Прокуратурата иска отнемането на лиценза на ЧЕЗ

Прокуратурата предлага на ДКЕВР да започне процедура по отнемане на лиценза на енергодружеството ЧЕЗ заради редица нарушения. Едно от тях е, че от компанията е отчитала потреблението на абонатите си на три месеца, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата иска отнемането на лиценза на ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цар-вула симодойакта ни натресе на пачи компоненти! червените седалища го затвърдиха... дянков съвсем е осрал дереджето... а манипулируемите от разстояние смарт електромери са производство на приближена до бсп фирма.. да ви е честито и ББ да си иде... електромерите остават!!! радвай се народе! обръщай кофи и плащай ток и парно! мафията е тук! и още по-тук ще е.... :)))

В Германия има много търговци за да избереш, всек сам преценява колко да внася всеки месец, отчита се веднъж годишно с изравнителна сметка. Само, че те сами знаят колко ще потребят, накрая, ако си надвнесъл например 100 евро, след това ти ги приспадат за следващата година, а дали тук ще можем като тях, а така разходите са по-малко, но ние все ще се опитаме да лъжем като тез, които обявяват дялово потребление нула......Да се сърдим на себе си.....

ЧЕЗ си връщат , нали? А ЕVN ОСТАВА. Хората в провинцията пак да духат супата?!

ЧЕЗ: Чешки Енергийни Завоеватели

Само едно нещо не ми е ясно. Хората казват,че нямат пари да си платят тока, а като дойде месец МАЙ с многото почивни дни ГРАНИЦИТЕ в посока Турция и Гърция се наводняват от БГ туристи. Сори, но тогава не ми приличате на много бедни душички. Бедните хора не почиват в чужбина а отиват на село... иначе сте едни бедни милите... дали просто комунизмът не ни научи да не си плащаме сметките !!! Но като цяло съм съгласен с протестите, както и с искането БУДА да си ХОДИ!!!!!!!!!!!!!

Доналд Дък, според теб щом хората ходят в Гърция и Турция на почивка са богати, така ли? Айде преди да говориш глупости помисли малко! В една нормална еропейска държава, това да отидеш на почивка в друга държа си е нещо абсолютно нормално, също както рязането на лентички , кърпенето на дупки и строенето на магистрали. Само в милата ни държавица това да постриш път, е като да изпратиш човек на луната, също и ако отидеш на почивка в Гърция значи си богаташ. Ами АЗ предпочитам да не си платя надписаната сметка за ток и да ида на ПО-ЕВТИНО море в Гърция.

БОЙКО СЕ ОБЪРКА , ИСКА ДА КАЖЕ ЧЕ ОТ 1 МАРТ ЩЕ НИ ВДИГНЕ С ОЩЕ 8 ПРОЦЕНТА ТОКА НА СЕГАШНИТЕ НИ СМЕТКИ- АХАХА

На мутрата Борисов някаква вяра имам, най-малкото ни е в ръцете, страх го е, пази си власта ще ще кляка ако го порздрусаме. Ама на тези от БСП и ДПС, които надигата глава зад ''кьошето'' никаква вяра нямам. Да натискаме Борисов до дупка, всеки ден. С него поне ще се преговаря някак. Със Станишев и Местан, шанса е нулев .

Единствената причина да ударят ЧЕЗ е за да потушат размириците в София. Нас в провинцията ЕВН и кучета ни яли! Не ни е достатъчно това!!!Всички да си ходят!!! ЕВН, Енерго про, Луойл, бТВ, Бойко, Станишев, Кунева, Костов... всички да си ходят!!!

А да разказваме ли и за Е.ОН? Цели романи мога да изпиша за взаимоотношенията си с тях. Там беше "тука има, тука нема". И не само аз, а и редица мои приятели във Варна и района. Тия новите изобщо не са различни, а доколкото разбрах, са дъщерни на ЧЕЗ.

ББ наред лие с главата? Какви 8%?? Ако не сменят ценообразуването така че да паднат сметките с поне 30-40% значи правителството ще духа супата! Иначе да вика Цецка Бориславова милиардерката да плати сметките на протестиращите..

Тогава излиза, че сегашното ценообразуване на тока е удобно на герб и за това не искат да изпълняват директивите на ЕС, както и директивите на Третият енергиен пакет на ЕС:)

Обаче...ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ТОКА Е НОРМАТИВНО ЗАКРЕПЕНО В ЗАКОН И НАРЕДБА- ПОДЗАКОНОВ НОРМАТИВЕН АКТ. А СПОРЕД КРБ Чл. 5.(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат. - В СЛУЧАЯ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДОГОВОРА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕС!

