Бивш шеф на ЧЕЗ: Всичко в сделката е прозрачно

Големите играчи нямаха апетит да инвестират в България, енергийният сектор е в трудна ситуация.

Обратно в новината

Коментари - Бивш шеф на ЧЕЗ: Всичко в сделката е прозрачно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а финансирането определя и собственика и съдбата на покупката.

Тези все още не вдяват, че колкото повече говорят и се обясняват и защитават, толкова повече се излагат и повдигат все нови и нови неудобни за тях въпроси, и се компроментират - и те - онези, които са замислили тази далавера, тези, които са я изпълнили и одобрили! Защо понякога е толкова трудно за някои да вденат дори и съвсем прости, очевадни неща!

Щом САЩ и ЕС не са намесени имаме само 30тина коментара под статиите. Изпокрихте се, мишки! Под статиите за конвенцията имаше 2000 коментара, под статиите за Гинка вчера имаше 1000 коментара, ама като стана ясно, че САЩ и ЕС не са намесени в далаветата, а рашките и се изпокрихте! Ей затова нрмалните хора никога нямат да гласуват за продажници като вас от БПС, ето за това нормалните гласуват за ГЕРБ и ще гласуват за ГЕРБ докато се появи някоя ОЩЕ ПО - ПРОЕВРОПЕЙСКИ партия! Който не гласува за ГЕРБ оставя държавата на БСП! ФАКТ! И ако някой не го е разбра и се чуди кой гласува за ГЕРБ и защо, сега да му се избистри! Гласуваме за по-малкото ЗЛО!

Гинка е 20-годишна приятелка с Теменужка, Теменужка е министърка на ГЕРБ, Бойко приема оставката на Теменужка. Изводът: който гласува за ГЕРБ, гласува за Гинка.

Да се върнем 9-10 години назад и да си спомним как се разпространи информацията за фотоволтаичните паркове и кой и как получи разрешение и договори за изкупуване на продукта от тях? И тази Гинка пък си направила цели 4-ри.Хора с висши образования в областта на енергетиката и икономиката не успяха да се доредят, а Гинка успяла. И как Гинка, която български не говори стигна до чешкия милиардер? Защо никой не й зададе тези въпроси, а я питат тя ли е собственик на "Интерком"ООД.

А как избрахте фирмата на Гинка с паркинга ?? От къде Гинка ще вземе 640 млн. за да ви плати ?? За колко години се смята, че ще може да си върне кредита?? 40 + ??? Как работихте на 1,7 % печалба ??? Кой ви насочи към Инерком? Укривате ли данъци/печалба ?? Смятате ли, че продавайки на Инерком сте участници в схема за пране на пари ?? това за начало ....

Номера на китаеца е нищо сравнен с номера дето ни скроиха чехите.

Хахахахах..... ще умра от смях, как всички се правят на луди и как искат да ни изкарат всички българи идиоти... Абе мутка пайна, ако аз дойда у вас и изкупя електро разпределението на Чехия с една фирма с 30 хиляди евро капитал, на загуба за предходната година, с неплатени данъци и запорирани сметки и цялата тази сделка за 1-2 милиарда евро се финансира от... неизвестна "финансова институция" регистрирана на Сейшелите, ТАКА ЛИ ЩЕ ГОВОРИШ ПАК?!? Прозрачна била, сделката, моля ти се... луда работа...

Така е...прозрачно е. Всички виждат кой стои зад Гинка.

Гинка била такава ,Гинка била онакава ,жилетката и била грозна ,не можела да управлява ЧЕЗ ,колко от пишещите тук имат реален доказан бизнес оценен на сто милиона и кой собственик на голяма компания лично управлява оперативният бизнес ,има си за тази цел мениджъри ,прокуристи ,експерти и наличен персонал и както каза този чех големите инвеститори не искат да инвестират в България ,така ,че остава някой като Гинка да се заеме ,което е по добре защото досега печалбата на на ЧЕЗ отиваше в Чехия за пенсии на дъртите чехи .

