Собственик на Енерго про: Има нещо гнило за ЧЕЗ

Собственикът на енергийна компания Energo-Pro - милиардерът Яромир Тесарж, оспорва прозрачността на процедурата за продажба на българските активи на ЧЕЗ

Обратно в новината

Коментари - Собственик на Енерго про: Има нещо гнило за ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Да купим Енерго -то пък после ми духат на фазовият кабел." Теменужка към Гинка

Празни приказки. Не вярвам някой да разреши Енерго про да придобие две трети от българското електроснабдяване.

а нещо много голямо дето е гнило в тази сделка! На края ще цъфне истината че Теменужка (Петкова-министърката) е лапнала дела на ЧЕЗ и Гицка е само фиктивен купувач! Ама, спокойно! не се тревожете! Нали си имаме прокуратура и разни спец служби, те ще си свършат работата и премиер, министерски съвет и парламент ще "защитят" държавните интереси!

Ясно защо е била патакламата с прословутата конвенция.Докато е траяла , отзад са се случвали други , много по-важни неща

е открил иновация - пазарната икономика в България...

Гнилото е в цялата държава! Едни полуграмотни нещастници, взели се на сериозно, ни правят на глупаци години наред... Чакаме развръзката...и разплатата

Да живее кака Гинка.............ши намали тока........

На мен лично нещо много спокойни ми се виждат и тиквата и теменужката.Нещо като заучено и предварително подготвено мероприятие.Че и ведага : оставка - дадена,оставка - приета ....Има ли все още будали,които да си мислят че нещо става през главата МУ ?!?Лакомията и самочувствието ще ги затрият тези гробари ! Само дано преди тях да не успеят да затрият народеца !

Продавач е държавната чешка фирма ЧЕЗ. А не Българското правителство. В случая не знам кой е по корумпирания.

Българската страна...ЧЕЗ беше обявила, че се оттегля ВЪОБЩЕ от България..

И после защо имало навремето национализация? Ами ще има! Алчност и капитализъм вървят ръка за ръка и в един момент частниците/корпорациите се осират, на хората им писва и ги НУЛИРАТ. Циклична закономерност.

при социализЪма бяха "построени" две Българии...Как.

На нашите политици трябва да се забрани използването на думата "ШЕНГЕН"!!!!

Цялата тази поредна гадост, само доказва, че "силните на деня", съвсем са се самозабравили и наглостта и алчността им, размътва и без това болните им мозъци... или просто, така по им изнася и изобщо не им пука, кой знае... Дори не мога да допусна, че г-жата Теменужка е толкова малоумна, че да си мисли, че нещо такова може да се скатае и че няма да лъсне на светло и да се размирише грандиозно. Не знам вече дали тези хора наистина са толкова тъпи или просто са ненормални и неадекватни, честно!

отговорът е 80% ДЕБИЛИ, това са ГЕРБ и последователите им - ДЖЕНДЪРСКА бандитска шайка от национални престъпници

Напълно сме готови за Шенген и еврозоната! Корупция няма! хахаххаххахах

Боже, боже... какво ли ни чака тук в най-стабилната държава...

Май накрая ще излезне, че #КОЙ е собственикама да видим....

От БСП предложиха Борисов и Радев ---- от както кyрнелия стана шеф на БСП, само много тъ.пи идеи им идват ... ужасТ !!!

Аз съм против да се даде и на този милиардер, защото е собственик на Energo-Pro и ще наложи високи цени и монопол на пазара.

Който го притежава, той решава на кой да го даде.

Така ли ви изнася? Ама после като вдигнете цената на тока да не ви се види тясно пространството.

Тия вече съвсем удариха през просото! Дружество от националната сигурност продадено на някаква си лелка с нищожен капитал!! Взеха народа за изключителен балък и мизерник! Ами нормално то в тази държава няма вече читаво да протестира и да им търси сметка за това шуробаджаначество и пладнешки обир!! Жална ни майка!!

Абе как може и аз да си купя някое ЧЕЗ-че? Преди това ще купя за 1000-2000лв един павилион за банички за да имам бизнес на хартия поне.

Мдаа. Другарката КУРнелия доста пари е наляла в тролските агенции днес.

Какви тролски агнеции бе? Ти луд ли си. Така ли фирма със смешен капитал купува нещо за милиони? То и така никой не видя на КТБ активите. Само ни обясняваха какви пасиви имала.

А на кого трябва да го дадат? На въпросният чешки олигарх ли?

Евродупедатите сега ще видят за какво става въпрос от първо лице! Добре че е европредседателството, че да ги стреснем малко.