ААААААААААААААА........КЪЛБОТО СЕ РАЗПЛИТА!!!! На пресконференцията сега по БНТ една жена със слугинска физиономия представяща се за организатор или ГОВОРИТЕЛ на протестите ПОХВАЛИ високо и ясно ПРАВИТЕЛСТВОТО и откри огън с/у БСП и НДСВ. Още преди два дни имах подозрение дали ГЕРБ и Борисов не са ЗАФОРМИЛИ свои хора които да изтикат напред УЖ като говорители и ПРЕДСТАВИТЕЛИ на протестиращите. И ТАКА ДА ОВЛАДЕЯТ ПРОЦЕСА. И то стана. Стана!!!!!! Май стана. Браво. Винаги съм си казвала че Буда е хитър и непредсказуем.

Точно така, тея говорители са си хора на ГЕРБ

Ами- хитър! Ако след 5 дни се появи една подписка от гражданско сдружение на лица, политически неутрални, с която се иска референдум с въпрос:"Да се управлява ли България с пряка демокрация?", как ще реагира;)

Видях я - Пеловска. И аз се питам какво търси там и защо така услужливо приглася в определени моменти...

горивата, цените и литрите не отговарят на реалното им състояние! зареждаш 20литра, а колонките отчитат 15 литра. не се шегувам за това!!!!!

не бе човек... ти зареждаш 20, колонката отчита 20, но ти е сипала 15!!! разбра ли сега какво искаш да кажеш!!! даже OMV го прави!!! не народ а мърша.... но беше! вече ББ ни научи да търсим отговорност! и по-страшно ще е за станишефеца ако дойде... на него и кифлата може да му литне от раменете ... че народа озвере.... виден-овото време - ово е стандарт!

Щом има основание- на ЧЕЗ да се изземат лицензите , и изгонят навън-Виж какво стана в Албания...!!! дАЖЕ И НЕУСТОЙКИТЕ СА ИМ ОПРОСТЕНИ...!?

Търсете си правата чрез съд- друга възможност, при която да получите защита на правата си, нямате. Политиците НЯМА да защитят правата Ви- те нямат правата на бг. съд, нямат и правото да издават съдебно решение, което да влезе в законна сила.

Борисов ако бъде понатиснат още малко , ще свърши работа с разобличаване на ЕРП-тата и енергийния монопол. Обаче, ако Румен Овчаров стане ''експерт'' от евентуалното ''експертно правителство'' за което ни говорят Местан и Станишев, ще чакаме от умрял писмо.

Р.Овч. е експерт по продажба на българските интереси. Той беше в основата на националното предателство с повишаването на цената на газа. Само оттам плащаме с около 1 милиард лева повече на година на Русия. Ако това не е предателство към родината не знам кое е. И този човек си ходи на свобода и никой не го закача, а уж ГЕРБ щяха да съдят подобни предатели.

Не позволявайте на никоя партия да се намесва в протестите! Всяка която го направи трябва да бъде смачкана от народа! Не позволявайте на платени "протестиращи" да се намесват също в протестите! Изхвърлете МАФИОТСКИЯ ОЛИГОПОЛ на прехода - БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС, АТАКА, НДСВ, ОДС, РЗС и всички техни сателити ПАРТИЙНИ И НЕПАРТИЙНИ. Вън братя българи, бъдете граждани, бъдете общество! Народен съд за всички предатели на родината! ПРОТЕСТ СРЕЩУ - ДКЕВР, НЕК, ЕВН, ЧЕЗ, ЕОН, КРС, КЗП, КРК, ГАЗОВИ ДРУЖЕСТВА, БАНКИ, ВИК, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ, ОБРАЗОВАТЕНА СИСТЕМА, ВУЗОВЕ, КТ ПОДКРЕПА, КНСБ, МТЕЛ, ГЛОБУЛ, БТК, БТВ, НОВА ТВ, ТВ7, ТРУД, 24 ЧАСА! Може да добавяте каквито желаете партийни и непартийни ОЛИГОПОЛНИ ДРУЖЕСТВА и да разпространявате това мнение свободно!