Бивш шеф на ЧЕЗ: Всичко в сделката е прозрачно По-скоро е "призрачно" , а не прозрачно.

Она и самата Гинка не изглежда много прозрачна , тъмно оцветена е.

Неразбирам много от икономика но Борисов каза че банките са претъпкани с пари на граждани-милиарди стоят .Не може ли да се пуснат акции за изкупуване на достъпни места в във всички градове.

Ко каза , че не разбрах.

Питам аз! Защо държавата "Чехия имала "само 70 процента от компанията", а нашата, така наречена, държавица няма никакво участие във фирми с предмет на дейност от стратегическо значение? Утре Гинка като реши да продаде на иранци новозакупената си фирма и те решат да дръпнат шалтера на Президент, Правителство, НС и половин България, каква песен ще запеят продажниците, които ни управляват???

Те иранците са коректни хора , ами ако го продаде на Боко Харам , примерно ей така и за известни сходства.

Тези Боко пак са откраднали 110 момичета та те ще им ,,светят,, но дира не пише такива новини.

"Сделката тече от много време. Тя не падна като гръм от ясно небе. И изглежда странно, че на фона на доста по-сериозни компании, които проявяваха интерес, точно тази беше избрана", коментира Трайчо Трайков.

"Нямам представа...Това е нещо, което много ме кефи, защото сега всички се чудят коя е Гинка, коя е г-жа Върбакова, какво е "Инерком", коментира Баран. Разбрахте ли сега, Гинка - това е отмъщението на чехите.

Според Гинка не е необходимо да имаш средно образование за да имаш бизнес. Напълно съм съгласен с нея ,ако бизнесът ти е чистене на кенефи. В този ''бизнес'' повечето са такива. И чехите са преговаряли и одобрили подобен кандидат и всичко им е прозрачно ?!

Този вместо да се опитва да ни успива как всичко по продажбата на активите на ЧЕЗ на Гинка от Пазарджик си било прозрачно ( А КРИЯТ ДО ДУПКА ЦЕНАТА И НАЧИНА НА ФИНАНСИРАНЕ, ВКЛ. ПРЕЗ ОФШОРКИ, КОИТО КАКТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ СА ПРИМЕР И ОБРАЗЕЦ ЗА ПРОЗРАЧНОСТ, те и точно затова са и създадени и изплзвани:) ), да вземе да ни обясни КОЛКО ПАРИ КАТО ПОДКУПИ НА ЛИЦА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОЛИТИКАТА В България СА ПЛАТИЛИ КАТО ПОДКУПИ ЗА ДА СТЪПЯТ НА ВРЕМЕТО В България! Защото се говори за едни 50 МИЛИОНА! Поне по думите на ... НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИМ НАЧАЛНИК, НА ШЕФА НА ЧЕЗ преди няколко години!!!

Чувал си как се прави танто за кукуригу- царя разреши да се направи тази сделка, а те му обещаха пълно съдействие да си връща всички имоти- казват някой.

На т.н. "цар" и кабинета, и дневното разписание му ги направиха монтерейците, днешни библиотекари! Мой приятел, който е доста наясно там ми е разказвал куп истории, някои от тях дори и смешни...

Нормална сделка ли? Лигави разследващи, корумпирани до мозъка на костите си матистрати, слузести управляващи и опозиция,роболепни поданици....прогизнала в корупция територия!

повсеместен мързел и слабоумие

Премиерът на Чехия разговарял ли е с Премиера на България за продажбата на ЧЕЗ , ей това само ми кажи. Нали сте държавна фирма , това само по себе си ще обясни много неща

Срам те е от тебе самият , нали? И мен ме е срам от такива като тебе.

Сами сме си виновни ! До къде я докарахме!? Жена с 8-ми клас образование и тъмно оцветяване на епидермиса ще ни пуска тока ! Мамоооооооооооо !

