) понеже сте много знаещи русофилски измисленици ---------------- Статистиката на езици в Китай са, както следва: 5 основни езикови семейства: Китайско-тибетско семейство - 76 езика Алтайски-тюркски Family - 21 езика Австронезийското Family - 16 езика South Asian Family (индо-ирански) - 9 езика Индоевропейски Family - един език Mixed Language Family - 5 езика Други - един език (корейски)

хе-хе

Пишеш по теми с Украйна.По теми с Русия,По теми с Китай.По теми,за каквото се сети човек.Ти да не страдаш от някакво болезнено чувство за глобална човешка справедливост ?? Или е онова другото,за което всички се досещат.....,но,нееее,ти не си такъв,ти го правиш БЕЗПЛАТНОООО.....

чудиш се вече с какво да се заядеш :)))))))))) не съм писал от месеци :)))

ПРЕДИ 8 МЕСЕЦА КАМЕРУНЕЦА ХОДИ ДО КИТАЙ И СЕ МОЛЕШЕ ЗА СДЕЛКИ И ЗА БРИТАНСКИТЕ КОМПАНИИ И КИТАЙСКИ ИНВЕСТИЦИИИ В БРИТАНИЯ .... СЛЕД ТИЯ НОМЕРА НА БРИТАНКАТА , КИТАЙЦИТЕ СЕГА ЩЕ ИНВЕСТИРАТ САМО ЕДНООКИ ЗМИИ В БРИТАНИЯ :))))

Китай е средновековна империя с хиляда лица и един мозък. Който се обърка в лицата, губи живота си. Китай взе Хонг Конг срещу задължението да има демокрация и гарантира за това.Днес нарушава договора си с британците. Мисля, че е време британците да видят как да използват бойния си флот. Всъщност забавно ми е да видя как ще го направят днес.

Опиумната война свърши отдавна. Чети история.

платени краварски дебили пишат такива глупости......Кпой е бил задължен да спазва каквото и да е ..Китай ли? Ти улав ли си изобщо бре? Хон Конг си е бил винаги изконно китайска територия която бритчетата насила са отнели от Китай. Така както Крим е изконно руска територия!!! И да пробват с скапното си флотче да отидат британците...Тоя път няма се разминат само с посиране като Доналд Дък а ще отидат право на дъното на Южнокитайско море

Александър

Ми тя и България е изконно Византийска територия, ако погледнеш така на нещата... :) Волга-България ще си я взимаме ли обратно? :)

тъй, тъй както и ти си изконно мозъчно увреден русофилодебил!

Нещо не си чел за преговорите за връщане на Хонг Конг. Аз съм твърдо на страната на британците в случая, още повече като става дума за сайта на ВВС. Ти и да пишеш какъв съм, няма да станеш по- просветен, защото няма кой да те насочи какво да четеш, затова пиши в укикипедия връщане на Хонг Конг.

В света се води глобална война за надмощие, т.е. за ресурси, природни и човешки. Учете китайски език, и руски също. хе-хе

много си знаещ ама кой китайски??? те китайците правят бизнес помежду си на английски!

да бе, ти ходи там и видя. идиот. един милиард са ходили на курс по английски, още 300 милиона са в момента.

В ШВЕДСКИТЕ УЧИЛИЩА СЕ ИЗУЧАВА КИТАЙСКИ ЕЗИК,РЕФОРМАТОРЕ НЕЗНАЕЩ !

Естествено. Тук, във форума, половината не знаят даже бълтарски.

толкова сте жалки с тази изнасилена любов по китай :))))) я кажете къде в комунистическата литература това в китай се нарича социализъм???? пълно с чужди корпорации перфектна експлоатация включително и на деца за малко пари ха

царя на маймуните!!! Извади си езика от черната дупка! Не заработи ли достатъчно центчета>?

Тези протести са намигане към Китай да не работи в тясно сътрудничество с Русия.А иначе исканията за избиране на така наречен кмет на Хонконг пряко е уловка.Когато Хонконг беше под британско управление управителят се НАЗНАЧАВАШЕ от кралицата,а не се избираше от народа.Това угодно се премълчава...

само пълен идиот може да се радва когато му ограничават информацията ???

много знае, бързо остарява. Поговорка.

Информацията или ДЕЗИнфрмацията????

Първа икономика в света !!!

Дали от марксистки или от "капиталистически" вид, комунизмът си е диктатура със забрани с член І -Забрана на информацията!

По- добре комунизъм, отколкото див феодализъм!!!! Прибери си олигарсите в курника и си ги храни, да не отслабнат!!!!

БРАВО на китайците!!!! А у нас кога????? Кога ще има адекватен отговор, на тъпата англоамериканска пропаганда????