”Инерком”: Имаме осигурено финансиране за сделката с ЧЕЗ

Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни, съобщи в Прага Гинка Върбакова.

Обратно в новината

Коментари - ”Инерком”: Имаме осигурено финансиране за сделката с ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hикога не даваите на държавата участие Tе един път взеха комисионните сега пак ли Hие нямаме държава герг ще я направат бивша отоманска империя дадете ли на държавата ще започнат едни калинки едни малинки едни яки скъпо платени постове на заплати а после ние ще плащаме

,,Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено''- от Марс и Венера.......

Който купува ЧЕЗ си е направил сметката колко ще печели, така, че стига сте му смятали печалбата на купувача !Всеки да работи това за което е учил и разбира ! Разни глупаци, изказват мнения, всеки си клюкарства както си иска и това е най-голямото падение !

Гинка точно за това е учила, и това работи:) Кой в днешно време на 40г. няма дори средно образование? Образованието е било толкова излишно за бизнеса на Гинка, че дори не се е постарала диплома да си купи. Тази практика сигурно ти е известна?

ти вЕрно си много пропаднал :))

Кви банки кви 5 лева? Гинка ще вземе заем от комшиите - тея от Пазарджик ако нямат 100 000 в джоба кафе не сядат да пият, знам ги аз !

Аз пък мисля, че са БСП. Долу БСП...

Интересно ми е единствено ако няколко столични квартала се забавят с плащането на сметките за един месец или започнат да ги обжалват и доказват, какво ще стане с Гинкиния капитал от 10 хиляди? Банката ли ще придобие активите и при какви условия? Не е ли време при подобен риск, правителството да се срещне официално с банката и да разбере какъв би бил техния подход ако се окажат собственици на подобно съществено за националната ни сигурност предприятие. Ама те в правителството още не знаят официално кой финансира сделката??? Какво правителство, каква национална сигурност?! Ако напиша моето мнение, цензорите на дир-а веднага ще ме отрежат, че не е по темата или съдържа спам. Двоен, троен и петорен стандарт имат медиите в България в зависимост от това кой и за кого пише.

"премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и компанията, която ще придобием" ...... Че как иначе? :)

Трябва да е пределно ясно на всеки - след като Гинка от Пазарджик купува активите и бизнеса на ЧЕЗ на цена, с над 50% по-висока от експертните оценки и ДАНС, то това означава само, че ако се финализира сделката и държавата и Борисов и разрешат, тоест предоставят и лиценза да снабдява и таксува за ток 3 милиона българи, ТЯ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ПОКРИВА ВНОСКИТЕ ПО ЗАЕМА (защото цената се определя на база активи и минали и бъдещи печалби, които точно в този бизнес са много прецизни и точни), и резултатът ще е: - или тази разлика ще се покрива от завишени сметки на ток (плюс (не)справянето с управлението на тези активи); - или няКОЙ друг ще трябва да поеме разликата, и тогава въпросът е КОЙ и ЗАЩО ЩЕ МУ Е ДА ГО ПРАВИ, ако не е държавата, тоест ние, данъкоплатеца, И това е пределно ясно още отсега за всеки с поне грам мозък в главата!

Факт, това е другия очевиден проблем, който консултантите май не са им го казали. Ако ДКЕВР не увеличи цената на тока за да покриват паричните потоци лихвите и главниците по заема, как ще си изплаща Гинка финансирането. Банката, която все още е тайна за правителството има ли уверение, че заема ще се изплаща без увеличение на цената и за колко време планират Гинка да изплати заем от 320 милиона без да вади парите от ЧЕЗ с тия 10000 лв капитал? Важния въпрос е от банката да представят прогнозните парични потоци въз основа, на които отпускат заема и да кажат как са минали стрес тестовете и имат ли уверение от представител на държавата относно цената на тока. Нещо абсолютно нормално, което в този бизнес не е търговска тайна тъй като е публично и трябва да бъде предоставено на ДКЕВР и съгласувано с тях. Сделката си мина, правителството още не е нясно кой ще я финансира и в крайна сметка кой е собственик на активите, след катоГинка може да осигури само до 10% самоучастие.

Коя ли банка ще се навие да финансира тази смрадлива сделка?

Според мен е ДПС.