Държавата Му - на мутрите, на рекета, на изнудването, на изземването на печеливш бизнес, на корупционните схеми, на гаврата с гражданите ли е нормална?... Ай сикт.р...!!! Дааа...!!!

браво тоя чичко с голата глава сега сигурно ще започне да ни убеждава че чехите никога не лъжат .

Нали чехите имат най малко интерес тази сделка с тяхна държавна фирма да бъде доказана за престъпна.

Тоз "шеф" не случайно е бивш...

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Чехът има нещо общо с ром. Казал съм го етнически толерантно , да поясня специално на модератора да не рипа да проявява нетолерантност към рома.

Ако този е бил шеф на каквото и да е, то би трябвало да знае, че бизнес не търпи прозрачност- никъде в този свят. Ако имаше прозрачност, то борсите първи трябваше да се закрият. Днес всеки минус на мойте коментари е потвърждение за това че съм прав в разсъжденията си. Ще гледам само докъде е докарана дебилщината на народа и безпардонното насилие на управляващите от Брюксел до София.

ти къде правиш бизнес на Каймановите острови ли. няма такива филми вече, всичко е на масата ако разбира се не си готов да лежиш в затвора или да бягаш цял живот.

Колко е прозрачно може да се разбере като се види как оправдаха г- жа Кристин- шефката на финансите обвинена в корупция- тя продължава да си шефства. Безсрамието е стигнало до там, че не им трябва вече Кайманските острови- вършат си всичко на място в държавите.

А тоя колко получи да лъже ,да маже.Кой знае каква заплата е получавал от нас мизерниците

всеки който има някаква финансова култура знае, че никоя банка няма да и даде на въпросната гинка и 5 лева, камо ли 300 милиона евро. остналато дори няма смисъл да се коментира, то е част от българския див капитализъм който в момента се углаваява от бойко-тиквата.

Не бързайте да поздравявате гинката и шайката около нея...!!! Нарушаването на законите със "сделката" е очевАдно - все едно бездомен ромлянин да "купи" нещо "законно", но с КРАДЕНИ ПАРИ...!!! :::))) А тази "гинка" и "консорциума" са с НЕЯСЕН ПРОИЗХОД НА СРЕДСТВАТА с които обезпечават сделката, а са и НИКОЙ, и им липсва необходимия опит в енергетиката, за да управляват такава енергийна компания...!!! Дааа...!!!

От приказките на тоя разбрах че вез хем е ''частна'' хем от всички партии в чехия имало в управителния съвет в Прага?????Рабрах още че чез ''има'' активи де факто ПОД 320 милиона защото няма как да продава на загуба,а и всяка година си вземаше дивиденти чешката страна около 30-40 милиона от чез копето няма как да стане с такива ''малки'' активи... Тоя как искате да говори против чез и Чехия след като е лапал от там..

В нормална държава тя щеше да е в затвора за измама в особено големи размери!

в нормална държава целият народ крадлив щеше да е в затвора,в коя държава се позволява да се краде тока и водата,да получаваш заплата и пенсия без да си работил,това е позволено само на богоизбраните българи,ако имаше нормална държава щяхте да работите преди да получите нещо,самозабравихте се,не знаете на кой свят сте от имане и охолен живот,поне си мълчете,че ставате жалки

Нищожествата прости сте събрани в ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"шайка"...!!! А нарушаване на законите със "сделката" е очевАдно - все едно бездомен ромлянин да "купи" нещо "законно", но с КРАДЕНИ ПАРИ...!!! :::))) А тази "гинка" и "консорциума" са с НЕЯСЕН ПРОИЗХОД НА СРЕДСТВАТА с които обезпечават сделката, а са и НИКОЙ, и им липсва необходимия опит в енергетиката, за да управляват такава енергийна компания...!!! Дааа...!!!

Още от продажбата на ЕРП-тата нищо не е прозрачно, камо ли сега. Този да не ни прави и на глупаци!