Разбира се ЧЕЗ не е виновен че разни тарикати са му дали да яде баницата. Вместо да гонят ЧЕЗ да направят проверки за ценообразуването на тока и да вземат да променят схемата, щото там е ключа от палатката и за това са дебели сметките..щото вътре са калкулирани всякакви разходи и несъбрани вземания и нека фирмите да си намерят начин да си събират сумите от крадците или да се застраховат но не да им ги плащаме ние! И там разни зелени, пембени енергии да си ги плащат тия дето инасталираха фотоволтаиците и вятърните мелници за да точат от държавата милиони! За преференциалните цени за изкупуване от тецовете да не говорим - ако искат собствениците им да си купуват ток от тях - нас да не ни задължават! И не на последно място да вземат да си прекалкулират таксата за пренос НН която се яваява представете си 50% от цената на потребена енергия! Ако дружествата изпълнят тези искания нека да останат да работят ако не майната им. И да не излизат през 3 месеца с циганските номера как искат увеличение на цените с 15% и ДКЕВР да се прави на доброто ченге и да обявява как цените скачат само с 9 вместо с 15 хахахах

"До края на деня ще се отнеме лиценза на ЧЕЗ, каза премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция. Той заяви още, че и трите електроразпределителни дружества са глобени. От 1 март можем да намалим с 8% цената на тока, каза Борисов на извънредна пресконференция. Това обаче е възможно само, ако ДКЕВР се съгласи."

Защитна реакция преди смъртта! Ако някой му вярва още да ми даде -вот!!!

Ааааа- виж, това вече не е моят проблем, за това си има дружествата, полицията, съд, прокуратура, багер и супер Бойко!

Късно е либе за китка! Каквото и да се врътка вече Бойко, сам си го набутва все повече! Той вече трябва да си ходи! А че ще отнемет лиценза на ЧЕЗ - това е пара в свирката- решение, което ще бъде последвано от безкрайни съдебни дела! Но те милиционерите така са научени-не вникват в проблема, а по линия на най-малкото съпротивление. Типично мутренски подход!

И кой предлагаш да го замести бе, чичка? Куневата, местан и украинският педаст станишев ли? Хайде стига вие чичковците сте решавали. 50 години решавате, време е да си вземете почивка малко.

Всеки от изброените от ... е свършил по нещо. Бойко само изхарчи резерва, дори и в Шенген, не ни приеха.

нашият Бойко говори по БНТ и пак други са виновни. Добре де оланколу като си казвал, както твърдиш че си знаел "до какво ще доведе това" т. е. това преди теб, ЗАЩО СЕГА 100 ДНИ ПРЕДИ ДА ПАДНЕШ ОТ ВЛАСТ не си взел още преди 2-3 год. мерки. пък и май нещо премълчаваш. Някой попита кога държавата е продала своите активи на ЕРП-тата-!!!!!!!! Вярно ли е и кога.

А така- най- накрая си каза, че ВСИЧКИ ИМАТ ПРАВО ДА ЗАВЕДАТ КОЛЕКТИВНИ ИСКОВЕ:) УПЛАШИ СЕ И СЕГА СЕ СЕТИ ЗА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ, А;)

Сега като отнемат лиценза на чешката ЧЕЗ- енергоразпределението на София и региона ще премине под Румен Овчаров-най-вероятно чрез поставени фирми и лица... Примерно чрез АЛИАНЦ България където е директор верният слуга/крадец на Р.ОВЧ.-олигарха Емил Димитров Гаврилов-окрал държавата със стотици милиони когато беше президент на ЗД "Енергия" и чрез т.н. застрахователни схеми крадеше като пладнешки разбойник -покровителстван от Р.Овч. и неговите апологети във властта през годините .Емил Д.Гаврилов е Крупен Български Мошеник/Крадец и мултимилионер,по подобие на известните вече Крадци/милиардери -Красимир Георгиев от Фронтиер,Богомил Манчев от Риск Инженеринг и Ковачки -окрал десетки държавни мини,заводи,електроцентрали .....

Уважаеми Г-да Прокурори. Аз съм потърпевш от своеволията на ЧЕЗ. Захванете се с техните "Общи условия" където клиентите нямат никакви права. ЧЕЗ не трябва да имат право да спират тока и да изнудват( Вие знает кой член е от НК) да платиш за нещо което не си ползвал (чл 59 от ЗЗД). ЧЕЗ вменяват деяния които само съда може да предяви т.е. взели са закона в свои ръце. Правилно мислите да вземете лиценза, ако го направите ще осводите България от чешкото иго.

Присъединявате се към колективен иск и си действате по законната процедура.САМО РЕШЕНИЕ НА БГ. СЪД, ВЛЯЗЛО В ЗАКОННА СИЛА, ВИ ГАРАНТИРА ЗАЩИТА НА ВАШИТЕ ПРАВА!