Така по време на царуването на царчето БТК го бяха продали за някаква смешна сума, като дори държавата не бе прибрала печалбата на компанията. И хоп после веднага бе препродадена за милиарди. НА това в цял свят му казват ИЗМАМА в ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ. КАКТО И ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ! ТАка във всяка нормална държава, този щеше да бъде арестуван и вкаран в затвора. А то какво стана, нищо! Строеното с парите на родителите ни бе нагло окрадено. Така докато политиците виждат колко са безнаказани ще стават все повече и повече безочливи!

мда, има нещо гнило, но не в Дания.. Вони на темеНУЖНИК

Тук ми намирисва пак на Шиши, Уни, БТК, КТБ..., ония що се правят на ущипани, като всичко е предваритолно "платено"! ДАНС нещо по въпроса, Цацарацура еййййй къде си бе баце, кажи нещо!

Патента на управляващата мафия. Фирма с активи няколко десетки хиляди лева, купува бизнес за милиони. Или пък фирма с уставен капитал 100-200лв се занимава с европроекти за милиони!

Трябва първо мошеническото царче Симеон да бъде разследван до дупка, за това че разпродаде енергоразпределението на България!

Така и Командира "законно" разпродаде активите на държавата,колкото и факти и доказателства да имаше за престъпната приватизация няма нито един политик в затвора!Както върви и тук някой политик се гласи с родата си да управлява една мега компания.Че животът свършвал бързо,та да напазаруват за последно!

Теменужка Петкова е сгазила лука. Оказало се , че е кума на Върбакова. Корупция и конфликт на интереси по високите етажи. Отчайващо.

ШУРОБАДЖАНАЦИ ЕООД ГЕРБ

Повече от 10 години от както сме член на ЕС, ама манталитетът ни си остана байганьовски, е няма никога да се оправим. И в соца си бехме байганьовци и в демограцията си останахме байганьовци и пак бай ганьо ни управлява!

В случая чехите правят "продажбата". Какво общо има българският народ ?

Доколкото мога да събера две и две излиза, че купувачът ще тегли кредит. След това този кредит ще обслужва с не свои пари. а с тези на придобитото дружество - следователно заемът ще се калкулира в цената на еленергията. И ако в един момент купувачът не може да обслужва кредита си, залогът става собственост на банката... Логично следва въпросът: Коя е банката? Правилно ли сборувах?

мда ... виж сагата с БТК - телекомуникационна компания на загуба :))) . аз им загубих бройката на собствениците , всеки тегли кредит и всеки я препродаваше с новия кредит натоварена :))) . Бате Бойко построи пътищата и се хвана вече с енергетиката . Нема лабаво викаше ментора му :))) ...

Абсолютно правилно. Само че банката няма да се разбере. "Банкова тайна майна". Но сигурно е западна.

МНОГО ТОЧНО СБОРУВАШ МОЕТО МОМЧЕ!!!

Има един гръцки документален филм"Катастройка"Там е казано Никоя частна компания не инвестира в електричеството.Това е основно държавна структура,нуждаеща се от високи инвестициина капитали,които се връщат бавно.Няма я лесната печалба.Потребителските сметки нарочно биват увеличавани.Данъкоплатците не само трябва да плащат по високи сметки ,без да го знаят те субсидират частните производители на енергия.Поради постоянните увеличения на сметките,частните ф-ми осъзнават,че могат да печелят от доставка на енергия.Доставчик,,всъщност означава посредник,те продават просто въздух.С дружествен капитал 60000 евро ,всеки може да получи лиценз за доставка на електроенергия.На първо време частните компании ,трябва да гарантират ,че имат енергия ,която да продават.Но ЕС ги освобождава от това задължение През 12 години за дерегулация на енергийния пазар ,нито намалява бюрокрацията ,нито се подобряват условията.Сметките се увеличават над 100%Така ,че гърците отдавна са проумели какво представляват ЕРП.

Слагат те министър, купуваш си енергийно дружество и подаваш оставка. А заплатката ти е осигурена доживот!

"В съвета на директорите на "Инерком груп" са Гинка Върбакова, Малина Върбакова и Петрана Пайтакова. По-рано за кратко в ръководството на дружеството са били двама чешки граждани - Павлина Филипи и Магдалена Мрачкова. Те са били представители на партньора, придобил 50% дял в компанията през юни - фонд, контролиран от словашкия металургичен магнат Зденек Земек, чийто основен бизнес е в Чехия." ---------------------------------------------------------------------------------- Ето какво излезе за това кой стои зад въпросната г-жа Върбакова ! Оказва се че ЧЕЗ като частна компания са решили да си продадат бизнеса на свой сънародник , но понеже няма далавера за Ковачки , Пеевски и Цеко , то платената интригантка Нинова веднага нададе вой !!!