За всичко са го попитали този шеф. Даже за това да не би, да са били на загуба!? Разбира се липсва въпроса...Колко пари инвестирахте за тези години в електро-разпределителната мрежа, освен в отстраняване само на авариите и писане сметките на хората !? Същата е ситуацията със Софииска вода! Когато си заминат и тези мошенници, ще се окаже че държавата трябва да хвърли стотици милиони в прогнилата водопроводна мрежа с загуби на водата достигащи вече до 60% !

Моди , чех не е етнос бе. Ква етническа нетолерантност те обсеби.

Трудно се прави бизнес в територия, населена с пролетарии. Там винаги държавата ще ти се меси, за да поддържа социална цена. Тъмнозелени пък ще ломят и крадат оборудване, а комисии после ще те глобяват защо няма ток. Собствените ти служители пък ще си правят собствени схеми как за пари да манипулират електромери, за да намаляват сметки в твой ущърб.

На това се противодейства само със строго прилагане на законите, и с АДЕКВАТНИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НАКАЗАНИЯ...!!! Ама нали тука си "избирате" мутра да Ви унищожава...!!! Дааа...!!!

маи ,,мутрите,, в политиката не ти пречат а ,,работещите,, да изранват тях и тъмнозелените са ти ,,виновни,,...!!! ,,позицията,, ти е като ,,социален,, пол...!!! ,,малко истина и останалото...лъжа,,...!!!

Някаква си лелка от малко провинциално градче един хубав ден, така съвсем между другото, си купува електрораъпределението на Западна България с 3 мил. клиенти. Политпасмината бръщолеви несвързано туй онуй по случаят. Нови ел.производителни мощности от десетилетия не се строят. Така някой ден може и без ток да останем! А народът си спи дълбок, зимен сън... Народеееееееееееееееееееееееее!

Разбира се че всичко е от ясно по ясно! Реални собственици ставаст Боко Тиквата и Цеца Секса, чрез нейната банка, тъй като тази банка осигурявала парите.Т.е. напрактикаЧЕЗстава собственост на СИК!

Абе неграмотнико,ти и тук ли се прехвърли да си ръсиш простотиите и глупостите.

От оня ден чета всичко по темата. Никой, никъде не вижда проблем по какъвто и да е параграф. Единствено от БСП реват за изпуснатите 10%. По социалистически, естествено.

да реве? Сега се снишава..

колкото и да ти плащат не може така да се излагаш. време е да поискаш повишение на заплата, a ако имаш останала някаква съвест ще напуснеш.

Ти ша ревеш ПОСЛЕ.. Всеки месец кат си видиш сметката от ЧЕЗ... А ма ша си спомняш ли - боже ква глупост написах..

всичко е прозрачно по сделката дори и гащите на гинка са прозрачни.наи обаче ме кефи жилетката на гинка,сигурно сама си е плела и от там е спестила парите за чез

този разтяга локуми на който само най глупавите гербери се радват. ако някой си мисли, че зад тази сделка не стой бойко е или много глупав или много наивен. как може някой да глсува за него е просто мистерия.

ЧЕЗ да каже,без да лъже,защо ги изгониха дори от Албания.

чехите са евреи,хитри и коварни.те ще си вземат парите за чез,а вб кои ще изгори-боли ги фара.оште по времето на сoца изнасяхме ягоди за чехия,още на рузине ги преопаковаха и препродаваха на запад на троино по висока цена

Да, бе да! Чехия държи 70% от компанията, и не била държавна. Който държи 50%+1 , той поръчва музиката. Не виждам защо България да не може да изкупи акциите на ЧЕЗ, или поне част от тях, и така по-лесно да регулира нещата. Причината може да е само една. Големите пари трябва да отидат в определени частни (мутренски) ръце!

За какво да инвестират в България? Хем бедни, хем "разбирачи" по всичко, пък в държавата им всичко объркано с главата надолу! След фалшивото обвинение през 2013 че надписвали отчетите на електромерите, те трябва да са ненормални да стоят тук!