Нещо не ми е ясно - продавача го вкараха в обяснителен режим, има ли купувача финансиране. Какво го интересува дали има - предполага се, че договорите са гледани и писани поне от 200 юриста по международно право с клаузи за невалидност...

Като сте толкова чисти и банката е сигурна защо не я обявявате и кой ви е спонсора, или вече при свършен факт не може да се рита.

Корнишона преди време обяви ли кой и е "спонсора" ? За един приятел питам .

Не намесвай Държавицата в твоите Далавери.

застава с лицето си и отговаря за действията си,а другата Курнинка от Софрониево се смотава когато се говори за Техноимпекс!

дори я гръмнаха.. Ама си "напазарувао" доброзорно банка от едно сервитьорче..

За мен няма съмнение,че тази сделка е мафиотска история и правителството стои зад нея.Но също така не мога да проумея с какви очи БСП и Нинова критикуват.Нинова,която подари Пловдивския панаир на мафиота Гергов?Това е вече цинизъм.България има нужда от нова политическа партия,в която да участват умни,честни и достойни личности,които да върнат държавата на хората.В момента държавата е в ръцете на МАФИЯТА.

Поредната нова политическа партия създадена от ДС. Благодаря! Нинова и нейната партия поне са ясни, а извън клишетата на недеполитизирания комунист за това кой е ограбил банките и защо са спрели еврофондовете, действията им са изключително навременни и адекватни. Ако искаме лесно да се отървем отмутритеи да не харчим повече пари за грешките на Цветанов и Борисов, това е най-бързоя и лесен начин. Няма никога да се появи партия, която да отговаря на интересите ма всички, но в момента много по-важно е да си върнем държавата от мафията.

леля Гинка ще "защитава" ДЪРЖАВАТА в преговорите с ЧЕЗ.. Някой да я накара да се закълне в КОНСТИТУЦИЯТА? Че ще спазва И НЕЯ, И ЗАКОНИТЕ и ще работи в името на СИНДЖИРИТЕ, пЪрдон - ДАЛЕКОПРОВОДИТЕ С РОБИ, които ще си пазарува в Прага!

Да не се окаже, че Бойчу е ортак с гадовете?

И да се окаже, няма да се докаже.

Костовската крадидемокрация съвсем голямо извращение стана вече. Да пукне дано цялата кредлива десница.

Разбира се, че е осигурено. И от Биволъ разбираме откъде са парите даже. Оказа се, че имало и от Дубай. Става интересно.

Досеща ли се някой, чии пари са в Дубай ??

Да взима някой честен и почтен човек да направи една партия и да се забрани на всички участващи до сега във властта да припарват до нея.Вижте Италия.Хората си искат държавата.

Италианския народ е пример за подражание ... ако нещо не им харесва си отстояват интересите, не се примиряват със статуквото

Ние докато разберем какво искаме ,живот си минал.Вече близо 30г.ни правят на малоумници и ние търпим ли търпим.Кой ли не ни се изреди?По-голям мазохист от българина едва ли има в света.

Фокс Мълдър и Дейна Скъли са проявили интерес да разследват този случай , да разплетат чорапа ;д;д , да узнаят цялата истина

пак извънземните клатят будалиста.

внимавайте в картинката - ще се наказваме със сметки за ток. Много питате отде са парите - ще разберете бе - от вас, питащите, щото много питате и пречите на далаверата. Ще се наказваме с фактури. Со кротце, со благо и со сметки за ток. Аха.

кака генка купува и се пъчи напред , а реалният собсвеник ще даде парите за чез и се крие , че не е за пред хора

Сега големият въпрос е КОЙ се съгласява. ако Гинка казва истината, да финансира сделка със стратегически активи, надценени с над 50% да се управляват от Гинка от Пазарджик? И защо?

Като от отговора на първия въпрос до голяма степен ще стане ясен и отговорът на втория! (имам предвид крайният кредитор, разбира се, защото обявената евентуално финансова институция ще е само посредник, няма легитимна банка, която ще е автентичен кредитор на подобна сделка и схема на финансиране, ако няКОЙ не е внесъл или гарантирал в нея под някаква форма РАЗЛИКАТА, че и отгоре! Просто НЯМА, защото това подлежи и на контрол и регулация от съответната Централна банка, да не говорим за огромния политически риск в случая, който също банките са длъжни и калкулират!)