гледаме гледаме и кво само 8 процента - е нема що

Технически е възможно да се манипулират електромерите по захранващите кабели. Защо не ги дадът на експертиза дали имат тази възможност. Не просто да ги мерят дали като мине 5 ампера ток отчитат около 1 Киловат

ЧЕЗ инвестира само в нови електронни електромери и защо? Ами защото новите елктромери се манипулират много лесно. ЧЕЗ ги поставя без независима метрологична проверка. Манипулацията се прави чрез вградения софтуер още при монтирането( всички показват 10% отгоре).След това чрез влизане в софтуера на техни служители могат за миг да ти увеличат сметката яко, Най често умножават показанията по 2 както бяха декемврийските сметки. Спасението ЧЕЗ вън! заедно с фалшивите елктромери.

Има извънредна пресконференция по БНТ на ГЕРБ- б.б. - казва, че от 01.03. цената на тока може да се намали с 8%! Гледайте!

Да де, той сега Буда ще обещае и в СИК да си прекрати членството, само да се измъкне от жегата :D

А- аз не му вярвам- все пак е добре да се знае какво точно казва, за да се разбере каква дейност симулират:)

Прокуратурата трябва да се самосезира и по отношение на престъпното нехайство при изпълнение на служебните задължения от страна на ДКВЕР и по отношение на лицето Миглена Кунева за търговия с влияние по отношение заемите отпускани от "Париба".Същата банка е замесена със заемите не само за ЕРП-тата, но и за АЕЦ Белене

историята не е учителка на народите. Ако беше такава народите нямаше периодично да си слагат главата в торбата. Не мился, че ако изгонят ЧЕЗ та нещото ще се оправят. Обратно този път ще викат с/у държавата и то яко. Това иска петата колона на Русия- да прави всяко българско правителство свой заложник. Не случайно протестите тръгнаха от СВЪРТАЛИЩЕТО НА РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА- Варна. Тя не е доволна от решението за Беляне. Ами да почака свите хора от БСП да спечалят изборите. А що се отнаса до Б-Буда той много сгреши. Забрави че на сцената не е само той и че и да е само той няма талант да дирижира оркестъра, защото не разчита партитурата и си знае само една мелодия : " Аз строя магистрали, те Станишев, Доган, Костов, баба им дядо им са виновни....". Плочата се изтърка.

Гражданке, протесвтите тръгнаха от Благоевград!Ние всички протестиращи ли сме пета колона на Русия?

ОЩЕ ЛИ НЕ СА ОТНЕЛИ ЛИЦЕНЗА НА ЧЕЗ, КАКВО ЧАКАТ ?!!

"...Той уточни, че ВАП не повдига обвинения, а констатира нарушения. Ако при проверката се констатират такива, ще бъдат уведомени съответните органи, които да предприемат действия..."АКО ОРГАНИТЕ НЕ СЕ ЗАДЕЙСТВАТ , СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО! Всичко останало е прах в очите на бг. данъкоплатец и българският народ!

През час излизат нови партенки за отвличане на вниманието

Какъв ЧЕЗ, какви 5лева! Ами и трите дружества като по сигнал оскубаха народа, че ББ им продаде и останалите 33% миноритарно участие на държавата! Вън ЕРПетата, долу Боко,Цвъки и ГРОБ компанията им!!!

Какъв народ какви пет лева бе селчо !!! Според теб баи Иван с потурите дали има потенциал да управлява толкова огромни компании... За вас простолюдието всичко е елементарно !!! Но за тази работа се иска интелект и опит, а държавата се е доказала, като МЪРЛЯВ и корумпиран собственик...

Ами за това хората ще ти счупят стъклата защото си се обогатил от простия матрял , и си пази и главата щот и нея ще счупят!

Властта е в такава паника, че са готови да обещаят мед и масло да потекат от чешмите само да си останат на топлите местенца. Иначе идеята е - сега ще ви отнемем лиценза, вие ще обжалвате, делото ще се точи години, хората ще се обезверят и после пак ще си го върнете.

Тъй- ако питате мен, енергийните дружества трябва да останат още три години, като редовните платци до сега ще ползват тока безплатно- предплатили сме го, а нередовните ще си го плащат. След три години ще му мислим как ще го караме нататък.

тОВА Е КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ, НИКОЙ НЯМА ДА ДОИДЕ ДА ИНВЕСТИРА ПОНЕ 20 ГОДИНИ В ТАЯ КОЧИНА! НЕ ЧЕЗ Е ВИНОВЕН....АМА НАЛИ ВСИЧКО ЗНАЕТЕ...ВИЕ ИЗБРАХТЕ ЦАРЯ...ВИЕ ИЗБРАХТЕ БОЙКО И СТАНИШЕВ.....АЙДЕ ДА ЗАТВАРЯМЕ СЕРГИЯТА...