милиардер,и предпочели леля Гинка.

Гледай да не ти загори манджата докато се напъваш.

Баси,то ЧЕЗ струвало колкото колата ми!

...бая си я бива колата ви...

лабиринт. Ще го въртят и сучат, докато не го дадат на крайния кандидат (който също е уреден). Срам - уж преди няколко дни искахме да влизаме в Шенген!

Георгиус Георгиу как е проспал тоя път далаверата?

ежедневно и ежечастно с Истанбулската конвенция.....някои си напазаруват държавата.

Нека Бойко да каже кой взима дяловете, защото много добре знае......Доган, негова милост и Пеевски. Изненадаааа!!!

О, неразумни и юроде! Поради что се срамите да си признаете, че сте безнадеждни чугунени глави, в които още кънти залпа на Аврора?!

Като гледам фирмите на въпросната г-жа Гинка Върбакова , то май бизнеса й ще се окаже по-светъл от този на Христо Ковачки - феодала държащ цяла Югозападна България ! Всички знаем за неговите роби - миньорите работещи за 600 лева под земята , чакащи с часове на опашки за кренвирши , и едва свързващи двата края , че да има пари за лобистки акции като тази сега на Курни , и такива като на придворната сестра Галева-Ковачка (сега Омбудсман) !

Я питай Лилито Павлова,тя не познава такива дето вземат по-малко от 3000лв. заплата

журналистите и държавните органи да и обърнат биографията лична и фирмена с хастара нагоре. Нищо такова не се случва...всички паднали от Марс...

Радев, вдигай войската!!! Всички бивши и настоящи политици начело с Костов и Борисов, обществени съветници както и висши съдии под домашен арест без право да напускат държавата и запориране на имоти и банкови сметки! Назначавай военно правителство за изработване на нова конститучия, като се забранят политическите партии!

Мда, а има ли войска, щото и това което е останало са бая корумпирани.Спасението е някой отвън да ни спаси/по стар обичай/ ако чакаме ние сами да се спасим...минимум 5 века:)))

Най-малкото полицията минава към войската при това положение, после каквото е останало от армията, та ще се съберат достатъчно със сигурност.

Да се почне веднъж има и запасняци...Ама надали....

Когато жените се превърнат в свирепи материалистки и не спират да искат, нещата се сговнясват.Когато жените забравят каква е истинската им цел в света и искат да бъдат видяни от всички колко много имат и колко много управляват, нещата се изкривяват. Е такива жени, на истинските мъже им опротивяват бързо. При женските мъже не се случва, понеже самите те имат този стремеж да бъдат забелязани, все едно по какъв начин, чрез пари, власт, коли, козметика, бижута, татута, ексцентричност и всичко което може да привлече вниманието към особата им

Баси, можеше да се понапъна малко и да надцакам вуйната от Пазарджик! Само ако знаех, че на цената на панелна гарсониерка в Люлин мога да придобия половивната енергетика на държавата ... трябваше да напъна да събера парите!

Ами да го беше направил!Тука във форума да беше поискал помощ, сума ти народ би откликнал, само и само да махнем тези чужди и нашенски кърлежи!За България!

Абе Люлин е хубав квартал, с много добър достъп до наркотични вещества и предлагащ многобройни вдигащи адреналина изживявания ежедновно, но все пак 320 милиона евро ми се струват множко за панелна гарсониера. В случай че намериш купувачи за тези пари аз бих предложил десетина бройки поне ;)

ЧЕ СА НАГЛИ ОТ БСП , ОКРАДОХА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД , ФАЛИРАХА БАНКИ РАЗГРАБИХА ФАБРИКИ И ЗАВОДИ , И ЩОМ ОТНЯКЪДЕ ИМ ПОДХВЪРЛЯТ, ЗАПОЧВАТ ДА ДЖАВКАТ , КАТО БЕЗДОМНИ МАСТИИ , СПОКОЙНО БЕ ДРУГАРИТЕ,ТОВА Е КЬОРФИШЕК ЗА КОКОШКАТА КУР НЕЛИЯ , ТРЯБВА ДА ПОКУДКУДЯКА МАЛКО И ТЯ !

Вие ако си мислите, че тиквата не е знаел за сделката преди да стане, лекинко се заблуждавате.И близката до фирмата е в екипа му???Е това нема начин да е по-друг начин.Те са си тим, дупе и гащи дето се вика, и всичко се знае, Кой пръднал и Кой се насрал! Номерът е, ако всичко мине в суматохата. Тъй че тиквеший да подава оставка, докато е жив и може да го направи, най-здравословно ще е за него.

Очаквай гости от НАП, Митници, МВР и Светия синод в идните дни:)