офф...... писна ми от тази сага. да дърпат шалтера на държавата и да приключваме. аман. всичко е ясно вече.

Учените от БАН е време да се проявят и да измислят алтернативен източник на ток ...

Цената на сделката е със 100 милиона евро над нормалната.Значи всички ние трябва да ги платим. Отделно 33 те процента , които тиквата подари за жълти стотинки на своите авери вероятно ще бъдат предложени за изкупуване и от там се оформя една хубава печалба от 120-130 милиона които пак ние ще платим.Въобще далавера,че дрънка.Затова да оставим Гинка да го купи,след това да я фалираме и да я вземем за жълти стотинки.

що ревете бе ... нали за това подскачахте с надето и костов .. ей ви я демокрацията ... можещата гинка ще ви доставя по качествен ток .. плащайте и се радвайте на свободата

Да напомня едно железно и все валидно правило: Когато една сделка, една голяма сделка, сделка за големи активи от потядъка на стотици милиони евро, половин милиард, е надценена, тоест когато имаме отклонение от цената от повече от 5%, хайде да кажем 10%, да не говорим за НАД 50% по експертни оценки. ТО ТОВА ВИНАГИ СИГНАЛИЗИРА ЧЕ ИМА И ДРУГИ ФАКТОРИ, калкулирани в цената - те може да са корупция, пране на пари, фактори, свързани с политическо влияние (спомнете си защо Борисов избяга от властта предния път)... С ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, ОБВЪРЗАНА СДЕЛКА (със замесени други сделки и договорки, като например заведения иск от ЧЕЗ срещу България) или други страни и субекти, чието афиширане е крайно нежелано по разни причини)! Или, както е почти винаги - КОМБИНАЦИЯ от горното, какъвто точно е случаят с Гинка от Пазарджик!

При създалата се ситуация в България няма почтена и коректна финансова институция в света, която да финансира сделката, освен, ако някой не принуди държавната БНБ да я гарантира, което ще най-жестокият и неморален удар срещу българския народ !! Тази съмнителна фирама купува ЧЕЗ с 50% над пазарната цена, нали се досещате КОЙ ще изплаща тази разлика, както и инвестицията като цяло и отделно бъдещите печалби и богатство на тази Гинка и нейните кукловоди !! Естествено сега няма НИКАКВИ обективни предпоставки цената на ел.енергията да се вдига, но алчността и безскрупулността вещаят друго и то вече е заявено пред ДКЕВР !! Всъщност има и нещо друго : трябва да се изиска инфо за банките кредиторки и чистотата и легитимността на капитала-гарант ако има такъв !! Някакъв умник беще споменал, че залог ще бъде потребителската маса на чез,и се питам драги поребители : Ние да не сме "крепостни селяни" , че разполагат с нас така фриволно или пък монополно сме принудени да бъдем такива !!

И последно : При висококачественият и отговорен капиталистически бизнес Моралът върви пред Парите и така както се убеждавам последните дни потребителите на чез просто не те желаят , защото не ти вярват, не приемат моралният ти облик !!

Леля Гина от Пазарджик с фалшив адрес на регистираната Инерком,да не се прави на жена с честни намерения.Да се готви да яде дървото,защото ЧЕЗ в последната година са нямали печалба,която да покрие кредите.Ами защото фирмите си избират друг доставчик на ток,а на ЕРП остават мрежите.

Прокуратурата не трябва ли да знае от къде са парите ... то тая сделка що не я кръстят зона 51 - класифицирана информация - извънземните ли купуват ЧЕЗ ?? С плазма ли ще ни доставят ток?

Гинка Ошфорката - як меринджей по тоците ще ни представлява пред ЧЕЗ. Тези скапаняци за малоумни ни взеха. Нямахме такива изроди в новата ни история - сега вече имаме - Браво !!!

Да знаеш пък какви специалисти по тока има в ромските махали... Електромер нямат, ток имат!

поредната Калинка ама при много по-големи мераци за крадене. Колкото повече им лъсват далаверите и кражбите, те толкова повече крадат. Апетита идва с яденето. Алчността винаги е безмерна и расте. Ако могат герб ще окрадат цялата вселена. Просто нещо трябва да се счупи и да паднат - колкото по-рано толкова по-голям шанс за народа и държавата да се възстановат от невероятната демографска катастрофа настъпила след 2009та.