1. Тия от ДКЕВР къде лапаха мухи толкова години? 2. Защо само ЧЕЗ е на мушката? - намирисва на мутренско преразпределяне на пазара ...

отнемане на лиценза значи дела в международни съдилища, значи плащане на неустойки, значи... ами да си представим че това го е направил Станишев какво щеше да говори днес Борисов- "заради Станишев сега аз трябва да плащах милиони неустойки и глоби". ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕ. А ЧЕЗ напусна Албания защото там 40% от потребителите НЕ ПЛАЩАТ ТОКА СИ. Да не са луди да останат в апашка държава.

Ами тези от БСП, искат оставката на Борисов, за да няма правителство и да не се разследва енергийната мафия. Другари, почакайте Борисов да си върши работата. Може пък и до Румен Овчаров да стигне . По-добре късно от колкото никога. Изборите така или иначе са след 4 месеца, няма нужда от излишни нерви.

Ако Борисов искаше да стигне до Р.ОВЧ щеше отдавна да го е направил ,а вместо това миналата година промени закона за енергетиката в още по удобен вид за извършване на рекет от монополистите върху нас и мълчи като риба по въпроса за рекета на топлофикация към невинни собственици набедени за крепостни

А какво чака досега другаря Борисов ? Или следващия мандат ще се заеме. Малко мисли преди да ближеш задници.

И защо само на ЧЕЗ??? Трябва да им вземат лицензите и на трите дружества, ако остане така парите от единия триглав змей ще потекат към другите. Да се махат от България.

защото ЧЕЗ=Газпром

да се готвят другите. следва ''софийска вода'',веднага след нея да се готвят Дънди,Мънди и секви подобни прешъс.

Да не се поддаваме отново на манипулацията на Борисов.Ксъно е чадо, това трябваше да го направите преди две години, а не досега да лапате и като излезе народа на улицата да се сетите, че имало нарушения.Всичко, което правят управляващите сега е замазване на очи.

разбирасе че всичко е сценарии правителството настъпи доста интереси и прокорора вече е нов затова се спретна всичко това тези ерп-ета са в ръцете на опозицията и те ги използваха да надуят сметките но има хора които не мислят че сега ако останем без правителство всичко пак ще се потули и неми е мисли тогава шаиката на тройната кооалиция какво ще спретне на същия този народ дето сега пищи на площада без да мисли хора мислете използват ви жестоко -

Да се отнеме незабавно лиценза на Мафиотите от ТИМ,и съдружника им несменяемият кмет на Варна-Бояджията Кирил Йорданов-всинца на топло във варненския затвор... Пълта конфискация на заграбеното през последните 23 години от Мафията на ТИМ,да се съборят грозните им новопостроени ресторанти на метри от морето на т.н.Алея Първа-заради лакомията та ТИМаджиите-Варна остана без пясъчни плажове,картината е апокалиптична....Съд за гангстерите Кирил Йорданов,Тихомир,Иво,Камен,Николаев и так дальше....

А като отнемат лиценза на ЧЕЗ Румен Овчаров ли ще го поеме или негова близка фирма

абе, дами и господа защото не си задавем въпроса кому са нужни тия обирджийски структури като ДКЕВР, здравна каса, защита на потребителя, социално подпомагане.замислете се как ни скубят - ако се премахнат нищо няма да се промени и няма да се усети - освен това в енергото има безпрецедентно много ненужен персонал.Ето готово скърпване на пенсии, и ред облаги от които обаче да се ползват всички , а не само циганите

Верно че го направиха след натиск, но започнаха да вършат най-после няква работа ! Нека да свършат проверките да видим какво ще излезе наяве !

Всичко ще се точи 6 месеца - да минат изборите и после - съдът връща лиценза. Буда будали българи

А за такса електромер за трифазен ток проверихте ли? ЗАЩО СЛЕД КАТО НЕ УПОТРЕБЯВАШ НЕЩО ТРЯБВА ДА МУ ПЛАЩАШ ТАКСА?!?!

Не ме учудва Кунева - не защити интересите на България за затваряне на трети и четвърти блок в Козлодуй, дори напротив. Сега близка до нея банка е дала ЕРП-тата на безценица пак може с нейно участие. А иначе много говори - по делата ще ги познаете не по приказките!