Значи явно, парите от един окраден самолет както пишат в днешната статия и стигат на Гинка да си купи транспортната мрежа.

не искайте одържавяване просто ей така. Нямам против, даже съм за, но не искам да платим ЧЕЗ както КТБ платихме, за този дето духа, а някакви калинки назначени от управляващите крадци да налазят компанията купена от нас, да лапат големи заплати, да източват, да образуват дълг и после да ни обвинят - държавата е лош стопанин, предупредихме ви. Ама нашата мутренската държава само е лош стопанин. Скандинавските държави не са лоши стопани, Франция не е лош стопанин, Германия не е лош стопанин - само ние. Как те правят демокрация и пазарна икономика с 40 процента държавен сектор, че са и сред водещите икономики. А ние не можем никак. Имаме 90 процента частна собственост, а нямаме пазарна икономика, имаме мутренска направо. Те управляващите даже сега в частни фирми слагат свои хора на високи постове - уникално. Ум да ти зайде какво се случва у нас.

Ами не е много сложно. Във Франция един шеф на ЧЕЗ би вземал 250 000 евро заплата + още около 250 000 евро на година, ако е на добра печалба. Тук положението е следното: 1. Ще стане шеф на ЧЕЗ САМО ако рита мачле с ББ или носи дисагите на Доган или червилото на Нинова 2. Ще стане шеф само ако назначи за консултанти ей тия 150 човека, ей тия 500 чистачки, тия 800 мои хора, тия 300 любовници, тия 700 съпруги и тия 1500 шуреная. Разбира се не може да уволни никой. 3. Само от заплата ще си докарва 20 000 годишно. Ако иска 200 000 - трябва или да краде или да изкара голяма печалба. 4. Голяма печалба с тоя раздут щат няма как да стане, за загубите никой не ми търси сметка . . . . ма що и аз да не крам?

сделката миришела ... боже ... направо си капят фекалии ... даже от най малките детайли ... кво и пука на чез дали новият собственик ще го бъде ден,година или век ...чез си е взела парите .. как при уредено финансиране и почти приключена сделка , гичето скача с такава готовност и допуска бг в играта

Ток и пари не миришат дорде не опърлят на Будалиста мустакя.

А бе ние преди да влезем в Еуропа бяхме по добре ... сега положението е много изтървано ...

Естествено, че парите са сигурни. Какво са за Бочката 300 млн., при положение, че е събрал 9 млрд. лева в оШФорките си

БСП изтърваха далаверата ! Не могат да си намерят място от завист и злоба ! Каквото и да правят и да плюят, всичко е преключено с договора между частна сделка !

Заради такива радостни умници като теб България е на туй дередже ??? Кое му е радостното, бе диване ниедно, че една мутра прекарала друга мутра и гепцва 50% от клиентите, които десетилетия ще й пълнят гушата ???

ти ли си плащаш сметките или ти ги плащат мама, тате или някой чичко-паричко. Дано ти да си ги плащаш, че да видиш какво те чака.

Пхеньян заявил, что может отказаться от своей ядерной программы в случае, если будет обеспечена безопасность страны от внешних угроз, передает !!!

борисов чрез офщорка срещу залог самата компания, ше финансира а генчето нищо нема да плаща докато то властва.

ДАНС би трябвало да има цялата информация за тази сделка защото става въпрос за нац сигурност .... кво като е частна сделка ...

тя и данс май е частна - на управляващия.

Само някой като Едгар Хувър ще оправи ДАНСуитми

Б/риджит/ Б/ардо/ ще стане собственик на ЧЕЗ, ще спонсорира ФК "Левски", та белким живнем малко ???

Хаха, а бе идиоти, това означава, че досега сте нямали осигурено финансиране!!! Как тогава купихте ЧЕЗ ?!?

Подавам оставка като български гражданин ...по добре да стана македонець

Най-добре е да станем роми и ромки, няма да плащаме на ЧЕЗ.

щом ДПС са за сделката значи ли , че и Пеевски е в играта или просто ДПС защитават приватизацията на ЕРПтата правена по тяхно време, когато бяха ортак на царя през 2004та. Доган въобще не се притеснява от мнението на народа - явно подкрепата на Турция му стига.

Да си чул за КЕЛЕПИР? Може да е келяв, но все пак е пир и те явно са поканени.